Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 21, 2016

Nepoata lui Kemal Karpat, consultant pentru Reagan și Carter, premier în România

33 comments

Istoria fabuloasă a acestui turco-tătar, Kemal Karpat, născut lângă Babadag, bun vorbitor de limba română la vârsta de 90 de ani, o puteți citi aici.
Bunica doamnei Sevil Shhaideh a fost sora cu reputatul istoric. Candidata  la funcția de premier este nepoată de unchi.   



Extras din „Transilvania Reporter
„Shhaideh este membru PSD din iulie 2015, adică după numirea la conducerea Ministerului Dezvoltării.
Sevil Shhaideh este născută într-o familie de tătari din localitatea Tătaru, fostă Azaplar, judeâul Constanța. Întreaga comunitate din zonă este sunnită hanefită, curent considerat cel mai moderat al islamului.
Turcologii spun că această comunitate turcă din Dobrogea are circa 800-900 de ani în locurile respective. „La jumătatea sec XIII a fost o populare masivă din Anatolia în Dobrogea, în timpul împăraţilor bizantini. Atunci a fost fondat şi oraşul Babadag. Existenţa celor din seminţia turcă este însă mai veche, cu peste 100 de ani înainte de otomani. Apoi au venit otomanii şi au început să facă colonizări sistematice în tot Balcaniul, inclusiv în Dobrogea, aducând atât turci din Anatolia, cât şi tătari din nordul Mării Negre. Turcii musulmani sunniţi haneifţi fac parte din curentul cel mai moderat din islam. Hanefiţii sunt răspândiţi în tot Balcaniul, cu excepţia comunităţilor sectante, în Turcia, în Crimeea, Volga. Toţi cei care au fost sub influenţa otomană sunt hanefiţi”, a declarat pentru Transilvania Reporter un reputat turcolog.

Potrivit acestuia, comunitatea turcă din România are peste 30.000 de membri, dar Sevil Shhaideh n-a prea avut legături nici cu turcii şi nici cu tătarii din România.
Mama premierului propus de PSD+ALDE este nepoata istoricului american Kemal Haşim Karpat. Concret, bunica maternă a lui Sevil a fost sora istoricului. Acesta s-a născut în România pe 15 februarie 1923, de la 25 de ani locuiește în SUA, dar nici acum n-a uitat limba română, în care a crescut şi a învăţat, şi nici ţara şi locul în care a venit pe lume, satul Armutlu, azi Turda, judeţul Tulcea. Ba mai mult, fiind mutat în Turcia, şi-a luat numele de familie Karpat, după numele munţilor din ţara sa natală.
Kemal Karpat este Profesor Emeritus al Universităţii Wisconsin-Madison, SUA, dar a predat la mai multe universităţi din SUA, Franţa, Turcia, iar cărţile sale sunt lucrări de referinţă la mari universităţi, precum Harvard, Yale sau Princenton. Se apreciază că lucrarea sa de doctorat susţinută în 1956 la Universitatea din New York –„Turkey’s Politics: The Transition to a Multi-Party System”- a avut un rol însemnat în declanşarea revoluţiei din 1960, care a dus la înlăturarea partidului unic din Turcia. De altfel, a avut relaţii apropiate şi de durată cu preşedintele turc Suleyman Demirel şi cu premierul Bulent Ecevit, dar a fost şi consilier pe problemele Orientului Apropiat şi Mijlociu pentru mai mulţi preşedinţi ai SUA şi se bucura de o apreciere specială din partea lui Henry Kissinger, unul dintre cei care au marcat diplomaţia mondială. Profesorul Karpat este un nume de referinţă în istoriografia mondială, a publicat peste 40 de cărţi şi aproape 200 de studii ştiinţifice şi, printre altele, a primit cel mai mare premiu al Republicii Turcia pe plan ştiinţific şi cultural, iar din luna mai 2015 este Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai.” 

33 de comentarii:

Unknown spunea...

EXCEPTONAL ,va multumesc pentru aceasta scriere .







Coldea Calustian spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Coldea Calustian spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Asta se numeste mat dintr-o mutare!
Nu scriu mai mult ca sa-i las loc consumatorului de serviciu, intrucaf altfel intra in sevraj!

Mihai spunea...

Șah mat. Se zice ca la republică Prahova doi psd-iști s-au supărat ca au câștigat votul și au renunțat la mandat în favoarea fiicei bosului penal Cozma.
Șah mat dacă vor modifica legea care nu permite condamnați definitiv în guvern și o vor face în asa fel ca prin "reabilitare" guvernul și parlamentul sa poată fi înțesat cu condamnați definitiv. Cel puțin dacă fac asta atunci "reabilitatii" care au care au furat și înșelat statul sa fie la zi cu returnarile furturilor și înșelăciunilor.
Șah mat dacă pun pe tapet amnistia și grațierea spre satisfacția kkar
Makarilor de prin televiziuni albiturile de condamnați definitiv și penali pe rol.
Înainte la placinte. Aștept prima ședință cu punerea în aplicare a promisiunii cu cass și impozitul peste........
În rest cine i-a ales sa se spele pe cap cu ei. Sper sa fie cu noroc.Lupul schimba doar parul.......
Era sa uit, sper ca la împărțirea funcțiilor sa- l facă și pe tigri 2 "eunuc" cu pensie mare cit o zi de vara la "casa poporului".

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Fugi de aci că nu servim salam săsesc și țurcane de Sibiu!
Nu știu cum va fi turco-tătara ca premier, dar acest articol a vrut să scoată în evidență personalitatea extraordinară a unchiului din America al mamei sale. Dacă nu l-ai citit , nici nu stii ce pierzi.

Liviub spunea...

dlui Coldea> am avut in conducerea Republicii niste romani serioooosi, ca se vede ca zidul chinezesc realizarile domniilor lor!!!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Tu realizezi ce poate scrie un octogenar din ospiciu?
Este cetatean roman!...râma aia intelege ceva?...asta face epurare fascista! Zau, asa!
Lasi un cretin sa scrie ce-i trece prin gat? Ma si mir! A auzit de cote de gen, de drepturi constitutionale universale?
El este dement, dar noi? Noi lasam maimutoiul sa scrie idiotenii?
Inteleg ca ma impunge pe mine, dar asa ceva, ca in anii 58? Este un retardat!
Acum si-a demonstrat limita! ...trebuie sa il interzici cel putin 6 luni!
Groaznic! Sincer! Si nu dezvolt!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Pe direct acuz public ca acest nemernic de asa zis Coldea, facand trimutere directaata la seful operativ al unui ssrviciu, martafoiul asta de Vasile, Volodea....etc, incita de mult timp si repetitiv la xenofobie si voi face plangere pelenala impotriva lui!
Am print-scrin! Urmeaza ca ei sa afle identitatea acestui smintit!
Ca tot nu intelege de vorba buna! Chiar fac plangere la PG/ÎCJC, acum nu mai discut!

Amoniac spunea...

Admite, cu totii avem limite, limite care ne sunt depasite deseori in ultimul timp. Fie ca este vorba de un colectiv nefast la liceu militar/unitatea militara cu hulitatile ei , fie ca este vorba de un sentiment de repulsie fata de societate sau de incapacitatea de a mai reusi sa purtam o discutie c-un zambet fals pe fata, incepem sa cedam. Sau, eu unul, cel putin, am cedat.

Am devenit satul de atat de multe lucruri, incat sunt sanse mari sa omit o parte din ele. Nu degeaba are si-un sambure de adevar zicala: “cu cat stii mai multe, cu atat uiti mai multe” Credeti ca pot sa uit faptul ca sunt Roman,asta nu pot. Nici promisiunile patriotice nu pot sa le uit. NICI CA SUNT CRESTIN ORTODOX,nu pot sa uit.Nu o sa uit nici cm am fost UMILIT de cei care se pretind s fi ROMANI si stau sub umbra semilunei sau a protestantilor .

Gigi spunea...

Daca,acesti PSD-isti,se vor tine de promisiunile facute in campania electorala,am sa fiu cel mai mare sustinator al lor.
Trebuie sa recunosc,nu am votat niciodata cu ei sau cu vreun partid de dreapta,dar,daca duc la bun sfarsit cele promise,nu voi ezita sa devin cel mai infocat sustinator al lor!
Totusi,am unele rezerve ca vor duce la bun sfarsit,in totalitate, cele promise.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Curaj gaină că te tai !
Trece ea luna de miere s-apoi o sa vedem ,adica o să aveti ce vedea.
Salamul sasesc se retionalizeaza deocamdata pentru zona subcarpatica si moldo -vlaha.Cheia sta la mine si o sa va servesc doar cu portia la momentul potrivit si in caz de forta majora manifestata prin stomac!!!!!!!
Cît despre turcana sa stii ca a cîstigat aici fiindca oamenii nu au votat niste j_guri de psd-isti 9unul cdamnat penal) care de cind au dat jos prin manevre oculte nemtii de la CJ se duce judetul pe rîpa, nefiind in stare nici sa asfalteze in 4 ani ce a ramas neterminat de nemti.Ca sa nu vorbesc de faptul ca pentru ei investitiile straine de genul celor aduse de sasi sunt zero. In schimb si-au plasat neamurile la conducere de la cea mai mica agentie pina la sefia Romgaz si Transgaz.Alte realizari psd ioc.Asa ca ce sa voteze vilcenii tai si sibienii mei?
Ca sa fiti bine informati pe partea de dincolo a Fagarasilor dau o dezmitire in urma afirmatiei unor kkar-makari, mari analisti dupa cum bate vintul prin televiziunile albitoare de penali si condamnati (vezi si primar Vîlcea)si indemnatori ai poporului spre nerespectarea legilor in vigoare (noroc ca impricinatul candidat cistigator si-a dat seama si a cedat scaunul)precum ca la sighi a cistigat detasat turcana datorita faptului ”ca Iohan a dat ordin sasilor sa voteze in masa pnl”. Numai ca acesti kkar-makari formatori de opinie si pe alte teme nu stiu ca la recesamintul din 2011 in jud Sibiu se mai aflau in evidente 1,09 % sasi( din care juma plecati prin Germania) dintr-o populatie totala a judetului de peste 340.000 locuitori. Asa ca ma tolomacilor din televiziuni nu mai vorbiti si prostiti poporul cu propaganda voastra la comanda in care nici voi nu credeti iar cind veniti la Sibiul fara someri spuneti ca parca ati ajuns in occident.
Asta-i doar o temă dar pot da exemple si altele mult mai grave.
Pina atunci poate ca baiat destept d-nul sef la CD ar trebui sa-i taie microfonul lui Ponta.

Unknown spunea...

Aceasta este pentru Gigi..care spune ca nu crede ca se va intimpla ca PSD sa isi tina cuvintul.
Tu nu vezi ce fel de oameni sint cei din PSD? despre ce cuvint vorbesti?
Dragnea?
Au cerut deja sa se propuna marirea fondurilor de imprumut de la Bruxelles. Asa vor ei sa isi tina promisiunea.
Dar ar trebui sa ii opriti caci si Grecia a cerut mereu suplimentari...si Spania la fel....pina a intrat sau va intra in faliment total.
asa dispare o natie si o tara. Soros va va ajuta sa dispareti cu totul
Dragnea isi ia partea lui si pleaca....

Huhu Rezea spunea...

@Dan Ion
Românismul este sentiment de care nu scapi așa... la comandă ori de ciudă. Nici măcar atunci când percepi că românii ți-au înșelat așteptările.

Românismul îi poate copleși și pe conaționalii noștri, care de mici au împărțit și pe cele rele și pe cele bune cu majoritarii români și ortodocși.
Promovarea minoritarilor, dacă analizăm după etnie ori după religie, sau a majoritarelor, dacă analizăm după sex, se face cu voia majorității cetățenilor români. Ce e rău în asta?

calin spunea...

...inca o lectie!? Hadar se intreaba daca nu putea fi un "...escu"? Un altul se intreaba daca nu cumva, in contextul geostrategic existent este un pas spre haos. O alta, (invidioasa), nu stie cum sa-si mai ascunda oripilarea... Una peste alta surpriza a fost totala! Pentru toti! Si...chiar daca e mai greu de inghitit, din ce se stie pana acum, alegerea nu e rea!
Alegerea a fost facuta de un roman sadea! Un roman care si-a dat seama ca n-are alta alegere, cu ...escu!
Nu cred ca Dragnea nu a discutat cu toti "bosii", din arealul sau, capabili sa preia postul. Scaunul caldut, fara probleme si remuneratia de vis i-a lasat reci si straini de nevoile romanilor! S-a gasit Doamna aceasta, inhamata, in umbra, la greutatile guvernarii.
Ungurii ne dau lectii, sasii ne dau lectii, turcii ne dau lectii...pana nu ne-or da lectii si rusii, romanii nu se trezesc!? Daca se vor trezi si atunci...atat de tare s-au imbatat cu libertatea, democratia si colhozul mondial!!!
Asta suntem! O paranteza in fraza istorica se impune a fi inchisa. Poate nu acum, dar concluziile e timpul sa fie trase in privinta cararii noastre.

Coldea Calustian spunea...

Umeras mai usor cu jignirile si cu pianul pe scari.Tu habar nu ai ce aia xenofobie si poti face puscarie pentru denunt calomnios..Ai ceva la cap probabil dupa ce (cine stie cel) inhalezi sub patura . Cat priveste afirmatia ta ca nikul meu e pentru confuzia cu seful unui serviciu am ras cu lacrimi. Nu pot sa cred ca unul ( caruia ii creste parul pe interior ca tine) a fost la esalon.Groaznic ai decazut.Huhurez te rog sa nu ii mai permiti acestui cetatean sa jigneasca in stanga si in dreapta (mai ales seara cand are ceva la bord si se crede regina Ana)Cu stima .

Mihai spunea...

PS
Huhurez
Am citit articolul inainte de al publica pe fb unui”mare analist” de la antene.
Eu chiar am mare respect pentru nationalitatile conlocuitoare intre care am locuit sporadic.
Admir studiile d-nei si stiu cit de greu se intra la asa ceva pe vremuri. In rest om vedea.
Si daca prim de fapt este d-nul Dragnea sper sa faca faca indrumarilor.Si mai stiu ca nationalitatile conlocuitoire sunt de tot respectul pentru multele parti bune pe care le au si nu le pot imprima si romanilor oricit de bine intentionati ar fi.
Și la Sf Gheorghe daca mergi gasesti un oras extraordinar de organizat si in special o curatenie exemplara. Tot respectul.
Asa ca eu îi accept cu bratele deschise. Ca intre toti sunt si extremisti cu care chiar ei majoritatea simpla nu sunt de acord asta=i alta poveste.
Unii concetateni jigniti de afirmatii murdare prin gura crainicilor din televiziuni in cautare de aderenti la postul tv s-au mobilizat ca niciodata si au scos peste normalul de 6%.
Nemti nu o sa fim niciodata dar trebuie sa invatam sa respectam legile. De aici pleaca totul. Iar cei care fac propaganda la nerespectare doar pentru a-si reliza un scop de moment nu fac un lucru pozitiv care sa duca la civilizatie si progres. Iar lumea cu judecata îi catalogheaza imediat ca atare. Asa cum apreciaza imediat si bunele intentii nemaiintilnite ale d-nei primar al Bucurestilor.

Amoniac spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Coldea Calustian spunea...

Eu am totusi o nelamurire.Turcii ar fi pus vreodata un roman prim ministru sau presedinte ? Nemtii ar fi pus vreodata un roman prim ministru ? Dar francezii ,austriecii, spaniolii ,etc doar au si ei minoritati .Eu nu cred ca romanii sunt inferiori nimanui ba din contra suntem un popor harnic si curajos chiar de geniu dar am fost ''invatati'' in ultimii 26 de ani ( manipulati) sa-i consideram pe altii superiori.Ba ne si revoltam ca nu suntem suficienti de democrati daca nu ne lasam condusi de alte tari prin ambasade si de minoritati.Eu respect toate minoritatile ( am prieteni tatari si unguri) dar cred sa ajuns deja prea departe cu discriminarea pozitiva.Sa ajuns pana acolo ca romanii sa se declare ''rromi '' pentru a fi primiti fara examen la liceele bune .Chiar nu mai simte nimeni romaneste si sunt eu nebun?

Iulian Mareș spunea...

Vasâle,
Ragai ce vrei tu aici! Maine depun documentele!
Imi pare rau ca il voi implica indirect si pe admin!
Eu am scris ca sa stii nu ca sa latri!... Ei vir decide daca este sah nu xenofobie si propaganda!
In putin timp ne vom lamuri! Poti invoca lipsa de responsabilitate, cu istoricul tau medical.....
Chiar nu glumssc,...nu folosssc imprimanta aiurea!

Coldea Calustian spunea...

Mares ma faci sa rad 😂😂😂 Tu care ii jignesti pe toti ''depui documentele'' ? Haaa haa haaaa Tu care m- ai facut nebun ,smintit,cretin psihopat,betiv etc ,depui actele ? Vezi ca i- am dat adresa mea lui Huhurez si astept citatia pentru a te da in judecata pentru calomnie si denunt calomnios .Abia astept.

Anonim spunea...

