Un produs Blogger.

miercuri, martie 21, 2012

Premeditarea atrocităților maghiare din 20 martie 1990 de la Tg Mureș

0 comments
Dorin Suciu
Un excelent demers jurnalistic realizat,  după 22 de ani,  de cunoscutul om de televiziune Dorin Suciu.
Citiți: Atrocitatile maghiare din 20 martie 1990... de ZiaristiOnlineTV si veți afla cine a plătit  televiziunea Irlandeză să difuzeze infamantul material cu Mihai Cofariu din Ibănești, prezentat ca ungur maltratat de români.

UDMR nici pînă în prezent nu și-a prezentat scuze românilor pentru dezinformarea planetară pe care Ungaria și liderii maghiari din Transilvania au pregătit-o, cu ceva timp înaintea evenimentelor de la Tg Mureș, cu scopul de a crea o imagine defavorabilă României, astfel încît opinia publică internațională să accepte intervenția trupelor ONU în conflictul etnic româno-maghiar, prim pas în separarea teritorială a Transilvaniei, așa cum, ulterior,  s-a produs dezmembrarea Jugoslaviei și, mai recent, ruperea Kosovo de Serbia.
Norocul României a fost că la conducerea sa nu mai era Ceaușescu. 
Iliescu nu era perceput ca un Milosevici.
Norocul României  a mai atîrnat și de împrejurarea că ungurii n-au avut curajul să declanșeze acțiuni de tipul Tg-Mureș concomitent cu evenimentele din 1989.
Dacă iredentiștii maghiari nu și-au putut  realiza atunci visul, de a rupe Ardealul de România,  înseamnă că provizoria conducere a țării a acționat inteligent în acele momente.
Din păcate romanii uită repede.
Ba, mai și cred că acel conflict de la Tg Mureș ar fi fost pornit de naționaliștii romani. S-ar putea ca la următoarele acțiuni maghiare norocul să ne părăsească.



Niciun comentariu: