Un produs Blogger.

luni, noiembrie 21, 2022

Budăi, ministrul Muncii, dă astăzi socoteală în Camera Deputaților privind stadiul îndeplinirii Jalonului 215

86 comments





 Dezbateri politice cu participarea domnului Marius - Constantin Budăi, ministrul muncii şi solidarităţii sociale, la solicitarea Grupului parlamentar al USR, cu tema @Stadiul îndeplinirii Jalonului 215 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă- Intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale - şi care sunt paşii concreţi făcuţi de Ministerul Muncii pentru a duce la îndeplinire la timp acest angajament"

Luni, 21 noiembrie 2022, ora 15,00

Intervenția ministrului poate fi urmărită în direct AICI


UPDATE
Liderii coaliției de guvernare PSD – PNL – UDMR se întâlnesc luni într-o ședință de la ora 18.00, au declarat pentru G4Media surse politice. Principalele teme de discuție sunt pensiile, ajutoarele sociale pentru persoanele vulnerabile, bugetul de stat 2023 și facturile la energie.

A început dezbaterea!




86 de comentarii:

Leon spunea...

Acum cateva minute la A3CNN, D-ul ministru Budai spunea cu subiect si predicat:
"In anul 2023 Pensiile Speciale NU vor creste"
Eu sper ca totusi, ministrul Caciu sa copieze Ordonanta Ciuca din dec.2021, NU pe cea a lui Câțu din 2020..!!

Styx spunea...

„...Cu toate acestea, la momentul în care a fost audiat pentru portofoliul de ministru al Muncii, în actualul Guvern, Budăi arăta că „indemnizaţiile speciale nu sunt ale Ministerului Muncii. (…) Împreună cu specialiştii din cadrul Ministerului Muncii şi din cadrul Casei Naţionale de Pensii, dacă se va dori expertiza noastră o vom pune la dispoziţie. (…) Nu Ministerul Muncii gestionează aceste pensii”.
https://zin.ro/21/11/2022/politica/ministrul-budai-in-vizita-astazi-in-parlament-la-ora-guvernului/

Leon spunea...

https://www.snppc.ro/21-11-2022-solicit-ri-snppc-adresate-guvernului-pentru-drepturile-personalului-n-activitate-i-pensionarilor-militari-bd11076

Huhu Rezea spunea...

Desi crește componenta contributivă a pensiilor speciale plătite de CNPP, prin majorarea valorii punctului de pensie, cuantumul pensiei speciale, fiind mai mare decât componenta contributivă, nu crește, dar se reduce contributia statului pentru plata componentei necontributive.
Ce spune Budăi nu este aplicabil pensiilor militare care se indexează din oficiu, dar la care.... indexarea produce creșterea cuantumului.

Liviu spunea...

Este posibil ca nici cu rata inflației sa nu avem cuantum mărit? Ne ajung la cuantum și cei cu 15 ani vechime? Am ajuns chiar așa de rău! 34 ani armată, 8 ani civil, 4,6 înainte și 3,6 după. 54 ani cu grupe. O fi bine, o fi...cum o fi? Cu deosebit respect.

Huhu Rezea spunea...

Iar fac greșeli cei de la SNPPC în privința actualizării pensiilor militare.
Până acum i-am criticat că au susținut la mitinguri actualizarea potrivit L223/2020, adică neactualizarea, pentru că legea nu mai prevede actualizarea.
Acum cred ei că au reparat ....dacă au făcut precizarea---varianta inițială.
Din punct de vedere juridic, varianta inițială a art. 60 nu mai există si nimeni nu poate face actualizarea dacă nu se modifică mai întâi legea pensiilor militare, nu OUG 59/2017 sau 114/2018.
Revendicarea corectă este reintroducerea în L 223/2015 a actualizării pensiilor militare, care să înlocuiască textele introduse prin cele două ordonanțe.
Nu ar fi rău ca polițiștii care citesc blogul să transmită această observație liderilor de sindicat, dacă vor să se facă utili demersului.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ministrul Bolos, un om destept si cu capul pe umeri, deosebit si serios, mi-a scris personal azi, ca si saptamana trecuta, nu prin interpusi sau secretari, ca de pensiile militare pe PNRR se ocupa Ministerul Muncii, drept pentru care i-a virat-redirijat petitia mea lui Budai s-o inregistreze. Min.Muncii o face in secert si se spala pe maini in public, facand-o pe habarnistii si imiscriu mereu ca nu-i privesc pensiile militare, si nu numai Dl Bolos trimitand petitiile mele catre Min. Muncii, dar chiar si Min.de Interne, de Finante, etc, ceea ce confirma ca acum, acolo la Munca se pritocesc zilele astea pensiile militare! Ati inteles cum sta treaba, fratilor? Min. Bolos tine cu dintii sa se faca reforme si la pensiile militare, fiind un legist si decis sa se respecte jaloanele PNRR! E UN PROFESIONIST SI NU SE LASA CORUPT!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa fie clar, petitiile mele nu erau redirijate catre Min. Muncii de alte ministere, si mai ales de Dl ministru, Bolos, daca acest minister al muncii nu era legat de pensiile militare, prin jaloanele PNRR, si daca zilele astea nu se lucra acolo pe ele! Hai ca gresea unul, dar toate ministerele si alte institutii, pe unde le trimit, confirmand asta?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

MI-A TELEFONAT UN CAMARAD, SI RECUNOSTEA CA, DACA SE TRIMITEAU MACAR CATEVA SUTE DE PETITII, CARE SA EVIDENTIEZE DEZASTRUL LA PENSIILE MILITARE, REUSEAM CEVA, DAR IN AFARA DE CATIVA NIMENI NUVREA SA FACA NIMIC!

Huhu Rezea spunea...

Păi n-ai văzut că draftul proiectului de ordonanță elaborat de adjuncta de la CNNP cuprinde și modificări la L 223/2015?

Leo spunea...

S-ar putea să nu fie greșeli , ci ei să fie pe mână cu sistemul MAFIOT.
Este puțin probabil ca ei la pregătirea lor juridică să nu înțeleagă mecanismul și să facă greșeli.
LICHELELE MAFIOTE AU PENETRAT TOATE STRUCTURILE .

Huhu Rezea spunea...

@Leo Sunt lacune în cunoașterea principiilor generale de drept. Nu vezi ce confuzii juridice pot să facă și câțiva colonei de poliție( după pensionare) care mai comentează pe blog?

Mihai spunea...

Pensii - Faza in parlament ,dupa faza pe televiziuni. Ultimul act -faza nationala.
Ciu-Ciu -Fă zice ; Aștia nu au bani nici pentru izmene la soldati in caz ca trebuie să se prezinte pe front ,darmite pentru majorarea unor amarâte de pensii.
Mor oamenii de frig cu social democratia liberala in brate .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pensiile super uriase de la Armata ii determina sa nu dea nimic, sau doar indexare de rahat. Ei asta stiu una si buna ca toate pensiile militare sunt peste 15.000 lei, pentru ca nici sindicatele si nimeni nu explica situatia reala de la pensiile militare, sa nu mai zic ca se evita procentul acela de 68% neactualizati, caci cine sa le zica de asta, insa eu am incarcat retelele mail cu explicatiile... Nu ma crede nimeni, daca nu ma sustin si alte sute sau mii de rezervisti, aia crezand ca sunt un unicat razvratit si ceilalti sunt ok. Oricum, nu mai scriu nimic caci m-am saturat pana la acreala! Ma las de acum dus de val si la ce s-o intampla...

Leon spunea...

Asa se va intampla daca îi dai Bogatului mai mult si Saracului mai putin ..!
Sa fii convins ca cel cu 10 000 lei NU va muri nici de Frig si nici de Foame !

Leon spunea...

@Huhu Rezea, mesajul dv-stra a ajuns deja la fostul Presedinte..!!

Leo spunea...

Bravo Leon,
"Şi se va lua de la cel ce n-are și se va da la cel ce are..."
Matei .......

Huhu Rezea spunea...

@Cornel
Pe la începutul anului îți recomandasem să modifici textul Memoriului, dar continui să scrii ca baza de calcul a pensiei d-tale recalculate/actualizate potrivit Legii 223/2015 cuprinde elementele salariale la valoarea de 2009.
Credibilitatea Memoriului se reduce pentru asemenea. erori.
In primul rând, toate elementele salariale sunt majorate cu 10% în anul 2015. Specifică asta și în Nota de recalculare din 2016.
In al doilea rând, solda de funcție în cuantum compus din componența bazei de calcul a fost majorată cu 15% în anul 2017.
Nu ai primit nimic în baza de calcul din creșterile prevăzute de L 153/2017 din cauza OUG 59/2017.
Asadar, totul este actualizat la nivelul anului 2017.

Liviutatarush spunea...

"tu-i gura ma-sii ca militarii nu au voie sa aiba sindicat! Ne ajuta politistii!!! https://www.bugetul.ro/solicitare-de-ultima-ora-catre-guvernul-pnl-psd-udmr-politistii-ii-cer-premierului-nicolae-ciuca-sa-aplice-legea-salarizarii-si-sa-actualizeze-pensiile-militare/?fbclid=IwAR0WDhXE4Tjn6CAaGj8qpovz4lTQA-b9W7ljuRon8LfUAdG8hNTo_xaUzL0

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O sa revizuiesc petitia, insa asta mi-a fost credinta

Huhu Rezea spunea...

Ceartă-l pe cel care a redactat-o!😃

Huhu Rezea spunea...

Măi Stelică, gaură-n palmă, de ce mai pierzi vremea pe blog dacă ne înjuri? Comentarii...în veci nu vor mai fi publicate pe blog.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu le dau macră celor care dau si iau la cârcă

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Ce am afirmat eu într-un comentariul postat zilele trecute la adresa lui Cornel și pe care nu-l mai găsesc pe blog. Redau: OUG nr. 59, 114 și Proiectul PLx 199/2020 se vor uni spre analiză, creând o OU / un Proiect de lege care va spune clar cum se vor recalcula pensile militare prin alinierea acestora la Legea nr. 153/2017 pentru cei pensionați până la data de 30.06.2017. Astfel, Guvernul României rezolvă și prevederile Jalonului 215 din PNRR, mulțumind și Comisia Europeană și pensionarii militari. Pensiile mici și mijlocii vor crește semnificativ prrin recalculare pe Legea nr. 153/2017 și nu cum sunt calculate acum pe Legea nr. 248/2010. În funcție de această OU se vor indexa pensile militare în anul 2023, dar nu sub procentul de 5,1% cât prevede legea actuală.
Aproximativ același lucru prezentați și dumneavoastră în comentariul de la ora 12:58.
În plus. Cred că faceți o eroare. Ați afirmat de nenumărate ori la atacurile noastre precum că, LOV, în calitate de ministru al Muncii nu avea nici o treabă cu pensile militare. Același lucru nu este valabil și în cazul ministrului Budăi ? „Budăi, ministrul Muncii, dă astăzi socoteală în Camera Deputaților”. Ce și pentru ce să dea socoteală ? Socoteală să dea domnul Cîțu care a fost chemat de 2 ori în Parlament pentru a da socoteală pentru cele peste 30 de miliarde de euro împrumutate, cheltuite și furayte fără a fi justificate (parte dintre ele). După cum ați observant, în discurdul de la ora 15:00 din Parlament, nu a făcut nici o referire la militari și pensile militare.

mosmartin16 spunea...

Pana cand ?? Un dublu abuz si discriminare a guvernantilor fata de rezervistii militari !

Doua reglementari...

Art.59 alin.(1) din Legea nr.223 / 2015 privind pensiile militare de stat, cu modificarile si completarile ulterioare...
,,Cuantumul pensiilor militare de stat aflate în plată la 31 decembrie a anului anterior se indexează, din oficiu, începând cu 1 ianuarie a anului în curs, cu ultima rată medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la această dată și comunicat de Institutul Național de Statistică.,,

Art.102 alin.(5) din Legea nr.263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice...
,,Incepand cu anul 2021, valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu 100% din rata inflatiei, la care se adauga 45% din cresterea reala a salariului mediu brut, realizate pe anul precedent. ...,,

Asadar...
1. Rezervistii militari sunt SINGURA categorie - dintre toti pensionarii Romaniei - carora li se adauga la pensie numai rata inflatiei, nu si sumele rezultate din aplicarea procentelor la cresterile reale ale salariului mediu brut !!
2. Rezervistii militari sunt SINGURA categorie - dintre toti pensionarii Romaniei - carora, cum e prevazut in articolul 59 (1) susmentionat, indexarea pensiei li se realizeaza pentru anul 2023 cu rata inflatiei din anul 2021, respectiv 5,1 % !!
Pentru toate celelalte categorii de pensionari ai Romaniei, inclusiv pentru cei asa-zisi pensionari care nu au lucrat o zi in viata lor - asa cum rezulta din art.102 alin.(5) susmentionat - majorarea pentru anul 2023, cu efect in punctul de pensie, implica atat rata inflatiei, cat si cresterea reala a salariului mediu brut...pe anul precedent, adica pe 2022 !!! Si ce sa vezi ? In alin.(2) al aceluieasi articol 105 este prevazut ca incepand din anul 2013 sa se procedeze ca si in cazul rezervistilor ( bineinteles ca la acestia din urma fara cresterea salariului mediu brut ), adica sa se aplice intr-un an viitor ceea ce e cunoscut nu din anul prezent ( pentru ca nu e posibil ), ci anterior lui...doar ca - hopa - vine anul 2021 si intervine aplicarea aliniatului 5, care e diferita de aliniatul 2 !!
Chiar daca cele doua elemente - respectiv rata inflatiei si salariul mediu brut pentru anul 2022 - nu sunt cunoscute pana la finele anului curent, asta nu ii impiedica pe guvernanti...
- fie sa aplice majorarea punctului de pensie la o data din anul care vine si in care cele doua elemente sunt comunicate de INS, urmand a fi date sumele aferente din urma !
- fie sa dea o reglementare prin care sa mareasca punctul de pensie de la intai ianuarie ce vine, dupa criterii numai de ei stiute !!

Cu rezervistii militari...,,e bine,, in opinia astor guvernanti, chiar daca marea majoritate a lor au pensii umilitoare si jignitoare !! Ei, guvernantii nu fac decat ,,sa respecte Constitutia,, si in care - in art.147- se precizeaza faptul ca statul are OBLIGATIA de a asigura cetatenilor sai un nivel de trai decent !!
Oare asta e ,,rasplata,, statului pentru privatiunile, interdictiile si sacrificiile militarilor ??!!! Oare asa sunt tratati rezervistii militari in celelalte state NATO ??!! Pana cand ??!!!













Alexandru spunea...

@Liviu
Legenda spune că rămasul în sistem este ca și cu studiile: trebuie să știi și când să te oprești. De la un punct, e degeaba. Știu că o să se oftice cineva dar eu va spun parerea mea și ne auzim pe 01.01. 2023. O să ne dea și nouă minim acel 5.1%. De ce? Pentru că pensiile militare sunt pensii de serviciu și nu sunt speciale.

Leon spunea...

Turcana de Sibiu a avut un discurs la fel ca Violeta Alexandru, desi prima este la Guvernare si cealalta in Opozitie!
Ce suparate sunt amandoua, au trecut ca Gastele prin apa si n-au lasat nimic in urma lor la MM, spre deosebire de actualul ministru Budai care doreste sa faca ceva pentru pensionarii civili !
In rest,..lupte politice, sterile si fara rezultate !
Mai importanta va fi intalnirea Coalitiei din aceasta seara, care trebuie sa ne transmita niste Decizii( daca nu se amana !)..!!

Huhu Rezea spunea...

Dezbaterea s-a încheiat. Toată lumea s-a ferit să pronunțe denumirea de pensii militare.
Politicienii au vorbit de pensii speciale, Budăi a vorbit de pensii de serviciu reglementate de legi speciale, astfel că, la sfârșit, toată lumea a avut impresia că a vorbit despre același lucru.
Chelaru a spus înntr-un cuvânt ca nimeni să nu-și permită să amestece armata si ostirea rezervistă în tămbălăul despre pensiile speciale,.
Pesedistul a pus punctul pe i, subliniind că reforma pensiilor înseamnă redimensionare,
iar fosta ministră Violeta Alexandru a contrazis chiar și cerbicia useristilor, care au propus PNRR, amintindu-le că în program nu este vorba despre desfiintarea pensiilor speciale ci de revizuirea si reducerea cuantumului lor.
Este posibil ca in această săptămână să avem proiectul de lege în aviz la CES sau în dezbatere în ședința de guvern.

mosmartin16 spunea...

Mulțumesc, Huhu ! Nu am urmărit !

ifrim spunea...

Să le schimbe denumirea de pensie în soldă de rezervist,indemnizație,rentă viageră să nu mai încurcăm sistemul de pensii publice cu evidența!

adi t spunea...

La sfarsitul dezbaterilor Marius Budai a declarat urmatoarele: Întrebat dacă pensiile militarilor rămân unele ocupaţionale, Budăi a răspuns: „Ideea mea a fost de la început şi am spus tot timpul că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, însă o să avem proiectul de final. Ceea ce pot să vă spun acum este că am fost extrem de transparent, spre deosebire de ceea ce s-a făcut când s-a scris proiectul, şi am discutat în paralel şi cu Comisia şi cu Banca Mondială, dar şi cu cei interesaţi”. Ce credeti, pensiile militare se afla sau nu in proiectul lui Budai? or sa creasca dupa recalculare, or sa scada sau nu le baga nimeni in seama si raman, cele in plata, ca in prezent? Multumesc celor care comenteaza aplicat la declaratia domnului Budai

Marin spunea...

https://m.dcnews.ro/raspunsul-lui-marius-budai-dupa-ce-a-fost-intrebat-daca-pensiile-militarilor-raman-ocupationale_895822.html

ifrim spunea...

Nu putem scrie petiții cu ce-i trece fiecăruia prin tigvă și-l avantajează.Care-i jurist și stăpânește fenomenul pune un model de petiție general valabil pe blog spre dezbatere și îmbunătățiri maxim o coală A4 clar,concis,la subiect fără istoricul lor de la facerea lumii căci devin obositoare iar foma finală o trimitem fiecare la adresele recomandate cu nume "PRONUME,"CNP,adresă de contact...Altfel fiecare scrie prostiile personale ori nu scrie pentru a nu greși.

adi t spunea...

BUDAI vorbeste clar despre cele 6 legi speciale, in care nu intra, evident, si Legea 223 privind pensiile militare! Ce parere aveti despre asta? Multumesc!

Mihai spunea...

Leo , dupa axioma ( postulatul) Olgutei ,întâi la presedinte ,magistrati ,patriarh si la urma daca mai ramane ceva pentru baza de calcul redusă la net a lui mos martin🤣🤣

Viorel spunea...

Dragi tovarăși și prieteni de pe blog, eu, Viurel majurul de la CI,
”Doresc să vă informez pe dumneavoastră de o importantă hotărâre adoptată, în această zi, de Comitetul Politic Executiv, privind nivelul de trai al oamenilor muncii.
Am hotărât, în această dimineaţă, ca începând de la 1 ianuarie să majorăm, în cursul anului viitor, retribuţia minimă de la 2.000 de lei la 2.200 de lei.
Am hotărât să majorăm pensiile minime de la 800, la 900 de lei.
Am hotărât, totodată, ca pensia de urmaş să fie majorată cu 100 de lei.
Vom creşte, de asemenea, ajutorul social de la circa 500, la 800 de lei, ceea ce vom asigura în acest fel condiţiuni bune, corespunzătoare, de muncă şi de viaţă pentru toţi cetăţenii patriei noastre.
Aceste măsuri demonstrează cu putere că, pe măsura dezvoltării economiei, facem totul pentru a asigura ridicarea continuă a nivelului de trai, material şi spiritual, al poporului, potrivit hotărârilor Congresului Partidului.” În primele rânduri din piaţă: „Uraaa!“ În rest, huiduieli.
A-lo! A-looo!, Liniște! Liniște!, Alo! Așezați-vă liniștiți! Dar stați odată jos că nu am terminat. În plus, am hotărât ca fiecare pensionar, să primească din partea Guvernului României multe mulțumiri și strângeri de (taxe și impozite) mână. Culmea ironiei, eu le promit iar ei mă leagă de mâini și mă împușcă. Atunci i-am condamnat pe toți la moarte.

Styx spunea...

„Ministrul Muncii a precizat, inițial, că în curând va fi gata proiectul de lege pentru reforma pensiilor speciale, pentru ca apoi să revină și să susțină că în câteva zile. Demersul e așteptat în Coaliție de mai multe luni...
...Întrebat dacă pensiile militarilor rămân unele ocupaţionale, Budăi a răspuns: "Ideea mea a fost de la început şi am spus tot timpul că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, însă o să avem proiectul de final. Ceea ce pot să vă spun acum este că am fost extrem de transparent, spre deosebire de ceea ce s-a făcut când s-a scris proiectul, şi am discutat în paralel şi cu Comisia şi cu Banca Mondială, dar şi cu cei interesaţi".

https://adevarul.ro/politica/budai-proiect-reforma-pensii-speciale-zile-2221780.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Miau, miau, miau unde-i branza sa mi-o iau?
stiripesurse.ro/in-plin-scandal-guvernul-ciuca-este-somat-sa-creasca-pensiile-militarilor_2665165.html

M spunea...

@Ifrim

La fel ca pensiile avocaților și pensiile militare se numesc pensii neintegrate sistemului public.
Nici nu trebuie să le spună altfel!

Huhu Rezea spunea...

Vreau și eu să văd un proiect de lege de revizuire, redimensionare, reformare a pensiilor de serviciu reglementate prin legi speciale în care să nu fie incluse pensiile militare.
Le dă Comisia Europeană în cap cu el!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce sa spun, tizule, adica nimic de scris! Important e sa se scrie ceva despre dezechilibrele pensiilor in plata, si din moment ce petita este insotita de decizii exemplificative inteleg ei si asa despre ce este vorba!

M spunea...

Eu nu am fost atent dar a zis cineva ceva de pensiile ziariștilor? Mă refer evident la Legea 8 pe 2006 cu modificările și completările ulterioare.

Nu știu alții cum sunt dar pentru mine o pensie contributivă și apoi să fiu "asimilat" unui ziarist mi-ar crește venitul semnificativ!

Știe cineva de ce pensiile speciale ale ziariștilor nu sunt cuprinse în PNRR?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am urmarit sedinta de dat tare cu clanța, si cand ultimul a mancat ce a mancat pe indesat si saturat, m-am culcat... Ati vazut de caraghios behaia țurcana si niohăia in spume iapa violata? Nia, la rogoz ca v-ati indopat de atata ovăz!

Alexandru spunea...

@Huhu
Să vedem, a zis orbul. Eu vă tot spun, o să fie genul ăla de fază: așa ceva nu se poate. Ba se poate...😏

adi t spunea...

Domnule Huhu, de ce doriti neaparat ca si pensiile militare sa fie incluse in proiectul privind pensiile speciale?In discurs Budai a precizat clar ca este vorba despre cele 6 legi speciale, in care nu intra evident si pensiile militare....la consultari nu au fost invitati reprezentantii MAPN si MAI....iar in final a subliniat din nou, ca pensiile militare nu sunt pensii speciale....in orice caz, sper ca eventualele modificari aduse Legii 233 sa duca la cresterea pensiilor militare aflate in plata si nu la scaderea lor.....sper ca Ciolacu, Ciuca si Budai sa isi mentina pozitia de principiu potrivit careia pensiile militare nu sunt pensii speciale! Cu respect

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pensiile militare, ca atare pentru rezolvare, sunt la Ministresul Bratelor Muncitoare!

GO spunea...

Asadar, dupa ani de zile in care au incurcat borcanele cu cerintele la pensii, acum politistii cer bine.

- (indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflației,) și ACTUALIZAREA cuantumului acestora în raport cu majorarea soldei de grad/salariului de funcţie al militarilor/poliţiştilor în activitate, conform Legii nr. 223/2015 (varianta inițială).

Pe scurt, cer modificarea L. 223/2015, in asa fel incat sa prevada REINTRODUCEREA actualizarii pensiilor militare.

GO spunea...

Si daca vezi lege noua a pensiilor militare? Virgina ...

Alexandru spunea...

@Go
Știți vorba aia, n-ai să vezi... Cât mai e, domnilor, chestie de câteva săptămâni, maxim. Și vă lămuriți. Rămâne blogul fără pâine, parcă văd.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, legenda spune ca legea la pensiile militare va fi ascunsa de lumina si soare, pana la promulgare!

Liviu spunea...

Pe TVR 3 la emisiunea lui Tudor Barbu se vorbeste de Legea Pensiilor Militare!

Huhu Rezea spunea...

Te rușinezi de tulumbă? E ca si când @Akord s-ar rușina de lansatorul de rachetă sau GO de măgărușul care duce muniția sau merindele pe vârf de munte.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In cateva zile proiectul legii pensiilor speciale va fi inaintat peste cateva zile Guvernului, pe la inceputul, sau cam pana la mijlocul lunii Decembrie se va da spre promulgare. Aici e aici ce si cum va fi, dar poate ca atunci vom afla amanunte la ce s-a proiectat. Politistii permanent au iesit la proteste in sprijinul nostru, drept pentru care trebuiesc felicitati si merita din plin multumirile noaste! Ministerul de Interne mereu mi-a redirijat petitiile la Guvern sau la Aparare, unele sub semnatura Dlui ministru actual. Sunt cu mult mai mult mai cu bun simt si mai de treaba decat bolovanii nostrii din clocarie, sau din ministerul Apararii. Cinste si onoare lor!

John spunea...

De la Budăi citire,cum traduceți asta?
"Noua redimensionare a cuantumului pensiilor de serviciu nu va echivala cu exproprierea beneficiarilor de pensii de serviciu. Recalcularea pensiilor de serviciu nu echivalează cu o restrângere a unui drept constituțional, ci se impune pentru restrângerea cheltuielilor bugetare."

Cezar spunea...

Si unde mai pui ca marele GO..trebuie sa.i mai faca si pansajul magarusului sau calului.....
🤣😂😜🤪😝🤑

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

👍

Și pe RTV prof. Mircea Coșea a vorbit de lipsa actualizării pensiilor militare fin ultimii 5 ani.

A mai spus ceva care mi-a dat de gândit!

Când a fost pandemia s-au găsit repede bani pentru motivarea medicilor. Acum când avem un război la graniță nu prea se găsesc bani pentru militari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gen Balaceanu a zis chestii tari la Romania tv in sprijinul pensiilor militare

marvas66@yahoo.com spunea...

Puteți să-i arătați documentele cu diferențele de pensii dintre generațiile de militari, cu vechime și pregătire similare, p---ului de ciuca și el le v-a moflai in gură și se v-a ușura pe ele... De ce nu grohăie nimic despre aceste probleme??? Pentru că este ținut la troc de cei care îl au la mana cu ce a făcut cat a fost șef la SMG sau mare comandant de oști in Afganistanul pe care l-au salvat cu prețul vieții de reconciliere a care a venit după plecarea oștilor de că-ți....

Sensei spunea...

Potrivit Antena 3, coaliția de guvernare ar fi ajuns la un acord privind majorarea punctului de pensie cu 12,5%.

De asemenea, față de majorarea punctului de pensie, pensionarii cu pensie de până în 2.000 lei ar urma să primească o sumă suplimentară de 800 lei, iar pensionarii cu pensie între 2.000 și 3.000 lei ar putea primi 600 lei. Discuțiile, însă, sunt în plină desfășurare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, la UPDATE postat de Dv, partidele deja s-au hotarat insearaasta pentru majorari si ajutoare.Va intreb: La Armata sunt pensii sub limita subzistentei, dar si pensii ,,medii'' sarace, pana la 3000 lei. Se aplica si la noi aceste masuri, pe langa celelalte ministere din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala?

Huhu Rezea spunea...

...Șteptem puțin! Majorarea de 12,5% este pentru punctul de pensie. Noi. nu avem puncte de pensie. Pentru militari trebuie dispoziții exprese, altfel se aplică 5,1%

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

stiripesurse.ro/varianta-negociata-in-guvern-majorarea-punctului-de-pensie-cu-125prc-surse_2666350.html

Viorel spunea...

Va veni și ziua decontării, fiți fără grijă. Să-l vedeți cum plânge prin Parlament (mai erau 2 care boceau tată / fiu) că are părinții bătrâni și bolnavii și îi mor copii de foame iar nevasta nu poate dormi singură.

Viorel spunea...

Se va face ca și anul trecut Cornele, numai că s-a ridicat ștacheta la 3.000 lei. Și asta pentru că așa vrea pu.a legiuitorului Ciucă, Ciolacu și nu mai știu care dracu. Deci. După un an de înghețare, vine 2022 cu o mârșăvie numită INECHITATE / DISCRIMINARE, iar acum vine 2023 cu o altă golănie gen PSD=PNL identică cu cea de anul acesta. Băi ciucă și Ciolacu. Cei cu pensii pe Legea nr. 263/2010 au 12,5 coaie și noi deloc. Ne fu..ți de 3 ani de zile cu până la 2.500 și de la 2.501 lei, până la 3.000 și de la 3.001 lei. Ce are mă cel cu 2.501 lei de primește indexare 2,6%. E fu..t în c..r sau ce pu.a mea cu atâta nedreptate ? Ați făcut niște rahaturi de legi prin care ați lăsat mare majoritate a pensionarilor cu o pensie de ra..t ca să-i puteți manipula și acum veniți voi marii salvatori ai muritorilor de foame. Da ceilalți ce sunt mă ? Proștii voștri.

Cezar spunea...

CFI...RETINE SI FAPTUL CA MINISTERUL DE INTERNE...A BLOCAT PLX.199...PE MOTIV FALS CA MU MAI ARE BANI..MOTIV REAL..EI CAM TOTI.. TOTI DEPASISERA FRUMOS CE REZULTA FIN APLICAREA PLX.199
DECI...CINSTE LOR..SIC!!

John spunea...

https://www.antena3.ro/politica/schema-ajutor-pensionari-crestere-punct-pensie-reforma-sistem-de-pensii-657948.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va multumesc frumos!

Leon spunea...

Citire M.Ciolacu:
"De la 1 ianuarie toate pensiile vor crește cu un procent de 12,5 %, respectiv punctul de pensie va fi de 1.784 de lei.
Vom continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii sub 3.000 lei astfel: 1000 de lei până în 1.500 de lei, 800 de lei până în 2.000 de lei și 600 de lei până în 3.000 de lei. Acest sprijin va fi împărțit în două tranșe pe parcursul anului 2023.
Se va acorda un sprijin de 1.400 de lei împărțit în două tranșe semestriale ca sprijin pentru plata facturilor la energie pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani și care au pensii mai mici de 2.000 de lei.
Persoanele cu venituri de până la 1.700 de lei vor primi carduri pentru alimente în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului 2023.
În ceea ce privește protejarea persoanelor cu handicap, se va acorda cea de-a 13-a indemnizație.
se va actualiza cu rata inflației indemnizația pentru veteranii și văduvele de război – aceste indemnizații fiind înghețate din anul 2018, creșterea fiind de aproximativ 30%.
De la 1 ianuarie 2023, alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflației”

M spunea...

@Leon

Îmi amintesc bine că și dumneavoastră ați văzut drept soluție creșterea pensiilor mici cu sume fixe.

Ca variantă de situație excepțională merge. Mă întreb dacă contributeala este Biblia și Coranul pensiilor atunci cum reconciliezi una cu alta?

Adică dacă unul a contribuit cât a contribuit și are o pensie de 2.000 de lei iar altul a contribuit de 5 ori mai mult și are o pensie de 10.000 de lei când indexezi punctul de pensie cu 10% primul ajunge la 2.200 al doilea la 11.000 adică se păstrează EXACT raportul de 1:5.
Dacă îi crești mai mult pensia ăluia cu 2.000 nu faci decât să ucizi contributeala!!!!!
😁 Adică eu spun că e bine că se face așa dar să recunoaștem dracului că contributeala (sic!) nu e Dumnezeul pensiilor!!!!!

Paul Puiu spunea...

Rezervistii trebuie sa suporte rigorile regimului politic la fel ca atunci cand erau activi si acceptau rigorile serviciului militar sau de politie!!!Dupa ce PSD-ul a reformat L 223/2015 in August 2017 prin OUG 59/2017 fara sa le ceara nimeni acum o reformează din nou potrivit obligatiilor asumate in PNNR, pentru ca asa e traditia din 5 in 5 ani!!!In ritmul asta pensiile militare vor ajunge potrivit vointei politrucilor la nivelul ajutoarelor sociale!!!! Am vrut in NATO si asta e rezultatul!!!!Foarte grav e ca reforma se realizeaza tocmai cand e prim ministru un fost general, Ciuca al nostru!!!!😅😅😅😅

CEZAR spunea...

BA DA - ESTE ...M..PROSTOVANE !!
RESTUL SINT FURTISAGURI !!
NB
CITI COPII AI CARE CONTRIBUIE -SIC...SA_TI PLATEASCA PENSIA NESIMTITA...OBTINUTA IMORAL SI DUBIOS LEGAL...

Leon spunea...

@M, raportul ramane, dar preturile sunt la fel si pentru cel care primeste 200 de lei dar si cel care primeste 1000 de lei ( cat pensia minima !)
Eu am propus ca procentul sa fie transformat in suma fixa acordata la toti pensionarii !
PS. AUR este partidul care sustine aceasta varianta si la viitoarele alegeri îl pot vota pentru a legifera varianta asta !!

VICTOR spunea...

După Legea 127 se va trece la punctul de referință.
El este egal cu valoarea punctului de pensie supra un stagiu mediu de cotizare ( 25- 28 ani)
Dacă se da o suma fixa înseamnă că punctul de pensie rămâne la fel .
Matematic ,pe viitor vor scădea toate pensiile bazate pe contributivitate !

VICTOR spunea...

Pensiile la civili (alea pe contributivitate) au crescut de la 1 Ianuarie 2016 până acum cu
104% (punct de pensie de la 871,7 lei la 1784 lei)
La militari au crescut pensiile în aceeași perioadă cu aprox. 25% până acum( 5%+5,25%+1,3%+4,6%+2,6%+5,1% estimat) !!!!
Diferenta de aprox 80% !!!!

adi t spunea...

Ciuca, declaratie de ultima ora!Este un demers care este în continuare în derulare la Ministerul Muncii şi urmează ca săptămâna viitoare să avem o discuţie şi pe acest subiect şi vom lua o decizie”, a declarat prim-ministrul, la sediul central al PNL.

El a adăugat că proiectul privind pensiile speciale va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.


Ciucă a afirmat că îşi menţine părerea că pensiile militarilor sunt pensii de serviciu.

„Nu este doar opinia mea, este opinia celorlalte ţări din Uniunea Europeană şi din NATO care încadrează pensiile militarilor la pensii de serviciu. Ca atare, este o chestiune pe care am spus-o şi îmi menţin aceeaşi părere”, a transmis premierul. Ce parere aveti?Sunt sanse ca saptamana viitoare pensiile militare sa iasa de la reformare?Multumesc pentru comentarii

Huhu Rezea spunea...

Măi oamenilor, sunteți normali la cap când vă opuneți reformei pensiilor militare, chiar dacă asta ar însemna actualizarea pensiilor militare? Cum să te bucuri că pensiile militare vor rămâne înghețate?

Leon spunea...

In aceasta perioada Inflatia a fost NUMAI de 25%( 1,3+4,6+3,8+2,6+12,5 %).

adi t spunea...

Domnule Huhu, cu tot respectul....rationalizarea pensiilor inseamna, de principiu, scaderea drastica a multora dintre ele....asa ca decat sa scada mai bine sa ramana la nivelul la care ele se afla astazi,nu?Cu respect

Huhu Rezea spunea...

Uite domnule cu ce nefuncționali luptăm noi! Aștia cred că prin actualizare pot să scadă pensiile militare! Păi... cum să nu păcălești asemenea creduli! Niciun respect!

Viorel spunea...

adi t. Raționalizarea se poate face și prin a lua de la bogați și a da la săraci creând un echilibru între pensile militare fără discriminări și decalaje majore. Dacă pensia ta ar fi ca și a lui Cornel 1.000 și ceva sau a lui Stelică de 2.200 de lei, ți-ar conveni ?

Viorel spunea...

Păcat că încet, încet se pierd oameni cu care se putea discuta diverse probleme pe blog, chiar dacă ne mai tachinam, jigneam, glumeam. Domnule Huhu Rezea, cred că trebuie să vă luați în serios rolul de învățător pe blog, pentru că, văd că se formează o clasă de boboci care trebuiesc inițiați, completare la cei plecați.

Leo spunea...

Au tradus-o magistrații care dau buluc să se pensioneze.

Leo spunea...

Poate că va fi o lege separată ?
Dar mai sigur este că "nu se va schimba nimic" ( citat din ciucă) , iar L 223 va ramane așa cum este acum plină de inechități și cum o preferă sistemul actual. Vrea ciucă și cristinucă-sa + activii/pensionarii NATOIŞTI ca să se schimbe ceva ?

adi t spunea...

Ciuca al nost continua sa sustina ca pensiile militare nu sunt pensii speciale ci pensii de serviciu....si acest lucru se intampla in toate statele NATO si UE.....sa insemne asta ca in proiectul de lege privind pensiile speciale legea 223 va avea prevederi mai favorabile militarilor.....sa asistam oare la actualizarea mult asteptata?Astept opiniile dvs.