Un produs Blogger.

marți, decembrie 21, 2010

ACMRR din SRI s-a adresat Parlamentului European in problema recalcualarii pensiilor

10 comments

Europarlamentarii Corina Creţu şi Victor Boştinaru susţin revendicările rezerviştilor din SRI. Ce şanse sunt ca Europa să facă dreptate militarilor români

Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (ACMRR) din SRI a depus o petiţie la Parlamentul European în care cere renunţarea la recalcularea pensiilor militarilor şi la includerea acestora în sistemul de pensii de stat unic, aceste măsuri fiind neconstituţionale. Corina Crețu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a declarat pentru De Ce News că au existat numeroase interpelări în PE împotriva acestor măsurilor anti-sociale. Referitor la situaţia actuală a petiţiei, europarlamentarul social-democrat Victor Boştinaru ne-a declarat că s-a primit avizul şi se aşteaptă să fie introdusă pe lista de dezbateri.
militari rezervaACMRR din SRI a depus o petiţie la Parlamentul European în care reclamă faptul că textul Proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice este, sub numeroase aspecte, esenţial neconstituţional, vădit nelegal, discriminatoriu, întocmit cu încălcarea gravă a normelor obligatorii ale Comunităţii Europene, cu nesocotirea practicii constante a Curţii Europene a Drepturilor Omului. Ei cer renunţarea la recalcularea neconstituţională a pensiilor miltarilor şi la intenţia de includere a acestora în sistemul de pensii unic de stat.
„Este o problemă pe care am urmărit-o cu atenţie şi m-am referit de câteva ori în plenul Parlamentului European şi în interpelările către Comisia Europeană la măsurile anti-sociale, adesea cu încălcarea legilor naţionale şi a normelor europene, ale actualului guvern, care a ignorat cu bună-ştiinţă faptul că recalcularea pensiilor este neconstituţională şi că sistemul de pensii militare nu poate fi inclus în sistemul de pensii de stat unic”, a declarat pentru De Ce News Corina Crețu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European.
„Petiţia ACMRR din SRI se află încă în discuţia Comisiei, a primit aviz favorabil şi urmează să fie introdusă pe lista de dezbatere şi are şanse de reuşită pentru că aduce în discuţie încălcarea prea multor prevederi legale”, ne-a explicat europarlamentarul Victor Boştinaru, membru social-democrat în Comisia de Petiţii a PE.
URL-ul scurt: http://www.dcnews.ro/?p=28771


NOTA:
Presedinte al ACMRR din SRI este col(r) FILIP TEODORESCU


UPDATE 03 01 2011

Dezminţire din partea ACMRR din SRI
Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul Român de Informaţii precizează, cu toată responsabilitatea, că nu a întreprins şi nu a făcut niciun demers la Parlamentul European şi la nicio altă instituţie europeană referitor la punerea în aplicare a Legii sistemului unitar de pensii publice din România şi respinge, ca nefondate, orice alegaţii care îi pun în sarcină intervenţii la foruri externe în problema pensiilor militare.
Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul Român de Informaţii, împreună cu alte asociaţii similare, a întreprins demersuri cu privire la recalcularea pensiilor militare la instituţiile de stat române cu competenţă în domeniu, inclusiv la Administraţia Prezidenţială. Apreciază că, în momentul de faţă, orice demers la instituţii europene este prematur, atâta timp cât procesul de recalculare este în desfăşurare şi nu se deţin documente care ar putea proba “încălcarea dreptului de pensie recunoscut prin legislaţia anterioară”.
PREŞEDINTELE
A.C.M.R.R. DIN S.R.I.,
Colonel (r)
Filip Teodorescu

10 comentarii:

theodora0303 spunea...

Felicitari europarlamentarilor Corina Cretu si Victor Boştinaru!

Puiac spunea...

@ FILIP TEODORESCU
Va doresc multa sanatate ! ,,Sarbatori fericite !''

Anonymous spunea...

Mult succes. Felicitari.

Plano10 spunea...

@Puiac
Crezi ca Filip Teodorescu citeste acest blog?

theodora0303 spunea...

Domnule Plano,
Va rog frumos sa adaugati in blogrollul dumneavoastra si site-ul:
http://haicasepoate.eu/
O perioada o sa scriu si pe http://theodora0303.wordpress.com/ si pe http://haicasepoate.eu/
Va multumesc!

Plano10 spunea...

@Theodora
S-a putut!!!
Cat timp mergi in paralel pe cele 2 bloguri?

Anonymous spunea...

Cui i-a puiat mintea ideea cu recalcularea, ii doresc sa ia pensie dupa cum da cu coasa..... desi crede ca ii bine, ii rau. No,ca am zis una ca de profesor universitar. vai de cluj ca are parte de un asemenea linge blidulete

Anonymous spunea...

scuze de minuscule pa inde nu trebuia

Anonymous spunea...

sant pensionara urmasi am primit listele cu salariile decedatului sot din 36 ani lucrati in ,,alte conditii ; 17 ani nu au salariile conform insreuctiunilor 191\la hg 735\2010 deci inseamna ca in mod vadit vir sa tecalculeze pe salatii pe economie deci iau si de pe morti va rog ,daca vreti sa luati atitudine si pentru noi urmasi multa stima si la multi ani

Anonymous spunea...

scuzati gerselile de mai sus tasta defecta