Un produs Blogger.

joi, ianuarie 07, 2016

Cum se actualizeaza pensiile militare potrivit modificarilor aduse de OUG nr.57/2015

100 comments
Asfintit in Caraibe, Martinica

Iata textul  din Legea 223/2015  ramas in vigoare dupa abrogarea alin.(2) al art.60 si alin.(2) al art. 109.
Art. 60.
 – (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional şi/sau solda de funcţie/salariul de funcţie al militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, în procentele stabilite la art. 29, 30 şi 108 şi în funcţie de vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie, astfel:
 a) potrivit gradului militar/profesional avut la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu şi a mediei soldelor de funcţie/salariilor de funcţie îndeplinite în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, la cererea persoanelor ale căror drepturi de pensie au fost deschise înainte de intrarea în vigoare a prezentei legi;
 b) în funcţie de gradul militar/profesional deţinut la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu şi media soldelor de funcţie/salariilor de funcţie deţinute în cele 6 luni alese conform 23 prevederilor art. 28 pentru drepturile de pensie deschise în baza prezentei legi.
 (2)  Abrogat   În situaţia în care, în termen de 6 luni de la data primei majorări, persoanele îndreptăţite nu depun cerere în acest sens, actualizarea se face, din oficiu, pe baza mediei soldelor de funcţie/salariilor de funcţie din ultimele 6 luni de activitate.
(3) În anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59, cât şi cele ale alin. (1) se aplică dispoziţiile cele mai favorabile.
(4) Procedura de actualizare prevăzută la alin. (1) se stabilește prin ordin comun al conducătorilor instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale, emis în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Am putea spune ca, in legatura cu actualizarea pensiilor militare, OUG nr.57/2015 aduce singurele clarificari in favoarea pensionarilor militari in plata, in sensul ca nu mai amâna prima actualizare la doi ani dupa prima majorare a soldelor activilor. Nu este chiar asa. Chiar daca au fost abrogate textele care amânau prima actualizare a pensiilor militare, operatiunea nu poate avea loc inainte de emiterea deciziilor de recalculare, peste 2 ani, pentru ca nu se pot actualiza in functie de soldele de grad si functie decât pensii calculate in algoritmul Legii 223/2015. E dificil sa transformi punctele de pensie, din actualul cuamtum in plata, in solde.
Asadar, in cazul in care in anul 2016 are loc o majorare a soldelor activilor, prin aplicarea legii salarizarii, aceasta nu s-ar putea materializa intr-o actualizare in pensiile militare decât dupa emiterea deciziei de recalculre si nu in decizia de recalculare. Pentru recalculare, soldele se actualizeaza, potrivit art.109, la data de 01 01 2016. Prima actualizare a pensiilor recalculate, se va face din oficiu, fara alta cerere de alegere a celor 6 luni, si ar putea sa  materializeze una sau doua majorari ale soldelor activilor din anii 2016-2017.
Pâna la emiterea deciziei de recalculare, doar indexarile se aplica la cuantumul in plata, respectiv la cel contributiv, Legea 119/2010, Legea 263/2010, sau reintregit, potrivit legii 241/2013, avut de militari la 31 12 2015, transformat de Legea 223/2015 in pensie militara.
Aici se strecoara cei de la MApN cu dezinformarea ca indexarile se aplica la cuantumul in plata.

Cât din majorarea soldelor activilor se transfera, prin actualizare, in pensii?
Raspunsul este dat de art. 60 alin.(1). In procentul stabilit fiecarui pensionar, in Decizia de recalculare, prin aplicarea articolelor 29, 30 si 108, adica pâna la maximum 85% din majorarea primita la solde de cadrul activ.
Cred ca este clar pentru toata lumea ca actualizarile se aplica la cuantumul stabilit prin decizia de recalculare si nu la cuantumul in plata.
Concurenta indexare-actualizare, dupa emiterea deciziilor de recalculare, reglementata de alin. (3) al art. 60. 
De regula, daca se aplica, indexarile  sunt prevazute la inceput de an, in Bugetul de stat. Daca in cursul acelui an are loc si o majorare a soldelor activilor, aceasta se aplica si  pensionarilor, in masura in care actualizarea este mai mare decât indexarea. Spre exemplu, daca actualizarea(85% din majorarea soldelor) este o crestere de 10% a pensiei,  iar la inceputul anului indexarea a reprezentat o crestere de 4% , pensionarul va primi doar diferenta de 6 procente.
Altfel spus, actualizarea se aplica integral doar daca in respectivul an pensiile nu s-au indexat. Daca actualizarea ar fi mai mica decât indexarea de la inceputul anului,   nu se va mai aplica.
Ghici... ghicitoarea mea! La care cuantum se aplica indexarile? 

100 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Indexarea nu va atinge, dar nici nu va depasi 5 %, pentru ca in caz contrar ministrul apararii ar fi exclus din gasca masonilor cu şorţuleţ pe cuculeţ, nevasta nu o sa-l mai lase sa vada negru in faţa ochilor cu capul sub plapuma, i se rad perciunii si Soros nu-i mai da si lui o bucata din Ardeal, dupa ce-l va desprinde de patria mamă si-l va anexa Ungariei Mari!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
La ora aceasta indexarea bruta de 5% a cuantumului pensiei militare este deja inscrisa pe cuponul de pensie pe luna ianuarie, indexarea neta urmând sa apara in conturi peste doua zile.Plus cresterile rezultate din deducerile fiscale.
Aici este vorba despre actualizarea pensiilor militare pe care o asteptam peste 2 ani.
Am tinut sa demontez in special dezinformarea pe care Comunicatele Ministerului Apararii o fac cu asiduitate in legatura cu aplicarea cuantumului mai avantajos si ca nicio pensie in plata nu va scadea.
Situatia este groasa. Probabil ca simularile au aratat ca foarte multe pensii recalculate sunt mai mici decât cele in plata pe Legea 263/2010 si decât cele stabilite in baza Legii 164/2010, actualizate.

Mihai spunea...

Cu parere de rau singurul care a furnizat informatii corecte despre modul de aplicare a legii si un desfasurator al derularii procesului de recalculare a fost maiag-Tigri 3, ba unii in prostia lor nemarginita i-au adus injurii nepermise,fara scuze ,lucru care m-a determinat sa schimb userul.. Nimeni nu a luat in seama si chiar acum multi zic ei ~mari cunoscatori~inca mai bîjbîie incoerent prin meandrele unei legi cu profil de calcul simplu .
Regretabil ca se induc in rîndul maselor afirmatii catastrofale asupra legii vizavi de veniturile incluse.
Din ratiuni de el stiute Huhurez a refuzat publicarea multor comentarii sustinute de informatii de la baza de emitere.
Reluati informatiile corecte postate sub maiag si documentati-va cu ce va este neclar in legatura cu aspectele pe care oricît au fost explicate nu le-ati asimilat ca fiind bune si coerente in conformitate cu ceeace a aparut pe urma in comunicatele ministerelor.
Singura problema a legii este acest barem de 65% in loc de 80% care sper sa fie rezolvat amiabil prin negocieri intre parti.
Cu regretul constatarii ca foarte multa lume este necunoscatoare a legilor si a modului de lucru cu efectele legii(incadrari in grupe ,cuantum avantajos,baza de calcul,etc) ma retrag definitiv din acest mediu de dezinformare si promovare a ideilor in neconcordanta cu legile in vigoare. Oricum in armata nu se studiaza dreptul si nu pot fi pretentii.
Urez succes deplin tuturor celor care lupta pentru revenirea la procentul de 80%.
Oricum in baza legii cel mai mult au de cîstigat MApN-stii ,urmati de MAI,etc care nu mai beneficiaza de redistribuiri in grupe de munca.
Mult succes ,dragi camarazi si interlocuitori de aproape patru ani pe acest blog.Scuze tuturor care s-au simtit deranjati.
Semneaza
Avianyc-tigri 3-”maiag”-”anonim”-”anonim XXL`si la hîrjoneala ”tehnocrat„ si ”maiag” carora le cer scuze.

Azi doi fosti colegi de la ultimul meu loc de munca au reusit in conditii meteo grele sa puna pe pista si sa redea zimbetul pe buzele a peste 100 de pasageri reusind sa-i demonstreze la el acasa celui care ne umilea cindva numit in concern Boc-Basescu, ca aviatia este un domeniu complex cu riscuri si responsabilitati enorme pentru cine o practica si nu poate fi batjocorita de niste politicieni vremelnic saltati in posturi si functii pentru care nu au nici chemare nici merite. Azi m-au sunat multe telefoane in special de la cei care nu stiau ca m-am retras de noua luni din activitate . In urma acestor telefoane mi-am sunat colegii de la mansa si i-am felicitat in numele tuturor celor care m-au sunat si in nume personal.
Boc-basescu in mod sigur nu au sunati de nimeni ,ba cred ca le-au adresat ce li se cuvine.
Cu respect deosebit

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Fenomenal! Deci, din frica marilor scandaluri, nu se joaca cu indexarea, iar cu actualizarea parca nu-mi vine sa cred ca exista asa ceva, dupa asteptarea de peste 2 ani! Doar ce voi vedea in mana ma va face sa cred ca nu visez! Eu, ca de obicei, am incredere in Dv, pentru ca mereu ce ati spus, s-a adeverit ca just! Dar ce ne facem ca se discuta din ce in ce mai aprins ca fondul de pensii e in pericol, ceea ce ma duce cu gandul la un joc al serviciilor secrete, care la ordin imprastie informatia ca sa pregateasca terenul si moralul ca nu sunt bani, in realitate fiind bani, dar Merkel nu accepta sub nici o forma ca veniturile din pensii sa creasca! De aia s-a si dus Ciolos, la noi ordine si slugareli, la aceasta amanta dezbracata a plajelor din Romanica! Guvernantii vor trebui sa-i asculte si pe stapanii in Germania si Bruxelless, dar le ţâţâie curul de frica sa n-o ia in freza de la populatie pentru pregatirea austeritatii inventate de Basescu, tot la ordinul Vestului! Multumim pentru vestile cu actualizarea si indexarea!

Unknown spunea...

Am tot citit că vor fi recalculate pensiile militarilor aflate în plată, dar numai pentru cei care au iesit la pensie pana in 2010. Asta inseamna ca pensiile celor care au iesit din 2011 pana in 2015 nu se vor recalcula? Dar ce se va face cu ele? Vor ramane asa stabilite pe criteriul contributivitatii. Asta nu inteleg, celor iesiti din 2011 incoace de ce nu li se mai recalculeaza dupa Legea noua? Care este reglementarea?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisor 3: Nu trebuie sa retragi, pentru ca aici de fapt este un forum de dezbateri constructive, si pot afirma ca nu m-am suparat daca nu mi-a aparut o postare! Trebuie sa intelegem ca nu e usor sa tii in frau o paleta larga de bloguri, fiecare avand pesonalitatea mai mult sau mai putin puternica, iar in cazul nostru mai este si tendinta spre vulg, ceea ce nu ti se imputa, dar poate nu cu rautate adminul n-a vrut sa te posteze la un moment dat! Suntem aici foarte multi, sunt si mai multi care nu apar din motive din lipsa de atasament fata de nazuintele si crezul nostru comun sa ne recastigam drepturile, dorind sa se strecoare sa ne imbarlige si sa ne destrame, adminul avand chiar o misiune de supraveghere dificila, o spun fara sa crezi ca aduc aici osanale, ci purul adevar! Nu uita ca pe un blog pot exista prieteni, dar si adversari, iar mie imi place sa cred ca-mi esti un prieten, ceea ce m-ar afecta lipsa unui combatant valoros! Eu cred ca razgandirea face parte din caracterul nostru de coechiperi, si ar trebui sa reflecti la aceasta hotarare neasteptat de frapanta si neconstructiva, pentru noi, toti! Sunt sigur ca nu vei hotari ce este mai rau! Ma bucur pentru sinceritate si bine ai revenit alaturi de noi!

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Tocmai pentru ca am apreciat informatiile tehnice pe care le-ai dat, in aceeasi masura au deranjat tonurile stridente de trompeta oficioasa a structurilor militare care au atentat prin aceasta OUG la onoarea si demnitatea rezervistilor.
Cum poti sa te faci purtatorul de mesaj al celor care iti taie peste 15% din baza de calcul a ta, de aviator, nu a altuia? Cum poti sa accepti, apoi, blocarea cuantumului la 85% din aceeasi baza de calcul care, repet, iti apatine?
Nu este suficient sa se revina la procentul de pensie de 80%, daca nu se revine si la limitarea de 100% din baza de calcul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce bine e cand din intanlirea a doua pareri diferite, ceilalti din jur pot sa traga cele mai bune concluzii! Asa putem sa intelegem si realitatile care se nasc din emiterea unor documente oficiale care ne ataca drepturile constitutionale! Parerile, fie ele cum or fi, dau nastere la concluzii evidente de unde se poate invata ceva!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Gheorghita
Cum sa nu? Se recalculeaza toate pensiile in plata.
Pareai mai informat când ai mai intrat pe acest blog. Citeste, te rog, legea ca este pe prima pagina a blogului. Dai clik pe titlu si gata ...!

Unknown spunea...

Nu mai inteleg nimic!
Uitati ce spune Ordinul domnului Motoc Ministrul Armatei! Ori eu asta citesc aici ca numai celor care au iesit pana in 2010 li se recalculeaza.

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a emis miercuri ordinul nr. M.123/2015 pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, astfel încât militarii care au trecut în rezervă până la data intrării în vigoare a Legii nr. 263/2010, respectiv până la data de 31.12.2010, vor beneficia de pensii recalculate.

Unknown spunea...

http://www.agerpres.ro/social/2016/01/06/ministrul-motoc-a-emis-ordinul-de-recalculare-a-pensiilor-militare-in-baza-legii-223-2015-16-30-50

Huhu Rezea spunea...

@Gheorghita
Ordinul M123 este altceva decât Legea 223 si OUG 57. Se refera si la reincadrarea militarilor care s-au pensionat inainte de de 01 01 2011 in conditiile de munca aplicate celor care inca se aflau in activitate la acea data.
Daca esti pensionar dupa 2011 esti deja beneficiarul acelor conditii si nu trebuie sa mai faci cerere pentru grupele de munca la CMZ.
Asta nu inseamna ca nu trebuie sa faci cerere catre CPS pentru alegerea celor 6 luni in vrderea recalcularii pensiei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gheorghita: Buna explicatia adminului, pe care la fel am inteles-o si eu citind acest Ordin, chiar ma pregatisem s-o explic, dar nu stiam totusi ca nu mai trebuie si cerere pentru grupele de munca pentru cei dupa 2011, decat doar pentru recalculare si cele 6 luni din 5 ani.

Unknown spunea...

@ Huhurez

Chiar că nu sunt bine informat!
Acum am înțeles!
Va mulțumesc foarte mult, domnule!
Ceva suplimentar:
Despre pierderea indemnizatiilor conf legii 8 din 2006, cu pensionarii membri ai uniunilor de creatie, nu se aude nimic, nu? Adica ramane cu s-a stabilit... Vor fi taiate.... Acum nu stiu daca se vor emite ceva hotrarari sau decizii de anulare a deciziilor pe care le avem cei in cauza...
Scuze ca deranjez prea mult in seara asta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ M-a amuzat intanlirea dintre doua fiare cu gheare! Si totusi, nu s-a lasat cu o gheraneala in toata regula! Ratiunea a invins si de aceasta data! Vaia con Dios catre sentimente mult mai blande si bune! Intanliti-va la o bere, caci halcile de carne le sfasiem impreuna sa sara fulgi, pene, perciuni, sortulete, cuculete si ciufuri de tehnoretardati ciufuţi!

tigri2 spunea...

ACOLO SUNT BANII DUMNEAVOASTRA!

De ce nu mai sunt bani de pensii? Dece nu mai sunt bani in tara?
Nimeni nu aminteste de cei 3,8 milioane de romani care muncesc si platesc impozite (si pentru pensii) altor tari. Sunt romanii plecati,o forta de munca calificata si motivata,spuma inteligentei romanesti ...a plecat si munceste pentru altii fiindca ai nostri POLITIHOTI i-a alungat prin nepasare,mediocritate si spiritul de hotie ce-i bantuia si-i bantuie.Anii trecuti in Romania veneau cate 7-8 miliarde de euro de la romanii plecati,acuma nu mai vin acesti bani, copiii ramasi in tara ,pentru care se trimiteau acesti bani ,au crescut si au plecat alaturi de parintii lor,pentru o viata de OM nu de vita exploatata la sange si tinuta in obscurantism si-n iobagie permanenta. S-au eliberat de jugul nepasarii de oameni,simt si ei diferenta intre a fi tratat ca OM nu ca sluga.
O sa mai rezistam putin ,se va duce si rezerva de grasime ,acumulata si vom muri de inanitie.
HOTILOR,ati furat destul ,opriti-va caci nu va veti putea bucura de 'roadele" talhariei voastre!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Sergiu, pe alt blog, citez: Ministrul Justitiei pe Digi TV, h. 21.00:
,,Legea Organica NU poate fi modificata prin OUG! In timmpul mandatului meu, NU se va intampla asta!'' Se refera la Ordonanta criminala si insangerata, 57, emisa de catre tehnoretardatii patati pe maini cu sange criminal de tradatori de Patrie si ai Armatei romane! Felicitari, doamna ministru, si sa va dea Dumnezeu sanatate si infiniti ani de trait in sanatate, fericire si prosperitate, iar criminalilor nazisti, perciunati, masoni si sorosisti le dorim sa nu fie fericiti si sanatosi in toata viata lor foarte trista, deprimanta si foarte scurta in cea mai crunta mizerie morala si materiala! Dixi.

Anonim spunea...

Tigri 3 esti dubios oricum .Ce problema ai la capatana de atacai forumistii sub mai multe nikuri si ridicai in slavi OUG 57 ? Sa te intorci inapoi pe aici cand o intarca mutu iapa.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
In interviul de la DiGi Tv, ministresa Pruna nu s-a referit la OUG 57 ci la intentia CSM de a propune modificarea prin OUG a unor prevederi din legea privind statutul magistratilor.
Referirea era la general, dar iata ca in mandatul sau s-a modificat legea 223 prin OUG.
@Gheorghita
Stiam ca am mai conversat. Asa cum ti-am mai spus, problema este in Legea 8/2006, nu in legea pensiilor militare.
Acea indemnizatie este acordata doar artistilor creatori pensionari in sistemul public de pensii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Ministresa n-a vrut sa semneze OUG 57-CRIMINALA SI FASCISTA, dupa cate stiam, imediat dupa emitere!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tigrisorule 2, ma alatur si complectez: De ce nesimtirea tehnoretardatilor merge atat de departe sa-si ridice salariile nesimtite de la stat si de la gura flamanzilor si copiilor, pentru care nu fac nimic, in afara de a reteza drepturi constitutionale si a fi in slujba puterilor straine si oculte, si cand sunt remunerati de fundatiile sorosiste si de catre Bruxelless?! Plus ca pentru tradare si macel la drepturi mai iau si solde de sclavi si lingai de la organizatiile masonice?! Sa ne spuna ei cu mestecatoarele alea ale lor nesatule si indesate pe nedrept, cu sporuri de nababi sa injoseasca si sa dezonoreze Armata si poporul roman!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Ei, n-a vrut! N-a fost prezenta in sedinta de guvern. Era plecata la vechiul serviciu de la Bruxelles.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Genial! Cum de nu m-am gandit la asta si m-am lasat dus de val spre pacaleala?!!! Deci, Satana, tot Satana-i printre satanii, asa ramane si moare!...

Mario spunea...

Iata o idee ,de cum putem fi mai multi pe 24 ianuarie in Piata Victoriei. Din vorba in vorba cu niste amici de la politie ,inca in activitate , pe care i-am lamurit cam cum sta treaba cu viitoarele lor pensii, acestia s-au hotarat sa participe si ei alaturi de noi.Mi-au zis ca isi iau liber pe 24 si ca fiind inafara serviciului pot participa si ei deoarece statutul de functionari publici cu statut special nu le interzice prezenta la la miting mai ales ca sunt si menbrii in sindicate.La randul lor m-au asigurat ca vor vorbi si cu alti colegi activi pe care sa-i convinga sa participe .Cred ca este o idee buna, si primul pas a fost facut. Cu cat atragem mai multi activi langa noi ,cu atat sansele noastre cresc.Asa ca va rog daca credeti ca este o idee buna, si aveti prieteni, cunostinte care lucreaza in politie sa incercati sa stati de vorba cu ei si sa le explicati cam ce ii asteapta la iesirea la pensie.Eventual trebuiesc atrasi si activii care lucreaza in penitenciare caci si ei chiar daca apartin de Ministerul justitiei tot functionari publici cu statut special sunt.In speranta ca poate nu gresesc,va doresc succes.

Anonim spunea...

Pt. domnul Huhurez,
Sunt pensionat pe 03.01.2011, si in fisa cu grupele de munca, pentru perioada studiilor, respectiv institutul militar, sunt trecute conditii normale. In M 123/2015 obserserv ca se face referire si la institutiile de invatamant, conditiile de munca sunt cele stabilite de conducerea institutiei. In aceste conditii fac cere pentru o noua fisa catre CMZ....?
Multumesc !

tigri2 spunea...

Ce spun brasovenii,craiovenii si constantenii despre participarea la mitingul de pe 24 ianuarie,de ce tac? Sau marile garnizoane de aviatie Bacau,Tecuci,Ianca,Borcea,ar trebui sa se mobilizeze cu totii,este ultima noastra reduta,daca acuma ne blazam ,nu vom mai fi in stare niciodata sa ridicam fruntea si adversarii nostri vor profita simtindu-ne slabi.Treziti-va cu totii,in carje ,in bastoane ,cu prieteni si rude,numarul nostru va conta enorm! Ardealul vad ca tace,cu tacerea vom ramane.

Iulian Mareș spunea...

Mai stie cineva stadiul dezbaterii din Senat a OUG57? Parca era inregistrata cu L655?
Dati o informatie....nu reusesc sa o caut!

Iulian Mareș spunea...

Mai stie cineva stadiul OUG57 la Senat?
Eu nu reusesc sa dau de ea!

Iulian Mareș spunea...

Imi pare rau sa dau vesti naspa!
Am gasit-o. L665/2015

http://www.senat.ro/legis/lista.aspx

emanuel spunea...

...in 24 ianuarie impactul pozitiv privind manifestatia impotriva acestui ,, Guvern sluga '' , poate fi foarte mare daca... participantii vor veni imbracati in tinuta militara. Fiind o zi de Sarbatoare Nationala nimeni nu v-a putea condamna acest aspect , iar orice actiune a jandarmilor de impedicare a manifestatiei ... prin bruscare , atingere ...constituile o lezare a demnitatii ,cinstei , onoarei militare. Chestia cu recalcularea , trimiterea cererilor catre ... este praf in ochi pentru cei deja in plata - nu ei au intocmit ultimile decizii in care sunt cuprinse si tabelele cu soldele avute , cu anii lucrati in grupe , cu stagiul de cotizare ... sunt toate scrise negru pe alb ! Este o metoda de amanare in aplicarea legii 223 de la 1 ian. 2016 un fel de lalaiala birocratica ,deoarece in LUNA MAI se inventeaza o noua criza , un nou plan de austeritate. Singura noastra sansa este anularea OUG 57 si aplicarea legii IMEDIAT. Cei ce tot intrebati pe aici ...unde , cum se fac cererile ... catre cine - mai bine ati convinge activii sa participle cu familii cu tot la mitingul din 24 ianuare ( fiind si asa sarbatoare) , pentru a forta puterea sa renunte la OUG 57. in ceea ce ne priveste - restul sunt si raman - discutii, pareri ...!

Huhu Rezea spunea...

@anonim
Nu trebuie sa faceti cerere. Elevii scolilor militare nu sunt inclusi in ordin. Ordinul se adreseaza doar personalului militsr din MApN definit de art.3 lit a) din L223.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez
Sa inteleg ca anii din scoala militara nu se pun la vechime?
Cineva spunea ca se pun, aveam statut de militar, juramant! Unii au fost chiar de la sg maj in sus, incepand cu anul III!

Huhu Rezea spunea...

Mares
Pâna la 01 02 este vacanta parlamentara. Se asteapta Raportul Comisiei de buget.
Avem promisiunea presedintelui comisiei de aparare ca va fi si u Raport al acestei COMISII. Domnul presedinte a fost receptiv la propunerile noastre si când s-a dezbatut legea in Senat.

CEZAR spunea...

Tigri-insusi - Cheama in lupta ..
Cocarjati si in baston ..
Cu Alheizmer si Parchinson
Rupti in cur si morti de foame
Curg falangele romane ..

Iulian Mareș spunea...

Huhurez
Dar sunt deja 2 avize cu favorabil ceea ce este nefavorabil pt noi!
Anul trecut, pe o ordonanta asemanatoare, Tariceanu, pe final a semnat/stampilat si trimis deputatilor/camera decizionala, recomandand scoaterea din legea de aplicare a ordonantei a prevederii potrivit careaia se amana in plata pt al 5-lea an consecutiv ajutoarele prevazute legal.
Si ce sa vezi?
Un deputat psd, de la comisia de munca nu a fost de acord, nici el nu stie de ce....nu a fost in stare sa treaca in tabel o motivatie..., a tras lini parca, nici sa treaca o prostie nu a stiut, iar pe final, legea de aplicare a OUG a iesit tot cum a dorit ponta!
De asta ma agit, ca stiu ce smecherii se fac!

Iulian Mareș spunea...

Tigri2
La mansa cursei aterizata cu incident la Cluj era si Paul?

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Scoala militara conteaza va vechime, dar in conditii normale de munca.Asta spune art. 1 din norme.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am vorbit, aleatoriu, cu cativa politisti si cu un pompier de la SMURD, zilele astea. Ei sunt informati cu framantarile noastre si despre Ordonanta criminala si fascista! Parerea celor tineri este ca drumul spre Occident si demisia e mai buna, decat sa-si riste viata si sanatatea degeaba, stand intr-un sistem care nu le aduce nici o satisfactie, mai ales la iesirea la pensie! Din Ocident se pot intoarce si cu pensii care sa le sustina traiul la batranete, sa-si mai ia o masina sau sa-si construiasca o casa, cu veniturile de la noi avand mai mult datorii si traind foarte prost. Se discuta deja, intre ei, ca daca Ordonanta 57 nu este rezolvata, nu mai are rost sa-si piarda timpul intr-un sistem dezavantajos pentru viitorul lor. Cei in varsta sunt si mai revoltati, dar sunt timorati si parca au o teama de a se exprima in plenitudine si deshis referitor la participarea la miting, spunandu-mi ca ramane de vazut cum se vor organiza si ce vor face. Eu am retinut doar marea revolta si nemultumire, trivialitatile fiind la ordinea zilei pentru guvernarea tradatoare, masonica si sorosista, dar mai ales despre locatarul de la Cotroceni pe care-l gaseste vinovat de tot ce se intampla, si mai ales ca-si paseaza ideile distructive asupra lor ca sa nu fie facut raspunzator de acest mare dezastru social. In concluzie, nemultumirile au atins cote alarmante si revoltele se vor aprinde daca se va continua sustinerea Ordonantei care ii dezavantazeaza si-i dezonoreaza in corpore! Eu ii sfatuiesc sa nu mai piarda timpul cu lugu-lugu si laga-laga, sa iasa in strada si sa-si exprime liber revoltele, asa cum e normal pentru o categorie batjocorita si discriminata de guvernantii tradatori in numele unor puteri si forte oculte ce se ascund in spatele acestei Ordonante criminale si fascistoide!

Anonim spunea...

Dl. Huhurez,
Pentru pensie de invaliditate, vechimea cumulata se calculeaza astfel: vechime efectiva cadru militar+scoala militara+vechime perioada asimilata pana la data de 01.01.2016+vechime ani de munca in civilie valorificata la 01.01.2016.....e corect ?
Multumesc !

Anonim spunea...

Scuze....cred ca mi -a scapat vechimea pentru grupele de munca......
Multumesc !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica: Am ras pe burta de armata zdrentarosilor si suferinzilor pe care o evoci in versuri! Da-ti seama sa vina la miting toti, asa cum tabloul general evocat s-ar dori, iti dai seama ce impact emotional ar avea asupra starii generale a societatii si Armatei? De fapt, asta este crunta realitate a vicisitudinilor din vremurile pe care astazi amar le mai traim!...Rasul meu de fapt este un ranjet acru si plin de revolta...

Huhu Rezea spunea...

@Anonim
Daca nu iti schimbi numele nu-ti mai raspund.
Te conformezi art. 39 din lege. Pentru pensia de invaliditate conteaza vechimea efectiva, adica orice vechime in afara de sporul pentru conditiile de munca.

Anonim spunea...

Dl. Huhurez,
Nu inteleg de ce pentru pensia de invaliditate nu se ia in considerare vechimea cumulata .....ci vechimea efectiva....unde scrie in lege acest lucru ?
Nu stiu cum sa ma autentific cu un username..am incercat si nu ma lasa decat sub forma anonim......imi cer scuze...nu este rea vointa sau alte motive....
Multumesc pentru intelegere si pentru raspunsuri !

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
Cine e ala Bontas/UM 01835 care e nervos pe tine?
Daca e pcc de ce se baga unde nu pricepe?
Eu i-as face reclamatie la seful SMFA!

Iulian Mareș spunea...

Corneli
Ia de aici pt documentare privind subiectul nervos

http://www.domnuleprimar.ro/12903-Stimate-Domn-Adrian-Bontas-Pemiteti-informez-luat-cuno.htm

CEZAR spunea...

@ Cornel ...multumesc ..de la un specialist in cuvinte ca tine ..lauda pica bine !
Totusi ...hai sa nu exageram !! Nu mor de foame..pensionarii militari ! Poate doar in cazuri mai izolate in care indivizii dau mai mult pe bautura ..un exemplu ar fii Jivina blanoasa ..care comanda slibovita, la birtul din Hurziceni , cu m liniar raft cu sticle !
Acum ca l-au cam lasat balamalele..pe toate partile ..scheauna ranjind la luna ..!!!
Altceva am vrut sa transmit ..
-nu-i locul pensionarilor si mai ales militari in strada !!!
-eu sper sa se rezolve totusi intr-un mod decent si sa nu mai fie nevoie de o manifestare care nu se bucura de nicio simpatie ., nu are nici-o forta de a rezolva ceva ! Ofera doar un spectacol jalnic ...si cam atat.....

tigri2 spunea...

...grohai porcarul cu creier de retardat!

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Esti si tu o flasneta dgia.Cu ce te-au prins de te-au MUIAT?

Anonim spunea...

L-au speriat pe Cezar ca ii fura porcii (de la GAZ). Si cum porcii sunt familia lui si-a tradat repede camarazii .E de inteles.

Anonim spunea...

Daca consideri ca o sinapsa cu un neuron (singuratic ) pe ea inseamna creier atunci da porcarul Cezar ' are creier' de retardat .Si totusi cred ca jignesti retardatii.

CEZAR spunea...

Huhu ..esti de ..coma .!!
Argumenteaza ca nu am dreptate ..pe puncte si liniute ....!!!

CEZAR spunea...

Frunza verde viorea ,
In lupta , insusi tigri(sic) ii conducea !
Cu tractorul cu sfarleaza ,
Toti jurau ca-i mos Fofeaza!
Pariie si scoate fum ,
Toti se-nchina si se mira :
Uite-l doamne pe ..nebun..!!!

Anonim spunea...

Cezar scuipa-te si tu in oglinda cum te scuipa toti militarii care te cunosc .Mare otreapa mai esti.

Anonim spunea...

Venim .Altfel nu avem onoare si demnitate de militar .Oricum perciunatii stapanii coloniei au intrat in febrilatie .

Iulian Mareș spunea...

Rasturnari de situatie la 180°!
Ma cutremur!

Anonim spunea...

Oricum se ingroasa gluma si cu Olescu .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian Mares, nu stiu cine-i individul asta care s-a scapat in caciula si apoi si-a pus-o pe cap! Te rog sa-mi dai amanunte, nu pot intra pentru ca nu-mi merge serverul, am defectiuni! Eu, fiind pamfletar din nastere, sau chiar de pe timpul lui Stefan Cel Mare, mi-am facut o seama de loaze care atunci cand ma duc la closet se reped sa ma amusineze sa vada ce mananc de am acest talent, sperand sa hapleasca si ei ceva pentru a ma copia! Si vazand ca nu le iese, se transforma in reclamagii, ca muierile de pe sant care scuipa seminte si isi balacaresc barbatii pentru faptul de a nu le multumi sexual, pentru ca stau in carciuma toata ziua si nu mai erectii, sau ca nurorile le-au pus ardei iuti in strachina cu fasole si au mancarici in cur...peni! Eu stiu ca barbatii care nu poarta dresuri pe sub pantaloni, ca si acest individ dubios, vin civilizat aici pe pagina si mi se adreseaza, indoielnic de probabil, ca de la barbat la barbat, si nu ca o muiere purtatoare de dresuri sub budigai la un barbat! Daca nu-i muiere, sau ţaţă de pe marginea santului, sau unul din ala care s-a ostenit sa coboare de la volanul tractorului cu manivela, sa vina acilea si sa debiteze la tata mosu' ce-l doare! Oameni din astia care se agita politic si pentru un tel ratat in viata, ii sfatuiesc sa-si urmeze reteta ce i-a recomandat-o meducul, si nu sa tulbure mediile in care se munceste pentru un tel! Probabil e unul din ala care a fost un agitator politic comunist, cu pensie mare, si ii tataie fundul de frica de faptul ca prin revendicarile noastre i se pericliteaza pensia de trantor, sau un limberal obosit care nu-si gaseste statia de autobuz sa se refaca psihic printr-un pui de somn pe o banca...Multumesc, prietene si poate ma satisfaci cu informatia in mod vizual, ca de curios nu prea sunt din moment ce foarte multi umbla liberi cand ar fi trebuit sa se afle sub supraveghere!

Unknown spunea...

Alex catre Huhurez;
Imi cer scuze ca intervin, dar, deoarece legea si HG nu imi sunt destul de clare, am si eu 2 intrebari:
1. Ce pot face pentru a ramane pe veche lege L263 / 2010, ce mi se pare mult mai clara si, cu riscul de starni tensiuni, mai corecta.
2. Cum se poate recalcula anual pensie cu veniturile obtinute in viata civila.

Va multumesc anticipat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian Mares: Nu-i reclamatia cu trotuarul, din Bucuresti, la primarul penal, Chiliman? Eu cred ca individul e peste oceanic, are fete la produs si nu poate sa faca aceste pitipoance trotuarul din pricini de delir de personalitate! E cam veche, de prin 2007, si pare ca vorbeste serios de lucruri imaginare! Am nimerit-o, deci, bine ca ar fi purtator de dresuri sub budigai, asa cum poarta toti ministrii in functie ai zilelor noastre si dau buluc, dupa program, in Parcul Operei pentru o trompeta si-un sugiuc! Al nostru ministru are poseta, in loc de geanta diplomat, si rujul bagat la caciula, cica!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, ma gadili si sunt sensibil ca rad pana la lesin, dar vorbele tale serioase sa stii ca sunt sincere...Ma uitam pe sticla TV la bietii nostrii pensionari, la vechiul protest, ca dupa ani grei tarati prin cazarmi, la ordin, pe santierele patriei cu tot felul de diribisti nenorociti care le-au slabit sistemul nervos si sanatatea fizica, unii au trecut prin divorturi grele, poate ca si mine, de ce m-as ascunde?, sau probleme grave personale, aplicatii foarte grele, alarme, instructii si altele, sa iasa ca cersetorii in strada sa-si tremure drepturile strigandu-le disperati, in loc sa aiba tihna, macar acum la batranete cand au nevoie de-o mangaiere si ingrijire dupa tot ce-au suferit! Jalnic, dar mai jalnici sunt purtatorii de dresuri si rujuri la caciula care se cred stapanii destinelor noastre, si se autointituleaza ministrii, ca noi nu i-am pus ca sa se cheme asa!

gheorghe spunea...

cu stima pentru toate carele militare MAPN MAI SRI ETC. toti suntem cu gandul la ordonanta perversa si s-a uitat de salariile compensatorii care se tot amana prin OG din 2010. oare nu trebuie sa facem scandal si in acest sens ? ce ziceti cate drepturi au furat politicienii ? L a arme fratilor si sa conducem noi tara nu niste infractori care fura si ultimul leu al oamenilor ?

gheorghe spunea...

sa va mai spun ceva, ei au bani pt calatorii in strainatate,vezi doamne in interes public,combustibil,diurne,cazari gratis ,etc.si romanilor le-au luat tichetele de vacanta,tichetele de alimente,vezi doamne impozite pe somaj ,daca nu ai unde lucra 6 luni sa platesi contributie 65-75 lei la stat,etc, oare unde traim suntem oare sclavi pe plantatii ,de ce le induram atatea ? eu nu cred ca nu sunt bani , de furat au dar sa dea la omul amarat ,nu ?! copii nostrii sunt plecati sa muneasca in alte tari unde platesc impozite si taxe,nu sunt prosti strainii au acaparat forta de munca pt a avea contributii la sta pt tot ce tine de pensii, crestere economica ,etc.daca s-ar reconstrui marile intreprinderi toti cei plecati vor veni inapoi si sa vezi cum creste economia de vor veni la noi sa munceasca toti europenii fiind o tara stabila si dezvoltata. eiii...sunt multe de spus ... cu stima si respect !

iceparu spunea...

Singura solutie este IESITUL MASIV IN STRADA,IN FATA GUVERNULUI, si nu oricum ci in uniforma de MAPN,jandarm,pompier,STS,SRI,SPP(fara insemne),politist.Trebuie mobilizati colegii nostri precum si familiile acestora.Multi nici nu stiu ce ii asteapta.Stati linistiti.Jandarmii vor fi la locul lor.Nu au pus ei bastoanele pe oieri si pun pe noi?Interesul este si al lor.Organizatorii demonstratiei vor avea grije ca lucrurile sa decurga fara incidente deoarece in caz contrar sunt amendati.Trebuie pregatita din timp o delegatie pentru negocieri cu obiective clare.Nu mai dati declaratii presei sau daca o facem ele trebuie sa fie generale fara trimitere la pensie .Daca vom fi putini si stam numai sa privim in fata televizorului va fi un mare fas si ne meritam soarta.Trebuie sa fim atenti sa nu se infiltreze diferiti indivizi care sa distorsioneze sensul activitatii.Nu inteleg dece sunt garnizoane|(Brasov) care fac opinie separata.

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,

E pcc la 01835/smfa.
Eu i-am explicat ca locul si crezul lui nu-i aici.

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=5214615981587619332&postID=5893755957257614977&page=1&token=1452259772794
Este suparat ca ai vb urat de ordonanta si guvern. Ca si cum noi toti trebuie sa tamaiem in sculare si-n culcard guvernul!
Nu are elemente de democratie reala si nici nu stie ca nu mai exista incriminare a calomniei!
Eu cred ca a stat langa un tun calibru >122 la o tragere....
I-am raspuns elegant, nu pot face transfer ca folosesc o tableta, dar gasesti pe blog, cealalta informatie activa!
Are cont si pe facebook! Ori e un tinerel frumos si sincer ce a trecut pe la Cocosatu!


Huhu Rezea spunea...

@Stanciu
1.Nu poti si nu puteai sa ramâi pe Legea 263 pentru ca Legea 223/2015 nu permite.La ora actuala ai deja pensie militara in cuantumul contributiv indexat cu 5% si majorat prin dispozitiile de deduceri la impozitare ale Codului Fiscal pe 2016.
2.Cu toate ca prin recalculare pensia militara ti se va micsora, vei ramâne in plata cu cuantumul din luna ianuarie 2016.
Pentru stagiile pe care le vei mai efectua in civile, dupa 01 01 2016, iti vei putea deschide un nou drept de pensie la Casele de Pensii civile, dar nu in fiecare an ci numai la implinirea vârstei de 65 ani.
Ai Legea 223/2015 pe blog si poti s-o citesti ca sa te documentezi.

tigri2 spunea...

***csj,sunt unele garnizoane care au in fruntea SCMD indivizi cu pretentie de conducatori ai SCMD pe tara,dar nu inteleg de ce membri de rand accepta ce spun acesti indivizi cu "pretentii".Craiova, Timisoara, Brasov, Cluj , Constanta...se cred "buricul pamantului".

Unknown spunea...

