Un produs Blogger.

sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Așa se transmite un fake news despre neindexarea pensiilor militare

51 comments

 Ministrul Budăi a fost întrebat dacă și pensiile militare vor primi majorarea de 12,5% pe care coaliția de guvernare a decis s-o acorde valorii punctului de pensie  din sistemul public. Omul a răspuns corect,  că respectiva majorare se referă numai la pensiile contributive sau care au în cuantum o componentă contributivă. Or, pensiile militare nu au așa ceva și nici nu vor beneficia de respectiva majorarea a valorii punctului de pensie. 

Răspunsul dat de ministrul civil nu este echivalent cu știrea care s-a răspândit printre novici... precum că pensiile militare nu vor fi indexate din oficiu, în anul 2023, cum prevede Legea 223/2017, sau prin excepție, cum se va stabili prin actul normativ privind măsurile bugetare din anul 2023.

Să luăm atenționarea ziaristului Andronic drept  un îndemn pentru  tăcutul Tîlvăr.... să nu cumva să uite să deschidă gura în ședința de guvern... în care se va aproba Ordonanța propusă de Budăi. Anul trecut, guralivul Dincu n-a tăcut!

Ziaristul Dan Andronic


51 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dar chiar nu este cineva sa-l ia de gat si sa dea de pamant cu Tâlhar ăsta, sa-i atraga atentia? M-am saturat sa-i tot trimit petitii, sa ma zbat si sa atrag atentia tuturor! Nu se vrea! N-am o putere ca le-as strica parada de 1 Decembrie ca sa atrag atentia tuturor despre dezastrul la pensiile militare, ca daca eram in Bucuresti, la ei acolo, o faceam ,sa fiti siguri de asta, dar ma mir cum de sindicatele militare nu se implica in actuni de mare ofensiva sindicala. Toti sunt niste lichele si tradatori ordinari fata de rezervistii militari! Cand s-o implica si Belarus in razboi si se va impute treaba in jurul granitelor sa vezi miloaga la ei sa ne inrolam, dar nu cred ca se vor gasi si prostii sa le faca hatarul! Ce faci, PSD, dormi in fata saracilor si nedreptatilor din sanul Armatei, cu un inconstient pe care ti l-ai insurubat in fruntea Ministerului?

Șoimul spunea...

Andronic vorbește fără să cunoască nici măcar nr exact de pensionari militari !
Ce dorește? Probabil să atragă atenția decidenților sau cetățenilor, că media pensiilor militare este mai mare ca in sistemul public.
Ce este în capul lui și ce a vrut să transmită, doar el știe.
Aș dori să remarc prestația lui Hadăr care face , când are ocazia, precizări despre pensiile militare care stagnează de câțiva ani..

Huhu Rezea spunea...

Inregistrarea lui Andronic nu dovedește altceva decât al cui om de influență în presă este. Cei care i-au transmis comanda nu cunoșteau decât statistica de la CPS a MApN.
De ce n-or fi apelat la Turcescu?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Andronic habar n-are ca grosul pensiilor este sub 3000 lei si sub 2000 lei

Paul Puiu spunea...

Politrucii au anuntat ka România TV ca si pensiile militare cresc cu 12,5%!!😜😜😜

Leon spunea...

De aici are Andronic informatia:
https://www.economica.net/pensiile-de-serviciu-din-aparare-2021_627055.html
Dar, ca de obicei, acest site publica numai jumatati de adevar !
Adevarul intreg il gasim in Raspunsul MApN dat Domnului General Lt.(rtr.) Neculai Bahnareanu, Presedintele ANCMRR( Nr.RP 44 din 19.01.2022), si anume:
Total numar pensionari militari(fara Magistrati) = .81 820
Pensia Medie BRUTA/luna = 4278 lei.( necesita ceva calcule de aritmetica!)
Aceste date sunt pentru luna IANUARIE 2022, dupa Indexarile de 2,6/10 %, deci ceva mai mari fata de Decembrie 2021..!

Semaka spunea...

Oare de ce mama dracului atâta ura pe armata, politie și pensionarii MApN ,MI?
Și când vezi cum toate posturile TV lauda și aplauda paradele militare în general îți vine să....închizi TV-ul.

Huhu Rezea spunea...

Eu nu văd ură ci gudureală presei, în cea mai mare parte, pe lângă conducerea de partid și de stat .. să nu cumva să fie reformate pensiile militare... spre disconfortul moral al ciucanilor.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Până la urmă, vor intra sau nu pensile militare în sistemul de reformă conform PNRR ? Politicienii pasează problema de la unii la alții, ministrul MApN sau MAI nu zice nimic, presa militară tace și doar neaveniții își dau cu presupusul.

M spunea...

@Semaka

Nu e ură. Cel mult frustrare!

Sunt trei explicații pe care le văd eu:
1. Mereu iarba e mai verde în curtea vecinului!
2. Când îți dai seama că ți-ai ratat viața îi urăști pe toți cei care au ales un alt drum (ce îți pare e mai de succes)!
3. Unirea tuturor celor din SNAOPSN ar reprezenta o forță. Pentru mulți asta înseamnă un pericol!

😂 Mi-ar plăcea ca la trecerea în rezervă militarilor să li se ia gradul și să îi facă agenți sau inspectori sau comisari! Eu nu am auzit de un polițist care să ceară să primească grad militar la pensionare! Unii amână ani de zile luarea livretului și înscrierea la comisariatele militare!
Unii care nu au capacitatea să citească art. 1 din L223 cred că polițiștii i-au pensii pentru că primesc grade militare în rezervă!

Mihai spunea...

Daca ar fi singurul fake news lansat de jegurile de tv romanesti ar merita bagat in seama.
Uitati-va mai bine la Dembele !

CEZAR spunea...

@ /Viurel majurul cu Oskar de la C.I
Categoric,,vor intra ! Nu ai capacitatea de a intelege ce foarte clar a spus C.E..???

Huhu Rezea spunea...

Comisia Europeană a precizat că și pensiile militare vor fi reformate la fel ca pensiile speciale.
Eu nu cred că își va permite cineva din Guvernul Ciu-Cio-udemereu să trimită spre avizare la Bruxelles un proiect de act normativ din care să lipsească norme de reformă a pensiilor militare, așa cum este redactat și draftul blondei de la Vaslui.
Ia aminte la acel draft! Este cel mai citit topic de pe blog în ultima lună. Este pe prima pagină a blogului, cât timp este în topten.

CEZAR spunea...

P.S...Viurel......
Gata a zburat OSKARUL....meritat desigur ! Poti preciza cu ce ai contribuit Tu prin Oskarul primit la cresterea combativitatii Armatei ..in caz de razboi ??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bravo, @Onorabile! Ati pus degetul pe rana si punctul pe i!

Burebista spunea...

Comisia Europeană nu a cerut decât, CA PLATA TUTUROR PENSIILOR DIN ROMÂNIA SĂ SE ÎNCADREZE ÎNTR-UN PLAFON DE MAXIM 9,4% DIN PIB....
Atat și nimic mai mult..
Guvernul Catu și ghinea și-au luat angajamentul sa respecte acest plafon 50 ani... Ei au înșirat acolo în PNNR niște reforme fără sa i oblige nimeni.
Cât despre răspunsul acela de la CE transmis unui site media obscur din România nu are nicio valoare atâta timp cât nu este o poziție oficiala a unei instituții din cadrul UE comunicata în scris guvernului României... Dar nici atunci nu ar fi obligatorie pentru ca ce sa vezi acum avem alt guvern și alt program de guvernare... Ce se va întâmpla dacă proiectul de lege coclit de ministerul muncii nu va trece de parlament???

Huhu Rezea spunea...

PNRR este asumat de România iar după aprobarea lui în CE este obligatoriu. Nu merge cu fofîrlica...
Ce se va întâmpla dacă nu va implementa Jalonul 215 ? Nu va primi miliardele planificate pentru tranșa 3.

Leo spunea...

1. Ăsta noul și aerian de la MFA , habar nu are ce e cu el pe acolo. Deocamdată învață ușile.
Ieri un deputat psd a spus că și pensiile militare se vor indexa tot cu 12,5%.
Probabil știe el ceva din măruntaiele coaliției
2. REFORMA pensiilor miltare conf. J 215 , nu vizează ELIMINAREA SAU REDUCEREA INECHITĂȚILOR , ci vizează reducerea progresivă a bugetului cu pensiile militare.
E trist dar acesta este ADEVĂRUL. De fapt, ciucă a afirmat în mod repetat că la pensiile militare NU SE SCHIMBĂ NIMIC.
Doamne ajută să mă înșel.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, Adineaori s-a dezvaluit la Romania tv ca si pensiile militare vor fi reformate, atentie, de Ministerul Muncii. Gen. Balaceanu sustine acum o dizertatie tematica. Numai ca Dl General cam merge pe langa gard, sustinand ca Ciuca are pensie... 17.500 si ca e cea mai... mare din Armata, ori eu stiu ca Dl General oare peste 20.000 lei! Ai-ha! Sabotajul si dezinformarea merg șnur! Trolilor si clocarilor, sustineti-ma, bre, cu cifrele prezentate aici de mine, fiind specialisti in cuantumurile care vi s-au derulat prin maini!

Huhu Rezea spunea...

Leo
Reforma trebuie să treacă pensiile speciale prin cele trei proceduri subliniate de Budăi după primirea raportului de consultanță de la BANCA MONDIALA. Nu le mai amintesc ca să nu-i panichez pe ciucani.....

Viorel spunea...

Don Cezare. Greu este domnule să gândești cu capul dumitale de pe umeri. Prin aplicarea Jalonului 215 din PNRR, dacă s-ar respecta reforma pensiilor militare prin recalculare / actualizare după Legea nr. 153/2017 raportată la toate elementele de care beneficiază sau ar beneficia un cadru militar activ, pensia mea aproape s-ar dubla, pentru că ea a fost calculată pe Legea nr. 284/2010 și înghețată timp de 6 ani. Deci, Oskarul nu mai are nici o valoare și nici nu mă interesează. Cât despre: „Poti preciza cu ce ai contribuit Tu prin Oskarul primit la cresterea combativitatii Armatei ..in caz de razboi ??”. Da. Datorită aplicării situației tactice din lucrarea de Oskar, ați eliminat teroriștii de la Timișoara. „Nu ai capacitatea de a intelege ce foarte clar a spus C.E..???”. Atenție la akordul și notele muzicale ale limbii române pentru că zgârie rău la urechi. „ceea ce foarte clar a precizat și nu spus (în scris, nu verbal) CE”. În plus, pentru știința mea, în care gramatică a limbii române se pun „N” de semnul întrebării sau exclamării la sfârșitul unei propoziții ?

Viorel spunea...

Cornele. După 6 ani de negocieri cu clasa politică, încă nu ai realizat că acești Col. și Gl., Președinți de Sindicate, Asociații și Ligi, sunt paraleli cu legislația pensiilor militare, solicitările noastre și DORINȚELE LOR și că acestea nu bat una cu alta ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Le tremura in izmenele-n gur ciucălăilor ca se apropie sâmbra oilor? Ehei, sa mai puna inca o pătura pe ei! Mie nu-mi mai tremura nimic, la o adică, asteptand, ca godineiul Ghiță, intr-un prelungit guițat, ziua de Ignat, pentru ca, de atata asteptat, cu situația asta nefericita de ani de zile m-am învățat sa tooot fiu mereu afectat!

Leon spunea...

In 2021 pensia neta= 17.916 lei/luna !
In acest este mai mica !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Încă nu s-a anunțat cum sa fie parada militara blocata de rezervisti?

Viorel spunea...

Domnule Leo. A mai prezentat Ciucă un Plan în MApN pe care nu l-a dus la îndeplinire deși era făcut de el, semnat și aprobat. Atunci era stăpân, făcea ce voia. Acum execută ce zice CE dacă vrea mălai. În plus, PNRR-ul nu este planul lui Ciucă, vrea sau nu vrea trebuie să-l pună în aplicare pentru că nu se joacă cu banii acordați României de către CE prin PNRR. Să se joace cu bugetul personal și nu cu supraviețuirea românilor. Cât despre schimbare la pensile militare, eliminarea inechităților sau reducerea acestora se face luând de la el și și alții și dând la ceilalți.

Outlander spunea...

Din câte îmi amintesc LEGEA nr. 284 din 28 decembrie 2010 se referea la
salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
Nu era în vigoare LEGEA nr. 164 din 7 aprilie 2001 privind pensiile militare de stat intrată în vigoare la 14-10-2002 cu ultima formă consolidată valabilă de la data de 16-01-2009 până la data de 31-12-2010?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cine suntem noi sa intrerupem brutal cateva orgasme ale fanelor drogatului betiv, Culaie Sterpezitul, si serialul nesfarsit al accidentului produs de acest gurist de talie mondiala si chiar din Universul stelar? Pana si emisiuni speciale, de ore in sir, i se dedica acestui star celebru, iar noi, ca rezervisti, ne permitem sa depasim maxim un minut de discutii tematice pe pensiile militare distruse, destul de pagubos pentru prestigiul eminentului cantacios manelist, doar ca ne cerem drepturile de pensii jăgărite?! Ia sa ne mai vedem de lungul nasului si sa dam prioritate marilor valori nationale, maneliste, ale acestor cocalari bombardieri, sau dive de bordel, staruri detrotuar, prostituate delux si alte rapandule, pentru ca doar acestia pot impulsiona progresul si bunastarea Romanistanului! Ce obraznicie pe capul nostru sa ridicam pretentii sindicale, daunand prestigiului acestor mari valori nationale!

Huhu Rezea spunea...

L 284/2010 nu a intrat niciodată integral în vigoare. Salarizarea după anul 2009 a fost reglementată prin OUG nr. 1/2010, Legea nr. 285/2010 și ordonanțele anuale, până la L nr. 153/2017.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

stiripesurse.ro/romanii-vor-putea-sa-plateasca-facturi-lemne-si-butelii-din-bani-europeni-ministrul-marcel-bolos-arata-cum-va-functiona-cardul-de-energie_2675355.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai, gramadă la pomană si la coliva europeană, că are la tescherea de unde sa dea de saftea, sa amagească cu cartela toată bulimea, dar numai bani peșin in mană să nu mai ramană pentru natia saracă romană, ramasa in urmă, ca ultima oaie din stână! Bodaproste cu sula in coaste ca n-a mai ramas nici un sfanț chior si pentru Oaste, sa-si ia din paine catana bătrân cate-un coltun, fiind bun numai de carne de tun! Pacat ca nu stiu sa strunesc artistic chitara, ca sa-i ciupesc cu cartela melodios coarda, pe sub copaci, vara, in rest e numai bună, pentru multi dintre noi, s-o aruncam, sictiriti si injositi, la gunoi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

stiripesurse.ro/ministrul-muncii-marius-budai-a-dezvaluit-cum-va-fi-facuta-noua-lege-a-pensiilor-vom-corecta_2675420.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Viața asta e o sanki balamaua, aruncata de Dumnezeu pe pamant, doar ca sa-l amuze in lipsa televizoarelor din rai...
Cititi la final ce a zis Mannix Budigăi, in finalul declaratiilor pe marginea lucrului la Legea 127, despre Lola Fiola Vasiliscul & Aspida, care bineînteles ca este implicata activ in Legea 127, posibil cooptate si penziile brotacare, cerandu-i-se parerile de coordonatoare activa si autorizată, de geniala in filozofiile sociale, ea fiind cea care pana la moarte trebuie ,,sa dea o lectie Coloneilor,'' ca asa a zis, la general, ca se va tine de capul nostru, pana se va vedea razbunata pe Armadă-marmeladă, din considerente pasionale si intime, din tumultoasele si zbuciumatele ei tinereti, incarcate navalnic de hormoni navalnici si tropaitori din bocanceii ei țintați & calcaie de polcovnici pe humerusi!
Stiți ce a mai declarat Malac Budigăi? Ca vrea ca, la aceasta lege, sa-l coopteze si sa coopereze si cu lăbărăul, Flocirel Cârțu Pârțu, si daca va intereseaza subiectul il gasiti la fundeni si gropeni de finalul interviului, intr-un subtitlu subliniat...
Ce gurvă patentată esti, bai, politică mioritică de rachat!
Daca aveti cefe, e posibil sa vi le vedeti si fara oglinda, dar, cu echipa asta ad-hoc de satrapi, n-o sa mai vedeti domniile voastre penzii batraciene actualizate, nici la pastele cailor verzi de pe pereti!
Hai, bobinati-va cornetele cu seminte de soreanca, la meciurile mundiale, ca poate astea va vor mai infiripa gandurile batucite si ravasite de atatea polologhii, calcule si planuri pe seama penziilor batraciene, care ne-au lasat pe toti in izmene!

