Un produs Blogger.

duminică, ianuarie 03, 2016

Petiția Col. av. Iepure Viorel către Avocatul Poporului

5 comments


http://4.bp.blogspot.com/-LhHymsOp_-o/VoK_2KOqgJI/AAAAAAAAB4g/ceBkQpaA-I4/s1600/Document-page-001.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-yz2XQSA8hio/VoK_2P7VX1I/AAAAAAAAB4c/UV_-aP3kWeA/s1600/Document-page-002.jpg


http://4.bp.blogspot.com/-KJc-RQKJTrQ/VoK_2Lsw3lI/AAAAAAAAB4Y/MjhaMO4FY2s/s1600/Document-page-003.jpg
http://2.bp.blogspot.com/--DbEg-1YQdA/VoK_2-EDV6I/AAAAAAAAB4k/vbHTDw9MD4k/s1600/Document-page-004.jpg
http://3.bp.blogspot.com/--mvLnulUCRU/VoK_3b5ArEI/AAAAAAAAB4w/YcYpwTrtjCo/s1600/Document-page-005.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-b6xyQZeG_IY/VoK_3ef6V0I/AAAAAAAAB44/ou1PJ1ZFPKE/s1600/Document-page-006.jpg

5 comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Excelent motivata aceasta petitie.
Col. Iepure nu a scos in evidenta ca la o vechime cumulata de 25+11 ani, respctiv procent de 65%+11%, incepe sa se reduca un drept privat, component al pensiei de serviciu, sporul pentru pensia suplimentara, iar de la 65%+20% vechime cumulata(conditii de munca si stagii ulterioare pensionarii) se pierde total sporul pentru pensia suplimentara.

Oficialii guvernamentali motiveaza aceste pierderi prin compensarea lor cu alte drepturi exterioare legii pensiilor, respectiv prin drepturile dobândite de militarii decorati cu Ordinul Meritul Militar.

Unknown spunea...

Pe site-ul CSP a aparut documentul “ Informații esențiale pentru beneficiarii Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare”
La pct 6 se precizeaza “ În situaţia în care se constată diferenţe între cuantumul pensiilor recalculate şi cuantumul pensiilor aflate în plată, se păstrează în plată cuantumul avantajos beneficiarului, acest cuantum fiind supus indexărilor anuale ulterioare, în conformitate cu dispoziţiile art. 59 din Legea nr. 223/2015. Menţionăm că nicio pensie aflată în plată nu va scădea în urma procesului de recalculare.”
Eu inteleg ca anual se vor indexa toate pensiile militare atât cele recalculate cât si cele in plată ( daca sunt mai avantajoase !) . Deci nu se ingheață pensiile , cum am crezut initial !
As dori sa se discute despre acest subiect care pare interesant !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicitari onorabilului Col. av. car valoreaza cat un Batalion de Generali, care la ora actuala tac chitic din gura si stau pititi de dupa perdele, asteptand ca ordonanţele cu grade mai mici sa faca demersurile care, de drept si moral, le-ar fi revenit domniilor lor aceasta onoranta sarcina! Dar, ma rog, sa fiu respectuos cu superiorii mei si sa stau in banca mea...Eu cred cu desavarsire in reusita! Inca o data, felicitari Dl. Colonel!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Victor Dimitriu: Cresterile anuale sunt stipulate in Legea 223, in raport cu inflatia, fie mica, fie mare, pana in anul 2030 in mod descrescator. Cititi cu atentie si ve-ti gasi stipularea, parac spre sfarsit, la Anexa.

Huhu Rezea spunea...

@Dimitriu
Casa de pensii, un organism tehnic al ministerului, se lanseaza intr-o campanie jegoasa de dezinformare, de parca s-ar adresa prostilor.
Ma refer la punctul 6 al documentului.
De cand cu moda recalcularilor de pensii lansata prin Legea 19/2000, pentru civili, si Legea 164/2001, pentru militari, aplicarea cuantumului mai avantajos a presupus coexistenta a doua cuantumuri pentru pensionarii care s-au pricopsit cu un cuantum recalculat mai mic decât cel in plata:
-cuantumul recalculat, cel din Decizia de recalculare, mai mic
-cuantumul in plata, cuantumul vechi, mai mare.
Orice pensionar care a beneficiat de cuantumul mai avantajos stie ca a ramas cu acela multi ani, pentru ca indexarile si actualizarile se aplica la cuantumul recalculat, nu la cel in plata.
Abia dupa ce cuantumul recalculat, indexat si actualizat, depaseste cuantumul in plata se bucura si pensionarul de urmatoarele indexari si actualizari.
Legea 223/2015, nici revizuita de mârsava OUG 57/2015, nu contine dispozitii din care sa rezulte ca in viitor se va proceda altfel.
Articolele 59 si 60 se refera la cuantumul pensiei militare, nu la cuantumul aflat in plata.
Anul acesta se aplica indexarea, poate si la anul, pentru ca abia peste 2 ani vor fi emise deciziile de recalculare.
Cum deciziile se aplica din luna ianuarie 2016, poate ne trezim si cu decizii de regularizare si retineri pentru cei care vom avea cuantum recalculat mai mic, si vom fi destui, comparativ cu cuantumul in plata la 31 12 2015. Adica sa restituim indexarile din 2016 si 2017.
Sa nu ne mai abureasca domnii de la Casa Sectoriala cu astfel de minciuni.
De graba sa revizuiasca textul Sintezei de dezinformare.