Huhurez,

In primul rand multumesc pentru raspunsuri!
Din pacate nu au reusit sa ma lamureasca.
1. Conform Art. 122. – În termen de 3 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, persoanele cărora li se deschide dreptul la pensie pot opta pentru modul de calcul al pensiei în baza prezentei legi sau a Legii nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare.
Aceasta nu se aplica si celor aflati deja in pensie?!
2. Conform Art. 77. – Pensionarii militari care realizează stagii de cotizare în sistemul public de pensii sau care realizează vechime în muncă în sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate sistemului public de pensii, și care nu au fost valorificate la stabilirea pensiei militare de stat, pot solicita stabilirea drepturilor de pensie în sistemul public de pensii sau în sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate sistemului public de pensii, în condiţiile protocoalelor încheiate între entităţile implicate.
Aici nu scrie ca la 65 de ani se acorda!!! La civili se acorda anual pentru pensionarii care realizeaza stagii suplimentare.
Pana acum mi-am putut recalcula pensia in fiecare din cei 7 ani scursi de la pensionare, regula aplicata pentru toti pensionarii, fie ei civili sau militari. Mi s-a parut corect si, desigur recunosc, foarte convenabil.
Din pacate, se pare ca voi pierde mult cu noua lege a Ospatarului ajuns General si a comunistilor de la SCMD (poate chiar mai mult cu HG 57). Cred ca asa se intampla cand oamenii sunt calici si vor mai mult.
Va multumesc pentru timpul acordat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian Mares: Sunt satul de lingai politici ca asta care vrea sa intre in gratiile cuiva prin a-si afisa revolta personala si pentru a nu-si pierde niste privilegii obtinute pe genunchi si la apelul de seara! Dar sa-i dau eu pensia mea de boala, transformata in limita de varsta, cu care nu am cu ce plati facturile si sa-mi duc traiul, imbuibatul de el! Stie acest impostor cate sute de rapoarte am facut eu la toti presedintii de stat ce i-am avut, din '89 incoace, la toti ministrii apararii, la organizatii si ministere, etc. de cand m-am nenorocit intr-o mina de carbune, trimis abuziv si contrar legilor internationale si ONU care interzice munca in subteran al militarilor, si de atunci sunt uitat si tratat ca cersetor? Pentru mine nu-i o calomnie si-o insulta de a fi marginalizat, dat la o parte, uitat de toate drepturile dupa ce m-am accidentat, iar acum se fac ca nu-mi gasesc vechimea in mina, locul unde m-am accidentat, iar pensiile de boala pentru cei care au cazut la datorie nu sunt decat niste mizerii? Sa dea piept cu mine, sa dam nas in nas si sa avem o discutie, de la barbat la muiere, ca el, sa vedem cu ce s-a ocupat el in viata, cum si-a castigat niste merite, si pe urma sa vedem pe unde scoate el camasa cu mine, ca daca este sa ma bag cu el in mahala, nu ma intrece nimeni la astea! Intai sa-i stiu eu trecutul de activist de partid, sau ce politica limberala face el, si pe urma va zic eu cine-i martafoiul in cauza! El sa-si vada de traseismul sau, se pare ca sluga de sindicat opozant, de linsul blidelor pe la suete si agape cu cei pusi de Soros si masoni sa ne drujbareasca pensiile, ca daca nu ma insel e si vre-un pui din asta care uita sa se tunda pe la perciuni, fiind uitat in anii '70, si cu un cuc mic cat o zare, de-l acopera cu sortulet! De obicei, astia cu cucul mic intra la masoni de rusine cu pisatoarea lor, acolo acoperind-o si scapand de rasul lumii! Dati-i cuvantul sa intre pe aici, D.le Huhurez, sa vad si eu in ce ape se scalda acest pepene scapat din caruta pe linia trenului! Eu stiu ca niste sindicate opozante nu-mi vad cu ochi buni atitudinea de revolta la adresa actiunilor criminale si insangerate asupra pensiilor militare, pentru ca privilegiile lor depasesc conditia decentei, dar sa nu ma faca sa-l descopar eu pe el si sa-l iau la bani marunti despre veniturile ce si le protejeaja in detrimentul celor atacati miseleste la drepturile constitutionale! El are o casa, are privilegii, venituri bune, avere, iar eu stau cu chirie si nu am o casa, pentru ca Armata mi-a furat-o pe cand zaceam dupa o coma prin spitalele militare din Romania, si dupa ce o surpare din mina mi-a retezat definitiv viitorul si cariera militara! Iar acum, vine acest ministru imberb si fara experienta sa-mi reteze ultimele drepturi la care mai speram eu si camarazii mei, scuipand si calcand in picioare o Lege si-o Constitutie, ca asa a primit ordin masonic, sorosist si merkelist sa fim transormati in cersetori si sa ne calce demnitatea si onoarea de militari si combatanti, bine instruiti si pregatiti, in picioare! Chiar sunt curios ce venituri ar avea acest impostor gargaragiu care vorbeste de mine fara a ma cunoaste! Rusine, si lui, si celor care il baga la in aintare, ca de capul lui nu-i acest famfaron, asa cum nu sunt eu popa!

iceparu spunea...

Singurii care pot modifica nastrusnica OUG 57/2015 este guvernul sau Parlamentul.Nu vreau sa disculp guvernul dar dupa parerea mea atacul la legea 223 este opera Directiilor financiar-contabile de la cele trei structuri precum si directiile resurse umane.Fostii nostri subordonati,scumpi si dragi.Guvernul Ciolos a fost servit si atat.Probabil ca a fost informat ca asa e bine si ca atare a actionat in consecinta.Revin cu parerea ca guvernul trebuie determinat sa accepte sa fie informat,lucru ce poate fi realizat numai printr-un protest masiv.Hartiile scrise sunt apa de ploaie.Baiatul de pe In cuiul catarii afirma lucruri adevarate dar nu mai este loc de filosofie.Sper sa ne vedem in actiune pe 24 IANUARIE cum vom putea ,care intr-un picior,care in carucior ETC.

Iulian Mareș spunea...

@csj
Mai este si CCR!
Dar asta nu exclude lupta!

tara_mea spunea...

Felicitari dl. col. Florin Sperlea pentru curajul de a spune adevarul. Asta este de fapt esenta a tot ceea ce se vehiculeaza in ultima vreme referitor la militari, pensii, nedreptati...
http://www.presamil.ro/ultimul_nr/#19/z

CEZAR spunea...

Hurziceniul ..ii fruntea ...hi..hi..hi..

CEZAR spunea...

igri kaki.blog ...de 7 ani !!!!!
Minunati-va de competenta acestui latrau ...


Nu există nicio postare.
Pagina de pornire
Abonaţi-vă la: Postări (Atom)
Persoane interesate

Huhu Rezea spunea...

@STANCIU
1. Vezi ca 122 a fost modificat si se aplica numai celor care se vor pensiona in urmatorii 5 ani.
2.Art. 77 se refera la stagii efectuate de pensionarii militari in sistemul public dar care nu au fost valorificate in decizia de pensie militara. Ce ai valorificat pâna acum ramân in decizie de recalculare a pensiei militare, chiar daca prisosesc peste plafonul de 85%.
Ce vei lucra de acum incolo se va valorifica in sistemul public, dar numai la vârstele standard din Anexa 5 a Legii 263/2010.
Vezi aici un raspuns al Casei de Pensii
http://www.huhurez.com/2015/12/modificari-la-gaga-ale-art122-din-oug.html

CEZAR spunea...


Blog ,,Space ARMYA - International"

==== ganduri,dupa ce mi-am lins ranile ! ====
Un produs Traducere
miercuri, 6 ianuarie 2016
Planul Marshall pentru Romania!
Postări mai vechi Pagina de pornire
=======================================
Abonaţi-vă la: Postări (Atom)
Totalul afişărilor de pagină
Sparkline 209273
==============================================
Asta radea de mine care am 209273..deschideri de pagina ...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian Mares: I-am raspuns lui Adrian Bontas pe pagina cu precizarile SRI! CRED CA L-AM LAMURIT DESTUL DE BINE! PACAT! EL N-AR NICI O VINA, NU-I IMPUT ABSOLUT NIMIC, PENTRU CA ESTE PION DE MANEVRA PUS LA UN VULPOI BATRAN SI SIRET, CA MINE! PARE TANAR, DAR IN SPATELE LUI SE AFLA MANEVRANTII CASEI DE PENSII, SAU CU ALTE INTERESE OBSCURE, RECTE SINDICATELE OPOZANTE!

sergiu spunea...

Si eu cred ca o demonstratie in uniforme,cei care le mai au,are un alt impact,atat intern,cat si extern.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mi-am dat seama ca Bontas are ceva comun cu Casa de pensii, pentru ca a citat din pamfletele mele de pe aici, dintre care si aluzii directe catre aceasta institutie, care nu face absolut nimc pentru a ne apara drepturile in fata acestei Ordonante crimnale, si care a incalcat dreptul constitutional si Legea 223/2015 in mod flagrant! Dupa parerea lui, noi nu avem dreptul de a ne manifesta opozitia si revolta, sa tacem ca prostii, ca altfel suntem etichetati ca si calomniatori! Adica, dupa parerea lui, libertatea cuvantului ar fi o calomnie, sau daca spun adevarul ca tehnoretardatii primesc bani de la fundatiile sorosiste, e o insulta! Cititi ce-mi zice pe blogul cu casa de pensii SRI! Pai, nu toata mass media discuta despre asta peste tot? Pe un forum particular, ca si in casa mea, de fapt ca musafir intim al adminului, unde am fost acceptat pe o parola, am dreptul sa ma exprim liber, nefiind destinat publicului larg, ci doar celor mai alesi postatori, dupa voia si cu acceptul adminului, asa ca fraierii care l-au bagat la inaintare s-au umplut dracului de ridicol cu ilaritate! El e doar un pion de manevra, maharii din spatele perdelelor, cei cu boasele prinse in ham de hernie, care horcaie a moarte prin somn cu preductal si captopril si vor pensii de europarlamentari sunt de vina ca-l imping in fata pe acest tanar fara experienta si, poate, nevinovat! Puneti mana si osul la treaba, trantorilor de birou si maharilor cu moartea la usa sa descotorosim onoarea si demnitatea militarilor de rusinoasa Ordonanta 57, nu s-o sustineti, pentru ca ea ataca, in primul rand, pensiile mici si cele de boala ale eroilor cazuti in timpul si din cauza indeplinirii indatoririlor militare, oameni ca si mine care de ani si ani de zile isi cauta dreptatea pentru recunoasterea meritelor si a faptului ca in urma accidentului am avut de pierdut o cariera militara, un viitor stralucit, toti banii, o casa, trei familii, toate drepturile umane si cele care decurg din injustitie si inechitati! Rusine si dezonoare voua!

Iosif spunea...

Domnului Alexei Stanciu,

Si eu sunt in aceeasi situatie cu d-voastra si ca noi multi alti militari din MAI si SRI, care, dupa trecerea in rezerva au avut sansa unui job bun in viata civila, iar prin dosarul militar depasesc cu mult plafonul maxim permis de L223, vechimea civila nefiindu-le de nici un folos in sistemul militar de pensionare, cu atat mai mult dupa OUG 57.

Pensia pentru stagiul adaugat in sistemul public trebuie sa fie platita in continuare separat de pensia militara calculata exclusiv pe baza dosarului militar, asa cum bine ati subliniat ca se procedeaza si cu civilii care, dupa deschiderea dreptului la pensie, mai adauga stagii.

Si noua ni s-a deschis dreptul la pensie pentru limita de varsta in baza aceleiasi legi 263 ca si civililor.

Ca urmare, pensia pt.stagiul adaugat a devenit un drept imprescriptibil, acordat in baza unei legi in vigoare si care trebuie platit ca si pana acum in continuare, si nu dupa varsta de 65 de ani , conditie ilegala inventata de CSP.

Se continua politica de egalizare, de nivelare, de dispret al muncii depuse cu acte in regula, cu contributii de asigurari sociale platite la zi si se incurajeaza munca la negru, discriminarea pentru militarii aflati in aceeasi situatie juridica, ceea ce este profund NECONSTITUTIONAL.

Ar fi interesant de cunoscut si alte puncte de vedere ale unor colegi aflati in aceeasi situatie juridica.

Iulian Mareș spunea...

Aveti informatii se organizeaza transportul pt 24.01. 2016 centralizat, prin SCMD din teritoriu?

Iulian Mareș spunea...

Cezar, ce ai?
Fiecare, cu talentul lui.....avem nevoie de unitate acum, nu de certuri ca la Uniunea Scriitorilor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un membru ISIS si-a exectutat mama in public pentru vina de-ai fi cerut sa se retraga din acesta organizatie criminala! Asa am fost si noi executati de Ordonanta 57, pentru ca pensionarii militari sunt mama Legii 223/2015, cei care si-au dorit-o sa-si reintre in drepturile de militari si au ,,nascut-o, iar un ,,fiu'' numit vremelnic ne-a executat cu tot cu Lege, desi am cerut vehement sa nu se umble la ea, decat pentru a fi reexaminata de presedinte si retrimisa in Parlament pentru cateva inadvetente si diacritice postate cu intentie spre a putea fi, ulterior, executata cu o Ordonanta! Totul a fost planuit cu intentie si marsavie, altfel nu inteleg de ce atata patima pentru a fi pusa in practica, desi vocile noastre revoltate au iesit si in strada si o vor mai face pana la eradicarea ei! Daca era buna, de ce atunci exista organizatii intregi sindicale care o vor revocata? De ce sunt revolte pe toate blogurile militare? De ce nu are sustinatori decat pe cativa rataciti de grosul pensionarilor, iar interesul acestora este foarte usor de inteles: Au toate drepturile castigate din alte legi si nu-i intereseaza drepturile altora, pentru ca daca aceste drepturi erau la ei si pe dreptate si munca de teren, pe ore de zbor, pe ore de misiuni si aplicatii si atacate de Ordonanta, ni se alaturau, dar ei stiu foarte bine ca le-au trecut sorocul doar in locuri caldute, prin birouri si ministere, prin locuri sedentare si ii doare la basca de ceilalti, doar pentru ei sa fie bine si, atat! Restul sa se aleaga praful, ca pe ei nu-i intereseaza! Deloc.

CEZAR spunea...

@Iulian ..
Unitate ..de acord , dar nu in prostie ...
Se doreste anularea Ordonantei ..bun sa zicem ca se obtine ..Cunoasteti ca fara OG..aplicarea L-223 pensionarilor de dupa 2014..este foarte discutabila ??
Si atunci pentru ce luptam ..??
Eu zic ca o imbunatatire rezonabila a indicatorilor 1..65...85...este solutia - mai ales acum dupa ridicarea in grupele de munca ...

iceparu spunea...

Acesta ce se autodenumeste Cezar s-ar putea sa aiba dreptate in conditiile in care pe 24 ianuarie vom fi prezenti in fata guvernului cativa rataciti.Sa speram ca se inseala.Daca si doreste este regretabil.Omul in cauza asociaza guvernul Ciolos cu PNL de unde si parerea lui ca OUG 57/2015 este un act de dreptate sociala.Daca nu-l si il afecteaza personal cu atat mai bine.Imi amintesc ca prin 1971 sau 1972 am fost chemat de activistii de partid ,fiind de fata intamplator si comandantul diviziei,care mi-au cerut ca intr-o adunare sa multumesc tovarasului ca imi impoziteaza solda.Curios a fost ca acel general le-a cerut sa ma lase in pace.In 1986 am aflat ca acel general era pus la index numai ca avea studii in URSS.Viata ofera o multitudine de surprize.

Iulian Mareș spunea...

csj
Nimeni nu e pus la index aiurea!
Putem discuta pe cazuri concrete si generale....
Eu am vazut caz in 2001.....tot cu rusii!

calin spunea...

@CSJ...s-a discutat si pe aici si pe la potecaru...strict pe problema, Cezar are dreptate. Daca ramanem numai cu legea nu e bine deloc ! Prevederi din ordonanta ne ajuta, dar ne incurca procentele...E la mintea copiilor ce trebuie sa cerem. Dogaru e ferm pe directia desfiintarii ordonantei si nu pe negocierea procentelor. Eu zic ca suntem in pericol ! Daca nu stim ce sa cerem si nu suntem uniti, o imbarligam rau de tot !

Iulian Mareș spunea...

Cezar
La ce te referi? La faptul ca ...odata cu prima marire salariala?
Unitate in diversitate, pe obiective!
Imi sunt dragii aviatorii...am lucrat cu ei! Se tem pentru ei!
In lupta tuturor ne e frica, dar controlam. Sunt convins ca va fi modificata oug. Dar fara lupta/scandal nu se obtine!
Nimic nu se face in pozitia drepti.....am infruntat noi si vremuri dure, dar acum.

CEZAR spunea...

Huhu ..aia cu portul uniformei as vrea s-o publici ...
Nu cred ca vrei sa ai niste condamnati pe constiinta ...

Huhu Rezea spunea...

@cezar
Nu ti-o public! Râde lumea de dezacorduri.
Comunica-le sticletilor-kaki ca nu accept manipulare pe blog.

CEZAR spunea...

Da-le drakului ..sunt obisnit sa mai fac atunci cand alerg ...ideia conteaza !
Atunci fa tu un comentariu documentat despre portul uniformei militare la pensie ....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cea mai mare tampenie din Ordonanta este scaderea plafonului la 65% de la 80%, dar si toate ce scad pensiile la calcul pana la 28%...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Domnilor, daca as fi ministrul Apararii as face asa: As chema la masa tratativelor doar pe nemultumiti, slugile nu sunt necesare pentru ca sunt de-ai casei si lor nu le mai trebuie nimic! Si as intreba ce anume ii nemultumeste din Ordonanta, ca nu toata e plina de idiotenii si, atunci, reprezentantii nemultumitilor ar pune pe masa lista cu inadvertente si idiotenii spre o analiza atenta si pertinenta spre a se elimina tot ce este dezavantajos pentru militari, nu sa ne ignore ca pe niste carpe, sa ne lase sa ne manifestam strident si negativ de parca am fi in Burkina Fasso! Dar ce sa-i ceri unui ministru plin de fumuri, lipsit bun simt si respect fata de gradele militare, fata de varsta si parul alb, fata de pregatirea acestora? El se crede batut in cuie acolo definitiv, de parca acolo ar si muri de batranete, uitand ca e vremelnic si ca a fost numit contra voturilor date in urna de noi doar pentru fostul ministru, Dusa si PSD, ca asa a fost numit la Aparare, si nu calcand pe cadavrele a zeci de tineri morti la ,,Colectiv!'' Sa lasi tu zeci de mii de rezervisti sa se scandalizeze, sa se revolte, iar tu sa-i ignori de parca ar fi niste obiecte fara de valoare, iar el Imparatul Imperiului?! Cine se crede de fapt acesta, cand si legile il obliga sa dea curs cererilor si plangerilor, mai ales ca sunt in masa! Unde-i justitia? Unde-i dreptatea? Unde e Constitutia care reglementeaza niste drepturi fundamentale? Dar mai sunt si drepturile activilor care sunt calcate in picioare si, aici mai jos, au fost postate, ca se pot lua pensii de 5-600 de lei de catre unele categorii de militari! Poate ca ceva bun o fi in Ordonanta, daca unii zic ca mai sunt si lucruri bune, in ce ma priveste, sunt lucruri pe care nu le admit, respectiv 65% din calcul ar fi cea mai criminala din toate! Presedintele de ce tace? Prim ministrul de ce tace? De ce tace clasa politica? Pentru ca si-au tras pensii si salarii speciale si vor salarii de 12000 lei cat de curand si alte beneficii speciale? De sarbatori politicienii au plecat cu sacii de bani, unii dintre noi au primit niste panarame de pensii de n-au avut ce pune pe masa, dar cine se mai gandeste la ei, daca au de toate? Asteptau, cei cu pensii mici, a 13a pensie, dar Ciolos e mosier pe banii tarii si i-a exclus pe cei nevoiasi, ca un Hristos peste Romania care taie si spanzura! A mangaiat, ca un ipocrit, pe un veteran de Ziua nationala! Ce i-a dat, sau ce o sa-i dea acelui schilodit in razboi, dar si tuturor schiloditilor si bolnavilor cu grad de invaliditate care s-au nenorocit in Armata? Fariseilor, voi, in fata lui Dumnezeu sunteti doar nulitati care v-ati nascut doar sa va ocupati de barbarii legislative, nu sa salvati destine si suflete urgisite! Ati sosit calcand pe cadavrele unor tineri, si tare ma tem ca o sa plecati cu suturi in fund de la intreaga populatie nemultumita de atitudinea ostila si dispretul vostru pentru OM!

Iulian Mareș spunea...

@Corneliu, Cezar
-textul ordonantei a fost pregatit cu mult inainte de numirea lui Motoc ministru, el a participat la sedinta de guvern din 9 dec., dar textul incriminat de noi fusese trimis de mult;
-cine a facut greseli pe textul L223, a facut si pe cel al OUG57;
-portul uniformei militare pentru cadrele in rez/ret este prevazut in reg. mil. si specificat in ordinul cu care ai parasit pozitia de activ;
-miscarea se poate face foarte usor si toata lumea este spalata-se modifica partile incriminate in legea de aplicare a OUG57, atentie...Camera Deputatilor este decizionala
-crezi tu ca ministru aparārarii nu stie? ..."stie ma, cum sa nu stie?";
-primeste zilnic sau la cerere rapoarte de informare;
-crezi ca celor activi le convine situatia asta?.....mai ales celor care mai au cateva luni, 1-2 ani pana la pensie, caci cei mai tinerei s-au obisnuit cu schimbarile legilor in ritmul graficului functiei sinus si cred ca nebunia asta nu-i va afecta, ca mai este timp;
-nu vedeti? ....mai in vara CSP lustruia l223, acum o critica si lustruieste OUG223!

Unknown spunea...

@Iosif Vasile
Din pacate, se pare, cei ca noi nu sunt multi, asa ca nu prea contam.
Atat L223 cat si HG57, incalca, dupa parerea mea, Constitutia, dreptul la egalitate in fata legii:
- se aleg 6 luni, cum vrea fiecare (nu conteaza ce ai facut o viata, ci numai daca ai fost smecher 6 luni);
- pensia poate depasi ca valoare, cea mai mare solda (nu s-a mai auzit de pensii mai mari de 100%);
- se pot adauga 15% functie de o decizie a unei conduceri, etc.;
- doar cei care ies acum la pensie pot decide pe baza carei legi ies la pensie, in termen de 5 ani;
- civilii isi pot recalcula anual pensia cu ce au realizat in acel an, militarii nu.
- etc.
Eu nu inteleg de ce trebuie ca pensia militara sa fie "speciala". Cu ne ajuta, in afara de stigmatizarea noastra de catre civili?
De ce am hulit L263/2010, care este un exemplu concret de lege corecta, pe principii de egalitate intre cetatenii Romaniei, prin care militarii beneficiau de reale avantaje fata de civili? Doar pentru ca niste politruci, care au stat toata viata la cafele, au descoperit ce conteaza ca ai facut ca militar?
Eu lucrez in viata civila acum si am vazut cum un director de 61 de ani, cu peste 20 de ani de grupa in conditii deosebite, ia o pensie de aproape jumatate cat a mea. Pentru cine este incorect? Eu evit sa-i spun cat am pensie.
Am cazut in capcana celor care au dorit salarii speciale si pensii speciale cu adevarat si am luat teapa! Desi scopul lor este mai mult decat vizibil => Divide e Impera, noi tipam egalitate dar ne vindem pentru 10 lei (daca ii primi si pe aceia).
Daca vrem salarii mai mari, de ce nu i s-a cerut lui Ponta sa respecte Legea unitara a salarizarii, cand a marit salariul minim pe economie? Acele salarii ar conta si la pensii, care vor fi si ele mai mari.
Vorbim de onoare si patriotism (precum ospatarul-general), dar nu ne ajunge ca avem pensiile cu 40% mai mari decat ale civililor.
O lege adevarata si corecta este cea care ofera egalitate de sansa pentru toti cetatenii, nu doar pentru unii!
Avand in vedre ca L223 este cea mai proasta lege pe care am citit-o in viata mea, voi face tatonari sa vad daca pot sa o contest la Curtea Constitutionala. Aceasta lege este facuta de politruci si analfabeti-generali cu 4 stele, astfel incat sa fie favorabila doar catorva indivizi. Daca nu reusesc in demersul meu, atunci voi cauta printre gaurile numeroase ale acestei legi, astfel incat sa nu pierd la pensie si imi voi vedea de anii care ii mai am de trait.
Oricum sunt dezamagit de cat de usor pot fi manipulati militarii, fie ei in activitate, in rezerva sau retragere.
In final doresc sa-i cer scuze D-lui Boc pentru reprosurile care i le-am facut ani de zile! Abia acum pot aprecia cele cateva lucruri deosebite care le-a facut:Legea privind sistemul unic de pensii; legea privind sistemul unitar de de salarizare, OUG 4 / 2010.

Mitica spunea...

Poate aici...randurile mele se incadreaza la subiect:
- am iesit la pensie la 01.01.2009 cu 28 ani vechime efectiva la grupa speciala (6 luni la an). Vechime cumulata 45 ani (cu scoala militara). Unitatea la care am fost ..are de 4 ani ,,alte conditii'' (an la an ). In baza MOTOC 123 / decembrie 2015... daca fac cerere de reincadrare grupa de munca...cei 28 ani ii trece la ,,alte conditii" ?? Stiu ca aceasta nu m-ar ajuta cu nimic in baza OUG 57 Ciolos..la recalcularea pensiei...plafonarea la 85%. Va multumesc anticipat

Mitica spunea...

Scuze...poate ceea ce scriu...nu este la titlul subiectului...dar intreb:
- am iesit la pensie la 01.01.2009 cu 28 ani vechime efectiva la grupa speciala (6 luni la an). Vechime cumulata 45 ani (cu scoala militara). Unitatea la care am fost ..are de 4 ani ,,alte conditii'' (an la an ). In baza MOTOC 123 / decembrie 2015... daca fac cerere de reincadrare grupa de munca...cei 28 ani ii trece la ,,alte conditii" ?? Stiu ca aceasta nu m-ar ajuta cu nimic in baza OUG 57 Ciolos..la recalcularea pensiei...plafonarea la 85%. Va multumesc anticipat

Unknown spunea...

Daca vrem sa facem ceva concret deschideti acest link si trimiteti cererea dupa ce o completati!

http://paginajuridicascmd.blogspot.ro/p/militarii-care.html

Vera spunea...

Buna ziua ,
Sunt fiica de militar , tatal meu locotenet colonel in rezerva ( 88 ani) a primit azi pensia , pe verso era trecut ca trebuie sa depuna la comisariat o cerere in care sa specifice 6 luni din activitate pentru care brea sa i se recalculeze pensia si ceva cu conditiile de munca . Deoarece eu nu ma pricep , iar el este nu poate merge , nu stiu ce am de facut , si nu as vrea sa fac nimic care sa ii faca rau intr-un fel sau altul .Va rog sa ma ajutati cu un sfat , ce am de facut pentru tata.Va multumesc !

Huhu Rezea spunea...

@Carmevera
Cititi articolele mai noi despre Ordinul M123, cereri care se depun la cmz pentru reincadrare in conditiile de munca.
Cititi Ordinul comun , deocamdata nedefinitivat, cerere pâna in luna iunie, ziua 30 pentru alegerea a 6 luni din ultimii 5 ani de activitate pentru determinarea bazei de recalculare/actualizare.