Un produs Blogger.

luni, martie 26, 2012

Emoționant! Colonelul sîrb, acum brutar, povestește cum a doborît avionul invizibil F-117

0 comments
Colonelul Zoltan Dani a mărturisit la un post rusesc de televiziune că a reuşit să detecteze avionul cu ajutorul radarului rusesc P18.
 „Pentru un radar cu unde atât de lungi, forma avionului nu reprezintă un obstacol pentru depistarea lui. Aşa că am avut imaginea lui clară pe ecran. Am făcut calculele necesare, după care am început să aşteptăm ca avionul să zboare cât mai aproape, pentru că atunci are cele mai puţine şanse să scape de racheta antiradar. La 15 kilometri am conectat radarul. În acel moment am dat comanda să se lanseze racheta, deoarece avionul era deja în interiorul zonei de nimicire. Iar atunci racheta şi-a făcut treaba".

În 2004, colonelul Zoltan Dani şi-a dat demisia din Armată şi şi-a deaschis o brutărie, în satul său natal Skorenovaci, locuit de o importantă minoritate maghiară, iar acum se ocupă şi de dezvoltarea turismului agricol.

Anul trecut s-a întâlnit cu pilotul american doborât

Anul trecut, Dani a fost vizitat de pilotul american care a pilotat avionului F-117 doborât în 1999, şi de atunci ţin legătura. Mai mult, în present lucrează împreună la un film documentar care va fi gata la sfârşitul acestui an. Proiectul, spune Zoltan Dani este „un mesaj de pace, vrem să arătăm cât de importantă este pacea în lume.”


Cantecul lui F117

Niciun comentariu: