Un produs Blogger.

miercuri, iunie 19, 2013

Beneficiarii legii reparatorii ramin tot in sitemul public de pensii

0 comments
Dincolo de ipocrizia urîcioasă a  comunicatului SCMD, în care pensiile militarilor continuă să fie numite, sfidător, ajutoare sociale, iar militarii asistați social, cu toate că unele pensii reparate bat in jurul sumei de 10 000 de  lei, se impun cîteva precizări, deși ele au mai fost amintite.
-Față de majoritatea pensionarilor militari, ale căror pensii sunt calculate după algoritmul din sitemul public de pensii, cele cîteva mii de beneiciari ai legii reparatorii beneficiază de o crestere a veniturilor.
-Cele cîteva mii de beneficiari ai legii reparatorii rămîn pensionari în sistemul public de pensii, chiar dacă în plată vor avea cuantumul stabilit în baza legii pensiilor militare.
-In deciziile de pensii vor rămîne cu cuantumul revizuit, legal cuvenit, exprimat în puncte de pensie.
-Legea 263/2010 reglementează indexarea valorii punctului de pensie, nu a cuantumului în plată; în consecință, toate indexarile valorii punctului de pensie, inclusiv cea din luna ianuarie a.c,  se vor adăuga la cuantumul revizuit, în condițiile art. 1 alin.(4).
-Legea reparatorie nu stopează revizuirile din oficiu, potrivit art. 107 din L 263/2010, pentru stabilirea cuantumului revizuit legal cuvenit, din contră... le reiterează prin art. 2 alin (1).
-Cuantumul pentru stagiile ulterioare pensionării se adaugă la cuantumul în plată, din decembrie 2010, el neafectînd concurența dintre cuantumuri reglementată în art.1 alin (4).
-Casele Sectoriale pot verifica legalitatea cuantumului din decembrie 2010, inainte de a-l repune în plată, în luna octombrie a.c.

Niciun comentariu: