Un produs Blogger.

joi, iunie 16, 2022

Departamentul pentru relația cu Parlamentul continuă să dezinformeze în legătură cu Pl x 199/2020

81 comments

Am precizat de mai multe ori pe acest blog că proiectul de lege Pl x 199/2020 pentru modificarea Legii 223/2015, astfel încât pensiile militare să poată fi actualizate etapizat, este în dezbatere la Camera Deputaților, dar Raportul preliminar întocmit de Comisiile de  apărare și muncă din Camera Deputaților(îl puteți citi AICI) a fost trimis la reavizare la Guvernul Câțu, încă din 29 12 2020 și nici până astăzi nu s-a mai primit acel aviz, din cauză că instituțiile din sistemul militar nu s-au putut pune de acord. Vezi aici documentele care demonstrează dezinformarea : https://www.huhurez.com/2021/01/pl-x-1992020-trimis-la-cituiala.html

Domnii de la Liga generalului Gropan degeaba citesc acest blog, pentru că ei nu au fost în stare să-l informeze, astăzi, la întrunirea de la Cercul Militar, pe liderul AUR, George Simion, unde a rămas blocat Plx 199/2020. Este explicabil, pentru că ei susțin  celălalt proiect, Plx 221/2020, cu care au inundat internetul, dar prezentat sub formă de proiect de ordonanță de urgență.

Documentul de mai jos este unul din puținele rezultate pozitive ale activității epistolare a colegului nostru Ifrim Corneliu. 

Spre deosebire de alt răspuns din luna martie, de data aceasta Departamentul nu mai precizează că la Minister se lucrează la un nou proiect de lege privind pensiile militare,  cu elemente de calcul noi, general valabile pentru toți militarii....vezi :

  https://www.huhurez.com/2022/04/masuri-pe-termen-scurt-si-mediu.html

UPDATE

Am primit pe mail următoarea informație despre intrunirea LADPM de la Cercul militar:

Dle H,

La sedinta s-a lansat ideea intrarii in greva foamei in fata sediului MAPN si la Cotroceni.
A sosit si dl.Simion AUR care s-a angajat ca in sedinta de marti, saptamana viitoare, a Biroului CDep sa ceara introducerea pe ordinea de zi a L199 si a OUGului care a oprit actualizarea.

Cu stima,



81 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Le-am scris, ca raspuns, printre altele mai deocheate, ca sa-i nu-i mai rabde pamantul pentru aceste abureli cu care vor sa ma imbrobodesca, crezandu-ma fraier, si i-am intrebat cum naiba generalii care au ieit la pensie cu 7000 lei -9000 lei au acum peste 20.000, 30.000 sau 40.000 lei, aceste pensii fiind actualizate si de cate 5 ori pe an asa cum a scris nu o data presa!!! Iar eu, care aveam in 2011 doar 1000 lei, azi si dupa atatia ani am doar 1240 lei, fiind inghetat de la actualizari din 2011, primind doar indexari! Si le-am mai spus ca pana la urma voi convinge NATO, UE, Nanca Mondiala si alte institutii sa elimine secretizarile din justitie in care s-a ordonat picarea tuturor proceselor pe drepturi, si poata ca voi gasi si un procuror potrivit sa-i trimita la Jilava! Le-am urat, in final, sa fie sanatosi ca sa se imbolnaveasca in puscarie!

Huhu Rezea spunea...

Am primit pe mail următoarea informație despre intrunirea LADPM de la Cercul militar:

Dle H,

La sedinta s-a lansat ideea intrarii in greva foamei in fata sediului MAPN si la Cotroceni.
A sosit si dl.Simion AUR care s-a angajat ca in sedinta de marti, saptamana viitoare, a Biroului CDep sa ceara introducerea pe ordinea de zi a L199 si a OUGului care a oprit actualizarea.

Cu stima,
IV

Mike Mike spunea...

Stimati colegi, gl.mr.Cipu Radu si col.Popescu Marius, voi pe ce lege treceti in rezerva?
Grabiti-va! Tic-tac, Tic-tac!

Leo spunea...

Cu PLX 199 este MIMĂ . Departamentul lui RED este de fapt trompeta orientării politice cu privire la problemă.
Clocarii se prefac că se implică , dar scopul lor a fost și este ca să facă economii pt. salariile lor gonflate . Obiectivul lor este ca să dispară cât mai mulți pe cale naturală astfel încât impactul financiar pt. rezolvarea discriminărilor din pensiile militare să fie cât mai mic.
Norocul este că sunt presați de jaloanele PNRR .
Ghinionul este că există dottore ĂĂĂ..ÎÎÎ.. pe funcții importante.
Să avem puțintică răbdare.
AMR 6 luni și 1/2

spiritul lui Haret spunea...

Imi este greu sa comentez ideia intrarii in greva foamei.La doua stenturi plus alte belele e sinucidere curata.Nu incurajez pe nimeni sa intre in greva foamei dar nici nu dezaprob.

Liviutatarush spunea...

Link intrunirea LAPDM https://www.youtube.com/watch?v=CUC_DIiHvkQ&t=15064

Brenda spunea...

Da ,am ascultat pe YouTube toată conferinței, a fost că văi de capul ei , dar Simion chiar a fost f coerent și s-a oferit să pună pe ordinea de zi Plx199, acest băiat o sa se lipească de organizațiile de militari și să vedeți cum își va face el campanie electorală,....îl duce mintea. În rest ,Ce dracu face Dincă

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, bravo, asa-i! Dar, cel putin, noua generatie de clocari nu mai pupa ei desfrau si dezmat la pensii, pentru ca le vor lua mai mici decat prezervativul! Sa vina la mine, daca vor, sa le-o dau mai mare, sa le tooot ajungă!Nu gasesc comunicatul LAPDM, desi am intrat tare in lind... pardon, linc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Liviu Tatarus, nici linkul asta nu e bun, ca era sa-i zic lindin!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iata ce cred eu ca fac clocarii: Trimit aceste comunicate fara stirea Dlui Ministru, Dîncu, din sentimente, trairi, dorinte si aspiratii personale, adica ce-si doresc ei, ridicandu-le la rang de nevoi, necesitati si virtutii legale, exact ce vor ei sa se intample ca discriminarile si terfelirile de la pensiile militare sa continue, sa stea inradacinate ca sa se hraneasca din pensiile mici si medii, tinandu-le blocate si strivite, crezandu-se vatafi pe mosia legislatiilor si statului. Daca era Putin in locul nostru, cu stilul adoptat recent, striga in gura mare: ..Nazisti!'' Ei, noi nu strigam ca Putin, dar le spunem ca, acum, chiar ca le-a sunat ceasul si nasalia lor e pe dric si nu au decat sa se intinda pe ea cu picioarele inainte, cand noua lege se va promulga, caci Dl Dîncu s-a prins de jmecheriile lor si acum domnia sa le va aprinde lumanarea de pe coliva anexata la nasalie! Eu, ma angajez ca sa le arunc, de aici de la Onesti, ORTUL! Pomana o va face jăgăralii de paie, cu doctorate copy paste si avansati la lumina Lunii, ca au de unde din pensiile de 20.000 lei si pana peste 40.000 lei! Aia va fi si pomana pentru pensiile lor, care vor fi taiate cu flexul, ca dinamita e scumpa!
Clocarilor, ,,a cazut, a cazut Babilonul, Sodoma si Gomora, fala regilor, faraonilor si semintiilor lui Israel, din cauza neîmplinirii jertfelor, preotilor farisei, minciunilor, hoțiilor, spurcaciunilor, preacurviei si pacatelor de moarte!''

Paul Puiu spunea...

Huhu stai linistit ca le-a spus deputatul Solomon Adrian de la PSD unde s-a blocat proiectul PLX 199/2020 acum o saptamana si deznodamantul adica zero actualizare!!!! Deputatul Simion de la AUR e prea mic in fata politrucilor de la guvernare, PLX 199/2020 s-a nascut mort din fasa pentru ca nu e eligibil si nu se gaseste resursa de finantare disponibila pentru actualizarea pensiilor militare!! Sumele rezultate din plafonarea pensiilor militare se folosesc pentru finantarea partidelor politice, salariile demnitarilor, pensiile si salariile magistratilor, pentru salariile clientelei politice!!!! In aceste conditii politrucii nu vor aproba actualizarea pensiilor militare niciodata, eventual diminuarea lor prin recalculare pe contributivitate si splicarea impozitarii progresive si a CAS!!! Din 2019 dupa ce a intrat in vigoare OUG 114/2018 m-am saturat sa aud sau sa vad demersurile efectuate fara nici un rezultat ale organizatiilor reprezentative care sunt respinse pe banda rulanta de politrucii de la PSD, PNL, UDMR, USR!!!! Nimeni nu vrea sa se obisnuiasca cu ideea ca desfiintarea actualizarii pensiilor militare si plafonarea lor s-a realizat cu scopul de a se atrage usor bani la bugetul de stat in afara de impozitarea veniturilor si plata CAS!!! Practic sumele rezultatele din plafonarea pensiilor militare reprezinta o dobatie sau un impozit mascat de solidaritate prin care se obtin sume de bani pentru bugetul de stat luate cu japca printr-o inginerii conceputa de PSD in 2017 prin OUG 59/2017!!!!

Leon spunea...

Sunt de apreciat cei 2 deputati, Simion si Florea ca au onorat invitatia d-lui G-ral Gropan, chiar si-au aratat disponibilitatea de a invita un grup de pensionari militari sa participe la sedintele plenului CD.!
Cu privire la sustinerea in Biroul Permanent de a fi introduse pe Ordinea de zi Pl x nr 199/2020 si Pl x nr.310/2017, este greu de pus in practica, deoarece:
1.Pl x nr 199, mai asteapta inca 2 Avize, de la Comisia de Buget si Comisia Juridica, plus punctul de vedere de la Guvernul Ciuca, si ce este mai important, liberalul Pavel Popescu, Presedintele Comisiei de Aparare NU se grabeste sa introduca acest proiect in dezbaterea Comisiei.
2.Pl x nr.310, are un Raport de RESPINGERE a OuG.nr.59/2017, si daca se adopta de plenul CD, este in avantajul celor 5 categorii de beneficiari de pensii de serviciu, dar NU SI PENTRU MILITARI, din cauza ART.84 din OuG.nr.114/2018, care inca este in vigoare.
Concluzie:
Pl x nr.199/2020, sta in pixul Presedintelui PNL/Premierului Nicolae Ciuca si depinde mai putin de Ciolacu si Dancu..!!

nr. 1 spunea...

Pozitia celor 2 deputati este de apreciat cum spune dl Leon.Este un cap de pod pentru zecile de asociatii ale rezervistilor sa nu se mai planga ca nu sunt bagati in seama. Interesant de urmarit reactia numeroaselor asociatii: vor onora invitatiile dlor deputati, vor fi prezenti in sala si vor sustine PLX 199 sau vor merge iar cu n+1 drafturi de oug uri kilometrice ca sa fenteze inceperea eliminarii inechitatilor! Pana la PNRR , mai departe nu prea se mai poate!

nr. 1 spunea...

Unul din principiile de baza ale reformei cf PNRR va fi urmatorul: cel cu pensia mai mica sa il ajunga pe cel care are pensia mai mare , dar la contributii similare, in nici un caz haosul si abramburelile si aburelile de acum. Si la militari se va aplica acest principiu indiferent pe ce solutie se va merge: lege noua, includerea in legea generala, hibrid-parte contributiva plus componenta pentru compensare restrictii!

reddog spunea...

nr1
De apreciat?
Simion este o mizerie oportunistă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Nr 1, ai descris sistemul #hastagist si ,,vizionar'' de a se baga laba in buzunar la cei cu mai mult ,,marar!''

nr. 1 spunea...

Pana una alta cei 2 sunt membri ai Legislativului in urma unor alegeri libere, democratice ceea ce e ceva totusi spre deosebire de unii komentaci de pe aici care isi schimba ideile dupa cum bate vantul si dupa cum miros un posibil castig la pensie (uneori meritat alteori nu ) ori salvarea cu orice pret a pensiilor smecherite!

nr. 1 spunea...

Plafonarea pensiilor militare mai mari de cca 7000 lei ar permite cresterea pensiilor militare sub aceasta valoare , in medie cu 200-300 lei, calculul nu e exact insa la nivelul CPS se poate face o simulare reala in cateva minute!

Huhu Rezea spunea...

@nr.1
Plafonarea mai trebuie să indeplinească o condiție pentru a fi constituțională:
Nu trebuie să fie mai mică decât cuantumul contributiv al pensiei. Poate va intrebați că de unde cuantumul contributiv? Va fi cunoscut si el pe noua legislație.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/motivare-ccr-parlamentarii-au-comis-abuz-de-putere-atunci-cand-au-eliminat-pensiile-speciale-ale-parlamentarilor_2423660.html

nr. 1 spunea...

Aveti dreptate dle Huhu. Cuantumul contributiv trebuie calculat pentru toate pensiile militare iar acest cuantum va creste cf cresterii pct pensie ceea ce e mult mai corect ca acum cand majoritatea pensionarilor militari au pensiile inghetate (i-am exclus pe cei cu 5 cifre la activ deoarece pentru ei inghetul nu prea conteaza).

reddog spunea...

Moama ce tot o ard unii cu pensii de 5 cifre.
Dar la alea cu 4 cum e?
Că sunt pensii și de 1500 și de 9900. 😁

nr. 1 spunea...

Cum e la alea cu 4 cifre? Ministrul Apararii cand a spus de inechitati s-a referit la faptul ca la aceeasi situatie juridica(grad, functie, vechime, grupe de munca , esalon) unii au 3000 , altii 9000 nu cred ca s-a referit la cele de 1500(grade mici, functii mici bla bla bla) sa le facem si pe alea de 9000 ca sa fie echitate ca nu mai e echitate in nici un caz! Iar la pensiile de 5 cifre sa fie toate analizate la rece sa se vada cui apartin , ce functii au avut si cum au fost ele calculate, unele o fi calculate corect si justificate , majoritatea insa cred ca vor intra in malaxorul recalibrarii! Pe buna DREPTATE SI ECHITATE! FARA SUPARARE si expresii care nu isi au locul pe acest blog!

Cezar spunea...

Sa.l intrebam pe Mareș !

Cezar spunea...

Sa.l intrebam pe Mareș !🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Scuze , am
uitat esentialul!
🤣🤣🤣🤣

Huhu Rezea spunea...

Știați că...

bugetul pensiilor speciale, considerate şi ele tot pensii de serviciu, care privesc aproximativ 9.500 de persoane, magistraţi , foşti grefieri şi personal auxiliar parchetelor, foşti funcţionari parlamentari, foşti piloţi ai Aviaţiei Civile, foşti diplomaţi şi foşti angajaţi ai Curţii de Conturi acoperă 85% din bugetul de pensii a celor 97.000 de pensionari MAI?
Unde este nesimțirea?

Text preluat

Leon spunea...

Huhule, parca am mai comentat cu ceva timp in urma acest procent !
NESIMTIREA este din partea autorului acelui articol !
Daca scria 2 in loc de 8, era ok, adica 25% in loc de 85%.
In acest an Statul plateste max.1,3 mld.lei pentru aceste pensii de serviciu, iar MAI max.5,3 mld.pentru pensiile militare..!

Leon spunea...

Observ ca din cei 7. deputati-militari ai Comisiei de Aparare din CD, au mai ramas doar 3, Generalii Chelaru M. si Salan V. plus Comandorul Falcoi N...!
Au parasit aceasta Comisie deputatii, Coarna, Toba, Sovaiala si de curand si Generalul Roman N , toti 4 in prezent Neafiliati la un grup parlamentar..!

benji spunea...

Dragi colegi, popa şi ciucă ne promit bunăstare şi viaţa de apoi. Bunăstare şi viaţa de apoi este plx199 pentru rezervişti şi vor fi sigur împlinite, dacă aveţi credinţă, vă spovediţi şi duceţi o viaţă cucernică, citind tot ce emit politrucii şi jurnalistele. Într-o notă mai mireană, eu vă rog să vă concentraţi bugetele personale pe cifrele certe, sifonate din cabinetul apărării pentru anul 2023, şi evocate în câteva rânduri de unii colaboratori ai blogului: majorarea(indexarea)pensiilor speciale mai mari de 2500 lei cu unul din cele trei procente care ar însemna 1/3 din indexarea pensiilor contributive(1.3,2.6 şi 3,3 cel mai generos).Pentru ceilalţi,ca domnul Ifrim, va fi o ploaie de tot felul de ajutoare periodice şi vouchere. Mai lăsaţi puzderea de propuneri, gândiţi-vă că vremea noastră a trecut.

Negritoiu spunea...

Domnule Leon,
Sapte deputati-militari in Comisia de Aparare (plus cei acoperiti din Parlament) ? O adevarata forta! Dar,ce au facut pentru noi pana acum? Sigur,ei reprezinta interesele celor din colegiile care i-au nominalizat si mai ales ale celor care i-au impins pe aceste functii.
Nu au obligatii fata de cei din randul carora provin.Au obligatii numai fata de cei care i-au bagat pe liste si care ii sustin. Ati vazut pe careva sa renunte la postul de parlamentar in semn de protest fata de cum sunt tratati rezervistii? Sau greva parlamentara ? Sau greva foamei(la cantina parlamentului? Pai ce,sunt prosti sa revina in randul celor multi! Asa ca ,vorba romanului,sa ramana cati am botezat eu.

M spunea...

@Leon

Se pare că cei 4 nu s-au adaptat la viața politică care înseamnă și negociere și compromis. Au avut ei unele declarații foarte incisive, chiar "eroice" 😁
Îmi amintesc însă de un film despre ultimul război mondial. Un soldat a văzut că erau ținuți în loc de o mitralieră amplasată într-un punct fortificat. Neavând grenade s-a dus în fugă și s-a aruncat eroic blocând cu trupul lui ambrazura! Trăgătorul la mitralieră avea pregătită o coadă de lopată cu care a împins cadavrul și peste 10 secunde a continuat tirul.

Eroismul e bun dacă dă rezultate. Altfel e doar o pierdere inutilă!!!! La ce i-a folosit să meargă la Ambasada Rusiei????

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Este extrem de ciudat si jenant ca Dl Dîncu, in calitate de ministru in functie, care a iesit public sa declare ca face dreptate la pensiile militare, in schimb nu se intampla absolut nimic, BA INCA TOTI TAC SI STAU PITIȚI, nemaiesind la rampa cu nici macar o declaratie, si ca Dl Simion intervine in forta, la apelul rezervistilor, deci peste lenea sau reaua vointa a Lui Dîncu, sa introduca in dezbateri PLX 199, si eu as merge la originile sau radacinile raului: Ce dreptate sa faca Ciolacu sau Dîncu, daca ei, recte tot PSD si Olguta Vasilescu, AU DISTRUS PENSIILE PRIN INGHETARE CU ACEL OUG 59, DAR SI CU OUG 57 si acum nici macar declaratii de presa sau pentru noi nu mai dau, din pozitia pitiți? Sindicatele sa nu mai invarta acea ordonanta neaprobata, plx 221, pentru ca ea nu reprezinta vointa majoritatii, iar cei care o invart nu au in componenta lor numerica pensii mai mici de 9000 lei, ori in Armata totcmai pensiile sub aceasta sum sunt problema generala, adica pensiile mici si medii! Ori ati vrea pe acesti oameni sa-i bagati in morminte, o mana de oportunisti bogati si cu pensiile mari, cu ceva ce s-a respins care i-ar distruge si mai rau?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, sigur ca au ,,plecat,'' dar fortat, din Comisia de Aparare oameni sustinatori ai pensionarilor militari, la ordinul lui Ciolacu si Ciuca, epurati spunandu-se in limbaj bolsevic, dar numai impinsi pe la spate pe scari in jos si cu piedica de la spate sa-si rupa garlejele, ca au avut curajul sa ia atitudine si sa spuna adevarul, ceilalti vor pati la fel, sa dispara si ei, daca or avea un dram de camaraderie si solidaritate, sa nu mai avem nici un sprijin militar si politienesc, si nu-i normal in Comisie sa ne trezim fara militari si politisti, un anus impotriva naturii impus de politic sa faca civilii din noi harcea-parcea! Am amintit mai sus pe cei doi vinovati de aceasta situatie criminala si dramatica...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onor, politistii din penitenciare au iesit azi in strada sa-si revendice drepturile, printre care eliminarea discriminararilor de la pensiile militare, declarand ca altceva nu vor si sa se aplice Lg 153. Deasemenea, un lider a declarat ca a avut zilele astea discutii cu guvernantii, azi expres cu liderii PSD care, ca de obicei, au promis ca o sa ,,studieze'' problema, de parca ar fi la debut si nu stiau ce se intampla, tactica lor traditionala de tergiversari (Dîncu unde era la aceste discutii de azi, oare?), urmand ca maine, sau perioada scurta urmatoare, sa aiba discutii cu liderii PNL, si daca gasesc ca se taraganeaza treaba din nou vor iesi in strada pe o perioada nedeterminata. Va spun clar ca nu exista vointa politica si interes sa fim ajutati, ei VOR DOAR VOTURI PE BAZA DE MINCIUNI LA DERUTA!

Leo spunea...

Să ne spună cineva de la acest departament de ce nevaste-si lui Roșu i s-a majorat pensia în anul 2020 cu 25% în loc de 4,6%.
Și PARCHETUL să verifice această situație.
Seamănă izbitor cu situația cristinu-că-si lui dottore.
Oare câte neveste , amante și pile sunt în această situație ?
ALO, ALO , să verifice cineva de la UM 05440 + UM 02520 aceste cazuri !

E. Cristescu spunea...

Pe cât facem pariu că n-o să participe nici dracu' la greva foamei? În nici un caz mai mult de-o zi, cât să-i filmeze Antena 3.

Paul Puiu spunea...

PLX 221/2020 e net superior si valabil fata de PLX 199/2020 pentru ca trateaza toate discriminarile, respectiv calculul privind SOSP, actualizarea pensilor militare si modul de calcul!!!! PLX 199/2020 s-a nascut mort din fasa!!! Din pacate nu exista vointa politica din partea guvernului PSD-PNL-UDMR si nu va fi aprobat nici unul dintre proiecte!!!! Atat timp cat nu se va identifica resursa financiara pentru inlaturarea taxei de solidaritate instituita de PSD prin OUG 59/2017 si OUG 114/2018 prin care s-au plafonat pensiile militare si a-a abrogat actualizarea lor nu se va aproba nici un proiect pentru inlaturarea inechitatilor existente!!! Cred ca pana la aprobarea vreunui proiect se va adopta calculul pensiilor militare pe contributivitate in vederea diminuarii cuantumului acestora!!!Sunt convins ca se va elabora un proiect de lege care nu va multumi pe nici un rezervist sau in retragere pentru ca statul are nevoie se resurse financiare pentru plata pensiilor alesilor locali si a parlamentarilor plus povara de siguranta a oricarei guvernari, adica pensiile si salariile magistratilor!!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, bine pusa problema, dar cam tarziu cu Doamna Rosu, pentru ca eu deja cam de multisor am avut ambitia si am chemat Armata si CSP in instanta sa-mi expplice magia, ca la sotia lui Ciuca mi-au dat Hotarare ca a fost eroare umana, taman chiar la sotia ministrului S-A GRESIT PE PLUS, DAR LA MINE DE CE DRACUL NU GRESESC DECAT PE MINUS?, si am refuzat sa ma duc in CA mai departe cu procesul. Asta cu Dna Rosu vreau sa ajung cu el pana la ICCJ, si acolo o bag pe Dna Ciuca la ,,erori'' ca probatoriu de hotie sa vada magistratii ca doar la găinarii astia de clocari angajati la MApN se ..greseste'' pe plus! CANDVA AM SA TE MAI INFORMEZ CU STAREA PROCESULUI SI AM SA-TI TRIMIT PROBE DE CERTITUDINE!

Leon spunea...

Dintre cei carora le-am trimis prin E-mail rezolvarea pensiilor militare cu referire in mod special despre Pl x nr.199, singurul care mi-a raspuns, tot prin E-mail a fost Domnul Gl.Mircia Chelaru..!

Leon spunea...

PSD propune "Supraimpozitarea în două trepte a pensiilor speciale, respectiv o cotă de impozitare de 40% pentru suma care depășește pragul 9.000 de lei (cinci pensii medii nete) și de 90% pentru ceea ce depășește 18.000 lei (10 pensii medii nete)."..!(stiripesurse)

Unknown spunea...

Este siderant când văd atâta infantilism.

Dâncu a promis, toți ... votăm Dîncu, că are cohones.

Apoi a ieși Ciucă și a zis că nu e de acord cu Dîncu ... ăăăă! mumu Ciucă, toată lumea, nu votăm PNL.

Apoi vine Simion și zice că va face el și va drege ... toți, bravos, nene, ai și tu cohones, votăm AUR, gata.

Vine Solomon și zice și el mumu, ca Ciucă ... ăăăă! gata și reacțiile, mumu PSD. Nu mai votăm nici PSD, nici PNL, nici USR că ăștia sunt #haștagisti și nu iubesc armata.

Mumu ăla, mumu celălalt și votăm AUR ... pe vorbe. Tare!

La fapte când ne uităm că nimeni nu face nimic? Doar vorbe.

Alkan spunea...

.

Leo spunea...

Leon , și ce "barbă" ți-a livrat la epistolă ?
PLX 199 este istorie şi anestezie , nimeni nu va face nimic până la JALONUL 215.
AMR 6 luni şi restul zile....

Viorel spunea...

Cornel. Cu toată simpatia. Dă-mi și mie nr. la dosarul aflat pe rol și la ce tribunal l-ai depus pentru că, în trecut am căutat de curiozitate pe Portalul Tribunalului Bacău să văd cu cine te mai războiești dar nu am găsit nimic.

ifrim spunea...

@anonim.Ca să nu ne-ncurcăm și nici bate capul votăm UDMRul că doar nu-i infracțiune și oricum e secret.Adică nu este vot pro ci anti!

dora spunea...

Domnu Leon, întrebare: în ce țară ați văzut prag de impozitare de 90%? Confiscăm cumva pensia?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Coane, Leoane, poate intra si pe ifrimcorneliu@yahoo.ro ! Multumesc frumos!

monteoru spunea...

Singura solutie e greva foamei cine poate si nu unul ci de ordinul zecilor.

Leo spunea...

Prin 1997 a fost întrebat de un reporter , un protestatar miner căruia tocmai i se închisese mina :
- De când sunteți în greva foamei ?
Iar respectivul a răspuns
- De 2 ore.
Epilog
RO, țară tristă plină de umor

M spunea...

Au sărit mulți pe ideea că de ce apreciem venirea lui Simion. Mulți zic că politicienii numai vorbesc dar nu fac nimic.
Vă reamintesc:
1️⃣ Identificarea și definirea problemei
2️⃣ Găsirea posibilelor soluții
3️⃣ Evaluarea alternativelor
4️⃣ Alegerea unei soluții
5️⃣ Implementarea soluției
6️⃣ Evaluarea rezultatului

Trebuie să trecem de primii patru pași. Poate pentru unii nu e clar de unde vine cuvântul "parlamentar" sau "Parlament". 😁 E de la "parlare" și nu de la "faciare".

Pentru mine e simplu: prefer să am aliați acolo unde se fac legile și se iau deciziile decât să am dușmani. Unul pe care îl înjuri nu o să îți fie prieten!

Gigi spunea...

Greva foamei,este un protest extrem din partea celui/celor cărora o institutie a statului nu li se face dreptate.În cazul nostru ar fi cazul,dupa atâtea asteptari si nedreptati.Se vor face si astfel de proteste când cutitul va ajunge la os.Cu preturile astea n-o sa ne mai ajunga pensia nici de un covrig pe zi.Stai sa vina iarna iar statul sa nu mai subventioneze nimic,gaze,curent etc.iar inflatia,reala,nu ce ne spune noua unii,sa depaseasca 25%.Asta ce va spun eu acuma,se va face in trepte,incepand cu cei iesiti mai demult la pensie,ultimii vor fi cei iesiti dupa 2016,ei deocamdata stau in joc de glezne,sunt multumiti,acum,mai târziu o sa vada si o sa-mi dea dreptate.

Leon spunea...

@Dora, l-am intrebat pe Ciolacu si mi-a zis ca are dezlegare de la Premierul Ciuca,...sa puna orice procent doreste la ce depaseste pensia dumnealui...:)).

M spunea...

@Dora

În Côte d'Ivoire impozitul pe venit e de 60% (cel mai mare din lume). 😂 Îi rupem!!!

Nu uitați că la ăia 90% se mai adaugă și CASS-ul de 10%. 😂

Leon spunea...

Majorarea Soldelor cu 1/4 din Diferenta, incepand cu luna Iulie, asteapta Decizia CCR din Sedinta programara pe 6 iulie:
http://www.cdep.ro/proiecte/2022/000/20/1/21sezUSR.pdf

reddog spunea...

Rambo ar trebui sa intre in greva foamei.
Noi îl susținem daca ia această decizie.

E. Cristescu spunea...

90% ar fi pentru ce depaseste 18.000 lei. Întru totul de acord.

Ein Stein spunea...

Monden
Astazi, insotita de o delegatie a Penitenciarului Giurgiu, doamna Elena Udrea a sosit in patrie dupa o epopee pe taramul cefelor groase, pe aceste vremuri caniculare sa-i uram un racoros "Bun Venit". Sper ca paznicii de puscarie aka politisti de penitenciare, de la Targsor, sa o primeasca cu paine si sare, asa cum se cuvine, si sa o cazeze in cea mai buna odaie. Forza Corsarul Invincibil si sa va reuniti cat mai curand sub acelasi acoperis.

NR
Batman, Batman, repet, actualizarea nu se va petrece atat timp cat nu se va face, fie o noua lege fie un nou algoritm de calcul, unic, restul e vrajeala.

Ein Stein spunea...

1️⃣ Identificarea și definirea problemei (*_*)

M spunea...

@Catalin

Fiți mulțumit ca nu le iau de noi că nu ar mai da deloc pensii! 😂

Oricum e unul din motivele pentru care se discută tot mai veridic despre împărțirea pensiei în două: o parte de la bugetul de stat și una de la ministerele din SNAOPSN. Problema e că genialul Ghinea Slinosul a lăsat atât de puțin la dispoziție prin PNRR că nu au ăștia de unde să scoată banii!

anonim spunea...

Viorel/16 iunie 2022, 17:30

Nu veti primi nimic,nu veti gasi nimic....pentru ca nu exista nimic si nici nu a existat vreodata.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

*Bine ai venit, Ileana Fudrea la bulău in Rumunia!
**I lov you noua postare, urmatoare, in care sunt bulite pensiile meletare de dimensiuni uluitoare prin cufureală la ouatoare! Pentru noul topic cu expunere de panoptic explicativ-sintactic, merita @Onorabilul apreciat si felicitat!
***Ramses Târtan Bogdan, rujat o madam de chantan, a murit cumva și s-a dus in iad la șoșoi si inca n-am aflat noi? Ca nu-l mai aud ca taie penzii speciale in 30 de zile si alte minuni de spirit ca la Maglavit... Ce-l injura diasporenii creduli disipati in toate tarile ca au pus boturile la toate minciunile sa le ia voturile, dupa care si-a uitat toate promisiunile!

Viorel spunea...

Mulțumesc domnule akord-75. Așa am crezut și eu dar am vrut să mă conving cu declarația / datele scrisă / scrise pe blog a pârâtului.

Viorel spunea...

Scuze. reclamantului și nu pârâtului. Viteza, bat-o vina.

Brenda spunea...

Ce cuprinde jalonul 15,

Huhu Rezea spunea...

Vezi Jalonul 215 din PNNR

https://www.huhurez.com/2021/10/pensiile-militare-vor-fi-revizuite-si.html

M spunea...

Economist:

"Dacă am aplica corect principiile contributivității împărțind banii strânși din contribuții la pensionari, pensiile ar scădea cu aproximativ 20% (care reprezintă deficitul acoperit prin împrumuturi). Dacă la pensiile contributive am aduce și pensiile speciale precum și cele militare, pensiile ar trebui să scadă cu aproximativ 30%."


Hai cu contributiveala!!!!! Eu/noi vom supraviețui dar să îi văd pe ăia care fac spume la gură că vor aducerea pensiilor militare la bugetul de asigurări cum se vor descurca cu pensiile reduse cu 30%!!! 😁

Sau, în bunul stil românesc, uităm brusc de principii când e vorba de pielea noastră prețioasă!!!!

Huhu Rezea spunea...

@M
Nu te mai agăța ca înecatul de pai, că PNRR-ul se va materializa în toată splendoarea Jolonului 215 în următoarele 6 luni.
Oricum componenta contributivă a pensiei d-tale va fi cu mult mai mică decât pensia brută.
Componenta necontributivă a tuturor pensiilor de serviciu nu va fi plătită din Fondul de Pensii al Casei Nationale ci din bugetele instituțiilor de stat care au asemenea beneficiari de pensii de serviciu.

Leon spunea...

Huhule, o intrbare fireasca !
Daca Indemnizatiile pentru limita de varsta ale Parlamentarilor se vor pune din nou in plata(cf.Deciziei CCR.),si stim ca NU SUNT PRINSE IN PNRR, ce se va intampla cu procentul de 9,4%..??

Huhu Rezea spunea...

Indemnizațiile parlamentarilor nu se vor pune în plată dacă in curs de 45 de zile de la publicarea Deciziei CCR, Parlamentul adoptă aceeași lege, respectând procedurile parlementare pe care CCR le-a căutat cu acul ca greșeli.
CCR a invocat motive de formă, nu de conținut.
Se pare ca parlamentarii din solidaritate de gașcă nu vor readopta legea ân termenul de 45 zile.
Să fie clar, CCR a dat decizii conform cărora ar fi neconstituțională desființarea pensiilor magistraților.
Or, micșorarea sau raționalizarea lor, fără a depăși limitele componentei contributive, conform PNRR, nu este echivalentă cu desființarea pensiilor magistraților.
Să nu confundăm deciziile CCR cu declatrațiile pentru intimidarea habarniștilor de către unii membri CCR, vezi declarațiile răposatului Predescu sau cele recente ale lui Moraru.

M spunea...

@Huhurez

Îți mai spun o dată că o tot ții langa:
Și eu am lucrat înainte de 89 și eu am punctaj bun iar pensia contributivă este, în cazul meu, comparabilă cu cea pe L223.
Termină te rog cu ideea asta fixă (luată probabil de la încrâncenații forumului) că ei mă tăvălesc de durere dacă trecem pe contributivitate.

Am subliniat mai sus lipsa de principii! PUNCT!

PS - dacă insiști îți trimit documente dar crede-mă, că nu am de ce să mint! Pensia oricum nu se stabilește pe acest forum!

Huhu Rezea spunea...

@M
Nici nu prea știi d-ta cum se calculează pensia contributivă.
Cele mai mari punctaje lunare și anuale au fost obținute în anii inflaționiști de după rebeliune, pentru că soldele erau majorate în avans față de restul salariiilor.

Burebista spunea...

M, degeaba le explici... Acesti domni care susțin contributiva, nu înțeleg ca acele punctaje pe care le-au avut în deciziile din 2010, 2011 pana în 30 decembrie 2015, NU MAI SUNT VALABILE ÎN EVENTUALITATEA UNEI DESFIINȚĂRI A PENSIILOR MILITARE ȘI REVENIREA ACESTORA ÎN SISTEMUL CIVIL..... DUPĂ RECALCULAREA PE 223 CHIAR DACĂ AU RĂMAS ÎN PLATĂ CU CUANTUMUL AVANTAJOS, ACEL CUANTUM (BANI NU PUNCTE) A DEVENIT PENSIE MILITARĂ DE STAT....
DACĂ LEGEA CIVILA DE PENSII SE VA MODIFICA ȘI VA CUPRINDE ÎN EA ȘI PENSIILE MILITARE ATUNCI SE VOR TECSLCULA PUNCTAJELE MEDII ANUALE CONFORM NOII LEGI FĂRĂ FACILITĂȚILE OFERITE DE GEN. OPREA.... ȘI MĂ REFER LA FAPTUL CA LU S AU ACORDAT TUTUROR SPORUL PENTRU GRUPE DE MUNCĂ IAR RAPORTAREA PUNCTAJULUI MEDIU S A FĂCUT LA O CONTRIBUTIVITATE DE 20 ANI.... DE ACEEA AU AVUT ȘI ACESTE 4,6 PUNCTE DE PENSIE CA CEL DIN EXEMPLU.. FĂRĂ MĂCAR SA AIBĂ 25 ANI VECHIME ÎN SERVICIU MIMITAR/POLIȚIST... CHIAR ȘI PUNCTAJELE ADĂUGATE DUPĂ IANUARIE 2011 AU FOST CALCULATE PE ACELAȘI PRINCIPIU, ADICĂ LA VECHIME DE 20 ANI CONTRIBUȚII PLUS GRUPE....
Acele punctaje din fostele decizii de pensie sunt amintiri sau nai bine zis zero barat..

