Un produs Blogger.

joi, ianuarie 28, 2016

OUG nr. 57/2015 submineaza interesul cadrelor active din institutiile de aparare, ordine publica si securitate nationala pentru o cariera indelungata

62 comments
Pentru cei care erau ingrijorati de scaderea traficului pe blog

In primele aparitii publice dupa emitera Ordonantei de urgenta prin care pensiile militare, abia reintroduse prin Legea 223/2015, au fost micsorate si plafonate la 85% din solda bruta lunara, autorii ordonantei au pus in gura noului ministru tehnocrat al Apararii motivarea ca se doreste  cointeresarea cadrelor militare sa ramana o perioada mai mare in activitate, lasând sa se inteleaga ca Legea 223/2015,  in forma adoptata de Parlament, le imbie  sa iasa la pensie.
Ordonanta  a declansat un val de nemultumiri in rândul pensionarilor militari care isi pusesera speranta ca legea noilor pensii militare le va aduce o majorare a veniturilor actuale.
Spre deosebire de activi, pensionarii au alternativa pastrarii in plata a actualului cuantum mai avantajos si riscul de a ramane cu el inghetat pentru câtiva ani.
Doar activii care se vor pensiona in urmatorii 5 ani spera sa aiba ceva avantaje daca opteaza pentru modul de calcul din sistemul public de pensii.

Plafonarea cuantumului pensiei la 85% din solda lunara bruta   face atractiva  cariera militara doar pâna la 20-24 ani vechime efectiva, perioada in care si un cadru care lucreaza in conditii speciale de munca implineste o vechime cumulata de 36 ani, dupa care incepe sa se piarda din sporurile acordate de lege.  Un militar care lucreaza in alte conditii de munca ajunge si mai repede la vechimea de 36 ani.
Cu fiecare an pe care-l depaseste peste vechimea cumulata de 36 ani, militarul  pierde câte un procent din sporul pentru pensia suplimentara. La 45 de ani vechime cumulata pierde integral sporul pentru pensia suplimentara. Cu alte cuvinte, pentru militarii care pana in anul 2010, inclusiv, au platit cel putin 5 ani contributie pentru pensie suplimentara/contributie individuala la bugetul de stat, sporul pentru pensie suplimentara se aplica la concurenta cu  sporul pentru vechimea in munca; acordarea unui drept il exclude pe celalalt, daca militarii isi prelungesc cariera militara peste 22-24 ani.
Doar pentru cei care si-au inceput cariera militara dupa anul 2005 dispare aceasta dilema, pentru ca acestia nu mai au sporul pentru pensia suplimentara.l
Iata ce val de reactii a determinat OUG nr. 57/2015 in unitatile militare.Ele vor continua sa se manifeste si in urmatorii 10-15 ani.


Blogger Viorel Spulber spunea...
"Astazi s-au primit la unitati, faxuri de la esaloanele superioare, pentru cei activi care vor sa mai ramama in activitate peste varsta standard de pensionare.
Au fost pusi sa faca rapoarte de ramanere in activitate ca li se va aproba.
Au ajuns "maimutele destepte" sa-si dea seama ca toata lumea vrea sa plece din armata cat mai devreme posibil ca si asa daca ramam tot nimic inseamna la pensie.
Am mai aflat ca sunt amagiti, ca in baza de calcul a pensiei militare intra solda lunara bruta/salariul care il au acum in momentul de fata, adica ce au pe fluturas aia este baza de calcul a pensiei. Informatiile le-au primit de la CPS cat si de la CMJ-uri.
Ce ziceti de faza asta, chiar asa de mult pot manipula, minti si insela, nu stiu dar am ajuns sa-mi fie rusine, ca am facut parte si eu din banda asta de misei."

62 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cand am fost internat in spitalul militar Focsani, absolut toti activii mi-au destanuit ca nu are rost sa mai ramana o clipa in Armata dupa 20, 25 de ani, pentru ca ce depaseste de acest barem devine nul la pensie, asa ca pleaca din Armata si iau calea angajarilor in civilie unde nu sunt riscuri si stres si sunt venituri si locuri de munca avantajoase, sau in tari straine sa complecteze la pensie pe calea aceasta in euro, cum si altii au facut-o si se tranmite avantajul prin viu grai de la unul la altul! Starea morala si emotionala este foarte, foarte proasta, se fac presiuni si amenintari fata de unii, nu le amintesc pe aici din considerente de sustinere, dar ei stiu bine ce spun eu aici, mai ales cu amenintarile cu psihiatria in care am mai zis-o eu pe aici! Sunt foarte duri si critici referitor la soldele de mare, mare, mare cacat fata de aliatii NATO, fata de conditiile de locuit, de munca, etc!
Li se taie mereu din drepturi cu diferite pretexte de calificative sau chiar li se vaneaza greselile pentru pretexte sa nu se ia gradul la timp, sa nu se ia vre-un examen care sa le aduca avantaje si au fost cazuri cand au fost trimisi la expertize medicale din senin chiar cand trebuia sa dea aceste examene, astfel fiind amanate cu inca un an.
Treaba este foarte groasa, pentru ca dintr-o data a zburat atasamentul fata de conducerea de la varful Armatei si conducatorii politici, in caz de pericol existand riscul non-combatului sau a unui cobat step bye step ( din treapta-n treapta si cu spatele) Deja civilii au inteles ca s-au terminat avantajele pentru a se mai lucra in Armata, si cat de curand ii vor lua cu arcanul, iar daca nu se indreapta nedreptatile cu atacurile repetate la legile care pot avantaja pensiile si soldele, putem discuta de o catastrofa la Aparare! Mai ales acum ca se razuie toate veniturile militarilor cu venirea tehnoretardatilor la putere si elaborarea nejustificata a OuG 57 cu prevederile criminale!
E o catastrofa reala acum sistemul de Aparare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Anonim: Am lasat la Dl. Huhurez nr de telefon sa ti-l dea! Multumesc, si am lasat si un mesaj pe blogul cu ORDINUL COMUN recalcularile/ actualizarile MAI, mai jos. Multumesc inca o data!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Activii sa fie foarte atenti la dezinformarile strategice care circula prin cazarmi pentrru a-i linisti, dar trecand in pensie vor constata stupefiati, chiar cu groaza ca au muncit de pomana toata viata, trezindu-se dintr-o data ruinati ca pensionari! Lasati dracului fluturasii aceia de ametit momentul, precum un orgasm sexual trecator, si fiti lucizi la emanatiile ce decurg macar din OuG57 CARE VA RUINEAZA TOATAL TOATE VISEL;E SI SPERANTELE DIN INTREAGA CARIERA MIULITARA! Cui convine sa faca raport sa mai stea in plus in cazarma un timp, crezand idiotenia ca la pensie vor avea si avantajele acestui timp pierdit de pomana? Luati exemplul tuturor rezervistilor care de la stres prelungit au grave probleme de sanatate cardiaca, psihica si fizica, cu boli care nu se mai vindeca niciodata! Cardiopatiile ischemice, bolile coronariene, bolile psihice foarte grave cu depresii severe, atacuri de panica generalizate, gonartroze, sciatice si hernii de disc, reumatisme poliarticulare, ulcere, hepatite si ciroze, cancere si alte boli foarte grave pornite mai ales de la stres prelungit...Si degeaba ai o pensie daca o dau toata pe medicamente si medici! Asa ca ramanerea a inca o zi in Armata in plus, ca asa va invata circularele alea inselatoare, duce iremediabil si la sfarsitul fericirii ce o poti avea fiind un mai tanar pensionar, iesit la timp la pensie si sa te bucuri de viata si valorile ei! Dupa ce ai plecat din curtea lor, pa si pu la revedere, ca ii doare la basca de tine si de sanatatea ta, ca poti muri oricand si ai nevoie de ajutor ca nu te mai ajuta cu nimic Armata, fiind cea mai nerecunoscatoare institutie din Romania la ora actuala fata de fostii combatanti! Pe mine, de 27 de ani numai ma batjocoresc cu o pensie de boala de mare mizerie si niciodata nu fac nimic sa indrepte starea mea sau ale celor in situatia mea, tratandu-ne ca pe niste zdrente lepadate! Nu au nici un pic de recunostinta fata de noi, niciodata si asa te lasa sa mori in lipsuri si saracie, camarazi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vreau sa vad si eu care vrea sa fie idot sa se duca, spre exemplu, soldat sau gradat pe o solda 1/2 din salariul unei femei de serviciu, sofer sau portar la stat! Sa vad si eu cretinul care vrea sa-si riste viata pentru murdaria asta de bani (solda) dati ca la milogi! Vreau sa-l vad pe ala care dupa 25 de ani de ohaia in Armata sa ia pensie de 500-700 de lei, cat jumatate din pensia unui gunoier! Sau subofiter, maistru militar sau ofiter cu solde de ciobani cu jumatate de norma, iar daca se imbolnaveste in timpul si din cauza serviciului militar, sa ia pensie de boala ca de cersetor la coltul strazii, aducandu-l la starea de milog national de mare jena, ca o ,,recunostinta'' a statului si Armatei pentru incapacitatea suferita! Rusine, rusine, rusine, Statule si tie Armata, pentru asemenea comportamente medievale si inapoiate, ca din tzara lui Mobutu Sese Seku Senku Kuku Zanga Banga!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

HAI SA VA ZIC DESPRE MEDICII MILITARI CARE PLEACA PE CAPETE DIN SISTEM SI SISTEMUL MEDICAL MILITAR! Sunt tinuti pe functii de Lt. Col, desi sunt colonei plin, ca un exemplu, si conduc sectii de mare stres psihic si emotional, cu aglomerari si lipsuri la toate nivelurile. Sa nu-mi zica mie cineva din sistem ca sunt medicamente gratuite ca-l scuip intre felinare de nu se vede: Totul se cumpara, dar se tace din gura din partea pacientilor din cauza daruirii medicilor si atasamentului pacientilor fata de ei! Lipsesc reactivi de analize din laboratoare, au echipamente invechite, sunt prost platiti si sunt facute jocuri de culise si presiuni asupra unora sa plece ca sa fie numiti ,,nepoteii'' celor sustinuti politic. In spital cumperi tratamentele pana te apuca toti dracii din lume, nimic nu-i gratuit! Pensionarii militari nu beneficiaza de gratuitati la medicamente, cum spune legea, in tratamentele in ambulatoriu. Eu, cel putin, foarte rar am beneficiat de asa ceva, pentru ca medicul civil de familion nu face contract cu MApN pentru o fosta pastaie verde, trebuie sa aiba mai multi in dotarea catastifelor. Hrana in spitalele militare e pentru porci ca politicienii, nu pentru oameni bolnavi ca noi! Se mananca ca in lagarele de exterminare, si care nu ma crede, sa se interneze in provincie, ca la SMC e hrana ca pentru caini macar! IN SPITALELE MILITARE FACI FOAMEA CA IN LAGARE, TOVARASI POLITICIENI SI GENERALI CARE COMANDATI SI CONDUCETI ARMATA!Asa ca medicii se cara in alte tari, nici nu mai asteapta pensiile de mare cacat! De aia se moare pe capete in randurile noastre, pentru ca suntem batjocoriti atat la serviciu si lipsiti de foarte multe, cat si dupa iesirea la pensie! IN FINAL: CE AVANTAJE POTI AVEA SA LUCREZI SI SA IESI LA PENSIE DIN ARMATA, IN AFARA DE CONDITIA DE CERSETOR SI MILOG? EVUL MEDIU TIMPURIU, TOVARASI RASPUNZATORI! SI MAI VRETI O APARARE DE CALITATE SI LA TIMP? HA, HA, HA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

SA VA MAI ZIC UN MIC SECRET! Se fac presiuni sa mai ramana in continuare in Armata activii din cauza ca Generalii, neavand ce sa mai comande, vor fi trasi pe linie moarta! De tot. Sunt disperati din aceasta cauza: Soldele de mahari gusati si slugareala si servilismul la politic sa fim noi dezavantajati le aduc foloase grase! De tot. Fara ,,fraierii'' de activi, sunt decedati! De tot.

tigri2 spunea...

