Un produs Blogger.

luni, ianuarie 25, 2016

Proiect al Ordinului comun de recalculare/actualizare pensii militare in dezbatere pe site-ul MAI

173 comments
În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice:
Publicat în data de - 25.01.2016
ORDIN pentru aprobarea metodologiei de întocmire a dosarului de pensionare [...]
Text integral    ( descarca fisier in format "pdf" )
Referat de aprobare [...]
Text integral    ( descarca fisier in format "pdf" )
Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt aşteptate pe adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro, în termen de 10 de zile
Publicat în data de - 25.01.2016
ORDIN pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat [...]
Text integral    ( descarca fisier in format "pdf" )
Referat de aprobare [...]
Text integral    ( descarca fisier in format "pdf" )
Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt aşteptate pe adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro, în termen de 10 de zile

Proiectul aflat in dezbatere pe site-ul MAI poate fi urmarit AICI

Raportul MAI de aprobare a Ordinului Comun AICI

173 de comentarii:

Anonim spunea...

multumesc huhu ca esti prompt si ne aduci informatii instant

Huhu Rezea spunea...

Lui @karadeniz sa-i multumim ca a semnalat publicarea proiectelor pe site-ul MAI

tigri2 spunea...

Nu va incredeti in omul span si omul rosu(Harap Alb)
Anonim25 ianuarie 2016, 20:20

Art.40/OuG 57 nu are ca scop punerea in aplicare a Lg. 223/2015.
Scopul acestei modificari este de a asigura CPS din SNAp, posibilitatea stabilirii efortului bugetar privind recalcularea pensiilor deschise anterior datei de 1 ianuarie 2016. In functie de acest buget, legea 223/2015 se va aplica astfel incat cheltuielile bugetare cu pensiile militare sa nu creasca peste valoarea din decembrie 2015. Acest lucru nu se poate realiza cu actualele prevederi legale. Anumite pensii cresc, drept urmare unele trebuie sa scada. Sunt 2 posibilitati d.p.v. tehnic:
- se va lua de la toti cate ceva cel mai probabil OMM
- nu se va mai pastra in plata cuantumul cel mai avantajos

Danny spunea...

http://www.mai.gov.ro/index05_1.html

"În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice:

ORDIN pentru aprobarea metodologiei de întocmire a dosarului de pensionare [...]"

Pentru a fi luate in considerare propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate,sunt aşteptate pe adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro, în termen de 10 de zile de la publcare.
Publicat în data de - 25.01.2016

Huhu Rezea spunea...

@Danny
Care-i noutatea fata de continutul postarii?

Iulian Mareș spunea...

Pentru cei care vor sa afle despre maretele fapte ale unuia....dusa, iata ce scrie prof. Ion COJA..., si mai ales retineti, cine/despre cine si cui:

http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/ce-ai-facut-dusa-pui-de-lele-cu-arhivele-militare/

Anonim spunea...

Buna dimineata
multumim si lui kara..
am o neclaritate ca e dimineata si sunt cam cheaun:):)

Ce naiba completez eu la "puncte puncte" dupa sintagma "ai" din textul de mai jos.Ca sunt mai multe variante(probabil ca iarasi grad nume prenume)?
anexa 1a

"din ultimii 5 ani de activitate ai………………..….. pentru recalcularea/actualizarea pensiei militare."

Anonim spunea...

poate ca danny a postat oarecum simultan sau in timp ce huhu pregatea articolul.Alt motiv nu vad.
Doar coincidenta

Iulian Mareș spunea...

Ecce homo, fara caciula!

http://www.riseproject.ro/articol/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis/

Mihai spunea...

Formular pentru calculul automat al cuantumului pensiei
ancmrrcturzii.ro/calcul-online-al-pensiei-actualizata-la-01-01-2016/
Aplicati sporurile de care stiti ca beneficiati sau cel putin sporul comun de confidentialitate.

Pe masura ce se vor descâlci itele ordinului comun fiecare isi va putea calcula cuantumul pensiei .
După cum se vorbeste cuantumul avantajos nu va dispare . El va fi retras doar atunci cînd va apare pusa in practica noua lege a salarizarii. Daca indicii de incadrare pe noua lege a salarizarii vor favoriza posibilitatea ca prin L 223 modificata sa se depaseasca cuantumul avantajos in plata atunci exista posibilitatea ca acesta sa fie inlociuit cu alt cuantum mai avantajos. Altfel nu.
Dosarele de iesire la pensie pe 2016 depuse deja la CSP grăbesc ritmul clarificarii situatiei.

Este regretabil ca cineva participant la miting care a dorit sa se informeze in piata asupra modului de calcul si a legilor care guverneaza aceasta afacere nu a reusit sa obtina nimic si a plecat cum a venit fiindca erau necunoscatori care doar repetau ceeace s-a pus pe tava -65%-85%. Altceva in plus nimic.
Repet
ancmrrcturzii.ro/calcul-online-al-pensiei-actualizata-la-01-01-2016/

Anonim spunea...

Clar

tigri2 spunea...

O mare porcarie,calculand dupa acest formular ies valori mai mici decat cele dupa legea164 si legea 263,tocmai datorita 65-85% si lipsei sporurilor,singurele sporuri admise sunt cel de dispozitiv si cel de clasificare,conform art 40 din OUG 57:
"Art. 28. - (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a)-c), în care nu se includ:
e) primele şi premiile, cu excepţia primelor de clasificare, de specializare şi de ambarcare pe timpul cât navele se află în baza permanentă;
n) drepturile specifice acordate personalului care a participat la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român;
o) sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale acordate şi personalului militar, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, prevăzute în anexa nr. II - Familia ocupaţională de funcţii bugetare «Învăţământ» şi în anexa nr. III - Familia ocupaţională de funcţii bugetare «Sănătate» la Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificările şi completările ulterioare;

Unknown spunea...

nu s-au depus la casele depensii dosarele de pensionare , deoarece nu au avut normele de intocmire ,asa ca vor fi facute spre depunere dupa definitivarea acestor norme ,,,asa ca astaptam sa treaca cele 10 zile

dac55 spunea...

La o prima parcurgere a proiectului de ordin comun ma surprinde ca pe tot parcursul acestuia,nu se invoca in nici-o forma prevederile OUG57/2015 si se fac trimiteri sub forma sintagmei"modificarile si completarile ulterioare"

dac55 spunea...

La o prima parcurgere a proiectului de ordin comun ma surprinde ca pe tot parcursul acestuia,nu se invoca in nici-o forma prevederile OUG57/2015 si se fac trimiteri sub forma sintagmei"modificarile si completarile ulterioare"

Petrescu spunea...

Deci este aproape oficial ( poate se fac indreptari dupa primirea propunerilor ). Solicitantii nu sunt ajutati deloc pentru a opta in cunostinta de cauza, nici macar nu mai sunt amintite tabelele cu situatia soldelor primite, trimise tuturor in 2011. Fiecare, dupa cum isi mai aduce aminte, dupa cum si-a pastrat niste situatii, sau ( de ce nu ) dupa cum il duce capul.
Din partea sistemului, doar atat - o atentionare pentru exprimarea unei optiuni in termen de 6 luni (?).

Anonim spunea...

Lasa abureala cu plusurilec ca suntem satui de minciuni si manipulari .Confunzi forumurile .Aici nu e forumul politrucilor si pupincuristilor guvernamentali ( asociatia aia de pupini militari care te face automat presedinte de ''onoare '' cum ajungi ministru al aparari).Dute si saruta acolo guvernul in zonele alea unde nu se brozeaza si abureste-i pe aia.

Anonim spunea...

Situatia e si mai grava pentru subofiteri.Dupa OUG 57 cu plafonul de 85% nici un subofiter sau maistru nu va mai trece de 1600 de lei pensie (brut) Din care se scad impzitul si CASS adica va ramane in mana cu cel mult 1400 lei .Asta pentru cei cu vechime completa .Ceilalti cu vechime de 20-25 de ani nici nu vreau sa ma gandesc . Foamea scrie pe ei.Cat despre SGP e cumplit Pensiile lor vor fi intre 400 de lei si 650 lei .Groaznic .Exact cat ajutoarele sociale ale celor care au fentat munca.Cred ca la pensie vor cere capsule cu ceva letal decat sa se chinuie.

Iulian Mareș spunea...

Vreau un sfat...unde este mai bine sa emigram?.....aici sa ramana numai clasa politica si sa se fure intre ei!
Asa se inkide povestea!

tigri2 spunea...

Oriunde, spre vest si la peste 1000 km de Romania.Suntem ultimii la orice ,nivel de viata,fericire...doar la hotii si minciuni suntem primii.Din 10 oameni de pe strada cati mai schiteaza un zambet? Din cei plecati de ce nu se intoarce nimeni? sa mergeti la Arad sau Episcopia Bihorului si sa vedeti cate zeci / sute de autocare pleaca zilnic si cate se mai intorc.oare de ce?

vio57 spunea...

Tiger 2, algoritmul este foarte aproape de realitate, probabil ai gresit la introducerea datelor, aproape de cel pe legea 164.
Eu am un program asemanator pe Legea 164 si solda bruta realizata la functia de baza pe algoritmul de mai sus si cel pe care il am iese la cativa lei diferenta.
Problema este crunta pentru cei care au IC(comanda) si SM (salariul de merit) si numarul lor este foarte mare, ei nu au inteles ca trebuiau sa iasa in strada, la fel si S.G.V.
Cand vor intelege cum sta treaba, Piata Victoriei va fi neincapatoare.

tigri2 spunea...

De ce se exagereaza cu folosirea termenilor? "solda bruta", "solda lunara bruta" de unde sunt luati acesti termeni,din ce legesi de ce se exagereaza cand tocmai ;sporurile,primele si premiile, nu se regasesc in aceasta asa zis "SOLDA BRUTA" ,ACEST TERMEN MINCINOS SI AMGITOR!

Adi 4 you spunea...

MILITARII ACTIVI POT DORMI LINISTITI, SERVICIUL INTERN DE ABURIRE FUNCTIONEAZA LA PARAMETRII MAXIMI !!!
Am iesit la pensie cu 263/2010, fara penalizari, indeplinind conditiile. Puteam sa mai raman activ, dar o lehamite a pus stapanire pe mine si cheful de munca s-a dus la dracu dupa ce am fost scarbit de unii colegi (din ce in ce tot mai multi) care pupau curul sefilor, cu foarte mare placere, pentru anumite functii sau favoruri (inca se mai practica)! Dupa telefoanele schimbate de sarbatori cu unii colegi activi avand peste 28-30 de ani cariera, dar pana in 55 de ani ca varsta, au venit si telefoanele colegilor, care mi-au confirmat inca odata ideea fericita de a iesi la pensie si dorinta unora dintre ei de a se pensiona, ca nu mai vor sa ramana in sistem pana la sfarsit si ca 223/2015 chiar modificata cu oug 57 le va oferi o pensie mai mare decat 263. Trei sunt din Bucuresti si patru din alte garnizoane. Am ramas interzis si la fiecare in parte le-am explicat clar cum se calculeaza 223 si tot nu cred ca vor iesi pe minus! Daca vor taia si cuantumul cel mai avantajos se alege praful... Cine i-a tampit prin unitati, ce zvonuri circula? Activii nici nu stiu ce ii asteapta, poate ca mitingul nu i-a sensibilizat deloc, dar cand isi vor vedea decizia, va fi prea tarziu pentru ei. Haideti sa-i informam pe activi! Fiecare avem colegi apropiati ca varsta, care trebuie sa stie noile conditii de pensionare. Nu toti sunt sefi de categorii de forte sau sefi de directii prin smg, care sa profite de functii la maxim si care sa le ofere solde grase si anumite sporuri care se vor lua in calcul. HAIDETI SA LE DESCHIDEM OCHII! Poate la viitorul miting vom fi mai multi, pot veni imbracati civil si orice glas in plus se va face auzit de surzii de guvernanti. Poate ca informatiile privind inghetarea salariilor bugetarilor (cu exceptia celor foarte mici) pana in anul 2020, ii va determina sa fie alaturi de noi.
Acum in piata la gUVERN (nu am gresit) este mitingul celor din industria lemnului. Sunt cam 2000 de oameni care protesteaza si o groaza de scutieri printre manifestanti si SPP-isti pe cladirea guvernului. Noi am anuntat un numar si mai mare de participanti, dar nici picior de jandarmi, garduri sau spp-isti! Oare i-au durut in cur de noi si de ce am racnit in piata, sau au fost camuflati excelent si au tinut tacit cu noi? LOL!
P.S. M-a anuntat un pensionar din Bucuresti ca a fost la CPS/MApN sa-si depuna icrele pentru cele 6 luni. Pentru a fi siguri ca cererea de actualizare/recalculare a pensiei ajunge la meseriasi si pentru a nu mai trimite prin posta, la poarta exista formulare tip, un fel de cutie postala si pentru completarea pe loc a cererii, este indicat sa stim numarul dosarului de pensionare.

Anonim spunea...

Au avut grija perciunatii (prin Ilici KGB ) ca pana in 2000 sa faca pasapoarte la tigani si sa trimita cateva divizii de colorati dusmani ai sapunului ( asa zisii ''romi'') care sa cerseasca si sa fure ca sa ne faca o reputatie de k kat in toata Europa .Acum in Europa ( exceptie Anglia care nu permite tabere de colorati pline de mizerie si sobolani) daca spui ca esti roman prima reactie a strainilor e sa puna mana pe portofel si sa te priveasca suspicios.Nu e asa simplu sa pleci afara ca tot sclav ajungi.Solutia e sa punem mana pe par aici la noi.

Huhu Rezea spunea...

@dac
Ordinul comun este redactat in asa fel incât sa reziste la preconizatele modificari ale Ordonantei in Parlament.Nu e nevoie sa fie schimbat ordinul daca se revine la procentele din legea initiala.
@Petrescu
Doar Casa de Pensii a SRI vorbeste de indreptarea cererilor spre unitatile care au eliberat adeverintele. Pobabil e vorba de adeverintele de venituri pe L 119/2010.

micutzul spunea...

Astia ,,e ,, dusi cu pluta , fara sanse de vindecare...Decat sa faci un dosar de genul asta mai bine te impusti in curul hambarului ....Cel mai mult imi place aia cu ,, urmasul trebuie sa depuna documentele in original la CPS, unde functionarul...,, Vreau sa o vad eu pe soacra-mea la Bucuresti ...S-au dat dracului aia la CPS...Bai eu am avut doar sefi cititi si capabili dar acum inteleg de ce aia in cartile lui Sven Hassel isi omorau sefii...

Unknown spunea...

Prin fortarea legii, in ordinul comun se denatureaza insasi notiunea de a alege 6 luni cele mai favorabile. Cum sa-mi dau acordul pentru 6 luni alese de mine, daca nu am certitudinea ca ele sunt, cu adevarat, cele mai bune? In mod normal trebuia ca pensionarul sa primeasca desfasuratorul pentru TOTI cei 5 ani (adica 60 de luni) cu veniturile care intra la recalcularea pensiei, adica veniturile "pieptanate" de sumele care nu sunt de natura salariala. Asa, alegeam in cunostinta de cauza, dar suntem pusi sa optam pentru ceva care doar banuim, in timp ce, din creion, sistemul isi usureaza munca, calculand numai pentru 6 luni consecutive, si nu pentru toate cele 60. Ce sa mai zic de cei care au pensie de urmas, ca ei sunt total rupti de problemele sistemului militar. Se mai pune problema de ce pensia suplimentara intra in limitarea de 85%, atata timp cat prin insasi denumire inseamna CEVA IN PLUS fata de pensia de serviciu. Iar pentru acest plus am cotizat ceva ani in fiecare luna cu bani retinuti din solda, in procente intre 13 si 22%. De ce sunt lipsit de acest drept patrimonial, sa mi se anuleze o pensie la care am contribuit din banii mei?

A.Mărăşteanu spunea...

@Maxim Zero-De ce nu-ti deschizi un blog personal cu tematica "Pensii militare"? Acolo vei putea sa-ti stabilesti propriile reguli si sa hotarasti cine, ce, si al carui forum este destinat blogul.Obraznicia ta a devenit supărătoare erijându-te in in moderator cu limbaj de cartier! ( vezi comentariul de la ora 11.51 si nu numai)Te asigur ca in cercul meu de prieteni, cunostinte, colegi, cititori ai acestui blog, apreciem calitatea informatiilor transmise de catre cei care au intr-adevar ceva de spus legat de pensiile militarilor, iar celor care bat câmpii cu eleganţă asa cum faci tu, le recomand "mai răruţ că-i mai draguţ!"

karadeniz spunea...

Model de prostie, nepricepere și manipulare. Faimosul birou permanent central al ANCMRR care emite acest comunicat este compus din vreo 15 generali, 4 colonei și un comandor - sinistrul Constantin Alexandru.
Se confirmă că art. 40 din ordonanță a fost conceput de cele 3 structuri din apărare înainte de instalarea guvernului Cioloș deci pe vremea când Ponta era prim ministru iar Oprea conducea aproape toate structurile de apărare.

COMUNICAT Nr.2 din 26.01.2016
Stimați camarazi,
Având în vedere evenimentele din data de 24.01.2016, respectiv scoaterea în stradă a unor cadre militare în rezervă și în retragere, pentru a ”combate cu mânie proletară” Ordonanța „criminală nr. 57” a guvernului Cioloș, care ar fi avut ca scop „tăierea pensiilor militarilor”, ne putem întreba dacă a fost necunoaștere sau rea credință, în ce privește OUG. 57/2015, a cărei anulare o susțin „protestatarii”.
În primul rând, ordonanța respectivă a fost elaborată de specialiști juriști din cele trei structuri, respectiv Armată, M.A.I. și S.R.I., înainte de instalarea noului guvern, care a acceptat propunerea, cu scopul de a asigura o recalculare pe cât posibil favorabilă a pensiilor aflate în plată care, oricum, nu pot fi diminuate.
În al doilea rând, soluția găsită pentru a asigura o creștere rezonabilă a pensiilor recalculate, a fost modificarea unor prevederi care nu sunt clare în legea 223/2015, promulgată de președintele României. Astfel, legea respectivă nu prevede scoaterea din baza de calcul a drepturilor cuvenite pentru Ordinul Meritul Militar, aceste drepturi însemnând 10%, 15% sau 20%, cele mai multe fiind cele din urmă. În această situație, dacă baza de calcul ar fi început de la 80% până la 100%, s-ar fi putut valorifica numai 15% din baza de calcul de (la 65% la 80%), restul, de la 80% până la 100% fiind ocupat de O.M.M., care nu era scos din baza de calcul. Nimeni dintre cei care au sărit ca arși să se ”anuleze” OUG 57/2015 nu s-a gândit la acest adevăr aritmetic. Totuși, prin scoaterea O.M.M. în afara bazei de calcul, cuantumul total al pensiei recalculate cu aplicarea OUG menționate, ar putea depăși 100% cu 6% pe cel recalculat în baza legii inițiale, iar dacă se va aproba și amendamentul privind scoaterea în afara bazei de calcul a pensiei suplimentare, procentul care depășește 100% ar fi de 15%.
O altă „plângere” se referă la faptul că în art. 28, modificat prin OUG 57/2015, nu ar fi prevăzute toate drepturile militarilor, de tip salarial. Numai că toate aceste drepturi sunt incluse în „solda brută!” Modificarea art. 28 se referă numai la sume primite în afara drepturilor obișnuite, respectiv sume pe care militarii le primesc sub formă de ajutoare personale. Totuși, acest articol, în varianta OUG 57, cuprinde și trei prevederi de includere în baza de calcul, respectiv primele de clasificare, de specializare și de ambarcare.
În consecință, anularea OUG 57/2015 ar avea ca rezultat reducerea apreciabilă a eventualelor majorări ale pensiilor aflate în plată, mai ales pentru cadrele militare disponibilizate, instigate la acțiuni nedemne și păguboase pentru militari, de către șefii unei structuri care funcționează ilegal și neconstituțional, așa zisul sindicat al cadrelor militare disponibilizate (pensionate), care vor, nici mai mult, nici mai puțin, decât să dea jos guvernul!
Le amintim respectivilor că militarii nu au astfel de „atribuții”!
BIROUL PERMANENT CENTRAL al A.N.C.M.R.R.

Elisav spunea...

Inteleg ca s-au pus in dezbatere publica ,ca putem trimite propuneri. Ce ar fi sa-i innebunim pe astia care ne-au pus gand rau cu mii de propuneri,ca daca tot nu citesc altceva...

meri spunea...

1. Pentru cei trecuţi în rezerva înainte de 2000 puteţi să-mi daţi o soluţie cum pot afla elementele de calcul? Ar trebui să propunem ca proiectul de ordin să prevadă că unităţile din care am ieşit la pensie sunt obligate să ne pună la dispoziţie elementele de calcul iniţiale şi cele actualizate. Dacă vor fi mai multe propuneri poate vor fi luate în considerare. Sau să se facă o solicitare scrisă în acest sens ministrului apărării.
2. Ştiţi ce sporuri nu sunt cuprinse în baza de calcul?
3. Nu înţeleg postarea domnului Viorel Spulber că "Problema este crunta pentru cei care au IC(comanda) si SM (salariul de merit). Imi puteti explica?
Va multumesc!

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Mi-ai stricat ziua cu acest tembel de comunicat al lui Mos Teaca..ca comandor A.C..de la ancmrr. Bine a zis cineva ca aceasta conducere a ancmrr a devenit toxica.
Iti dai seama ce urla prostia in ei daca fac confuzie intre baza de calcul, solda lunara bruta, cuantum sau cota procentuala. Aia cu OMM care facea parte din baza de calcul si ca ordonanta l-a scos... le intrece pe toate.
Bai,tembelule de ancmrr-ist, sporul pentru OMM nu are ce cauta in algoritmul de calcul al cuantumului pensiei militare , pentru ca nu e reglementat de legea pensiilor. Este un spor care se adauga la cuantumul final al pensiei, asa cum se adauga sporul artistilor creatori, indemnizatia de revolutionar si alte drepturi care se calculeaza din cuantumul pensiei.
Aflam si ceva bun din acest comunicat. Ordonantistii si-au dat seama ca se ingroase gluma cu protestele fata de relativizarea sporului pentru pensia suplimentara...la unii il dam, la altii nu. Sporul va face obiectul unui amendament, astfel, incât se va calcula din cuantumul pensiei, nu din baza de calcul. Se revine la redactarea originala a art.108.

Anonim spunea...

Uite-TE IN JUR .Voi securistii sistemului ,gunoaiele guvernului Soros ,gata de orice marsavie la ordin AVETI atatea site ( cam toate) guvernamentale prin care prostiti vulgul militar( despre ''binefacerile '' OUG 57) incat vi s-a pus pata si pe forumul lui Huhurez ( ultimul liber si citit) si in special pe limbajul meu de catana batrana si cinstita care va zgarie sufletele voastre perverse ,timpanele si obrazele voastre subtiri stropite cu parfum fin. .Ce o sa faceti voi securistii politruci din MApN daca Huhurez nu ma cenzureaza o sa aplicati reteta Oleacu ? F...va muma in c ..de securisti ticalositi in rele cu grade luate prin pupincurism si lins pantofi politici ai lui Gropea nu va nai saturati sa prostiti lunea .Ba folositi si multe nikuri (nume ) crezand ca ne prostiti pe toti .P.S. Pe viitor in loc de nume false folositi frazele pe care le foloseati inante de lovilutie gen :''un grup de oameni de bine din MApN '' suntem deranjati si stupefiati de spusele lui cutarica ( adica eu ) si bla bla bla bla ...etc . Stiti voi ca pe vremuri .Poate asa il impresionati pe Huhurez sa ma cenzureze ,desi nu cred.

CEZAR spunea...

Ce ma bucur ..securane ...!!!!

iceparu spunea...

Sovedania unuia nemultumit.Prima decizie de pensie am obtinut-o pe calculul decretului 214/1977 la varsta de 50 ani..Pensia suplimentara era calculata separat.Urmatoarea decizie si cea mai avantajoasa o datorez mandatului lui Melescanu cand s-a aplicat prevederile art.II/legea 90/2007 corobata cu art.53/legea 164/2001,respectiv 60% pentru 25 ani vechime la care se adauga 2% pentru fiecare an peste 25 cu plafonare la 100% plus coeficient maxim al functiei.In 2011 m-au nenorocit nemernicii de chior si piticanie care m-au ars cu 25%.Va rog sa ma credeti ca mi-am calculat pensia de n ori in varianta oug 57/2o15 si fara nici o exagerare cu toata marirea de 10% cuantumul este substantial mai mic,pe undeva cam cu 10%.Nu exagerez cu nimic daca afirm ca se cam pupa cu Boc. Concluzia.Marirea cu 10% a soldelor la activi precum si indexarea cu 5% constituie praf in ochi.La MM si subofiteri situatia este si mai tragica. Soldatii pot de pe acum sa-si puna strengul de gat.Daca se abroga "cuantumul ce mai favorabil" si se renunta la OMM dupa cum se vorbeste putem sa trecem la etapa,cersetor la capat de pod.E trist ca parte dintre noi refuza sa vada partea goala a paharului.O mare parte fie se lasa pacaliti fie pur si simplu manifesta o criminala nepasare .Se manifesta din plin la cei potenti "daca reusesc altii beneficiez si eu".E o rusine ca la un efectiv de 250000 pensionari sa fie prezenti in piata 2000.Va marturisesc sincer ca am participat la toate actiunile organizate de SCMD -_si nu locuiesc in Bucuresti.Sunt mandru ca i-am adresat celui mai mare mincinos al tarii"iesi afara javra ordinara".Acum,zilnic ma indop cu 10 pastile in urma unui infarct suferit in 2013 si marturisesc sincer ca a trebuit sa ma lupt cu toata familia sa incuviinteze sa particip la actiunea din 24.Ii inteleg pe cei ce stau rau cu sanatatea dar din 250000 nici jumatate?In interiorul meu manifestam lipsa de respect pentru generalii care refuza sa se implice in actiunile de protest.Acum ii inteleg.Sistemul ne-a indobitocit atat de mult incat suntem niste legume.Sunt garnizoane cu cate 2000-3000 de pensionari proveniti din MAPN.Unde sunt MM si subofiterii?Din multitudinea colaboratorilor mei ,si nu putini,toti au invocat diferite motive justificative.Rusine noua.In ceeace ma priveste, avand in vedere vechimea,functia si situatia familiala nu am dece a ma plange dar raman cu un gust amar.

Cornel spunea...

Somam A.N.C.M.R.R să comunice prin ce articol modificat al Legii 223/2015, ca urmare a O.G. 57/2015 se prevede scoaterea din baza de calcul a drepturilor cuvenite pentru Ordinul Meritul Militar și prin ce articol al Legii 223/2015, nemodificată, acest ordin era introdus în baza de calcul, în caz contrar, cerem desființarea acestora pentru inducerea în eroare a militarilor.

tupak amaru spunea...

este obligatorie trimiterea de catre unitati a veniturilor ( cu detalii pentru fiecare spor ) din ultimele 60 de luni . altfel , nu se poate face o selectie corecta a 6 luni consecutive .
fiecare pensionar ar trebiu sa cunoasca , in detaliu , daca in anumite perioade s-a beneficiat legal de acele sporuri si daca ele au fost platite ( incluse in salarii ).
exemple : in anii 1996 - 2002 , au existat multe drepturi salariale neacordate , din ratiuni bugetare ( spor de conditii grele , spor de izolare , gradatii , etc. ) ; multe dintre ele nefiind cunoscute de salariati .
o alta discriminare : neacordarea sporului de noapte , a sporurilor pentru specialisti , in perioade de peste 20 de ani .
toate acestea ne afecteaza grav cuantumul pensiilor . si atunci , ca si acum , ni se cerea sa fim intelegatori " tara este saraca " .
despre aceste aspecte ar fi trebuit sa discute "liderii " .
nu mai "testati" piata cu desfiintarea cuantumului mai vantajos . sindicalistii sa ceara guvernantilor sa prezinte public procesele pierdute pe "drepturi de pensii" - tineti minte imbecilitatea cu " nu taiem pensia , doar cuantumul ei " .
cum este posibil ca dupa ce o lege a intrat in vigoare sa avem " dezbatere publica " . suntem nebuni , nu vedem ca ne manipuleaza . multi prosti , dar multi rau , pun botul la sintagma " venit brut " .
activii sunt mai prosti ca noi , altfel nu s-ar bucura la prostiile liderilor sindicali din MAI .
apropo de ceea ce posteaza MAI : vedeti ca acolo , in cunoscutul stil securist , nu gasiti numic concret , doar generalitati si proiecte . nimic semnat , nimic asumat , nicio baza legala .
unii juiseaza ca nu le scade pensia , fiind identica cu cea de pe legea 164/2001 . adevarat , inteligentilor , nu scade , dar a trecut peste un deceniu de atunci , unde naiba traiti - intr-un clopot de sticla ?
nu in ultimul rand , multe sporuri , atat la MAI , cat si la MApN - s-au acordat de la o anumita data , evident pentru perioada ulterioara . cititi cu atentie legile - daca nu le aveati in componenta soldei ( salariului ) - nu beneficiati de ele .
cam asta inseamna o lege facuta de politruci si civili , de ultima generatie , care nu au avut si nu au habar de realitatile din sistemul de aparare si ordine publica .

micutzul spunea...

@ karadeniz
Tu faci misto de noi....Nu pot sa cred ca cineva poate gandi astfel...Daca totusi exista trebuie dus la Targoviste....

Cornel spunea...

Somam A.N.C.M.R.R să comunice prin ce articol modificat al Legii 223/2015, ca urmare a O.G. 57/2015 se prevede scoaterea din baza de calcul a drepturilor cuvenite pentru Ordinul Meritul Militar și prin ce articol al Legii 223/2015, nemodificată, acest ordin era introdus în baza de calcul, în caz contrar, cerem desființarea acestora pentru inducerea în eroare a militarilor.

karadeniz spunea...

Probleme descoperite de moș Alecu la proiectul de ordin comun :

Mos Alecu
Pina nu ma leaga baietii , hai sa'cerc sa "iecsplic" ce si cum cu bataia de joc fata de disponibilizati ...

Art.109/l.223/2105 modificata spune ca soldele/baza de calcul se actualizeaza "conform prevederilor legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a prezentei legi." .
Legislatia aceea este l.138/1999 ... deoarece printr-un sir de legi si ordonante (prezentate de mine) salarizarea militarilor se realizeaza la nivelul lunii dec.2009 ... Calculele facindu-se conf. l.138/1999 .
L.138/1999 cuprinde coeficientii de ierarhizare a soldelor de functie si a soldelor de grad ; valoarea de referinta sectoriala ; "compunerea" soldei ; procentele pe care le reprezinta diferitele elemente componente ale soldei ; "relatiile" (modul de calcul) dintre diferitele elemente ale soldei . Astfel : solda de merit este 20% din SF ; indemnizatia de comanda este de 10 -50% din SF ; indemnizatia de dispozitiv este de 25% din (SF+SG+IC+SM+GR) .

Vine acel proiect de ordin comun prezentat de MAI ( http://www.mai.gov.ro/…/Proiect%20ordin%20actualizare%20rec… ) .
Si'ncepe acel proiect sa detalieze modul de aplicare a actualizarii soldelor/baza de calcul ""conform prevederilor legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a prezentei legi." .

Iaca ce ne spune proiectul de ordin :

- solda de functie din cele 6 luni alese se actualizeaza "la nivelul prevăzut de legislaţia în domeniul salarizării aplicabilă la data de 1 ianuarie 2016 ." (art.12) .
----- perfect ! Ca la carte !

- solda de grad se actualizeaza "la nivelul soldei de grad/salariului gradului profesional aflat în plată conform legislaţiei aplicabile la data de 1 ianuarie 2016, ...' .
----- perfect ! Ca la carte !
************ Nu vorbesc despre de ce nu se "foloseste" gradul de la trecerea in rezerva ... pentru ca asta-i una din aiurelile legii , nu ale proiectului de ordin . Dar (probabil) multi vor "pierde" gradul la care vor fi fost inaintati in acei ultimi 5 ani ****

- gradatiile se actualizeaza la "nivelul cuantumului gradațiilor aflat în plată
conform legislaţiei aplicabile la data de 1 ianuarie 2016..." .
----- perfect ! Ca la carte !
************ Nu vorbesc despre de ce nu se "folosesc" gradatiile de la trecerea in rezerva ... pentru ca asta-i una din aiurelile legii , nu ale proiectului de ordin . Dar multi (probabil) vor "pierde" 1 (posibil 2) gradatii pe care le vor fi primit in acei ultimi 5 ani ****
- indemnizatia de comanda se actualizeaza aplicind procentul pe care il reprezenta acel element in cele 6 luni alese ... Iar , inainte de l.138/1999 (01.08.1999) , indemnizatia de comanda reprezenta (numai) 4 -12% din SF (nu reprezenta 10 -50% din SF asa cum spune l.138/1999)
----- păi de ce ? Aici de ce nu se mai aplica "prevederile legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a prezentei legi. (l.223/2015)" .. De ce se foloseste acel procent care nu mai exista in "prevederile legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a prezentei legi." .???

karadeniz spunea...

Continuare
- solda de merit se actualizeaza aplicind procentul pe care il reprezenta acel element in cele 6 luni alese ... Iar , inainte de l.138/1999 (01.08.1999) , solda de merit reprezenta 15% din SF (nu reprezenta 20% din SF asa cum spune l.138/1999)
----- păi de ce ? Si aici de ce nu se mai aplica "prevederile legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a prezentei legi. (l.223/2015)" .. De ce se foloseste acel procent care nu mai exista in "prevederile legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a prezentei legi." .???

- indemnizatia de dispozitiv se actualizeaza aplicind procentul pe care il reprezenta acel element in cele 6 luni alese ... Iar , inainte de 01.01.1997 , indemnizatia de dispozitiv era de 18% din SF+SG+IC+SM+GR (nu reprezenta 25% din aceeasi suma asa cum spune l.138/1999)
----- păi de ce ? Si aici de ce nu se mai aplica "prevederile legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a prezentei legi. (l.223/2015)" .. De ce se foloseste acel procent care nu mai exista in "prevederile legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a prezentei legi." .???

- suma sporurilor avute in cele 6 luni se actualizeaza aplicind procentul (pe care il reprezinta acea suma din suma celorlalte elemente de salarizare) la suma (actualizata) a celorlalte elemente de salarizare ...
------ păi de ce ? De ce sint "acceptate" si eventuale sporuri care nu mai exista in l.138/1999 ? Dar , mai ales , ce se intimpla cu unele sporuri care "au crescut" procentual in l.138/1999 ? De ce nu se ia fiecare spor in parte si sa se actualizeze cu procentul pe care-l reprezinta in l.138/1999 ... C'asa ar insemna ca acele sporuri se actualizeaza "conform prevederilor legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a prezentei legi." .
-----------------------------------------------
Iac'asa , prin aplicarea "creativa" , de catre proiectul de ordin comun , a prevederilor l.223/2015 modificata ... se mai modifica o data legea ...
Modificare care-i va afecta , foarte mult , pe disponibilizati ...

karadeniz spunea...

Continuare
Si ... pen'ca tot am pornit pe prezentarea de ciudatenii in acel proiect de ordin comun ...
Ne spune el , proiectul , la art.18 "(4) În totalul cuantumului elementelor salariale prevăzute la art. 11 lit. g) se includ şi elementele care nu sunt specifice militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi care au fost acordate potrivit dispoziţiilor legale anterioare intrării în vigoare a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare ..." .
Numai ca art.29 (modificat)/l.223/2015 spune ca NU SE INCLUD IN BAZA DE CALCUL :"o) sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale acordate şi personalului militar, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, prevăzute în anexa nr. II — Familia ocupaţională de funcţii bugetare «învăţământ» şi în anexa nr. III — Familia ocupaţională de funcţii bugetare «Sănătate» la Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificările şi completările ulterioare;..." precum si altele de aceeasi natura ...
Ne mai spune proiectul de ordin "ANEXA NR. 2
PROCEDURA DE ACTUALIZARE A PENSIILOR MILITARE DE STAT
Art. 1. – Actualizarea pensiilor militare de stat prevăzută la art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015, ...se realizează de către casele de pensii sectoriale, ... conform prevederilor din Anexa nr. 1 la prezentul ordin ..." .
Numai ca ... anexa 1 la proiectul de ordin foloseste la baza de calcul gradul militar AVUT IN CELE 6 LUNI ALESE , iar l.223/2015 spune : "Art. 60. -
(1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza ...in procentele stabilite la art. 29, 30 si 108 si in functie de vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie, astfel:
a) potrivit gradului militar/profesional AVUT LA DATA TRECERII IN REZERVA
Sa vedem , pina la urma , "care-i mai tare" : legea sau ordinul comun ?

uber spunea...

Mihaeloooo pe tine cine te plateste sa intreti gogorita asta cu OMM in baza de calcul?

uber spunea...

@mere
Unde sunt MM si subofiterii? Asta arata masura mizeriilor si jignirilor aduse la adresa lor de tot felul de frustrati. Tinand cont ca ei reprezinta cam jumatate din numarul pensionarilor, la demonstratie tinand cont de o proportionalitate, era foarte posibil ca numarul participantilor sa fi fost dublu. Dar unde nu e cap vai de picioare.

karadeniz spunea...

@ micutzul
Comunicatul e pe site-ul ANCMRR deci e public. Bănuiesc că textul aparține integral lui CA dar este dat în numele biroului permanent central care e format din 20 de oameni peste care tronează măria sa președintele ANCMRR general de armată Mihai Iliescu, deci iată că se face de un pluton pentru Tărgiviște.
Pentru cei care doresc să le aducă mulțumiri aceasta este componența BPC :
prim-vicepreşedinte – gl.lt.(r) DUMITRESCU VICTOR , vicepreşedinți: gl.lt.(r) dr. VLĂŞCEANU RADU, gl.lt.(r) ZECA CONSTANTIN, gl.mr.(r) ing.DOMNU VASILE, gl.bg.(r) dr.GANEA ION, Gl.bg.(r) dr.CREŢU GHEORGHE, gl.mr.(r) CONSTANDA VICTOR, col.(r) TRAŞCĂ ION, gl.mr.(r) BUCIUMAN MARIAN, gl.mr.(r) MIHĂLCIOIU CONSTANTIN, membri: gl.mr.(r) DRĂGUŞIN ION, gl.mr.(r) MOROIANU VASILE, gl.mr.(r) CRISTACHE TRAIAN, gl.bg.(r) CONSTANTINESCU STAN, c-dor (r) ALEXANDRU CONSTANTIN, col.(r) NEAGU AUREL, col.(r) BELGIU NICOLAE, col.(r) ENEA GHEORGHE, gl.bg.(r) PANĂ ION, gl.mr.(r) COJOCARU CONSTANTIN .
Tel. 0213133101; tel/fax. 0213130550
ancmrrcentral@yahoo.com

uber spunea...

Niscai filozofie.
Io zic cam asa:
La sondajele de opinie facute pe tema increderii populatiei in institutii, armata si biserica erau pe primele locuri. Toate bune si frumoase. Dar acum intreb eu, daca in chestionar erau intrebari de genul, ce parere aveti despre un popa sau un militar?
Aaaaaa, pai era jale, betivi, jigodii, pututrosi, analfabeti, etc. De fapt sondajul nici nu trebuie facut, avem reactiile pe tot felul de bloguri in urma protestelor organizate de Dogaru.
Ceva nu se leaga. Atunci noi ar trebui sa fim primii care sa faca distinctia intre institutie si persoanele care lucreaza pentru institutie. De ce scriu asta? Pai e simplu, Huhurez avertiza ca va da in judecata institutia. Foarte bine, e un lucru nemaipomenit sa-ti ceri drepturile. Dar ce rezolva? Aproape nimic, poate doar se vor indrepta cateva efecte punctuale si aici e marea problema. Noi tot timpul incercam sa eliminam efectele si nu cauza. De-a lungul timpului asupra noastra s-au comis tot felul de abuzuri si continua fara a slabi ritmul, din contra. De cate ori armata a pierdut procese, ce s-a intamplat, institutia a platit frumos iar persoanele care au gresit au ramas bine merci pe functii daca nu chiar au fost avansati. Marfa, nu?
Aceste pesoane trebuiesc dibuite si dat cu ele de pamant, codul penal incrimineaza doar persoane in abuzul in serviciu nu si institutii. Vedeti ce a patit Oprea doar pentru faptul ca a primit insotitor.
Io zic asa, atat timp cat ti se atrage atentia ca prin actiunile pe care le duci creezi prejudicii unor persoane prin incalcarea constitutiei, esti bun pentru DNA.

Unknown spunea...

De ce nu ati iesit in strada, au venit din provincie iar din Bucuresti, aproape nimeni!Rusine, daca nici acum cand vom fi afectati toti prin recalculare pentru ca, de la anul, dupa alegeri, cand va veni criza anuntata, acelea vor fi noile pensii, ciuntite rau, nu s-a iesit in strada , ce pretentii sa mai avem.Nu spun adevarul cei de la ANCMR, ca de obicei, prostesc oamenii, pentru ca vad ca tine vrajeala!

Anonim spunea...

Nu te cunosc dar meriti respectul meu .Daca erau toti militarii ca tine nu ajungeam carpele pe care isi sterg picioarele guvernantii.

Huhu Rezea spunea...

@by BâzW
Nu Mihaela spune ca OMM facea parte din baza de calcul ci mosteaca de la ancmrr.

Când o sa primesti decizia de recalculare sa vezi cum iei calea Trebunalului ca sa indrepti maruntisul.:):)

@karadeniz
Astia care n-au putut emite acest ordin comun din cauza ca Legea 223 era proasta, asa au scris in motivarea ordonantei, s-au spetit scriind la A1 si au rasolit A2, referitoare la actualizare. In varianta anterioara erau 3 articole.Au mai ramas 2.
Vor sa spuna ca doar muta actualizarea de la 01 01 2016 la datele cand soldele activilor sunt majorate.
Nici n-au observat ca la actualizari nu mai lucreaza pe solda gradului avut in perioada aleasa ci pe solda ultimului grad.
Au ramas racordati tot la media soldelor de functie corespunzatoare celor 6luni alese.
Iata un motiv sa-i cicalim pe adresa de mail preluata in postare de pe site MAI.

Anonim spunea...

ANCMRR e cea mai toxica structura (e o adevarata coloana a 5-a tradatorilor ) care lupta din toate puterile impotriva militarilor .Aceasta organizatie criminala condusa de politruci are pe constiinta multe infarcturi ale militarilor..

tigri2 spunea...

***Karadeniz,vad ca din gandelile Mosului amintesti de punctul"O" din art 40 al OUG 57 ,dar de punctul "e"( primele şi premiile, cu excepţia primelor de clasificare, de specializare şi de ambarcare pe timpul cât navele se află în baza permanentă;) de ce nu se aminteste caci pentru aceste prime si premii s-au platit impozite destul de grase,nu au fost bonificatii suplimentare ci au fost rezultatul unei munci suplimentare.Haideti sa fim corec ti pana la capat si sa lasam ura si frustrarile pana dupa acest razboi cu conducerea Armatei si cu Guvernul.

Anonim spunea...

ANCMRR a devenit o asociatie a tradatorilor politruci din armata care apara ( prin manipulare) guvernul Soros de militari.

tigri2 spunea...

***Ar mai fi ceva ,anumite functii,pe care le-am avut in activitate,nu erau prevazute a fi functii de comanda ,dar acuma ele sunt in nomenclatorul cu functii de comanda ,de ce nu se actualizeaza la nivelul 01 /2016 ,numai la ciuntiri se poate,la adaugiri nu?

CEZAR spunea...

Psihopatule ..incet baiatul ..ca se umfla vena ..!!
T2..tot prost ai ramas ... ce functii de comanda ai avut tu ca sofer pe tractorul cu sfarleaza ..???

Anonim spunea...

Culmea pe OUG 57 ii jupoaie cel mai tare pe subofiteri si maistrii .Stai sa dispara prin OUG si cuantumul cel mai avantajos sa vezi durere.Plus ca cei care ies acum la pensie pe 223 modificata pierd din start 30% din pensie.Poate nu le pasa .

Unknown spunea...

Fratilor, ce sa mai zic cu OUG 57 fara OUG 57, eu am primit fisa de lichidare, deci ies la pensie. Nu-mi ramane decat sa-i dau in judecata pentru ca ordonanta nu este constitutionala. Ca mine mai sunt multi. Ne vedem la tribunal!

Anonim spunea...

Cu lista asta m-ai facut sa scuip telefonul de pe care scriu..

Anonim spunea...

Stai linistit daca tai din drepturi pentru militari DNA nu se ia de tine .Iti garantez.Prietenii stiu (si) de ce (si cui se subordoneaza DNA).

Unknown spunea...

@tupak amaru - faptul ca 2 proiecte de acte normative sunt publicate spre dezbatere la MAI pe site nu este o problema, casele de pensii sectoriale avand norme comune. Acum au fost publicate pe 25.01 pentru dezbatere publica 2 proiecte la MAI, pe 12.01 au fost la MApN. Toate poarta girul institutiilor implicate, deci si MApN, si MAI, si MJ, si serviciile militarizate.
Altfel, asta am sustinut si eu, fara desfasuratorul de 60 solde lunare din ultimii 5 ani nu poti alege in cunostinta de cauza 6 luni consecutive, nu tot ce ai primit candva ca solda intra in calculul pensiei militare de serviciu (nici macar toate sporurile). Cum am mai scris, si-au usurat munca, in loc de 60 luni se (re)calculeaza statele de plata numai pentru 6, adica de 10 ori mai putin.
O alta problema (pentru cei iesiti la pensie dupa "coasa" lui Basescu&Boc, aia cu reducerea de 25%), la art. 28, alin. (8) din Legea nr. 223 scrie ca "La stabilirea venitului brut nu se au in vedere dispozitiile Legii nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, cu modificarile si completarile ulterioare.". La art. 1 asta scrie - diminuarea cu 25%... Pentru cei care prind in ultimii 5 ani perioada respectiva, cum se va face treaba asta, se va mari cu 25% cuantumul soldei, ca si cum nu ar fi fost diminuat? Ca din ordinul comun nu rezulta nicicum.
Apropo, tot de atunci (30.06.2010) nu s-au mai dat ajutoarele la iesirea la pensie (nu ca ar fi intrat in calculul pensiei militare de serviciu).

tigri2 spunea...

***huhu,de ce lasi sa se murdareasca acest blog si accepti ineptiile vacarului de cezar dobitocul,cel ce scuipa in pensiile noastre?

Anonim spunea...

Porcarule ratat de la Gaz vezi ca scabia de la porci se ia.Te mananca pielea este ? Freaca-te cu bucile tale puturoase de un par ascutit.Daca nu poti te ajuta tigri 2 cu un par .

Anonim spunea...

Te compatimesc ca iesi la pensie acum.Vei pierde mult.Apropo ce te-ai grabit sa iesi acum la pensie nu stiai de OUG 57 ?

karadeniz spunea...

@ tigri2
Am reprodus acele ”gândeli” integral, că nu a amintit de punctul e nu văd de ce-mi reproșezi mie. Ca și moșul poți diseca atent ordinul comun și poți face propuneri că de aia e pus spre dezbatere publică.
Intră pe http://dlaj.mapn.ro/ și după ce-ți clătești ochii cu o sumendenie de proiecte de HG prin care zeci si sute de construcții, amenajări și terenuri din toată țara aflate în administrarea MApN sunt scoase din funcţiune şi casate după care trec in domeniul public al primăriilor/CJ și de acolo peste ceva timp în domeniul privat -treabă care se întâmplă permanent de prin 2004 încoace fiind principala sarcină și activitate a miniștrilor apărării, consilierilor civili și a lui Zisu, poți citi și cele două proiecte de HG necesare pentru aplicarea legii 123, care ar trebui publicate în MO până luni. Așa poți afla, printre rânduri, că recalcularea/actualizarea v-a dura cel puțin trei ani ba chiar și mai mult.
Art. 4. – (1) Structura organizatorică a Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale se aprobă de către ministrul apărării naţionale, având un număr de 120 de posturi finanţate integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apărării Naţionale.
(2) În scopul recalculării/actualizării pensiilor potrivit prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, numărul de posturi prevăzut la alin. (1) se suplimentează cu 50, cu încadrarea în numărul total de posturi aprobate Ministerului Apărării Naţionale, pe o perioadă de 3 ani de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, cu posibilitatea modificării perioadei sus-menţionate, cu aprobarea ordonatorului principal de credite.

uber spunea...

@Mocanu
Daca ordonanta e sau nu constitutionala o hotaraste CCR. Daca ii dai in judecata(pe cine?) pe acest motiv fii sigur ca vei pierde procesul. Ordonanta e constitutionala atat timp cat nu e declarata altfel de institutia in drept, adica CCR, singura care e indreptatita sa interpreteze acte normative si numai pe motive de constitutionalitate.
Deci poti sa tragi concluzia ce ai de facut.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
uber spunea...

@Huhurez
Pardon "byBzdWdp" nu "BâzW", nickname-ul meu chiar inseamna ceva.
Sa iau calea tribunalului si ce sa cer? In tribunale nu se discuta legi sau ordonante, se discuta pe legi si ordonante. A declarat vreo institutie in drept ca e ceva in neregula cu ordonanta? Daca nu, ura si la gara.

Huhu Rezea spunea...

@byBzdWdp

N-ai prea urmarit discutiile pe blog.
Spuneam ca daca institutjile indreptatite nu contesta OUG la CCR pana se promulga legea de adoptare a ordonantei 57/2015, primii care pot sa ridice exceptii de neconstituționalitate in instanta sunt activii care se pensioneaza in primele luni din 2016.
Contesta decizia pentru nevalorificarea intregii vechimi si a sporului pt pendia suplimentsra din cauza plafonului de 85%. Comisia de contestatii va răspunde ca asa e legea. Ati parcurs procedura prealabila si va puteti adresa Tribunalului unde ridicati si exceptia de neconstituționalitate. Pensionarii pot urma aceeași cale abia peste 2 ani, cand primesc deciziile de recalculare.

Huhu Rezea spunea...

@byBzdWdp

N-ai prea urmarit discutiile pe blog.
Spuneam ca daca institutjile indreptatite nu contesta OUG la CCR pana se promulga legea de adoptare a ordonantei 57/2015, primii care pot sa ridice exceptii de neconstituționalitate in instanta sunt activii care se pensioneaza in primele luni din 2016.
Contesta decizia pentru nevalorificarea intregii vechimi si a sporului pt pendia suplimentsra din cauza plafonului de 85%. Comisia de contestatii va răspunde ca asa e legea. Ati parcurs procedura prealabila si va puteti adresa Tribunalului unde ridicati si exceptia de neconstituționalitate. Pensionarii pot urma aceeași cale abia peste 2 ani, cand primesc deciziile de recalculare.

Huhu Rezea spunea...

Se tot discuta pe blog despre desfiintarea sau modificarea procedurii cuantumului mai avantajos.
Ar trebui sa-si faca griji cei care au introdus in baza de calcul a pensiei, fie pe L 164, fie pe L 263, venituri care n-au fost realizate la functia de baza.
Acum vor iesi in evidenta diferentele prapastioase dintre cateva pensii militare pe L 164, repuse in plata prin L 241/2013, si pensiile acelorasi militari stabilite pe L 223, modificata.
In astfel de situatii mai repede se redefineste notiunes de pensie in plata.

Iulian Mareș spunea...

@Huhurez,
ieri m-am intalnit cu cativa prieteni, inca activi si pot sa spun urmatoarele:
-nu-i intreaba nimeni despre aceste OUG-uri ssi ordine comune
-sunt la curent cu tot si toate, ca nu sunt prosti, inteleg mecanismele
-se incearca limitarea fluxului mare a solicitarilor de iesire la pensie, acum in luna ianuarie/februarie
-nu pot face mai multe, ...si noi am fost activi si cunoastem sistemul
-pe unii activi ii aburesc sa mai ceara sa stea un an, deci sa faca raport, ca se aproba
-te-am rugat sa nu il mi lasi aici pe IPU!.....e toxic si nefrecventabil

@maxim,
O rugaminte....daca vrei sa contrezi pe cineva, da-i si numele, ca sa se stie. Ai dreptate dar, eu nu am inteles totdeauna pe cine ai tamponat. Poate unii cred ca ei sunt subiectul.

Huhu Rezea spunea...

Superbeneficiarii L 164/2001, grupati de Trofin pe judete si sectoare, ii gasiti citind

http://www.huhurez.com/2015/03/superbeneficiari-al-l-1642001-si-ai-l.html

Anonim spunea...

Ammmm ... cici..tit ....ttttabbbbelu....sisisi ammmm ddddat in ba..ba...ba..balbaiala

CEZAR spunea...

Sigur do Maries Iulica ..numai tu ..sa dai din clanta ...!!!

CEZAR spunea...

Mihai spunea...

@ Huhurez 08.11
Comementarii invechite dar de interes pe acolo.

avianyc spunea...
Ma intreb si nu gasesc un raspuns la modul cum gîndesc acesti agitatori sindicalisti plus gasca R 26...cînd aspira la pensii de 150-180% din s.b. plus auzi la ei si indexata.
Oare, chiar in virtutea unei legi acoperitoare L 164, au meritat ei-unii pensii de 8000-12.000 pe cînd un pilot trecut prin riscuri ,pe la lt.col s-a ridicat după L 164 abia pe la 2400-3000 lei.
Chiar imi vine sa dau cu ele de pămînt.

joi, 12 martie 2015, 18:34:00 EET

avianyc spunea...
PS
Iar pe mosu asta Alecu cînd il aud trancanind toata ziua de ”bunaciunile ”L 164 l-aș lega nu de tren ci de partea frontala a tapului lui Cezar.

joi, 12 martie 2015, 19:02:00 EET

Huhu Rezea spunea...

Un comentariu sters din reflex.In urma cu un an @cezar nu era coi interesat sa fie cu puterea.

CEZAR a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Proiect al Ordinului comun de recalculare/actualiz...":

No , acum este clar cat au furat ..unii ipochimeni ...???
Si mai vor inca odata.......
PS....nu dorea nimeni sa ne creada ...uite cum iese adevarul la iveala .....!!!!

Huhu Rezea spunea...

Se confirma de ce conducerile structurilor asociative ale militarilor erau interesate ca prin noua lege a pensiilor militare,cuantumul pensiilor in plata pe L 241/2013 sa fie doar recunoscut ca pensie militara fara a fi si recalculat.
Recalcularea le continua inghetul pensiilor.
Va dati seama ca au fost indexate si pensiile de peste 10 000 lei? Si inca vor mai fi indexate pâna se da decizia de recalculare.

CEZAR spunea...

@HUHU..ti-ai format mana ..pe mine ...nuuu...????
@ Avianuk(avianyc-tigri 3 ..tot cu un..oi ???!!)..auzi baaa ..da de ce sa-l legi de ..inaintarea Tapului ?? Vrai sa tembeleasca tapul si sa nu mai dea ..lapte pentru ..piloti ..??
Cu ce il mai hraneam pe T2 (garantat cu un oi )??
@HUHU..nu sunt cu puterea omule ...
Incerc sa fiu cu ..RATIONALUL ....!!!

CEZAR spunea...

Asta-i marea prostie facuta de Ponta ...

Mihai spunea...

Imperatore , m-am straduit din greu sa-ti intocmesc noul regulament la stînă insa Huhurez nu a fost de acord sa ti-l faca cunoscut. Poate totusi il mai are prin arhivă! Ți-ar prinde bine.

Unknown spunea...

Daca acest Ordin va fi semnat si publicat urmeaza sa asteptam situatia precizata la art.12.8 . Adica ordinul le da o misiune institutiilor. Cam aiurea. Situatia respectiva trebuia sa fie Anexa la Ordin. Cutie cu doua butoane-invarti de primul-nu se intampla nimic-invarti de doi - se anuleaza prima comanda. Asa functioneaza Ordinul. Mai exista si o formula cu .... EFPE.... nu se intelege ce se cere, ce se introduce, unitatea de masura si nici ce iese. Nu inteleg... e o formula economica creiata de ingineri sau o formula tehnica realizata de economisti. Ceva mai putin alambicat, mai pe inteles si mai eficient nu se poate? Dupa "antamarile" lui Petre Roman din 1990, asta e cea mai "naturala" exprimare.

Anonim spunea...

Mesaj de la militari pentru sorisistul slugoi lingau mason Iohanis 6-2 case: Cristi..Cristi...Ba Cristi..Ba Cristiii ba...Ha haa haa haaa haaaaa... PS .Cautati pe net (You tube) '' ba Cristi '' si o sa radeti cu lacrimi de prostanul Iohanis.

Anonim spunea...

http://www.dcnews.ro/mobile/ba-cristi-a-ajuns-la-klaus-iohannis-cum-intrerupe-o-conferin-a-de-presa_495587.html

Anonim spunea...

Un fleac Ne-au ciuruit .

Anonim spunea...

Cezar porcare ai belit-o.Dupa ce se renunta la cumulul avantajos pierzi mai mult jumatate din pensie si ramai cu 223 si OUG 57 Atunci sa te vad cum mai dai limbi guvernului .Haaâ haaaa .Scroafa ta e moarta ...

Anonim spunea...

Ai belit-o porcare .Ti se pregateste ceva ...Haaa haaaa haaa...Stai sa vezi ce ai sa bocesti porcare dupa disparitia cumului avantajos..O sa ramai cu sporurile de la GAZ.Cred ca o sa te duci sa cauti tabul la batranete..Haaaa haaa ..

CEZAR spunea...

Psihopate ...te uzi degeaba ! Nu am nicio treaba cu ..milogeala gen,,cumul avantajos"
La mine totul ii la zi ..iar dupa aplicarea ordonantei sper sa-mi mai creasca si sa se si ..intareasca !!!
Deci Psihopupu...fa-ti rost de o camesa de forta ..sa stai si tu comod in fotoliu ...hi..hi..hi...
PS.. in urina simt ca procentajele vor mai creste nitel ...si atunci chiar ca voi plesni de fericire .....!!!

Mihai spunea...

In fine s-au miscat si mapn-istii.
Zice la ei ”Transparentă decizională” sau mai bine spus ” vă consultăm intr-o problemă in care am hotărît”.
Cel putin daca si-ar da seama la ultima strigare precum ca ,contributia la pensia suplimentara rămasă pi dinafară.

Anonim spunea...

@vorba lui huhu

"Recalcularea le continua inghetul pensiilor.
Va dati seama ca au fost indexate si pensiile de peste 10 000 lei? Si inca vor mai fi indexate pâna se da decizia de recalculare."
.............................................................................................

Pai daca aveam eu pensie de/mai mare de 10.000 lei putea sa ramana "inghetata" pana dadeam coltu'
Ma durea la bascheti de indexari si bla bla....vorba lu' olescu criogenatu'

iceparu spunea...

Gresiti.In fruntea ANCMRR ,se gasesc in marea lor majoritate niste fosile.Fosilele au vechime excesiv de mare, si drept urmare legea contributivitatii le-a adus dublarea cuantumului pensiei.Fosilele au acceptat orice compromis in schimbul pastrarii cuantumului cel mai avantajos.Ghici cine raspunde de administrarea hotelurilor de pe litoral aflate in proprietatea MAPN?Costica Zeca suntem cu ochii pe tine.

tigri2 spunea...

RAZBOIUL NU S-A TERMINAT
Am pierdut o batalie,sa facem analiza ,la rece,si sa trecem la ofensiva,doar suntem militari.Vorba col ing Nita Copae(Nea Nita), dupa fiecare examen de licenta ,ne aduna si spunea "gata ,s-a terminat ,de maine treceti la pregatire pentru...licenta urmatoare"
Suntem militari ,avem printre noi toate categoriile de forte,ingineri,tacticieni,executori ,economisti etc,sa ne pregatim de atac cu aviatia,parasutismul si apoi infanteria si alte arme.
Pregatirea mitingului de pe 24 a avut unele carente,unele greseli majore:
-nu s-a tinut cont de conditiile meteo;
-nu s-a mediatizat indeajuns,oamenii nu au fost informati;
-s-a manifestat tendinta de a acapara totul de catre Dogaru si SCMD
-a luat hotarari fara a se consulta cu marea masa de participanti sau cu alti leaderi;
-greaseala impardonabila cu cei de la IASI;
-trebuia o singura doleanta REVENIREA LA LEGEA 223...
CE URMEAZA?
-Sa se identifice un organizator credibil
-Dogaru sa faca un pas in spate
-atragerea membrilor ANCMRR de partea noastra
-Concretizarea pericolului cu privire la scaderea drastica a pensiilor in cazul acceptarii art 40 din OUG 57
-Sa ne mobilizam cu totii,eu propun 6 martie.
-Sa se creeze si alte bloguri de discutii
Cine are alte propuneri sa le expuna.

tigri2 spunea...

Acestor domni,care incearca sa ne faca viata un calvar,care de ani de zile isi bat joc de batranetile noastre le vom da o lectie de care sa se teama.Ei se pregatesc de alegeri si ,probabil ,au nevoie de acompaniament,haideti sa le colindam pe la geamuri cu picchetari in toata tara ,asa ca sa vada lumea cu cine au de-a face si sa-i aleaga cu drag.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bine v-am regasit, camarazi!Cu mare, foarte mare greu am mai putut sa repun in functiune calculatorul! Iese fum din el! Sute de incercari am procedat sa-l pot repune in functiune! Asta-i situatia cand dai bani pe lucruri made China. De unde bani sa-mi mai iau o rapamdula? Sunt revoltat pe prostitutia politica aplicata prin legi si ordonante politice de mare mizerie ca sa ni se plafoneze sau sa ni se batjocoreasca pensiile militare! Apoi vin comunicate de la o mana de gusati, indopati si satui kaki care sa contrazica zeci de mii de pensionari ca revoltele noastre sunt manifestari retrograde si care sunt de pomana, intrucat Ordonanta ar fi trimisa de Hristos gornistul sa curga lapte si miere in urma recalcularilor/actualizarilor! Nu-i asa, mai ghiftitillor, cei care manuiti spatii locative de protocol si odihna militare, aveti functii platite sa loviti in drepturile noastre si sa ajungem cersetori cu mana intinsa pentru tot restul zilelor pe care le mai avem de trait! Va convin pozitiile decizionale in care sunteti implicati si sa ne profanati la ordin pensiile militare! Rusine si dezonoare pentru ca n-ati inteles pana acum ca aproape 99,9% nu suntem multumiti de aceste manarii ce se fac pe margine L 223/201 si OuG 57! Nu trebuiesc multe cuvinte ca sa intelegeti ca masa militarilor v-au exclus dintre noi si nu ne reprezentati, deci va consideram neaveniti si nullitati, iar de aceste comunicate ne servim de ele sa ne revoltam si mai tare sau sa ne amuzam, avand chiar si un iz de ilaritate mitocaneasca in ansamblul lor!

Iulian Mareș spunea...

Eu nu inteleg ceva!
Exista o categorie careia la recalculari pe lengi anterioare le-a iesit o pensie mai frumoasa!
Dar, asa a fost facuta legea, ei au beneficiat doar...si asta nu este un motiv de dezbinare!
Cu unele exceptii, care au falsificat unele documente si si-au luat-o, acesti pensionari nu si-au facut ei o lege a lor, ci doar au casigat pe lege!
Acum ce vreti?....sa moara capra?
Mai bine ziceti daca aveti informatii de la av poporului, CCR sau politicienii contactati!

Trofin spunea...

Nicolae Baiculescu spunea...
miercuri, 27 ianuarie 2016, 11:34:00 EET

Formula care suscita nelamuriri poate fi elucidata printr-un exemplu simplu.
Ne referim la coeficienti de ierarhizare pentru functii.
Fie functia din trecut neechivalata ( notata EFTN ) care are coeficientul de ierarhizare 2,55 si pentru care nu s-a gasit o echivalare directa in prezent.
Cunoastem o functie , superioara aceleea de echivalat ( notata EFTC) , tot din trecut , care are coeficientul de ierarhizare 2,60 si care a fost echivalata in prezent ( o notam EFPC) cu un coeficient de ierarhizare de 5,3 . Acum , functia din trecut care nu poate fi echivalata in prezent direct , se echivaleaza cu relatia (2,55 x5,3)/ 2,6=5,198. Valoarea identica sau imediat superioara acestei valori va fi echivalentul in prezent al coeficientului de ierarhizare pentru functia din trecut cu coeficientul de ierarhizare 2,55. Se alege valoarea 5,2 care reprezinta echivalentul functiei de echivalat ( notat cu EFPE).Deci functiei careia ii corespunde in trecut coeficientul de ierarhizare 2,55 ii va corespunde in prezent ( prezent insemnand 01.01.2016) coeficientul de ierarhizare 5,2. Acelasi mod de calcul se aplica si in cazul in care functiile sunt cuantificate prin clase de salarizare sau sume banesti.

Trofin spunea...

In urma multor simularii pe care le-am facut in aplicarea Legii 223/2015 modificata cu OUG57/2015 si avand in vedere prevederile proiectului de ordin comun privind recalcularea / actualizarea PMS, au rezultat trei categorii de pensionari recalculati : foarte nemultumiti , aproximativ multumiti si foarte multumiti . Aceste categorii pot sa apara in functie de perioada de timp din care se extrag acele 6 luni consecutive din ultimii cinci ani de activitate.
Prima perioada este de dinainte de data de 01.12.1999 , data de la care incepand s-a aplicat Legea 138/1999 privind salarizarea personalului militar. In aceasta perioada se vor incadra cei mai nemultumiti pensionari militari cu pensii care vor fi recalculate. Vor fi nemultumiti fiidca la parametrii de solda de functie si solda de grad nu se echivaleaza in prezent si parametrii pentru sporuri. Parametrii pentru sporuri vor ramane aceiasi din activitate. Cele mai nemultumite vor fi persoanele care au indeplinit functii de conducere.
A doua perioada o reprezinta etapa 01.12. 1999 - 01.01.2007 ( de la 01.01.2007 s-au aplicat noii coeficienti de ierarhizare pentru functii stabiliti cu OG 56/2006 precum si alte sporuri : de confidentialitate , de fidelitate , de specialist de clasa , etc. si s-au majorat procentele pentru indemnizatia de comanda ). Pensionarii din aceasta categorie se vor bucura , pentru functiile echivalate, de sporurile salariale prevazute la inceput de Legea 138/1999 . Cuantumul pensiei va rezulta mai mic decat cuantumul pensiei stabilit dupa Legea 164/2001 dar aproape de cuantumul stabilit prin Legea 119/2010 si OUG1/2011 ( nu la toti !).
A treia perioada este reprezentata de etapa de dupa 01.01.2007 . Daca se vor lua in calcul sporurile salariale de care s-a beneficiat , persoanele in cauza nu pot fi decat multumite si chiar foarte multumite.In functie de vechimea realizata pot exista si in aceasta perioada nemultumiti fiindca la recalculare nu se va benefcia de HGS-1019/2010.
Asa cum este construit in prezent ordinul comun pentru recalcularea PMS defavorizeaza persoanele pensionate inainte de 2007 si cel mai mult defavorizeaza persoanele pensionate inainte de 01.12.1999 , mai precis inante de 01.05.2000.

Anonim spunea...

Dupa radierea cumulului avantajos sa vezi ce o sa urle si smecherii cu pensii porcesti luate pe legile lui Melescanu. Stati ca mai e un pic .Dupa ce smecherii cu grade mari au complotat cu guvernul impotriva militarilor de rand ( cu limita criminala de 85% si fara multe sporuri ) vine si randul lor (a smecherilor care ne-au lucrat) . Mai repede decat cred ei.

Anonim spunea...

Corneliu f sigur ca i doare in cur pe ghiftuiti ( majoritatea colonei si generali politruci) de pensionarii militarii de rand (care nu au vocatie de pupincuristi) .Astia nu au obraz si nu stiu decat de bani, frica sau santaj.

Anonim spunea...

Bravo porcare pupin al lui Ciolanis care vezi ( doar tu) cresteri la pensiile care scad cu 30% .La sfarsit sper ca ai scuipat oglinda in care vezi un cap de porc care guita duios dupa tabul pierdut la betie.

Anonim spunea...

Pentru Dl. Corneliu:
Daca iese fum din calculator, inainte sa-l schimbati, puteti incerca sa deschideti carcasa (este simplu, sunt numai 2 suruburi) si sa suflati de praf interiorul cu o pompa de umflat saltele (sau altceva). Praful se depune pe radiatoare si impiedica racirea eficienta. Asa poate o mai duce o vreme...

Unknown spunea...

Intreb si eu. de ce nu se sesizeaza sindicatele sa ia legatura cu parlamentarii (cu d-na senator Cristiana Anghel de exemplu)si sa nu se voteze OUG 57/2015 in parlament. Sa lase Legea 223/2015 in forma sa initiala Parlamentul poate sa rastoarne situatia.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Anonim: Multumesc pentru sfat, prietene! Am procedat si asa, dar, din cate mi s-a spus, trebuie introdus iar Windows-ul, trebuie curatat de virusi si introdus un anti virus, Bittdefender de exemplu. Becul rosu de avarie mai mereu se aprinde la Dell-ul meu, pe fb nu mai pot deloc sa operez ca se bocheaza de virusi, doar aici pe Google pot sa ma desfasor mai greoi, dar pot s-o fac. Am un vecin la RCS-RDS, mi-a adus un smecheras in dec. si mi-a schimbat placa de baza la mana a doua, am dat 100 lei, trebuie acum sa-l chem si sa-mi rezolve, dar greu il prind, iar sa-l duc oficial pe unul calificat pe firma, ma rupe la pensia care e vai mama ei!. Cand fortez pe becul rosu simt miros de fum...Cand aveam specialist la redactie, venea gratis pentru toate ce-mi trebuiau, acum e plecat si carpocesc singur...Il pornesc si ramane negru, abia la sute de reporniri azi am avut bafta sa-l pun pe picioare, si-l mai inchid la culcare, nu se stie daca acum nu-i ultima lui suflare! Numai in rate ma pot ptricopsi cu altul, altfel nu-mi pot permite. Doamne, ajuta!

CEZAR spunea...

Psihopatule ...esti prost gramada ...!!
Este normal sa dispara cuantumul mai avantajos dar doar cel rezulta din L-164 care-i o furaciune ..!!!

iceparu spunea...

HUHULE@ ERAM PE PUNCTUL DE A TE APRECIA IN SENS POZITIV.PRIN -SUPERBENEFICIARII LEGII 164-TI-AI DAT CU STANGUL IN DREPTUL DIN URMATOARELE MOTIVE
1.IN PROPORTIE DE 95% CEI CE AU AVUT PIERDERI PRIN LEGEA LUI BOC SI LE-AU RECUPERAT PRIN CRESTEREA PUNCTULUI DE PENSIE
2.. PRIN lEGEA LUI BOC MARII PERDANTI AM FOST CEI CE S-AU PENSIONAT PRIN DESFIINTAREA UNITATILOR MILITARE.
3.BENEFICIARII LEGII 164 SI LEGII 241 SUNT IN PRINCIPAL CEI CE AU FOST OBLIGATI SA PARASEASCA SISTEMUL PRIN RESTRUCTURAREA ARMATEI
4.IN PROCENT DE 99,9% MEMBRII SCMD SUNT BENEFICIARI AI LEGII 241
5.CEI PREZENTI LA TOATE DEMONSTRATIILE ANTI BOC RESPECTIV CEI CE AU PARTICIPAT LA 24 IANUARIE SUNT MEMBRI AI SCMD
IN URMA ARGUMENTELOR CE TI LE-AM ADUS FA BINE SI CERE-TI SCUZE CELOR CE AU FOST PE 24 IANUARIE LA BUCURESTI.IN CAZUL IN CARE NU O FACI MA DETERMINI SA TE CONSIDER DUPLICITAR SI TE VOI TRATA CA ATARE..

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...

***cezar ,betivane, psihopat este fiul ma-ti care te-a fatat in ieslea caprelor imitand nasterea lui Cristos ,numai ca participantii la eveniment,ciobanii s-au imbatat ca porcii si te-au scapat in cap ,de aia esti natang.Apoi in loc sa-ti dea colostru au gresit si te-au dat sa sugi la tzap.

titulescu spunea...

Trofin,
Admir perseverenta de care ai dat dovada pana in prezent in ceea ce priveste furnizarea pe blog de informatii concrete pe profil strict financiar, care lamuresc in mare parte modul de aplicare a legii pensiilor militare. Va doresc multa sanatate!

Anonim spunea...

Mai degraba Cezar a supt de la un vier.Au si tapii mandria lor

Anonim spunea...

Ia-ti o tableta mai maricica si scapi mult mai usor ( 200- 300 lei ) si poti scrie si din pat .Gasesti la oferte .

Anonim spunea...

Sparlamentul face doar ce ordona guvernul Soros.Altfel ii papa DNA-ul ca toti sunt corupti.

Iulian Mareș spunea...

@maxim
O tableta ieftina are memorie mica si mai ales memoria ram, asa ca nu poti deschide mai multe pagini, se blocheaza si e un pic mai greu si/sau limitat lucrul cu ea...ex. copy/paste. Apoi iti trebuie un router pt wifi, trebuie incarcata..etc.
Avantaje sunt si le-ai explicat!
Eu i-am recomandat lui Corneliu ceva din mentenanta sau, altul!
Ah, si pt ca el va citi, caci citeste tot, un antivirus altul decat Bidefender...este f. Bun, dar incetineste sistemul, consuma resursa si sunt sigur ca nu are procesor i5 sau 4Gb memorie RAM!

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
Mai am o ideie....
-dupa ce se termina ex la facultate si vine fiu-miu acasa, il pun sa mute doc/fotografii dintr-un alt PC...ce sta nefolosit de muti ani....iti las doar HDD cu sistemul de operare, are AV de la ROMATSA, doar ca trebuie trecut pe parametri netului pe care-l ai! Are tot...placa video, retea, memorie ram, jucau jocuri de strategie..
Ia zi-mi localitatea, ca cel mai ieftin ar fi, in sacosa si la locomotiva!

tigri2 spunea...

Eu am un antivirus "ESET NOD32 Antivirus",f.puternic si rapid.

Iulian Mareș spunea...

@Corneliu,
Mai incearca si asta:
-scoate placutele de memorie ram, sufla-le si punele la loc....atentie la ordinea in care le pui...unele sunt in tandem
-curata toate coolerele intre pale si unge cu ulei mec fine rotoarele...inmoi scobitoarea si lasi o picatura....rotesti apoi ca sa intre uleiul
-sub procesor se pune o pasta speciala, pt racire, periodic....hai sa zic la doi ani odata!
-daca procesorul se incinde peste temperatura predefinita intra in autoprotect...la fel si placa grafica
-bidefenderul este bun dar, update cere bani si folosind resursa mare incetineste sistemul!
-virusii sunt luati de la fisiere trimise de necunoscuti...nu mai fii si tu curios! Atentie sunt virusi care pot comanda ardeea placii de baza su a altor componente....fara AV nu e bine sa operezi pe net!
Spor la treaba...si pt ce am scris aici...nu trebuie un specialist ci un pustan istet!

tigri2 spunea...

STIMATI CAMARAZI
Pentru a inlatura OUG 57(art 40) este necesara intalnirea parlamentarilor cu reprezentantii O.N.G.-urilor din Sistemul National de Aparare Siguranta si Ordine Publica -(S.C.M.D., A.N.C.M.R.R., M.A.I., S.R.I., CULTUL EROILOR). Principalele probleme ce se vor discuta:
-Solicitarea de respingere a art.40 din O.U.G.57\2015 cu ocazia dezbaterii acesteia in parlament.
-Respectarea votului dat cu ocazia aprobarii in Parlament a Legii 223/2015 privind pensiile militare.

Iulian Mareș spunea...

Tigri2
Te rog nu te mai obosi cu unii....ei au impresia ca tu ti-ai facut o lege numai pt tine si ai castigat prin furaciune!
Nu vezi conceptie.....sofer de elicopter su avion?....nu ai cu cine...
Exista o vorba... nu te pune cu prostul, ca te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!
Asta e!....niciodata nu a avut contact profesional cu aviatorii, marinarii...etc ca sa afle macar cate ceva!
Marti am organizat un chef, stii tu de ce, cu trei prieteni activi, deosebiti...un aviator, un marinar si unul de REl!.....stasnic si real JOINT! Oare de ce pot interactiona oameni din specializari diferite? Cei care pot gandi stiu si de ce! Relatia asta este biunivoca!

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Sunt si modificari bune aduse legii prin Ordonanta.Cum sunt cele de la articolele 19, 109 si 110.Acestea si inca altele trebuie mentinute.
De aceea se impun modificari punctuale la art. 29, 30 si 108, ca sa le mentionez pe cele mai arzatoare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulin: Multumesc pentru sfaturi, drept urmare azi inca scriu. Voi face rost si de acel ulei, sa-l caut pe Urangutan Nazdravan Ungureanu-Unguent Kobe!!! Ia uite ce nume de Mobutu Sese Secu Kuku Senku Kuku Zanga Banga i-am dat! Avea pe paleti grosier de praf si pe elementii de racire, am bagat aspiratorul cu teava subtire, sa mai si demontez si sa ung pe axul rotorului, si voi lua unguent de la UM-SOFT unde am prieteni, iar patronul (de fapt sotia lui detine firma) e deputat si mi-e prieten. Daca vad ca-mi face figuri, voi aranja cu firma asta sa-mi iau un laptop in rate. Cu tablete si telefoane nu ma mai complic in viata mea, caci companiile de telefonie mi-au tras tepe cu oferte mincinoase de m-au mancat de viu in paguba, abia peste 1,5 ani scap de o oferta mincinoasa si paguboasa la Oringe, gasi-ar dracii de nenorociti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi, fara nici o retinere si cu discernamant, imi depun icrele la posta prin cererea cu cele 6 luni, n-am variante ca cei cu multi ani, scap si de stres si ce-o fi o fi, numai cuantulul cel mai dezavantajos sa nu-i inspire sa ne faca vre-un pocinog, ca la asa ceva ii duce mintea pe perciunati si nenorociti! Razbunarea mea, dar si a domniilor voastre, sa fie de acum incolo buletinul de vot! Sa nu uitati in vecii vecilor ca presiunea liberalilor la Iohannis in lacomia lor de putere si furaciuni a adus acest guvern tehnoretardat de criminali de pensii militare, si daca veti continua sa le mai acordati votul o sa va uitati ca milogul in traista la pensii, v-o jur, fratilor! Al doilea vinovat este Iohannis care a venit foarte hotarat sa razuie totul in cale la odinul Aghelei Hloci Golasi, verzei de Bruxelless, masonilor perciunati si sorosistilor! Uitati definitiv si pe vecie ca astia mai exista pe listele electorale! Mai bine stati acasa decat sa mai aduceti la guvernare draci beliti din astia, fratilor!

Huhu Rezea spunea...

Citesc pe alte site-uri enormitati descalificante.
Incepând cu 01 01 2016 Legea 223 este in vigoare, in forma in care a fost modificata prin Ordoanta.
Potrivit L 24/2000, ordonantele de urgenta intra in vigoare de la data publicarii in MO, daca in cuprinsul lor nu este prevazuta alta data ulterioara.
Legea se aplica in forma respectiva chiar daca ordonanta n-a fost adoptata in Parlament.
Modificarile aduse in Parlament prin legea de adoptare intra in vigoare numai dupa publicarea legii in MO. Nu se aplica retroactiv, de la 01 01 2016, decât daca in legea de adoptare se prevede expres.
Daca in luna februarie sau in urmatoarele, inainte de adoptarea Ordonantei in Parlament, Casele emit vreo decizie de pensie aceasta se emite in baza modificarilor introduse de ordonanta in Lege si asa se pun in plata.
In cazul in care Parlamentul ar modifica procentele de pensie, Casele vor emite alte decizii pentru cei pensionati in baza Ordonantei.

calin spunea...

@Corneliu
Mai, astia fac misto de tine ! Hai sa facem o cheta ! Eu pun jos 100 lei. Iti cumperi o scula noua !

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Vor face in asa fel incat sa nu pensioneze nimeni pana se limpezesc apele!
Se roaga de ei sa mai stea un an in sistem!

CEZAR spunea...

T-2 (sigur cu un -oi)..nu mai latra ca nerodul! L-ai prostit pana si pe eminenta sa..Maries..!
Tu nu vezi ce iti spune HUHU..??
Daca nu pricepi (normal sofer pe tractor cu sfarleaza )..cere explicatii...prostovane ...

CEZAR spunea...

@ Corneliu ...colegii nostri buni informaticieni (sic)..ti-au dat sfaturi superbe !
Ia si de la mine unul -neprofesionist !
Daca Unitatea centrala scoate fum..nu mai incerca ...mergi in gradina pune din plin benzina Co 98-100 si da-i un chibrit !
Daca si monitorul face figuri ..la asta se rezolva cu surubelnita ..fute-i una fix in centru ...
Apoi cu 7-800 lei ..te poti dota cu ceva nou .decent ...
asta daca nu vrei sa te imbolnavesti de nervi ....

Iulian Mareș spunea...

Cornel,
Nu lua in calcul mistocareala ieftina, gen cancelaria cdt pl deservire!
Eu stiu ca 700 lei conteaza pt tine, cat si pt mine!
Unii imi scriu numele gresit si nu au loc de mine, dar...ce sa le fac?
Le cedez din pensia mea! E bine? Dar cu o conditie:
-nu public, ci in mailul personal sa scrie ce au facut ei in activitate, prin obligatii zilnice, reglementate si in plus?....crezi ca au facut oaresce pt sistem, in plus? Eu as zice ca da! Au respirat si au facut umbra!....oricum eu ii astept inca......

tigri2 spunea...

***cezar fiul boului si al vacii dar cu gene ,evidente, de tzapo-magar,ai aparut si tu cu turma pe la noi?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, o secunda de inspiratie m-a lipsit de aceasta idee de a-l arunca chiar din balcon de la etj3! Si cu ce sete o faceam, dar m-a oprit nevasta la timp, apoi ma mai leaga de el faptul ca am scris sute de articole la ziar, i-am porcait pe politicieni de m-am racorit la ficati si ca mai am amintiri induiosatoare pe ici pe colo! Intru doar pe gmail in fb, ca am spam permanent de la Companie! Dar si cand mi s-o pune pata pe el si-oi face o criza de personalitate!...Pana la urma, o decizie voi lua, dar sa ies dracului din iarna asata in care dau la 2 pers. 900-100 lei cheltuieli totale intr-o garsoniera, ca la hotel de 1 stea, 'ştele mamii ei de viata parsiva!
@ Calin, multumesc pentru generoasa intentie! Dar cred ca nu-i necesar sa apelez la mila publica. Oi gasi eu o solutie pana la vara, intr-un fel...Sunt inconjurat de oameni potentati, politicieni carora le-am adus beneficii cu articolele si interviurile mele, unul din ei are Micro Soft. Sa nu ma mai ascund dupa deget: Intrati in ziarul Ora 25, gasiti si in in PDF, acolo toate pamfletele sunt ale mele, mai gasiti editoriale, articole, recenzii de carti ale unor scriitori din Romania si Rep. Moldova, rubrica Amintiri in care evoc despre trecutul orasului meu, probleme cu asociatiile de locatari si altele. Ziarul acum e intr-o vacanta fortata pentru ca ne-a plecat paginatorul, dar pe pag 2, PDF, jos in dreapta, la colegiul de redactie veti descoperi numele meu de Corneliu....... Dati click pe rubrici si va apar toate, luati-o mai intai cu pamfletele, apoi cu amintiril...Asta sunt, de ce sa ma mai ascund dupa deget la cat de suparat sunt pe viata asta de rahat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Legat de ziarul Ora 25, imi gasiti si poza de profil pe Google daca il legati si de numele meu...

Anonim spunea...

De ce jignesti boul si vaca ?Crezi ca ar vrea un ''fiu'' ca retardatul Cezar pupinul guvernului ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Garsoniera in care stau, cu aproape 1000 lei luna, la pensa de 1003lei e intr-un bloc pe care l-as demola prin hotarare de Consiliu local, dar vedeti Dv, a fost luat in locatie prin influente de partid de un liberal care nu investeste in el, doar mulge bani, de varuit interioarele, casa scarilor si reparatiile facandu-le tot noi, chiriasii, asa ca ce iau pe pere, dau pe mere, ca la trecerea in rezerva, cdt. UM de atunci mi-a promis ca-mi da o garsoniera daca dau apt. la un coleg, ruda cu el, eu n-am vrut defel, au profitat ca eram detasat, l-au bagat pe ala, eu n-aveam cui ma plange decat la ziduri, garsoniera au uitat-o sa mi-o mai dea, m-au bagat in hoteul militar pana la trecerea in rezerva pe boala si totul e o istorie de prost gust!

CEZAR spunea...

Are mama doi ..psihopati..hi..hi..
.1 Maxim One ..psihopupu..militian de rit vechi ..ca Visinescu !!
2 tigri2 (garantat cu un -oi!)..sofer de tractor cu sfarleaza..haostriac de Hurzicati
Apoi cu astia sa iesim la defilare ...???

Dan B. spunea...

Adesea parcurg, lecturand, diversele comentarii ale colegilor, de regula pensionari militari, postate in grupurile de discutii „roarmy230”, „R-26500”, „huhurez.com”, dar si in cele specifice de pe „facebook”.
In unele dintre ele, incl. aici, comentariile sunt initial cenzurate, astfel incat unele sunt avizate spre publicare, altele .....
Am constatat ca exista o decenta a dialogului cam peste tot, insa nivelul suburban al acestuia in „huhurez.com” este strigator la cer! Daca, la inceput, micile ironii si satirizari faceau deliciul cititorului, ulterioara escaladare a grobianismului a mai diminuat numarul participantilor la discutii.
Iar cum numarul celor care parasesc grupul este mare, comparativ cu cel al noilor inscrisi, notorietatea este in scadere dramatica, vina apartinand administratorului blogului.
Fiecare dintre comentatori uziteaza, functie de instructia sa intelectuala, un lexic sau un vocalimbar, insa si acesta din urma are o nota de superioritate fata de mizeriile debitate de catre CEZAR, al carui caracter imund este similar jigodismului (in traducere proprie, boala infectioasa, de natura nevrotica).
Acesta isi permite a jigni pe oricine nu-i de acord cu opiniile sale, are o deficitara capacitate de analiza, incl. in intelegerea diferitilor termeni (in disputa cu „tigri2”, ii contesta indemnizatia de comanda, chiar daca functia detinuta de pilotul elicopterist a fost „comandant patrula/escadrila/regiment/etc).
Cred ca este cazul ca administratorul blogului sa puna capat comentariilor insalubre, ba chiar sa elimine din grup pe cei care recidiveaza, asemeni lui CEZAR.
Tot in acest blog, ca si in altele, faptul ca in Pta Victoriei a existat si un rezervist in uniforma a fost incriminat de cineva (daca nu impricinatul, poate altul), fara a argumenta juridic incalcarea vreunui normativ. Ziua Unirii, marcata si de hora specifica, este o zi festiva, cu caracter national, la care cei ca mine au dreptul la a imbraca-o (eu, cu modificarile morfologice, nu mai pot imbraca vechea uniforma).


Cu stima colegiala (nu pentru CEZAR!),
Dan Buzescu

Dan B. spunea...

1. Spre regretul meu, dar intelegandu-i decizia, dl col Olescu a „disparut din peisaj”, fiind probabil scarbit de lipsa de implicare a pensionarilor militari intru apararea propriilor drepturi (eu am ce am si cu pasivitatea militarilor activi, care isi puteau trimite la protest pe membri de familie!). As vrea sa cred ca este doar o decizie cu caracter temporar, caci imi va lipsi militantismul sau intru apararea drepturilor tuturor militarilor, incl. ale celor mai naivi, masa de manevra in ANCMRR, unde liderul lor, gl prof.dr Mihai iliescu, a mai beneficiat de o sinecura (sef Consiliu National al Persoanelor Varstnice, echivalat ca secretar de stat).
2. Cred ca, pe viitor, voi adopta o pozitie similara administratorului blogului R-26500, caci rusinea pe care am indurat-o eu, neafiliat vreunei structuri asociative, dar participant la mitingul de protest organizat de SCMD din ziua de 24 ianuarie 2016, a fost imensa. Spre deosebire de dl col Olescu, eu nu am avut notorietatea dansului si nici n-am excelat ca fiind vector de opinie, caz in care retragerea mea de la a mai milita si pentru cei care au stat acasa, .... va trece neobservata.
Personal, cred ca, indiferent de organizator, atata timp cat printre obiectivele mitingului de protest se afla si unul dezirabil mie, a fost corecta participarea mea, sustinandu-mi propriul interes! Iar cum interesul meu, cel privitor la fondul legii si la cel al normelor de aplicare, este comun tuturor militarilor, fie activi, fie pensionari, .... Cred, totusi, ca, printre rezervisti, noima legislativa a fost prezentata deformat, astfel incat, in conditiile marelui grad de naivitate (si senilitate!), colegii mei nu realizeaza pericolul degradarii nivelului lor de trai in viitorul apropiat. Iar cum multi dintre ei au fost convinsi sa stea acasa, caci art 111 din Legea 223/2015 le asigura (?), dupa recalculare, cuantumul avantajos al pensiei, ..... Si vremea geroasa!
Cert este ca am fost dezamagit de rata scazuta de participare la mitingul de protest a pensionarilor militari din Capitala, unde numarul lor total este undeva in jurul procentului de 15% din cel inregistrat la nivel national. Cum adica, au venit colegi din aproape toate judetele tarii, inclusiv din cele mai indepartate, iar multii domiciliati in Bucuresti, nesimtiti si lipsiti de solidaritate fiind, au stat acasa, sub capotul nevestelor, asteptand ca Dogaru, eu si altii sa le apar interesul? I
Inteleg ca unii sunt mai prostuti, mai bolnavi sau mai multumiti de actualele prevederi legislative, acestea fiind pretexte pentru a ramane acasa, in fata TV, dar era firesc sa faca demersuri pentru a intelege motivatiile mitingului de protest, caci, presupun, ca in familie mai au si pe cate unul cu mintea mai „dezghetata”.
3. Pe acest blog, consider binevenite comentariile celor avizati in domeniul pensiilor militare, deci si ale lui Mos Alecu sau Trofin, caci mai mereu acestia isi argumenteaza legislativ opiniile prezentate. Inclusiv eu si cei ca mine, mai putin sau deloc profesionisti in domeniu, fructificam cele prezentate, motiv pentru care le sunt recunoscator.

Anonim spunea...

Domnule Corneliu, nefiind vorba de "mila publica" ci de ajutor dat unor colegi, eu am disponibil un laptop mai vechi, nu foarte performant, dar pentru blogarit este numai bun. Sunt dispus sa vi-l imprumut pentru o perioada de 200 de ani, fara sa va cer niciun ban. Cu ajutorul Dl. Huhurez putem lua legatura fara sa ne faca cunoscute datele de identificare in spatial public. Daca sunteti de acord, luati legatura cu administratorul blogului sa ne puna in legatura directa.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Te-am rugat ceva, in legatura cu un tip, sau tipa, in fapt sex incert, sa-si schimbe atitudinea de mahala sau sa-i dai pas!
Si daca contrezi ideile cuiva, trebuie sa o faci fin, cu tact, ca doar am fost prin scoli atatia ani, altfel zicem ca sunteem manelisti cocalari!
Te rog mult!
Eu stiu ca individul citeste pe silabe, dar sa mai inteleaga si articolele copy/paste de pe alte bloguri ...cerem imposibilul!

Iulian Mareș spunea...

Cornele,
Tu scrii cu mana stanga?....asa am vazut!

Iulian Mareș spunea...

@Dan Buzescu

Va felicit pentru pozitia intransigenta exprimata de dumneavoastra, dar trebuie sa o repetati zilnic, caci respectivul uita mereu!
Eu am fost in piata, il cunosc, apreciez si nu-l condamn pe ofiterul venit in Piata Victoriei in uniforma de ofiter de VM!
Acest oameni care jignesc mereu nu au facut nimic in cariera, au stat pititi dupa colturi au calomniat atunci si acum ...mai mult, sub nume ascuns si intr-un spatiu virtual!
Atat a putut, atat poate si atat va putea!.....imi pare rau, dar eu l-am botezat Ipu, adica nimic si nimeni!

