Un produs Blogger.

vineri, decembrie 02, 2016

Sună gongul pentru rămășițele instituționale ale regimului Băsescu

47 comments
Pronosticul analiștilor, prezentat de Hoandră pe Realitatea TV. Ultimul este PRU
Dacă sondajul se confirmă, fie și în marja de eroare, zilele conducerilor instituțiilor de stat numite de Băsescu și care, din oportunism,  s-au făcut preș în fața lui Iohannis sunt numărate.
Din păcate, după modul cum a gestionat organizarea Zilei Naționale, cu blocarea liderilor opoziției și scurtarea traseului de retragere a formațiunilor participante la Paradă, astfel încât să nu treacă prin fața sediilor partidelor de opoziție, s-a compromis și comanda Armatei. Și aici nu mă refer numai la ministrul tehnocrat Motoc.
In ce ne privește, rămâne recomandarea ca familiile de rezerviști să voteze cu partidele mici, naționaliste, nu cu partidele care susțin un premier precum Cioloș, care a dat ordonanța 57/2015 împotriva rezerviștilor pensionari, sau cu partidele care nu au făcut nimic pe parcursul anului 2016 pentru amendarea ordonanței în Parlament.


UDMR - 5%
PRU - 3%
ANR - 1%
PRM - 1%
Alții - 1%
Sondajul s-a desfășurat la nivel național cu o participare la vot de  41-44%, iar marja de eroare de plus/minus este de 3%.

47 de comentarii:

Liviu PO spunea...

Prin redistribuire ar reveni 52% pentru PSD si ALDE. Un scor destul de strans...Daca marja de eroare se scade,respectiv PSD sa aiba numai 40%,Gorghiu va forma guvernul...

Iulian Mareș spunea...

Dupa alegeri,bpana la depunerea juramantului in Parlament....nr parlamentarilor pnl va fi cu 1/2 mai mic decat cel initial, in fapt! Oficializarea ...pana la 30 decembrie ac!
Iohanis ramane cu pâmp.....sau tâmp? Sa fie al lui, pe veci! Base, te va injunghia pe la spate si pe tine!

Unknown spunea...

eu voi vota cu PRU,unde este si remarcabilul domn ,in adevaratul cuvantului, BOLCASI.

Gigi spunea...

Am incercat aseara sa introduc un comentariu aici.Nu s-a putut!
Vroiam sa spun ca,voi vota unul dintre partidele mici, aratate mai
sus,ma voi decide in chiar ziua alegerilor asupra lui.
Cel care are cele mai multe sanse de a intra in viitorul legislativ.Exclus nr.1 din lista!

CEZAR spunea...

Nu prea am inteles ...cu cine sa votam ..??

Huhu Rezea spunea...

@gigi
Am înșeles! Votezi cu chiulangii lui Soros sau cu cei care garantează contributivitatea, adică desființarea pensiilor speciale.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Tu mergi sa votezi?....cu Gorghiu, ca e dama bine....si candideaza la tine acasa!
Va va da...va va face...va va suna de ziua vostra! Asa facea si in sectorul 5!
Poate te invita la botez!

Gigi spunea...

@H
Ati inteles gresit!
Niciodata nu voi vota cu ei!
Mai bine imi tai mana!




Unknown spunea...

VA ROG SA FITI SERIOSI < DE ACESTA DATA NU ESTE NICI DE GLUMIT SI NICI DE FACUT GLUME PROASTE

CEZAR spunea...

m-ale din pacate ..II DATA !
E a lu Micutzu ...hi..hi..hi..!!

CEZAR spunea...

Eu stiu de acum cinci ani ..cu cine voi vota pe 11..parol ..!!

Unknown spunea...

O SA CASTIGE PSD sa moara de necaz asta care zice ca nu voteaza cu nr 1.

Huhu Rezea spunea...

@Eufrosina
Nu știu de ce te bucuri. PSD n-a mișcat vreun deget în ultimele 10 luni împotriva OUG 57, care a redus procentul de pensie la 65%. Asta te doare cel mai mult.

Coldea Calustian spunea...

Codul sursa (controlat prin reteaua de sateliti monsad) de la softul BEC e programt sa ia din procentele PSD si PRU si sa adauge procente la partidul tradatorilor (Soros) adica USR .Astfel USR va ajunge la peste 15% desi real nu are nici 2% .Tineti minte.

Coldea Calustian spunea...

Eu votez cu Romania mare. Parca incepe sa miste ceva.

Unknown spunea...

ASA ESTE,asta nu am inteles ,sau or sti ei ceva. dar ce sa facem ,in niciun caz nu cred ca alta solutie ar fi mai buna,daca pun mana pe putere acel NICUSOR DAN si haita lui alaturi de PNL -PD .atunci sa vedeti . Asa ca eu sper ca la inceputul anului sa se reia in parlament discutia pe toata legea pensiilor militare ,care se pare ca a provocat acel art 40 . Dar sa vedem ce vrea al de sus....... cu noi ,eu mai sper.

Unknown spunea...

si PE URMA NU MA MAI BUCUR DE NICI UN FEL, DOAR CA NU AVEM ALTA POSIBILITATE , stau si ma intreb ce a castigat poporul asta dupa zapaceala din 1989, ei zic ca libertatea ,libertatea sa ce? dar lasa-i pe tinerii acestia ,sa ii vad peste 25 ani ce pensii vor avea ,va fi vai de capul lor.Eu atunci nu voi mai fi dar o sa ii vad de pe cea lume ha ha ha ,cu bine si sa auzim de bine.

Unknown spunea...

dle coldea sau cum te cheama . lasa chestiile astea si implica-te acolo unde zici ca stii ceva sau informeaza autoritatile, in rest sant diversiuni

ghurse spunea...

Orice vot neacordat PSD sau ALDE va ajuta PNL sa faca guvernul. Iar daca PNL ia guvernarea, by by pensii militare. O sa ne uitam ca milogi-n traista!

Unknown spunea...

ATUNCI in preajma zilei alegerilor sa cadem cu totii de acord pe cine sa votam , sant sigura ca nu vrem sa ne sapam singuri , ce spuneti dl H , ce facem .,in felul acesta orientam si pe cine mai putem . Ma gandesc sa nu irosim cumva voturile.

Huhu Rezea spunea...

@Eufrosina
Stai liniștită, nu te consuma.
Cu o săptămâna înainte de alegeri tot poporul rezervist este hotărât dacă se duce la vot și, dacă se duce, cu cine votează. Nu ai cum să-l mai întorci. Mai mult de un sfert vor vota cu Băsescu, dar nu vor să recunoască. Spirala tacerii funcționează și la noi față de partidele compromise.
Asa a fost și cu Iohannis, când au zăpăcit sondajele.

Dan B. spunea...

Ma adresez celor care, ca si mine, nu agreeaza un vot dat PSD, ai carui lideri au achiesat orbeste la tampeniile lui Ponta, cele privind coabitarea cu Basescu si „biletelele” lui Barroso si Merkel.
Iar daca doriti sa preveniti indeplinirea si a ultimului deziderat iohannist, respectiv „parlamentul meu”, va propun sa nu votati pentru un viitor guvern PNL-USR-PMP, din care sa nu lipseasca „vesnicul” UDMR, insa este imperativ sa optati pentru una dintre formatiunile politice cu care PSD sa poata realiza o majoritate confortabila in Parlament, adica ALDE si PRU. Nedepasirea pragului electoral de catre aceste partide ar lasa PSD in opzitia parlamentara, iar o guvernare de genul celei bocciste cam stiti ce consecinte ar avea.
Si cum PSD nu va depasi 50,1% din optiunile electoratului, in lipsa aliantei electorale cu ALDE, inregistrata la tribunal, Iohannis isi va desemna candidatul la postul de premier; chiar si intr-o eventuala prima respingere de catre Parlament, la o a doua nominalizare, se realizeaza dezideratul lui Iohannis, caci deputatii si senatorii nu vor risca pentru o noua runda a alegerilor legislative.
Personal, v-as recomanda ALDE, singura formatiune cu sanse reale de accesare a parlamentului, insa fiecare dintre Dvs poate decide, in nume personal, optiunea sa electorala.

Gigi spunea...

@ E.Nedelcu
Nu este vina mea ca d-ta nu citesti materialul propus.
Am spus:"votez cu unul dintre partidele din lista de mai sus a lui @H.Niciodata cu nr.1 din aceasta lista"
Nu va mai ramane decat sa verif.lista de la sfarsitul msterialului ce reprezinta si tema acestor postari.Succes!
@dan buzescu
De acord cu domnia ta!

Huhu Rezea spunea...

De acord cu cei care indeamnă ca rezerviștii să-i sprijine prin vot pe ALDE și PRU. Nu cred că ALDE are probleme cu trecerea pragului de 5%. PRU, fiind mai necunoscut, are mai multă nevoie de sprijin.
Dacă intră cele două partide, PSD poate să piardă câteva procente sub 40.
Important este ca după alegeri să asistăm la falimentul partidului liberal popularo-băsescizat și reconstruirea unui adevărat partid liberal pe structura actualului ALDE.

Gigi spunea...

PRU,dupa sondajul facut de SOCIOPOL,ar intra in parlament,unde ar indplini pragul electoral de 5%.
Sa-i mai ajutam si noi!

Coldea Calustian spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Călugăre
Istoria nu se prea predă la mânăstire.
In 1940, când s-au pierdut, fără a trage un foc de armă, Ardealul, Basarabia,Bucovina de Nord și Cadrilaterul nu era Mihăiță rege ci tac-su, Carol al II-lea. Tocmai de aceea a venit Antonescu la guvernare și... pe 6 septembrie 1940, dimineața la ora 8, Mihăiță a fost trezit nu pentru a servi micul dejun ci pentru a rosti un juramânt de rege încropit pe loc de Antonescu. Jurământul în fața Parlametului nu l-a dat nici în ziua de azi.

Coldea Calustian spunea...

Stiu Carol al doilea era ocupat atunci cu alta perciunata Elena Lupescu.Eu m-am referit la cine a devenit comandantul suprem al armatei dupa plecarea tradatorului Carol al doilea.Adica Mihaita congelatul care nici macar nu era copilul lui Carol al doilea.Neam de tradatori de tara.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Da, dar tot un popa il gira....si MS Regina Mama!
ALDE si PRU vor ajuta la guvernare.....chiar daca unul a fost etichetat ca nationalist!
In fapt toate partidele sunt nationaliste, cu atat mai mult cele care isi trec N in sigla!

Unknown spunea...

DLE H ,aveti dreptsate ,sa ne fereasca dumnezeu de tradatorii dintre noi, stiti cum se zuce ::FERESTE-MA DOAMNE DE PRIETENI CA DE DUSMANI MA APAR SINGUR ;; nu mai este mult si vom vedea ce o sa ne astepte in anii ce vin.

Iulian Mareș spunea...

Prieteni "buni"!

http://www.dantanasa.ro/exclusiv-stupefiant-cum-am-fost-batjocorit-intr-o-piata-publica-din-ungaria-chiar-de-ziua-nationala-a-romaniei/

Unknown spunea...

DA ACESTA CE CAUTA LA BUDAPESTA ,dar nu vi se pare ca este ca o provocare ca doar stia cum ne privesc ungurii pe noi

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Cred că te referi la Regența Regală din perioada 1927-1930, când minorul Mihăiță a fost prima dată rege, până ce tatăl său, dezmoștenitul Carol Caraiman, l-a detronat. Principesa Elena, mama lui Mihaiță, membră a regenței regale alături de patriarhul Miron Cristea, nu a fost niciodată regină. Titlul de Regină Mamă i l-a acordat Ion Antonescu în septembrie 1940.

Eticheta de naționalist are conotații negative doar în mintea internaționaliștilor și globaliștilor. PNL este în prezent, chiar dacă îl are pe N în titulatură, un partid internaționalist popular, ca și USR- ul soros-ist.
De fapt, nici PSD-ul nu se lasă mai prejos, fugind ca dracu de tămâie de orientarea naționalistă. Chiar și Năstase dădea conotații negative orientărilor naționaliste. Nu mai vorbim de perioada Gioană a PSD.

Unknown spunea...

Sa fim seriosi, intelepti si maturi.
NICIUN PARTID mic sau mare nu a mai miscat vreun degetel pentru legea pensionarilor militari sau impotriva ordonantei 57, sau pentru a urni legea aceea care zace in camera deputatilor neclintita de prin aprilie...
Asa incat, sa votezi ce si pe cine?!
S-a dat legea pensiilor militare stiindu-se foarte bine ca va fi ciuntita urgent de ordonanta 57.
Iar armata si statutul de militar nu mai sunt ce-au fost candva.
Vreti sa stiti in ce conditii "de merit" se acorda salariul exceptional cu 6 luni inainte de pensie?!
Exista o micime, o mizerie, o lipsa de demnitate si a notiunii de merit, in interiorul structurilor armate, incat nu este de mirare ca in tara asta fiecare face ce doreste si castiga cine aranjeaza jocurile cel mai bine.
Am intrat mandra in armata si am plecat scarbita, dezamagita si furioasa.
Atatia ani, atatea sarbatori si nopti petrecute departe de familie...FARA NICIUN ROST.
Nu va amagiti!
Nu aveti pe cine vota!
Toti sunt la fel.

Unknown spunea...

@ Huhurez - Voteaza PSD , NU IMPRASTIA VOTUL CU ALDE , PRU !!!!!. DACA TOATE VOTURILE SE VOR IMPRASTIA , SE VA ALEGE PRAFUL !!!. GHIOLBANII TREPANATZI CARE VOTEAZA PNL , URL-USL SAU CUM DREAQ I-O CHEMA , EI ORICUM SUNT LOBOTOMIZATZI SI , PRECUM OILE OR SA VOTEZE COSETTE , CLOTILDE , BEN-ONI [ UN CRETIN DECEREBRAT , CA SI TA-SU CE I-A DAT NUMELE , BENONE-BENONI , BEN-ONI, ERA BEAT MANGA] !!!. DACA PSD VA AVEA 44% O SA FACA GUVERNUL SINGUR - SI FII SIGUR CA SI REPREZENTANTZI AI ALDE SI PRU VOR AVEA LOC IN GUVERNARE !!. DA' DACA ALDE VA AVEA 4,8% IAR PRU 4,7 NICI PSD NU VA PUTEA FACE GUVERNUL !!!. E ATAT DE SIMPLU CU ARITMETICA ASTA !!!!!. NU RISIPITZI , IMPRASTIATZI , VOTUL VOSTRU !!!!.

Iulian Mareș spunea...

Prima afirmatie....la asta m-am referit....caci era minor!
A doua afirmatie.... sa studiem ce este totusi mai periculos...National...nationalist sau...internationalist!
Ceva pute a internationala comunista....Oare ce?
Eu as zice ca pute centrul decizional!

tigri2 spunea...

@R-2650 nu mai reluam prevederile Legii164/2001 "(1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este solda lunară brută avută în ultima lună de activitate, care include solda de grad corespunzătoare la data trecerii în rezervă. "
Cine/care a fost GONFLAT??? Aud , mai ales ca noi pe 163 am avut ca baza de calcul media veniturilor pe toata perioada activitatii. Normal ca baneficiarii L164 , in cunostinta de cauza si-au "gonflat" veniturile pe ultima luna, iar dupa recalculare pe 263 cuantumurile adevarate au dus la scaderea acelor cuantumuri 'gonflate"
Concluzia " HOTUL STRIGA -HOTII"
Te rog sa publici mai urmas al lui Hohenzolern.

Huhu Rezea spunea...

@Carmen
Hai să fim serioși!
Ce treabă au partidele cu micimile și neseriozitățile din armată?
Din păcate, nici instituțiile militare nu sunt ocolite de corupție.
@Lupi
Ce e greu de înțeles că PSD nu pierde nimic dacă 3-4 procente se duc pentru a ajuta ALDE și PRU ca să depășească pragul electoral.
Dacă n-ar exista PRU și ALDE, electoratul lor, de 8-9 procente, nu s-ar duce la vot.

Iulian Mareș spunea...

Dna Nedelcu...
In UE circuli fara pasaport si viza!
Carmen,
Rezolvarea cu 3 sau 6 luni de Oskar...macar ajuta pe unii! Repet...ce nu se interzice este legal!

Dan B. spunea...


@M.Lupi:
m-as fi asteptat ca macar 2 din cei 80 mil de neuroni sa-ti functioneze in creier. PSD intra oricum in Parlament, insa, daca nu trec pragul ALDE si PRU, ramane cam singurel in opozitie.
Pe cand, ajutand cele doua formatiuni poitice mai mici, PSD va avea aliati in cele doua camere.
Daca nu pricepi asta, chestie de „artimetica” clasica, esti analfabet politic, motiv pentru care ar trebui sa te abtii in a emite tampenii.
Nici cu 50%, PSD nu va avea premier de la el, caci Dragnea a refuzat o alianta electorala, inscrisa la tribunal, consecinta fiind ca Iohannis stabileste candidatul de prim-ministru.
Citeste comentariul meu din 03.12 si stimuleaza vreun neuron pt analiza.
Si scuteste-ma de scrisul comentariilor cu majuscule, caci devii penibil!

Iulian Mareș spunea...

Huhu...
Dar...ti-e greu sa scrii/faci referire despre coruptia din sistemul cunoscut bine?
De ce mereu despre altii?

Unknown spunea...

@Iulian Mares
De ce sa nu ii "ajutam" pe toti, corect si legal?
Se stie foarte bine ca acel "oskar" este obtinut in marea majoritate a cazurilor intr-un mod extrem de expus abuzului si nedreptatii.
Da, este poate legal dar in niciun caz moral, etic.
Si sa fim seriosi, nici macar legal n u este.
Conditiile de acordare ale "oskarului" sunt clare....criteriile de acordare ale acestui "ajutor" si motivatiile fortate dincolo de limita bunului simt devin hilare.
Este injust, incorect, imoral si ilegal.
De ce sa nu ne "batem" pentru o lege care sa acorde in mod corect tuturor drepturi castigate in ani sacrificati ?!
Sa nne multumim ca "ciupim" cate xeva este nedemn.
Parerea mea.

Unknown spunea...

@ Dan Buzescu SCRIU CU MAJUSCULE - tot asa as putea sa scriu si cu ,, minuscule'' pentru ca mi-e greu sa schimb registrul si nici nu mai vad prea bine . Si daca vrei sa fii scutit , nu citi , ori nu stii sa citesti decat daca e scris cu litere mici ????. Cat priveste gugumania cu 50% , da' fix 50,000000% , scorul PSD , ASTA E DE-AIA CU -2 NEURONI !!!. CUM DREAQ SA FACA FIX 50,000000% ????. nici un vot peste 50% si niciun mandat peste ,, jumatate plus unu''' , vorba madarfackarului basau-basanau ?????. Eu am incercat sa-mi exprim o opinie -in aceiasi masura o dorintza - , ca prin nerisipirea voturilor Psd sa poata avea singur majoritatea - cand esti majoritar cu alta prestantza te duci , esti puternic !. SI-am mai spus ca ,sigur PRU SI ALDE VOR AVEA UN LOC IN GUVERN . Evident , ideal ar fi sa treaca pragul electoral -dar asta se va face prin slabirea PSD. Talibanii si martorii joianului si-ai basaului oricum se vor duce la vot si oricum ei niciodata n-or sa voteze altceva. Oxiurii de la pnl , usr , pmp ar fi bucurosi sa intre si cu udmr si minoritatzi sa faca 50,01% - asta nu se va putea daca PSD AR AVEA SINGUR 50,1 , NU EXISTA 100,2% !!. Electoratul PRU SI alde sper sa fie suficient de numeros si hotarat sa mearga la vot !. Doamne ajuta !!

Iulian Mareș spunea...

All,
De redistribuiri ati auzit?
Iohanis nu numeste premierul....desemneaza si atar! In conditiile expuse de CCR!
Daca desemneaza ce nu o s-a propus de partidul(dele) castigatoare...avertisment cu suspendarea!

Carmen,
Ai oarescare dreptate....dar, in conditiile date este singura varianta!
Niciodata...nimeni nu poate multumi pe toti!...asa ca tot e ceva!

Unknown spunea...

O lege neciuntita de nicio ordonanta ar reprezenta o normalitate de mult timp asteptata in tara asta.
Altfel vom incuraja tot felul de tertipuri si ciubucareli la mica intelegere, pentru un leu in plus la o pensie de rahat.
Si Huhurez, nici macar mult laudatul psd nu a miscat un degetel pentru indreptarea situatiei.
Si noi ca si ei incercam sa "ciupim" cate ceva.
Simplu, corect, legal, drept, moral....Pentru asta ar trebui sa ne batem, nu pentru mica ciupeala a "oskarului", gen ia si tu trei luni sa imi ajunga si mie de trei si sa ia si altii doi...
Dar in niciun caz toti, ca nu ajunge la toti!
Trist.
Iar de votat, nu merita nici macar unul.

CEZAR spunea...

Faza lunga recte LUPIIM...nu ai prea multa minte !

PSD..trece usor de 40% si intra in Parlament si fara ajutorul-votul nostru !
Problema-i sa votam ALDE si PRU...pentru ca sa faca pragul electoral si sa intre la randul lor in Parlament !
Apoi vom avea o coalitie de toata frumusetea ...
Tu vrei ca PSD ..sa faca ..70 &..sa fie iarasi ciuca ironiilor cu partidul Stat ..etc ...
@All..remarcati cum fara exceptie m-alul cu mult tupeu si ..limba sscutita .rotunjeste el TOATE PORCARIILE emanate de la varf...???!!
Recte ..aici..
Carmen zice..,,Conditiile de acordare ale "oskarului" sunt clare....criteriile de acordare ale acestui "ajutor" si motivatiile fortate dincolo de limita bunului simt devin hilare.
Este injust, incorect, imoral si ilegal.
De ce sa nu ne "batem" pentru o lege care sa acorde in mod corect tuturor drepturi castigate in ani sacrificati ?!
m-aresalul cu buzele subtiri:
Carmen,
Ai oarescare dreptate....dar, in conditiile date este singura varianta!
Niciodata...nimeni nu poate multumi pe toti!...asa ca tot e ceva....
Carmen,
Rezolvarea cu 3 sau 6 luni de Oskar...macar ajuta pe unii! Repet...ce nu se interzice este legal!
Cata jegojenie la cei care au inpins aerul cu pieptul ....!!

Dan B. spunea...


@M Lupi:

Te-a atentionat asupra tampenie si Huhu si Cezar, insa, din cei 80 mil neuroni, nu ai gasit macar 2 care sa te ajute la pricepere? Am dat procentajul maxim de 50,0%, la care Iohannis poate respinge propunerea de premier a PSD. Eu as prefera redirectionarea voturilor si catre ALDE si PRU, astfel incat sa le fie asigurat accesul in Parlament, ocazie cu care se poate detine facil majoritatea parlamentara.
Iar redactarea cu majuscule aduce nuanta de „imperativ”, iar cum nu-i vorba despre asa ceva din parte-ti, asta devine o agresiune la adresa cititorilor.