***Corneliu,ti-o spun ca unui prieten. Te rog sa tii cont de proverbul :"Decat mult si prost mai bine mai putin si fara rost". Vad ca ai talent la scris dar aici nefiind sala de lectura ,nimeni nu-ti citeste pomelnicurile scrise pe hectare de pagina,iar ,in plus devin deranjante,la un moment dat. Daca vrei sa transmiti ceva ,concentreaza ceea ce ai de spus si asterne pe blog doar doua trei fraze la "o iesire" nu de alta dar devii agasant si ne indepartezi de o anumita idee.
Conformeaza-te dupa zicerea unor proverbe gen : "Mai rarut ca-i mai dragut"; "Ce-i mult nu-i sanatos".In Armata am invatat sa ne exprimam "scurt,clar si concis" ,asta-i adevarata inteligenta ,logica,polologhia si vorbele goala ce din coada dau sa sune nu ne caracterizeaza. Na, ca m-am contaminat de la tine si am exagerat cu scrisul. Fara suparare . Cu urari de sanatate si viata lunga!

Iulian Mareș spunea...

@Corneliu
Ma inspaimanti!
De aproape presiune pentru a face raport sa mai stea 1 an, peste varsta de pensionare, am auzit pe 24, in P. Victoriei, ulterior si din alte surse!
Dar, despre trimiteri al psihiatrie mi se pare ca este cam mult, ceva gen Corea de Nord!
Se poate, pt ca in iarna lui 2012 procurori/judecatori care erau impotriva sistemului au fost trimisi pt investigatii medicale, ulterior scosi din sistem, dupa ce au fost catalogati ca bolnavi!
Ma ingrozesc!

Iulian Mareș spunea...

Azi s-ar putea lamuri multe:

http://www.dcnews.ro/mobile/liviu-dragnea-decizie-in-dosarul-referendumul-intr-un-moment-politic-greu_495893.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule, voi tine cont, dar e greu de tinut in mine! Multumesc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian: Da am vazut abuzuri, si ei daca fac cercetari le vor descoperi, nu trebuie sa le dau mura in gura pentru ca le-as face un hatar, si la cat ii urasc de cand m-am nascut...Activii au pumnul in gura si nu pot sa se planga, le este frica...Am sute de internari, cred ca le am cat toti care blogaresc pe aici si am albit de vazut si auzit multe mai in toate spitalele din tara! La cat m-au chinuit 27 de ani numai i-as flegmui intre ochi si i-as face de tot rasul in public cu tot ce stiu! Numai sa ma starneasca! As vrea sa se lamureasca multe si cu Dragnea, si Ponta, si caderea fortata a guvernarii Ponta, si de ce MApN batjocoreste si injoseste militarii cu fel de fel de siretlicuri, capcane si emanatii dezavantajoase sa-i aduca la stadiul de legume umane...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule, exemplu: Subofiter de parasutism trimis, din senin si fara o motivatie, la investigatii psihiatrice tocmai atunci cand trebuia sa se duca la Bucuresti sa dea un examen. Ca sa-i faca viata grea, nu i-a dat o explicatie, statea in spital fara tratament si medicul nu i-a dat decat ca-i sanatos, firesc, dar l-a tinut acolo pentru ca era sicanat de la unitate, intarziind sa-i trimita lamuriri sau nu stiu ce documente, astfel omul a pierdut examenul si trebuie sa-l dea peste un an! Pentru o adeverinta ce nu i se trimitea pentru externare, statea acolo de poana!Dar se vedea de la o posta abuzul la care era supus, iar medicul normal ca l-a gasit apt, desi fusese trimis acolo cu intentia unei rafuieli si razbunari personale a unui sef! Acel om chiar ca a plecat, intr-un final, de acolo cu un moral si o stare emotionala deplorabile, nestiind de fapt ce intrese se afla la mijloc de a fost prejudiciat! Se gandea foarte serios sa demisioneze...

Mihai spunea...

@ Buzescu
Ca sa stim de unde pornim.
25 de ani la mansa din care 15 doar in șcaoala militara plus 7 ani in civil pe B 737 cu toate licentele la zi. D-voastra?
Mi-am cîstigat demnitatea si onoarea de militar urcînd in ierarhie treapta cu treapta prin studiu ,seriozitate si respect fata de toti cei cu care am colaborat pe framîntatele aerodromuri Boboc,Ianca,Bacau,Alexeni,Kogalniceanu. D-voastra?
Asa ca nu am nevoie sa-mi redati d-voastra alaturi de ”revolutionarii” din piata onoarea si demnitatea. Daca d-voastra ,poate da , va priveste direct si personal eu nu ma voi alia.
Am iesit la pensie fortat de restructurare de la mansa. D-voastra?
Mi s-a oferit pe L 164 o pensie egala sau mai mica decît a unui functionar de birou iesit la pensie pe aceeasi lege dar la cerere. D-voastra?
Pentru ce luptati d-voastra cu un cuantum satisfacator pe L 164 cînd eu si poate si colegul tigri 2 (mai lovit) luptam sa ni se aplice niste prevederi legale stipulate în L 138 /99 anexa 3 pct IV. In ce tabara va situati in aceasta privinta?

”IV. Primele acordate personalului aeronautic militar, cu excepţia majorãrilor,
sporurilor şi primelor speciale, prevãzute în prezenta anexa, se iau în calcul la
stabilirea pensiei militare de stat şi a pensiei suplimentare. ”

Pct. IV din anexa 3 a fost abrogat de pct. 3 al art. I din ORDONANŢA nr. 15 din 31
ianuarie 2007 , publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 81 din 1 februarie 2007.

Stiati cel putin de aceste prevederi sau erati foarte multumit de pensia ”maricica” pe L 164, recuperata pe L 241?
De ce ati sarit in gîtul nostru balacarindu-ne in toate felurile cînd pe L 263 prin luarea in calcul a venitului brut am avut cresteri,duble, triple a cuntumului,adica mai mult decît pe L 164(si poate cu el vor ramîne ca si mai avantajos), in timp ce d-voastra va scadea cuantumul pe L 263.Doar stiti bine ca pe aerodromul cu zbor zilnic se cîstigau la brut bani frumosi fata de ce cîstigau colegii d-voastra de birou din comandament, dar pentru noi -ghinion,neluati in totalitate in calcul pe L 164. Si in astfel de conditii cam stim si noi c pe la cine au cam scazut atunci cuantumurile.
Olescu atunci isi exprima furibund furia pe aviatori ca si-au tras prime ,sporuri,etc nejustificate ,umflind sertarele guvernantilor si parlamentarilor cu scrisori pe aceasta tema . oare erau chiar atit de nejustificate incit acestia sa-i fi indeplinit dorinta prin L 223 modificata. Parca si atunci erati cu sindicatul de partea lui Olescu si nu a aviatorilor pur sînge. Si mos Alecu la fel propunînd si el prin cancelarii tot felul de ineptii ,inclusiv acest nenorocit de 1%.

Ca sa nu o mai lungesc,retineti d-le Buzescu ,ca noi astia ”neica nimeni” cum ne caracterizezi dumneata si altii luptam pentru drepturile care ni se cuvin si nu pentru, după cum va exprimati, ”principii,demnitate si onoare”care includ o pensie ”maricica” recuperata prin L 241. Si se pare ca nu-i suficient.
Ne pare rau ca noi astia atinsi de ”senilitate”,”nesimtiti,bagati sub fusta nevestei”după parerea d-voastra nu am pus botul de data asta alaturi de revolutionarii care ne-au spus/citat de n ori ca ar trebui noi militarii sa fim in puscarie dind si nume ( nu-mi amintesc sa ma fi citat . D-voastra?).
Onoarea si demnitatea noastra ramîne inscrisa in carnetele de zbor,in misiunile indeplinite si in satisfactia ca ne-am facut datoria. Si astea nu ni le poate terfeli nimeni ,nici chiar d-voastra. Cuantumul pensiei ,da. Dar este cu totul altceva.
Consider ca ati vrut doar sa va eliberati de o apasare psihica si ca nu ati jignit intentionat niste colegi de breasla. Se mai întîmplă si chiar se poarta in astfel de zile.
De la un ”neica nimeni” numai de bine.

Unknown spunea...

Contributia pentru pensia suplimentara cu modificarile de denumire ulterioare nu aduc nimic contribuabilului. Nu inteleg de ce suntem jecmaniti. Daca "socotelile" sunt asa bine facute ca noi sa dam contributia si in loc sa primim tepe, cred eu, ca si plata contributiei ar trebui sa fie voluntara.
Ce spuneti?

totoiany48@gmail.com spunea...

PT.AVIANYS,
POATE AVETI DREPTATE .
CONCLUZIA ESTE ACEIASI , VĂ COMVINE PREVEDEREA.
ȘI CELORLALTI LE COMVINE L164.
GREȘEALA CONSTA ÎN ACEEA CA ,, REGULA ,, NU ESTE STABILITA INAINTEA ,, JOCULUI, ,, POATE MULTI SE FACEAU MARINARI , AVIATORI ȘI POATE AVIANYS NU AJUNGEA LA ACEST JOB .
O PARERE.
SCUZE PT.MAJUSCULE, TEHNICĂ ESTE DE VINA.

Iulian Mareș spunea...

@Avianik....
Unde ai facut trecerea pe B-737?.....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Avyanic, ai avut o atitudine personala, ai refulat din sentimente proprii. Asa si eu mai sus pe ce credeam ca ma deranjeaza! Nu pot sa judec problemele altora, dar sunt de acord ca sentimentul fiecaruia are in spate drame personale. Eu cred ca pe aceasta tribuna a demnitatii trebuie sa ne refulam nemutulirile si sa scoatem in evidenta cu tarie toate abuzurile si nedreptatile pe care ni le produc politicul si Ministerul Apararii, sefii si politrucii, sa stie toata tara ca Armata se lafaie cu noi la parade si sarbatori, ca activi si pensionari, poze misto prin ziare si reviste de propaganda mincinoasa si laudaroasa, dar in sine este gaunoasa, plina de vicii, abuzuri, nedreptati si minciuni! Camarazi activi si rezervisti, dati-va drumul la suflete si etalati-va pe acest blog toate aceste acte de nesimtire ale celor platiti cu bani grei sa ne ajute, dar ei ne abuzeaza cu grosolanie si mitocanie grobiana!

Anonim spunea...

Sa vezi catastrofa la M J si MAI Sunt mi de cereri de pensionare inca neaprobate.E un cosmar la serviciul personal de nu mai stiu aia cum sa-i abureasca ( au auzit si ei de criminala OUG 57 nu ca naivii din MApN care inca mai pun botul la conunicatele MApN ) pe oameni ca sa mai stea in sistem .Le toarna numai minciuni dar le e din ce in ce mai greu sa-i prosteasca pe oameni in fata.Au inceput toti sa se trezeasca ..

Anonim spunea...

Asa e peste tot ..Romanistanul a ajuns un lagar de exterminare .

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Strugurii sunt acri si sunt prea sus!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Nicolae Baiculescu: Cata dreptate, domnule! Da, la ce mai trebuie retinuta contributia daca la pensie nu ajuta cu nimic si e furata de stat cu nerusinare?!