Mihai spunea...

@ Mareș & Buzescu
Cred ca ar trebui sa va controlati vocabularul si modul de gîndire atunci cînd aduceti jigniri unor semeni care sunt sigur si-au indeplinit misiunile incredintate la fel ca voi .
Nu cred ca cineva care a muncit zi lumina pe aerodromul Boboc (12 ore/zi 6 luni pe an, de multe ori detasati pe alte aerodromuri,dimineata zbor ,dupa masa pregatire preliminara 4 h pentru zborul de a doua zi (sase zile pe saptamîna indiferent de conditiile meteo ,cu zbor de noapte vineri spre sîmbata) fara recuperari prin zile libere sau plati suplimentare pentru a scoate generatii intregi de piloti bine pregatiti pentru mediul militar si civil sau altii prin tancodroame,poligoane de antrnament cu trageri reale,etc, sunt nevoiti sa va suporte voua rabufnirile necontrolate, indiferent in ce situatie ingrata v-ati situa. Nu-i obligat nimeni sa va impartaseasca ideile ,sunteti liberi sa va exprimati insa fara a jigni oameni care stiu bine ce-i mai bine si convenabil pentru ei.Si nici nu cred ca trebuie sa credem in propovaduirile lui mos Alecu -Pogonici despre binefacerile L 164 (adept al respectarii ierarhiei in sistemul de pensii, care spunea ca baza de calcul trebuie sa se limiteze doar la solda lunara ,adică grad,functie,gradatii,SM,IC si ID) iar pentru piloti sa se acorde o recompensa de + 1% pentru anii peste 25 in AC),lege injurata de toti MM , Sof si of beneficiari de sporuri neincluse in baza de calcul a acetei legi sau sa ne aliniem in spatele cuiva care cerea drepturi fara note de fundamentare in spate pentru civilii care ne injură peste tot si ne fac betivi, curvari,puturosi,etc .Inteleg ca daca nu se rezolva 80% L 223 modificata nu este benefica pentru functionarii de birou din toate structurile,sefii de cluburi de unitati,cercuri militare ,muzee,cadre didactice, si alte functii birocratice, majoritatea iesiti la miting,insa sunt situatii după se prevede in normele de aplicare cind acestia vor fi cei care beneficiaza cel mai mult de bunaciunile legii (sporuri permanente ,ridicare in grupe superioare de munca,etc) care nu sunt la indemîna celor din grupele de munca CS si AC care au muncit pe sporuri la timp efectiv lucrat si nu pe simpla prezenta la program si gata beneficiezi de spor pemanent 8 ore /zi. Da ,sunt perfect in acord cu cei care au muncit in AC(piloti ,scafandri,parasutisti,etc) limitati(si nu numai cei disponibilizati fortat) de L 223 modificata la o pensie similara sau mai mica decît a functionarului de birou, lectorului de la catedra sau, suflatorului in trombon,etc).
Asa ca mai terminati cu jignirile si categorisirea camarazilor de arme după protocoalele voastre.
Cu respect si scuzele de rigoare .

Mihai spunea...

PS
Sau să-l ”glorificăm pe ”luptatorul” pîna la epuizare Olescu, aruncat-parasutat după cum spunea el pentru a îsi justifica ”activitatea ” ”de la 5000 m inaltime direct in mijlocul Dunarii și cu dinamita legata de gît”.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Anonim: Sunt perfect de acord, onorabile! Ii las Dl. Huhurez nr meu de telefon, eu neavand o teama de ceva sau cineva, doar ca am patit necazul ca din motive politice, s-au gasit unii sa ma injure ca la usa cortului pe pag. de fb a ziarului, sau pe a mea, cu invective de neanchipuit, de atunci ai mei de la ziar supraveghind strict pagina si nemaipostand nimic pana ce nu trece prin filtru. Cat priveste pag mea de fb, poate sa ,,lacrimeze'' acolo oricine, intrucat numarul imens de fani si prieteni acopera balacareala, chiar daca de zile si saptamani nu mai postez, ei acolo posteaza zilnic si se simt ca acasa la ei! E o surpriza chiar foarte placuta, ma bucura, ma simt onorat si nu stiu cum sa rasplates acest mininat gest! Multumesc anticipat si ii las Dl.lui Huhurez nr meu de telefon sa ti-l transmita! Dumnezeu sa te ajute!

Dan B. spunea...

@avianyc-tigri3 (adica „neica-nimeni”):

Remarc doar faptul ca citesti aiurea, caci eu am criticat limbajul de mahala prestat de CEZAR, care nu cred ca se incadreaza in specificatiile tale privind activitatea de aerodrom.
Si, spre stiinta ta, domeniul respectiv l-am accesat pe vremea cand, probabil, spuneai „uite, mama, trec soldatii!” Asa ca nu incerca sa ma convingi pe mine ce inseamna AVIATIA, in conditiile in care ai fost si ai ramas „prospatura”, adica nu ai avut timpul necesar a deprinde toate legile scrise si nescrise in domeniu!
O alta critica am indreptat-o catre cei care, din prostie si/sau comoditate s-au desolidarizat de colegii lor, pensionari militari.
Ah, si sa nu uit, eu, de bine de rau, am o pensie maricica, insa am aparat niste principii, ref la onoarea si demnitatea miltara, incl. pentru tine, inconstientule!
Asadar, nu am jignit pe nimeni, ci doar am relevat meschineria unora ca tine, limbajul suburban al altora si deontologia celui care comenteaza furnizand argumente.
Nu stiu care ti-e identitatea, dar cert este ca a mea nu se scalda in anonimat, ca a ta; insa, te asigur, ca, spre deosebire de dta, ma bucur de ceva mai multa notorietate in AvM (si nu numai!), motiv pentru care refuz sa primesc „meditatii” de la un neica-nimeni in domeniu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iuliane, interesant, pentru ca acum observ si eu! Mi-a postat invers poza colegul redactor de la ziar care mi-a formatat calculatorul si mi-a creeat pagina de fb! Am ras si eu de descoperirea asta! Daca intrii si pe fb, pagina e mereu ocupata de fanii cititori ai ziarului meu, eu le-am scos de acolo toate numerele in PDF pentru ca, in raport cu ce criticam, apareau injuraturi ca la usa cortului si nu am naravul de spam decat foarte rar cand si mama e implicata in invective grosolane! Am o groaza de prieteni militari de mare bun simt, politicieni, avocati si magistrati, primari, consilieri, fosti ministrii, actori (cu Murariu am facut armata la Bacau), Tibi Scobiola e casatorit cu fiica mezina fratelui meu geaman, care e pictor, si stau in Elvetia, ziaristi din tara si din strainatate, scriitori carora le-am recenzat cartile in ziar, dar si altii, si multi alti prieteni mai buni sau mai putin empatici...

Iulian Mareș spunea...

@avianic-tigri3
Eu te rog sa nu citesti de la sfarsit in sus!
Retine si nu mai incerca sa scoti judecati de valoare pornind de la sofisme!
-eu am nume si trage concluzia de ce, altii doar ...pe romaneste ..porecle
-eu, chiar daca am contrazis, am fost corect in limbaj, altii doar birjari, asa ca nu-l apara pe IPU
-eu am lucrat in mod JOINT, cu aviatori, marinari si terestri de toate armele si specializarile
-2 dintre fostii mei sefi au fost aviatori...unul elicopterist, fost cdt r, celalat fost instructor pe soim, asa ca taci si nu-mi pune in spate ceea ce nu fac, incercand sa speli pe IPU
-eu stiu despre ce-i vorba cand aud pasact-sitcen si RAP...tu?....il speli pe IPU
-eu stiu cate ceva despre SCOMAR, nu il spal pe IPU
-sa fii sanatos cat am stat cu ochii pe monitor pana au pus rotile pe pista C 130, Spartanul, MIG-urile sau elicopterele.....in unele situatii
Ti-am dat cateva indicii ca sa vezi ca nu sunt strain si ca aviata nu este pt mine o enigma si nu am minimalizat-o la zboruri de instructie, in fapt de asta tipa IPU impotriva mea si a lui tigri2 si nu numai.
Retine...nu jignesc, nu birjaresc, nu am limbaj de cocalar dar contrez cand vreau eu si nu cum vrea IPU.
Cauta si fa diferenta de limbaj si imi vei da dreptate....si pe huhurez l-a barfit pe un alt blog, stie bine ce a facut.
Nu te cunosc, cred ca nu ma cunosti si nu este cazul sa mai polemizam pe tema asta.
Daca ma vei intreba ce are cu tigri2 sau cu mine...fac public aici, dar nu vreau!
Iti multumesc ca ai inteles, inseamna ca ai citit!

Iulian Mareș spunea...

Corneliu
Amuzant! Ce inseamna sa fii atent la detalii...cred ca e defect profesional!

Anonim spunea...

Domnule Huhurez, va rog sa-mi trimiteti pe e-mail-ul cu care m-am logat pentru comentarii nr. de telefon pe care vi l-a lasat domnul Corneliu. Va multumesc.

CEZAR spunea...

HUhu...te speriara ..domnii ..care la 15.30..nici praf nu aveau pe pantofii cu gaurele ...????
Atunci ..care-i motivul de imi taiasi macaroana !!??
Lasa nene ,sa le spun verde in fata parerea mea despre ei ...ei care au ,,lucrat cu aviatorii , elicopteristii si marinarii "..asa de bine incat nu avem nici macar un avion NATO..elicopter NATO...sau vas militar Nato in dotarea Armatei..
Sau lu Buzescu ..vechi profitor al L-164..mai nou al cuantumului din 2010...care nu-i asa (S-A INGRASAT DE NU-L MAI CUPRINDE NICI-O UNIFORMA -EL NE-A INFORMAT PUBLIC -..CA VENEA SI EL ECHIPAT SA BATA PASUL DE CURCAN IN PIATA ....
ACUM ARE O PENSIE MARICICA ...dar ,,lupta pentru principii"...adica sa devina si mai maricica ....ca poate se mai ingrasa ....!!!!
PS. Eu stiu o treaba ...timp de 25 de ani am fost NUMAI in unitai operative ..care intrau in lupta in maxim 6 H..cu efectuarea mobilizarii ! Pana cand am lasat bocancii ..jos ...intram personal in linia 1 in caz de razboi ! In timp de pace ...faceam fara intrerupere pregatirea personala si cu militarii din subordine...pentru a fii.,, gata de lupta permanent "!! Era termenul uzitat ..si cine cunoaste ...stie ..ce presupune asta ...
Ei bine pentru asta ..timp de peste 10 ani servesc la pensie ..Conditii normale - fara niciun spor deosebit ......
Sa-i aud pe IPOCHIMENII...care invart niste cuvinte ...de care habar nu au .....!!!

Huhu Rezea spunea...

@Anonim
Daca vreti sa faceti un bine procedati cum v-am spus.Mi-e greu sa stabilesc care anonim sunteti dvs. din zecile care s-au logat pe blog.

Dan B. spunea...

@Huhurez:

Imi face placere sa accesez blogul, mai ales ca, adeseori, gasesc opinii contrare, garnisite cu argumente si contraargumente. Cert este ca pot sa-mi extrag din ele „seva” logica si legica, astfel incat sa beneficiez de o informatie corecta.
Nu-i mai putin adevarat ca uneori am asistat si la „dueluri” scriptice, care au facut deliciul cititorilor, insa, depasind o limita, grobianismul este asigurat.
Apoi, consider ca gresesti profund daca apreciezi ca dialogul de aici ar fi mai eficient decat protestul stradal, caci sunt satul de „latratorii” aflati pe net, dar asteapta in casa beneficiul mitingului, la care absenteaza din comoditate.
Din 2011, m-am tot implicat in a protesta impotriva guvernantilor care si-au batut joc de a noastra categorie socio-profesionala, insa „mi-am luat si bastarci” din partea colegilor superficiali mental, care ma criticau ca impiedic validarea rapida a vreunui normativ, desi eu intentionam perfectarea acestuia.
Ultimile doua participari la evenimentele organizate de catre FMR si SCMD, la care am incercat sa impun, pe langa anularea OUG 57/2015 si amendarea Legii 223/2015, un nou cod al militarilor (nu si al politistilor), in locul celui „zdrentuit”, cred ca au marcat pentru mine debutul unei lungi „vacante”, daca nu chiar o retragere din zona activa, „revolutionara”! Ma voi limita doar la accesa „bibliotecile” amintite, respectiv „huhurez.com.”, „roarmy230” si, eventual, vreo pagina dedicata subiectului.
In acest fel, dau ocazia si celor mai necopti la minte, chiar daca au ajuns pensionari militari, sa-si apere interesele printr-un aport mai substantial decat am reusit eu!

CEZAR spunea...

P.S.
Cand zic ,,eu"...trebuie sa intelegeti ca-i vorba de peste 80 % dintre efectivele Armatei

Iulian Mareș spunea...

IPU
DC nu ai promovat? Te-ai analizat?
Daca nu ...sa stii ca a facut-o fostul tau colaborator...Robert H, si ..., te numea .zigan!
La propriu sau la figurat?
Nu am vre-o vina ca ai CN!....acum se pot indrepra lucrurile!
Tu aveai 6 h!
Altii gandeau si aveau reactii in maxim 60 s! Asa e mereu...uni sunt la executie, altii la conceptie!
De ce nu avem Av, nave maritime dotate? .....intreaba si politicienii locali, din care unul a fost secretar de stat la MApN! ...si provine din sistem....ca la voi a fost fruncea!
Armata asigura sig si sec nationala de cati bani i se aloca!
Asta stiai?
Stii ce inseamna schimbarea unui tip de aeronave de lupta? Training...mentenanta, asigurare logistica, infrastructura?.....nu ne-au dat bani, la fel ca in alte momente din istoria ROU!
De cati bani, atata securitate/siguranta nationala!.....ceea ce faceai tu ca EsL ...toti am facut, dar la timp, nu pana la pensie! DC?
Stii tu raspunsul!.....eu ma abtin!

Iulian Mareș spunea...

Ipu,
...oricum, putin, subtire, repetitiv, aceleasi repere, aceleasi sector de tragere de baza si complementar.....
Pt cdt pl/cp?!!
Mai cauta!

CEZAR spunea...

@ Saful de biroaie !
Locotenent ..cdt pl.
Dupa 2ani tot locotenent ..cdt Cp !!
Locot.maj ..loctiitor cdt B.I.Mc
Aproape capitan ..sef de stat major B..
Capitan - Maior..Cadt B I.Mc..
Sef..BPL..Sef ACT....multumit ..????
Calificative Fb si rar foarte rar cate un B....
Ultima inspectie a Ministrului ...singurul Batalion notat cu FB....
PS..De curiozitate : pe tine Iulica unde te-au prins inceputurile restructurarilor ...???
==================================
AAA..era sa uit ...legat de dotarea tehnica...
Normal ..a inceput birocratul sa vorbeasca de da pe afara ...bla ..bla bla ....NU SE POATE...desigur
Cati generali si colonei din M-100 si-au dat foc pe scari ..in fata lu Basoiu ..pentru ca Armata nu se dota ...????
De cate ori ati facut greva ...M-100...sau ati iesit pe sticla pentru ca sa stie poporul ca Armata-i in curul gol...??
Voi pupati cazma lu Elena Udrea ..am inca poze ....
Revolutionari doar la pensie pentru cativa firfirici ..
mi-ar fi jena ...sa mai vorbesc
Daca incepea razboiul ..veneati voi si spuneati inamicului ..Stop ...fara avioane ..Elicoptere..Tancuri moderne ...ca nu am avut bani ..sa ne dotam
I-am dat la ANRP......sicrir ....

Huhu Rezea spunea...

@Dan Buzescu
Pentru situatia prezenta nici nu era nevoie de o participare mai mare.
Mitingul a fost destul de vizibil in presa.
Am mai spus-o ca militarii nu se trezesc decât cand vor primi acasa deciziile de recalculare.
Si...totusi, de ce nu incerci sa continui notorietatea lui Olescu?

Unknown spunea...

Pana la urma, nu inteleg de ce argumentele astea, care a fost mai militar decat celalalt. Este cumva un concurs, se face vre-un clasament, se dau coronite (sau jerbe, dupa caz)? Asta este motiv de a accesa acest blog? Aveam o impresie mai buna despre discernamantul militarilor, fie ei si pensionari. Am intrat aici cu speranta ca o sa citesc ceva opinii pertinente si la obiect. Pacat ca admin-ul accepta otv-izarea lui.

Unknown spunea...

Apropo, pentru ca am fost ceva ani intr-un comandament de arma, dupa care SMTU, SMG si alt comandament de arma, in total peste 21 ani, ar trebui, ca militar, sa-mi fie rusine?

Iulian Mareș spunea...

Ipu
Muresan pupa mana Lenutei.....nu, unul ca mine, iar un alt gl. i-a dat flit cu doctoratul...(a se vedea cine este si cum a promovat Muri si de ce?)
-B in cadrul Bg?
-deci ti-a placut sef BPL si/sau ACT, fara infrastructura C2?
-da, nu mi-am dat foc pt ceea ce tu sustii, cum nu ti-ai dat nici dta
-eu m-am zbatut ca in sectia, ulterior serviciul meu sa aiba tot ce le trebuie...si crede-ma ca nu ma refer la rechizite....poate am fost avantajat, dar era o structura unicat
-cum vorbesti de greva, ai temperatura? ... sa fim totusi seriosi, nu fabulam si/sau instigam
-inceputurile restructurarii m-au prins la comanda unui BI, proaspat mr, iar cpt eram cdtB/RMc
-pt ca nu ai dorit sa pleci din Timisoara si pe cale de consecinta sa doresti o functie mai mare, nu pot fi eu cel acuzat si nici nu este un motiv sa ma urasti sau sa adopti un ton de manie proletara
-problema cu dotarea....e prea complexa si fiind de natura politico-militara nu dezvolt subiectul...e ceva gen...De ce ati distrus COMTIM si ELBA!
-si mai este o pb...nu ti-a luat nimeni mana sa scrie raport in conditiile O7....v-a momit/mintit, dupa plecarea celor ce au accesat nu am luat solde mai mari sau a inceput dotarea
-in plus, eu nu am beneficiat de banii aceia...nu putini si nici acum eu nu am primit ajutoarele, drept pt care eu am actionat in judecata....deci nu stau sa-mi rezolve altii pb
-in esenta, paradigma este asta: suntem de aceeasi parte a baricadei, atunci ca si acum, deci nu avem cum sa fim dusmani, asta-i clar!
M-ai inteles?

Dan B. spunea...

@Huhurez Rez:
Multumesc pentru gandul bun, insa cred ca-i cazul sa-mi iau o „vacanta” prelungita, poate pe termen nelimitat, in asteptarea acelor decizii despre care faci vorbire.
Si, abia atunci, astept sa vad zbaterile celor care, in prostia/naivitatea lor, imi persiflau eforturile revendicative privind „resetarea” la normalitate, cand Statutul Cadrelor Militare era respectat si producea efecte in profesionalizare si in promovare (functie si grad), cand legea pensiilor militare de stat era intangibila oricarui martafoi venit vremelnic la putere, cand .....
In astfel de ocazii, as fi curios sa aflu reactiile celor de teapa lui CEZAR, un produs militar, similar celui ca „munceste, nu gandeste”, care isi persifleaza colegul ajuns intr-un birou/sectie de MU sau de SM al categoriei de forte (deh, acolo era vorba si de „dotarea intelectuala”), la care ar fi aspirat si impricinatul, insa putirinta lui (numai nivel batalion? pai „tigri 2” depasise de mult timp nivelul asta, caz in care indemnizatia lui de comanda era perfect sustenabila!), .....
Pe de alta parte, mie imi sunt indezirabili cei care, treji fiind, citesc si interpreteaza aiurea zicerile mele; ba mai se gasesc unii, asemeni lui CEZAR (ex „avianyc tigri3”), care, dupa o lectura superficiala, incep sa ma „mediteze” cu privire la domeniul Aviatiei Militare. Si asta, in conditiile in care, dupa saturarea informationala in domeniu, conform fisei postului, am trecut la initierea pregatirii in domeniul celorlalte categorii de forte (TU, MM) si in cel al altor arme (Pst, Art/R AA, Rdlc).
Asadar, Domnule Coleg Huhurez Rez, cam asta-i motivatia asumarii mele doar a calitatii de „cititor” a zbaterilor pensionarilor militar, implicarea mea de pana acum nefiind sustinuta, ba chiar criticata ca tentativa de intarziere a punerii in aplicare a unui normativ elaborat voluntar cu prevederi nesatisfacatoare noua!

Cu stima,
Dan Buzescu.

Iulian Mareș spunea...

Denim Denis
Da, ai perfecta dreptate!
Daca ai avut o functie intr-un cdm mai mare, ai carat porci, ai dat spaga...etc, esti politruc samd!
Te catalogheaza cu manie si te infiereaza unii, ca de ce nu ai stat toata viata la cp, b, ca vezi doamne acolo si numai acolo e strungul!
Daca ai avut o functie mai mare esti dus....nu ai fost muncitor, ca ei, plecai la 15.30 si ei sudau zi lumina!
Asta e conceptia....ce pot face?
Sper sa se termine cu invectivele....auzi...de ce nu am facut in cdm greva?
Doamne fereste, si o scrie unul fost ofiter! Si e mandru de ceea ce scrie! Culmea!

Iulian Mareș spunea...

Ipu..
Niciodata un birou nu are 10 functii! ....poate altceva?
Asa e legea, scuze!
Sanatate!

Huhu Rezea spunea...

@mere
alias @Iceparu
@csj
@anonim
esti suspendat 30 de zile, nu mai scrie comentarii.

CEZAR spunea...

Iulica Maries ..iarasi incepi ..
Intelegi tu foarte bine ..ce am vrut sa zic ..si nu-i doar pentru tine personal ...ci pentru aia cata frunza cata iarba ..colinei si generali ..care acopera ..granitele cu HARTI frumos colorate ..dau lovituri nimicitoare ..calculate la secunda ..dar tot cu harti ..etc ...
Incep sa regret ca Putin nu s-a zbarlit mai tare la Ukraina..ca atunci va vedeam eu .....

Sebi spunea...

@ Huhurez
Puteti sa explicati, va rog, la ce se refera mai exact acea ”compensare a contributiei individuale la buget” (”j” din anexa 1b)? Cine beneficiaza de adaugarea acestei sume la cuantumul total, conform art.19 al procedurii de recalculare din proiectul de ordin comun? Sau mai bine zis, in ce conditii se acorda?
Este vorba cumva despre majorarea soldei conf. art. 5 (1) din Legea 285/2010? In acest caz, presupun ca pot beneficia de aceasta suma doar pensionarii care isi aleg cele 6 luni de activitate dupa data de 1 ianuarie 2011?
La calculul online, este trecuta aceasta majorare in mod facultativ, ”nu/da”. Nu am inteles trimiterea la Legea 263:
http://ancmrrcturzii.ro/calcul-online-al-pensiei-actualizata-la-01-01-2016/
Imi cer scuze pentru ignoranta si va multumesc.

uber spunea...

Mai Buzescule tu fara sa vrei ai subliniat starea de fapt a armatei prin „munceste, nu gandeste”. Probabil tu inca nu ai aflat ca la munca de duci sa muncesti nu sa gandesti. Unii muncesc cu creierul altii cu bratele, altii cu talentul, etc., intr-un fel sau altul muncesc. Ca ganditor la cai verzi pe pereti sau la sabii cu luneta prin vreun birouas nu ar trebui sa te plateasca nimei. Dar tu de unde sa stii asta dupa doar 15 ani pe care i-ai petrecut in armata. Faptul ca tu un amarat de pifan ganditor ii dai lectii de aviatie unui fost pilot de supersonice si apoi de 737 intareste faptul ca ai fost un mare ganditor. Acum sunt in armata mult mai multi ganditori in comparatie cu cei care doar muncesc si culmea tupeului, ganditorii au reusit sa-si faca o viata a dracului de calduta pe cand amaratii de 'muncitori' vai mama lor.
Am mai scris in urma cu ceva timp ca impostura e cea care ne macina societatea si valorile. Am s-o reiau periodic.
Acum sa zic ceva si de pensii, mizeria asta de OG este facuta numai si numai pentru a ii favoriza pe "ganditori" in detrimentul celor care 'muncesc'. Halal armata.

uber spunea...

Cezare nu vad de ce te justifici, e plin de realism ce spui. Pe de alta parte are si Mares dreptate ca un birou nu are mai mult de 10 functii. Iti dai seama ce risipa ar fi, un singur sef la 10 subordonati. Nu mai bine 5 sefi cu toate drepturile la 5 subordonati? Sau si mai bine, 9 sefi la un subordonat. Nu m-ar mira sa fi inventat si vreo "lege" care sa consfinteasca si sa justifice daca va fi nevoie, acest curent de birocratizare extrema.

tigri2 spunea...

Mai retardatule(cezar ciobanas de Dv) tu nu realizezi ca vii doar cu comentarii idioate,pana si Vanghelie era mai istet decat tine.Maturizeaza-te ca o sa rada nepotii de tine!

tigri2 spunea...

***Iulian Mares tine cont ca intr-un regiment de aviatie ,cu vreo 300 de cadre ,erau doar6-7 functii de comanda,iar la o escadrila formata din 22 de ofiteri si 22 de MM era una singura. Ajunsesem ,la un moment dat, sa fim 9 maiori in escadrila, toti cu vechime in grad de peste 5 ani...iar acuma ,la pensie cei cu IC si SM sa aiba cu 45% mai mult ca noi si drepturile noastre ,pentru care ne-am dat viata si sanatatea -zborul- sa fie ciomuite,apoi sa nu mori cu ei de gat?

Huhu Rezea spunea...

@Sebi Teodorescu
Din art. 19 al proiectului Ordinului comun rezulta fara dubii ca aceasta compensare se aplica tuturor pensionarilor ale caror pensii se recalculeaza,nu numai celor care au beneficiat de aceasta suma compensatorie prevazuta in art. 177 al Legii 263/2010.
Acelasi lucru rezulta si din Formularul 1b.

Iulian Mareș spunea...

@Tigri 2
Ai dreptate si eu cunosc situatia....ti-am mai zis ca fratele meu este Av, lt. cdor, controlor de trafic aerian la ACC....., acum este la UNAP

Ipu-un birou are minim 3 functii, un compartiment minimum 2, o sectie 2 birouri, ...sau un numar de functii, daca este sectie pe functiuni, un serviciu-cel putin 2 sectii, o directie minimum2 servicii
-cand am dat examen am fost testat la nivel B. Am stiut am intrat, ulterior am fost la B, dar nu era sa raman pana se tocea portharta, ca tine. Fiecare are propriile aspiratii si posibilitati intelectuale (limbajul tau iti spune ceva?)....
-lasa pb Ukrainei ca nici nu le intelegi, cu atat mai mult cele ale ROU.....ti-am mai zis ca oricat ar fi de dotata si antrenata armata ROU nu poate tine piept Rusiei, decat in conditiile Afganistanului sau Ceceniei
-pana cand nu scrii norrmal si fara jigniri nu poti fi decat IPU si te descalifici
-eu te mai astept inca!

ByBzd - asa este organizata orice structura militara din lumea asta, indiferent ca nu accepti

Iulian Mareș spunea...

Tigri2
Atunci cand erai in activitate nici dracu nu se gandea la timpurile ce vor veni si la bulversarea de acum!
Eu am un an de pensie, dar acum cu legea 223 si oug 57 am dat ceva interes pt acest gen de pensie....si asa gandesc toti cei care sunt activi acum.
In fapt, s-au tot schimbat legile ca devin neinteresante si nu le mai poti tine rostul...., dar parca prea au fost din ce in ce mai rele pt noi!
Cum era cand aveai 10_20 ani aceeasi lege?! La noi nu se mai poate ca sunt unii care sufla-n foc!.....tare mi-e teama ca le vor sari scantei in ochi!

Dan B. spunea...

@byBzdWdp:

Apelativul dtale denota o crasa lipsa de educatie si de bun simt, mai ales ca eu nu mi-as permite sa strig dupa ma-ta cu „Fă!” (sau o fi cazul?). Sa-ti reamintesc ca nu-i etic sa dialoghezi cu invective, plasate de la un „alias” („bzd” o fi prescurtarea de la beizadea?)?
Asadar, spre surprinderea mea, tot mai apar unii, din negura iadului, care peroreaza tampenii la adresa mea, fara ca macar sa reia, lecturand, fondul postarii mele initiale (un anume individ il certa pe un coleg-pilot ca n-ar fi meritat IC, chiar daca functia lui a fost, mai tot timpul, „comandant” (de patrula, de escadrila, de regiment, de etc).
Si ala a fost momentul cand un novice, ca si dta (culmea, tot aviator!) si-a inchipuit ca l-as fi atacat pe colegul „tigri2”.
Mai oameni prosti, de ce nu cititi voi, cronologic, comentariile mele si raspunsurile unor prostovani la ele, astfel incat, daca nu va domina naivitatea, sa intelegeti noima spuselor mele? Iar eu, daca muncesc si mai si gandesc, este o consecinta a dotarii mele native, a efortului depus spre instruire si informare, precum si a faptului ca nu „am baut cerneala” cand am avut-o in fata mea, asa cum au facut unii de pe aici, incl. din aviatie.
Asadar, pentru dta si altii ca dta, nu sunt „mai Buzescule”, ci „domnule cdor Buzescu”!
Apoi, daca tot vreti sa va dati mari, incercati sa va devoalati identitatea, caci lasitatea nu este o trasatura de caracter a militarilor, cu ata mai putin a aviatorilor!
Cand eu brevetam in 1974, dta, ca si celalalt neica-nimeni, va jucati cu lopatica in nisip.

Sebi spunea...

@ Huhurez
Multumesc!
Dar majorarea soldelor, conform art.1 al Legii 285/2010? Asta chiar ca nu apare nicaieri, nici in procedura de recalculare, nici in anexa 1b. VRS a ramas neschimbat, dar soldele s-au majorat cu 15% de la 1 ianuarie 2011.
Un procent deloc de neglijat...

Huhu Rezea spunea...

@Sebi
Ce se intâmpla, d-ta nu poti deschide documentul in pdf?
Cum sa nu prevada? Ambele adaugiri sunt prevazute in art 19 siin formularul 1b.
Cresterea de 10%, nu 15%, din decembrie 2015, s-a adaugat la solda lunara bruta, nu la vrs.

Sebi spunea...

@ Huhurez
Nu m-am referit la cresterea de 10% din dec. 2015, ci la aceea de 15% din ian.2011, conform legii 285/2010. Eu nu am regasit-o specificata in documentul pdf.
In fine, daca dvs. spuneti ca apar ambele, e ok.