Un produs Blogger.

vineri, martie 16, 2012

Românii de peste Prut și-au ales președintele

0 comments
După o criză de peste 2 ani, timp în  care nici comuniștii și nici Alianța pentru Integrarea Europeană n-au avut majoritatea necesară în Parlament pentru alegerea unui președinte, astăzi,  după ce grupul Dodon  părăsise PCM, la limită, cu 63 de voturi, a fost ales președinte Nicolae Timofti( în românește TIMOFTE :), român născut la Soroca din părinții Vasile și Elena, originari din județul Cahul, judecător, în vîrstă de 63 de ani, fost pînă acum presedintele Consiliului Superior al Magistraturii din R. Moldova.
Președintele României, Traian Băsescu, a trasmis deja un  mesaj de felicitare d-lui Timofte prin care i-a  urat succes în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de sprijinul său deplin pentru continuarea proceselor de reformă internă şi de apropiere de Uniunea Europeană. Şeful statului român a remarcat importanţa majoră a alegerii preşedintelui în Republica Moldova, care a permis depăşirea impasului instituţional generat în ultimii 3 ani.
De asemenea, Băsescu a transmis felicitări şi clasei politice de la Chişinău pentru acordul exprimat astăzi în Parlament.
Evenimentul a fost salutat de  mulțimea de români moldoveni venită în Piața Sfatului din Chișinău.

Niciun comentariu: