Un produs Blogger.

vineri, decembrie 30, 2011

Partia de schi de la Vidra-Obarsia Lotrului

0 comments


La 80 de kilometri după ce părăseşti DN7, în dreptul localităţii Brezoi, într-o zonă superbă, unde zăpada are deja pe alocuri jumătate de metru, 140 de oameni muncesc cu spor. La primăvară se vor face primele probe, iar la sfârşitul lui 2012 va fi dată în folosinţă pentru turişti pârtia de schi care se va chema generic Vidra-Obârşia Lotrului (cele două localităţi între care se află poziţionată noua destinaţie turistică). Beneficiarul acestei investiţii care se ridică la suma de 118.411.502 lei fără TVA, adică 34 milioane de euro, este Primăria Voineasa. Costurile sunt suportate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care va plăti pe fiecare din cei 12 kilometri de pârtie 2,8 milioane de euro.  Proiectul, care va fi dat în folosinţă cu şase luni înainte de termenul stabilit (30 iunie 2013), va mai cuprinde o telegondolă, un telescaun, două teleschiuri, parcare de 400 de locuri, tunuri de zăpadă.
Accesul in zona se poate face si de la Petrosani -40 km, precum si  pe TRANSAPLPINA,  din sud, de la Novaci, jud Gorj,  si din nord, de la Sebes Alba, cca 100 km.
Cele mai apropiate puncte de aceasta  partie de schi ale viitoarei Autostrazi Bucuresti-Pitesti-Sibiu-Deva-Timisoara -Arad sunt Cornet - Racovita(Valea Oltului), la cca 100 km si Sebes Alba,  tot la 100km.





Partia in constructie



Hotelurile si vilele lasate in paragina in Statiunea Vidra( 9 km de partia de schi) de administratorul CNSLR-Fratia. Udrea spune ca le va trece in proprietatea statului pentru a le renova si pentru a obtine cca 1000 locuri de cazare.
Lacul Vidra gol si Statiunea Vidra


Niciun comentariu: