Un produs Blogger.

joi, noiembrie 10, 2022

O mulțime de localități din dreapta Niprului au revenit astăzi sub autoritatea ucrainiană.

50 comments

 Semn că retragerea deliberată a rușilor în stânga Niprului este efectivă.  La nord de Zaporoje, ucrainienii sunt deja pe malul stîng al Niprului.

Urmează împingerea rușilor dinspre nord spre sud, de-a lungul fluviului Nipru.




După 24 de ore, Ucraina a eliberat Herson și întreaga regiune din dreapta Niprului. 
Reluarea operațiunilor va porni din nord, de-a lungul malului stâng al Niprului, încercând stăpungerea până la Marea Neagră pentru ruperea Crimeei de Rusia.

Pimii civili se strâng în Piata orașului Herson pentru întîmpinarea trupelor ucrainiene.

50 de comentarii:

mosmartin16 spunea...

Așteptăm "analiza echidistantă și de specialitate" a lui GO !🤣🤣🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu-s strateg, dar ursul roșu cu cocoșul belereg si l-a scos dintre copăi ca sa-l bage-n budigăi, că daca-l prindea iernatul in strună, ca lupul in flămând la stâna, o lua urât in gura de plangea dupa dantura!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rusii trec Niprul cu bacul, din ponton in ponton, dar inca sunt cu droaia in Herson, populatia eminamente nu mai are internet si medicamente, si chiar daca s-au desfiintat punctele de control de comandamente pentru verificat documente, armata ucrainiana se teme ca rusii sa nu le intinda, cu retragerea vicleană, o strategică capcana...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

stiripesurse.ro/rusii-nu-au-plecat-din-herson-autoritatile-administrative-ucrainene-confirma-marea-frica-a-armat_2650175.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

https://www.stiripesurse.ro/rusia-se-scufunda-in-haos-o-grupare-inarmata-a-furat-o-geanta-cu-4-milioane-de-dolari-pe-aeroportul-din-moscova_2649615.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

stiripesurse.ro/un-lider-politic-rus-dupa-retragerea-la-est-de-nipru-ne-vom-intoarce-cu-siguranta-la-herson-rusia-nu-i-abandoneaza-pe-ai-sai_2650060.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

stiripesurse.ro/sua-refuza-sa-ofere-ucrainei-drone-avansate-administratia-biden-se-teme-ca-tehnologia-de-ultima-generatie-folosita-la-armament-ar-putea-ajunge-in-iran_2649835.html

Pavel de banat spunea...

nici o problema, soseste raspunsul la Sf. Așteaptă. Așee răminiiie, pi Nipru graniță natuuuralaaa. Amen si Doamne ajută

GO spunea...

Au muscat-o rau ucrainenii. Priviti si voi harta, inainte sa vedeti ukrainofagi victoriosi. Rusii inainteaza odata dinspre orasul Donetk catre Dnipro. Apoi inainteaza din sud dinspre Mariupol, catre orasul Zaporojie. Acest teritoriu este in partea stanga a Niprului. Ucrainenii au ajuns in situatia, in care s-au blocat complet pe o directie moarta, in timp ce direcția principala pe care ar fi trebuit sa se concentreze si care este intre Zaporojie

Iar ukrainofagii au ingramadit ca motii, 40000-60000 de soldati, pe malul celalalalt, adica pe malul drept al Niprului - in sud catre orasul Herson, unde nici macar nu mai sunt rusi. Adica, in timp ce rusii ataca orase importante pe centrul frontului, ucrainenii in loc sa le devanseze atacul, s-au ingramadit ca fraierii aproape de malul M. Negre. Iar ca sa se intoarca este ...utere, este vorba de 40000-60000 de militari, durează 2 minim 2 saptamani sa se descalceasca din Herson.

Pe de alta parte, ukrainofagii nici nu prea se inghesuie sa intre in orasul Herson. Au inceput sa realizeze dubla capcana. A 2-a si cea mai importanta faza a capcanei, am expus-o. Iar prima faza este ca ucrainenii afluind tavalug spre orasul Herson, au intrat grupat in raza artileriei ruse. Este chestie de minute sau de ore pana cand artileria rusa ii i-a la tocat grupat, probabil ca din noaptea aceasta. Nu uitati ca artileria rusa bate si mai mult de 50 km, nu mai zic de rachete si aviatie. Iar trupele ucrainene sunt lipite de Nipru in zona orasului Herson, la o distanta de maxim 10 kilometri de malul drept si la maxim 11-12 kilometri de malul pe care se afla rusii.

Pentru cei care nu ati realizat, in aceasta confruntare linia principala a frontului este pe aliniamentul dintre orasele Dnipro si Zaporojie. Nu este Herson, nici Harkov. Pe acolo intre Dnipro si Zaporojie si-au concentrat rusii ofensiva, unde de fapt este si fluviul Nipru mai ingust. Ca sa poata fi fortata trecerea pe apa, in absenta podurilor. Iar ucrainenii nostri, stau gramada in sud la gurile Niprului spre M. Neagra, asteptand primavara.

GO spunea...

Pentru cei care aveti spirit de observatie. Legat de Podul Antonovski. Acesta este principalul mijloc de legatura intre cele 2 maluri ale Niprului, din zona Herson. Este un colos de pod. Podul a fost puternic avariat de ucraineni cu rachete Himars, incat nu mai era posibila decat traversarea pe jos si acesata cu riscuri.

Azi au aparut insa imagini cu 2 pasaje inter-piloni disparute. Spre malul rusesc. Aruncate de rusi in aer. Numai ca daca ne uitam mai bine la imaginile video furnizate, descoperim ca tronsoanele inter-piloni parca ar fi fost taiate cu freze vidia, milimetric ca la uzina. Ceea ce inseamna ca rusii au indepartat tronsoanele respective, cu intentia de a reaseza cele 2 tronsoane la loc in mod rapid, la momentul prielnic. Pacat ca nu se pot atasa imagini pe blog, sa vedeti ce decupaje geometrice au fost facute. Acesta este un indiciu ca rusii au intentia sa se intoarca. In caz contrar bubuiau podul complet sau cat mai spre partea ucraineana. Dar au facut decupaje tehnice de tronsoane, in asa fel incat sa le aseze rapid la loc.

GO spunea...

Legat de cursul razboiului! Se vede ca unii nu ati facut tactica nici macar nivel comandant de grupa. Strategie nici atat. Ca sa va explic pe linba voastra, ucrainenii vor mai rezista, exact atat cat ar rezista bucurestenii fara apa, fara caldura si fara curent, in miez de iarna. Sau voi personal care deja aveti 22 grade in casa. In 2-3 saptamani, incepe fenomenul criogenarii in masa a ucrainenilor. Si asa se va incheia razboiul.

Huhu Rezea spunea...

GO-lescule
Năzbâtiile pe care le spui sunt doar însăilări pentru îndeplinirea unor dorințe conforme convingerilor tele rusofile.
Ce rost mai are să insiste ucrainienii cu traversarea Niprului la sud de Zaporoje când ei sunt deja pe malul stâng, la nord de Zaporoje? Uită-te la cele trei săgeți galbene de pe hartă că să vezi ce va urma.
Rușii nu pot sta în siguranța la o distanță de 50 km de Nistru. Artileria occidentală îi mătură.
In centru unde zici tu că atacă rusii, în realitate abia mai fac fata opririi ofensivei ucrainiene, sunt fluviul Don și râul Donetz.. nu Nipru.
Iarna vine si pentru rusii care în prezent sunt invadatori în Ucraina. Ei nu îngheață? Ce zici?

M spunea...

A venit "analiza" care le scurt e așa: din înfrângere în înfrângere spre victoria finală!

De către ori postează Olescu sunt mai mulțumit că avem trupe americane și franceze în țară!
Dacă ăștia sunt ofițerii Armatei Române cred că nimeni nu se mai simte în siguranță!

M spunea...

Numai la ucraineni o să fie frig! Pe ruși nu îi afectează că le suflă aer cald propagandistul sovietic!

Mă scuzați că întreb dar așa ofițeri pregătiți are Armata României? Rușii fug mâncând pământul și ofițerul de parașute vede în asta o victorie!

Orice șut în cur e un pas înainte!

GO spunea...

Huhu Rezea? Ce sa intelegi si tu? La nord de Zaporojie, ucrainenii au ramas in cucu' gol. Si-au adus toate fortele principale - adica pe cei 40000-60000 de langa Herson, la Herson. Tu nu stii de exemplu, ca Brigada din Poltava este la Herson pe malul drept. Vezi unde este Poltava pe harta. La fel Brigada din Ivano-Frankivsk care este in nordul Romaniei. Sau nu stiu care brigada din Liov. Au concentrat tot la Herson, iar pe linia Zaporojie-Dnipro au ramas in ..urul gol, au forte simbolice. Si nici nu mai au de unde sa aduca, decat tot pe cele din Herson. Vezi ca pe linia aia Zaporojie-Dnipro este o axa care vine dinspre Donetk spre Bahmut si unde trupele ruse din Gruparea Wagner inainteaza lent, dar constant.

Pricepe ceva? 40-60000 SUNT CAT 2 ARMATE, NU DOUA PLUTOANE SAU 2 ECHIPAJE DE MILITIE. SI S-AU CONCENTRAT CA FRAIERII INTR-O ZONA MOARTA!

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Zici ca vine iarna si pentru rusi. Da, dar rusii in zona lor au curent electric, gaze, apa si caldura. Ucrainenii in toata Ucraina sunt in frig. Pana si fosta consiliera a lui Zelenski s-a aratat pe Twitter cu lumanarea la geam, facandu-si selfie, ca moare inghetata in casa, nu are apa si lumina. Si acum de bine de rau, sunt 10 grade ziua afara si inca nu ai inghetat noaptea. In case, ar trebui sa fe vreo 12 grade acum. Dar peste o luna, ce mai fac? Tu ai rezista in astfel de conditii? Cat? Asta este situatia in Ucraina acum! Intra in criogenare.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Lasa naiba Don si Donetz. Scopul rusilor este sa ajunga pe linia pe care am spus, si care este pe Nipru. Vezi orasul Donetk ca reper. Rusii sunt in ofensiva odata la nord Donetk, pe linia Bahmut catre Dnipro, si odata la sud de Donetk pe linia Vuhledar-Zaporojie. Intentia lor este sa niveleze aliniamentul de ofensiva, adica sa nu mearga flancul sudic mai repede decat cel nordic - ca aa este acum, dar in orice situatie directia lor de ofensiva duce de la orasul Donetk, catre linia Zaporojie-Dnipro.

Huhu Rezea spunea...

Asa i-a păcalit în vară ucrainienii pe rusi că se concentreaza sa atace la Herson pe când ei au acționat în nord, la Harkov.
Ce rost avea să concentreze ucrainienii atîta armată la Heson când de 2 luni era evident că acolo nu va avea loc o forțare, fiind suficientă presiunea cu artileria.?
Uiti că bătălia finală de la Stalingrad și Cotul Donului s-a dat în luna februarie, în condiții mult mai aspre de iarnă. Si rusii și ucrainienii sunt obișnuiți cu gerurile. Numai că ucrainienii sunt mai motivați să-și elibereze teritoriile și au ajutor occidental. Rusii au învins la Stalingrad în 1943 tot cu ajutor occidental.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Nu i-au pacalit ucrainenii la faza cu Harkovul. Daca i-ar fi pacalit, nu ar fi avut atatea ucrainenii atatea pierderi la Herson. A fost carnagiu efectiv. Ucrainenii au intrat pur si simplu intr-o capcana. Rusii s-au prefacut ca se retrag INTR-UN CULOAR CU adancimea de vreo 20-30 km, ucrainenii s-au luat dupa ei, fara nicio asigurare a actiunilor de lupta. Si cand au ajuns in fundul culoarului, i-au bubuit rusii din 3 parti cu artileria, de a iesit magiun de ucraineni. Dupa acest esec usturator, ucrainenii au facut o concentrare si mai mare. Iar supozitia mea este ca au intrat iar intr-o capcana, dar de mai mare amploare. Asteapta finalul! Sau crezi ca generalul ala rus este poreclit degeaba Armaghedon?

Andrei spunea...

Cu ci e să mai atace rușii măi GOgule? Cu nevestele alea care au venit să își ia bărbații acasă? Cu rezerviștii ăia cu burtă, beți mangă?

Trezește-te! E koneț filma. E gata. S-a terminat.

M spunea...

Încă o veste bună!

Oficialul rus Kirill Stremousov, cel care acum o săptămână spunea că România e pământ rusesc, a trecut din starea temporară "în viață", în starea permanentă "decedat".

Prietenii așa-zisului ofițer român Gelu Olescu.... Ăla care se dă îngrijorat că Ucraina are nu știu ce regiuni dar tace parșiv și trădător când ai lui zbiară că România ar trebui bombardată și transformată în gubernie!

Asta e trădare Olescule nu respectarea tratatelor internaționale în care România este parte!

GO spunea...

Am reanalizat situatia. Trupele ruse nu au detonat doar Podul Antonovski, ci și Podul Nova Kahovka și care traversează barajul cu același nume aflat in amonte de orasul Herson. Nu mai există alte treceri peste Fluviul Nipru, până la Zaporojie (din regiunea cu același nume). În acest mod, Fluviul Nipru se interpune pe o lungime de cca. 315 kilometri între trupele ucrainene și cele ruse, respectiv între estuarul Niprului prin care iese la Marea Neagră și orașul Zaporojie (din regiunea Zaporojie). 315 kilometri mergand imediat pe langa fluviu, pe partea dreapta. Cu conditia ca rusii sa fie baieti de treaba si sa nu bombardeze acea ruta, ceea ce este exclus. Asa ca ucrainenii ca sa ajunga in zona fierbinte Zaporojie-Dnipro, au de bagat pe ocolite vreo 500 km prin Nikolaev, pe unde au si venit. Trecerea pe pontoane este exclusa, nu le permite artileria rusa sa le construiasca.

Ca și element tactic extrem de important, trupele ucrainene concentrate masiv în zona orașului Herson, au fost astfel atrase și blocate prin manevra de retragere a trupelor ruse combinată cu detonarea singurelor 2 treceri peste Nipru, într-o zonă moartă din punct de vedere operațional, in estuarul Niprului

Rămâne de văzut care va următoarea mișcare a trupelor ruse, fiind de așteptat o acțiune ofensivă către aliniamentul Zaporojie-Dnipro, în timp ce gruparea de cca. 40 000 de militari ucraineni din zona orașului Herson, se află la pește în estuaul Niprului, la vreo 500 km distanta tactica.

Sa fiu cinstit, pe mine ma bufneste rasul legat de situatia creata. Cum sa te strofoci ca mare comandant ucrainean sfatuit de strategii NATO, sa planifici de 3 luni o vasta ofensiva cu 40000 de oameni, cat 2 armate si sa ajungi blocat in estuar? Mai trebuie sa detoneze rusii si Barajul Kahovka, si comedia ar fi completa.

GO spunea...

Chiar este comica de-a binelea faza. Chestia asta cu ofensiva ucrainenilor spre Herson terminata in proumb, este ca si cum toata armata romana ar ataca Ucraina, ingramadindu-se toata sa intre in Ungaria pe Podul Reni de la Galati. Si dupa ce s-a adunat armata romana la Podul Reni - tancuri, tunuri, zeci de mii de trupe, pac detoneaza ucrainenii Podul Reni. Iar armata romana nemaivand cum sa treaca in Ucraina, se apuca si prinde peste in Delta. Tare as fiu curios sa stiu cine au fost planificatorii ofensivei ucrainene catre Herson. Si mai ales daca sunt din vreo tara NATO, ca precis ucrainenii nu ar fi putut asa de talambi.

Huhu Rezea spunea...

Nu știu de ce te amăgești tu cu asemenea date inexistente în realitate.
Trupele ucrainiene au forțat in luna august apropierea de Herson astfel încât să lovească cu artileria până la Nipru. De atunci nu s-au mai apropiat, asteptînd pasul în care rușii se vor retrage din raza tirurilor ucrainiene.
Nu aveau nevoie de concentrare excesivă de trupe la Herson... cum fabulezi tu.
Tu te uiti pe hartă ce distanță este acum între Donetz, linia actuala a frontului, si Nipru? Cum să intre rușii în zona în care ucrainienii au concentrat de la început multe forțe. De alffel, pe direcția spre Dnipro nu au putut continua ofensiva din februarie -aprilie. Există riscul de a-i prinde în incercuire.
Următoarea ofensivă a ucrainienilor va porni de la Zaporoje spre sud,pentru a-i arunca pe ruși în mare, pe întreg litoralul, până la Mariupol.
Ucrainienii pot acum să avarieze conducta care alimentează Crimeea cu apă dulce din Nipru.

Andrimar spunea...

Nea GOe, ce iei ?Tu ai fost trecut în rezervă medical?Spune ne și nouă situația ta medicală, asta ca să te putem înțelege, ajuta și tolera.

Huhu Rezea spunea...

Efortul ucrainienilor se va concentra in viitorul apropiat pe direcția Vasilivka, la sud de Zaporoje, către Melitopol, Marea Neagră, pe Autostrada M8, Harkov-Melitopol
Sunt numai 100 km.
Rușii vor fi nevoiți să se retragă și din spațiul Nistru-Melitopol pentru a nu fi încercuiți.

Andrimar spunea...

Atenție la peninsula Kinburn!E pe malul stâng al Niprului.

Stelian P. spunea...

Sfintul Putin declara cu surle si trimbite ca Herson e teritoriu rusesc si asa va ramine in vecii vecilor. Ma intreb ce va spune cind barbarii din armata rosie o sa bombardeze un oras "rusesc". Cred ca doar Olescu ii poate da niste idei.

GO spunea...

Vad ca nu iei absolut deloc in calcul ca rusii distrug pas cu pas retelele electrice, punctele de termoficare si de apa ale Ucrainei. De pe intregul teritoriul ucrainean. Vreo 60% i-au rezolvat pe ucraineni, dardaie si inca nu a venit inghetul. Azi, de exemplu, in toata Ucraina a fost din nou alarma de raid aerian. Din cate am sesizat, rusii au lovit azi si centrala de la Nova Kahovka. Herson este un oras fara apa, lumina si caldura. Desi trupele ruse au plecat si ucrainenii au incercat sa sarbatoreasca propagandistic, din tot orasul au iesit in piata cateva zeci de locuitori. Restul au plecat. Ce faci cu un astfel de oras mort? Si mai urmeaza si altele.

In astfel de conditii, nici nu mai trebuie lupte directe. Totul se va incheia cu o criogenare in masa. Combinata probabil si cu o revolta a ucrainenilor contra lui Zelensky, satui de razboi.

GO spunea...

@ Andrimar. Mai, tu ce vrei sa iti raspund? Din moment ce si tu si altii, nu vedeti decat secvente din razboi, nefiind capabili sa analizati intregul front? Ce sa iti explic. Tu nu vezi ca ucrainenii raman pas cu pas fara curent, caldura si apa? Cat crezi ca rezista in astfel de conditii, acum cand vine si iarna. Se incheie curand razboiul cu o mare criogenare in masa a ucrainenilor si asta a fost.

Huhu Rezea spunea...

Golescule
Mai discutăm prin martie. O să vezi că nu se criogenează Ucraina până atunci.
Câte războaie s-au purtat în istorie fără curent electric și fără căldură centralizată!
Comportamentul barbar al rușilor în Ucraina va duce la cote nebănuite ura împotriva lor. Ura va fi atât de mare încât în final nici americanii nu-i va mai putea opri să nu continue luptele pe teritoriul Federației.

Andrimar spunea...

GOlescu in inteligenta lui speră la un rusomaidan împotriva lui Zelenski😂

M spunea...

Dacă UE și NATO nu erau unite și ferme pe poziție acum de la Vama Albița ne uitam la Federația Rusă!

Mă întreb dacă "patrihoții" gen GOe ar fi mai zis că Moldova e pământ românesc (nu mai vorbesc de "mizilicuri" ca Nordul Bucovinei).

Oricum "patrihoții" au rezolvat și cu Tezaurul României după cum au primit ordin de la Moskova: "Nu e dom'le la noi, e la nemți!

Să dați Tezaurul României înapoi hoților!


PS - azi am făcut o plimbare prin parc în tricou! GOe speră cu disperare într-o iarnă grea! Vă dați seamă că în mintea lui trădătoare crede că oricine și-ar vinde țara pentru trei grade în plus în casă! Ăsta ar vinde secretele țării pentru o pereche de mănuși!

Trăiască România! Trăiască Ucraina! Moarte Rusiei Fasciste!

M spunea...

Pe scurt: distrugerea completă a podurilor de către ruși este cvasi-inutilă!

1. Arată clar că rușii nu au de gând să mai forțeze in viitorul apropiat recucerirea Hersonului și apoi a Presei,

2. Podurile oricum erau puternic avariate de ucraineni și imposibil de folosit pentru traversarea mijloacelor de luptă grele.

3. Ucrainenii oricum nu se avântau în atac pe malul stâng.

😁 Ca o observație personală: remarc armata fascistă rusă pentru talentul de care a dat dovadă în a se retrage. În atac și în apărare este varză dar când e vorba să se retragă se pricepe destul de bine.

Huhu Rezea spunea...

Propunere tentanta pentru Rusia.
Profesorul Valery Solovey, reprezentant al prestigiosului Institut de Relații Internaționale din Moscova și care susține că are legături cu Kremlinul, a spus că Occidentul propune Rusiei să renunțe la întreg teritoriul Ucrainei, excepție făcând Crimeea.

Aceasta din urmă va urma să devină o zonă demilitarizată, iar statutul acesteia va fi analizat din nou în anul 2029. În plus, Rusia ar trebui să renunțe la prezența militară în regiunea transnistreană a Moldovei, în timp ce Ucraina s-ar angaja să nu adere la NATO timp de cel puțin 7 ani.

reddog spunea...

Huhu

Eu as fi vrut că Rusia sa vina cat mai aproape de R Moldova.
In felul asta creșteau șansele reunirii cu România.
Dar n-ai cu cine, se vede cu mujicii ruși sunt niste incompetenți. 😁
Evident că și armamentul occidental l-a ajutat pe băiatul in tricou kaki de la Kiev. Altfel era groasa pentru ucraineni cu toată incompetenta rușilor.
Sincer îmi pare rau dacă se termina rezbelul în curând.
Foștii camarazi din armată maro sovietică care acum se uită unii la alții de pe malurile Niprului trebuie să-și rupă capetele la greu cat mai mult timp.

M spunea...

Crimeea fără canalul care aduce apă?

@reddog

Mă îndoiesc că dacă pica Ucraina Putin se oprea la granița micuței Moldove ce ai ei 5.000 de militari.

ruSSia are niste obsesii rămase din istorie. A văzut că atunci când a fost atacată acest lucru s-a produs ori prin Nord (războaiele cu Suedia), ori prin zona Bug (războaiele cu Franța, Polonia, Austro-ungaria și Germania) ori prin zona Basarabia (războaiele cu Turcia). Este vital pentru Rusia să aibă o linie defensivă care să închidă câmpia dintre Carpați și Marea Neagră. Ghici ce țară îi stă în cale?

reddog spunea...

M
Eh, obsesii are și Ucraina.
A fost împreună cu Rusia în Imperiu apoi în URSS.
Și nu era o oarecare pe acolo.
Avea putere de decizie.
Fiecare le vede din ce unghi vrea.
Să vedeți ce încordată va ieși Ucraina din povestea asta.
Asta e, s-au aliniat planetele pentru ei de data asta.
Pe noi nu prea știu cum ne va ajuta.
Dar rămânem cu strigarea aia Sclava Ucraina sau cui ii zice.
A, și chiar mi se rupe de toți micuții care cred că aș fi fanul mujicilor ruși.

Cezar spunea...

Oricum.."Dogule de puscarii"..esti un mare IDIOT...daca nu intelegi cum ne ajuta victoria Ukraynei si intrarea ei in UE si NATO
SA NU DAI IN DEPRESIE..MAI SÎNT MULTI IDIOTI CA TINE.

Huhu Rezea spunea...

Rusii au evacuat astăzi si orașul Nova Khachova in partea stângă a barajului de pe Nipru, locul de unde pornește gura de captare a canalului de apă dulce pentru Crimeea.
@Câine roșu,
Nu ești fan rusnac, dar trage și tu o urlătură, hau-hauuuuu! ...în amintirea lui Putin.

reddog spunea...

Huhu
Prefer asta. 😁
Valabil atât pentru Putin cat și pentru Zelenski
Aia cu stegulețul Ucrainei sau cu Sclava Ucrainei în guriță să spună dacă se simt răniți.
Se știe că ei sunt mai așa fragili și fulguleți de nea. 🤣

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Ordinul_de_zi_c%C4%83tre_Armat%C4%83_al_Domnului_General_Ion_Antonescu,_Conduc%C4%83torul_Statului_Rom%C3%A2n_%C8%99i_Pre%C8%99edintele_Consiliului_de_Mini%C8%99tri_(22_iunie_1941)

reddog spunea...

Din linkul de pe Wikipedia

Corsarul tot corsar!❤️
Inima și sânge de luptător!💪
Respect si el col Alexandru Duțu

"In memoriam

Cuvintele „Ostași, Vă ordon: Treceți Prutul” reprezintă și titlul unei cărți publicate în 1993 și scrisă de Alexandru D. Duțu și Mihai Retegan.[17]

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, fiind în exercițiul funcțiunii, că și el ar fi dat ordinul dat de Ion Antonescu, „Ostași, Vă ordon: Treceți Prutul”. La afirmația respectivă, Rusia a ripostat diplomatic.[18]

Andrimar spunea...

@caprosu
Asta te definește:"Fiți vrednici de cinstea pe care v a făcut o istoria, Armata Marelui Reich și neîntrecutul ei comandant Adolf Hitler".Ai capul roșu și mare ca o damigeană și creierul cât dopul.Ai fost coleg cu GOe?

reddog spunea...

Părerile dvs de regulă sunt pura maculatura așa că sunteți insignifiant cum ar zice Rambo de la arma salcia&kerosenul.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Adică cum ?
Occidentalii ,dupa ce le-a batut frigul in termometre ,nefacand fata cu GPL bagat pe gat "Unchiul adormit" si fotovoltaicele pentru care nu se gasesc chiturile de instalare necesare s-au gandit să negocieze ceea ce de fapt ar fi trebuit sa negocieze de la inceput si sa evite razboiul ( enervarea Ursului si interventia speciala ).
Concluzia mea este ca si occidentalii astia din politica sunt in gandire tot un fel de " olteni" . Intai taiem ,apoi masuram!!!

Andrimar spunea...

Ce ar fi trebuit să negocieze?Întoarcerea la situația din 1997?Excluderea țărilor foste comuniste din pactul NATO?Fugi cu ratonul!

Andrimar spunea...

@huhule
A început asaltul asupra peninsulei Kinburn! Așteptăm fără interes eculubratiile lui GOe😀!

Leo spunea...

Oleacă de veşti BUNE !
https://www.g4media.ro/generalul-american-ben-hodges-anunta-ca-himars-va-trage-curand-din-herson-apoi-incepe-eliberarea-crimeei-melitopol-si-mariupol-eliberate-pana-in-ianuarie-sustin.html

Huhu Rezea spunea...

Bateriile ucrainiene bombardează astăzi la 60-70 km Est de Herson și Nipru. Sunt semnalate explozii în imediata apropiere a Crimeei.

Leo spunea...

Sunt bateriile "Sf. Himars"..........
Curând vom auzi iarăși vești bune despre podul de acolo.........