Un produs Blogger.

joi, noiembrie 24, 2022

Operațiunea Dnepr(Nistru) de destabilizare a României a pornit de la Cernăuți... pe 6 decembrie 1989. Lecție de Maskirovka

13 comments

Regimurile politice din țările  lagărului socialist  au căzut ca urmare a unei condiții pe care George Buch a impus-o lui Gorbaciov, în ianuarie 1989,  pentru ca URSS să beneficieze de un împrumut rambusabil de 100 de miliarde de dolari, fără de care URSS intra în incapacitate de plată.

Mai aflăm că Helmuth Kohl, cancelarul Germaniei, a trădat România pentru a obține sprijinul Ungariei în acțiunile de destabilizare a RDG și  unificare a Germaniei.

Rușinoasa Declarație de la Budapesta, din 1989, acceptată și de exilatul Mihai I, a făcut parte din același plan de destabilizare a României.

Mai multe aflați din materialul preluat  din revista Vitralii- Lumini și Umbre, editată de rezerviti din SRI. Intreaga colecție a revistei poate fi citită pe site-ul ACMRR din SRI. Vezi AICI sau pe butonul de pe prima pagină a blogului.















13 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Exista ceva si fara oportunismul unguresc? Dupa ce Orban si-a pus un juvăț de garleajă cu Ungaria Mare, zilele trecute, Dulapul gol si Îngălatul Copy Paste, cu mofturi sipretentii de gheneral depaie, au avut atitudini fleoșcăite si tolerante, sa nu deranjeze iredentismul reformator si sa dea bine pentru initiativele de admitere la Spatiul Schingiuit, unde au acces ei, grofii si crocodilii, nu pulimea proletara! Conspiratiile antiromanesti raman de mare actualitate, dupa ce istoria ne-a dat lectii dure de tradari si actiuni secrete, conspirative impotriva-ne, si ar fi trebuit sa invatam din ele, sa inarmam natiunea si militarizam țara, ca Polonia, ca sa fim pregatiti sa dam o riposta hotarata oricarui agresor care ar atenta la independenta si suveranitatea Romaniei, dar intrarea in Europa si NATO ne-au suspendat autoritatea acest drept de independenta, SUA prin parteneriatul strategic fiindu-ne tata, iar UE, prin apartenenta si obligatiile economice, fiindu-ne mama, iarWoldBank executor judecatoresc cu silnicie, toti la un loc fiindu-ne STAPANI! Ce suntem noi acum? SLUGI, NU PARTENERI EGALI CU DREPTURI DEPLINE!

Huhu Rezea spunea...

Tocmai că apartenența la NATO si UE este o garanție că nu vom mai fi victime ale unor intrigi de genul celor de care se face vorbire în material.
Propaganda sceptic euro-atlantica nu este încurajată pe acest blog.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Am scris in calitate de pro european si NATO, insa am scos in evidenta, pe langa oportunismele in vederea pretentiilor teritoriale unguresti, ca din stapani pe valorile nationale am ajuns sa nu mai avem nimic, sa depindem de acesti factori externi, pierzandu-ne identitatea nationala si sa fim slugile lor in propria tara. Sa ma explic contextului cu un exemlu: Companiile multinationale, care s-au insurubat aici, ferite de taxe si impozite, mare parte dintre ele, ne dicteaza taierea si exportul padurilor, productia de petrol si gaze, de energie electrica, sau ne impun inflatia, cursul valutar si ce sa consumam, adica gunoaiele si rebuturile refuzate in tarile lor, devenindu-le slugi si ei stapani, cu bunuri consumabile pentru,,prostii'' de noi, asa cum le vor muschii! De unde sa mai avem noi aspiratii si ifose de stapani? Ungurii, polonezii, cehii si slovacii le-au zis niet si le dau peste bot cand vor sa se impuna cu ceea ce le merge la noi, caci suntem de o permisivitate mai prosteasca decat prostia insasi!

csej spunea...

Huhu Rezea secu romanesc mai mult se procupa cu procurarea de ale guri decat cu agenturile straine.Cand vorbesc de secu nu ma refer la CI cu toate ca si CI avea rebuturile lui.Sa nu sa se inteleaga ca sustin ca MApN era fata mare.
Cert este ca voi ati dus-o mai bine pe timpul lui nea Nicu decat noi cei cu sange kaki.Sa fim seriosi.Daca Ceausescu nu facea prostia sa introduca austeritatea generalizata ,daca renunta la sistematizarea fortata si la interzicera miscarii fortei de munca statea si acum pe tron.Renuntati sa dati vina pe agenturile straine.Vinovata e politica de tip stalinist.

Paul Puiu spunea...

Huhule, nu mi-ai publicat comentariul adresat lui Deza-akord75, prin care ii lăudam cariera de fost tablagiu al armatei romane de pe vremea lui Ceașca cand acesta s-a evidențiat, ca si multi altii care au trecut la 55 de ani in rezerva tot pe vremea vechiului regim dupa o munca intensa desfășurată cu supravegherea militarilor in termen(MT)la GAZ, pe la munci agricole sau pe la diribau de pe Șantierele Patriei de la canal sau mine sau la construcția de blocuri sau ca poate ar fi fost CI-st al Biroului Politic sau pe la Biroul Front din comandament!!! Daca nu ar fi fost politistii cu protestele, pe care Dezakord ii hulește la fel si altii ca el, si care s-au mai agitat cat de cat pentru drepturile lor si urma revendicărilor lor au profitat si toti militarii, probabil cu oameni destoinici ca cel din prezent,🤮🤬 aflat in fruntea guvernului, care si-a batut joc de camarazii lui taidu-le pensiile militare si bagandu-i la plata CAS, ar fi ajuns si mai rau rezervistii si in retragere!!! Cine crede ca la politruci le pasa ca isi dau demisia sau pleca pe banda rulanta militarii in pensie se inseala!!!! Despre ordinea si liniștea publica pe care o asigura politia romana si Jandarmeria este singurul motiv pentru care le este frica politrucilor sa nu fie destabilizeze si sa nu mai aiba cine sa le asigure integritatea, in rest nu le pasa de armata activa si rezervisti pentru ca se bazează pe NATO !!!!

Huhu Rezea spunea...

@Iceparule, indiferent sub ce nume comentezi, fie monteoru, csej, alexamdru sau alte pseudonime... se vede că nu treci pragul de analiză al unui caporal neinstruit.
Lumea te-a cunoscut ca @iceparu pe acest blog și orice comentariu pe care-l vei face cu alt nume nu va mai fi publicat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ciocolata Postavaru si @I.C.Paru face gâlma precum parul!

anonim spunea...

Nu amesteca jandarmii cu politienii.Habar nu ai ce misiune/i au jandarmii.Daca te referi la ei afla ca acestia sunt militari nu chestori/comisari /detectivi si alte parascovenii numite grade profesionale
Jandarmii, pompierii, o parte a SMURD, serviciile au grade militare si sunt militari. NU exista grad militar numit "comisar",erau odata pe vremuri dar la sovietici,comisari cu grad militar 😃
PS grade profesionale (si aici ma faci sa ma repet ca esti greu de cap) au de la brancardieri pana la asistente medicale si medici(si ei pe mai multe grade si trepte profesionale) pana la ierarhiile din fabrici si uzine si/sau, mai ales "popimea"
Ca armata e DOAR UNA !
Daca te pun acum dar repede,repede sa-mi enumeri in ordine gradele militare din cele trei forte :terestra maritima si aeriana esti pe nicaieri, habar nu ai.Militaru' lu' peshte....
Hai ca trebuie sa te invat ca pe primul incorporat intrat pe poarta unitatii.
Si mai lasa-ma ca daca nu erati voi cu sindicatele se alegea prafu. NU doar ati mimat si folositi termenul SNAOPS doar cand aveti interes la bani. Cand ii obtineti vi se dau doar voua si numai voua.Vezi in ultimii ani !!!
O intrebare : sporul de 15% pentru port de arma il mai aveti si la pensie.Ca militarii nu au asa ceva.Numai voi sunteti in pericol cand purtati arma si de aia vi se da 15%...de navlegi.
Auzi tampenie cosmica! Sa ai spor de arma pt ca ai arma....Te doare mintea!!(ma rog nu e cazul vostru)

anonim spunea...

.@pseudomilitarul P ...Puiu
..si cautand uite ce-am gasit.Voi aia care luptati pentru "drepturile militarilor"
Aproape 76.000 de polițiști primesc din ianuarie un nou spor. Lucian Bode: Este un drept câștigat de foarte mulți ani.
zice lucica bode
""Este un drept câştigat de foarte mulţi ani şi anume un spor - specialist de clasă se numeşte -, un spor care se aplică în funcţie de vechime."

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/aproape-76-000-de-politisti-primesc-din-ianuarie-un-nou-spor-lucian-bode-este-un-drept-castigat-de-foarte-multi-ani-1441068

Pai eu si militarii in general pt "specialist de clasa" am dat examene teoretice si practice de ne-au sarit capacele. Lui P....Puiu daca are vechime automatat e si "specialist"
Pai mai aveti una mai nene P...Puiu: Se numeste SOSP si e furat tot de la armata(OMM)
Acu ce faceti puneti vechime la vechime le puneti in straturi sau cum???...ca e deja de un an magaria asta.Si mai sunt furaciuni legale la greu la voi acolo....I-ati aburit pe politruci de dracu i-a luat.Nu ca i-as suspecta de ceva inteligenta
Ai inteles comisare cum e treaba? Pe mine m-a avansat in grad comandantul armei gl Mocanu nu postasul intr-o zi la pranz.Cam atat valoreaza gradul dumitale de coilinel civil.
QED

anonim spunea...

Lege
Politia mentine ordinea publica
Jandarmeria restabileste si mentine ordinea publica
poti sesiza diferenta sau e greu?
.......ghici cine intervine cand "e groasa" rau de tot.
S-a intamplat si pe la "case mai mari" cum ar fi Casa Alba
Eu sunt sigur ca armata impreuna cu ceilalti militari se descurca in orice situatie. Voi...comisarii?.... pe sub mese pe sub mese? cu spor de arma(mare pericol pistolul ala)😁
Doar la furat de pensii militare sunteti buni.Voi si paznicii de puscarii 😁😁😁

Ein Stein spunea...

Militiene, poti sa dai un singur exemplu de beneficiu, pentru militari, in urma protestelor politistilor? "Politrucilor le pasa" nu "la politruci le pasa", cred ca din celebra patrula de trei militieni, unul stie sa scrie, altul stie sa citeasca iar al treilea pazeste oamenii de stiinta, tu esti ultimul. Ai o exprimare infantila, nu mai vorbesc de ideile putine si crete. De ce poluezi blogul. Apropos, esti d-ala facut la 6 luni?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lovitura de teatru, informationala:
stiripesurse.ro/scurgeri-din-interiorul-fsb-planul-initial-al-rusiei-era-de-a-ataca-japonia-nu-ucraina-newsweek_2672215.html

E. Cristescu spunea...

Au asteptat ofiterii Securitătii 33 de ani - si sa moara Gorbaciov - ca sa publice dezvaluirile astea. A, daca nu atacau rusii Ucraina poate mai asteptau...