Un produs Blogger.

sâmbătă, decembrie 22, 2012

Euromil, Organizatia Europeana a Asociațiilor militare

0 comments

European Organisation
of Military Associations
33, av. Général de Gaulle
B-1050 Bruxelles
Tel.: 0032.2.626.06.83
Fax: 0032.2.626.06.99
Email: euromil@euromil.org



Traducere Google după documentul publicat de @Unknown pe postarea anterioară
EUROMIL


EUROMIL poziția privind pensiile militare
Fundal
EUROMIL, Organizația Europeană a Asociațiilor militare, reprezintă  500.000 soldați și familiile lor din 21 de state europene. EUROMIL este singurul reprezentant internațională non-guvernamentală de acest gen.
Una dintre sarcinile principale ale organizației este reprezentarea economică și a intereselor sociale ale militarilor din Europa. Asociațiile afiliate au structuri democratice și sunt    independente  ideologic fata de partidele politice.
Având în vedere rolul tot mai important al Uniunii Europene, rolul EUROMIL ca o organizație umbrelă pentru militarii democratică este, de asemenea, importanța câștigă Raportul comun privind pensiile adecvate și durabile
În martie 2003, Comisia și Consiliul Uniunii Europene a prezentat un raport comun privind pensiile adecvate și durabile: "Mai mult Consiliile Europene de la Lisabona, la Barcelona, ​​au subliniat provocarea de a îmbătrânirea populației și implicațiile sale pentru întreținerea adecvată și pensii sustenabile. Această provocare a fost subliniat în concluziile Consiliul European de la Stockholm în martie 2001, care a pus bazele deschis
Metoda de coordonare privind pensiile. 
Acest proces a fost în cele din urmă lansat de Consiliul European de la Laeken în decembrie 2001, pe baza de unsprezece comune Obiectivele din cadrul celor trei rubrici: protejarea capacității sistemelor de a îndeplini obiectivele lor sociale, menținerea durabilității lor financiare și Reuniunea nevoile în schimbare ale societății. Rapoartele naționale de strategie privind pensiile au fost a prezentat în septembrie 2002, în care statele membre prezente în detaliu modul în care acestea sunt încercarea de a satisface cele unsprezece obiectivelor comune. Ulterior, Serviciile Comisiei au analizat rapoartele naționale de strategie cu scopul de a evaluarea realizării obiectivelor comune celor unsprezece. "
Cum a fost adoptat de către Consiliul de EUROMIL la 16 septembrie 2004Position EUROMIL
Evaluarea acestui raport comun, precum și mai multe rapoarte naționale atașate în comun
Raportul, trebuie să se concluzioneze că problema situația specifică a armatei pensiile nu a fost discutat deloc. Acest lucru transmite impresia că armata pensiile sunt pe deplin integrate în sistemele naționale de pensii. Este corect că, în cele mai multe dintre țările europene pensiilor militare sunt o parte a publicului Servicii de pensiuni. Dar, în cea mai mare parte a acestor țări pensiilor militare sunt
gestionate de norme specifice.
Ca intereselor sociale ale personalului militar nu se opresc după pensionare din forțelor armate, EUROMIL consideră că aceste interese sociale vor fi promovate din ziua  in care un soldat se alătură forțelor armate până în ziua în care văduva lui moare. Acesta înseamnă, de asemenea, că pensiile militare sunt de mare interes pentru EUROMIL și membrii sai.
În domeniul de aplicare al pensiilor militare, EUROMIL dorește să sublinieze următoarele articole. Aceste elemente ar trebui să fie considerate ca standarde minime:
- Personalul militar retras (precum și văduvele acestora) nu pot fi supuse  riscului sărăciei și trebuie să aibă posibilitatea de a beneficia de un standard de viață decent; care ele au în bunăstarea economică a țării lor fiind și poate așadar, să participe activ la viața publică, socială și culturală.
- Pensiile militarilor trecuți in rezerva trebuie să fie fixate în așa fel încât acestia sa aiba aceelași nivel de trai ca și colegii lor din serviciul activ..
- Având în vedere cerințele specifice și (peste), încărcate de cariera militară o pensionare mai devreme decât funcționarul public mediu nu poate penaliza retragerea militarului. Vârsta de pensionare trebuie să fie în conformitate cu cerințele din timpul carierei. Acest lucru poate fi realizat printr-o vârsta mai redusa de pensionare vis-à- vis de funcționari publici sau prin introducerea coeficienților de pensii, de exemplu pentru misiuni în străinătate, cum ar fi de menținere a păcii sau de pace-executarea.
- Având în vedere faptul că de foarte multe ori personalul militar are o carieră limitată (sold contracte pe termen lung sau contracte limitate în timp), este important ca drepturile de pensie ale militarilor sa poata fi transferate la un alt sistem de pensii.
- Personalul militar, care nu mai este apt pentru a continua o carieră militară din motive medicale, fizice sau psihologice, trebuie să aibă dreptul la o creanță asupra unei pensii militare de invaliditate.
- Plata pensiilor este in responsabilitatea Guvernului care mentine un echilibru între activi și pensionari prin  nesupraîncărcarea primilor și prin menținerea unor pensii adecvate pentru rezervisti
- Principiul egalității de tratament între bărbați și femei trebuie să fie luate în considerare în legislația pensiilor.
Cum a fost adoptat de către Consiliul de EUROMIL la data de 16 Septemb

Niciun comentariu: