Un produs Blogger.

duminică, noiembrie 27, 2022

Cu cât vor crește pensiile în 2023?- indexări, ajutoare, vouchere. S-a realizat, în sfârșit, majorarea de 40% promisă de Dragnea

62 comments

....se laudă Budăi, dar fără să pronunțe numele lui Dragnia.
Ascultați-l pe Budăi cum explică, luându-le peste picior pe realizatoarele A3,  de ce nu cresc pensiile speciale din sistemul public după indexarea de  12,5%.



62 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Atât de orientați politic sunt militarii că... de vreo 5 ani, votează în majoritate cu dreapta. Despre stânga spun că o au în buzunar.

anonim spunea...

Da toate astea sunt valabile dar se aplica celor ce se incadreaza DUPA ce se face mai intai indexarea .Ca sa nu fie vorbe...

Militar de la 14 ani spunea...

Păi parcă au votat cu neomarxiștii de la USR. Adică cu cei care îi f...cel mai tare. Bună gândire! Ce pretenții să mai ai?

anonim spunea...

Eu privind din tavan era sa cad in decolteu aleia.,,,sa-mi povestiti si mie ca am fost un pic distras :)

csej spunea...

SULA mai votează cu dreapta si stanga sau cu stanga si dreapta.Mincinosi in egala masura.

Relu spunea...

Pai la cum au sarit unii politicieni din stanga in dreapta, pare ca doctrina de partid nu mai are importanta. Importanta are doar banul, cat mai mult, cat mai rapid. Si ciolanul.

Leon spunea...

@Huhu Rezea, eu nu vreau sa ma laud, dar am fost primul care am scris pe aces blog ca:
1. Procentul de majorare a punctului de pensie in 2023 va fi de 11,91%, pentru a ajunge la valoarea de 1775 lei prevazut la art.86,al.(1) lit.b) din L.127/2019.
2. Cu ajutoarele acordate in anul viitor, impartite la 12 luni, procentul este mult peste 12,5%, calculasem eu un procent de 37% pentru o pensie de aprox.1300 lei in prezent.
3. Si mai fac o predictie, nu cred ca in anul2023, VPR va ajunge la 75 lei, ci probabil 66 lei(1784/27).
Si mai vreau sa ma tin de promisiunea facuta acum cateva zile, voi lua o pauza pana la...Anul si La Multi Ani ( il rog pe @Catalin sa-mi tina locul in aceasta perioada)..!!

Mihai spunea...

Pesedeilor ipocriti ,daca camera VAR ar actiona si asupra elucubratiilor pe care le debitati ca sa dati bine la prostime v-ar anula din start minciunile.
Care 40% ?????si raportat la ce ??????
Cumva la SMBE care pe timpul aplicarii L153 (2016 -2022) a crescut de la 2681 lei in 2016 la 6095 lei in 2022 ????? adica in procente cu peste 213% ?????
Cumva la preturile care in urma aplicarii L153 au crescut in multe zone intre 30-50% (alimente ,materiale de constructii ,medicamente)
Cumva la punctul de pensie 2022 =1784 lei care reprezinta abia aprox 25% din SMBE din 2022=6095 lei ?????

Puteti totusi sa precizati la ce raportati mcrestera de 40% . Sigur nu , sau daca incercati nu va crede decat cei care nu stiu face calcule sau care va cred pe cuvant mincinos .
Ati calculat vreodata ce inseamna 40 % din SMBE fata de 45% cat cer pensionarii pentru a trai decent cat de cat??? Sigur nu . Dar lansati lozinti parfumate de-ti ții mana la nas .
Nu ati inteles inca ca daca se aplica anual in mod corect Legea 263 art 102 valoarea punctului de pensie in 2022 dupa cresterile din perioada 2015 -2022 ar fi trebuit sa fie de 2591 lei , adica aprox 42 % din SMBE , care VPP ar fi asigurat un trai decent pentru pensionari.
Va laudati ca ati majorat pensiile cu ajutoare de la UE ?????? De ce nu le-ati dat de la buget ????? Fiindca nu sunteti in stare.
Vai de bietii pensionari umiliti cu ajutoare UE ,in loc de cresteri reale ale punctului de pensie la valoarea reala 2022 =2591 lei
Camera VAR trebuie pusa pe voi la fiecare fraza data pe trompetă.
Mintiti exact la fel ca penelistii ,useristii si alte marafeturi din partide parlamentare.

M spunea...

@Cătălin

Parțial aveți dreptate!

Greșiți însă atunci când vorbiți de greșeala unei alianțe PSD - PNL. Cele două partide sunt de centru. Unul centru-stânga, celălalt centru-dreapta. Au deci politici PREPONDERENT de stânga/dreapta. O alianță este deci posibilă!

Alianța naturală pentru PSD ar fi USR (mă refer strict la politici promovate nu la persoane!).

Militarii, în general, ar trebui să fie de dreapta. Asta nu înseamnă că nu ar putea vota PSD daca acest partid ar avea și politici care să țină cont de interesele și aproape noastre. Au fost doi lideri ai PSD care au avut o orientare mai de dreapta: Ponta și cu Dragnea.
I-au votat militarii? NU! Din punct de vedere politic au fost trași pe linie moartă!
Pot sa va explic de ce dar ar lua prea mult timp!

Care este însă electoratul țintă al PSD? În materie de angajați sunt cei cu salarii mici iar în materie de pensii, la fel, e vorba de cei cu pensii mici sau pensii sociale. Militarii nu se încadrează nici la una nici la alta!

De aceea eu nu reproșez PSD-ului aproape nimic! Ei sunt consecvenți cu politica lor!
Pot sa reproșez de exemplu campania de denigrare condusă de Olguța Vasilescu! O campanie inutilă, zic eu, dar pe care multi nu o să o uităm niciodată!

"COLONELE... COLONELE... o să vii în genunchi să te primesc în legea mea a pensiilor!"

Sebi spunea...

Ajutorul ala de 700 x 2 lei - cum ii sade grafic mai bine - la incalzire, pe anul dizgratios care urmeaza, este o pacaleala sinistra, chiar facand abstractie de modul inept de aplicare.
In realitate, beneficiari sunt doar pensionarii titulari ai contractelor de frurnizare/ restantieri sau clienti ai furnizorilor de energie de orice fel - electrica, termoficare, gaze, lemne, cacat de urs etc.
Exemple.
Daca mosul, titular de contract, are pensie de 1900 de lei, familia are "noroc" ca se incadreaza la 700 x 2 lei, indiferent daca baba exista sau nu, daca baba are pensie 1000 de lei sau 20.000 de lei.
E tot un drac. Oricum nu pot lua amandoi.
Daca mosul are ghinionul sa aiba pensia pensia crescuta dupa indexare la 2001 lei, chiar daca baba n-a muncit decat in batatura si traieste din supt mosul, placuta suedeza se muta de la partid la votant.
De cazurile in care batranii amarati locuiesc cu copiii/nepotii care au grija de ei asa cum pot fiecare... nici pomeneala. Zero.
Nu merita.
Mai ales ca sunt fonduri europene, din care tre' sa traim toti, si ministerele, si posta romana, si toate loazele sinistre care populeaza tara in care au muncit amaratii astia.

Andrei spunea...

:D N-a trecut comentariul, trece doar propaganda de partid infractor. Restul blochează milițianul huhurez. Bravos, națiune!

adi t spunea...

oameni buni eu cred ca pensiile militare nu vor fi indexate cu mai mult de 5.1 la suta sau cat a fost rata inflatiei in 2021.....nu sunt bani pentru mai mult! Cel mai important e insa ce se intampla cu reformele pensiilor militare....va reusi Ciuca sa-si salveze de la taiere propria pensie prin niste texte de lege atent mestesugite?Tind sa cred ca da! Si Budai a zis ca pensiile militare nu sunt pensii speciale ....sa inteleg ca ele nu intra la reforma?Mai e putin si apare si proiectul de reformare a pensiilor speciale.....sper sa nu fie un dezastru pe toata linia si in loc de actualizari sa ne trezim cu totii ca ni se reduc pensiile, pentru o justa rationalizare.....Ce parere aveti?Multumesc!

Leo spunea...

Leon , te lauzi cu o modestie care cere laude.
Mai bine zi-ne dacă ai fost cu tescovină în târgul de Crăciun al gladiolei.

M spunea...

1. De ce au crescut prețurile la alimente, materiale de construcții și medicamente ca urmare a aplicării L153?

2. O să aflăm în curând cât înseamnă din PIB bugetul pentru pensii! Cred că e undeva la 9,4%.

3. Nu cred că pensionarii sunt "umiliți" pentru că primesc bani!

Nea Nicu spunea...

Se aude prin târg că pe 31 decembrie vor ieși pe capete foarte multi "gradați" la pensie, nu niște neica nimeni.
Șefi de structuri centrale, comandanți de comandamente...
Cu siguranță că ceva se va întâmpla cu pensiile de la 1 ianuarie 2023.
Să așteptăm avansările de 1 decembrie, parada și discutăm după...
Aici , fiecare își dă cu presupusul...

Leo spunea...

Pensiile militare vor fi indexate cu 12,5%.
A spus-o acum 2 zile un deputat psd la TV Guiță

M spunea...

Eu sunt convins că dacă PSD nu inventa tot felul de pensii speciale (și lăsa doar militarii și magistrații) acum nu am fi avut această discuție!

Nebunia asta de a da pensii speciale la toată lumea a adus subiectul în discuție! Ce trebuie pensie specială la funcționarii parlamentari? La ăia de la Tarom? Apoi la parlamentari, primari, consilii județene.... O nebunie!

Nici ceilalți nu sunt mai breji!

PNL luptă să dea primarilor pașapoarte diplomatice! Pe bune??????? Alea de serviciu nu sunt destul de mișto?

PSD, PNL și USR au lege ca primarii să aibă acces la informările făcute de SRI!!!!!!!!! Pe bune? Noi ne închideam cu telefoanele depuse la ofițerul de serviciu și toți cu certificate ORNIS minim Strict Secret să citim informările și primarii cum ar fi Nicușor Dan (cunoscut pentru relațiile cu interlopii) sau Clotilde (sunt bucureștean deci sau exemple de la mine din ogradă) să aibă acces la așa ceva!!!!!! Pe bune!? Dar de ce nu le publicăm direct pe G4media?

Mihai spunea...

Camera VAR trebuie sa actioneze si in cazul @ Leon
In 2016 VPP (871,7 lei)reprezenta 32,5 % din SMBE ( 2681 lei)
In 2022 VPP (1784 lei ) reprezinta 25 % din SMBE (6095lei)
In 2016 pensia militara era dubla++ fata de SMBE
In 2022 mai trebuie putin si este depasita, nu de SMBE ci de salariul minim pe economie.
Leon , trezeste-te ,lasa o luna rachiul de 55 si caisata si pune mana pe matematica fraudarii pensiilor.

@ Leo
Mai bine zis pâna acum a fost pe tescovina combinata cu caisata .
Renuntarea in decembrie il va face sa priveasca limpede la A3 balamucul facturilor la energie decontate la Posta Romana prin bonurile de mana date de administratorul de asociatie locatari .
Și mama ,la ce sume o sa vina parca-l vad ca nu mai umbla la damigeana curand. Si ce fericire , mai ales pentru cei care nu se incadreaza la ”ajutoare de la UE pentru pensionari” negociate de Budăi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Catalin, e bine ca saracii, dupa mintea ta, sa fie dusi in lagare de exterminare si gazati, sau impuscati, nu? Incazul asta poti fi castigat ca te poti angaja acolo ca un harnic calau si nu vei avea nimic de pierdut pentru un salariu bunicel de calau!
Vreau sa stiu si eu partidul ala minune care sa tina cu poporul, daca nu va fi PSD.
PNL din start nu va da nimic, decat doar sa majoreze pensiile si salariile de la 10.000lei in sus, ei militand pentru clasele mijlocii si cele inalte, cele de jos sa fie tinute in foame ca asa e traditia la ei, pe dreapta cretina si idioata!
Daca castiga Aur, in secunda urmatoare nici banii pe PNRR nu se mai acorda la un partid extremistist, se ingheata si relatiile europene sicu SUA instantaneu.
Altul la rand? PMP, care dă lula lui Basanau? A lui Orban, care o da pe aia si mai lunga?USR-ul lui Ghinea, Clotilde, Mucusor si alti incornorati beliti o va da direct in garleje, sa nu mai fie oboseala cu mestecatul! Altii?
Bai, astia nascuti in comunismul pe care l-ati adorat si elogiat, pe bani grei, dar mai judecati si cu creierii, nu numai cu nasturii de la proțapul nadragilor!
Aveti rabdare ca zilele astea se discuta si pensiile noastre, ca dracul n-o fi chiar atat de negru si hidos, ca daca erau PNL si USR si acum la putere era jale de toti, cap coada! Nu plang eu cu 1200 lei si plangeti voi cu zeci de mii? Mereu si mereu uitati urgiile basiste si urgiile produse de dreapta iohannista, mai ales cea din pandemie, dar mai pastrati-va mintile si pentru remember ca altfel ne vom trezi de tot la subsolul Europei, tot votand dreapta asta cretina! Guvernarea asta repara distrugerile USR & PNL, si de fiecare data stanga PSD cand e venita la putere nu poate realiza nimic caci vine intotdeauna sa repare ce au distrus cei din dreapta idioata! Asa o sa fie mereu cu o gandire electorala retrograda a unor iresponsabili civic, cu toate ca au pretentii de ,,intelectuali!'' Dreapta nu mai trebuie lasata sa guverneze cel putin 50 de ani de acum incolo, ca sa ne revenim macar pe jumatate din tot ce au distrus ei in guvernarile de pana acum!

anonim spunea...

L-am bagat si l-am scos pe Dragnea la vremea lui ca si eu ma plictisisem.Inclusiv ma cruceam cand auzeam de incomensurabila marire de 4o%.Mi se parea absolut ridicol.
Acum astia se lauda ca au atins "obiectivul"de 40%.Pai stai asa ca....nu-i asa!
Dragnea a promis in niste conditii de inflatie si economice valabile atunci. Astia spun ca au atins acum in conditiile de inflatie(zic ei de cca 16% pana la sf anului) Eu le spun ca mananca rahat cu apa rece.Poate la blanuri,mercedes si maibach sa fie 16% ca la "potol" sare de 25% garantat.Si mie nu-mi trebe mercedes:)
Nici macar nu au ajuns sa refaca puterea de cumparare prin indexarea asta("majorare" cum zice un mincinos moldovean)
PS Sa mai zic si de cei 5,1% inflatie pe 2021? Pai cam cat se aduna in total si cat e "majorarea" moldoveanului?.... cam cat inflatie 5,1+ inflatie>16 ="majorare" 12,5 + ceva maruntis.Oare asa se fac indexarile? Dupa cate doua luni de "negocieri"? cu declaratii ba in sus ,ba in jos tot la doua zile?.Asta-i piata sau iarmaroc nu guvern si partide aflate la guvernare

Brenda spunea...

Nu se reduce nimic,dar poate nu mai primim nimic

Vali spunea...

Astia pot sa faca ce vor cu pensiile militare, din moment ce pe militarii i au aruncat la gunoi in ceea ce priveste indexarile hotarate de curand !!! Este foarte posibil sa ne trezim cu reduceri de peste 50 % a pensiilor asa cum s a intamplat in anul 2010 !!! Ne au simtit ca suntem moi, dezbinati si dormim pe coada, si tocmai de aceea se sterg la fund cu militarii !!! Daca in continuare o sa fim tratati la fel, in 4-5 ani o sa murim de foame !

Huhu Rezea spunea...

Nu mă așteptam ca și d-ta să-i înspăimânți pe ciucani !

adi t spunea...

Doamna Brenda, pe ce va bazati cand afirmati ca pensiile militare nu vor scadea?Rationalizarea inseamna scaderea cuantumului tuturor pensiilor aflate in plata....parerea mea subiectiva si umila, desigur!Astept argumente legate de afirmatia dvs. potrivit careia nu se reduce nimic.....multumesc!

Huhu Rezea spunea...

O eventuală recalculare a pensiilor militare în anul 2023 ar fi benefică pensionarilor pentru limită de vârstă, nu cu pensie anticipată, care au o pensie prezentă stabilită/actualizată de până la 5-6000 lei. La acestia se adaugă toți cei care au rămas în plată cu cuantumul mai avantajos în 2016.

Mihai spunea...

@ M
1.Preturile cresc deoarece ca sa -si tina angajatii patronii trebuie sa tina ritmul cu salarizarea in bugetar.
Ca sa faca asta singura lui solutie este cresterea preturilor si a manoperei.
Daca soferului de la primaria i-a crescut salariul la 4000 lei crezi ca mai sta la privat pe 2500 lei.
2.
Pentru pensionari prea putin intereseaza acest aspect.
Ei cer ca VPP sa fie 45% din SMBE pentru a putea duce un trai cat de cat decent.
Daca in 2016 VPP reprezenta 32.5 din SMBE in 2022 VPP reprezinta 25% din SMBE.
In mod normal raportat la cresterea SMBE si a inflatiei in perioada 2015-2022 ,VPp la zi ar trebui sa fie aprox 2500 lei nu 1784 lei,cam 42% din SMBE ,ceva rezonabil.
Neaplicarea anuala a art 102 din L263 se vede doar prin calcule.
Nimeni nu le face ,din pacate.
3
Pensionarii trebuie sa primeasca pensie echitabila ,nu fraudata la VPP ,si nu ajutoare negociatede UE .Bine ca nu le-au dat conditionat de indeplinirea unui jalon .
Cred ca nu au muncit o viata ca sa ia ajutoare ci pensie rezonabila si eventual sprijin financiar permanent de la buget pentru situatii critice .
Ajutoarele trec ,saracia ramane .
Preturi rezonabile la energie cat timp suntem producatori din surse proprii.

Viorel spunea...

A-lo! A-looo!, Liniște! Liniște!, Alo! Așezați-vă liniștiți! Dar stați odată jos că nu am terminat. Guvernul României a hotărât ca începând cu data de 01.01.2023, prin derogare de la art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015, pensile militare să se indexeze și ele cu 12,5% că doar nu sunteți mai fraieri decât cei cu pensii de 30.000-40.000 din Sănătate, Învățământ sau alte ministere. Principiile democrației trebuiesc aplicate unitar și nu preferențial ca și până acum. Gata. S-a terminat cu măgăriile. Se lucrează spre știința dumneavoastră și la Proiectul de lege privind recalcularea / actualizarea pensiilor militare. Este deajuns că v-am ținut în ceață peste 6 ani. Așa să-mi ajute Dumnezeu. Sper să nu pățesc, ca și cel dinainte de 1989.

ifrim spunea...

Lugu-lugu,ciaka-laka timpu' trece leafa merge...

ifrim spunea...

Cârlanu' Ponta băiat bun cu el am mers și voi merge că m-a rekalibrat cu 241 din ce m-a barberit dementul kior și bețiv!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Avianyc, tare as da ani din viata sa aflu daca ai fost si secretar BOB al PCR pe Companie! Dar si daca in istoricul familial ai avut prozeliti de dreapta interbelica, pentru ca prea te dai burghez din viță! Cum dracul ai pacalit dosarul de inrolare, ca liberal de dreapta innascut, si acum sa primesti pensie grasa de la comunistii care ti-au acordat diploma de absolvire?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Intotdeauna ies la pensie, in situatii grele si cruciale pentru țară tradatorii, lichelele, oportunistii, lasii si gunoaiele! Lasa sa iasa naibii la pensie rapandulele, barem sa ne aparam de gloante din față, nu din spate si din lateral!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Avianyc, ia 40% cei care de ani si ani fomesc cu vechime completa si au ramas rastigniti in 1200-1500 lei. La pensia ta n-as comenta faza asta! Mai fa-o si tu pe analistul economic, dar dupa ce studiezi bine situatiile sociale din societate si cuantumurile pensiilor, la general

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bravo, @Viorel, ca ai pus punctul pe ,,i'' pentru multi, care se dau ,,destepti'' pe aici, aruncand cu noroi in stanga politica!

M spunea...

@Cătălin

La fel cum dreapta radicală devine nazistă atunci când ori nu recunoaște existența unui popor ori o recunoaște dar militează direct pentru exterminarea lui și stânga devine extremistă atunci când militează direct pentru suprimarea unei clase sociale.

Din păcate ambele tendințe sunt la fel de nocive și de periculoase! Ori că spui că ucrainenii sunt de fapt ruși ori că spui că cei care au venituri peste medie sunt "burgheji" e cam tot acolo!

Să vorbești la mișto și cu aroganță despre pandemie când unii dintre noi am trecut prin adevărate drame mi se pare cel puțin insensibil dacă nu chiar jignitor.

În rest ai dreptate! Stânga extremistă a decis că anumite categorii sociale sunt indezirabile cu o nouă Românie: pensionarii, militarii, bugetarii, ortodocșii sunt toți inamicii noului USR!

Din păcate și dreapta extremistă reprezentată de AUR a avut și are niște poziționări complet idioate!

M spunea...

@avainyc

1. Puteți să îmi spuneți că privatul care vindea azi "pomana porcului" (niște bucăți de carne de porc crasă, prăjită în untură) cu 170 lei/kg o făcea pentru că a crescut cu 300 de lei salariul șoferului? 😂

Plaga României este privatul român hoț, parșiv și avid de îmbogățire rapidă!

Mergeam cu mașina astă-vară și am oprit la o tarabă cu legume pe marginea drumului.
- Cât e kilul de roșii?
- 10 lei răspunde ăla.
- Păi 10 lei e și în piață la București. Nu dai și mata mai ieftin că îți iau din fața casei (nu mai plătești transport, nu plătești chiria la tarabă).
- Da ce? Sunt mai prost?

Privatul face prețul astfel încât să aibă profit. Poate să aibă 10% sau 500%.

2. și 3. Cam demagogic! Dacă privatul român ar plăti taxe și impozite și nu am mai fi pe primul loc în UE la evaziunea fiscală ar fi bani și de pensii! Nu credeți?
Dacă i-ar băga la bulău pe toți evazioniștii nu am avea locuri în pușcării iar privații s-ar tăvăli pe jos de durere și de lacrimi cum că e Statul rău!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stau si ma intreb ingrozit: Unora, chiar nu le este frica sa mai revina dreapta total la butoane, sa ne distruga definitiv si iremediabil? Chiar vreti sa ajungem cu totii cenusareasa Europei si cu riscul de a disparea ca stat sub acesti iresponsabili si ignoranti total cu romanii, fiind generosi numai pentru o gasca de imbogatiti si mafiotizati in ultimul hal?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bravo, @Leo, ca asa va fi! OK!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Catalin, incet, incet incepi sa mai vii de acasa! Asa, fratello!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

https://www.stiripesurse.ro/sondaj-curs-noiembrie-2022-pensii-speciale_2676360.html

Mihai spunea...

@ M
De ani de zile imi golesc conturile firmele de constructii si tot ce vine in completarea completare , electrice , mobilier la comanda ,pavaje , electocasnice ,sisteme video ,etc.
Am indosariate teancuri intregi de bonuri care totalizeaza zeci de mii de euro.
Toate cu bon fiscal si factura de la cel mai simplu material pana la cele mai diversificate.
De unde evaziune aici?
Am stat nopti intregi sa fac comparatii de preturi ca sa cumpar avantajos.Cunosc evolutia preturilor in detalii.
Daca acum doi ani Horbach imi aducea materiale de la sute de km distanta cu 90 lei anul asta le-a adus cu 200 lei. Am negociat cu patroni la preturi si manopera de m-am saturat .Stiu bine ce probleme au .
Mediul privat este un mediu dinamic care negociaza scurt si isi vede de treaba ,nu pot sta la taclale cu ei ca si cu instalatorul de la primarie ore in sir daca vrei.Am in jur numai privati in care patronii muncesc alaturi de muncitori de dimineata pana seara.
Daca candva angajam un zilier cu 100/ zi anul asta doar cu 200/ zi.
Preturile materialelor ,alimentelor s-au scumpit avand cauze reale cresterea exagerata a preturilor la energie( benzina ,motorina ,curent ,gaz),cresterea salariului minim, etc.
Daca anii trecuti in constructii muncitorul necalificat lua 3000 lei anul asta i-am platit cu 4000 lei .
Asa ca guvernul geaba mai mareste salariul minim in constructii,este deja marit de patroni.
Vecinul cu magazin si depozit de materiale de constructii a pierdut anul trecut doi soferi care faceau transport la domiciliu din cauza ca nu le-a putut mari acceptabil salariile desi pe fondul pandemiei ,scumpirii motorinei ,taxe suplimentare pe transport ,intretinrri tehnice utilaje a marit preturile.
Alt vecin ,italian cu fabrica de conserve din ciuperci si fructe de padure a inchis fiindca nu a putut vinde la nivelul cheltuielilor cu energia ,transport ,salarii ,intretinere utilaje ,taxe ,etc.
Procesarea alimentelor se face cu energie ,curent ,gaz la care se adauga transport ,etc care ridica preturile.
Complicata ,iar plafonarile vin sau au venit prea tarziu.

GO spunea...

Aceasta este postare de propaganda. Noi nu uitam ca PSD a taiat atat actualizarea pensiilor militare in functie de majorarea soldelor militarilor activi. Si a taiat si majorarea cu 50% din cresterea SMB. Plus plafonarea pensiilor la media a 6 solde nete. Ideea - imbratisata dupa cum se vede si de PNL, fiind nu numai de egalizare a pensiilor militare cu cele civile. Ci de diminuare a pensiilor militarilor. La mijloc este clar o politica de razbunare.

Problema de fond este ca din punct de vedere al impunerii unei egalitati aparente la pensii, atat PSD, cat si PNL dovedesc la o prima vedere ca au ideologi perfect cretini. Din moment ce vad egalitatea intre civili-militari doar la pensii, si nu vad ca de zeci de ani, militarii activi au drepturi si libertati fundamentale interzise, dar de care civilii se bucura din plin. Pe de alta parte, fiind vorba de pensii, aceiasi ideologi cretini nu vad ca militarii pensionati sunt discriminati in raport cu cetatenii civili pensionati, in sensul ca la razboi sunt obligati sa mearga doar militarii pensionati, nu si civilii pensionati.

Eliminand acuzatia de cretinism, mai ramane doar reaua intentie. Insa, aceasta are tente clare de fascism. Cat timp, trecand de pensii, militarii activi au acele interdictii in raport cu cetatenii civili. Si care culmea, ca sfideaza drepturile si linertatile garantate de Constitutie, inclusiv militarilor Iar militarii pensionati au acele obligatii militare in plus, fata de cetatenii civili.

In atare situatie si la o revolta de sistem, eu i-as judeca pe liderii PSD, PNL etc. Dar nu pentru pensii. Ci pentru drepturile si libertatile fundamentale interzise militarilor. Si i-as si condamna, pentru ca nu au justificari care sa le permita oprimarea unui grup profesional din societate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, dar ,,Colonelul'' i-a inhipt-o meserias si cazon, pana cand la noua luni a iesit broscoiul oaca-oaca din ea! Apoi i-a zis: ,,Fai, nu te iau de nevasta ca deja am o gurva acasa! Ce sa fac si cu tine?''
Ei, tataie, ala a fost ghinionul nostru, care se tine de noi si azi!

sosaro spunea...

UN TEXT SCRIS CU MAJUSCULE ESTE foarte GREU DE CITIT! Vă rog, nu mai folosiți "WALL OF TEXT"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

stiripesurse.ro/sondaj-politic-curs-noiembrie-2022_2676300.html

Burebista spunea...

Abia aștept să vă văd transformați... Și incorsetati... Ca sa va dea guvernul ajutoarele..

Burebista spunea...

Eu sper ca modelul scandinavi.. Finlandez... Fie vorba între noi ei au fost tot parte din același regat...

Mihai spunea...

Fotbalistul Mircea Nesu ,ramas in scaun cu rotile , fara parinti si parasit de sotie nu s-a dat batut si prin fundatia infiintata a pus pe picioare la Oradea un asezamant de ajutorare a copiilor cu handicap locomotor dotat cu instrumentarul necesar si angajati profesioniști.
Acum se revolta la magaria guvernului prin care il taxeaza cu 1,3 lei/ kw pentru consumul de curent necesar functionarii si incalzirii pe timp de iarna a asezamantului,exact ca si pe marii consumatori industriali.
Zona nu beneficiaza de gaze ,iar lemnele sunt greu de procurat si folosit.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.stiripesurse.ro/amp.php%3Farticle_id%3D2674780&ved=2ahUKEwjU2tP4ntD7AhWDqaQKHZwdB0kQFnoECAsQAQ&usg=AOvVaw0ubNVctC1VJvGUSNnnu8yD

Paul Puiu spunea...

Constat ca foarte multi rezervisti si in retragere sunt fani sau suporteri PSD!!!! Susțineți-i in continuare ca numai voua ca vor actualiza si indexa pensiile!!! Nu uitati sa le faceti statui si ode PSD-istilor pentru solidaritatea acordata rezervistilor si in retragere de 32 de ani!!!🤮🤮🤮🤮🤮🤬🤬🤬🤬

M spunea...

@avianyc

După ieșirea la pensie am lucrat o vreme "la privat".
Sunt deci destul de familiarizat cu sistemul de a îmi trece în contact o sumă și apoi să îmi ofere tot felul de beneficii nefiscalizate.

M-am cam săturat de ăla care zice că a crescut prețul benzinei cu 30% și de aici a scumpit și el roșiile cu 50%.

Păi bă, dacă roșiile erau făcute numai din benzină și tot nu trebuia să crești prețul cu mai mult de 30%!!!

nr. 1 spunea...

Daca pensiile militare ar fi calculate ca la magistrati, pe 2 componente am avea numai de castigat! Ar fi foarte clar cu cat se vor indexa si ar apare si un plus urmare a cresterii soldelor de grad (salariul mimim brut ar creste la 3000 lei la 1 ianuarie 2023 ! Ar fi posibile oarece scaderi la pensiile nesimtite de peste 13000-15.000 lei din cauza carora de aproape 7 ani toate pensiile militare sunt inghetate bocna!

M spunea...

Începi mata bine și apoi o dai în bălării!

Fascismul, nazismul, extrema dreaptă e la ruși. Dreapta radicală e la AUR.

Ca să ții minte mai ușor: nazismul se ocupă de națiuni (popoare) iar comunismul se ocupă de grupuri sociale. Adică naziștii omoară evreii iar comuniștii îi omoară pe burghezi.

Ce nu înțelegi e că fiecare partid face politică pentru cei care îi susțin NU pentru cei care votează celelalte partide!

Teoretic militarii ar trebui să fie susținuți de partidele de dreapta! PNL sau AUR. Simion tace ca porcu' în păpușoi! El și ai lui sunt ocupați cu albirea naziștilor ruși!

LEONARD68 spunea...

Ce dacă citește Primarul general gunoaiele scrise pe foi de așa zisele servicii (informații supraclasificate pe care le găsești prin ziare....)??? Credeți că le oferă ăia informațiile care le sunt necesare??? NU... Firmele conectate la banul public se știu de ani de zile...Servicii conduse de politruci care au stat de șase când s-a distrus o Țară... de către bombonei și bădălăi... și penelei, asta așa ca să fie egalitate între clanurile infracționale p.esed.e și p.enel.e...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Paul Puiu, Hai sa fim lucizi politic un moment: Sa sustinem PDL (PNL) sau #Rezist (USR)? Sau poate radicalismul ex european, AUR, neacceptat de UE? Putintica rabdare caci dupa 1 Ianuarie va fi alba-neagra si cu noi. Nici eu n-o inghit pe Fiola Vasilica Tastaman a PSD, ori pe Strar Strek Tudose, paraditori de pensii miitare, dar ei nu inseamna partidul, cum nu inseamna nici Bădălau Bălălău, aseara incatusat pentru coruptie-dare de șpaga... Daca nu era PSD, sincer ca nu vedeam nici o masura sociala, de fapt nici un fel de masura in nici un domeniu, romanii sub 4000 lei fiind acum considerati la categoria grea, sociala. In pandemie erau bani si ne-au fentat si asuprit cu multe radicalisme si excese inumane,ilegale si abuzive, daramite acum, in plina criza economica, cu toate coruptiile din guvernarea lor, de ajungeam cu totii cersetori! PNL si USR ne-au adus in faza asta grava, economica, asta trebuie sa stim, sa nuscapam guvernarea cu votul iar in mainilelor criminale si impotriva tarii si poporului, si sa mai stim ca PSD le-au sarit in ajutor cu guvernarea, sa salveze tara si natiunea! Toate cele bune cu sanatate, si ura sa fie axata pe basanisti si rezisti, cancerul si buba neagra a societatii!

Vali spunea...

Aloooo ! Guvernule ne auzi ? Impoziteaza pensiile militare nesimtite la greu si mareste pensiile mm si ale subofiterilor care sunt o mizerie de pensii, pentru ca ei au dus greul in armata, nu imbuibatii !!!

M spunea...

Și clanurile USR și AUR și PMP și UDMR....

Eu vorbesc de principiu!

La fel ca pașapoartele diplomatice. Ce îi trebuie primarului protecție și acces diplomatic?

M spunea...

De ce? S-a reluat actualizarea pensiilor militare? Păi spuneți așa domnule!

Indexarea ar crește numai partea contributivă iar cuantumul pensiei ar rămîne același.

În plus am văzut scăderi masive la pensiile magistraților de 40.000 de lei.

Mihai spunea...

M
La rusi este mai mult " bolsevism" decat nazism.
Dacă mergi in Germania pe strazi laturalnice de azi pe maine tot la a doua poarta vezi desenata cate o zvastica.
Americanii au facut si fac tot posibilul sa blocheze pe continentul Sud si Nord american miscarile si guvernele socialiste revolutionare de stanga ,considerate un pericol pentru natiunea americana. Vezi Cuba ,Nicaragua ( sandinistii) ,Chile ,Venezuela , s.a.
Si daca tot iti plac rosiile🤣 pot sa -ti spun ca din proprie experienta sunt gata oricand in actualul context energetic sa renunt a mai cultiva si lucra propria gradina .Prefer sa cumpar din piata la pretul pietei sau de la producatorii subventionati de APIA direct din solar sau din camp.
Cand fac socoteala la cheltuieli ( arat ,doua treceri cu freza ,rasaduri si seminte ,ingrasaminte bio ,udat de la retea sau cu pompa de la fantana,combaterea bolilor,etc) toate pe benzina ,motorina curent ,ies in paguba.Lucrez cu un motocultor Loncin 7 CP care consuma benzina ,ulei ,ba i se strica un angrenaj ba un cauciuc ,freza ,etc care inseamna costuri.
Ma aleg doar cu placerea de a avea la dispoziție la orice ora o leguma sau in fruct proaspat.
Pretul in piata este facut de samsari si cei care vand ca societate comerciala.
Degeaba incearca cei care produc pe suprafete mari ,in solarii incalzite ( costuri mari) si suventionati de APIA sa vanda in piata sub pretul pietii fiindca au probleme mari cu samsarii si cei care ocupa tarabele ca societate comerciala - mana in mana cu administratia pietei ,politie locala ,etc.
De multe ori dupa cum se vede si la tv nu ai cui vinde productia ,o ofera la pret de nimic sau o arunca pe camp.
Si daca ar fi sa vand din ce produc ,nefiind subventionat de APIA as vinde ca sa-mi scot cheltuielile tot cam la pretul pietei.

luchy19 spunea...

Dl.Vali, subofițerii , maiștrii și sgp ii din MAPN, doar din MAPN repet au pensii amărâte 3000...3500

M spunea...

Nu mă pricep la agricultură deci nu vă contrazic! Cred că sunt multe de rezolvat și de reglat.

În ceea ce privește "bolșevismul" din Rusia am unele dubii!

În general stânga (fie radicală, fie extremistă) este angrenată în "lupta de clasă"... cred că vă mai amintiți!! Ei sunt cu "pacea între popoare", cu "Internaționala".... Cu cine se luptă "stânga" (bolșevicii)? Cu chiaburii (pătură socială cu avere peste medie), cu credincioșii (în cazul nostru ortodocșii), etc. Înțelegeți? E vorba de grupuri din cadrul societății!

Dreapta e cu națiunea! Ei au ca dușmani națiuni/popoare! Proclamă superioritatea absolută a propriei națiuni (Русский мир - pacea/lumea rusească) sau a propriei rase (русский sau herrenvolk), visează la imperii (al treilea Reich sau URSS) și își propun eliminarea altor popoare (evreu la Hitler, ucrainean la Putin).

Chiar și subtila diferență dintre русский și россиянин arată EXACT caracterul nazist al culturii ruse!

Da, SUA și-a apărat zona de influență dar nu a recurs la războaie extinse. Eu nu îmi amintesc de exemplu ca SUA să fi amenințat cu arma nucleară nici Vietnamul, nici Irakul, nici Afganistanul. Asta și pentru că în SUA există un control reciproc al puterilor din stat.

M spunea...

@Paul Puiu

Bun! Aveți și o propunere?

Ce a scris domnul Cornelius Flavius Ifrim este perfect adevărat!!!!

Șoimul spunea...

Ar fi o îndreptare a abuzurilor comandanților,care și-au tras aceste Oskaruri.
Simplu de verificat ,, pentru obținerea acestui premiu trebuia să aibă în luna precedentă o lucrare de excelență.
Verificați lucrările la CDC, dacă există rămân și banii, dacă nu banii înapoi și pensia diminuată corespunzător.

niculescu spunea...

da dar cei pensionati inainte de 2000 au pensie de mizerie
in plus au promis ca impozitul va incpe de la 3000 nu de la 2000 in sus si?pauza