@mares& calustian
Hoooo!! hooo!! potoliti-va!
@mares
vezi ca ti-am raspuns in articolul anterior la cele 7 puncte ale dumitale.Ti-am raspuns punct cu punct.Multumit?
PS ....am mai intalnit"dusi cu capul" tot felul de stresati care stau prin tribunale....unii ca spectatori,altii din plictis ca observatori,iar altii au "buba la cap" si se numesc procesomani.
Eu sper ca esti inca normal desi in democratie orice dobitoc poate da in judecata pe oricine(imi aduc aminte de un caz din USA in anul 1987 ,parca, in care un tov. american l-a dat in judecata pe Dumnezeu.....e pe bune,nu e gluma,asa ca hoooo!! puneti frana.:):)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Voi comenta pachetul de ,,Carpati'' mai tarziu... mai intai sa-i zic onorabilului Cezarica sa-si revina! Amice, chiar sunt dusman sa nu mai merit prietenie pe fb? De ce m-ai scos din prietenie? Daca nu merit, insemna ca zdreanta de mine te-a suparat ca te-am facut egoist, bag seama! Ca ma vezi politic dusman, ma elimini? De ce esti limitat? Ai trese de ofiter in fata carora ma inclin si tac din gura! Am Onoarea! Ai sa faci diabet daca dusmanesti, eu nu! Treaba ta daca ai o alta atitudine! Huhurez ma taie la ficati, dar nu ma scoate, fiind constient ca eu depun expresii, nu ma prostituiez expresiv! Invata de la viata ca ne putem schimba expresiv, dar putem ramane aceeiasi oameni! Nu ramane limitat ca oltenii! Ai trecut prin romanism absolvid un Liceu Militar si o Scoala de Ofiteri! Am pretentii de la tine! Morariu Romeo, un ofiter de inalata clasa, ne urmareste din umbra si mi-a acordat inalta clasa a certitudinii ca ne ajuta din umbra, si poate depune marturie ca pe timpul lui Ceausescu am fost o voce care a devenit periculoasa pentru sistem! Sunt singurul roman care a scris pe o hartie in fata unei comisii de doi ofiteri si doi medici asistenti (pusi de securitate sa ma lege burduf) ca Causescu este un criminal fata de popor! Mereu am fost 8n guraliv, si ma doare in cur de sistem ca e mai fecaloid decat un closet! Sistemul m-a furat, merita critica mea severa! Cezarica, tu scotandu-ma din prietenie ai dovedit egoism si incertitudine! Eu voi muri Erou pentru ca va iubesc pe toti, chiar injurat, chiar urat de voi! Treaba voastra ce faceti, urati-ma, dar de azi iar voi deveni Eroul blogului sa va astup gurile urate ale dusmaniei! Onorabile HUHUEREZ, luati-ma si Dv. la pulpa ca asta imi mai lipsea!Supae i-am facut campanie prietenului meu, Vlerian Vremwe care azi nu beneficiaza de mandat ca a pierdut! I-am zis inainte de campanie, aveti cumva maririri de pensii pe mate3rialele de campanie? Mi-a zis NU! NU a zis si electoratul! Ai auzit Cezarica cel inchistat, ca eu nu-mi bat gura pe idiotenii?!
Am o scula de 18 cm, dar nu sunt nebun sa devin exchibitionist, fac ceva pe ea! Dar in schimb, cuvantul meu e de aur! Cand zic ceva, asa ramane pe veci, nu pot fi dat la intors! Iar Onoarea moare o data cu mine!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Scisoare prietenului meu, Cezarica,
I-am facut campanie lui Valerian Vreme, PMP! DE CE MA CONDAMNI, PRIETENE? Nu a luat mandatul! Mai pot comenta? Asta-i viata! Cu bune, cu rele, dar tu ai avantajul de pe pozitia unei pensii care nu necesita complimentari! Fii amabil si intelege-ma ca orice curvie politica inseamna si votul pe care eu il bag in urna! Scotandu-ma din prietenie pe fb e un oltenism egoist care ma face sa cred ca suferi de o depresie pentru faptul ca nu esti pregatit pentru frumusetea vietii! Vezi cat de frumoasa e viata, apoi sa vezi de mine! Vor veni, de acum incolo, ofiteri care sa confirme ce al dracului sm fost pe timpulo lui Ceausescu! Primul va fi Romeo Murariu, Maior la Braila, apoi Lupeni!Ai rabdare, nu numi ca jurnalist, dar am martori cat de al dracului am fost, ca daca eram General astazi, eu eram moartea sistemului la cat de al dracului sunt!Oricum, nu sunt mort si pot fi al dracului sa va tin partea! Ciocul mic cei care stati de dupa perdele si doara sa asteptati beneficii, jegururi de generali la apelul bocancilor! Obiele triste! Noi ne zbatem si voi cititi blogul Huhurez, jigodiilor! Daca Huhu nu ma admite, sa se complaca in niste generali de paie care si-au luat gradele seara la cafea, iar noi ramanem nereprezentati de acesti ciocoi cu grade! EU CRED IN DREPTATE, D.LE
HUHU! Dati-ma afara daca nu crede
ti in mine!

Iulian Mareș spunea...

Nu mai insista....ai facut-o si chiar daca ai sters postarea, ea ramane la mine!
Xenofobia nu este jignire!......este o forma de radicalism accentuat, despre care s-au facut comentarii mai zilele trecute! Asa ca, nici macar nu trebuie sa lasi tu adresa cuiva......te vor cauta ei!
Eu nu fac citatii ci doar sesizare!.......daca am dreptate vor stabili ei!
Eu iti vreau binele, sa te faci sanatos sa nu mai fii xenofob .....si sa nu mai faci propaganda, ceea ce este mult mai grav!

Unknown spunea...

Vad aci ca scriu oameni fara minte /Foarte bine a facut ca a pus-o pe doamna prim ministru ,numai asa ii inchidea gura lui malai mare , oe oricare membru PSD gaseau cate ceva de spus . F bine ,bravo DRAGNEA,e un strateg . Merita sa fie chiar pesedinte de tara .Iar voi astia care mnu stiti ce vorbiti ,vedeti-va de necazurile voastre , LA MULI ANI dle H si sa ne aduceti si vestile care ne privesc

Amoniac spunea...

