Un produs Blogger.

joi, ianuarie 14, 2016

In sfarsit, Federatia Militarilor se revolta pe OUG 57/2015 a Guvernului Ciolos

88 comments
Felicitari Federatiei Militarilor din România, d-lui Gl. bg (r) Nicolae Gropan - presedinte- pentru organizarea in sediul Parlamentului a acestei intruniri selecte o Ostirii Române in Rezerva. Nu credeam ca intr-un Forum al militarilor se poate ajunge sa se discute atât de liber despre problemele militarilor in relatiiile  cu autoritatile publice vremelnic diriguitoare. S-au spus lucruri, destul de apasat, despre guvernanti, unele mai vehemente decât cele care se pot citi pe acest blog. 
Singurul care a incercat s-o scalde a fost domnul Coarna, liderul Sindicatului Politistilor. De altfel, din desele sale interventii, a rezultat ca se numara printre putinii consultati de tehnocrati in elaborarea ordonantei, justificând neconvingator anumite compromisuri care s-ar fi facut, in fata amenintarii ca, in caz contrar, Legea 223/2015 ar fi fost prorogata la aplicare.
Majoritatea  Forumului a votat recomandarea ca asociatiile participante sa-si  mobilizeze membrii pentru Mitingul din 24 Ianuarie din Piata Victoriei, trecând peste orgoliile si resentimentele fata de organizatori.
Mandatul participarii la protest a fost de respingerea a art. 40 al  OUG 57/2017 si de aplicare imediata a Legii 226/2015, desi au fost si voci, intre care cea a dlui Coarna, de a se aduce amendamente in Parlament.
In luarile de cuvânt s-a subliniat  rolul nociv pe care il are ANCMRR din MApN.
De interes au fost si luarile de cuvânt ale domnului General Chelaru.
******************************
 ATENTIE LA CE CEREM!
Militarii nu au interes sa ceara respingerea sau modificarea intregii OUG nr.57/2015  pentru ca ea este un potpuriu de reglementari bugetare si fiscale, intre care a fost subtilizat si art. 40, pentru modificarea legii organice referitoare la pensiile militare.
In afara de art. 40, pe rezervisti ii mai intereseaza si art. 14, fara de care pensiile militare n-ar fi fost indexate cu 5 %  la 01 01 2016.
In privinta art. 40, aici sunt si reglementari necesare  indreptarii inadvertentelor de reglementare din textul aprobat de Parlament al Legii 223/2015, asa cum sunt cele din art. 109 si 110, chiar daca acestea, având o aplicabilitate pe o durata de 2 ani, nu necesitau o ordonanta de urgenta.
Modificarile aduse articolelor 29 si 108, precum si noul continut al art.30, nu sunt justificate in expunerea de motive. Intentia directa a autorilor ordonantei,  de a taia din drepturile stabilite printr-o lege organica, este mascata de necesitatea  ajustarii textului legii, pentru acuratetea reglementarilor. Modificarea Art. 28 este o capcana intinsa celor naivi. Indiferent de reglementare, in baza de calcul nu puteau fi introduse pentru activi decât veniturile la care se aplica, potrivit art. 31, cota procentuala pentru contributia individuala la bugetul de stat.
Art.29 trebuie sa prevada  calcularea cuantumului pensiei prin aplicarea procentului de 80% , la care se aduga 1% pentru fiecare an vechime cumulata peste 25 ani, fara a se putea depasi 100% din baza de calcul.
Art.30 dispare.
La Art. 108, procentele reprezentând sporul pentru pensia suplimentara se aplica la cuantumul calculat potrivit art. 29, nu la baza de calcul, asa cum a fost in textul initial.
La Art. 121 sa se precizeze ce au vrut sa spuna prin sintagma „ militarul sa indeplineasca atât conditiile de pensionare pe Legea 223/2015 , cât si pe cele pe Legea 263/2010”, pentru a alege sistemul civil de calcul.

88 de comentarii:

anonim spunea...

Mai Huhurezu", mai omul lui Dumnezeu, de cate ori sa-ti repet ca "je ne suis pas Moshe Klicu/I am not elder Klicu"? Shefu, primii ordin de la "ai mei", care "e cei mai tari" din toate timpurile in J2-iur, sa va tin la curent cu ultimele evenimente.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rugam onor inaltii ofiteri si generali ai Ministerului Apararii, Guvernul Romaniei, Parlamentul Romaniei, ONG-rile, Societatea Civila si toate ministerelor colaterale sa ia act de revolta militarilor rezervisti si in activitate pentru marile erori si orori savarsite prin emiterea cu neprofesionalism si rea intentie si credinta a criminalei Ordonante 57, intocmita de catre persoane de rea credinta si nespecializate, tocmai pentru a mutila drepturile fundamentale si sacre ale militarilor, dar nu ne adresam si ministrului Apararii, tocmai fiind implicat agresiv si rau intentionat, din interese obscure, in zdrobirea drepturilor Armatei! Drept urmare, ii cerem ca de urgenta sa-si depuna demisia si sa paraseasca acest minister de o mare importanta strategica a Romaniei pentru gravele prejudicii aduse imaginii Armatei si onoarei, demnitatii si drepturilor militarilor activi, in rezerva si in retragere! O data cu demisia, sa fie retrasa si Ordonanta 57 cu toate erorile si ororile din cuprins, urmand ca militarii sa stabileasca ce trebuie reparat la Legea 223/ 2015 printr-un consens general si la masa tratativelor, eliminandu-se totodata perioada maxima de un an de acordare a drepturilor ce rezulta din lege, de la 01 01 2016, respectiv 31 12 2016!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iesiti la lupta pana la victoria finala!

E foc in Romania, Armata-i revoltata,
Cutitul inrosit ne-a ajuns la os
De cand o Ordonanta idioata
Ne-a intors o Lege organica pe dos!

Cat mai continua dezonorarea noastra?
Ce legi mai vreti ca sa sluţiţi?
Voi nu vedeti imaginea sinistra
A militarilor batjocoriţi?

I-ati degradat si injosit pe generali,
Ofiterimea e in pragul disperarii
Subofiterii, tuturor loiali,
I-ati spulberat si amestecat cu caporalii!

Voi ati facut compot din catanime,
O masa amorfa de trupeti egali
Pentru ca e ordin din masonerime
Sa fim zvarliti ca hrana la şacali!

Am fost tradati de toata Europa
Care-i supusa financiar lui Soros Baci
Ce-a ordonat sa ni se sape groapa
Cu gasca masonica de tehnodraci!

Sa iesim in strada, fratilor de arme,
Onoarea sa ne fie returnata,
De acum icolo nimeni nu mai doarme
Pana la victoria pentru Armata:
ACUM, AICI ORI NICIODATA!


Revolutionarul CORNELIU!







Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ ERATA LA PRIMA MEA POSTARE, 01.52.00: ELIMINAREA PERIOADEI DE 2 ANI MAXIM DE ACORDARE A DREPTURILOR, SI INLOCUIREA CU PERIOADA DE MAXIM 1 AN DE LA DATA INTRARII IN VIGOARE A LEGII 223/215!

Anonim spunea...

Coarna si-a batut joc mereu de pokitistii ''pe care ii reprezinta"" .Cand au fost dati afara cateva mii de politisti ( in 2011) ca se razbune Basescu pentru scandarea lor ( corecta de altfel) ''javra ordinara '' Coarna il sfatuia pe Boc cum sa dea o OUG abuziva ( prin care a incalcat grosolan statutul politistului tot lege organica ) in asa fel ca politistii sa nu se revolte si sa nu aiba sanse in instante .Sunt convins 100% ca e ofiter acoperit .Periculos '' om '' cred ca politistii nu au dusman mai mare ca asta.Pana la urma e treaba lor .

Bejan Ghiorghe spunea...

Corneliu:Art.40 din OUG nr.57 poate fi amendat in Parlament, nu trebuie retrasa OUG nr.57 deoarece acest act normativ cuprinde si alte aspecte care nu privesc pensiile militare.Am în vedere faptul că art.40/OUG 57 are multe prevederi corecte si a căror aprobare fac Legea 123/2015 aplicabilă, altfel există pericolul, așa cum s-a menționat de foarte mulți cunăscători în acest domeniu, ca această lege să nu poată fi aplicată.Se impune însă a fi amendate numai prevederile care au fost introduse cu răutate în scopul de a lovi mișelește în pensionarii miltari și anume cele care se refera la baza de calcul, respectiv art.28/Legea 123/2015 în sensul de a fi utilizata la calculul pensiei solda lunara brută (nu veniturile așa cum greșit se prevede in Legea 123/2015 și nici solda functiei de baza, care este doar un element al soldei lunare brute și introdusă din răutate de guvernul tehnocrat prin art.40/OUG 57). De asemenea trebuie insistat pentru revenirea la procentele din continutul Legii 123/2015(adcă 80% din solda lunară brută fără a depăși 100%):Aceste procente nu trebuie să includă însă nici procentele pensiei suplimentare(care reprezintă altceva si se acordă numai celor care au contribuit în acest sens și nici procentele pentru OMM care se acordă conform art. 11 din Legea 80/1995 numai cadrelor militare și în procente diferite, funcție de vechime.După părerea mea procentele rezultate din OMM ar trebui acordate separat și prevăzute in talonul de pensie așa cum sunt trecute celelalte venituri care se adaugă la cuantumul pensiei pentru unele categorii de pensionari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Domnule lider de sindicat, Coarna, toti liderii de sindicat din Romania devin ciudati dupa numire! Aproape toti au intrat in politica si au capatat functii politice. Aproape toti detin averi uriase discutabile. Toti sunt foarte vocali pe sticla TV, dar la masa tratativelor devin domnisoare de pension si isi pun patura in cap! Cand au intanliri doar cu guvernantii pentru tratative, nu stiu cum dracul demersurile sunt deviate in folosul guvernantilor si in detrimentul sindicalistilor. Nu pot si nu am voie sa acuz fara dovezi, dar dati-ne explicatii amanuntite cum de liderii sindicali, nu neaparat Dvs, devin brusc bogati din bagatele, dar mai ales dupa tratativele cu guvernantii? Poate e o deformare curiozitatea noastra, dar imbogatirea se poate explica pana la ultimul leu cu dovezi scriptice. Nu vom mai permite sa ni se explice ca prin afacerile sotiilor sau rudelor, ca vom fi nevoiti sa va intrebam de ce si noi nu suntem bogati prin aceste ,,minuni!'' Politistii sunt o categorie care au suferit si sufera lipsuri si discriminari din toate punctele de vedere pentru un serviciu riscant si foarte prost platit, iar negocierea personala cu guvernatii si-a vazut rodul prin odioasele amputari ale acestei Ordonante, iar participarea la negocieri din start s-a dovedit nula, din moment ce sindicalistii acuza amputarea de drepturi si discriminari! Si atunci va intrebam noi, la ce ati mai negociat daca de fapt guvernantii si-au dus planul de sabotare a Legii 223/215 pana la capat, asa cum si-au propus? Daca vreti sa dovediti ca nu de pomana va platesc sindicalistii, apai sa va vedem vocal si la unison cu liderii de la Armata si Servicii, si nu un lamentabil dezorientat si cu privirile miloase catre calai! Mai aveti un coleg care s-a ascuns dupa perdele si trage cu urechea la ce se discuta si nu are curajul sa iasa in fata! S-ar putea sa fie tocmai acela care s-a imbogatit din afacerile sotiei, si fiind moda divorturilor de dupa imbogatire, e posibil sa fie acum un veritabil burlac, dar seara in iatac tot cu doamna divortata! Ce parsiva este viata asta de caine saracan! Eu cred ca veti reveni la sentimente mai hotarate alaturi de sindicalisti si cu oaresce initiative ofensive, si nu dezarmante! ,,Succesuri!''

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabil D.le General Gropan, permiteti-ne sa va multumim! Cuvintele in plus ar fi de prisos. In calitatea Dv. onorabila de General si rezervit, dar si de OM, alaturi de toti onorabilii generali, ofiteri, subofiteri si maistri militari ai Oastei romane, ati reusit un pas foarte important de reunire si consens intre generatii, opinii, grade si orgolii si stim ca sunteti hotarati sa duceti lupta pana la victoria finala impotriva oportunismului politic, sabotajelor din exteriorul si din interiorul Romaniei, discriminarii dar si al conceptiilor intentionat denaturate despre rolul si locul Armatei si al militrilor in societate. Fie ca lupta noastra comuna sa aiba o finalitate fericita si in avantajul firesc al tuturor militarilor, pentru recastigarea demnitatii si onoarei militare, vremelnic furata prin rapt la drepturile legale si constitutionale de catre vremelnicii popositi la carma Romaniei!
Profund onorat si, cu adanc respect, va prezinta onorul, alaturi de toti camarazii de lupta,
Corneliu Revolutionarul, ostas rezervist al Armatei Romaniei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Ghiorghi Bejan, subscriu! Nu toata Ordonanta e pacatoasa, si eu am mai zis-o, dar contextul general al acestui act normativ cu cateva amputari de mare substanta, au facut-o indezirabila! Generalii, ofiterii, subofiterii, maistrii si gradatii o vor pune la punct intr-un consens general si fara a putea fi interpretata sau sa aduca prejudicii tuturor categoriilor! Noi doar comentam aici si pregatim lupta, clevetim, criticam si avem opinii constructive, marile batalii la baioneta se vor duce pe frontul cu guvernantii si in cele din strada pentru a transmite un mesj clar si hotarat ca nu vom ceda sub nici o forma si nu vom permite punerea in practica a Ordonantei cu modificarile criminale, mai ales cu 65% in loc de 80%, dar si altele, si daca nu avem oameni viteji si de nadejde, vom pierde lupta in mod lamentabil! Dar eu zic asa: Vom castiga victoriosi! Doamne, ajuta!

tigri2 spunea...

***Corneliu,prietene, daca vrei sa transmiti un mesaj si sa te faci auzit,te rog eu, scrie scurt ,clar si concis, altfel nu te va citi nimeni.Este o zicala romaneasca care spune asa"mai rarutz ca-i mai dragutz".Fara suparare,ti-o spun cu prietenie!

Iulian Mareș spunea...

Remarcabil video!
Datorita unor guvernanti impusi s-a ajuns aici....ei poarta raspunderea pacatului comis!
In nesimtirea acestor guvernanti din 2010-2016 nu s-au mai platit ajutoarele la pensionare!
Ma auzi basescule, boc, ungureanu, ponta, ciolos?
Cum era, ca voi sa nu va luati drepturile cuvenite legal?
Cum era ca detasamentul de garda in loc sa va dea onorul....impleticea armele, sau...se intorcea cu spatele?
Asa au facut ei tuturor militarilor!

Iulian Mareș spunea...

Ati luat act de Ordinul comun privind aplicarea?

CEZAR spunea...

joi, 14 ianuarie 2016, 06:29:00 EET
ghiorghe bejan spunea...

:Art.40 din OUG nr.57 poate fi amendat in Parlament, nu trebuie retrasa OUG nr.57 deoarece acest act normativ cuprinde si alte aspecte care nu privesc pensiile militare.Am în vedere faptul că art.40/OUG 57 are multe prevederi corecte si a căror aprobare fac Legea 123/2015 aplicabilă, altfel există pericolul, așa cum s-a menționat de foarte mulți cunăscători în acest domeniu, ca această lege să nu poată fi aplicată.Se impune însă a fi amendate numai prevederile care au fo.....
QED....CINE CUNOASTE ...STIE...!!

tigri2 spunea...

Nu sunt de acord si nu voi fi niciodata,daca OUG(40) ramane eu o sa consider ca in aceasta tara legile sunt facute ca sa fie incalcate si voi cauta sa ma asociez cu ceva smecheri dintr-astia sa fac afaceri murdare.Tara bananiera!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,

Te rog fii la obiect si zii ce te extaziaza din oug57, care nu-mi da mie ajutoarele legale si ce e bun in art.40!
Convinge-ma pe scurt, pls!

Unknown spunea...

ordinul comun?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tuturor: Sigur ca se impun amendamente la Ordonanta 57! Sunt si lucruri gandite bine, dar nu de ei, ci de noi, militarii, dar vedeti, onor Dvs, ei s-au folosit de bunaciuni ca sa strecoare erori fundamentale si care sa reduca in fapt cuantumul pensiilor, leaganul nazuintelor masono-sorosiste! Jos guvernarea tehnodrujbarilor Ciolos! Jos cu ministrul care ne-a rapit onoarea si demnitatea! Jos oligarhia mafiota politica din Romania! Traiasca vesnic Armata eroica a Romaniei!

CEZAR spunea...

Mares ..dar precizeaza foarte clar Bejan .....!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tuturor: Lucrati si colaborati in consens venind cu argumente si lasati orgoliile deoparte! Dusmanul asculta! Fericirea dusmanului este cand se risipeste consensul, coeziunea si nu exista un numitor comun! Luati un articol indoielnic si dezbateti-l aici pana la inrosire, pe argumente pro si contra fara altercatii si impuneri nedemne! Nimic in lume nu exista fara rezolvare si cai de iesire! Eu vreau sa se elimine tot ce subtiaza sau scad pensiile militare! Si mai vreau termenul de aplicare in maxim un an, pentru ca in 2015 alesii si-au votat maririle propriilor venituri, iar de Craciun au plecat cu saci de bani acasa! La noi ar vrea sa se intinda cu toate restituirile, maririle si drepturile intre 2 si 5 ani! Si mai vreau cu tarie sa se aplice orice restituire sau sa se acorde orice drept fara cereri, milogeli, plecaciuni, inchinaciuni, maldare de cereri si hartii si injosiri! Doar cele 6 luni din 5 ani sa fie acceptata ca singura hartie de milogeala!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Eufrosina: La multi ani, tataie! Mi-era dor de intrebarile matale! Sa fii sanatos si la punga gros, peste o suta zece ani si mai bine, asa cum si eu imi doresc sa traiesc! Doamne, ajuta!

CEZAR spunea...

@ Corneliu ..Armata NU OBTINE VICTORII..in strada ca ..ciobanii ...!!!!
Eventual cand duce lupta in localitati ..dar ii cu totul altceva ...
Armata TREBUIE sa stea la o cafea la MASA ROTUNDA cu Presedintele (Comandantul Suprem) si Premierul...si sa stabileasca de comun acord ce-i bine ....si ce nu ...!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule: Multumesc pentru sfat si stiu foate bine ca nu mi-o zici cu rautate! Sunt un gen de filozof si asta imi dauneaza uneori. Condensarea debitelor ar fi solutia optima, dar uneori mi se da apometrele peste cap si ma dezavantajeaza! Voi tine cont de un sfat bun intotdeauna, mai ales cand vine de la un prieten, fie el si virtual ca in cazul de fata!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@: TUTUROR:Cand se vor apropia alegerile, sa constituim pe Blogul Huhurez un consens comun si dezbateri cu cine o sa votam pentru a nu ne mai fi atacate bestial drepturile constitutionale de pensionari militari! VREAU SA DEVENIM O FORTA DE TEMUT PENTRU TOTI POLITICIENII, SI SA ACORDAM VOTUL NOSTRU EXCLUSIV ACELORA CARE NE GARANTEAZA 100% PROTECTIA PENSIILOR MILITARE, A DEMINITATII SI ONOAREI DE MILITARI! Asa cum hotaram aici, asa sa votam cu totii, familiile noastre si toate rudele influentabile, astfel incat sa avem garantia celor ce ne dorim si a veniturilor si drepturilor nealterate! Mi-as dori cu ardoare acest lucru si sa devenim spaima partidelor, chiar si cheia sol de obtinere a victoriei in alegeri numai a ce ne propunem si dorim!

Iulian Mareș spunea...

Doamna E. Nedelcu,
AFIRMATIV!

Unknown spunea...

Va rog frumos nu mai ocupati spatiul cu comentarii care nu aduc nimic folositor, daca nu aveti ce face plimbati-va in jurul blocului, nu mai comentati la misto, nu mai compuneti poezii ca si asa nu vi le citeste numeni. Ma refer in special la numitul ,,Corneliu" , o hahalera care ocupa 75% din spatiu cu mistocareli jigniri acuzatii nefondate, pareri cacacioase etc. Astupati-i gura acestui atotstiutor!

Unknown spunea...

Va rog frumos nu mai ocupati spatiul cu comentarii care nu aduc nimic folositor, daca nu aveti ce face plimbati-va in jurul blocului, nu mai comentati la misto, nu mai compuneti poezii ca si asa nu vi le citeste numeni. Ma refer in special la numitul ,,Corneliu" , o hahalera care ocupa 75% din spatiu cu mistocareli jigniri acuzatii nefondate, pareri cacacioase etc. Astupati-i gura acestui atotstiutor!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Bejan desfiinteaza in fapt oug57!
Mai raman virgulele!
E vina mea ca unii au plecat prea repede din sistem?

iceparu spunea...

Participanti nu sunt constienti de un lucru.Guvernantii si politicienii te asculta numai de frica.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica: Doamne, dar cine nu si-ar dori la masa tratativelor cu Iohannis si Ciolos? Dar nu vezi ca scandalul ia proportii inflacarate si ei sunt indiferenti, lascivi si ne trateaza cu ignoranta lor paguboasa? Este clar ca lumina zilei: Ei sunt hotarati sa ne faca rau, iar noi sa-i demolam cu strada, daca asta doresc! Sper intr-o solutie concilianta in ultimul moment, dar raul s-a produs si intreaga lume stie despre ravolta militarilor!

micutzul spunea...

Doamne...pastreaza oamenii frumosi in viata , apara Doamne militarii activi si pe cei in rezerva si Da-le Doamne lor sanatate si putere ....fiindca nu stiu de ce, dar presimt ca nu mai este mult si Tara v-a avea nevoie de ei....Si jur Doamne pe ce am mai Sfant ca voi raspunde chemarii tarii mele dar ca pe langa datoria ce o am fata de ea .... voi pune umarul si la curatirea ei ....Ajuta-i Doamne pe militari sa dea sanatate si putere acestei tari atat de frumoasa...
Iohanis si tu Ciolos rugati-va ca atata timp cat ne amintim de voi sa nu fie ceva ce sa puna tara in pericol si sa fiti obligati sa ne chemati....Caci atunci Dumnezeu cu mila Sa...

CEZAR spunea...

EEEEi daca o daduram si pe partea bisericeasca ii tare de tot ....Doamne nu le lua mintile atat de repede ..Amin..!!

CEZAR spunea...

O INTREBARE pentru toti : DE CE NU MISCA ACTIVII...????

Cuza spunea...

Votati-l pe Cornelius ca sa aiba ocazia sa stea si el la masa tratativelor cu Ciolanis si ciocoi. Asta ori este beat permanent, ori este timpit ori este "infiltrat" de "agenturi" pentru ca sa perturbe discutiile serioase de la problematica militarilor. Cred ca ultima varianta este cea mai sigura. Va astempam in ajutor la Iasi, dar nu uitati nici Bucuresti-ul!

Anonim spunea...

Piei drace ..Scrie pe blogurile voastre civile.Ce treaba ai tu cu militarii?

Anonim spunea...

Stai linistiti ca astia vor fi primii care vor fugii din colonie la stapanii lor iluminati (via Florida) apoi in buncare . Prietenii stiu de ce .Aici vor ramane doar amarastenii ca noi care probabil vom murii luptand crezand ca ne aparam tara .De fapt vom murii aparand o colonie s bogatiile lor.Apoi ciclul se va repeta deoarece asa e construit acest sistem putred de stapanii planetei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Rog ,,prietenii de bine'' sa nu-mi mai acorde prea multa importanta! E mai corect chiar deloc! Obiectivul central consta in discutarea amendamentelor ce trebuiesc aduse Ordonantei 57. Restul nu-i decat o consecinta...Asa cum nimeni nu ma incurca cu parerile exprimate aici, sper ca si parerile mele sa nu le deturneze adevaratul scop al exprimarilor lor, daca asta le e adevarata intentie, si nu sa-mi acorde mie o atentie speciala, caci nu sunt liderul de opinie al blogului!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One: Mai avem putin si civilii din slujba unor servicii de atentie sporita o sa ne intreaca numarul de militari postatori! Daca au taiat porcul de Craciun, apai sa vina cu afumatura, o ceapa crapata sub pumn si o stacana de ţâghir negru, ca plasma de urs! Eu sunt abstinent, dar nu ma incuraca cu nimic sa ciocnesc cu ei si apoi sa-l vars pe pamant pentru regretatii raposati!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Micutzule, emotonanta disertatia ta, pentru care tin sa-ti multumesc, intrucat se vede ca ai un suflet mare si curat! Eu, in schimb, daca vom avea un razboi, ii voi preda cu mana mea inamicilor pe toti tradatorii si dusmanii Armatei romane pentru paza si protectie la adapostul gulagurilor siberiene, sa nu li se intample nimic rau din partea connationalilor razbunatori!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica: Activii nu vor putea actiona datorita restrictiilor impuse! Care este mai curajos si incearca s-o faca, este trimis automat la psihiatre pentru ,,reevaluare,''pentru pierderea chiar a serviciului, pe stilul fascist si bolsevic de trista amintire, caci el nu s-a eradicat din sistemul romanesc de represalii! Ceea ce nu se stie, este ca daca afla institutiile internationale, niste grade foarte mari si functii risca represalii internationale si interne din partea societatii civile, si un ocean de scandal va umple Romania si lumea intreaga, pana la ONU!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iuliane, e un amalgam atat de ambiguu in lege si ordonanta, incat ne face sa ne certam aiurea intre noi. Fiecare vede tot ce e scris acolo din unghiul personal, cu drepturi si pierderi, dar pana la urma e o mare pacaleala pentru toti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

CSJ: Le e frica de pierderea salariilor si beneficiilor mari, nu de ghiogareala! Astia, fereasca Dumnezeu si de asa ceva, s-ar lasa si ghiogariti, numai privilegiile sa nu si le piarda! Dar, militarii sunt educati si civilizati si vor negocia la masa tratativelor, cum e firesc si civilizat...

Mario spunea...

Oprea a inebunit de tot -Antena 3 ora 16.28-Oprea il sustine pe Ciolos si pe Iohannis si continua parteneriatul cu PSD- cat de de nenorocit esti Hopreo???

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Daca ai mai fi tu activ, ia explica-mi cum ai misca in front?
Ai protesta?
Nu ai mai indeplini sarcinile zilnice?
Ai face miting in fata comandamentului?
Ce vrei tu sa faca, saracii de ei?
Poate multi activi isi spun necazul si aici si discuta si intre ei, la o tigara amara!

Huhu Rezea spunea...

ATENTIE LA CE CEREM!
Militarii nu au interes sa ceara respingerea sau modificarea intregii OUG nr.57/2015 pentru ca ea este un potpuriu de reglementari bugetare si fiscale, intre care a fost subtilizat si art. 40, pentru modificarea legii organice referitoare la pensiile militare.
In afara de art. 40, pe rezervisti ii mai intereseaza si art. 14, fara de care pensiile militare n-ar fi fost indexate cu 5 % la 01 01 2016.
In privinta art. 40, aici sunt si reglementari necesare indreptarii inadvertentelor de reglementare din textul aprobat de Parlament al Legii 223/2015, asa cum sunt cele din art. 109 si 110, chiar daca acestea, având o aplicabilitate pe o durata de 2 ani, nu necesitau o ordonanta de urgenta.
Modificarile aduse articolelor 29 si 108, precum si noul continut al art.30, nu sunt justificate in expunerea de motive. Intentia directa a autorilor ordonantei, de a taia din drepturile stabilite printr-o lege organica, este mascata de necesitatea ajustarii textului legii, pentru acuratetea reglementarilor. Modificarea Art. 28 este o capcana intinsa celor naivi. Indiferent de reglementare, in baza de calcul nu puteau fi introduse pentru activi decât veniturile la care se aplica, potrivit art. 31, cota procentuala pentru contributia individuala la bugetul de stat.
Art.29 trebuie sa prevada calcularea cuantumului pensiei prin aplicarea procentului de 80% , la care se aduga 1% pentru fiecare an vechime cumulata peste 25 ani, fara a se putea depasi 100% din baza de calcul.
Art.30 dispare.
La Art. 108, procentele reprezentând sporul pentru pensia suplimentara se aplica la cuantumul calculat potrivit art. 29, nu la baza de calcul, asa cum a fost in textul initial.
La Art. 121 sa se precizeze ce au vrut sa spuna prin sintagma „ militarul sa indeplineasca atât conditiile de pensionare pe Legea 223/2015 , cât si pe cele pe Legea 263/2010”, pentru a alege sistemul civil de calcul.

Anonim spunea...

Gropea vrea sa scape si el de puscarie ca si Dragnea. De aia linge tot ce scuipa altii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mario Soto: Oprea un dosar penal, a fost implicat si in niste ciudatenii nedorite. Cand ai DNA-ul in spate, e normal sa dansezi dupa cum ti se canta. Eu, cand imi pierd increderea in cineva, greu ma mai poate recastiga!

Huhu Rezea spunea...

Va rog, cât mai putine comentarii care nu au legatura cu articolele. Folositi alte retele pentru chat.

micutzul spunea...

Mai nene...simplul fapt ca mai negociem cu ei este un avantaj pentru ei....Vin, ranjesc la reprezentantii nostri, spun ca inteleg problemele noastre ca incearca sa rezolve ceva dar ca nu cred.... Mai oameni buni voi chiar nu intelegeti ca suntem fraieri , ca astia fac misto de noi si ca de fapt vin cu un ca...at de OUG sa modifice o lege a Parlamentului data doar de cateva luni...? Pai atunci bai nenorocitule de Ciolos cine P....a mea mai e legislativ si cine e executiv ....Bai ratatilor din guvern , parlament si presedintie la noi in ROMANIA mai este democratie sau e tara lui Verde Imparat care vine din Florida via Bruxeles...? Mai terminati o data cu aveti grija ce cerem ca ma mananca nervii....CER RESPECTAREA UNEI LEGI A PARLAMENTULUI ROMANIEI PROMULGATA DE PRESEDINTE SI PUBLICATA IN MONITORUL OFICIAL .....Panimais monsieur Ciolos...?

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Nu te deranjeaza ca de 6 ani, camarazii tai nu au mai luat ajutoarele legale, la iesirea la pensie?
Pe mine ma deranjeaza si asta si nu numai pentru ca sunt in cauza....ci, pentru ca si asta tot un principiu legal este!

Trofin spunea...


Huhurez Rez spunea...la joi, 14 ianuarie 2016, 16:50:00 EET

Este un punct de vedere pertinent. Ce se vocifereaza in prezent , prin multe locuri si in multe situatii, precum ca ar trebui anulat art. 40 din OUG 57 /2015 reprezinta o mare eroare si poate este o dorinta a acelora care urmaresc prorogarea intrarii in vigoare a Legii 223/2015 pe motive de imposibilitate a aplicarii acesteia , pusa in practica prin vocea unor repeziti. Art. 40 din OUG 57/2015 trebuie doar renegociat si acest lucru este posibil in Parlament sau prin initiativa guvernamentala. Am urmarit discutiile de la acel forum. Am avut impresia ca asist la o dezbatere de partid.

Dan spunea...

In atentia membrilor SCMD, a tuturor rezervistilor si aliatilor civili din jud. Iasi si localitatile apropiate -

De pe site-ul SCMD de astazi . Foarte interesant pct. 1

” Doamnelor si domnilor,
Experienta ultimilor ani ne-a obisnuit cu faptul ca ori Presedintele ori Premierul se deplaseaza la Iasi, de Ziua Unirii celei Mici. Chiar daca Presedintele a intors spatele Unirii celei Mari, la 1 Decembrie 2015, este posibil sa se deplaseze impreuna cu Premierul la Iasi, pentru a scapa de ovatiile marii adunari populare organizate de SCMD la Bucuresti. In aceasta situatie va rugam sa dati tot sprijinul Filialei 1 Iasi a SCMD, pe data de 24 ianuarie, care va organiza un protest public in zona Prefecturii Municipiului Iasi, si sa nu mai veniti la Bucuresti. Pentru eventualul dialog cu puternicii de conjunctura ai zilei, va punem la dispozitie cele 6 puncte ale programului nostru de revendicari pentru militari, politisti si intreaga societate civila, redactat in urma contactelor cu reprezentanti ai Guvernului:
1. Guvernul va anula prin OUG art. 40 din OUG 57/2012, urmand ca definirea venitului brut ca baza de calcul pentru pensiile militare de stat sa se faca in cuprinsul Ordinului comun de aplicare;
2. La deschiderea noii sesiuni parlamentare, Guvernul va solicita Parlamentului, spre analiza si avizare, proiectul Legii unice a salarizarii, care va intra in procedura de urgenta in Parlament, pana la sfarsitul acestei prime sesiuni;
3 Instituirea salariului minim pe economie se va face prin HG pana la 01.03.2016;
4. Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice va initia un nou proiect al Legii pensiilor, care sa faca distinctiile necesare din punctul de vedere al statutului juridic, intre pensii, ajutoare sociale, rente si indemnizatii, cu luarea in calcul, pentru pensii, a procentului de 45 % din salariul mediu brut pe economie;
5. A 13-a pensie, hotarata de precedentul Guvern pentru decembrie 2015, sa fie acordata in aprilie 2016, doar pensionarilor cu pensii al caror cuantum se situeaza sub valoare salariului minim pe economie;
6. Anularea, prin OUG sau retragerea avizului dat catre Camera Deputatilor a OUG 95/2014 si repunerea in plata a beneficiarilor, conform Legii 341/2004, in procentajul legal stabilit.”

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Pai, sa fie transmise negociatorilor. Nu citesc ei blogurile noastre decat atunci cand au nevoie de voturile noastre, pana atunci isi lasa slugile sa latre in pustiu in numele orgoliilor lor! Articolul 29 mi se parea fi cel mai important pentru mine, dar si celelalte fiind vitale, cauza pentru care sunt atat de vocal si virulent!

Huhu Rezea spunea...

Probabil ca organele au fost informate ca la intrunirea de ieri organizata de Federatie discutiile vor fi atât de aprinse incât vor iesi scântei.
Presedintia si ministerele nu si-au mai trimis consilierii sa transmita mesaje, asa cum ii vedem in sedintele anterioare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Micutule, revolta ta e si a mea si-a tuturor! Vezi ca sunt exceptii printre noi care au alte opinii. Ma intriga totusi de ce opiniile lor difera de ale noastre, cu vehementa, dar absolut niciodata nu explica in clar de ce accepta Ordonanta in integrum! De aici si concluzia ca de fapt nu-i intereseaza, mai ales ca civili, decat sa ne traga frana de...gura din partea celor ce-i plateasc sa instige si sa produca confuzii si ilaritati...Daca se revine la 80%, ma pierd de musteriu...pe jumatate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dan: Din cauza celor specificate la pct. 5, s-a anulat acordarea celei de-a tresprezece-a pensii, caci se bagase cuantumul maxim de 2500 lei! Cam golaneasca propunerea, caci la 2500 nu se moare de foame, tataie, asa ca au pierdut toti! Un artificiu al politicienilor sa-i cuprinda pe toti parintii lor...Cat despre retragerea Legii 223, ar fi Hirosima curata! Cu procentul de 45% din salariul mediu pe economie, ar aduce FMI-ul aici, cu perciunii zburliti, pe tancurile americane!

karadeniz spunea...

La întrunirea organizată de Federația Militarilor se pare că a fost distribuită și o variantă a ordinului comun de aplicare a legii 223. O găsiți pe grupul Pensionarii militari de pe Facebook.

CEZAR spunea...

joi, 14 ianuarie 2016, 16:45:00 EET
Huhurez Rez spunea...

ATENTIE LA CE CEREM!
Militarii nu au interes sa ceara respingerea sau modificarea intregii OUG nr.57/2015 .................................
Art.29 trebuie sa prevada calcularea cuantumului pensiei prin aplicarea procentului de 80% , la care se aduga 1% pentru fiecare an vechime cumulata peste 25 ani, fara a se putea depasi 100% din baza de calcul......................

HUHU..bine ca ai inteles in final ..
Lamureste-l si pe ratanul ala coltos si prost ..!!Adica T2 (fara....)

Iulian Mareș spunea...

@Micutzul
Te sustin!.....ai mare dreptate!
Parlamentul=legislativ
Guvernul si presedintele=executiv
Consider un conflict de interese cand un membru al guvernului este si parlamentar!
La fel, un ministru care a mai depus juramantul ca ministru, la o noua investitura il depune iar!
De ce? E prost? Il uita?
La fel si parlamentarii la al 2-lea ...mandat!
Juri odata si ajunge!
Il reimprospatezi? Esti retard?

Adi 4 you spunea...

Am mai scris si se confirma....tot ce am invatat s-a distrus de catre oamenii fara pregatire, adica prosti si neaveniti! Au reusit doar sa invrajbeasca militarii cu civilii, profesorii cu medicii, muncitorii cu intelectualii, iar tineretul si-a luat lumea in cap, plecand oriunde pentru o viata mai buna! Activii sunt timorati de repercusiuni din partea sefilor! Chiar daca reusesc sa-si expuna doleantele in fata sefilor, imediat vor fi bagati in oala cu presiune. Multi au copii mici de crescut si gandesc ca pana vor iesi la pensie se va schimba ceva in bine, alti activi au imprumuturi la banci si orice modificare financiara in minus, banca le va fura casa, altii fac naveta de la sute de km. fiindca la ei in garnizoana unde au copiii scoala, sotiile lor serviciu si bineinteles domiciliul, s-au desfiintat unitatile militare, altii au functii babane, iar la iesirea la pensie vor avea asigurate functii de conducere la firme gen Romatsa, Institutul Maritim, etc., functii pregatite si blocate pentru ei pana vor iesi la pensie. Tot pe rezervisti ramane Unirea din 24 ianuarie! Ne luam drepturile furate inapoi! Si eu imi vreau banutii acordati de lege in momentul cand am iesit la pensie. Au sistat acest drept legal din 2010, inclusiv pentru anul 2016. Sunt pensionar in baza Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Vor sa ma treaca pe legea 223/2015. Sigur va iesi o pensie mai mica dupa calculul OUG 57/2015 si ma mint spunand ca dupa recalculare in cazul in care rezulta o suma mai mica decat cea aflata in plata, ramane cuantumul actual, adica mai avantajos? Da. Dar si pensia va ramane pe loc pana cand suma recalculata va ajunge la nivelul celei aflate in plata! Daca au incalcat o lege aprobata de Parlamentul tarii, dupa alegeri pot incalca si alte legi organice. Nu fiti comozi, indiferent de vreme, veniti sa ne recastigam drepturile!!!

CEZAR spunea...

Iulica ..ia vezi poate acum ii clar cam ce trebuie sa cerem ...la o cafea la masa rotunda ...
Nu in strada ca ..ciobanii...!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian Mares: Ei nu numai ca sunt retarzi si oligofreni, da sunt si cleptomani! Juramantul lor e doar un fragment de campanie electorala, frugala. Dar ei fura tot, de la bani pana la articole din lege! Cel mai bine se fura cu ordonanta de urgenta. Articolul 29 este piatra unghiulara a acestori tensiuni, si daca ratam impunerea revenirii, nu ne va fi bine nicodata, iar tensiunile vor exista pana se va impune disparitia impunerii de 65% si revenirea la 80%...

Iulian Mareș spunea...

Huhurez
La mine nu ai replica?

Cezar,

Cine e T2?.....nu m-am prins! Asa ca....fii explicit!

totoiany48@gmail.com spunea...

EXPRIM O PARERE
ORDONANTA TREBUIE SĂ FIE RESPINSA PE MOTIV DE NECONSTITUTIONALITATE. ALTFEL ACCEPTAM CA SA SE REGLEMENTEZE ÎN ACEST MOD ÎN VIITOR .
DACĂ ESTE NEVOIE DE CLARIFICARI LA LEGEA 223 SE POT FACE PRIN ORDINUL COMUN .
UNII JURISTI SUNT DE PARERE CA ACOLO UNDE LEGEA NU PREVEDE TERMENE , PREVEDEREA SE APLICA DE ÎNDATA , ADICĂ LA DATA APLICARII LEGII .Nu este vorba de CALEXANDRU .

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Personal sunt pentru discutii amiabile, dar tu, guvern, ma calci mereu, asa ca nu mai ramane decar replica in forta!
Nesimtitii ne pun sa muncim pe 2 lei si sa mancam din pescuit, vanat sau radacini!
Prima diviziune a muncii s-a produs de mult!
Te amagesti, nu mai e loc de cafele.....fii prgmatic!
Cu scarbele se discuta numai intr-un singur fel!
Imi pare rau pt ceea ce scriu, dar asa este!

tigri2 spunea...

***Iulian Mares,T2 sunt eu,ai e mailul meu,poti sa ma intrebi ce doresti,direct ,nu prin retardatul de cezar muci.
Eu stiu ce sa cer ,referitor la manevrele cu L223,cer REVENIREA la legea publicata in MO si atat,fara alte smechereli si retusari tip "Ciomu",dupa cum spunea d-l gen Chelaru.

Anonim spunea...

Intr-o colonie ca Romanistanul legile nu au nici o valoare ( vezi si 223) daca nu vor stapanii.Qed.

tigri2 spunea...

Vin unii si spun ,pe aici"atentie la ce cerem".Corect! Numai ca in discutie se baga si niste neaveniti ,care habar nu au, pe ansamblu , despre ce indicatori intra sau nu in acest joc.
Nemernicii au introdus ,in cadrul art 40 din OUG 57,niste elemente care NU vor intra la calcul,elemkente care ,oricum,nu constituiau venituri impozabile:(diurna,cheltuieli de chirie,echipament,hrana,etc) dar printre acestea au introdus si cateva elemente care s-au impozitat si au constituit:"Art. 28 este o capcana intinsa celor naivi. Indiferent de reglementare, in baza de calcul nu puteau fi introduse pentru activi decât veniturile la care se aplica, potrivit art. 31, cota procentuala pentru contributia individuala la bugetul de stat."-COTA PROCENTUALA LA BUGETUL DE STAT, precum:primele si premiile.Prin aceste doua cuvinte(chipurile nevinovate) au taiat o multime de componente ale soldei(zbor,imersiune,mina,parasutaj,et..)
Cine nu stie despre ce se vorbeste si nici nu beneficiaza de ele ,judeca cu indiferenta,dar DREPTATEA,inde este in acest caz?

Unknown spunea...

Domnilor, cred ca este momentul adevarului: Coarna cu politistii lui nu sunt militari si nu au ce cauta in legea pensiilor militare, oricum Coarna i-a tradat, precum si Toba. Legea nu este aplicabla unor functionari publici platiti la ora si care pot presta in ultimele luni 24/24 si ies cu pensii mai mari ca magistratii.

Iulian Mareș spunea...

Pentru Tigri2, Cezar si Krei gasm
-unii vor sa evite ca altii sa iasa cu o pensie mai mare...si aici este dezbinarea, adica av, pst, scf, mm/Av.....aparent pare moral, dar nu este legal, intrucat au platit impozit si in plus aceste sporuri si le-au asigurat prin HG si ordine de ministru, iar ceilalti nu au avut gandire de perspectiva sa faca la fel;
-daca spui ca este legea pensiilor militare, atunci se aplica numai celor care poarta grade militare si nu altora;
-eu inteleg ca oug57 poate fi modificata in parlament, dar va dura cel putin 2 luni, incepand cu 01.02. 2016;
-hai sa incercam sa privim si dincolo de gardul B.I.!
-daca ai dat un pumn, atunci ti-ai asumat sa primesti cel putin doi pumni inapoi, ..metaforic vorbind!
-tara se misca si norii sunt in E, dar si in V!
-sa nu-ti fie frica ca ai cerut ce ti se cuvine ci ca nu ai cerut!
-una din ministre are sotul cdor (M)/USA intr-un cdm. NATO.....daca ar pati la fel?
-va aduc aminte cazuri de ministri care dadeau in judecata guvernul pt drepturi financiare;
-contractul cu tara, nu l-ati terminat, pt ca el are valabilitate prin juramant, pana cand veti trece in lumea nefiintei
-ROU a rezistat prin biserica ortodoxa si celelalte, crestine, ...si prin ARMATA ei;
-cand esti platit din afara, pt studii si/sau alte activitati...atunci nu mai apartii neamului tau si totul iti pute la el (cei din generatia 1948 s-au intors si au facut revolutia si unirea pt ca au fost la scoli pe cheltuiala tarii si nu se alterase apartenenta la neam)
-sa skimpe oronanta, articolul(le) cum o fi mai corect, bine, legal, dar sa o faca rapid caci au ratat clipa, iar viitorul nu le apartine;
-voi nu vedeti ca un guvern de criza, pt un an, pt alegeri, ...el nu guverneaza...el face stategii....Dancu...asta este in stare sa scrie 10 pagini fara continut si substanta....cuantifica ei performanta bugetarilor? ... si a lor e varza! .....cine draku le-a spus ca sunt eminente, ca scot judecati de valoare? .....se preocupa ei de legi de perspectiva? De ce? Nu au altceva de facut?
-repet legea sa se aplice numai celor cu grade militare nu profesionale, nu civili, ei sa-si faca lege ca nu ma intereseaza!

Iulian Mareș spunea...

Programul lor va fi asa:
-Iasi, Focsani, Bucuresti, ..... incercand dispersarea fortelor si atenuarea fortei protestului!
-au mai incecat si altii si au avut parte de huiduieli de 3X! :-)

Unknown spunea...

Domilor Generaki,ofiteri superiori,ofiteri inferiori,maistri si subofiteri (activi ,retragere si in rezerva) M.Ap.N M.A.I. sa ne unim sa facem un corp comun si sa luptam impotriva celor care ne incalca demnitatea si onorea in picioare ,care prin actele lor ne dicrediteaza si ne bestelesc. Ati uitat (proletari din toate tarile unitiva )Eu va indemn DOMNILOR HAIDETI SA NE UNIM SI SA SCAPAM DE UMILINTA LA CARE VOR SA NE SUPUNA

bibiloi spunea...

De ordinul meritului militar soldatii si gradatii nu beneficiaza de ce ? Nu aveti nimic de spus domnilor

Dan B. spunea...

La forumul organizat de catre FMR, desfasurata la Parlament, in ziua de 110.01, dupa ce un invitat ROMIL/SCMD 6 a pus in discutie faptul ca a gasit un punct din aceasta, care ne-ar fi favorabil, am intervenit spunand ca multe altele ne dezavantajeaza.
Odata admisa discutia pe marginea OUG 57?2015, din asta ar fi decurs o legitimarea noastra privind emiterea ei. S-a mai motivat ca respingerea OUG ar pune in pericol aplicarea Legii 223/2015 (daca art 40 este neconstitutional, pica intreaga ordonanta, nu numai art 40), insa as prefera o oarecare intarziere benefica modificarii normativului, decat un regret a la long, asa cum s-a intamplat cu proiectul Legii 241/2013.
Se pare ca presedintele Comisiei de Aparare de la Senat si-a insusit si sprijina amendarea Legii 223/2015, concomitent cu declararea neconstitutionalitatii art 40 din OUG 57/2015. Oricat mi-as fi dorit aplicarea rapida a Legii 223/2015, nemodificata de OUG 57/2015, prefer o amendare a legii, caci, oricum, in acest an si in primul tri/se(mestru) al lui 2017 nu ne vom bucura de schimbarea pe plus a cuantumului pensiei. Macar asa, va exista o lege neinterpretabila si benefica noua!

calin spunea...

@Dan Buzescu - Sunteti confuz. Fraza 2 se bate cap in cap cu a 3-a. Eu nu stiu ce ati hotarat acolo, dar nu intelegeti ca nu mai putem trage mata de coada? Se pare ca...prefera sa...macar, nu stiu ce...Dupa 5 ani de belele, nenorociri, lupte prin instante, bataie de joc si dat la gunoi cu armata tarii tot o imbarligati...la sarbatorile alelalte !!! Dupa alegeri??? Ori e laie ori balaie ! Mi-a fost rusine sa citesc in presa ca militarii s-au luat dupa ciobani ! Din pacate suntem mai prosti decat ei ! Ei s-au autoeducat. Ciobanii ajunsi in armata n-au mai apucat !!!!

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Am explicat intr-un articol anterior, se pare ca l-ai scapat, in care spuneam ca pe noi nu ne intereseaza intreaga ordonanta ci cateva puncte al art. 40.
Se poate abroga intreg art. 40, dar numai de catre Parlament, prin legea de adoptare a Oug 57.Potrivit normelor de legiferare, abrogarea unui act normativ care anterior a abrogat o dispozitie legala nu repune in vigoare dispozitia abrogata, cu exceptia dipozitiilor abrogate de o ordonanta respinsa prin lege de Parlament.
Cu alte cuvinte, abrogarea art. 40 al oug 57 prin alta Ordonanta, nu ar repune Legea 223 in vigoare in forma adoptata de Parlament. Asa au pierdut cadrele active indemnizatia pentru OMM prevazuta de L 80/1995.
Solutia este modificarea art. 40 in Parlament prin legea de adoptare a OUG 57, operatiune care se poate incheia in luna februarie.
Este o mare tampenie ca 223 nu se putea aplica pentru activi din cauza art. 28. Nu mai discutam de pensionari care abia peste 2 ani beneficiau de lege.
Pentru asta trebuiau sa micsoreze procentele de pensie si sa instituie plafonul de 85%.
Au avut la dispozitie 4-5 luni pentru modificarea prin lege a L 223. De ce au asteptat oare caderea vechiului guvern?

maiag spunea...

cineva aici a lasat coeficientii de functii.am calculat brutul la valoarea sectoriala aratata,este aberant,nu poate fii brutul atit de mare,a spus ca valoarea sectoriala la 1 ian 2016 este 2100.cred ca este o eroare. -

Dan B. spunea...