@ Maxim One: Este un inceput dramatic! Mii de cereri de pensionare care o sa-i ingrozeasca pe absolut toti! Mii de cereri de demisie din sistem pentru ca nu mai au la ce sta pentru dezavantaje! Ce e mai grav: A scazut moralul militarilor si ale fortelor de ordine si exista pericolul foarte grav de non combat! Vor actiona in pas de manevra, cu intarziere, fara chef, fara motivatii, vor accepta ca infractorii sa nu fie prinsi cu tot dinadinsul si sa nu se mai taxeze cu amenzi micile gainarii si infractiuni si multe altele. Armata, cu un moral deplorabil, va fi o prada usoara intr-un conflict, iar noi, rezervistii, nu ne vom pune pielea in saramura pentru tortionarii nostrii sa-i aparam si sa le protejam averile! Sub nici o forma, in veci!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, strugurii cred ca sunt inapoia unui geam blindat! Sunt chiar copti, dulci si gustosi! Ne uitam la ei ca la fluturii de pe insectar si ne crucim ca un drac de geam sta intre noi si gustosii astia care ne produc salivari, ca balele la cainii turbati!

Anonim spunea...

Io aseara n-am avut somn si deja ma vedeam la mansa unui SU-47 berkut ca il tot stiu de fo 3 ani(am si eu pasiunea mea aviatia ce sa-i fac boala grea!!)Daca rusii l-au scos la liber pe you tube acum 7 ani oare in ce stadiu se afla acum??? ca oricum se dau publicitatii generatii de la a IV si mai vechi....idem si la S400 triumf

https://www.youtube.com/watch?v=16YbQsvseEc


avyanic am toata stima pt tine si T2.Am dat link-ul doar pentru destindere in asemenea ocean de rautate plin de contopisti si birocrati care doar vor si vor si inca ar mai vrea....fara numar


si antidotul:

https://www.youtube.com/watch?v=TPpGIKNggdM
DC

PS cine e curios sa imi vada brevetul de zbor il scanez si il trimit.(da trebo om de incredere si nu e moca)

Anonim spunea...

sau PAK-FA50

https://www.youtube.com/watch?v=u0LEzFDfraY


banuiesc ca stiti engleza.

Anonim spunea...

comenteaza asta avyanic...si tine cont ca e si stealth

https://www.youtube.com/watch?v=47YW7IMl9Og

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am ras de m-am prapadit! Cnd ma suparase calculatorul si m-am culcat agitat si suparat, pe furis, nevasta-mea l-a dat cu aghiasma mare din busuioc si i-a facut cruci pe la colturi, rugandu-se sa iasa Satan din el! Apoi, minune: A mers, desi am dat sute de manivele ca la camionul SR114, i-am curatat bujiile, platinile la delcou, i-am curatat carburatorul dublu Webber 211A, i-am schimbat membrana la pompa de benzina si i-am pus festila pe galeria de admisie! Abia azi mi-a zis brava mea doamna de isprava ei! Face si acum talentos des Bufteas, dar uite ca merge, jegosul! Doamne, ajuta-mi sa-i mai pot stuchi pe satrapii si tortionarii de pensii si solde militare! Amin si Aleluia!

micutzul spunea...

Catre ministrul dandy ...stop...de la MApN..stop
Nenicule nu stiu ce iti varsa tie generalii cu care stai de vorba dar eu pot sa iti spun ca in teritoriu armata are probleme mari de tot cu tehnica de lupta, cu parcurile auto cu pregatirea pentru lupta , etc...Merg foarte des prin oras si vad tinerii civili care rad la aparitia autovehiculelor Aro cu numere militare, a acelor Cielo sau a camioanelor militare care efectiv se chinuie sa mearga... Va puneti toate bazele in NATO , ca va scot ei din mizerie ? As , da de unde ...Aveti aeronave pentru suprematie aeriana in primele zile de conflict ...pentru a putea asigura...etc...? As , da de unde... Aveti aeronave de vanatoare bombardament care sa asigure...etc. ? As, da de unde...Aveti macar idee cum sa asigurati apararea antiaeriana a populatiei si obiectivelor economice fara sa prejudiciati apararea antiaeriana a trupelor ? As, da de unde...Si multe altele...Si daca cineva se gandeste sa va dea in judecata pentru subminarea capacitatii de aparare a tarii..? Dar pe mine nu ma interesati din 2010 de cand ati permis modificarea prin frauda parlamentara a legii pensiilor militare...Pa...si.. mayday....mayday

CEZAR spunea...

Stai bland Micutzule ca vine Iulica Maries s i iti raspunde ...bla ..bla ..bla ..nu se poate ...!
Se poate insa ca intr-un birou ..sa ai ..10 colinei...hi..hi..si cu Iulica 11 !!

Iulian Mareș spunea...

@Micutul
Uite ca sa ai raspunsuri la ceea ce pe drept afirmi, vezi pe site ce structuri sunt in subordinea ministrului si care la seful SMG!
Vei observa rapid unele anomalii si singur vei gasi raspunsurile!
In alta ordine de idei, prin intrarea ROU in NATO, noi ne-am angajat la modernizari/achiziti...etc, dar au ramas planuri pe hartie, lipsa bani, clasa politica conducatoare stie ce si cum!
La ora actuala ROU nu-si pune problema surprinderii strategice, fiind in alianta, iar suprematia aeriana nu o putem asigura chiar niciodata fata de Ursul estic, dar nu ne scuza ci ne acuza!
Ei, politicienii sa raspunda, dar si noi, cetatenii pt ca votand un prost/corupt/hot/tradator nu suntem martori ci chiar complici!

Unknown spunea...

Am inteles ca Ciolos a renuntat la ordonanta privind alegerile. Poate vrea Dragnea sa-i spuna ca boicoteaza alegerile si pentru OUG 57/2015, s-au asta nu-l intereseaza?
Sa-i spuna cineva ca va veni vremea, acum peste cateva luni, cand va avea nevoie si de noi militarii. Sa-l vedem atunci, o sa-l aruncam pe scari asa cum l-a aruncat si el pe Ponta.

un oscar = o pensie spunea...

vad aici multi idealisti!!!
sunteti paraleli cu realitatea.
nu intereseaza pe absolut nimeni de armata,le pasa doar de sri si sie!!!!!
in armata poate intra de acum si cei cu boli de cap si cu sifilis,nu ii intereseaza deloc!
poate sa dea si pensii de 100 de euro,nu conteaza!
nu mai sunt oameni la conducerea armatei cu coloana( de cativa ani buni sunt promovati "carpele"(astia sunt obedienti si fut si pe masa pt grad de general)
asta e schema aplicata in romania de mult:promovezi incapabili sa ii poti manipula la nevoie
asa ca incetati naibii cu vaicarelile ,sunt inutile.
romanistanul este aproape desavarsit(mai trebuie un nou imn si un nou drapel)
va pup idealisti senili!!!!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Corneliu citeste-i si molifta sfantului Vasile sa iasa dracii din el ...haaa haaa haa .Insa cu grija ca te trezesti cu dracul Ciolanis la usa si iti mai rade asta 100 de lei din pensie ..Haaa haa haaa..

Iulian Mareș spunea...

Mocanu
Si sa inmulteasca numarul pensionarilor cu cel putin cifra 3!

Iulian Mareș spunea...

Ipu
Un birou nu poate avea 10 functii!
Dar tu poti avea bun simt?
Ti-am raspuns acolo....unde dadeai detalii!
Sa stii ca tin la fraza de final!

micutzul spunea...

@Cezar
@Iulica
Eu cunosc foarte bine raspunsurile si motivele. Am insa alta problema ....SMG si DNA si serviciile au facut un calcul ce dotare putea avea armata Romaniei cu banii furati de regimurile politice si in special PDL actualul PNL ...? De curiozitate domnilor generali, de curiozitate...

Iulian Mareș spunea...

Ipu,
Ti-am raspuns acolo unde dadeai detalii!
Retine, tin mult la frazele din final!
Sa fii sanatos, dar mahalagiu nu sunt!

Anonim spunea...

http://m.caplimpede.ro/programul-de-stergere-a-identitatii-nationale-a-poporului-roman-a-luat-start-poate-opri-cineva-aceasta-crima/

Iulian Mareș spunea...

Micutul
Cred ca cei nominalizati au tacut sub dictatura financiara, iar DNA a pactizat cu hotii de la putere, acum vrea sa se spele, dar va sfarsi prin propriile dosare. Vreau sa vad, sunt sigur ca se vor ancheta intre ei! Pe final!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One: Am asezat Biblia pe ,,dansul!'' Are draci in cur dar ii mai scot eu cu cateva grijanii scapate prin strungareata-mi! Abia l-am pornit adineaori tractat la ştangă si cu dupaci pe ceafa carcasei! Fratilor, cat au furat Udrea, Bica si camarila basistoida, luam F-uri de vanatoare americane si tehnica blindata si de rulare ultimile fiţe in domeniu! Ma uitam la Dac-urile 665T cu fumul dupa ele, ca in Coreea de Nord si, cum zicea colegul mai sus, Micutzul, niste jafuri de ARO si alte alea, de mi-e jena ca trecator pe strada si in viata asta pasagera cu ele! Ministrul dandy cred ca e cu gandul la felaţiile sau poluţiile nocturne, mai degraba, decat la noi sau la tehnica! Dragnea sa boicoteze alegerile pentru OuG 57 si sa mai lase fasoanele astea feciorelnice de smecheraş olărit cu mustoaca de bulibaşă! Chiar se face ca nu stie ce vanzoleala e in randurile noastre, sau e idiot complect!?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maxim One: Unde nu ma trezesc cu Satan Sase Case Smenuite la usa sa-l hărăchesc intre proiectoare!? De luat nu-mi fac griji, ca deja la sperantele pe care le mai am doar la asa ceva ma mai pot astepta! Cand au mai dat ei sa mai dea? Grijania...........

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Shulfa: Sa inteleg ca Armata, de acum incolo, pentru 100 de euroi in păpuşoi, o sa angajeze tot personalul...internat la Spitalul nr.9, Socola, Sapoca, Balaceanca si alte elite ale domeniului! Aia, doar cu o furculita sau un cutit poti sa-i trimiti pe front fara generalii de Apelul Solemn, carapace de kevlar si alte alea greoaie! Nici cu halimosul n-ar fi probleme, ci doar ceva tigari si şpârlă din gainaţ si o sa aiba elitele NATO! Hallo, mo dandy, ti-ai asdigurat elitele, Praleo, si poti acum sa-i treci pe generalii aia de carton la remorca rezervelor, cu Gropea la comanda de funeralii, ca deja put a mortaciune birourile lor prin minister! Mai dai, mo, cu formol ca o sa imputa si cupoanele noastre de pensii, de-o sa refuzam politicos sa le mai ridicam! Pe dric si cu stangul pe toba, inainteeeeee- mars!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Noi ne stoarcem ca lamaile de necazuri, iar parlamentarii clocesc legi de o idiotenie si prostie ce frizeaza ridicolul! Vor sa emita o lege in care se propune sa faci parnaie daca evoci comunismul si insemnele acestuia, sau pastrarea acestora in insectarele personale! Toate catanele in calduri si adolescente, peste 55-60 ani au medalii si ordine cu stema veche a Romaniei, diplome se absolvire, bulendre si boarfe kaki cu aceste insemne pretuite de unii ca fiind parte din trecutu-le glorios al tineretilor cu hormoneii spumosi in clocot, si n-ar renunta la ele ca la protezele dentare, iar astia se gandesc sa le pedepseasca pretuitele fetisuri cazone si civile cu pititu-n colivie! Ce fac din omul politic noptile petrecute in compania plutoanelor de prostituate, specialiste in mumu, pipi si caca, carate cu autocarele din Chisinau! Nu-i asa, dandy vărzoi de Bruxelless, lins cu ,,gigel'' de tractorist pe podoaba capilara?!...

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
A reusit pâna la urma @anonimul sa te contacteze,ca la mine n-a trimis mail.Poae te contacteaza pe pagina de facebook, prin mesaj.

Cât despre fostii comunisti si utecisti care vor sa demonstreze cât de anticomunisti sunt ei,acum, când nu mai exista comunism institutionalizat, ci numai ideologie comunista,i-as ruga sase uite mai intâi in certificatele lor de nastere si o sa vada ca sunt nascuti in REpublica Populara Romîna sau in Republica Socialista România. Sa faca bine sa nu mai foloseasca aceste documente comuniste. Sa le arda, ca sa nu intre la pârnaie.
Ideologiile sunt un mod de gândire care nu dispare si de-l interzici prin lege.l

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Nu ma-am uitat pe fb, stimabile, da o voi face, multumesc! N-ar fi rau sa-si faca o pomana cu mine la cate am pe cap si nu le mai pot duce! Parca vazusem pe undeva ca i-ati dat arest doar cu scrisul 30 de zile, si nu cu privirea! In ceea ce priveste idiotenia cu fetisurile comuniste, de s-ar cauta toti emanatii astia in arborele genealogic, pana in 8 Mai 1921, vor descoperi ca toate cracile si ramurelele acestuia sunt pline de carnete rosii de partid, si nu de frunze clorofilate! Ipocrizia e intradevar un termen potrivit, dar parca e prea usor pentru asemenea idioti de duzina, care mai degraba s-ar apleca la doleantele noastre, decat sa le fete creierii fetusi morti inca din embrioane! E bine sa-i intrebam de certificatele de nastere, diplomele de absolvire, cravatele rosii de pionier, carnetele de utecisti, de partid, de sindicat si cele rosii, eliberate o data cu dezbracarea camasilor cu manecile super lungi!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Nu anonimul care vrea sa faca o fapta buna a primit cartonasi rosu.
Suspendarea a primit-o @Iceparu care in ultimul timp se da @csj, @mere si anonim.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Am inteles! Multumesc! Nu inteleg de ce unii isi dubleaza personalitatea....Vedeti ca eu ce am in gusa, am si in capusa? Spun ce am de zis, dar nu ma dublez ca nu am de ce. Mi-as da si identitatea totala, ceea ce o voi face intr-un timp nu prea indelungat, numai sa fiu sincer cu mine insumi si cu camarazii. Daca vreau sa dau crosee directe, scot pamfletul din maneca si le dau drumul bezelelor! Dar, treaba lor ce fac, insa n-am o noima pentru ce unii se folosesc de duplicitate in cauze comune in care doar lupta pseudosindicala, ad hoc, ne mai uneste in lumea asta care ne-a invrajbit si ne-a instrainat! Egoismul si egocentrismul ar trebui sa-l eliminam din comportamentul nostru de oameni cu atitudine si lipsiti de fatarnicie...Fatarnicia si ipocrizia ucide comorile din noi!

Unknown spunea...

se fac promisini de respingere in parlament , dar cand se va intampla asta?ca dogaru iar zice de iesire in strada

CEZAR spunea...

Legat de ..Titlul postarii !
Parerea mea ii ca nu submineaza nimic ..
In Armata ..doar foarte putin trebuie sa aspire la o cariera indelungata !!
Cativa generali si colonei ..acolo ..nu ca acum ca depasesc fortele luptatoare ..
Ceilati pe la 40 de ani ..trebuie sa se gandeasca la o alta activitate ..ca in SUA !
******
O mica neclaritate am eu legat de controversele ..noastre ..constructive si pline de bun simt..!!!
Cum oare se face ca in plina RESTRUCTURARE a Armatei cand functiile si efectivele se reduceau DRASTIC, cand functii de Lt.col ..ajungeau functii de locotenent...UNII IPOCHIMENI..se restructurau doar pe pozitia IN SUS...pana in Biroaiele M-100 si acolo zaceau ani buni si plini de glorie si firfirei ? Poate ne zice Iulica....dar din pacate ii cunosc raspunsul : el a fost competent si a meritat ...

tigri2 spunea...

***Eufrosina Nedelcu,daca se va stinge cauza ,in Parlament, se va stinge si efectul,nu vom mai iesi in strada,problema ,care nu-mi convine nici mie ,nici gruparii mele este ca Doagaru o cam bolmojeste si are cereri care nu ne intereseaza iar cu privire la OUG 57 nu spune clar vrem Legea 223 fara modificarile cuprinse in art 40 al OUG 57.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

aveti dreptate , nu se plange pe mormant strain . dl spune sa nu speram , eu zic sa speram.... sa se mearga in fiecare zi din momentul cand se va afla ca incepe sa lucreze parlamentul dar cu problema pensiilor militare , dar nu poate se se organizeze decat DOGARU"? ceilalti nu pot sa il atentioneze sa nu mai urle pentru altii ?

Iulian Mareș spunea...

Ipule,
Sa mai stii si asta!
In armata americana sunt 2 filiere, pt cariera militara, ca la noi, numai ca:
-ofiterii pe filiera indirecta pot accede doar la functii si grade mici, gen cpt, mr si stop!
Rezervistii pot fi reactivati pt o perioada scurta de timp, functie de necesitati, fac pregatire periodica si au mers in Irak, Afganistan...etc
Asa ca nu mai vorbi prostii ca dai dovada de crasa superficialitae!
Citeste si despre Garda Nationala!

AndreiPopa spunea...

Buna ziua, as dori sa va intreb daca la alegerea celor 6 luni, se aleg de ex, acum 3 ani, ce inseamna actualizare la data depunerii cererii de pensionare? Va multumesc

AndreiPopa spunea...

Buna ziua, as dori sa va intreb daca la alegerea celor 6 luni, se aleg de ex, acum 3 ani, ce inseamna actualizare la data depunerii cererii de pensionare? Va multumesc

Huhu Rezea spunea...

@pop
Daca esti activ si te pensionezi, alegând 6 luni din urma cu 2-5 ani, intra in baza de calcul soldele de functie si grad de acum corespunzatoare functiei si gradului avute atunci.Din soldele actualizate se calculeaza si celelalte venituri pe care le-ai avut atunci..unele cu procentele de atunci, altele cu procentele de acum, asa cum scrie in ordinul comun pentru recalculare.

AndreiPopa spunea...

ideea era daca aleg 6 luni de acum 3 ani si intre timp am mai primit 1 grad, plus marirea din dec2015...se actualizeaza si astea??? (inca sunt activ)

Dan B. spunea...

@avianyc tigri3:

In fine, ai trecut la un ton mai domestic si m-ar bucura asta doar daca ai inteles, din postarile mele (si raspunsuri) ca nu l-am atacat pe „tigri2”, ci pe alt preopinent, care considera ca al nostru coleg, elicopterist la Alexeni, nu ar fi meritat IC, chiar daca functiile indeplinite au fost „comandant de ...” (patrula, escadrila, regiment).
Si dta si „bzd” v-ati repezit ca „schiopul in carje”, citind superficial postarea mea, sa ma criticati aiurea.
Si acum, fara argumente, precizezi ca ti-as fi renegat niscai drepturi privind primele de zbor/clasificare, chiar daca, nicicand, nu am promovat „sa moara capra vecinului”, cu atat mai mult cu cat, in aceeasi oala m-am aflat si eu la inceput de cariera.
Sa-ti reamintesc cum ca, nu intamplator, pensia mea, convertita ulterior la Legea 164/2001, era mai mare ca a dtale „din cauza” functiei mele de cdor inca de pe cand eram un biet capitan, la doi ani de la absolvirea Academiei Militare (ai urmat cursurile ei? nici nu te mai intreb de vreun curs postacademic!)?
Cert este ca, in baza Legii 119, pensia mea a scazut, iar a dtale a crescut semnificativ; am criticat eu majorarea ei sau diminuarea celei ale mele? Cumva a existat vreo solidaritate din parte-ti cu cei aflati in situatia mea? Mai ales ca n-a existat vreo prevedere legala privind ramanerea in plata a cuantumului avantajos, asa cum se prevede acum in Legea 223/2015? Nu cred, ba sunt chiar convins ca ai aplaudat cu patru maini marsavia lui Basescu-Boc-Oprea!
Si acum, fiindca stiati de acel art 111, fostul personal aeronavigant nu s-a stropsit, caci, potrivit legii, ori ramaneti in plata cu vechiul cuantum (ca si mine), ori optati pentru ramanerea pensiei voastre in sistemul public (primiti si majorari ale pct de pensie), ceea ce asigura, oarecum, aceeasi putere de cumparare (OUG-57/2015 afecteaza, prin recalculare, toate pensiilor militare de stat, care se vor diminua in cuantum).
Diferenta este ca, „beneficiind” de art 111, si pensia mea si pensia dtale, devenite „militare”, nu vor fi supuse majorarilor pana cea recalculata nu o va egala pe cea aflata in plata.
Asadar, ramanem amandoi cu acelasi cuantum al pensiei, chiar daca al meu este identic cu cel din 2009, adica de pe vremea cand dta aveai o pensie mult mai mica decat a mea (din cauza functiei mici).
Ah, sa nu uit, pe cand zburam la Ianca, acordam aceeasi pretuire si colegului de patrula si celorlalti militari care concurau la desfasurarea zborului de instructie in conditii bune, fara periclitarea personalului si tehnicii volante si de sol. Nicicand nu mi-am persiflat colegii tehnici, transmisionisti sau radiolocatoristi, pretinzand ca fara mine ei ar muri de foame; ba dimpotriva, eu nu as fi putut zbura daca fiecare dintre ei nu si-ar fi indeplinit atributiunile functiei!
Asa si cu mine, utilizand cerneala in scop didactic, am ajuns intr-o sectie a SMFA, fara de care zborul de instructie, de parasutare, de transport si de cooperare nu ar fi fost posibil, inclusiv pregatirea si promovarea dtale profesionala.
Iar cum dta esti mult mai tanar, iti doresc sa traiesti satisfacut de binemeritata pensie, lasandu-ma sa-mi apar, la nevioie, colegii si sa-mi apar drepturile financiare castigate si uzurpate de guvernanti, cu binecuvantare de la unii colegi, ba chiar din domeniul profesiei mele.

Dan B. spunea...


@tigri2:

As vrea sa cred ca nu ai lecturat postarea mea si incl. raspunsul meu la critica adusa tie de Cezar, caci lipsa ta de reactie la criticile aiurea, aduse mie de colegii „tigri3” si „bzd”, ma nedumireste!
Ai sesizat tu ca te-as fi criticat, asa cum gresit au inteles colegii nostri?

tigri2 spunea...

***Dan Buzescu,am lecturat tot ,dar m-am hotarat sa nu mai raspund provocarilor nimanui ,iar daca moderatorul nu ia masuri de stopare a acestui fenomen eu ma retrag de la discutii,chuiar nu am chef sa stau la discutii cu un porcar -provocator ,precu acel cezar(Petre Padina)-fost maior ajuns dirijor la corul de porci si capre.

mihai spunea...

Dar pt noi care am fost disponibilizti în 2011 fara drep la pesie ce ati facut nimic,în lg 223/2015 spune ca numai cei activi beneficiaza.lg este retroactiva din 01.01.2011, n-ar trebuii sa ne icluda si pe noi?