Un produs Blogger.

luni, ianuarie 25, 2016

Art. 40 al OUG nr. 57 discrimineaza militari aflati in aceeasi situatie juridica

66 comments

In atentia Comisiilor de aparare din Senat si Camera Deputatilor care vor intocmi rapoarte pe legea de adoptare a OUG nr. 57/2015

 Tehnoordonantistii au modificat Art. 108 al legii pensiilor militare in asa fel incât pensia suplimentara sa se calculeze, procentual, tot din baza de calcul si sa fie trasa in plafonarea de 85%  a cuantumului pensiei.
Formularea este copiata din Legea 164/2001, numai ca atunci n-a produs discutii, cuantumul pensiei calculate, recalculate sau actualizate putând atinge 100% din baza de calcul.
Spre deosebire de formularea initiala, potrivit careia sporul se aplica la cuantumul calculat al pensiei, noua redactare este si imprecisa. Nu precizeaza daca sporul  se aplica la baza de calcul sau la cuantumul pensiei. Abia din art. 30 intelegem , fara dubii, ca sporul se aplica la baza de calcul, fiind componenta  a cuantumului plafonat la 85% din baza de  calcul.
In fond, am putea spune ca este corect sa se aplice la baza de calcul,  solda lunara bruta, pentru ca si contributia pentru pensia suplimentara a fost retinuta de-a lungul anilor tot din solda lunara bruta.
Cum de nu au realizat carpacii de ordonante ca  noua formulare, corelata cu plafonarea de la art. 30, incalca grav principiul egalitatii reglementat de art.2 lit. b) al aceleiasi legi, principiu care asigura tuturor beneficiarilor de pensii militare un tratament nediscriminatoriu in privinta realizarii drepturilor si obligatiilor prevazute de lege?
Prin introducerea plafonului de 85%, militarii care realizeaza o vechime cumulata de peste 36 de ani sunt dublu discriminati fata de cei care au vechime mai mica;
1. Nu-si pot valorifica in pensie vechimea cumulata peste 36 de ani, realizata prin activitate in conditii speciale sau alte conditii in cursul carierei militare sau prin stagii ulterioare pensionarii, si, partial, pana ating plafonul de 85%,  mai pierd si din sporul de 9% pentru pensia suplimentara.
2. Pierd intregul spor pentru pensia suplimentara peste plafonul de 85% din baza de calculare a cuantumului pensiei.
Este o discriminare si fata de cadrele militare active  care,  in urmatorii 5 ani, pot opta pentru sistemul public de calcul , sistem in cadrul caruia isi valorifica integral atât  sporul pentru conditii de munca, cât si sporul pentru pensia suplimentara..
 De aceea, pentru a evita aceste discriminari,  Parlamentul nu a impus in L 223/2015  un plafon al pensiei mai jos de 100% din baza de calcul si a prevazut in art. 108 ca sporul pentru pensia suplimentara se calculeaza la cuantumul pensiei si nu la baza de calcul.
Cu atat mai simplu era pentru ordonantisti sa evite aceste discriminari, cu cât au coborât procentul de calcul al cuantumului pensiei militare de la 80% la 65%, lovindu-i si pe cei cu vechime cumulata pana in 30 de ani.
Daca in Parlament nu sunt eliminate aceste discriminari , Casele de Pensii Sectoriale pot sa-si calculeze de pe acum numarul proceselor pentru intregirea drepturilor neacordate prin abuz de reglementare, petentii putând sa ridice in instante exceptia de neconstitutionalitate referitoare la discriminarea intre persoane aflate in aceeasi situatie juridica.
Sa comparam textele:
Legea 223/2015
Art. 108. – Militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut
special carve au plătit contribuţie la Fondul pentru pensia suplimentară
şi/sau contribuţia individuală la bugetul de stat beneficiază de un spor procentual la cuantumul pensiei stabilite în condiţiile art. 29, 30 şi 39, 
astfel:
a) 3% pentru o vechime a contribuţiei între 5-15 ani;
b) 6% pentru o vechime a contribuţiei între 15-25 ani;
c) 9% pentru o vechime a contribuţiei peste 25 de ani.

OUG 57@2015
Articolul 108
Pentru militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care au plătit contribuţie la Fondul pentru pensia suplimentară şi/sau contribuţia individuală la buget la stabilirea, recalcularea sau actualizarea pensiei militare se acordă un spor de:
a) 3% pentru o vechime a contribuţiei între 5-15 ani;
b) 6% pentru o vechime a contribuţiei între 15-25 ani;
c) 9% ? o vechime a contribuţiei peste 25 de ani.

66 de comentarii:

totoiany48@gmail.com spunea...

TOATA STIMA PT.CAMARAZII PATRIOTI CARE AU TINUT SA FIE PREZENTI LA ACTIVITATEA
ORGANIZATA DE SCMD ÎN BUCUREȘTI .
DLE.HUHU VĂ ROG SĂ DEPUNETI EFORTURI PT.A NE FURNIZA TOATE DATELE DE INTERES REFERITOR LA DERULAREA ÎN CONTINUARE A ACTIVITATII DE LEGIFERARE ÎN DOMENIUL PENSIILOR MILITARE.
MULȚUMESC MULT PENTRU ACTIVITATEA DEPUSA.
ATI RAMAS SINGURUL ,, IZVOR ,, DE INFORMARE.

Iulian Mareș spunea...

Eu sunt unul dintre cei discriminat!....amuncit si platit contributie in van!
Ce pot face?
Astept decizia CCR si/sau a Parlamentului, pentru ca fostii mei sefi au aflat asta abia ieri!
Multumesc pt ca au inteles ceva, dar eu nu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Etalandu-se acest tablou pe marginea OuG 47, recte Art.40, se poate observa ca cel care a gandit-o si elaborat-o cu modificarea de rea credinta, sufera cumplit de un dezechilibru mental si psihic, necesitand ingrijiri medicale psihiatrice de urgenta si izolarea de societate pana la insanatosire! Militar sau civil, pune in pericol integritatea unui act legislativ constitutional, in speta L. 223/2015, dar si integritatea si starea de sanatate a majoritatii, daca nu chiar a tuturor militarilor! Cerem de urgenta expertizarea medicala a celui care ne-a prejudiciat moral, emotional si financiar, sau daca a savarsit-o in mod lucid si cu rea intentie, sa fie deferit organelor de ancheta militare pentru grave prejudicii aduse militarilor, inalta tradare si sabotaj!

Unknown spunea...

E clar ca in procesul legiferarii in domeniul Armatei, apar numai propuneri potrivnice beneficiarilor acestor legi. Oare cine face asemenea propuneri? Legea sistemului public nu prevede limite. Cele ale magistratilor si curtii de conturi prevad ca pensia reprezinta 80% din baza de calcul si nu au limita superioara. La noi nu numai ca ne asigura 65% din baza de calcul dar limiteaza la 85% maximul. Incearca unii sa faca un calcul cu includerea OMM. Cred ca nu-i ajuta capul. Motive.... Nu toti militarii au reusit sa obtina toate OMM-urile. Va amintiti ca exista regulament de acordare si trbuia sa ai 4 de FB si cel mult un B. Culmea e ca in academie sau la cursuri calificativul FB putea fi obtinut numai cu media de peste 9. Cati reuseau? Comandantii de subunitati primeau FB numai daca nu aveau evenimente. Oricand se trezea un soldat sa plece din post ca-i era dor de iubita sau mama. Si gata cu OMM-UL pentru comandant. Sunt ofiteri care au facot peste 30 ani vechime si nu au luat OMM cl I. Ce mai socoteala pe "pupatorul de funduri" care face propuneri in domeniu. Mai e o problema... De ce conducerea CSPM nu se abtine de la a comenta respectivele ingradiri. De ce nu incearca sa ne spuna ca nu au legatura cu aberantele lovituri sub centura date fostilor camarazi? Dimpotriva aici gasim cele mai virulente atacuri la drepturile rezervistilor. Pe aceste atacuri se justifica si atitudinea politicienilor. Daca militarii activi fac propunerile....

tigri2 spunea...

CAUZELE ESUARII MITINGULUI
Cauzele esecului:
-s-a incercat obtinerea unor drepturi prin santaj,fortarea mainii lui Ciolos vis a vis de evenimentele de azi;
-lista de revendicari nu priveste pensionarii militari decat la punctul 1 si ala cam elucubrat formulat,trebuia spus clar "Revenirea la Legea 223 fara adaugiri si modificari": si atat, de ce ne-am complicat cu alte chestii care nu ne privesc ,deoarece noi nu suntem Armata Salvarii nici Maica Tereza
-ziua aleasa ,stiind ca-i friguroasa, de ce nu a fost schimbata,se stia cu 10 zile inainte
-Dogaru s-a intitulat Alexandru cel Mare cu toate ca SCMDul reprezinta doar 1% dintre pensionarii militari,plus ca Dogaru este depasit de evenimente si nu mai are capital moral in fata pensionarilor militari
-alti leaderi nu s-au afirmat
-anularea miscarii de la Iasi,o mare greseala, trebuiau trimisi,acolo,toti pensionarii din zonele adiacente -
- se stia de joi 21 ian ca Ciolos a luat la cunostinta de doleante si si-a exprimat parerea spunand ca va analiza iar de sambata seara a anuntat ca nu se va intalni cu reprezentantii SCMD,de ce SCMD ca aici este vorba de toate categoriile de pensionari nu doar cei sub 1% ai SCMDului,dar pensionarii militari nu au fost informati de leaderi in speranta castigarii de capital politic
-am fost manipulati,mintiti si pacaliti ,de catre ai nostri coordonatori.
-s-a incercat confiscarea manifestatiei doar de catre Dogaru
-Mircea retrage-te,ti-a sarit vremea ...ca la castraveti
- Nu sperati in ajutor din partea societatii civile ca s-a ajuns ca din partea lor,datorita manipularii si dezbinarii, sa avem doar ura si dispret.
Trebuie sa ne uneasca acelasi tel si fara scopuri meschine din partea unor sindicalisti!
Daca nu ne vom uni vom fi "calcati in picioare" si urmatorul pas va fi suspendarea drepturilor actuale. Trebuie sa ne unim!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dezertarea de la Iasi este de o rusine fara precedent, o palma peste obrazul demnitatii si onoarei noastre si a pus la indoiala unitatea de nezdruncinat a militarilor! Lacomia nu are margini! Sa capitulezi cu luptatorii, arme si bagaje in fata unei oferte degradante, pentru o functie civila de doi bani presupune o lipsa de caracter jenanta! Militarii sunt ca si brazii: Mor doar in picioare! Sa abdici de la verticalitate si sa te indoiesti, este o dezonoare pe cat de rusinoasa, pe atat de daunatoare intereselor comune!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cred ca o lista de revendicari, excedente, civile a acoperit principala noastra revendicare referitoare in speta la aberatiile Art. 40 din OuG 27. Esecul trebuie sa presupuna o meditare a celor intamplate si o revizuire a intregii tactici de lupta sindicala. Nu trebuie ca hotararile si deciziile sa apartina unui singur om. Aici trebuiesc consultari profunde, analize si decizii cerebrale, nu luate pe genunchi si in pripa, sub dominatia imperioasa a frustarilor personale sau de grup. Armata este compusa din Arme si competente profesionale, nu din interese de grup sau personale, si de aceea se impune o totala schimbare de abordare a ce sa se intreprinda de acum incolo. ,,Vae Victis'' poate sa devina, intr-un final tragic de esec total, Vai de noi, Victimele!

Unknown spunea...

deci ramane cum ne-am inteles ,deci legea aia din camera deputatilor este in process de legiferare ,

iceparu spunea...

Sunt posibilitati multiple sa ne castigam drepturile odata pentru totdeauna
cu conditia sa inlaturam lentoarea:
-pe scheletul SCMD care in prezent are osatura necesara sa infiintam un partid.Dogaru nu vrea.
-popularea masiva a unui partid si prin aceasta cucerirea puterii politice in cel mai pur mod democratic.Exemplu Romania Mare unde il avem pe Strainu.Strainu doreste..Astazi ma inscriu in Romania Mare.
imediat,mesaje pana la exasperarea lui Iohannis si Ciolos pe facebook personale.Ele sunt citite.
Treaba cu Iasul a fost o incercare nereusita.Nimeni nu putea sa anticipeze desnodamantul.
Faptul ca nu s-a reusit intr-o prima etapa nu trebuie sa ne demobilizeze.Nu tot timpul e ger naprasnic.

Unknown spunea...

deci normele de aplicare nu se pot face , ordinal comun ramane asa nesemnat neaplicabil , se asteapta decizia de la camera deputatilor , asa ca amaratii care asteata si ei o pensie va astepta mult si bine m cunosc situatii de someri in rezerva cadre militare cu grad de capitan ,maior fara nici un venit ,ii intretin parintii de 80 de ani , asta sa stie dle MOTOC si altii ca el sa le ffie rusine ca nu au fost capabili sa faca o lege aplicabile rusineeeeee

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Obtinerea de foloase necuvenite si abuz in serviciu, sunt acuzatiile impotriva paratului inculpat Gabriel Oprea, alaturi de procuroreul general. Faptul ca a tradat coalitia, prin sprijinirea presedintelui vreme de peste un an, nu-l va asolvi de acuzatii, nici faptul ca si-a abandonat la greu camarazii pentru a-si demonstra jenanta slugarnicie fata de cel mai potentat politician! Dumnezeu e mare si nu loveste cu parul! Nu ma bucura necazurile cuiva, dar nici nu ma perpelesc atunci cand personajul e de rea credinta pentru binele general al militarilor si abandonalea lor in fata vicisitudinilor!

Iulian Mareș spunea...

Exista un motiv pt care unii nu au venit in P. Victoriei?
Dogaru a facut ceea ce a putut cu resursa care a raspuns chemarii!
Nu avem inca date cu ce s-a jucat la Iasi.....totul poate fi folosit!
Gen...am incercat si dialogul, dar nu s-a reusit nimic!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Ai zis bine ca militarii sunt ca brazii.De aia au fost defrisate salbatic padurile de brazi.Un brad doi ramasi dupa defrisari nu mai inseamna padure .Iar jivineke padurii rod si radacina ultimilor brazi in loc sa lupte fara mila cu drujbarii sistemului putred de corupt.

SCMD Filiala BRAILA spunea...

Domnule H, in comentariul dvs s-a strecurat o greseala. Spuneti ca:
"Prin introducerea plafonului de 85%, militarii care realizeaza o vechime cumulata de peste 45 de ani sunt dublu discriminati fata de cei care au vechime mai mica;
1. Nu-si pot valorifica in pensie vechimea cumulata peste 45 de ani".
Greseala consta in sensul ca vechimea maxima cumulata necersara pentru a atinge plafonul de 85% este de 36 de ani si nu 45. Deci, cei cu vechiome de peste 36 ani pierd atat din vechime cat si sporul pentru pensia suplimentara.

vio57 spunea...

Pentru situatia dezastruoasa a pensiilor militare sunt vinovati PSD si Oprea daca nu, atunci de ce:
- legea pensiilor militare 223/2015 nu a intrat in vigoare la 30 zile de la publicarea in M.O. ca celelalte 4 legi speciale date in 2015 si a intrat in vigoare cu 01.01.2016;
- normele de aplicare la legii emise dupa 90 zile de la intrarea in vigoare si nu dupa 90 de zile dupa publicare sau chiar dupa 30 de zile si astfel aveam in momentul norme de aplicare;
- PSD de ce nu a initiat motiune de cenzura impotriva guvernului pentru incalcarea constitutiei (art 40 din OUG 57/2015) daca au tinut asa de mult la drepturile militarilor si la statului de drept;
- activitatea guvernul Ciolos nu era afectata de legea pensiilor militare ca drepturile pe noua lege se acordau din 2017 si nu aveau ei cunostinta de legea pensiilor militare imediat de la intrarea la guvernare, jigodiile de la M.Ap.N poarta toate vina, ei sunt calaii, ei trebuie sa dea socoteala.
Pentru ca:
- stiau ca o sa cada guvernul, si ce care urmau la guvernare o sa modifice legea;
- au lasat cu limba de moarte conducerii M.Ap.N, ca ei i-au numit, sa modifice legea, ca altfel nu se fustifica comportamentul generalilor de la conducerea M.Ap.N.;
-pentru asta au folosit timpii morti de la aprobarea legii din iulie 2015, la intrare in vigoare si la emiterea normelor de aplicare;
- am fost manipulati si inca intr-un mod grotesc.

Cornel spunea...

După război mulți viteji se arată, armata este compusă din luptători, lași și mișei, din ce categorie faceți parte ? Prima categorie a fost și va fi prezentă mereu în staradă, indiferent de lideri, vreme, scopuri meschine, manipularii, dezbinarii, etc..

Liviu PO spunea...

@toata lumea
Cititi va rog pe gandul.info comentariile la articolul "Protest al militarilor in Piata Victoriei" si veti realiza dimensiunea "dragostei" pe care unii din aceasta tara o au fata de armata.
Oricum,eu sunt obisnuit pentru ca primul "APV-istule!" l-am primit in anul III de liceu militar.

Unknown spunea...

dl SPULBER are perfecta dreptate . asa e dece nu au aplicat legea asa cum era normal , dece ? e clar , deci ar trebuii sa se faca presiuni pe cei in cauza si mai ales sa nu ii m,ai votam deloc pe cei care au dat avize positive in camera deputatiloe m trebuie ,atentionati-l pe DRAGNEA fiindca el a zis ca ciolanis sa nu schimbe nimic din ce este promulgat si trecut prin parlament Acela nu a vazut ca acest ciolanis a facut-o de oaie ? .

Iulian Mareș spunea...

Nu au nicio treaba generalii sau coloneii din SMG!
Voi nu cititi ce structuri au in subordine fiecare?
Pct. 40/OUG 57 s-a clocit in ascuns de structuri din subordinea ministrului!
De acord cu dl. Spulber pana la chestiile mistice, gen limba d moarte!
Nemultumirea este f mare....am fost in piata, fata de altii care trancane pe aici si m-am intalnit cu multi din structuri ..... nu ma asteptam sa-i vad, dar nemultumirea este aceeasi!
Mai exista o categorie...care vrea ceea ce nu i se cuvine!
Personal, eu am actionat azi, in justitie!

Huhurez,
Natangul de Cezar, cu blogul lui de copy/paste, pe care l-ai gazduit aici, ce a facut zilele astea si in general?....iti spun eu...te-a denigrat pe alte bloguri temporare!
Exista un principiu Ce_zār infect!
-nu cere ce nu ti se cuvine si nu denigra ceea ce nu ai putut ajunge, pt ca in esenta fiecare urca pe scara pana la nivelul propriei incompetente!
Chiar nu e nimeni vinovat ca al tau a ajuns la treapta nr. 2 spre 3!
Daca il mai vad pe aici, ma deloghez definitiv! O asemenea scarba nu mi-a fost dat sa vad!
Si ma acuza ca am principii, idiotu!....si mai este unul...care nu stie ce inseamna REl, dar va veni si el aici, in curand!

Anonim spunea...

Ce nu v-a spus generalul politruc ( loja p----) Ciuca va spun eu din surse destul de sigure .Urmeaza o noua OUG( tot criminala) prin care se va renunta la ''cumulul avantajos'' si toate pensiile militare vor intra in plata doar pe prevederile legii 223 modificata de OUG 57 adica cu aproximativ 30% mai mici Nu uitati ca pensiile militare nu sunt aparate de deciziile CCR (ca pensiile civile pe contributivitate).Culmea pensiile pe contributivitate ( legea 263 a ticalosului BOC) sunt mai mari ca asa zisele ''pensii militare '' . Legea 223 a fost o capcana pentru militari altfel pensiile militarilor ( pe contributivitate) nu puteau fi scazute drastic. Multi vad putin inteleg lucrarea .Asteptati numai putin (pana in iulie) sa se termine de calculat in jos toate pensiile pe legea 223 modificata ( sa primiti deciziile) si o sa urlati toti de durere. Dar va fi mult prea tarziu.Game over .Felicitari celor care au organizat planul asta diabolic impotriva vulgului militar trepanat .Sunt cu adevarat inteligenti chiar daca nu au onoare sau obraz si au un stapan cu perciunii mari care sta pe un licurici - tantar . (Prietenii stiu de ce).

Huhu Rezea spunea...

@Petru
Ai dreptate in cea mai mare parte. Am recticficat textul.
@Mares
Putin ma intereseaza ce scrie pierde-vara de Cezar si multiplele lui fete virtuale prin alte parti. Important este ca acest blog sa-si pastreaze statutul de alternativa la informarea sau, mai bine zis, neinformarea si dezinformarea oficiala si oficioase despre pensiile militarilor.
Nu stiu ce l-a apucat in ultimul timp ca, o buna perioada din cei 2 ani si jumatate, de cand administrez blogul, l-a ignorat , preferand, in superficialitatea sa, site-urile de bascalie.
Se vede de la o posta ca bagatelizarea discutiilor despre OUG 57, care-l atinge graznic si pe el, ii este indusa de la nivelul celor care, la Iasi spuneau ca lor li se pare ca prevederile ordonantei n-au fost suficient de bine explicate in randul rezervistilor. De parca noi am fi niste handicapati.

Iulian Mareș spunea...

@Maxim one
Asta am auzit si eu ieri in piata.
Va fi dezastru, dar nu mai ies pe ger sau canicula, pt ca multi au facut bascalie despre cei care au fost in piata!
Ce putea face mai mult sindicatul?
Celor care spun ca au fost si in fapt au privit la TV, intrebatii ce gest atipic a facut un lider sindical din Deva....si va lua aer fals!

Huhurez,
Despre cezar toata jena! Asta a fost ofiter! Unde? La Timisoara!.....vai steaua lui de depravat batran!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

L- a Iasi Dogaru a jucat la cacialma la ordinul SRI Si s-a fript.Dogaru a uitat ca sri are acum stapan perciunat .Ori stapanii coloniei perciunatii nu au bani de impartit cu militarii .Banii coloniei sunt acum ai lor .La fel si resursele.

Anonim spunea...

Corect, a fost lucratura .Gasesti raspunsul mai jos.Si nu uita ca papusa de lemn Dragnea joaca ca ursul pe carbunii incinsi de DNA .

Unknown spunea...

eu cred ca in parlament se vor adduce amendamente lsa acea ordonanta in asa fel incat art 40 sa fie amendat ,poate sa ramana celelate modificat=ri , cam asa a zis COARNA ieri la antenna 3 , ca sant amendamente ..o stii el ceva ,sa vedem nu mai e mult .mai e loc de speranta ,

Anonim spunea...

Corect .Cateva sute de luptatori si o armata de lasi( exceptie bonavii si invalizii .Nu uita DUMNEZEU nu doarme si toti militarii vor platii pretul pentru lasitatea lor.O sa inteleaga cand dispare prin OUG '' cumulul avantajos''.Sa vezi ce vor umple forumurile atunci cu ''revolta '' lor (ca sa avem pe cibe scuipa )

Anonim spunea...

Huhurez lasa-l pe Cezar sa posteze .Noi de cine mai radem ? Cezar porcarul e atat de prostan incat pe toate forumurile e oaia neagra si bataia de joc a tuturor forumistilor.Pe mine ma distreaza teribil cu prostia si slugarnicia lui fata de cei care au vremelnic puterea si mai ales cum se baga singur in seama (ca chilotii in cur ) .E un fel de Bula al militarilor dar fara tab .Haaa.. haaa. haaaa...

Anonim spunea...

Ha haaa haaa haaa haaa..Buna gluma..

Huhu Rezea spunea...

Lumea noastra cazona este obisnuita sa creada in indicatiile oficiale. Va cruciti daca veti citi materialele care s-au citit in intrunirile prelucratoare ale asociatiilor de rezervisti.
Prostimea le-a ascultat si a plecat acasa convinsa ca nu va pierde din pensia actuala.
Sa vezi revolta peste un an, cand vor sosi deciziile ciolosiste! Ca in ianuarie 2011.

Anonim spunea...

Multi vor crapa atunci de infarct cand vor vedea noile decizi de ''pensii militare' si aplicarea lor fara ''cumulul avantajos''..Supravietuitorii o sa-l regrete pana si pe cosasul Boc.Eu cred ca merita viitoarele taieri.

Anonim spunea...

Toti basistii lacomi adoratori ai satanei Basescu ajung in final in puscarie. Numai insusi Satana nu e deranjat de nimeni desi a acoperit tot codul penal.

Anonim spunea...

Cezar e maimuta forumurilor .Nu te poti supara pe o naimuta care tot ce vede baga in gura.De aia s-au inventat prezervativele.

Iulian Mareș spunea...

@Maxim One
Esti un onorabil!
Cezar estebtoxic si nefrecventabil! Nu merita sa-i dea accept!
Si sa va spun si altele din piata!
Delegatia sri a fost!
Aviatori am vazut:...Urziceniul a fost cu militari care au inghetat si au ragusit scandand dreptatept armata! Kiar am vorbit cu ei...
Parasutisti mai rar...si vor fi loviti pana la pliere!
La orizont sunt 2 probleme:
-eliminarea OMM
-eliminarea cuantumului cel mai avantajos.
Ei, atunci sa va vad, dar nu pe bloguri ci la lupta!....poate va fi tarziu!?!
Sa deie Domnul sa ma insel eu...dar am auzit asta din mai multe surse!

iceparu spunea...

Chiar nu mai are importanta cine ne-a lucrat.Cert este ca cei din sistem.Cu riscul de a ma repeta.Cine naiba ne opreste sa ne inscriem masiv intr-un partid ?Pana la urma ce ne costa?Avem presedinte de-al nostru, militar ,partidul respectiv are osatura necesara.Partidul are program care corespunde oarecum principiilor noaste.Partidul,Romania Mare a mai fost in parlament.Nu este populat de clienti ai DNA.Numai daca cucerim puterea politica obtinem respect.Putem foarte bine sa impletim lupta politica cu lupta sindicala.Multi,foarte multi dintre noi suntem batrani si bolnavi si ne punem viata in pericol stand in gerul de -14 grade.

Iulian Mareș spunea...

@Mere
Uite eu am fost si am inghetat desi nu sunt batran, dar dracu mai iasa!
Vreau o OUG care sa anuleze dreptul mai avantajos si eu la o cafea cu telecomanda in mana!
In definitiv, stii ceva?
Eu castig putin si pe OUG57. Asta e!
Vreau Pst, Av si Scf!
Chiar, nu am vazut duminica nici un marinar! Oare de ce?

karadeniz spunea...

Renunțarea la cuantumul mai avantajos ar lovi în principal în cei favorizați de amendamentele ulterioare la legea 164 și cei favorizați prin diverse mașinațiuni de aplicare a legii 119/OuG 1.
Aceștia r fi rămas cu pensiile acelea destul de mari la care s-ar fi adăugat o parte importantă de pensii crescute pe legea 223 fapt ce are crește efortul bugetar pentru pensiile celor din structurile din apărare. Ori nici o guvernare nu vrea o asemenea povară la buget, nu că ar fi prea mare ci doar că diminuează mult partea de buget ce poate fi sifonată și care face extrem de atractivă și tentantă ajungerea la putere.
Se face mereu comparația pensiilor militare de stat cu pensiile speciale. Toate pensiile speciale acordate până acum și altele care se vor mai acorda reprezintă cred mai puțin de 40% din totalul pensiilor militare și multe din ele aparțin unor categorii profesionale pe care nici un guvern ori parlament nu prea are interes să le supere.
Cuantumul avantajos este o variantă luată de mult în calcul, de cei de la butoane și nu e singura variantă.
La discuțiile cu ANCMRR pe tema art.40 din ordonanța 57, juristul ANCMRR a solicitat pentru a fi de acord cu modificările ca și cuantumul mai avantajos să fie indexat în continuare. A primit acceptul verbal ba mai mult chestia apare și pe pagina de informații a CSP a MApN, chiar dacă în final nu va fi așa.
Ne-am întrebat de ce acel termen de 3 ani pentru a opta la ieșirea la pensie între o pensie militară ori una contributivă a fost prelungit prin art.40 la 5 ani, și aici sunt niște interese ale unora făcuți militari pe filiera indirectă.
Deocamdată până luni conform legii 223 ar trebui să avem publicate în MO cele două hotărâri de guvern, cea prevăzută de art. 86 privind înființarea caselor de pensii sectoriale ale celor trei structuri din apărare , MApN, SRI și MI și cea de la art.121 privind restituirea diferențelor de cuantumuri decembrie 2010.
Faptul că nu au fost încă publicate denotă că și ordinul comun de aplicare se va apărea tot spre limita maximă de timp prevăzută de lege.
Referitor la primirea unor decizii de recalculare până în iunie extrem de puțin probabil, marea majoritate vor apărea abia după alegerile parlamentare din toamnă și în prima parte a anului 2017. Doar primele decizii pentru pensile deschise în baza acestei legi vor apărea cam atunci.

SCMD Filiala BRAILA spunea...

Pentru cei care vor un partid cu militari. Vedeti ca mai este unul. Si ce-a facut?

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Sporul pentru Omm pot sa-l desfiinteze, dar nu pot sa-mi taie din vechimea cumulata si sa nu-mi acorde sporul pentru pensia suplimentara pentru care am platit 30 de ani contributie.
De cand acordarea unui drept legal este la cheremul unor frustrati ?
Vom face ordine cu acesti cârpaci in legiferare.
@mere
PSD UNPR si noul PDL nu mai sunt de incredere pentru militari. Nu vedeti cum tac ca tembelii speriati de bombe, când acum deja ar fi trebuit sa pregateasca motiunea de cenzura impotriva lui Ciolos pentru ca a legiferat prin OUG, contrar mandatului de la învestire.
PRM poate sa fie un partid spre care ar putea migra militarii ca membri, nu numai ca simpatizanti si votanti.
Din pacate, multor militari li s-a implantat cipul neimplicarii in politica.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Hurez
Pot scoate OMM printr-o noua lege a statutului cadrelor militare, dar ea nu poate fi retroactiva!
De acord cu sporul pt pendia suplimentara!
Dar cum ramane cu vechia nefructificata si gradatiile?
Ca-n tren?

Anonim spunea...

Domnule Huhurez, referitor la afirmatia Dv. "Din pacate, multor militari li s-a implantat cipul neimplicarii in politica.", va rog sa luati in consideratie ca ORICE cip poate fi reprogramat.
In cazul de fata, un mijloc eficient este chiar acest blog.
Eu imi dau cipul la reprogramat.

Mihai spunea...

Deoarece a rasuflat pe piata postez alaturat modelul de calcul al pensiei pe care l-am expus pe acest blog aplicînd calcule pe principiul proportionalitatii.
Introduceti in casute valorile cerute si va rezulta cuantumul pensiei.Mergeti pe alegerea a sase luni cu functia cea mai mare si cel mai mare si consistent numar de sporuri.
Succes.

ancmrrcturzii.ro/calcul-online-al-pensiei-actualizata-la-01-01-2016/

iceparu spunea...

Nu am zis de PSD,UNPR sau noul PDL.Am zis de PRM.Sa scoatem naiba cipul neimplicarii.Nu sunt membru a nici unui partid dar sunt constient ca am grestit si din cauza neimplicarii imi stabilesc modul de viata toti bisnitarii,javrele,talharii,curvele Romaniei.Ne vine cu voma cand auzim de politica si pentru asta tragem ponoase.Nu-i suficient sa fii votant si simpatizant.Trebuie sa ajungi sa dictezi.

Anonim spunea...

Au fost si marinari da putini.

Anonim spunea...

Legea nu prevede indexarea cuantumului mai avantajos. Sti de ce ? El ( cuantumul) va dispare .E deja hotarat e doar o problema de timp ( cat de repede se recalculeaza in jos pensiile pe 223 ) .

karadeniz spunea...

http://www.comunicare.mai.gov.ro/stiri.php?subaction=showfull&id=1453737117&archive=

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul Ordinului ministrului Apărării Naționale, ministrului Afacerilor Interne și directorului Serviciului Român de Informații pentru aprobarea metodologiei de întocmire a dosarului de pensionare și proiectul Ordinul ministrului Apărării Naţionale, ministrului Afacerilor Interne, ministrului Justiţiei, directorului Serviciului Român de Informaţii, directorului Serviciului de Informații Externe, directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale și directorului Serviciului de Protecție și Pază pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat.
Textele celor două proiecte au fost postate, luni, 25 ianuarie 2016, pe pagina de Internet a instituției noastre: www.mai.gov.ro, la secțiunea Transparență decizională, dar pot fi consultate și la Centrul de Relații cu Publicul al M.A.I., din Piața Revoluției nr. 1 A, sector 1, București.
Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate cu privire la aceste proiecte sunt așteptate pe adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro, în termen de 10 zile.

tupak amaru spunea...

nu inteleg de ce sunteti revoltati tot pe cei nevinovati !
vad in continuare manipulare si aici . desi cuantumul de 80% era cel mai important lucru pentru toata lumea , aproape ca l-ati abandonat .
incitati prostii sa dea o noua lege prin care sa nu se aplice principiul cuantumului mai avantajos ? cui ar folosi ? prostie tipic romaneasca !
unii vorbiti prostii , inoculand ideea ca renuntarea la cuantumul avantajos ar lovi in cei care au folosit "diverse masinatiuni" pe OG 1 - mare prostie si minciuna .
aplicarea OG 57 loveste in principal in militarii de cariera , disponibilizati , cei iesiti cu pensie de invaliditate , cei fara sporuri aiurea in solde , cei care nu au avut pile , adica in militarii care au lucrat in operativ .
mai loveste in subofiteri ( agenti ) si SGV - adica in baza armatei si a celorlalte structuri .
an aceste conditti legea 263 era net favorabila militarilor ( politistilor ) cinstiti .
legea aceasta , clocita tot de politruci , pentru propriile interese , loveste in militarii adevarati .
aveti curajul sa recunoasteti acest lucru ?
in privinta "nevinovatiei " unor activi sau lideri de sindicat : vedeti ca acesti nemernici , daca i-ati ascultat cu atentie , recunosc ca au negociat anul trecut , in noiembrie - decembrie . cu cine , in numele cui , pe cine au anuntat ?
politica nu este buna pentru militari , acestia , prin excelenta , sunt oameni integri , cinstiti , cu principii - nu "curve politice " . implicarea politicului si manipularea ne-au facut mult rau .
imaginea in randul populatiei civile este catastrofala , terminati cu glumele cazone , nu isi au locul.
problema cuantumului mai avantajos : cititi motivarea elaborarii ordonantei - procesele pierdute pe aceasta tema , imaginea dezastruoasa creata au fortat guvernul sa aplice acest principiu , nu altceva .
vad in spatele fiecarui " formator de opinie " cate un partid si asta imi provoaca scarba . tocmai pentru ca suntem militari . ne putem organiza singuri , fara organizatiile mizerabile ale rezervistilor politruci , cel mai bun mod , in opinia mea , fiind cel pe localitati mari ( sau localitati cu numar mare de rezervisti ) , mijloacele de informare si de comunicare fiindu-ne suficiente pentru a comunica .
organizarea , ca si in 2011 , a demonstratiilor - intr-o zi cu semnificatie istorica , pe frig naprasnic , in locatii improprii - doar in capitala , fara a tine cont de posibilitatile de deplasare , capacitate de conducere - sunt actiuni nespecifice unor militari adevarati .
in toate demersurile domniilor voastre nu faceti referire decat la colonei si generali ! unii dispretuiti in continuare pe cei ce v-au fost subordonati dar ii chemati la miting .
nu asteptati nimic de la activi , de acolo nu va veni nimic .
ati citit ce a scris acel individ in " ziua veche " ? are grad de general ?

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

Dupa ce va veti calcula cuantumurile pe acest model de calcul o sa constatati ca ceeace am spus atunci cînd prezentam acele calcule sub tigri 3 -maiag, etc, anume ca pensiile pe l 223 nu scad fata de cuantumurile in plata pe fosta L 164 respectiv actuala L 241.
Atunci m-am bazat pe faptul ca fiecare individ are adaugat fata de fosta baza de calcul pe 241 (1+2+3+3+5+6 din model) cel putin un spor comun in plus (confidentialitate).
Pe L 263 fiind un alt model de calcul situatia este diferita si in avantajul celor care au detinut grupa de munca si sporuri consistente.
In momentul de fata cei ridicati in grupă de munca vor avea beneficii si poate chiar vor alege cuantumul mai avantajos.
Deoarece atit L 164(L241) cit si in cele mai multe cazuri L 223 modificata sau originala i-a dezavantajat pe MM si SOF acestia in mod sigur vor merge pe cuantumul mai avantajos obtinut pe L 263. La vechime completa si sporuri cît de cît pentru acestia este avantaj pe L 263. De aceea nu-si fac multi cu care am discutat probleme si nu ies la proteste.
La ofiteri cei care au pierdut pe L 263 vor avea,individual, cresteri pe L 223 modificata fata de cuantumul oferit pe L 241.
Restul ofiterilor detinatori de vechime si sporuri consistente vor avea ,individual, cresteri pe L 223 modificata fata de L 241 si in foarte multe cazuri si ca si pe L 263.deci nici acestia nu si-au pus problema iesirii in strada.
Domnul general Ciuca a vut mare dreptate cînd a afirmat faptul ca a fost o comunicare deficitara. Probabil daca nu se incurcau treburile cu ordinul comun lucrurile acum ar fi stat altfel.
Cuantumurile au fost calculate in asa fel ca 855 pe L 223 modificata sa fie mai mare ca 100% pe L 241. Cele pe L 263 ramase in plata nu intra in discutie fiind mai mari ca si cuantumurile pe fosta L164 tradusa in L 241.
Cam asta s-a vrut si nu mai mult de 102 din solda lunara bruta echivalenta actualizata la 01.01.2016. Si din cîte se pare de la asta nu se vor abate.

fiducius55 spunea...

partea IICe spune Ministerul de Interne despre pensiile speciale Postat la: 25.01.2016 - 18:08 | Scris de: Ziua News
Potrivit proiectului, recalcularea pensiilor militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, prevăzute la art. 109 alin. (1) şi art. 110 alin. (1) din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează, după caz, pe baza următoarelor elemente:
a) vechimea cumulată rezultată din dosarul de pensionare, stabilită prin ultima decizie de pensie emisă în baza legislaţiei în vigoare anterior datei de 1 ianuarie 2016;
b) procentele de calcul stabilite conform prevederilor art. 29, 39 şi 108 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea prevederilor art. 30 din aceeaşi lege;
c) situaţia soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază, corespunzătoare celor 6 luni consecutive alese conform art. 28 din Legea nr.223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, sau ultimelor 6 luni de activitate în situaţia în care beneficiarul nu îşi exprimă opţiunea, până la data de 30 iunie a.c., actualizate conform prevederilor legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare la data intrării în vigoare a Legii nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, care constituie baza de calcul;
d) gradul de invaliditate şi cauza invalidităţii;
e) numărul de urmaşi înscrişi la pensie;
f) Semnul Onorific În Serviciul Patriei sau similare, deţinut.
Baza de calcul folosită la recalcularea pensiilor militare de stat este cea prevăzută la art. 28 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, constituită din soldele/salariile lunare brute realizate la funcţia de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, actualizată conform prevederilor legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare la data intrării în vigoare a Legii nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
În baza de calcul nu se includ venituri care, potrivit legislaţiei în vigoare la data plăţii, nu reprezintă drepturi de natură salarială sau asimilate salariilor, cum ar fi diurnele de deplasare şi de delegare, compensaţiile lunare pentru chirie, valoarea financiară a normelor de hrană şi alocaţiile valorice de hrană, contravaloarea uniformelor obligatorii şi a drepturilor de echipament.
În situația în care în urma recalculării va rezulta o pensie mai mică decât cea aflată în prezent în plată, beneficiarul are posibilitatea de a opta pentru cuantumul cel mai mare, acest principiu fiind cuprins expres în art. 111 din Legea pensiilor militare de stat, garantându-se astfel că niciunui pensionar militar nu îi vor fi diminuate veniturile aflate în plată.
Pentru a veni în sprijinul pensionarilor MAI, Ministerul Afacerilor Interne, prin Casa de Pensii Sectorială, a înființat o linie telefonică specială prin intermediul căreia pot fi obține informații legate de modalitatea de aplicare a cadrului normativ referitor la pensiile militare de stat. În plus, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, www.mai.gov.ro , pe prima pagină, la secțiunea ”UTILE”, a fost creat un link către pagina Casei de Pensii a MAI (http://www.mai.gov.ro/index03_3_04.html), unde pot fi găsite informații referitoare la noile prevederi legale privind pensiile militare, răspunsuri la întrebări frecvente și modalitățile de contact ale specialiștilor de la Casa de Pensii a MAI, se arată într-un comunicat de presă.
Sursa: stiripesurse.ro

Iulian Mareș spunea...

Karadeniz
Ca ideie..
Ati mai auzit sa se supuna dezbaterii un ordin, fie el si de ministru!
Dar de ce nu se supune dezbaterii publice si Directiva Stategica?
Democratie originala!
Dar art 40, de ce nu l-au discutat in Agora?

Mihai spunea...

Repet
Deoarece a rasuflat pe piata postez alaturat modelul de calcul al pensiei pe care l-am expus pe acest blog aplicînd calcule pe principiul proportionalitatii.
Introduceti in casute valorile cerute si va rezulta cuantumul pensiei.Mergeti pe alegerea a sase luni cu functia cea mai mare si cel mai mare si consistent numar de sporuri.
Succes.
Nivelul sporurilor o sa fie calculat cu precizie de financiariii unitatilor de bastina dupa propriile instructiuni financiare emise in baza L 138/99 transpuse identic în L 284/2010 (familia bugetara -aparare ordine publica si securitate nationale) lege pe care se va lucra ca si noua lege a salarizarii unice.Aceasta lege contine definite toate componentele de baza ale L 223 modificata.

ancmrrcturzii.ro/calcul-online-al-pensiei-actualizata-la-01-01-2016/

Unknown spunea...

@Iulian Mares - "Chiar, nu am vazut duminica nici un marinar! Oare de ce?"
Cum nu, a fost un colonel care a vorbit in numele constantenilor, si care a invocat spiritele rezervistilor din Dobrogea de la trupele de uscat, aviatori si marinari. Deci au fost prezenti printr-un reprezentant!

Bejan Ghiorghe spunea...

http://www.mai.gov.ro/documente/transparenta/Proiect%20ordin%20actualizare%20recalculare.pdf

calin spunea...

"Comisia Europeană a avertizat luni că 11 state europene, printre care și România, se confruntă cu riscuri ridicate la adresa sustenabilității finanțelor publice deoarece nivelul datoriei lor va fi ridicat chiar și peste 10 ani, transmite Reuters." (stiripesurse)
Pe RomaniaTV s-a prezentat un document prin care se demonstreaza intentiile de a se ingheta totul (salarii si pensii) pana prin 2026.
Unele zvonuri cu privire la o ordonanta prin care cuantumul in plata va fi cel calculat pe LPM & OG57 (plus o eventuala renuntare la OM)se pare ca nu prea sunt zvonuri ci aproape certitudini....
Se cam leaga toate !!!

tigri2 spunea...

Nu incercati niciun calcul aplicand OUG 57 (art 40) ,va rezulta un cuantum mai mic cu cel putin 33% decat cu L263 sau L 164.Este micsorata baza de calcul si sunt scoase sporurile,primele si premiile,iar pensia suplimentara ,in majoritatea cazurilor,nu-si face efectul.

Iulian Mareș spunea...

@Denim Denis
Reformulez...
Un reprezentant al marinarilor, care a si luat cuvantul!
Dar cati reprezentanti ai penitenciarelor, in uniforma, erau, constituiti pe puscarii, vazuta-i?
Ah, sa zic ca l-am vazut si pe cdor(M) Vladutoiu, dar era in camuflaj/padure, forte terestre!
Totusi....subtire tata!

Iulian Mareș spunea...

@tupak amaru
Ai foarte mare dreptate, daaar are si Maxim One, caci cine a luat leapsa o data......o mai poate lua! Si care sa fie pasul 2...in fapt due?
Pai...ar cam fi renuntarea la cuantumul cel mai avantajos!
De ce?
Pt. ca se pate! ....daca ai sters pe jos cu o lege organica printr-o oug...si atentie, nu este prima data, ce te impiedica sa nu o mai faci? Si apoi principiul repetitivitati versus cuantumul cel mai avantajos!
Si cine va tipa?......nu-i greu de dedus!
Prietene, cine musca mana odata ori ii scati dintii, ori i-o intanzi si pe cealalta!
De asta am si zis....pt motive de nerespectare repetitiva a unei anume legi, tot organice, luni, la prima ora am si intentat actiune in justitie!

Iulian Mareș spunea...

@calin
Ce spune comisia europeana e apa de ploaie, pt ca nu vor sa accepte cresteri salariale in tarile emergente, in mod special din fostul bloc estic!....De ce? Ei, e lesne...scade profitul companiilor lor!
Ratingul de tara este analizat de institute specializate si noi sta binisor parca cu BBB .... ceva gen propice unor investitii sigure!

Iulian Mareș spunea...

Pentru ce-i care vor sa citeasca ceva interesant, iata ce spune Ion COJA:

http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/ce-ai-facut-dusa-pui-de-lele-cu-arhivele-militare/

Iulian Mareș spunea...

Erata, cu scuze!
Cei....deh, tableta asta!

Unknown spunea...

@Iulian Mares - "Dar cati reprezentanti ai penitenciarelor, in uniforma, erau, constituiti pe puscarii, vazuta-i?"
Am vazut, ca doar scria pe uniforma lor, au fost vre-o 5-6, erau grupati mai in stanga scenei (privita dinspre Antipa) si nu se distingeau dupa puscarii. Poate or fi fost mai multi in civil, nu stiu.
Oricum, numarul celor de la penitenciare este nesemnificativ la cati pensionari din armata si MAI sunt in Bucuresti si Ilfov.
Asocierea cu Dogaru si poate frigul i-a facut sa nu iasa in piata.

Anonim spunea...

Minciuni de la cap la coada.

Iulian Mareș spunea...

Denim
Penitenciarele erau ultimii la care ma asteptam....eu am fost si sincer, ma asteptam la mult mai multi. Numai in Bucurest cati pensionari sunt, apoi, Ploiesti, Ialomita, Buzau, etc....si ma refer la cei din judetele mai apropiate.
Dar ce pot eu face daca oamenii nu au venit din scarba, lehamite, frig, varsta, boli samd..?
Am vazut o delegatie din Oradea si alta din Botosani! Ei cum au putut?
Nu prea am explicatii!
Daca vor iesi dupa suprimarea OMM si/sau cuantumului cel mai avantajos cred ca va fi prea tarziu!