Domnule Calin,
Domnule HuHu,

Candva, la proiectul Legii 241/2013, prin luna mai mi-am sfatuit colegii sa facem demersuri pentru amendarea proiectului (si chiar gasisem adepti in Parlament), astfel incat sa nu fie o lege proasta, de care sa ne plangem ulterior.
Atunci am gasit nerabdatori, naivi si parsivi, care se impotriveau depunerii de amendamente, incl care argumentau ca, oricum, din ian 2014, intrand in vigoare noua lege a pensiilor militare, ..... Ei, se asteptau ca din iulie 2013, sa intre in vigoare Legea 241/2013, asta fiind motivul pentru care Dogaru a solicitat sistarea depunerii amendamentelor. Cert este ca, din cauza lipsei acelor amendamente am luat si inca mai iau leapsa cca 4 ani.
Asadar, este de preferat o mica asteptare decat o plangere nelimitata (oricum nu vedem plati modificate pana dupa debutul lui 2017).
Apoi, Parlamentul respinge OUG 57/2015 sau o aproba dupa modificarea articolelor din cuprins, fara a umbla la cigre/procentaje.
Asa cum precizeaza juristii, daca art 40 este neconstitutional, cade toata OUG; eventualele noastre deziderate pot face obiectul unei initiative legislative, daca se legifereaza ordonanta.

Huhu Rezea spunea...

@Serghei Ulianovici
Numai un rusofil isi alege avatar noul simbol al armatei ruse.Iti statea mai bine cu Danila Prepeleag.

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Of, cate prostii se mai pun in gura juristilor!
Parlamentul poate sa respinga intreg art. 40 fara sa afecteze cu ceva restul OUG 57.
Poate sa modifice cateva puncte ale art. 40 fara sa afecteze restul dispozitiilor art. 40.
Numai cand intreaga ordonanta incalca dispozitiile Constitutiei este declarata inintregime neconstitutionala,
Daca se constata ca s-a incalcat Constitutia prin modul de modificare a unei legi organice, Legea 223/2015, cade tot art. 40, dar numai pentru viitor. In aceasta situatie pensiile activilor deschise in baza OUG 57 se recalculeaza potrivit dispozitiilor care vor ramane in vigoare.
Ccr nu declara otova neconstitutionala o lege sau o ordonanta. Poate sa constate ca numai un articol sau un alineat de articol este neconstitutional.
In cazul de fata este preferabil, asa cum spuneti,amendarea art. 40 prin legea de adoptare a ordonantei in Parlament, iar Casele sa-si vada de treaba lor in ce priveste deschiderea de noi drepturi, ca de noi rezervistii au destul timp in urmatorii 2 ani.

Anonim spunea...

Pentru maiag 22:27
Nu, valoarea de referinta nu este 2100. Fiind an bisect se inmulteste cu 2, deci acum este 4200.

karadeniz spunea...

De pe site-ul sindicatului lucrătorilor din penitenciare
http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/997-noutati-despre-pensiile-militare.html

Noutati despre pensiile militare - 15 ianuarie 2016
Ieri la SRI s-au intalnit reprezentanti ai institutiilor din structura de aparare pe problema normelor pentru aplicarea Legii nr 223/2015 privind pensiile militare de stat. Emiterea normelor intarzie pentru ca nu se ajunge la o intelegere intre institutii. MApN si structurile asociative din aparare ridica probleme care nu par rezolvabile. Limitarile impuse prin OUG 57/2015 nu sunt usor digerate si se incearca revenirea la principiile initial stabilite prin L 223/2015 insa acest lucru genereaza un impact considerabil si nu este acceptat de guvernanti. Deocamdata suntem intre Legea 223/2015 si OUG 57/2015, tot fara norme.
Dupa o ședinta prelungita care a fost continuata cu alte sedinte prin MAI si alte institutii care se preocupa de problema asta (nu este cazul nostru), s-a ajuns la un consens. Inițial mai multe instituții ar fi propus ca ordinul comun sa prevadă doar faptul ca "fiecare instituție își emite propriile norme" apoi s-a revenit la o abordare unitara. Prin urmare va fi totuși ordin comun iar instituțiile care au anumite particularități vor avea prevederi specifice inserate in acest ordin, prevederi care vizează doar acele instituții.
Cand se va iniția vreo modificare de către una dintre instituții va trebui modificat ordinul comun însă aceasta nu este chiar o complicație. In acest fel se menține la nivel scăzut riscul ca in structura de apărare sa avem reguli diferite pentru situații similare.
Vom reveni cu detalii cand intram in posesia proiectului de ordin.

Anonim spunea...

@ Karadeniz
Chiar am atentionat in comentariile postate despre implicatiile si sensul art 5 (8) din ordinul comun prezentat de d-nul Huhurez.
Neclaritatile din rindul celor care isi manifesta nemultumirea vin in primul rînd din neinformarea oportuna de catre cei platiti ca sa informeze.
Numai ca nebuloasa care bîntuie legat de salarizare nu poate duce la un numitor comun in ordinul comun.
De aici sintagma folosita ” conform salarizarii militarilor” si nu confom legii de sarizare nr..... din si a legii nr... din...
Am explicat pe larg fenomenul si unde se poate ajunge daca guvernantii sunt presati, insa lumea pe buna dreptate isi manifesta nemultumirea. Daca unele institutii, arme ,au fost pe faza si si-au stiut trage pe parcurs sporuri,etc, altii mai ales din Mapn (condusi) de multe stele pe umar au ramas cu salarizarea la nivel functii de baza. Daca la asta se mai adauga si vechime mica normal sa vrea neaparat 80% prin iesit in strada. Numai ca daca-i bagi pe toti intre 80% si 100% +OMM iar nu iese bine din privinta celor care au prin vechime cumulata multe procente pierdute peste 100% (se egalizeaza mare parte din pensii pe la 100% indiferent de vechime cumulata). Exact ca naiba iar guvernantii vor fi greu de lamurit. Poate doar ca situatia sa fie negociata si acceptata de componentii sistemului de ap.ordine........lucru putin posibil.

Huhu Rezea spunea...

@mitica
Ti-ai tras un nume nou ,dar nu ti-ai schimbat intentiile.
In primul rand multumim pentru lista de vrs-uri.
In rest, faci un calcul babesc. Compari mere cu pere.
De unde ai luat media aia pe 6 luni de 1150 lei?
Confunzi solda de functie cu solda functiei de baza.
Cum sa fie egala sa chiar mai mare 100% din baza de calcul a pensionarului cu veniturile unui activ cu aceeasi functie si acelasi grad? Tu nu vezi cate enumera art. 28 din tehnoordonanta ca are activul si nu intra in baza de calcul?
Este ingrijorator ce spui ca astia vor sa ne puna coeficientii de functie si grad pe care i-am avut in urma cu 15-20 de ani, cu toate ca intre timp numarul coeficientilor a mai crescut pentru functii si grade, asa cum a fost prin 2007-2008.

calin spunea...

@Dan Buzescu. Inteleg ca sunteti la varf, in miezul problemei ! Nu va cunosc trecutul si nu vreu sa va imput ceva anume. Nu sunteti singur acolo, aveti colegi care sunt la curet cu problematica militarilor, activi si in rezerva. Sunteti o echipa...credeam ca de acolo, de la dumneavoastra, se vede mai bine care sunt problemele care ne omoara (la propriu si la figurat). Mai bine decat asa cum rezulta ele de pe acest blog. N-a fost sa fie! Acolo se joaca la multe capete si nivelul intereselor se opreste la nivele mai sus de interesul general. Pacat! Noi, chiar daca pierdem, tot vom castiga pana la urma, pentru ca dreptatea se aseaza, incet, incet, in albia ei, chiar daca pierderile vor fi mari. Dumneavoastra, daca pierdeti, nu mai castigati! Realizati treaba asta? N-ati inteles sa va inhamati la ceea ce cerem de atata timp! Nu ne intereseaza, in primul rand, cuantumul, ci principiile general valabile pentru toti. N-ati reusit sa le materializati in atata amar de ani, in care multi dintre noi s-au dus de inima rea...dinpotriva, ati alimentat haznaua cu virusi care sa ne dezbine, sa ne slabeasca si sa ne umileasca in fata intregii societati. Ati scos o lege si apoi o ordonanta care o modifica, ca sa ce? Ca sa demonstrati cat de slabi sunteti, sau cat de sarguinciosi sunteti in a raspunde unor ordine straine intereselor tarii? De ce e lovita numai armata? De ce alte structuri au legi de una pagina care le rezolva pensia? De ce la noi, pe zeci de pagini imbarligate, nu putem ajunge la o concluzie ferma? De ce e bataia asta de joc? Nu mai bine cedam dracului, atunci cand doamna invatator, mai desteapta decat o armata intreaga, a amenintat ca va propune reintroducerea L164. V-ati speriat? Ce-ati produs la schimb? Rusine!

karadeniz spunea...

@ Mitică Alaska
Acest 80% a fost ales datorită faptului că toate pensile speciale ( apărute la cîţiva ani după legea 19 si legea 164 legea pensiilor militare de stat, dispărute şi iar reapărute) au acest procent de plecare a calculului pensiei.
Coborârea acestui procent la 65%, justificată prin OMM, care mai adaugă pensiei calculate, indiferent prin ce lege, un spor de 10-15-20% , nu este corectă. In primul rând OMM se acordă doar cadrelor militare iar majoritatea personalului MApN este compusă din soldaţi şi gradaţi care nu au acest ordin si sporul aferent acordat la pensie. De ce să-i condamnăm pe aceştia la o pensie limitată la 85% din baza de calcul, mai ales că nici nu pot fi menţinuţi în activitate la fel ca şi cadrele militare.In al doilea rând acest OMM vine ca o compensare a privaţiunilor serviciului militar şi a acelui jurământ care te obligă ca la nevoie să revii in activitate obligatoriu chiar pensionat fiind.
Se tot spune că limitarea pensiei la 100% din baza de calcul plus procentul suplimentar adăugat de OMM duc la situaţia în care pensia este mai mare dacât solda activului omolog. Total fals, dar prinde la publicul neavizat. Baza de calcul a pensiei este mult mai mică decât solda lunară a omologului activ, în componentenţa căreia intră şi alte venituri care nu sunt cuprinse în baza de calcul gen norma de hrană care este acum 32 lei pe zi. Cine face un calcul concret observă că abia la peste 140% din baza de calcul ajungi la veniturile lunare ale unui activ.
Nebuloasa privind salarizarea este aşa pentru că au fost băgaţi sub aceeaşi căciulă a pensiilor militare categorii diferite de oameni, unii plătiţi la oră, alţii la zile efective, unii cu grade militare, alţii cu grade profesionale, unii cu anumite îngrădiri ale unor drepturi şi libertăţi constituţionale alţii cu mai puţine, cu legi şi statute de funcţionare diferite, lucru care se întâmplă doar în România.
Legea asta are nişte principii care stau la baza ei, încălcarea acestor principii chiar în textul legii este cea mai elocventă dovadă că legea este proastă.
Legea în forma actuală va fi greu de aplicat şi menţinut, este vulnerabilă la atacurile în justiţie. Chiar dacă se va ajunge la un numitor comun între şefii structurilor din apărare, legea nu va rezista mult. Va trebui să se despartă apele, militarii cu legea lor ceilalţi cu legile lor. Ce atribuţii privind apărarea ţării au la pace şi război gardianul din penitenciar, poliţistul de la circulaţie, economic, de proximitate, miile de fătuce cu grade din SRI care stau in faţa calculatorului monitorizând inclusiv acest blog.
Referitor la calculele pe care le postaţi pe aici se pare că nu aţi înţeles că la recalculare sunt actualizate şi incluse cert în pensie doar solda de grad, de funcţie ( funcţia reală nu funcţia maximă corespunzătoare gradului ca în legea 164), gradaţiile şi indemnizaţia de comandă. Celelalte elemente avute atunci şi enumerate partial prin lege şi viitoarele documente de aplicare a ei, vor fi incluse şi actualizate dacă ele se regăsesc în momentul actual in soldele activilor. Dacă nu regreteceterne, la fel cum anumite sporuri introduse crecent nu vor fi extinse şi asupra celor care nu le aveau, nefiind încă inventate când au ieşit la pensie
Am doi amici incă activi cu grad de colonel, unul pe funcţie de general ce se vor pensiona anul aceasta. Simularile făcute pentru ei la CSP, le dau pensii destul de mici, e drept mai mari decât pe legea 263.

Dan B. spunea...


Domnule Calin,
Ai inceput comentariul dtale intr-o nota normala, insa finalul .... Cred ca ti-aiinchipuit ca as face parte ori din vreo Camera a Parlamentului, ori dintre liderii vreunei structuri politice sau de pensionari.
Si, culmea, nu am uzitat de lexic (pt dta, un vocabular ceva mai elevat) astfel incat sa nu ma fac de neinteles, dar mi-ai pus in carca esecurile altora, in conditiile in care, cu acel mic colectiv de colegi, am vrut sa stabilim legiferarea unor principii (da, si cuantumuri ale pensiei) privind mentinerea puterii de cumparare a venitului meu, cam acelasi din 2010 (cu certitudine, mai mare decat al dtale).
Spre stiinta dtale, in efortul unificarii tuturor structurilor asociative, prezente in sala Avram Iancu din Senat, am propus constituirea unui grup de lucru, cu membri din esaloanele secunde ale conducerii, care sa elaboreze un nou statut al militarilor (cel actual este ferfenita), chiar daca se adapteaza unul existent in vreo tara NATO. Aceasta intentie ar avea menirea conlucrarii diferitelor structuri asociative, in conditiile in care sefii lor sunt plini de orgolii, realizandu-se astfel un prim pas, armonizarea obiectivelor.
Iar, daca acest statut, conf. teoriei mele, va include principii de acordare a pensiei militare de stat, precum
si metodologii de stabilire/recalculare/actualizare cuantum, cu atat mai bine, caci legiferarea organica ar
mai restrictiona intentia unuia sau altuia intru modificare.
Tot acolo, in sala, mi-am exprimat opinia precum ca eu si un civil nu suntem egali privind conditiile de munca si de trai, motiv pentru care nici pensia nu poate fi egala! Iar cum eu nu doresc sa ma identific cu aparatorul cauzei civililor, cu atat mai mult cu cat astia ma injura la orice colt de strada, refuz sa solidarizez cu Societatea Civila, asa incat n-au decat sa iasa in strada si sa protesteze pentru revendicarile lor!
Dar ceea ce ma intriga este faptul ca iti permiti a ma judeca acum, cand abia ai „facut ochi” si nici nu intelegeti contextul in care ai „picat” de pe Marte.
Ceea ce-i deranjant in comentariul dtale este exact notiunea „principii general valabile”, intrucat aceasta nu este aplicabila uniform in domenii socio-profesionale total diferite (de exemplu, pensia contributiva nu este aplicabila ostenilor oricarei tari din structura NATO sau de aiurea).

calin spunea...

Domnule Dan Buzescu,
Inteleg ca v-ati suparat pe mine. Aveti tot dreptul. Asa cum am si eu dreptul sa-mi exprim o opinie. Sa-mi descarc nervii, alaturi de alte cateva mii de rezervisti pentru ceea ce se intampla. Chiar daca mi-ati explicat ca nu sunteti ceea ce, prin comentarii, ati sugerat, pentru mine ramaneti un lider cel putin de opinii. Pentru demersurile dumneavoastra am toata stima, asa cum am pentru toti acei lideri care au reusit, in sfarsit, sa se intalneasca in incercarea unificarii eforturilor si obiectivelor. Ne despart sute de kilometri care-mi amplifica neputinta, nu neintelegerea! Dar, ma uit la ceas. A ramas caduca vorba aia cu "al 12-lea ceas"...Tarziu, domnule Dan Buzescu ! Pun si eu o intrebare, o pun de mai bine de trei ani de zile: Unde au fost liderii armatei pana acum? (Mai) avem lideri? Daca aveam lideri adevarati nu ajungeam aici! Dati-mi voie sa am temerile mele cu privire la viitor, asa cum in trecut, ezitarea comandantului sau deciziile proaste (cand au fost), imi produceau aceleasi trairi, in principal de nesiguranta. Oricum, eu va doresc succes in demersurile pe care le faceti.
Cer scuze pentru acest demers gazdei, stiu ca nu agreaza dialogul de acest fel, dar cred ca si dansul s-a saturat, de atatia ani, cu fiecare articol, sa traga semnale de alarma...la care liderii au ramas surzi si muti.

james william spunea...

BINE AȚI VENIT LA MARE TEMPLUL ILLUMINATI. Ești om de afaceri sau femeie de afaceri, politician, muzician, student și vrei să fii foarte bogat, puternic și celebru în viață? Vă puteți realiza visele făcând parte din Illuminati. Cu aceasta, toate visele și dorințele inimii tale pot fi realizate pe deplin, dacă vrei cu adevărat să fii membru al marilor Illuminati, te poți contacta pentru a obține ceea ce ai nevoie în viață, trimite-ne un e-mail la e-mailul nostru ... ..
E-mail direct către: (jameswilliamilluminate@gmail.com)
Număr Whatsapp: (+234 7065 801 171)