Un produs Blogger.

luni, noiembrie 28, 2022

Românii au cea mai mare încredere în Armată... dar îi vor pe militari fără pensie specială

51 comments

 Românii intervievați de cei de la "CURS"  sunt și mai porniți împotriva pensiilor speciale pentru cei din MAI.

Piloții civil și stewardesele ar fi cei mai  îndreptățiți/e să primească pensii speciale. Cei de "Curs " nu au precizat că este vorba în această categorie de pensionari speciali doar de personalul aeropurtat civil... nu  și de piloții militari.




51 de comentarii:

M spunea...

Sunteți de acord cu un Parlament cu 300 de parlamentari?
Da - 83%
Nu - 10%

Așa! Și? 😁 Dacă partidele nu mai fac capital politic pe această inițiativă nimeni nu mai vorbește despre ea!

Ionel spunea...

"Peste 400 de mii ce copii sunt în afara sistemului educațional. Peste 40% dintre adulți sunt ANALFABETI FUNCTIONAL. Leadership-ul României este compus din limbuți, plagiatori, impostori și minidictatori autointitulați comandanți ai acțiunii. " Oare cati dintre acestia au participat la sondajul CURS !?

Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Vali spunea...

Un adevarat paradox ! Vina in mare parte ca pensiile militare nu sunt indexate de ani de zile apartine civililor care blameaza si arunca cu zoaie de ani de zile in armata ! Este josnic pt civili ca fac aceste lucruri , in loc sa atace clasa politica raspunzatoare % la % de nivelul de trai de rahat implementat de ea in Romanica !

CEZAR spunea...

Atita timp cit aude de pensii de 9999......20000...este foare firesc sa judece asa !
Dumneata cum ai judeca ..???

M spunea...

Eșantionul este validat pe populația României cu drept electoral!

Eu i-am da peste bot celui care a făcut suveranul!
Pe de o parte zici de "piloți și personal aeronautic". Dacă zicea ca la ceilalți: "Pensionarii de la Tarom" era altceva!

Sondajul e tendențios.

CURS nu e al lui Buble de la Antena 3, soțul uneia de la PSD?

Ionel spunea...

CORECT ! Cezar are dreptate. Ei cred ca marea majoritate au astfel de pensii. Cu actualul presedinte si premierul in functie nu trebuie sa avem asteptari. Odata in plus se dovedeste ca Legea 223/2015 trebuie schimbata din temelii plecand de la principiul la grade, functii si vechime egale pensii egale, care sa nu fie mai mari decat soldele/salariile celor aflati in activitate. Dar cine sa o faca !? Oricine ar avea o pensie de cinci cifre, catre 20 000. nu ar avea niciun interes sa o faca....dar istoria se va repeta....

raul spunea...

Asa e !Pana acum doi ani ,doctorita de familie imi cerea cuponul de pensie ,asa de ...chestie ,eu glumind cu si de ea ,ca ma verficati la venituri ca ANAF-ul,si se mira ,,cum doar atat aveti???"A renuntat de doi ani vazand ,una ca nu creste si a doua ,cat de amarata e!Vai de fundul nostru!Dupa og 59 am si scris pe aici ca vom ajunge in curand la categoria ajutoare sociale si unii luau in deradere!Na ,ca ne apropiem fratilor ,usor ,usor!In vreo doi ,trei ani ma ajunge soacra-mea care a lucrat vreo 10 ani la CAP!

Huhu Rezea spunea...

@Ionel
Nici chiar așa!
Doar soldele de grad și funcție să fie aceleași pentru toți pensionarii. Restul, cum ar fi vechimile, condițiile de muncă, sporurile fac diferența între militarii cu aceeași funcție și același grad.
Cum să aibă un maior care a lucrat 25-30 ani aceeași pensie cu altul care a lucrat numai 15-20 de ani? După actuala lege se poate.

valy spunea...

Nu poporul este de vină pentru aceste aprecieri, ci mafioții armatei care a făcut posibil ca cei mari să primească pensii babane prin nemuncă, fără a se ține cont de perioada lucrată în sistem. La momentul actual așa face PSD, dă bani mai multi celor fără pregătire și celor care au lucrat puțin. Cei cu 40-45 de ani vechime are pensia mai mică ca cel cu 15 ani. VIVA PESEDEAUA.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ia sa vina un cutremur, inundatie, nameti si viscoliri sau alta catastrofa, sa nu mai zic de rezbel, sa vedeti cum striga ca din gura de sarpe sa le sara armata sau ceialti din sistem in ajutor! Pompierii nu sar sa le stinga casele incendiate si sa-i scoata din belele in accidentele rutiere grave cu incarcerari? Politistii nu sar sa-i salveze de agresiuni si infractiuni? Granicerii nu-i apara de invazia cu năvala neoprita a emigrantilor? Si cate si mai cate... Ne meritam veniturile, cat despre cele prea exagerate, poate ca guvernantii vor gasi solutii sa le puna capastrul, desi in minuni din astea nu prea cred... Important pentru mine este majorarea pensiilor mici si medii. Se aude, Guvărnule mău, Ciucălăule si si Atarnatule?

CEZAR spunea...

@/HUHU...sint convins ca la fel gindeste si IONEL..dar in viteza ..a omis...sa detalieze...!!

reddog spunea...

Civilii au auzit inclusiv că unii militari au luat ajutoare grămezi imense de 💸 bani. 😁
Nu dam nume, Rambo și Cezar.
Normal că civilii sunt porniți împotriva noastră.
Nu știu că doar unii au luat ajutoare

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

PeTV: Acum, sunt lupte grele pentru pensiile militare, se doreste sa nu fie atinse deloc, sa fie lasate asa, pe nedreptati si inechitati, lupta ducandu-se la Ministerul Muncii, caci acolo sunt acum in lucru, de unde secretarul de stat, Cristian Vasilcoiu-PSD, alt dusman al pensiilor militare, mi-a scris azi si semnat ca cu petitia mea am gresit adresa, in loc sa ma adresez la MApN, care cica ei lucreaza pensiile militare si le are in competente, si urmatoarele petitii vor fi bagatela cosul de gunoi, daca ma mai adresez Min. Muncii! Halal de competentele alea ale lui! Adica la Budai se calculeaza acum pensiile militare pe PNRR, daca se lucreaza efectiv, si eu ce sa le scriu la talharii lui Talhar? Alt dusman mai e si betivul ala bataus din Barlad, Adrian Solomn din Parlament, gasca fiind destul de mare impotriva-ne, cu tot cu Mihai Tudose si Vasileasca, nu stiu cum se va finaliza in bine situatia... Puschea pe limba lor si noroc sa avem la pensiile noastre!

Brenda spunea...

Cum este cu ordonanța pe care trebuie sa o publice azi in dezbatere publica?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu o situatie financiara grava, este imposibil sa nu se faca si reforma pensiilor militare. Un argument:
https://www.stiripesurse.ro/date-nimicitoare-de-la-comisia-europeana-pnrr-s-a-implementat-tardiv-inflatia-nu-scade-in-2023-iar-pib-se-prabuseste-_2677295.html

BatistaPeTambal spunea...

Neinformati/Tampiti sunt deoarece - intr-o proportie atat de mare - declara ca au incredere in armata (aceea care sper ca-n conditii similare lui '89 macar n-o sa mai traga in ei). Partea despre pensii e discutabila.

Burebista spunea...

Huhurez.... Ei vor egal la toată lumea... Dacă ei nu au avum și nu au muncit și primit ceva beneficii, sa nu aibă nimeni.. 🤣
Niciodată nu vor fi pensii egale chiar și la aceeași vechime, grad, SC??.. Pentru ca ce sa vezi?? Nici soldele nu au fost egale niciodată... 🤣

Huhu Rezea spunea...

Ai uitat că nu va mai fi o ordonanță ci un. proiect de lege?
Azi, mâine, poimâine trebuie să vină draftul .

Brenda spunea...

Scuze , dragul

nr. 1 spunea...

Nu cred ca ar fi civilii contra pensiilor militare. Civilii sunt contra pensiilor nesimtite(obraznice) de toate culorile! Sondajul in cauza este total nerelevant si partinitor! Si la pensiile militare MApN exista numeroase pensii obraznice(peste 4500 pensii care depasesc 10.000 lei, multe care nu se justifica prin gradul , functia avuta la pensionare, cevjimea in Armata, esalonul ) si magistrati sunt doar 137! Si dl ministru Bolos a spus ca trebuie facuta ordine la pensiile obraznice! Cei cu pensiile nesimtite se opun oricarei idei de reforma deoarece isi dau seama ca pensiile lor, intr-un sistem de calcul corect, normal, nu au nici o sansa sa reziste ! Aici e toata problema!

Huhu Rezea spunea...

Prin revizuirea din oficiu, potrivit art. 65 din lege, adică prin darea la o parte a componentelor obraznice din baza de calcul, pensiile nesimțite pot fi micșorate. In acest caz nu se mai pune problema păstrării cuantumului mai avantajos. Se acționează pentru recuperarea prejudiciului produs bugetului, în termenul de prescripție de 3 ani de la data constatării lui.

Sorin spunea...

O stewardesa are pensie cu 4 cifre. Șefa lor avea, acum 4, 5 ani, 12000 net. Și fusese la sol, nu insotitor de cabina.....asta poate înainte sa devina șefa.
Dar respondentul roman la sondaj nu se învinețit la fata când aude de cuantumul pensiei stewardese. El vrea sa moara caprele militarului

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iata ce s-a descoperit: Guvernul a majorat pensiile cu 12% din, atentie, fonduri europene nerambursabile, ca si vaucerele, deci banii statului au ramas neatinsi, si va spun ca va iesi cu scandal mare pe acest subiect de zgarcenie, caci nu s-a dorit majorarea cu 15%, fiind bani suficienti pentru asta, in plus banii din taxe si impozite au adus beneficii uriase la buget. S-au scapat la gura la tv ca banii de buget e posibil sa se foloseasca pentru reglat pensiile militare-Armata.
Eu ce bani sa primesc pentru energie, daca patronul te executa cu evacuarea, daca nu platesti in luna respectiva facturile si nu se accepta restante? La blocul meu e asa: Patronul plateste absolut toate cheltuielile de intretinere din banii lui, dupa calculele forte corecte aplicate pe facturi, apoi te duci la Administratie, care e condusa gratuit de catre domnia sa, sa nu angajeze pe cineva care i-ar da salariu si ne-ar umfla facturile, si de aia noi dam doar 30 lei lunar cheltuieli de intretinere generale, cu tot cu lumina de pe holuri, consumabile de igiena, femeia de serviciu, pierderi zero barat fiind totul absolut nou, si platind cheltuielile personale de intretinere ii returnezi patronului banii cheltuiti din buzunarul sau ca ti-a platit factura, tu ca chirias neducandu-te nicaieri sa platesti, tot el facand asta pentru apa, canal, gaze si lumina la sediile acestor intreprinderi, eu decat gunoiul care se plateste separat la Primarie, eu platind-o in Ianuarie si Iunie, pe cate 6 luni. Ori, legea iti da bani pe card doar pentru restante, si asta in Martie aplicata, dar si Septembrie, banii incarcandu-se in Februarie pe card! MISTOCAREALA LEGISLATIVA, PE LINIE! Mai puneti cozile si balamucul de la Posta? Nu, neneie, nu e bine si e complicata anume, doar ca sa nu beneficiezi de NIMIC!

Viorel spunea...

Cornele. Ce răspuns vrei să-ți dea Mădălin-Cristian Vasilcoiu, atât timp cât „doamna” din Craiova din Consilier local al Municipiului Craiova la numit pe funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (ca să iasă și de data aceasta din culpă în fața pensionarilor militari). Și-a pus om de bază ca să ne frece tot cum vrea ea. Ura ei la adresa noastră nu va dispare niciodată.

M spunea...

În sondajul de opinie foarte mulți civili s-au declarat indignați de pensiile primite de securiști și de cadrele militare care au lucrat în vechiul regim!

Viorel spunea...

Don Cezare. V-ați obișnuit prea mult cu poziția 69 și nu vedeți în fața ochilor decât cifre de 9 în poziții diferite. Eu aș judeca, cu un singur semn de întrebare, dacă nu cumva limba vă doare.

Paul Puiu spunea...

Huhule de ce denaturezi sondajul prezenta in articol original si sustii ca romanii intervievați sunt impotriva pensiilor speciale ale celor din MAI?????
https://www.stiripesurse.ro/sondaj-curs-noiembrie-2022-pensii-speciale_2676360.html
Tu ai ceva cu rezervistii din MAI ca si Dezakord75 si numai tendentios te exprimi la adresa rezervistilor din MAI constant!!!!!
Textul din articol de fapt suna cam asa:

Deși Armata se află în topul încrederii în instituții, românii nu sunt de acord ca militarii să primească pensii speciale. 51% se declară împotrivă, în vreme ce 44% ar fi de acord cu acest fel de pensii pentru cadrele militare!!!😜😜😜😜
Concluzia este ca armata romana numai reorezibta un rol activ pentru romani si politicienii tarii datorita desființării stagiului militar obligatoriu si a intrarii României in NATO!!! Adevarul este ca de cand s-a reformat armata si a intrat in alianta nord atlantica NATO si-a pierdut mult din credibilitate si respect si asta se vede si din atitudinea politrucilor si nu numai a romanilor de rand!!!!! Asa Huhule numai huli rezervistii din MAI ca sondajul spune altceva decat crezi tu si altii ca Dezakord75 si etc….😂😂😂😂 Apropo Huhule sper ca sa nu cenzurezi din nou postarea mea!!!!!!!🤬🤬🤬

Huhu Rezea spunea...

NU vrei să vezi, comisare, că 71% sunt împotriva pensiei militare pentru polițiști, că nu mulți stiu că la MAI lucrează și pompierii și jandarmii?

Paul Puiu spunea...

Huhule e opinia ta, e blogul tau si ai adepții tai!!! Asta nu inseamna trebuie ca avem aceleasi opinii!! Apropo daca iti e greu sa spui ,,comisarule sef” si ma degradezi mereu, atunci scutește-ma cu apelativul ,,comisar”si spune-mi ,,PaulPuiu” ca la toti ceilalti!!!!🤬🤬🤬🤬Sper sa imi publici comentariul!!!👈👈👈

Viorel spunea...

Vali. Pensionarii militari au primit indexări la pensie mai puțin în anii 2018 când inflația a fost pe minus (-1,5) și în anul 2021 când, deși inflația a fost de 3,8, guvernul a hotărât înghețarea pensiilor, salariilor, indemnizațiilor, etc. în baza OUG nr. 226/ 30.12.2020.

Paul Puiu spunea...

Huhule eu nu am vrut pensie militara, am obtinut-o prin efectul legii ca si gradul militar!!!Eu am vrut decat o pensie raportata la anii mei munciți in operativ in conditii speciale pentru efortul si sacrificiile pe care le-am depus in vederea combaterii infracționalității, depistării, prevenirii si sancționarii faptelor antisociale!!!!

Huhu Rezea spunea...

Comisare, 71% nu este opinia mea, este procent din sondajul Curs. Aloo! întrerupe orice și citește sondajul, lasă textul din ziar.
Te-aș degrada dacă te-aș apela cu gradul de maior.

Gabi maresalu' spunea...

Dragi colegi - jurământul pe care l-am depus a fost catre tara si in fata lui Dumnezeu. Poporul este inclus in "tara". De asemenea, tara nu ne-a promis pensii, tot poporul ne plateste, iar modul in care o face este stabilit de reprezentantii poporului din puterea legislativa. Eu nu am jurat credinta patriei pentru pensie (puteti sa ma injurati cat vreti). Poporul are motive de revolta cand are informatii concrete/clare/valide despre indivizi care ies la pensii sub 50 de ani si cu peste 10000 net pe luna. Nimeni nu poate justifica asa ceva in Romania. Restul suntem invizibili si nu e treaba poporului sa se informeze, ci este treaba asociatiilor noastre, a noastra si a colegilor nostri activi sa-i informeze. De asemenea, in toata cariera mea, majoritatea colegilor mei s-au conformat oricaror mitocanii si mizerii facute de comandanti si au preferat sa taca. Furia impotriva poporului nu rezolva problema majora a degradarii onoarei si demnitatii militare, inclusiv de catre unii indivizi adulati pe aici - ex: Gabi Oprea, un individ care si-a distribuit si a distribuit grade si vechime militara contribuind semnificativ la inflatia de valori in randul cadrelor militare si la scarba absolut justificata a unui procent relevant din societate.

Viorel spunea...

Don Cezare. Sunt convins și nu sînt sau sânt convins. Dar din viteză (de a scrie) și nu în viteză (că doar nu bagă textul în viteză sau marșarier). Mă dau și eu șmecher față de Don Cezare care așteaptă PLx-uri.

ifrim spunea...

Efortul d-stră a fost slăbuț din moment ce țara este plină de cămătari,recuperatori,proxeneți,solicitanți de taxă de protecție,samsari!

Inginerul spunea...

Mama ce de indexari am primit! Eu am aceeasi pensie de 4 ani. Despre marirea pensiilor la civili cu 14 si apoi 10%, ajungand de fapt la vreo 27% nu zici nimic? Probabil ca ti s-ar parea normal si acum sa ramanem pe loc, sau o ametitoare indexare de 5,1% ar fi ultra suficienta, chiar prea mult.

Petrut spunea...

Sigur ca da -300 sant suficienti si asa .... tot se plang ca tara nu e prea bogata ..ajung ...!!!

ifrim spunea...

Dar cine este de vină căci civilii nu cunosc și pensiile de 1250-1500-2000 ale militarilor și nu cazuri izolate, ci foarte multe?

M spunea...

@Ifrim

Și cu toate astea România are printre cele mai scăzute infracționalități din UE și una dintre cele mai ridicate rate de găsire a infractorilor!

Nico.tnt spunea...

Peste apoximativ 2 ani, cand vor trebui sa acorde infatia de peste 15% de acum, vor supune ca ...teapa!

anonim spunea...

"eu am vrut decat..."😱

Mihai spunea...

Cum ar fi iesit sondajul daca votau doar cei care au facut armata la arma lui Cezar 💤💤🤣🤣🤣🤳

anonim spunea...

"EU, POLIŢISTUL...
Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect, şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce îmi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!"

....parca lipseste ceva,dar nu-i problema ca a fost inlocuit cu JUR...sa pastrez "secretul profesional" "buna credinta" "raspundere"sa indeplinesc in mod corect"..."Au mai bagat ceva de umplutura sa nu ramana prea scurt ...o groaza de bla,bla,bla 😁😁
chestii presupus a fi de la sine intelese.Nu trebuie sa JURI ca sa-ti indeplinesti fisa postului
P.S......aia cu "sa-mi dau viata" a fost ocolita cu maxima grija
jur pe nr meu de la pantofi.....Ce simplu e?

anonim spunea...

E pentru p***Puiu ca el a cerut sa i se spuna asa dar se poate si Puiu p***
@Huhu
subcomisar-o steluta * (echivalent maior) ca nu pot spune egal.
Pt ca sunt unice gradele militare
comisar(echivalent lt.col)-doua **
comisar sef(echivalent col.) -trei ***
Am vazut o "comisarita sefa" la Suceava .Super fardata machiata buna cu draci pe "importanta" functie de purtator de cuvant.N-avea 30 de "primaveri"
O fi compensat ea cu altceva ditamai gradul la varsta frageda.Ca la varsta ei nu avea cum sa treaca de gradul profesional de inspector sef nici pt lucrari "exceptionale".Sau mai stii?
aici avea loc un schimb de experienta urmat probabil de o "cina de lucru"

https://www.impactpress.ro/2022/10/24/comisar-sef-din-vaslui-sex-cu-o-colega-de-serviciu-chiar-in-autospeciala-de-politie-pentru-a-nu-si-pierde-pensia-speciala-a-iesit-rapid-din-sistem/
problema e ca nici benzina n-au platit-o 😁😁😁

Ionel spunea...

Asa este , nu am vrut sa intru in detalii. Huhu are dreptate cand spune "un maior care a lucrat 25-30 ani nu poate avea aceeași pensie cu altul care a lucrat numai 15-20 de ani" - eu am mentionat si ......vechime egala - mai mult, este posibil azi, in baza aceleiasi legi, ca cel cu vechime mai mica pensionat in 2016 sa aiba o pensie mai mare ca cel cu vechime mai mare pensionat in 2000, 2009 sau 2010..din cauza sporurilor temporare care nu existau inainte de 2009. In loc sa creasca functia au adaugat sporuri, iar cei care nu le-au prins au ramas de caruta. Este si acesta un mod de baga zazanie intre generatii...pe langa salariile compensatorii care au fost scoase !

ifrim spunea...

@M. Secu și miliția lui Ceao era mai aplicată pe fenomenul infracțional deoarece infractorii enumerați nu existau.Otoritățile de azi privind siguranța cetățeanului lasă de dorit ba chiar sunt în frăția alfa-beta-psi cu aceștia!

Sensei spunea...

Comunicat S.N.P.P.C.
Comunicat 28.11.2022 - Semnal de alarmă: sub 1,5 candidați pe un loc, la Școlile de agenți de poliție din MAI!
Concursul pentru admiterea în școlile de agenți de poliție, sesiunea octombrie-decembrie 2022, aflat încă în desfășurare, scoate în evidență un trist adevăr, pe care SNPPC îl clamează de ani buni: profesia de polițist nu mai este atractivă pentru tinerii din ziua de azi!

Astfel, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina, pe 1340 locuri au rămas 1832 candidați, respectiv 1.36 candidați pe loc; la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca, pe 300 locuri au rămas 426 candidați, respectiv 1.42 candidați pe loc, iar la Școala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, pe 240 locuri au rămas 275 candidați, respectiv 1.14 candidați pe loc.

Lipsa de predictibilitate în salarizare, în carieră și în pensionare constituie principalele cauze ale acestei crude realități, care determină o bază ineficientă de selecție a viitorilor polițiști, asta chiar și în condițiile unei perioade reduse de școlarizare, ceea ce se va repercuta negativ asupra întregii societăți, în viitorul apropiat.

Reiterăm aceste 3 principii, care apreciem că ar trebui să stea la temelia profesiei de polițist, principii pe care actualii factori decidenți - politici și guvernamentali - le ignoră:
1- PREDICTIBILITATE ÎN CARIERĂ: orice polițist trebuie să beneficieze de o carieră previzibilă în timp, sigură și stabilă, în funcție de studiile absolvite, de experiența dobândită pe parcurs, de rezultatele profesionale, de nevoile sale de dezvoltare profesională, dar și de cele ale sistemului. Un Ghid al carierei, cu bătaie lungă, similar Statutului polițistului - adică reglementat la nivel de lege, pentru a nu putea fi modificat peste noapte, în funcție de un interes sau altul -, este absolut necesar, astfel încât tinerii să poată determina, în proporție de minim 90%, cariera pe care o vor urma în structurile polițienești ale MAI;
2- PREDICTIBILITATE ÎN SALARIZARE: orice tânăr care își dorește o carieră de polițist va fi interesat și de salarizare. Aceasta trebuie să-i asigure polițistului - cap de familie - un trai decent și, implicit, să nu creeze premise pentru devianțe profesionale sau corupție. De aceea, salarizarea nu trebuie sa fie batjocoritoare și impredictibilă, cum se întâmplă de o vreme, iar nivelul venitului lunar oferit de stat trebuie să aibă un cuantum rezonabil;
3- PREDICTIBILITATE ÎN PERSPECTIVA PENSIONĂRII: orice tânăr care dorește să îmbrățișeze cariera de polițist trebuie să știe, de la bun început, că va avea o viață profesională plină de riscuri, de interdicții și incompatibilități, pe care și le asumă, prin depunerea Jurământului și dobândirea calității de funcționar public cu statut special. Dar principiul simetriei impune ca el să știe, de la bun început, și care sunt condițiile de pensionare, vârsta la care va trece în rezervă, formula de calcul a pensiei și cel mai important - REGULA NU SE VA SCHIMBA ÎN TIMPUL JOCULUI!

La admiterea care se va finaliza luna următoare a.c., pentru prima dată în istorie nu se vor ocupa locurile la Școlile de Agenți de Poliție din MAI, în condițiile în care nici măcar locurile de încadrare directă din sursă externă, din toamna anului 2022, nu au fost ocupate în totalitate; în viitorul apropiat, deficitul ar putea ajunge la 30.000 polițiști, iar funcționarea sistemului de ordine publică se va bloca de la sine.

Domnilor guvernanți: puteți stinge lumina...și închideți ușa după noi, să nu vă tragă curentul pe care l-ați scumpit!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL S.N.P.P.C.

Dodo spunea...

Asa ar trebui. Sa nu mai mearga la interventii nici politia..nici pompierii...nici jandarmii. Exact cum au facut magistratii. Ei cum au putut? Cred cu tarie ca asa s-ar putea sa avem o sansa.

M spunea...

@ifrim

E punctul dumneavoastră de vedere. E influențat de"știrile de la ora 5"! 😁

Siguranța publică nu a fost niciodată între primele 5 probleme ale românilor!

Mi se pare un pic incorect față de munca majorității colegilor noștri din Poliția Română!

Să știți că printre polițiștii din Europa și chiar din SUA polițiștii noștri sunt respectați și deseori invitați pentru a ține cursuri la instituțiile străine de pregătire a personalului.

Dar nu mă credeți pe mine! Aveți aici statistica per anul 2022 la Crime Index (cu cât e mai mare cu atât e mai rău)

https://www.numbeo.com/crime/rankings_by_country.jsp?title=2022-mid&region=150

M spunea...

Au dreptate cei de la SNPPC!

Și eu spuneam că ar trebui ca schimbarea legislației să nu impacteze negativ cariera.
Vrei să faci pensie contributivă? Ok! Cei care se încadrează de mâine înainte vor avea pensie contributivă! Vezi dacă mai vine cineva!