Rectorul celei mai mari Universități din țară vorbește despre „forțe mai puternice decât ne putem închipui”, care promovează ignoranța și violența, pentru crearea de „marionete ușor de manipulat”

Iulian Mareș spunea...

Tu nici nu stii ce a scris!
Ai raspunsul....cauta!.....daca te simti atras de ideile lui....spune in clar!

Mihai spunea...

Este o zi istorica . Niciun pesedist nu va mai lua mita!
Toti vor lua pesches.

Cu ei facem Romania mai buna.

Presedinte: Klaus Iohannis
Prim ministru: Sevil Shhaideh
Sef SRI: Hellvig
Sefa Anticoruptie: Kovesi
Sef ISU: Arafat
In curs de rezolvare;
Eunuc sef la ....... de la ”Casa Poporului: tigri 2 alias Kiș
Cadână sefă - Euro_frosina

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Că ești anti, se vede împotriva cui. Pentru cine ești pro, că nici liberal nu prea ești?
Nu știu ce văd unii așa de minunat la Sibiu! Este impresionant să vizitezi un oraș din altă epocă, dar nu cred că este confortabil să locuiești în acele clădiri vechi și igrasioase. Pe traseele Sibiu- Medias și Sibiu-Agnita-Sighișoara am întâlnit mai mulți bronzați și mai multe fuste crețe decât în sudul Olteniei.

CEZAR spunea...


Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Scisoare prietenului meu, Cezarica,
I-am facut campanie lui Valerian Vreme, PMP! DE CE MA CONDAMNI, PRIETENE?
----------------------------------
Ai sustinut BASISMUL...in cea mai pura forma ..pmp !Treaba-i ca faceai asta in timpe ce pe aici ne imbarligai cu una sau ..alta...
Facem un exercitiu de imaginatie ..??
Si eu sunt un baiat de treaba ...etc..dar am sustinut holocaustul lui Hitler !
Ai putea sa te superi pe mine ..??...aaaa..??
******
Sarbatori fericite si toate cele bune !

Iulian Mareș spunea...

Huu,
Raspund eu pt el.
De prost, nihilist, Nae contra....etc
Stiu ca multi nu recunosc...dar fiind contemporan, eu stiu profilul a 75% din cei care au pus mana pe O7 .... si acum behaie!

emillian123 spunea...

D-na Eufrossina -nu Dragnea a castigat alegerile, ci "liberalii"(...!???...) -din cauza a cel putin 2 motive principale le-au pierdut- pt. ca 1.-alegatorii lor "nu prea" s-au prezentat la vot si 2.PROPAGANDA -EXTREM DE PREZENTA SI AGRESIVA a PSD-ului-IN TOATA MEDIA AUDIO-VIZUALA ROMANA-(pe ce bani si ai cui...?)si-au cam spus cuvantul....! Nu uita ca REAL: PSD-ul a luat cam cat are bazinul electoral: -cam 19 % din tot electoratul roman oficial(aprox. 3,ceva -milioane votanti),iar liberalii-dupa "parerea" mea: NU PREA AU FOST(SI NICI ACUM-CU ATAT MAI MULT)...-NU SUNT... "LIBERALI"...!; in ceea ce-l priveste pe Iohannis: el a facut UN ANTIJOC (= cu un BLAT cu PSD-ul...!)-CHIAR DIN PRIMELE ZILE DE MANDAT afirmand-in GURA MARE -CA: vrea partidul si guvernul sau...!?-in axcest fel SUBMINANDU-SI "favoritul"...!




















































































































































































































































































vrea partidul si guvernul sau...!?






















)






















(ba chiar mai putin- decat la alte alegeri...),in conditiile participarii la vot a aprox.39 % din electoratul din listele oficiale..