Un produs Blogger.

marți, decembrie 04, 2012

In judetul Valcea vor fi mai multi alegatori pe liste decat la referendum

0 comments

Numărul total al alegătorilor în circumscripţia electorală nr.40 Vâlcea este  de 341 596, la alegerile din 9 decembrie, potrivit Comunicatului din 27 noiembrie 2012 al Prefecturii Valcea.
Numărul total al alegătorilor în circumscripţia electorală nr.40 Vâlcea a fost de  341 241 la referendumul din iulie 2012, potrivit rezultatelor  publicate de BEC.
Din iulie pînă în prezent numarul alegătorilor a crescut cu 355

Comunicat de presă (I)

WRITTEN BY CRITERII.RO ON . POSTED IN VALCEA

Instituţia Prefectului Judeţul Vâlcea - Comunicat de presă (I)







Comunicat de presă 


1. Pentru buna desfăşurare şi organizare a alegerilor parlamentare şi în baza Programului calendaristic pentru realizarea activităţilor din cuprinsul perioadei electorale la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, până în prezent, Prefectul Judeţului Vâlcea, MIRCEA NADOLU, a realizat următoarele acţiuni:

- Conform art. 18 alin.2 din Legea nr.35/2008, cu modificările şi completările ulterioare, s-au delimitat secţiile de votare, avându-se în vedere dispoziţiile legii potrivit cărora, secţiile de votare se organizează astfel:
a.la localităţile cu o populaţie de peste 1500 de locuitori, o secţie de votare la 1000-2000 locuitori;
b.în localităţile cu o populaţie sub 1500 locuitori o singură secţie de votare;
c.au putut fi organizate  secţii de votare în satele sau grupele de sate cu o populaţie până la 1000 locuitori, situate la o distanţă mai mare de 3 km faţă de sediul secţiei de votare din reşedinţa unităţii administrativ-teritoriale.
Prefectul a procedat  la numerotarea secţiilor de votare şi aducerea la cunoştinţă publică, conform dispoziţiilor art.18 alin.3 din Legea nr.35/2008 cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere  dispoziţiile primarilor de delimitare a secţiilor de votare care au fost transmise în acest scop, conform  Programului calendaristic.
 - La data de 30 septembrie 2012, Preşedintele Tribunalului Vâlcea a desemnat cei trei judecători în Biroul electoral de circumscripţie nr.40 Vâlcea, prin tragere la sorţi, în conformitate cu art.16 alin.2 din Legea nr.35/2008 cu modificările şi completările ulterioare.
A doua zi după desemnare, aceştia au procedat la alegerea funcţiilor în biroul electoral, astfel:
- Preşedinte Biroul electoral- judecător Marina Emil;
- Locţiitor judecător- Vârgă Mariana;
- Membru- judecător Plăcintă Despina Maria.
Din partea Autorităţii Electorale Permanente, în Biroul electoral de circumscripţie  a fost desemnată doamna Amza Zăuleţ Elena coordonator Filiana Sud Vest Oltenia a Autorităţii Electorale Permanente.
       - În data de 2 octombrie 2012, Comisia tehnică judeţeană pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 şi Grupul tehnic au participat la videoconferinţa organizată de Ministerul Administraţiei şi Internelor pe tema organizării şi desfăşurării alegerilor.Cu acest prilej. Ministrul Administraţiei şi Internelor, domnul Mircea Duşa, a subliniat necesitarea respectării acţiunilor şi termenelor din programul calendaristic al alegerilor.
S-au făcut precizări :
- privind actualizarea listelor electorale permanente în conformitate cu dispoziţiile legale;
- s-a subliniat necesitatea asigurării unor locuri corespunzătoare pentru afişajul electoral, atribuţie exclusivă a primarilor unităţilor administrativ-teritoriale;
- respectarea legii pe întreaga perioadă a organizării alegerilor;
- stabilirea măsurilor pe linie de ordine şi siguranţă publică;
- cheltuirea banilor publici în conformitate cu dispoziţiile legale;
- s-a menţionat că cele 199 milioane lei destinate organizării alegerilor parlamentare au fost repartizate pe judeţe;
- În data de 2 octombrie 2012, Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor a comunicat Biroului electoral de circumscripţie nr.40 Vâlcea numărul minim de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor independente pentru fiecare colegiu uninominal;
- Prin Ordinul prefectului nr.685 din 08.10.2012, în circumscripţia electorală nr.40 Vâlcea, au fost numerotate un număr de 424 secţii de votare.
Conform dispoziţiilor art.18 alin.3 din Legea nr.35/2008 cu modificările şi completările ulterioare, la numerotarea sectiilor de votare   s-au avut în vedere actele administrative conţinând delimitarea şi sediul secţiilor de votare, acte emise de catre primarii unităţilor administrativ-teritoriale.
Prin afişare şi postare pe siteul Instituţiei Prefectului jud. Valcea, Biroul electoral de circumscripţie a adus la cunoştinţă publică numărul de alegători înscrişi în listele electorale permanente ale fiecărui colegiu uninominal, după cum urnează:
- Colegiul 1 Camera Deputaţilor - 60866 alegători;
- Colegiul 2 Camera Deputaţilor - 60050 alegători;
- Colegiul 3 Camera Deputaţilor - 50788 alegători;
- Colegiul 4 Camera Deputaţilor - 56023 alegători;
- Colegiul 5 Camera Deputaţilor - 58058 alegători;
- Colegiul 6 Camera Deputaţilor - 55811 alegători;
- Colegiul 1 Senat - 106811 alegători;
- Colegiul 2 Senat - 113869 alegători;
- Colegiul 3 Senat - 120916 alegători.
Numărul total al alegătorilor în circumscripţia electorală  nr.40 Vâlcea este  341 596.
Biroul Judeţean de administrare a bazelor de date privind evidenţa persoanei a comunicat Biroului electoral de circumscripţie nr.40 Vâlcea numărului minim de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor independente în fiecare 


Niciun comentariu: