Un produs Blogger.

marți, decembrie 06, 2016

Decizie și notă de calcul - pensie de serviciu anticipată parțială

31 comments
Observații
-Deși nu avem antetul Deciziei (atât a dorit posesorul ei să ne dezvăluie... și îi mulțumim) estimăm că este o decizie emisă de CPS a MApN, în baza articolului 17 alin.(1) lit. b), pensie de serviciu anticipată parțială, la vârsta de 46-47 ani.
La B, punctul 4 este trecut cu cât are dreptul să-și reduca vârsta standard de pensionare, potrivit art. 21 lit. b), pentru a sti vârsta la care pensia anticipată parțială devine pensie pentru limită de vârstă. 
-Temeiul juridic al trecerii in rezervă este art. 85 lit c) din Statutul cadrelor militare.
-In nota de calcul, în loc să întregească solda de funcție pentru lunile august și septembrie cu 50% din solda de merit ce i s-ar fi cuvenit în 2009, potrivit OUG nr. 20/2016, se inventează artificiul că in respectivele luni ar fi avut solda de merit, element care este introdus separat în nota de calcul. In felul acesta au diminuat baza de calcul prin neactualizarea soldei de funcție din primele 4 luni la valoarea avută la data deschiderii dreptului de pensie, așa cum este reglementat în art. 28 din lege.
In același stil de hocus-pocus, la cuatumul actualizat al elementelor de la a) la f) din nota de calcul dispare solda de merit, sumele aferente acestui element fiind introduse în solda de funcție actualizată pentru lunile august și septembrie.
Potrivit art. 28 al Legii 223/2015, cuantumul actualizat al soldei de funcție ar trebui să fie 1075 lei pentru toate cele șase luni. 




31 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Accesam si de pe mobil...
Ce grad, ce minister?
Este cumva de la Garda de Costa/Pol. de Frontiera?
Oricum...mi se pare ca este in neregula si sunt greseli evidente!

Coldea Calustian spunea...

Oricare casa sectoriala de pensii tot asa procedeaza.Asta e deja crima organizata.

Ein Stein spunea...

Daca primea si subof-ul macar oscarul ca tot nu e ilegal si o incordare psihica se ducea lejer in 4000-5000 lei la solda lui, daca nu a avut noroc in viata trebuie sa se multumeasca cu ce are. Aici se poate vedea cel mai limpede cat de mult conteaza sporurile pe noua lege.

Anonim spunea...

@mares
e suficient sa va uitati la coeficientii de ierarhizare si va dati seama de grad si functie

Iulian Mareș spunea...

Am accesat de pe mobil si fara okelari. Daca maream foto...era tot ceata! :))

Anonim spunea...

si in plus se vede pe decizie la rubrica "data inceput"(scoala):1 an 10 luni 19 zile.Eu zic,ca e clar

Huhu Rezea spunea...

Posesorul deciziei spune:
„Am apt limitat.Coleg de promotie cu mine , pe aceeasi functie,avand salariu de merit,a iesit in aceleasi conditii cu mine la aceeasi data cu 300 lei mai mult decat mine.”


Iulian Mareș spunea...

Poate sa fie scris si la mijloc...am scris de ce!
Mai mult...eu am primit decizia de recalculare si sunt familiarizat cu formatul...dar, varsta nu iarta!
Ce sa mai spun? Daca se considera nedreptatit sau s-au produs erori sa faca contestatie, argumentand ce si cum, pe puncte.

iceparu spunea...

Sporurile astea sunt cam anapoda.10% spor de cofidentialitate la subofiter?.Intreb.Cel care a manuit si inca manuie documente strict secrete cam ce spor de confidentialitate ar trebuii sa primesca?Spor conditii grele?Ofiterul acela comandant de garda permanenta la un oarecare depozit din varf de munte o fi primind spor de conditii grele?Imi amintesc ca prin 1996 seful BDS imi aducea corespondenta in plic sigilat corespondenta la care avea acces numai comandantul unitatii si subsemnatul.Fostul comandant si subsemnatul primim spor de confidentialitate ciuciu.Sa nu se inteleaga ca sunt impotriva ca subofiterul sa nu primeasca sporuri .Oare din multitudinea de documente de la vremea respectiva unele nu sunt inca in vigoare?

Unknown spunea...

Multi au blamat pe acest blog pensionarii cu pensie de serviciu anticipat partiala.Sunt convins ca domnul in cauza ar fi stat pana ar fi implinit varsta standard de pensionare dar din motive medicale nu si-a mai putut continua cariera.RESPECT

Anonim spunea...

@huhurezea
posesorul deciziei spune "in aceleasi conditii cu mine":.....ati citit desigur
eu consider ca sunt doar vorbe.In acest caz nu sunt "aceleasi conditii"
PS ati spus mai devreme ca "i s-a bagat" SM artificial doar in ultimele doua luni ceea ce se vede clar.....poate nu i s-a bagat ci chiar l-a avut......doar ca timpul a presat si a obtinut doar ultimele 2 luni
Eu din 2001 stiu perfect cum se dadea SM (prin rotatie "la masa verde") in functie de iesirea la pensie pe L164.....si am mai spus-o de nenumarate ori.SM ??? o gluma buna echivalata acum cu "lucrari de exceptie".....dar mult mai bengoasa:):)
@toti(ca nu-mi place chestia cu "all") dupa 11 ani de invatat engleza:):) si bineinteles acum inca o vorbesc fluent.....si rusa desigur.
sunt gata sa raspund la provocari:Ok?:):)

Ein Stein spunea...

@Justinacar
Respsectivul nu a iesit anticipat partial ci la limita de varsta.
Putea sa stea pana la 350 de ani in activitate, nu ii crestea pensia cu niciun leu. Intelegi ticalosia acestei legi?

Huhu Rezea spunea...

@Serban
Nu esti familiarizat cu dispozițiile OUG 20/2016, care de la 01 08 2016 au introdus în SF 50% din SM la cei care în 2009 nu au avut-o.
Posesorul deciziei spune că, spre deosebire de colegul său, care a avut SM în 2009 și care a rămas cu ea introdusă în solda funcției de bază după 2010, el nu a avut SM în 2009, ci doar 50% din ea, dar introdusă în solda de funcție abia în august 2016.
Constat că neactualizarea SF din 4 luni alese cu 50% din SM i-a produs beneficiarului o pagubă de 100 lei în baza de calcul.
Intrebarea care se pune este: De ce soldele de funcție din toate cele 6 luni, de fapt din ultimele șase luni de activitate, nu au fost actualizate așa cum reglementează art. 28 din legea 223/2015? Doar pentru faptul că OUG 20/2016 a fost ulterioară Ordinului M25/2016?



,

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
Sporul pt confidentialitate este obligatoriu cadrelor militare cat si PCc; 10% confera acces la documente pana la SSv si atat! Are si unelebsporuri, care in MApN nu se platesc/regasesc! Cel mai mare spor de confidentialitate este de 15%!
Faptul ca celor mai varstnici nu li se aplica aceste sporuri....face diferenta si constituie un dezavantaj major, care doar aparent este insurmontabil, juridic vorbind, intrucat si voi faceati cam aceleasi activitati!
Sper, din tot sufletul, ca noul guvern sa rezolve inechitatea!
Personal, sunt deranjat de faptul ca un pensionar trebuie sa- si ceara drepturile cuvenite!
Sunt convins ca...daca 11 dec iese Ok, totul se va rezolva, prin reasezari si repuneri in drepturi!

Unknown spunea...

ATI vazut cum s-a prezentat acel CIOLANIS la postul de televiziune ANTENA 3 ,aseara? ma refer la faptul ca era desuchiat , cu camasa descheiata la gat ,fara cravata . ca un coate goale. Nu trebuia primit asa in fata unei intregi tari. Se ducea la o taverna ? .Dar a dat in felul acesta lipsa de respect chiar fata de el , nesimtitul.

val3ros spunea...

@iceparu...
sporul pentru confidentialitate a intrat in vigoare odata cu leg.182/2002,si il primesc toti militarii,politistii si functionarii publici care lucreaza cu documente clasificate[tip secret de servicie,secret de stat..etc]...daca ai pierdut dreptul de lucru cu acest tip de documente,risti sa fii scos din sistem
@all...nici mie nu mi-au actualizat solda de functie la calculul pensiei ,in urma aplicarii oug 20...am scris acum ceva vreme aici pe forum raspunsul casei de pensii...ceva gen:solda a suferit o corectie si nu o marire ..poate gasesc pe forum unde am postat...

Anonim spunea...

@huhu
cunosc OUG 20/2016 pt ca sunt si eu interesat, neavand niciodata SM.....in rest aveti dreptate

val3ros spunea...

am gasit si revenit...


;;"Avand in vedere ca data iesirii la pensie este 15.08, lunile alese de dumneavoastra nu contin nici o luna cu solda de merit, este logic ca media veniturilor va fi fara solda de merit. Daca ati observat legea spune foarte clar ca aceasta diferenta nu este considerata marire de salariu, pentru ca daca ar fi fost marire, trebuia umblat la toate pensiile. Asa ca au lasat acest lucru sa se intample peste cativa ani. Concluzia este ca fiecare luna aleasa are anumite elemente de salarizare, daca acel element nu exista, nu va aparea".

DEci legea spune ca nu e marire a soldei ,ci doar egalizare,valabila doar pt activi...""

extras din oug.20
""(9) Drepturile prevăzute la alin. (5), (6) şi (8) nu constituie majorări ale soldelor
de funcţie/salariilor de funcţie în sensul prevederilor art. 60 alin. (1) din Legea nr.
223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, pe perioada aplicării prevederilor prezentei ordonanțe de urgență."""

Unknown spunea...

Decizia este corecta. Este pensie anticipata partiala prevazuta de art. 18 alin.1 litera b din legea 223/ 2015.

Huhu Rezea spunea...

@eros
Foarte bine că ai dat citatul din OUG 20.
Textul zice că nu constituie majorare de soldă de funcție... doar în sensul art. 60, referitor la actualizarea pensiilor în plată. Nu exclude actualizarea soldei de funcție a activului, când iși deschide dreptul de pensie potrivit art. 28. Este clar că în solda d-ta de funcție din luna august este cuprinsă și majorarea cu 50% din solda de merit.
Ordonanța nu ți-a introdus solda de merit în luna august, ca element salarial distinct, cum aiurea apare pe nota de calcul pe care o discutăm, ci a făcut o corecție a soldei de funcție cu acea valoare.
Cei de la Casele de pensii fac o extindere forțată a alin (9) din OUG nr. 20 și a în cazul art. 28.
Dacă ai răspunsul negativ al Casei ce te oprește să continui demersul în Tribunal?

Anonim spunea...

probabil ca d-nul eros dupa un calcul simplu vazand ce inseamna 50% din SM aplicat la o singura luna si apoi facand media a 6 luni a constatat ca e total neproductiv sa atace in justitie,alti bani "alta distractie".....pur si simplu nu a meritat sa dea pe "mere" ca sa piarda ce a luat pe pere......ma refer la valori absolute in bani desigur.
Oare se merita sa deschizi proces pt 50% SM obtinut in ultima luna si apoi sa faci media ultimelor 6?Eu nu m-as deranja.Altii?? treaba lor,dar atentie si la costuri....castigi de-o bere si pierzi o masina....ca avocatii nu sunt moca.Poate gresesc,corectati-ma!

Huhu Rezea spunea...

Serban
Tot n-ai înțeles. Media este egală cu ultima lună dacă toate cele 6 luni se actualizează la valoarea ultimei luni.
Diferenta este de 100 lei pe lună.

Anonim spunea...

@huhurezea
da ok n-am inteles ca-s mai prost:Are 50% SM in ultima luna si vreti sa i se aplice si pe ultimele 5 luni anterioare intrarii in vigoare a OUG 20....doar asa "media" va fi egala pe cele sase luni
ok nu sunt "ghita contra" Sa mearga la "trebonal" unde il trimiteti dvs......abia astept sa vad decizia instantei,dar si sumele cheltuite......sa nu iasa de 2X pe minus,Doamne feri!!
cu respect
PS apropo: Ia intrebati "impricinatul" ca am impresia ca il cunoasteti f bine.Va spune el.Eu nu am uitat inca ,cum umbla SCMD cu carucioare pline cu mii de dosare si cu zeci de avocati.....si ce zarva si ce zbucium,salivau televiziunile de placere.SI CE S-A ALES??.....doar eu ma enervam ca prostul.recunosc!De ce ca erau/sunt aia de la SCMD niste escroci? bani invartiti cu furca in "iepoca" de glorie a scmd.Va mai aduceti aminte de mr(r) Apostol? acum e mut,mut,mut dar de d-na col(r)Caloianu? ce s-o mai lungesc priviti alegerile scmd din septembrie si in toate posturile exista rubrica "pentru"=toti impotriva=0 abtineri=0 Murea ceausescu de ciuda pentru asemenea rezultate de 100%... hi,hi

Anonim spunea...

@huhu
de acord cu dvs:"Media este egală cu ultima lună dacă toate cele 6 luni se actualizează la valoarea ultimei luni."

dar acolo ati pus un "DACA".....ceea ce nu inseamna nimic,"daca,poate,...etc" vorbe...

iceparu spunea...

Val Eros.Cred ca iti sunt dator cu precizari.Pensionat in anul 1997.In lunile alese dar si inainte lucram numai cu documente strict secrete.A se citi.Instructiuni si ordine care reglementau completarea cu resurse a unitatilor MApN,MAI,SRI. State de organizare la razboi,completare indicative la razboi etc.Nu intru in detalii.Deci nu s-a pus niciodata problema a imi pierde dreptul a lucra cu documente strict-secrete.In concluzie dece pentru unii muma si pentru altii ciuma.

ucin spunea...

@huhu decizia este gresita. in cazul meu sfc 2,35 gr 1,35 sm 20 gr 36 disp 25 g 39 vech.cum37 sps 9 total brut 2270. an iesire la pensie ssept. 2008.

Unknown spunea...

Decizia de pensie este a mea,am fost subofiter si din pacate am sunt apt limitat de doi ani, fiind gasit la vizita medicala anuala bonlav cu inima si nu am iesit pe fuga cum a comentat cineva. Iar salariu de merit nu am avut niciodata ca nu aveam loc de altii.

Anonim spunea...

@Adrian Dinca
Va doresc multa sanatate !!

De la un camarad

Nico.tnt spunea...

de ce sporul OMM/SOSP este doar 15% in acest caz?

Nico.tnt spunea...

stie cineva? domnul are o vechime de peste 25 ani, de ce a fost calculata pensia pentru clasa a doua?

karadeniz spunea...

@ candre72
Fie au gresit cei care au lucrat dosarul si atunci probabil a facut contestatie fie mai e posibila si treaba cu calificativele anuale. E posibil ca asa cum te amana la avansare pentru satisfacator ori nesatisfacator sa se procedeze si cu fostul OMM.