Un produs Blogger.

joi, noiembrie 17, 2022

Se trage iarna cu rachete antigrindină?

47 comments

 Nu numai pe frontul din Ucraina se greșesc țintele. Si cei din comuna Stefănești, vecini cu orașul Drăgășani, au scăpat o rachetă. antigrindină peste localitatea vecină Lungești, comună celebră, pe vremea telefoniei cu fir,  cu modul de adresare al telefonistelor: Aloo Măciuca ! Lungești pentru Crăpăturile....

Nu a mai plouat de mult timp peste dealurile cu viță de vie ale Drăgășaniului, dar nu cred că rachetiștii Sistemului de Apărare Antigrindină au primit alertă de grindină în luna noiembrie.

47 de comentarii:

reddog spunea...

Cezar așteaptă să dea nucleara pentru aia cu pensii cu 5 cifre.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

🫢

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Poate ca n-a fost o racheta anti grindina pe bolta cerului, de aparare a satului, si a fost creierul primarului, ca la astia explodeaza instantaneu si in luna Martie de la atata ,,carte'' asimilata prin diplome obtinute peste noapte si acordate pe la spate... Trage bateria sub poale la Maria!

Leon spunea...

"Județul Vâlcea deține patru puncte de lansare a rachetelor antigrindină: în Mădulari, Ștefănești, Orlești și Șușani, având Centrul de comandă la Stația Meteo din Drăgășani."
Racheta a cazut la intrarea in Com.Lungesti, primul sat , Gantulei, imediat ce iesi din Padurea Stefanesti..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, ce le mai stii, tălică!

reddog spunea...

Și dacă era o rachetă antiaeriana trasa de la Măciuca sa doboare racheta asta anti grindina?
E doar o ipoteza

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, daca Romania inca mai respira, chiar daca se taraste ca o omidă, se datoreaza acestor ,,varsovisti'' care au ridicat Țara caramida cu caramida! Ramane ceva de pe urma noastra, dar dupa noua generatie lenoasă si anostă, cu pensiile intreit impatrite decat ale noastre, ciuntite si zdrobite, nu le mai raman decat oasele! Or sa faca si ei un Transfagarasan, o hidrocentrala sau un alt Canal doar pe o alta planeta din Universul astral abia peste1000 de ani!

raul spunea...

De regula ,,sezonul" pt rachete antigrindina este intre 1 aprilie si 31 octombrie!Dar acum l-or fi prelungit sa-i sperie pe rusi!🤣🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O racheta ruseasca pentru pacea... sufletelor celor adormiti intr-un atentat rusesc, cu dedicatie, pentru GO:
stiripesurse.ro/instanta-a-decis-zborul-mh17-a-fost-doborat-in-2014-de-o-racheta-ruseasca-283-de-pasageri-si-15-membri-ai-echipajului-au-murit_2660970.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Coane, @Leoane, cum stau aia din Mădulari cu doldoroaiele de la mădulare? Le târăsc, sau nu, greoaie prin praf sau noroaie?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mădulari, Măciuca... Atragatoare nume din sistemul osos si sfârcos pentru sexul frumos! Cred ca sunt singurele zambitoare si sătule printre celelalte sate mai rapandule...

Mihai spunea...

Ca la olteni 🤣🤣💤🗯
Bine ca nu a cazut in Ardeal ca atunci era incurcata rău.
Mai primeati mese in pietele agro din Ardeal ,hă, hă, hă
Plus ca vă puneam niste unguroici asistente de laborator sa analizeze continutul de pesticide din gogosari ,rosii ,ardei ,lubenite

Mihai spunea...

Mai trageti🤣
Daca nu mai aveti munitie va oferim noi stocul din Ardeal.

Leon spunea...

Leo, in anii '75 ani, timp de 3 ani am fost detasat si eu in aceasta uzina:
"În cei 20 de ani, ’70-’90, am executat 15.000 de transportoare pentru ca ajunsesem în ’84 la performanţa de 80 de transportoare pe lună. 80 de transportoare care plecau în Rusia, RDG, Serbia, deci tot ce era prin jurul nostru cumpărau transportare de la Moreni. În spaţiul ăsta central-est eram singurii producători de transportoare atunci. Şi vindeam la greu”, mai spune Bucuroiu, Lider sindicat la Automecanica Moreni"(Realitatea)..!

Trofin spunea...

Racheta a fost trasă cu mult înainte de data când a fost găsită de către țăran. Data găsirii tubului rachetei nu are nicio legătură nici cu războiul lui Zelinski nici cu indexarea pensiilor militare de serviciu corespunzător OUG 59/2017.

Alexandru spunea...

Rachetele de acest gen pot fi de două tipuri, antigrindină și aducătoare de ploaie. M-am informat de la un vecin ce lucrează la o astfel de statie lansare, ulterior am verificat informațiile pe net
Mai important este altceva cred, mă întreb cum domn Ciolacu nu a mai sărit în sus în sprijinul activării art 5 NATO, iar KWY nu și a mai adus aminte să invoce ,,se are NATO,,
Nu de alta dar dacă ne atacaseră rușii cu rachetele lor supersonice și ne prindeau nepregătiți vorba lui măCIUCA
🤔😱🤥

Huhu Rezea spunea...

Filosofule, lungeștenii spun că văzură în această dimineață cum trecu racheta pe lângă ei... înainte de. a. se înfige în pământ...

Mihai spunea...

Numai oltenii pot !
Data viitoare trageti catre Deveselu !

Brenda spunea...

Ha ha ha ,haită da cu nucleara6% pentru civili in rest pomeni ,nesigure și greu de controlat

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Trofin, Asa-i la noi, cand scriu in presa niste bibiloi : Gasesc unii munitie veche si dau cei de la Stiri pe scurse in streche, ba chiar la modul neprofesionist ca ar fi fost o tentativa de atac terorist!

Cezar spunea...

Streangul...

Leon spunea...

Confirm ca varul meu primar era in aceasta localitate azi-dimineata cand s-a intamplat minunea olteneasca..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, mi-a raspuns la petitii, pe langa alti politicieni de marca, si europarlamentarul, Dragos Paslaru, care va informa despre situatia noastra Parlamentul European. V-am trimis acel mail optimist! Nu-s crezut de indoielnici? Puteti sa-l postati, ca sa vada si domniile lor ce mi-a scris onorabilul europarlamentar!

Leo spunea...

@ Flavius,
dacă nu ești informat, degeaba mai ieși pe stradă prin cartier..................

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ultima licitatie de lupte libere la pensii fragede, din partea PSD: 6% suma oferită! Mai striga cineva o alta suma mai multă, ca sa batem cu ciocani-le-aș in masa de nuntă?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O minune unica in lume si in mod special, cum multe-s la Caracal!

Leo spunea...

BRAVO FLAVIUS ,
Măcar de-am avea satisfacția ca problema să ajungă în Parlamentul European.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cititi, fratilor, ce de-a bani o sa primim din Ianuarie:
antena3.ro/economic/pensie-5000-lei-romani-ajutor-stat-persoane-vulnerabile-657602.html

Alexandru spunea...

În timp ce noi facem haz cu rachete antigrindină, un articol interesant scăpat din stenograme PNL
Rog citiți cu atenție și remarcați mai multe detalii, unul îl consider fff important ce arată că sunt înțeleși în toate ,,am discutat cu Marcel și susțin 6,2% pentru toți pensionarii...,,.
De asta domn Huhu spun atenție cu cine votați și de fiecare dată te superi dar...
Flavius o să facă calcul și o să ne spună că pensia lui Ciucă va crește cu 1200 lei iar a să cu 75 lei
https://www.stiripesurse.ro/stenograme-pnl-ce-sunt-papagal-de-doua-luni-spun-la-tv-15prc-tensiuni-in-bpn-pe-tema-cresterii-pensiilor_2661120.html

Huhu Rezea spunea...

Cornele
PNRR-istul Pîslaru ti-a răspuns protocolar din lipsa mai multor memorii către el.
Totuși, prin misivă depășești cu mult limitele unei informări corecte și oneste. Cum să legi... măi omule, de numele României termeni ca rasist, segregaționist, fascist? Așa ceva nu se face oricât de supărat ai fi!
Nu este nimeni vinovat că din motive obiective d-ta ai o pensie militară mică. Ai foarte puține stagii lucrate. Ești ajutat și pe plan local de autorități.
Asemenea memorii pline de vitriol mai mult strică.

ifrim spunea...

Când rachetele antigrindină ori pentru formarea norilor aducători de ploaie zburdă în văzduh teoretic n-ar trebui ca interceptorii de la Deveselu să-i răpună?Ori sunt în corcodanță, înștiințați că se lucrează pașnic cu rachete?

Brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Leo, l-am vazut asta seara la Stirile Pro Tv pe Generalul(rez.) Florescu care a lamurit misterul acestei Rachete !
Se fac incercari cu o incarcatura ptr.a produce ploaie, testul a reusit , au cazut 5 l/m.p dar partea cazuta trebuia sa se autodistruga in aer , ceea ce nu s-a intamplat si a cazut la cateva sute de metri de Biserica MAMU, locul unde este inmormantat unul din Capitanii lui Mihai Viteazul, Stroe Buzescu..!!
Generalul spune ca aceste Teste vor continua si in urmatoarea perioada.

Huhu Rezea spunea...

Leon
Păi... de dimineață a plouat natural la Drăgășani, nu mai era nevoie de rachete pentru provocarea ploii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Am mai spus-o: Pufoseniile, dragalaseniile si giugiulelile au trecut! EI SE POARTA PUFOS CUMVA CU NOI, NU CRIMINAL? POT EU SA MAI FIU MILOG SI BOCITOR, CAND M-AU DISTRUS TOTAL, CA PE TOTI CEILALTI CU PENSII MICI SI MEDII? Primaria de altfel a ajutat-o pe Ani cu mutatul, si o singura data cu bani sa-si ia medicamente, dupa infectarea cu Covid19 in care ni s-au dat mdicamente absolut numai contra cost, din propriul buzunar, circa 1000 lei, si ea avand handicap grav, la carucior cu rotile, cu insotitor, cu ajutor social de 500 lei, mie zicandu-mi ca am pensie peste cea sociala. Si nu ma ajuta nici Primaria, daca primarul nu-mi stia bine problemele si nu indupleca Consiliul municipal. Mare bogatani mai suntem... Am scris frumos, destept si la standarde europene, giugiuc, si nu mi-au raspuns, dar schimband tactica si foaia cu expresii care li se potrivesc perfect, acum imi vin raspunsurile pe banda rulanta, deci i-am trezit din somn cu un vocabular potrivit lor, ca ei se bat si injura in Parlament si eu sa port manusi cu ei? Dar, stati asa, ca si Doamna Procuror Sef de pe langa Parchetul ICCJ mi-a scris ieri, si i-am raspuns ce trebuia sa-i raspund, ca mie nu mi-e frica chiar de nimeni, din moment ce nu sunt infractor si corup!

Leo spunea...

Florică , face ce a învățat pe la DGIA . Adică LEGENDEAZĂ.
Mai face și apă grea din apa de ploaie........( sau poate din vin cum era legenda Focșani).

Huhu Rezea spunea...

D-ta ai adresat acele grozavii României nu guvernanților. Chiar nu înțelegi să faci diferența?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bine ca generalii au iesit cu 7000 lei-8000 lei si au acum 20.000 lei, 30.000, 40.000 lei.... E normal asa? A fost si acea pensie de aprope70.000 lei, beneficiarul decedand: La mine nu se putea pune macar acei 1.450lei, care mi se atribuiau printr-o lege neaplicata, doar din motivul ca aceste pensii uriase a halit banii pentru dreptul meu si ale altora ca mine. Civilii, in situatia mea, au primit anual bani, la noi de ce nu s-a facut asta? Nu cumva tot din cauza acestor generali, care manaresc totul politic la pensiile militare sa obtina majorari doar ei? Taceam naibii din gura, daca lasau aplicarea legii la minima aia de 1450 lei, pentru care m-am si judecat de pomana!

Huhu Rezea spunea...

Generalii care au ieșit cu 7-8000 lei și au rămas cu aceleasi pensii binemeritate. Cei care au ieșit în ultimii ani au primit pensiile de care zici.
Dar mi se pare nedrept ca pentru asta să acuzi România de nazism la organismele europene.

Viorel spunea...

Nici PSD-ul cu Ciolacu nu este mai breaz. Oricum nu-I votez nici pe PSD-iști, nici pe PNL-iști.
Reacția lui Ciolacu la scenariile de lucru PNL: 'Eu nu pot fi de acord să se mărească punctul de pensie la toata lumea cu 15%. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Drobeta Turnu Severin, întrebat dacă este adevărat că i-a propus premierului Nicolae Ciucă o creștere a punctului de pensie cu 6%, că sunt mai multe scenarii de lucru. „Haideti sa lamurim foarte clar. Impreuna cu ministrul de finante si cu prim-ministrul, si aseara am avut o discutie cu dl premier, cum este si normal, destul de lunga, pe constructia bugetului pe anul viitor.
Avem o anvelopa pentru o marire cu 15%. Eu nu pot fi de acord sa sa mareasca la toata lumea cu 15%. Se va mari categoric la toata lumea la fel cu acelasi punct de pensie, nu stiu daca va fi 6%, ca va fi 12%, dar este cert ca trebuie sa oprim anumite sume pentru categoriile defavorizate pentru ca asa e nu numai crestineste, asa se face in orice economie, asta astepta oamenii de la o interventie a statului.
Mai mult ca sigur, saptamana viitoare impreuna cu premierul si cu dl Kelemen Hunor vom veni si vom anunta cu exactitate cum se va face. Sunt scenarii de lucru. Ma bucur ca si PNL are scenarii de lucru. Si noi avem scenariile noastre de lucru. Ne asezam la masa si vom lua decizia”, a spus Ciolacu. stiripesurse.ro/reactia-lui-ciolacu-la-scenariile-de-lucru-pnl-eu-nu-pot-fi-de-acord-sa-sa-mareasca-la-toata-lumea-cu-15prc-punctul-de-pensie-video_2661295.html

Brenda spunea...

Și până la urmă care este procentul de inflație,? de unde a apărut 6

Huhu Rezea spunea...

DE un an de zile spunem pe acest blog că procentul de inflație la care se referă legea pentru anul 2023 este 5.1%. Orice procent, în minus sau în plus, se aordă prin derogare de la lege.
Pe mine nu mă interesează indexarea pentru că nu este definitivă. Mă interesează doar ACTUALIZAREA care înghite indexările anterioare, cum se spunea în PL x 199/2020.

Leon spunea...

@Brenda, Legea 127/2019 modificata ulterior, scrie:
"1. La articolul 86 alineatul (2), litera c) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"c) incepand cu anul 2022 valoarea prevazuta la lit. b) se majoreaza cu rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga cel mult 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuti in anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicati de Institutul National de Statistica. Majorarea si data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat."
Conform acestei modificari, majorarea VPP ar fi de aprox.8,8%,: 5,1% + 3,7%.., in niciun caz 6,2%..!!

Gogu Pintenogu spunea...

Huhu, corect oltenește cred că se spune: Bă vere (Filosofule), lungeștenii zâsără că văzură de dimineață cum trecu racheta pe lângă ei...şi dupe aia să înfipsă în pământ...

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://stirileprotv.ro/amp/stiri/actualitate/marturiile-localnicilor-din-lungesti-speriati-de-racheta-care-a-cazut-langa-casele-lor-zam-crezut-ca-vine-de-la-putin.html&ved=2ahUKEwjbhb7K9Lf7AhUzIcUKHesKDV8Q0PADKAB6BAgIEAE&usg=AOvVaw23cNAI9sYV7NXHHWzBZArT

Leon spunea...

Inca o Racheta a cazut in localitatea Valea Calugareasca:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.realitatea.net/amp/stiri/actual/casa-lovita-de-o-racheta-antigrindina-in-comuna-valea-calugareasca-interventia-pompierilor-ceruta-de-proprietar-care-e-motivul_637a2612ca86b6049616d5c2&ved=2ahUKEwjg6srk6rz7AhXU_rsIHe8YBsEQFnoECBoQAQ&usg=AOvVaw3RN55mQTZ9PZVKMZ4O05Zb