Leo spunea...

Deocamdată este pe dos. Cu 12,5% indexare el Ia de la alții și-ș-i dă lui și cristinucă-si. Este un fel de incompatibilitate , ca tu care ești interesat să nu schimbi situația actuală , să fi acela care care ar trebui s-o faci. De aceea am spus de mai multe ori , că mare GHINION am avut noi cu individul pe funcție.
E ca și cum ai pune hoțul șef peste polițiști , sau piromanul șef la pompieri.

Leon spunea...

"Ministrul Budai a menționat că se va corecta ce este de corectat și că, cu siguranță, până la final de trimestru I va fi gata această lege.

„Nu știu dacă va fi neapărat o nouă formulă , nu știu dacă va fi neapărat o nouă lege. Noi am zis și în programul de guvernare că vom pleca de la analiza Legii 127. despre care mulți specialiști spun că este o lege bună. Vom corecta ce avem de corectat acolo, așa cum s-a asumat, și cu siguranță până la final de trimestru I va fi gata această lege”, a spus Marius Budăi.

Ministrul Muncii a mai arătat că în aceste zile se lucrează la preluarea datelor în format electronic."(Capital.)..!

marin spunea...

Budăi asta ,doua vorbe -trei minciuni , a negociat la Bruxelles mai mult ajutoarele pentru cei pe care i-au adus in pragul saraciei si al disperarii. Fara banii astia de ajutoare de la UE nu erau in stare sa dea nici acel 6,2% pe care il promisesera .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In articol gasim si corifeii care mereu s-au impotrivit pensiilor militare: Câțosul si Fiola! Mari specialisti ai lui peste, mari scule la bascule, dar si idiotenia ca pensiile militare sunt prinse in cei 9,4%, o greseala catastrofala, din moment ce MApN ARE FONDULPROPRIU DE 2,5% DIN PIB! Fac, precum Atarnatul, sa-i spun Budigaiului sa puna mana sa citeasca si sa invete:
bugetul.ro/interviu-exclusiv-cu-ministrul-muncii-marius-budai-il-vreau-pe-florin-citu-partener-in-aceasta-discutie-privind-renegocierea-pnrr-ului/

Sebi spunea...

Leo, piroman sef la pompieri inca nu s-a inventat, da' hoti sefi peste politisti... aoleu nene, iar am uitat sa-mi pun sosete, deci de-aia ma ustura-n gat cand ating tastele!
Nu mai stiu ce voiam sa zic, asa ca pan la primavara... va pupa tata.
A, mi-am adus aminte! E adevarat ca nu mai exista piramidon? Inteleg ca nu sonde, tractoare, locomotive, sifoane, mentosane, duca-se... da' nici piramidoane?
Nu mai exista respect pentru batrani!

Leon spunea...

