Un produs Blogger.

sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Budăi anunță că Ordonanța privind măsurile bugetare pe anul 2023 va intra luni în procedurile de avizare

8 comments
Ar fi posibil ca în Proiectul de ordonanță care va intra luni în avizări să găsim și o referire la indexarea pensiilor militare prin excepție de la art. 59 din L 223/2017 ...deși Ministerului Muncii  i se cere insistent de unele structuri asociative să nu se mai implice în măsuri privind soldele și pensiile militare.
Este posibil ca Proiectul să nu prevadă indexarea pensiilor militare, urmând ca abia în ședința de guvern, așa cum s-a întâmplat și anul trecut,  miniștrii de resort să insereze textul cu indexarea pensiilor militare.
Dacă nici atunci nu se va specifica nimic în ordonanță, urmează ca toate pensiile militare, indiferent de cuantum, să fie indexate din oficiu cu 5,1%, așa  cum prevede art. 59 din L 223/2017 cu modificările ulterioare.



8 comentarii:

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Cred ca stiati, dar ministrul Budai vine cu Precizari:
"Exact cum s-a procedat și anul trecut

”Cred că am fost destul de clar. Vom face exact cum s-a procedat anul trecut: se majorează valoarea punctului de pensie și, ulterior, se face calcului pensiei și, bineînțeles se implementează și acele măsuri de sprijin”, a răspuns ministrul Budăi. "(Romania Tv.)

Huhu Rezea spunea...

Pot fi auzite în înregistrarea pe care am preluat-o în topic.

Leon spunea...

Observ ca se deshid destul de greu, asa ca o sa le sterg.
Poate le descarca Huhu mai usor !

Brenda spunea...

Deci vorbe

RD spunea...

Luni, 28 noiembrie
13.30 - (prezență fizică) - Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor
- Şedinţa Comitetului liderilor grupurilor parlamentare
14.00 - 16.00 Activitate în cadrul grupurilor parlamentare
17 - până la finalizare ȘEDINȚA SOLEMNĂ COMUNĂ A CAMEREI DEPUTAȚILOR ȘI SENATULUI CONSACRATĂ SĂRBĂTORIRII ZILEI DE 1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

Marţi, 29 noiembrie
Activităţi ale deputaţilor în circumscripţiile electorale

Miercuri, 30 noiembrie - Joi, 1 decembrie
Zile libere

Vineri, 2 decembrie - Sâmbătă, 3 decembrie
Activităţi ale deputaţilor în circumscripţiile electorale

magda spunea...

Nu stiu cate tari din UE( eu nu prea am auzit,da mai stii?) au avut coalitii in care un partid sau altul aflate intr-o coalitie...sa fie si la putere si in opozitie. Asa e la noi cu pesedepenele...de ce sa mai asteptam luna mai 2023 ? haideti bre faceti o alba neagra...o luna injuram noi,o luna voi,il lasati pe nea Nicu de la Plenita acolo pe post de Werner..ca doar totaiaye. A trecut un an de zile de cand monstruoasa coalitie a pus stapanire( sau nu?) pe Romanica si in toata aceasta perioada,bai nene,nu au scos un act normativ in urma caruia sa spui bravo mo...uite ca se poate.NUUUUU..nu a fost sa fie,va dam carduri de 50 de euroi dar ajung cand ajung ori se alimenteaza cand si cand,alte ajutoare date pe spranceana( cica la incalzire daca ai 2000 lei si ani vreo 59 ,11 luni si 29 de zile , esti chiabur) Nu cumva varsta de 60 de ani (minimul admis) are legatura cu diviziile de votanti pesede? Asa credeam initial,dar cand am vazut ca odata cu majorarea de doispe si juma' sunt buliti in plin o groaza de pensionari care au sub 2000 de lei( multi dintre ei tot ai pesede)...mi-am revenit si-am zis...ba da astia sunt prosti de-a binelea.Ba baieti,cand mai clociti cate ceva,aruncati bre pe orice site( uite chiar si aici merge) proiectul ala,oricare ar fi el...il vor vedea niste Huhurezi,Hadari sau Pei,il vor suci pe toate partile si sa vedeti ca o sa fie bine in final. Poftim?...ce?...nu se poate? Mai aveti o reforma speciala tare de tot, de implinit? Apai mo,succesul sa va-nsoteasca...da nu ca pana acum.A,sa nu uit...sa o anuntati ma si voi pana in Craciun macar,nu pe 30 decembrie...ca altfel zice lumea ca sunt prea multe asemanari cu alte date( abdicarea regelui,neindexarea pensiilor militare,etc)...Nu ca nu ar fi ...ba chiar inca in multe privinte/Nnu mai avem nici timp si nici rabdare...comprendre Ciucanos Castellianos?