Huhu Rezea spunea...

Burebistule
D-ta pe unde ai dormit până acum de te-ai trezit spunând lucruri trăznite?
L 127/2019 nu modifică modul de calcul al punctajelor lunare și anuale, micile ajustări fiind pe creșrtere nu pe diminuare.
Stagiul complet de cotizare mai contează doar pentru stabilirea dreptului de pensie nu și pentru calculul cuantumului pensiei.
Ai destule articole pe blog despre modul cum se va calcula pensia, dar d-ta îți bați gura ca un ageamiu.

Leon spunea...

@Bure, DACA si numai DACA Pensiile militare vor fi trecute pe Contributivitate, legea 263 va fi AMINTIRE si pensiile vor fi RECALCULATE pe Formula din Legea 127/2019 si va conta NUMAI NR.PUNCTE TOTALE OBTINUTE IN ACTIVITATE( inclusiv punctele ptr.Grupele de munca si pentru pensia suplimentara) !

Burebista spunea...

Chiar dacă se va aplica vreodată legea 127, se vor recalcula toate punctajele medii anuale fara sa se mai adauge puncte în plus pentru grupe de muncă la cei care nu le-au avut în activitate dar leau fost acordate abuziv prin legea Oprea.... Și taiere din pensie pentru neîndeplinirea condiției de vechime necesară pentru deschiderea dreptului de pensie care în prezent este de 35 ani bărbați... Cu alte cuvinte pentru cei cu 20-24 ani contribuții... Taiere de pensie... La fel ca la Plx 199....
Apropo, la civili dacă ieși anticipat cu 5 ani mai devreme îți taie cam 25% din pensia cuvenita indiferent de câte puncte ai... Asa ca domnul acela zare a avut vre o 80 puncte s ar putea sa rămână doar cu 60 plătite.. ..

Huhu Rezea spunea...

Burebisto
Un drept de pensie deschis in baza unei legi rămâne in vigoare indiferent de câte ori se va schimba legea.
Dacă te referi la cuantumul pensiei acesta se poate modifica și în jos.
Să-ți intre bine in cap că, dacă potrivit L 119/2010 militarului i s-au calculat 86 puncte anuale va rămăne cu ele pentru ca nimeni nu poate modifica soldele brute primite în întreaga carieră si nici salariile medii anuale, repere care contează la stabilirea punctajelor lunare și anuale.
Dacă eu am depus la CSP in perioada 2008-2010 adeverințele cu condițiile de muncă eliberate de unitati sau CMZ-uri apoi acelea sunt luate in calcul si acum.
Condițiile de muncă de care vorbesti că ar fi fost acordate de Oprea sunt doar pentru uitucii sau neinformatii, precum d-ta, care nu le-au depus la CSP-uri în perioada 2008-2010.

Leon spunea...

@Huhu Rezea, pana la aparitia HG.S 1019 in 2010, a fost in vigoare M116/2001 in baza caruia am depus Adeverintele eliberate de CMZ, ulterior a aparut MS 132/2010 valabil numai pentru cei activi, dar Oprea a dispus verbal CMZ Bucuresti sa transmita la CPS Adeverinte cu grupe de munca si pentru pensionarii militari, iar Dobritoiu a anulat aceste Adeverinte !
Pentru cateva luni in anul 2012 am primit o Decizie cu 55 de ani Total stagiu de cotizare realizat !
Ulterior cf.M123/2015 am obtinut legal 44 de ani !

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Ordinul M 116/2002 emis din baza HG 1294/2001 s-a aplicat doar cadrelor militare în activitate la data intrării in vigoarea L 164/2001, nu si pensionarilor aflați în plată la aceeasi dată.
Am mai precizat că pensionarii MApN au primit sporul pentru condiții de muncă abia din anul 2008, în baza L 90/2007, și numai dacă si-au procurat singuri adeverințele cu condițiile de muncă si au depus-o cu cerere de recalculare la CPS a MApN.
Cei de la MAI si SRI isi rezolvaseră problema prin atacarea în contencios administrativ a ordinelor similare de aplicare a HG 1294/2001.

Leon spunea...

Pai Da, in 2008 am primit grupele de munca prevazute in M 116..!

Leo spunea...

Râdeți voi de Nuțy , dar fără ea nu ne plimbam de 8 ani pe TRANSALPINA.

Cezar spunea...

Pup.o in partile dorsale !