Un produs Blogger.

marți, noiembrie 29, 2022

Să le urăm la mai mare fericiților colonei și generali care vor fi avansați pe 30 noiembrie 2022

71 comments

 


71 de comentarii:

Paul Puiu spunea...

Trebuia prezentată lista completa, imposibil sa nu fie si lingai din randul subofițerilor!!!🤔🤔🤔💩💩💩

Sorin spunea...

Din varii motive, lista, doar din MApN, nu conține structurile, penultima caseta în dreapta. Mai bine. Pentru cititorii cu HTA..... Din 32, doar 11 sunt din cele 3 categorii de forte.
Câți or mai fi din MAI, SRI, SIE....pe alte liste. Apar în MO

phoenix spunea...

La ce mai e nevoie de subofiteri,la cat de lungi sunt listele de generali?
In curand o sa fie 3 generali la un soldat...

Liviutatarush spunea...

Domnilor președinți,
Am participat astăzi, 28.11.2022, la sedința Consiliului de sprijin și consultare a personalului militar în rezervă și în retragere de la nivelul Cabinetului ministrului, pe lângă structura de consilieri ai ministrului apărării naționale, consiliu coordonat de dl.gl. Dumitru Scarlat Consilierul ministrului apararii.
S-au abordat următoarele probleme:
1. Amendamente la proiectul Legii Statut a cadrelor militare;
2. Atragerea de fonduri europene pentru proiecte de infrastructură la nivelul ministerului apărării;
3. Aspecte privind activitatea grupului interministerial pe problemele pensiilor militare;
4. Aspecte privind pensile militare.
La primul punct s-au discutat amendamentele propuse de structurile asociative, aprobate în majoritate, unele dintre acestea regăsindu-se la nivelul asociaîiilor care nu fac parte din FORUM. (Vom prezenta în amănunt odată cu finalizarea proiectului la nivelul DMRU).
Am solicitat ca DGMRU și DGJ să pună proiectul de statut în concordanță cu statutul magistratilor, statut promulgat de președintele țării și care deja creeaza o situație deosebită privind statutul magistratilor militari.
La punctul doi s-a precizat faptul ca sunt în derulare 5 proiecte cu fonduri europene și că de acest aspect se ocupă Secretariatul general al ministerului și DDI, răspunzând, astfel și problemei ridicate de dl.col. Simion președintele AMPTO în precedenta ședință.
La punctul trei dl. col. Subțirică (DGFC) a precizat că s-a discutat problema pensiilor militare sub aspectul precizărilor făcute de Banca Mondială, dar că nu sunt finalizate discuțiile pe aceasta team, reieșind cu claritate faptul ca la nivel interministerial nu se cunosc toate problemele privind viitorul pensiilor militare și implicit al celor speciale.
Referitor la punctul privind pensile militare, dl. gl. Scarlat a precizat că va prezenta ministrului apărării propunerea facută de AMVVD de indexare a pensiilor cu rata inflației pe 2021 dar și cu cea din 2020 ( 5,1+ 3,8 = 8,9)
Nu se cunoaște nimic sigur privind presupusa indexare cu 12,5 %.
Urmează ca, funcție de decizia ministrului apărării să se desfășoare următoarea sedință a Consiliului până la sfărșitul acestui an.
Cu acest prilej doresc să mulțumesc AMVVD pentru că a fost, singura structura asociativă din FORUM care a răspuns ultimelor mele solicitări privind viitorul FORUMULUI.
Președintele FORUMULUI SAOPSN
Col.rtr. Marian TUDOR

M spunea...

Foarte bine! Să le urăm pensie liniștită celor care sunt avansați înainte de trecerea în rezervă și felicitări!
Pentru un militar obținerea gradului de general este încununarea unei întregi cariere!

Darwin nu a zis niciodată că au succes cei deștepți sau cei frumoși ci cei care sunt mai bine adaptați!

gigi 2 spunea...

Adica mai smecheri.

mosmartin16 spunea...

Din păcate...e încă " multă ceață" la pensiile militare !

anonim spunea...

Ce bine vorbesc unii din propria experienta.Deci nu destepti ci doar "adaptati"
Pe aici e plina lista cu epitete aduse celor care "sunt adaptati"...dar sa nu intram in detaliile necesare si obligatorii ale "adaptarii" 😄

Răspundeți

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Barosanii cer indexari de 8,9% in numele tuturor ca le convin lor cu pensiile peste10.000?Dar ala cu10 lei pensie ceva face? ar cei cu pensiile intre 18 lei si 1000-1500 lei ce fac cu 8,9%? Ei habar n-au ce discuta cu Ministerul decat in numele lor dembuibati cu conturi grase in banci! Unde s-a ridicat problema pensiilor mici si medii? S-a discutat de asa ceva? E egala cu zero pierderea aia de timp daunatoare si impotriva rezervistilor saraci! O adunare a imbubatilor pentru interesele lor, personale!

ifrim spunea...

Titlul topicului este să le urăm "la mai mare" și nu ca invidia să ne mănânce ficații.Acești militari n-au făcut campanie agricolă ci doar pregătire pentru luptă.Cinste lor!Când aud cârcotași că sunt piloși,ca sunt pupinturiști mi-e rușine că am fost militar.O,r fi și d'ăștia 5-10% dar restul 90% sunt militari sadea cu sânge kaki,albastru,bleumarin,gri-petrol!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

S-a ingrosat numarul generalilor care, impreuna, pot constitui cateva regimente de lupta deinfanterie pe linia intai a frontului. La mai mare noilor generali cu mentalitati europene, fiind tineri si natoisti, dand un suflu nou Armatei pricajite de 40.000 de luptatori si sedentari, la un loc! Rusia ii vede ca pe o tocana de legume pentru front, noi sa-i vedem pe toti ca fiind viitori eroi! Sper sa nu iasa la pensie cu pensiile intre 18 lei si 1500 lei, cum sunt pensiile vechii generatii! Succes, domnilor neo Generali euro-natoisti!

Gogu Pintenogu spunea...

În sfârșit va fi avansat şi domnul colonel Scurt! La mai mare.

anonim spunea...

@M
Absoluta corecta concluzia asta generalist-filozofica
"Pentru un militar obținerea gradului de general este încununarea unei întregi cariere!"
Dar nu in Romania zilelor noastre.Deci ramane cu valoarea 0(zero)

anonim spunea...

Ca tot e momentul aniversarilor si ni se explica teoria darwinista in domeniul militar ,pe asta o stiati?
"Hotărârea de Guvern nr. 1.406 din 22 noiembrie 2022 privind aprobarea unor măsuri destinate organizării, desfășurării și finanțării, în anul 2022, a paradei militare naționale prilejuite de data de 1 Decembrie ne prezintă un stat român generos cu festivismul (...) dar discriminatoriu cu proprii militari.
Conform HG sunt alocați 105 lei/ zi/ persoană, pentru masa militarilor străini, iar un militar român primește 34 lei/ zi pentru hrană, unul străin de trei ori mai mult !?!
În Nota de fundamentare se menționează că „ținând cont de statutul României de membru NATO și UE, alături de blocul de paradă reprezentative (sic!) ale instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională vor participa și detașamente reprezentative ale armatelor unor state membre NATO și a Republicii Moldova”.
Doar că „statutul României” nu presupune și prezența militarilor noștri în blocurile de paradă organizate de alte state.
Peste 2,5 mil. lei va costa să ne lăudăm cu sărăcia în care se zbate Armata României.
Politicienii, mass media si societatea, în general, au o atitudine cel puțin discutabilă la adresa Armatei și a militarilor.
Blamați, damnați, acuzați și permanent ostracizați, militarii aud rareori cuvinte de recunoaștere.
Militarii sunt umiliți zilnic. În activitate, rezervă sau retragere militarii sunt aruncați la marginea societății. Sunt transformați în sluga proastă și săraca, scoasă din casă numai pentru a satisface orgoliul stăpânilor.
Din păcate societatea și poporul vor aplauda frenetic o manifestare grotescă și ridicolă.
Nici măcar nu vor încerca să privească dincolo de vopseaua și poleiala mincinoasă a evenimentului.
Se vor întoarce, însă, încă de a doua zi să-i hulească pe militari."(...)
https://politicaapocalipsei.net/.../parada-militara.../...

Viorel spunea...

Paul Puiu. Se vede că ați fost polițist. Avansările MM și Sof. (inclusiv de la Cpt. la Mr.) în cadrul MApN (la termen sau la excepțional) se fac de către Cdt. Diviziei. Deci, ce să caute aceștia pe lista ministrului Ap.N ? Dar, poate la dumneavoastră este o excepție fiind lingăi, și sunt cam mulți pentru că, având rude, cunosc sistemul la un nivel mai redus, dar îl cunosc findcă sunteți secretoși datorită activităților „extra conjugale”.

Outlander spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Laurentiu spunea...

Doamne!
O-ho-hoo (că tot vine acuși Crăciunul) stimabile Paul Puiu, dar câți lingăi din rândul ofițerilor am cunoscut...
Ăia-s periculoși!
Îți ling mâinele și te perie prin față, iar pe la spate nu știu cum sa-ți tragă chiar și scaunul de sub kur. Nu din kur.🤣
Detest pînă oi crăpa genul, iar cât am fost activ, am footwut genul, de nu s-au văzut, unica lor scăpare fiind transferul la alte u.m..

anonim spunea...

Fragment tot de acolo
https://www.facebook.com/politicaapocalipsei
sau direct de la sursa
https://politicaapocalipsei.net/2022/11/28/parada-militara-si-umilirea-militarilor/

Daca nu venea M-ul cu balariile lui imi vedeam azi alte probleme,dar asa ii sustin convingerile prin care "a binemeritat"

Blocurile de paradă ale celor care-i umilesc pe militari

Detașamente ale instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională își vor prezenta, iarăși, onorul. De ce defilează, totuși, angajații din penitenciare? Să știm că avem un sistem complex de represiune la dispoziția celor de la Tribuna Oficială?

Impresionant ar fi să vedem blocul de paradă al procurorilor și judecătorilor militari. Cei care sunt cauza oprobiului pe care îl suportă militarii noștri. Adevăratele căpușe ale unui buget pe care l-ar sfâșia întreaga societate.

Ar fi de mare efect și blocul de paradă al nevestelor, rudelor si amantelor „activate” ofițer în urma unui ordin de ministru încărcat de suspiciuni privind traficul de influență și abuzul în serviciu. Ar fi interesant detașamentul angajatelor din Direcția Audit Intern a Armatei (detalii aici și aici).

GO spunea...

@ M. Vad ca te spargi in figuri pe aici, cu militarii! Mai, nu tu intelegi ca nu esti militar? Militar este doar cel care lupta cu arma in mana, cei ca tine cu incendiile ati ramas agatati la misto pe langa militari, pentru ca ar fi mult mai costisitor pentru stat, un serviciu pompieristic civil. Asta este toata schema. Dar tu nu ai nicio legatura cu armata!

GO spunea...

Mda! Rezultă că .... ăăă, îîîî, aaa, ahaa!

kostas spunea...

Eu asta nu inteleg: De ce gen.Scarlat propune sa ramanem in continuare cei mai prosti pensionari din Romania? De ce propune indexare 8,9% si nu sustine, nu se bate pentru ca indexarea sa fie 12,5% cum se da la civili? Le e rusine, sunt umili, nu le pasa, le e frica sa nu deranjeze, sa nu supere pe cineva? Asa sunt toti marii nostri reprezentanti. De aceea am ramas cei mai fraieri dintre pensionari.

Laurentiu spunea...

La vremurile care vin curând, foarte mulți se vor buluci ca berbecii ca să iasă la pensie, fără să mai aștepte gradele de general.
Ăștia-s ultimul lot.🤣

Laurentiu spunea...

Eu zic că 4 la un soldat.
4😜

GO spunea...

De relaxare! Priviti-i pe cei de la interne, ce dezaticulati sunt la incercarea de a defila. N-am nicio treaba, dar pensii militare vor. Iar ei mai au putin si decoleaza cu incercarea de defilare.

GO spunea...

Cu video! Uitasem! https://www.youtube.com/watch?v=OtaC71vSQpk&t=27s

Laurentiu spunea...

"Pentru un militar obținerea gradului de general este încununarea unei întregi cariere!"
Daaaaa, cu siguranță!
Urmează apoi cununele "de deasupra", cu "Regrete sincere" și "Nu te vom uita niciodată".
Aș sta soldat 1 miliard de ani, dar, din pământ suntem făcuți, în pământ ne vom întoarce!
Concluzia: un grad în plus, un pas mai aproape de groapă!
Dumnezeu să ne apere și să ne aibă pe toți în grijă, întru prea marea Sa milă!

reddog spunea...

GO
Ce părere aveți despre arma penitenciare?
PS: Atenție mare la răspuns sa nu stricam vorbitorul.
Mulțumesc!

Liviu PO spunea...

Cu atat mai mult,cu cat e si un coleg de clasa din liceul militar printre ei...La mai mare domnule general maior,de maine locotenent. La multi ani de ziua patriei!

anonim spunea...

@CFI
Nu iti stric ziua dar trebuie sa observi ca si Luca si Cipu("prietenii" tai) de la arma gulerati sunt pe lista-in categoria de forte "contabili".Multi generali domnule la contabilii astia....
M zice ca merita si ii si felicita. Din punctul de vedere ale celor 5 cifre din pensia lui M eu zic ca e justificata treaba asta

Outlander spunea...

Reactualizarea pensiilor militare nu constituie un subiect care trebuie abordat!
Parcă au un nod în gât în legătură cu asta!
Era interesant să fi văzut și lista cu ceilalți generali care primesc a doua, a treia stea.
Încă un pluton de generali care vor „desanta” după trecerea în rezervă în asociațiile NErepezentative de INutilitate publică pentru a-și „aduce contribuția” la NEreformarea și NEactualizarea pensiilor militare.

reddog spunea...

Akord75
Știți cumva daca și arma gulerati participa la defilare?
Politia Penitenciară participa pentru că face parte din SNAOPSN
Anul viitor poate participa și huhurez com la defilare cu un bloc de paradă.
Cu Huhu in frunte. 😁

GO spunea...

Intre timp, cineva care este administrator al unei pagini de FB dedicata fix pensiilor militare, a copiat scrisoarea de mai jos, si a postat-o fix pe pagina de Twitter a lui ... Stoltenberg. Sub forma unui raspuns la o postare de-a secretarului general al NATO, legata de vizita in Romania.

https://ladpm.blogspot.com/2022/02/scrisoare-deschisa-catre-aliatul-nato.html?fbclid=IwAR133_6uIYjlsAtGdPxnMdahsd2tGWtQXHTBXFdsbY9GZnvIdVywpe0P3Fk&m=1

Viorel spunea...

Domnule GO. Dumneavoastră ca fost military, v-ați desfășurat activitatea în baza unor legi și regulamente militare. Citiți vă rog Legea nr. 121 din 16 octombrie 1996 privind organizarea şi funcţionarea Corpului Pompierilor Militari. ATENȚIE: Inclusiv structurile MApN au în statele de organizare structuri / SU de Pompieri. http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=4019

Viorel spunea...

Kostaș. Pentru că e bătut în cap ca și Ghinea care a cerut 9,4 în loc de 13 ca și în UE, poate primea 11-12. Tot așa și domnul de mai sus, a cerut ca milogul 8,9 (vorba lui Cornel. 8,9 la cei cu pensii babane se cunoaște, nu ?) ca să primească 5,1. Oare ăștia au sânge în c..ie ? Ce fel de Gl. sunt, nu-i mai înțelege nimeni. În fața inamicului se pișă pe ei, dar sunt Gl.
Auziți stimați colegi. Se termină anul și ei HABAR NU AU ÎN CE STADIU ESTE (dacă este) PROIECTUL PRIVIND LEGEA PENSIILOR MILITARE CONFORM PNRR. NU VOR FACE / SCHIMBA NIMIC. DOAR NR. ȘI DATA PROMULGĂRII LEGII.
Domnule GO. Dumneavoastră ca fost military, v-ați desfășurat activitatea în baza unor legi și regulamente militare. Citiți vă rog Legea nr. 121 din 16 octombrie 1996 privind organizarea şi funcţionarea Corpului Pompierilor Militari. ATENȚIE: Inclusiv structurile MApN au în statele de organizare structuri / SU de Pompieri. http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=4019

Viorel spunea...

Domnule Comisar. Deși sunt Sof. (dar nu lingău) mă adresez cu domnule și nu cu Supt (de la supt) Comisare. Atenție la exprimare pentru că un prost (cu grad și funcție mare) a trecut în regulament și a rămas bătut în cuie (din neștiință) cuvântul degradat. Conform dex-ului: Degradat = A destitui pe cineva dintr-o funcție, dintr-o demnitate, deci nu specifică nimic de grad. Un măr păstrat în condiții neprielnice se poate degrada, dar nu retrograde.
Retrograda = A trece pe cineva într-o funcție sau într-un grad inferior celui avut înainte.
Asta pentru că i-ați făcut o observație domnului Huhu Rezea precum că nu vi se adresează corect privind gradul iar dumneavoastră nu ați pus correct problema.
Să revenim la lingăi. Îi dau perfecta dreptate lui Laurențiu. Piramida lingăilor în structura dumneavoastră începe de sus în jos.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cea mai mare pensie de 78.000 lei a fostului procuror Balasoiu, fost tartor de Penitenciar, nu si-a incetat cursul nici dupa moartea sa, pentru ca, incepand un proces pe drepturi in care a pretins ca nu i se acordau indeajuns, eu stiind mai demult ca mai pretindea inca 1000 lei lunar la pensie, l-a castigat din urma sotia mostenitoare, care a obtinut niste ,,resturi'' de 22.000 de euro, atat in Tribunal cat si in Apel! Hai, mai ziceti ceva, cand peste 50.000 de coate goale ca de-al de mine, si impreuna cu mine la diferite tribunale si Curti de Apel, sau ICCJ, in timp de cativa ani, am pierdut toate procesele in toate instantele, ca si sindicatele militare de altfel, doar ca n-am fost barosani si tortionari, ca Balasoiu, fost Director de inchisoare la Pitesti!... Guvernul ne-arda indexari de 12,5%,dar sindicatele ofiterilor cer 8,9%, decimai putin,fiind normal la pensiile lor de peste 10.000lei... Halal sindicate distructive si sabotoare! Asa ne-au taiat permanent craca de sub picioare de am ajuns in halul asta! Am impresia ca nimic nu se mai face, din moment ce s-a si anuntat oficial ca pensiile militare nu vor mai fi reformate si o sa vedeti asta la sfarsitul anului...

Nasty spunea...

vreau si eu

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa fie ei sanatosi si sa le dea Dumnezeu mai multa minte!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog, hai ca ai fost tare, de 10! HA, HA, HA ARMA GULERAȚI!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog, penitenciaristii pot constitui o forta armata de aparare a forturilor, chiar cu raspundere de aparare interna si externa, in caz de conflicte armate. Dar, daca Comandantul e procuror hârțogar, o pot da in bara! Ce sa stie mazilatorul magistrat sa faca in astfel de situatii armate si revolte interne, concomitent? Doar tot politistii sa ia initiative strategice, nu si boss-ul in cauza.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

sportbull.ro/vestea-asteptata-de-toata-lumea-csa-steaua-si-fcsb-se-vor-uni-cine-a-facut-marele-anunt/

anonim spunea...

reddog
Participa! cititi link-ul,alaturi de paznicii de puscarii

Inginerul spunea...

Trebuie sa intelegem ca exista un stat paralel. Altul decat cel de care vorbea Dragnea. El incerca sa se albeasca pe seama acestui stat paralel dar n-are treaba una cu alta. Daca decriptezi doua afirmatii de presedinti, prima cand Emil Constantinescu a anuntat ca nu mai candideaza la al doilea mandat pentru ca "serviciile m-au invins", iar a doua a lui Johanis "Romania e un stat esuat", ai sa intelegi. Iar statul acesta paralel normal ca are o lista neagra: autostrazile care nu se fac, piedici aici la noi pe linia fondurilor europene etc. Orice ca sa batem pasul pe loc. Si din pacate, de cativa ani, si pensionarii militari sunt acolo. De-asta se pierde in ceata orice incercare a cuiva de a face ceva pentru noi, iar in final ni se spune ca motiv ca "nu se vrea". Cum fac, ce mecanisme au, D-zeu stie dar uite ca le iese si reusesc sa puna cu botul pe labe pe oricine le sta in cale (vezi demisia lui Dancu cam dubioasa), vezi tacerea dubioasa a lui Ciolacu, a lui Caciu care in primele zile de mandat a zis de cateva ori ca pensiile militare nu sunt mari, ca apoi dintr-o data sa taca si sa porneasca impotriva noastra. Scopul este crearea unei stari de nemultumire si un non combat al rezervei in caz de.. Si tare ma tem ca acel caz chiar va veni, pentru ca multe se stiu dinainte de cei care trag sforile in lumea asta.

reddog spunea...

Akord7
Autorul acestui articol, Pan Themis este exagerat de apocaliptic.
L-am găsit și pe alte siteuri.
Pe mine mă amuză că unii o tot ard obsesiv cu "paznicii de pușcării" 😁
Pai nu toți au fost genii că să ajungă rachetisti.
La pușcării erau/sunt riscuri indiferent că e pace sau razboi dar unii militari adevărați au preferat să devină rachetisti unde exista riscul că domnii ofițeri să-și rupă o unghiuță când apăsau pe butoanele alea de pe acolo.😁

IulianC spunea...

A aparut proiect de OG https://mfinante.gov.ro/documents/35673/5553347/proiectOUGmasirifiscbug_29112022.pdf cap 9

IulianC spunea...

Art. IX - (1) Prin derogare de la art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015
privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare,
începând cu 1 ianuarie 2023, pensiile militare de stat ale căror cuantumuri brute
recalculate, stabilite și/sau actualizate, după caz, potrivit prevederilor Legii nr.
223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, până la data de 31.12.2017,
și indexate ulterior, în conformitate cu legislația în vigoare, aflate în plată la 31
decembrie 2022, se indexează din oficiu, astfel:
a) până la 3.000 lei inclusiv, se indexează cu 12,5%, fără să depășească
3.256 lei;
b) între 3.001 lei – 4.400 lei inclusiv, se indexează cu 8,5%, fără să
depășească 4.687 lei;
c) între 4.401 lei – 5.800 lei inclusiv, se indexează cu 6,5%, fără să
depășească 6.103 lei;
d) între 5.801 lei – 7.200 lei inclusiv, se indexează cu 5,2%, fără să
depășească 7.518 lei;
e) între 7.201 lei – 8.600 lei, se indexează cu 4,4%, fără să depășească
8.902 lei;
f) între 8.601 lei – 10.000 lei, se indexează cu 3,5%, fără să depășească
10.000 lei.

IulianC spunea...

(2) Prin derogare de la art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind
pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu 1
ianuarie 2023, pensiile militare de stat stabilite potrivit prevederilor Legii nr.
223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de
01.01.2018, și indexate ulterior, în conformitate cu legislația în vigoare, aflate în
plată la 31 decembrie 2022, se indexează din oficiu, astfel:
a) până la 3.000 lei inclusiv, se indexează cu 3,8%, fără să depășească
3.076 lei;
b) între 3.001 lei – 4.400 lei inclusiv, se indexează cu 2,5%, fără să
depășească 4.485 lei;
c) între 4.401 lei – 5.800 lei inclusiv, se indexează cu 1,9%, fără să
depășească 5.888 lei;
d) între 5.801 lei – 7.200 lei inclusiv, se indexează cu 1,5%, fără să
depășească 7.295 lei;
e) între 7.201 lei – 8.600 lei, se indexează cu 1,3%, fără să depășească
8.687 lei;
f) între 8.601 lei – 10.000 lei, se indexează cu 1%, fără să depășească
10.000 lei.

anonim spunea...

Bun nume ti-ai mai ales.Te reprezinta perfect!....0,000
Daca totusi n-ai fi baut cerneala ai fi stiut ca un singur 0 era suficient.Asa ca treci "conform studiilor" la lopata.E nevoie si de animale de povara pe lumea asta.

Alex spunea...

Fake sau nu?
https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-25933424-ordonanta-trenulet-salariile-bugetarilor-vor-creste-10-punctul-pensie-majoreaza-12-5.htm/amp

Polman spunea...

Pe hotnews parca am citit o ord.trenulet si parca e un fel de indexare pana in 2018 si alta dupa 2018...ca o miniactualizare..!?

Alex spunea...

Fake sau nu?
https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-25933424-ordonanta-trenulet-salariile-bugetarilor-vor-creste-10-punctul-pensie-majoreaza-12-5.htm/amp

Arthur spunea...

https://economedia.ro/breaking-ordonanta-trenulet-salariile-bugetarilor-cresc-cu-10-punctul-de-pensie-creste-cu-125.html

luchy19 spunea...

Nu vă luați de angajații penitenciarelor. Merită 7000 lei pensie subofițerii, cei care au păzit hoți. Voi militarii din MAPN ce faceți?

Dan spunea...

Cum cresc pensiile militare de stat

Pensiile militare de stat ale căror cuantumuri brute recalculate, stabilite și/sau actualizate, până la data de 31 decembrie 2017, și indexate ulterior, în conformitate cu legislația în vigoare, aflate în plată la 31 decembrie 2022, se indexează din oficiu, astfel:

• până la 3.000 lei inclusiv, se indexează cu 12,5%, fără să depășească 3.256 lei;

• între 3.001 lei – 4.400 lei inclusiv, se indexează cu 8,5%, fără să depășească 4.687 lei;

• între 4.401 lei – 5.800 lei inclusiv, se indexează cu 6,5%, fără să depășească 6.103 lei;

• între 5.801 lei – 7.200 lei inclusiv, se indexează cu 5,2%, fără să depășească 7.518 lei;

• între 7.201 lei – 8.600 lei, se indexează cu 4,4%, fără să depășească 8.902 lei;

• între 8.601 lei – 10.000 lei, se indexează cu 3,5%, fără să depășească 10.000 lei.

De asemenea, pensiile militare de stat stabilite potrivit prevederilor Legii 223/2015, începând cu 1 ianuarie 2018, și indexate ulterior, în conformitate cu legislația în vigoare, aflate în plată la 31 decembrie 2022, se indexează din oficiu, astfel:

• până la 3.000 lei inclusiv, se indexează cu 3,8%, fără să depășească 3.076 lei;

• între 3.001 lei – 4.400 lei inclusiv, se indexează cu 2,5%, fără să depășească 4.485 lei;

• între 4.401 lei – 5.800 lei inclusiv, se indexează cu 1,9%, fără să depășească 5.888 lei;

• între 5.801 lei – 7.200 lei inclusiv, se indexează cu 1,5%, fără să depășească 7.295 lei;

• între 7.201 lei – 8.600 lei, se indexează cu 1,3%, fără să depășească 8.687 lei;

• între 8.601 lei – 10.000 lei, se indexează cu 1%, fără să depășească 10.000 lei.

Inginerul spunea...

Ca sa o leg de pensiile militare. Pentru noi se stramba din nas cand e sa ne dea ceva, dar la Steaua.. fara numar.... Sunt acolo si niste interese de sifonare de fonduri, c-asa e in... fotbal.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

https://www.stiripesurse.ro/pensiile-militare-se-indexeaza-cu-un-procent-cuprins-intre-125prc-1prc-proiect-ou

Marcel Orzan spunea...

https://www.stiripesurse.ro/pensiile-militare-se-indexeaza-cu-un-procent-cuprins-intre-125prc-1prc-proiect-oug_2680030.html
A aparut acum pe stiripe surse

anonim spunea...

@prietenul reddog
Normal pt ca domnii ofiteri foloseau creierul nu doar tomfa.....Bine ca nu ai fost tu prietene pe acolo ca apasai butoanele la intamplare si iesea ditamai dandanaua(PS iti soptesc ca sa nu e auda si altii...˙ʇʎ ǝd ɯɔ ɐן ǝp ɐןɐ ןnɯןı̣ɟ ʇɐɔɹn ı̣ɐ-u
Pai hai sa nu mai vorbim de paznicii de puscarii (desi nu vad care ar fi minciuna) si sa va intreb ?
Politia animalelor de ce nu participa, de ce faceti discriminare? Ca si ei sunt "militari" nu-i asa? Vedeti ce rai sunteti? 😃😃😃
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/http://fpam.ro/wp-content/uploads/2016/01/Atribu%C5%A3ii-La-nivelul-Serviciului-Poli%C5%A3ia-Animalelor.pdf

anonim spunea...

@reddog
Nu stii ce inseamna cuvantul "apocaliptic".N-are nici o legatura cu textul alora....

CEZAR spunea...

.....las ca 89 au apasat pina au facut basici la dest ..si au plecat Volhoavele dupa tintari ! N-au palit nimic..dar nimic...hi..hi..hi...
Nu-i usor sa fi rachetist de ...Volhoave...!!!

reddog spunea...

Akord75
Îți trebuie ceva creier și pe la puscarie.
Nu faci nimic doar cu bastonul.
Cuvântul e o arma mai redutabilă uneori.

anonim spunea...

⬆⬆⬆
Am incercat sa le numar pe toate(postarile si link-urile spre "proiect") dar m-am plictisit si nu am terminat....ce buluceala bre! ce buluceala!
😆😆😆😄😄😄😃😃😃😱😱😱
L-am retinut doar pe CFI/CIF/AXION ca el e acolo "motz"

M spunea...

Hi, hi, hi! Deci ești și analfabet funcțional!

Ia citește articolul 1 din legea 223. 😁 Apoi mai zi-ne cum ai luptat la Stalingrad!

Am uitat!

Hoții de ruși nu au dat nici azi tezaurul înapoi!
Returnarea aurului furat de ruși ar dubla rezerva de aur a României!

Văd că pe "patrioții" români nu îi interesează!

M spunea...

Lasă Olescule că tu ești o rușine nu numai pentru militari dar și pentru români!

Îmi place cum faci spume! 😂

Să nu uit! Au rezolvat cu tezaurul furat de ai tăi? Nu mă mir că îți plac rușii: bețivi și hoți!

Cât privește punctele tale de vedere sunt nule și neavenite! Ești o rușine!

Un așa zis militar care nu are habar de Convențiile de la Geneva!!!! Dacă noi la MAI le-am studiat și în școala militară și la orele de pregătire juridică ce dracu ați învățat voi la Armată?
Cică TU ești militar? Ha, ha, ha! Ești un târâie pușcă! 😂😂😂

Huhu Rezea spunea...

M
Indreaptă-ți tulumba verbală doar spre convingerile filoruse ale GOlescului. Nu stopi cu spume și alți camarazi...

M spunea...

Am făcut un experiment sociologic să îi găsesc pe cei mai slabi și mai frustrați dintre cei care postează pe aici!

Nicio surpriză: akord69 și Gelul Olescul.

Vă arde la ficat dacă alții au rezultate! Ha, ha, ha! Penibililor!

GO spunea...

@ reddog. Nu am nicio opinie despre arma ... penitenciare. Eu i-am rapsuns punctual userului "M" - nu pt. ca am ceva cu pompierii. Dar "M" este sarit bine din schema normalitatii. Si mai este si fudul.

GO spunea...

Eu am creat odata un curent, prin care am schimbat lucruri in bine privind pensiile militarilor. Ba mai mult, tot eu am schimbat si tot in bine, cuantumul pensiilor cuvenite sotiilor pensionarilor decedati (urmasilor). Administratorul si altii, si-a aduc aminte precis.

Tu ce zici ca ai facut in societate? Ca la pompieri am aflat si eu ca erai mereu cu spritul in nas.

Huhu Rezea spunea...

Vezi? Să nu mai cârcotești când spun că blogul este scris cu ajutorul cititorilor săi!

magda spunea...

Huhule, sa le uram succes si noroc....mai ales daca vreunul e si dottore....sa nu ii calce pe bataturi tigrul Sercan. Sfat preventiv...Stati linistiti,cresteti-va nepotii,nu va mai bagati pe fonctii ca nu aveti scapare( cunosc unul cu studii doctorale si postdoc pe la un institution de Isarescu--nu,nu e crama Isarescu cum poate ati fi crezut ci un Institut de economie mondiala fraticule) care acum isi vede linistit de tuns iarba,plimbat catelul,etc la venerabila varsta de 54 de ani) Deci, se poate...si mai rau.

Leo spunea...

KWI nu trebuie să semneze nici un decret de avansare.
El trbuie mai întâi să ceară verificarea DOCTORATELOR sau o declarație pe propie răspundere că nu și-au plagiat doctoratele.
Dar KWI este pe mână cu ei și în frunte cu tăticuțul lor DOCTORU' DE DOCTOR DOTTORE, care s-a pretat la cele mai josnice tertipuri ca să nu-i fie verificat doctoratul.
Altfel spus TRĂIASCĂ IMPOSTURA ROMÂNĂ !