"Sâmbătă, 29 ianuarie, Bugetul.ro l-a contactat pe ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru a discuta despre pensiilor românilor și despre renegocierea PNRR-ului."
In Ianuarie 2022, Câțu era inca Presedinte PNL, Cornele !!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca ne- au trecut pe contributivitate, si asa trebuie facut prin jalonul 114 si 115 a PNRR, este de asteptat sa se revizuiasca noua si ruginita de acum lege a pensiilor in perioada semestrului 1 de la anul, apoi ca sa fie aplicata mai trebuiesc cativa ani, timp in care toti pensionarii mai batrani vor pleca in bu. Stie Olguta Vasilescu cum sa fenteze timpul si sa-l prelungeasca la aplicarea legii pensiilor, ca tot a facut-o de cand se tot moșmondeste de ani in sir la ea, si avandu-l ca ajutor acum si pe Cațu, e clar ca generatia asta nu mai apuca pensiile noi, ci doar cand o iesi Catu cu Vasileasca si ei la pensie, o data cu finalizarea legii pensiilor. Pana atunci o sa traim din carpoceli țigănești cu indexari light cu double filter, pomeni de-un colac si-o lumanare si resturi inconsistente din firimituri cazute de la mesele lor de nesimtiti ordinari, de nu mai fac față sudorii sa innoade cu electrozii placuțele muiedeze la adresa cretinismelor lor!
Asa ca, degeaba stam noi cu gurile cracanate sa ne mai pice ceva, ca n-o sa pice decat picaturi de apa de ploaie din norii de saracie! O saracie planificatapolitic si indrptata impotriva acestui popor sarac si urgisit, de la ,,Revolutie'' incoace! Merit sa fiu scuipat intre felinare, daca nu e adevarat ca Ceausescu trebuie plans in vecie, cu recunostinta si veneratie pentru zilele apucate si petrecute alaturi de el si tot ce a facut pentru Romania si pentru romani! Dumnezeu sa-l ierte si sa-l binecuvanteze pe Nicolae Ceausescu in vecii vecilor! Amin.

Mihai spunea...

Să vedem ce mai face Bolojan !

O știre pe care nu o vor gusta din plin la aperitiv multi admiratori de telenovele pesediste: „Oradea atrage in anul 2022 cea de-a treia investiție majoră . După Stihl (125 milioane de euro) și Nokian Tyres (650 milioane euro), polonezii de la Press Glass vor investi 50 de milioane euro într-o fabrică de sticlă și produse specifice”! Aproape un miliard de euro, investiții străine în fieful lui Ilie Bolojan, în mai puțin de un an. Nu mai am nimic de comentat, vă las pe dvs. să trageți concluziile.

https://www.zf.ro/zf-investiti-in-romania/noul-pol-de-crestere-economica-oradea-atrage-investitii-de-peste-800-21303752

Adaog doar o simpla recenzie ;
Polonezii investesc la noi , ungurii investesc la noi . Asta ca sa nu vorbim de firmele de top din Occident.
Noi ca noi , investim din greu in buzunarele jmecherilor prin furaciuni ,hotie si coruptie endemica cum rar s-a vazut. Ba zic unii de la UE cu interese pe aici ca ”am indeplinit conditiile pentru eliminare MCV si aderare la Schengen” !!!!((((

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, Uite ca n-am fost atent la data, cu scuze, insa invitatia de atunci este posibil sa fi fost onorata si Catu sa fie prins si acum in aceasta activitate, din parta PNL, pentru ca avand pregatire in domeniul cifrelor si bagacios cum este el, nu refuza activitati preferate si dragi lui, de matrasire de drepturi financiare.

raul spunea...

https://www.bugetul.ro/la-venirea-sefului-nato-in-romania-un-fost-ofiter-de-investigatii-criminale-acum-pensionar-ii-indeamna-pe-militari-sa-organizeze-un-protest-pentru-ca-statul-roman-sa-le-respecte-drepturile/

GO spunea...

@ Da. Politistii primesc pensii militare, doar pentru ca au grade militare in rezerva. De fapt, pentru asta le sunt si atribuite grade militare. Doar un razboi poate demonstra dezastrul magariei. Nu trebuie sa se prezinte sa ia livret, acestia sunt raportati oricum din oficiu de inspectorate, la trecerea in rezerva, comisariatelor militare. Iar comisariatele ii baga in lucrari la mobilizare la misto.

Care este dezastrul? La mobilizare, politistii sunt concentrati cu grade militare. Adica in caz de razboi, ca politist in rezerva odata ce ai grad militara - nu mai pot ajunge tot in politie ca functionari civili. Pentru ca in razboi, nu lupta decat militarii. Deci, ca politist in rezerva cu grad militar, obligatoriu esti mobilizat intr-o structura militara, nu de politie. Asa ca CMJ - ca CMJ ii baga undeva la misto in structuri militare, pe specialitati cat de cat apropiate celor pe care au activat sau care pot fi convertite usor la specialitati militare. Urmand ca perfectionarea pregatirii sa se faca in perioada de mobilizare. Cei mai multi politisti pica astfel la structuri de logistica si de infanterie. Cu subofiterii este cel mai simplu. La logistica intra si soferii, multi agenti vor deveni mecanici conductori pe diverse masini de lupta, soferi simpli etc. Altii ajung la politia militara, in special pe sectorul paza, protectie si ordine. Iar altii in urma pregatirii de mobilizare, ajung comandanti de grupe pe la infanterie, ochitori pe mitralierele de pe diverse masini de lupta etc. Unii sunt repartizati la jandarmerie. La ofiteri de politie este mai complicat, deoarece ar necesita o pregatire de mobilizare foarte lunga pentru a echivala pe front un ofiter de armata. Asa ca sunt bagati la en gros la structurile de paza ale jandarmeriei, dar si la structurile de paza ale armatei: transporturi, depozite si din nou la logistica (aprovizionare, amenajarea de transee etc).

GO spunea...

Nu ma leg de postare. Eu am dat filmul administratorului, primit la randul meu pe Whatsapp.

Imi atrage atentia insa cu totul altceva. Naivitatea multor useri care stau lipiti de TV, crezand ca tanti Cretuleasca sau pacalicii aia vesnic invitati ai televiziunilor, ar fi capabili sa transmita ceva concret, credibil si coerent. Nu, nu sunt. De aceea eu aloc televiziunilor de pseudo-stiri din Romania, maxim 5 minute pe zi. De peste 10 ani. Si am constatat ca nu am pierdut absolut nimic, fiind mai bine informat daca nu urmaresc televiziunile.

Ma surprinde cum a primit dreptul A3 sa afiseze si sigla CNN. CNN chiar prezinta stiri. Pe cand A3 prezinta pareri despre stiri. Diferenta este colosala.

magda spunea...

,,Nu știu dacă va fi neapărat o nouă formulă , nu știu dacă va fi neapărat o nouă lege...'' cred ca Budigai iubeste rockul de altadata al trupei Rosu si Negru ,,Intr-o nu stiu care seara..intr-o nu stiu care vare...intr-un nu stiu care lac...'' va amintiti cred. Un lucru e cert... ei stiu de toate dar nu stiu nimic.Iar Dan Andronic ...este un penal pana una alta...inca nu a scapat/

Outlander spunea...

@Huhu
Comentariul meu era în legătură cu „zicerile” lui @Viorel:
„...pensia mea aproape s-ar dubla, pentru că ea a fost calculată pe Legea nr. 284/2010 și înghețată timp de 6 ani”.
Pensia se calculează după o lege a pensiilor, nicidecum după o lege a salarizării care, chiar așa cum spuneți, nu a fost pusă în aplicare integral.
Corectați-mă dacă sunt în eroare!
Mulțumesc!

Negritoiu spunea...

Nu se blocheaza parada! In semn de multumire fata de marile si nesfarsitele promisiuni facute de catre seful guvernului si liderii formatiunilor politice aflate la guvernare,s-a hotarat urmatoarele: Un grup reprezentativ al rezervistilor format din sefii structurilor asociative agreate de MApN, si condusi de Seful ANCMRR,va deschide parada militara. Fanfara militara a rezervistilor va canta ,in fata tribunei oficiale, " Multumim din inima PARTIDELOR " si "De-as mai duce-o pan la vara . . ." Vor fi inmanate scrisori de multumire tuturor celor care doresc sa le primeasca si asigurari ,pentru partidele din actuala coalitie ca vor fi votate in bloc,fara partinire.

Sebi spunea...

Inaltator.
Mai ales pe final.
Taras, pe burta, inotand pe asfalt, in ritmul melodiei "Am intrebat un militian", varianta Agarici Pogonici 2022.
Sssst! Daca afla nea Stolten... ala... ca pensiile militare se duc la politai, s-ar putea ca dimpotriva, mamaliga sa faca implozie.

Dodo spunea...

Buna seara! Si totusi un politician di guvern a zis ca si pensiile militare vor creste cu 12.5%. Si ca sa se confirme acest aspect pensionarilor militari. Ce sa credem ...o fi un fake in direct...asa cu tupeu de politruc...ssu adevar?

Huhu Rezea spunea...

A presupus și el, acel pesedist, așa cum presupun și câțiva dintre comentatorii de pe blog. Ascultați-i doar pe cei care au putere de decizie...