Un produs Blogger.

joi, august 03, 2017

A fost aruncată pe piață o variantă mai digerabilă a Ordonanței privind pensiile militare. A fost puțin deLOVizată.

115 comments
Caricaturi
Tot Sindicaliștii din Penitenciare primesc draftul refăcut al Ordonanței privind pensiile speciale și pensiile militare.
Citiți textul integral aici

ART. VII
- Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 556 din 27 iulie 2015, cu modificările și completările ulterioare se modifică după cum urmează:
1. La articolul 3 se introduc două noi litere, literele l) și m), cu următorul cuprins:
“l) solda/salariu lunar net – solda/salariul lunar brut prevăzut la art. 28 alin.(1) din care se deduce contribuția individuală la bugetul de stat, contribuția individuală la bugetul asigurărilor sociale de sănătate și impozitul pe venit, potrivit legislației în vigoare;
m) pensia militară de stat netă – pensia militară de stat stabilită în cuantum brut din care se deduce impozitul pe venit, potrivit legislației în vigoare.”
2. Articolul 59 se modifică și va avea următorul cuprins:“Art. 59 – Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea și comunicat de Institutul Național de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă un cuantum al pensiei mai mic, se păstrează cuantumul pensiei aflat în plată.”
3. Articolul 60 se modifică și va avea următorul cuprins:“Art. 60 – Cuantumul net al pensiei militare de stat, nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul a pensiei.”

Nota Blogului
Rămâne valabilă și pentru această variantă incalcarea Deciziei nr. 872/2010 a CCR în sensul că menține o diferenta de tratament nepermisă intre pensiile aflate in plata si cele ce vor fi stabilite sau acordate după aplicarea majorărilor  soldelor de funcție prin Legea salarizării unitare.
Fară procedura de actualizare, o pensie stabilită în anul 2022 va fi de cca 5 ori mai mare  decât o pensie stabilită după 15 septembrie 2017.
Instituția actualizării pensiilor militare a făcut carieră încă din anul 2001, prin Legea pensiilor militare nr.164/2001.
Până la tembela OUG nr. 57/2015  nu s-a produs nicio hemoragie de cadre din sistemele de apărare. Abia plafonarea cuantumului pensiei militare a declanșat plecarea masivă de cadre tinere  din sistem.

115 comentarii:

luminita spunea...

ce e digerabil ,dl H . eu nu vad nimic , la ce ne foloseste noua care deja avem pensii? art 59 ? inflatia?care? art 60 si aci tot o balbaiala , lamuriti-ne ca astia s-au hotarat sa ne bage termine sa zic moral

luminita spunea...

STITI de ce se grabeste ministru acesta urat si gangavsa intrere repede cu cateva ordonante? va spun eu.SE va face rectificarea bugetara si el trebuie sa aiba aceste ordonante pentru a putea sa faca rectificarea pe pozitiv,exista o chestie ca in situatia in care ei stau asa de prost cu incasarile sa iasa din clenci , eu zic ca prin 2019 , cine va mai trai o sa o intoarca zicand ca s-a facut o greseala NOI SA NU UITAM acum ma bucur ca eu am votat cu PUR indiferent ce veti zice ,dar cel putin nu ma simt vinovata ,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca salariul Presedintelui era un etalon ce nu trebuia depasit, guvernantii au incalcat regula. Acum toti cocalarii au pensiile sfidatoare la adresa Presedintelui. Lacomia, prostia si politica au distrus conceptul de pensii. O a doua regula de baza a fost ca salariul sa nu fie depasit de pensii. Si aici mita, incardasia si interesele politice au dus la dezastrul actual. Dar cei mai loviti sunt cei cu pensiile extrem de mici, care acum se supun noilor restrictii, la fel ca si cei cu 25-35.000 lei, caci aici este tragedia. Majoritatea pensiilor sunt sub 2000 de lei, cu nivel de contributivitate si vechime, atunci, unde-i dreptatea? Ce se va face pentru zona asta gri, caci ceilalti pot trai, bine merci, cu ce au, ca ce vad acul la TV ROMANIA m-a speriat cu niste pensii desantate! Un mod intentionat sa fie dicrepante si sa duca la acest haos total! V-om intra cu totii in colaps, atunci toti vom pierde si se va ajunge la situatia lui Boc! E mai bine asa?

Bejan Ghiorghe spunea...

Vă rog fff mult să faceti o corectură la titlul acestei postări, in loc de digerabilă,să gasiti un cuvânt similar cu umilitoare,bataie de joc.Până acum au umilit militarii activi prin adoptarea LSU, acum îi umilesc pe rezervistii. Să le fie rusine

Gigi spunea...

Asta era varianta modificată anunțată aici de mine la 2 ore după ce a apărut prima variantă.
Am și eu "antenele"mele!
Mare brânză nu e!
Rămânem "înghețați" pe viață!!!!????

Ein Stein spunea...

Exemplele de pe site-ul SCMD cu sistemele de pensii din celelalte tari NATO nu au nicio relevanta pentru Romania.
Repet, in Romania ocupatia de militar nu exista! Termenul de militar nu se regaseste in legislatia muncii. Are cineva idee cum sunt raportate la ITM ocupatiile conform COR, pas obligatoriu, in derularea contractului de munca?
Aplicarea COR cu 10 grupe ocupationale este obligatorie prin legislatia europeana, trebuia aplicata inca de acum 4 ani. Trebuie atrasa atentia guvernantilor pentru a intra in legalitate, asta e primul pas pe care trebuie sa-l faca Dogaru inainte sa bata campii cu pensiile militarilor din NATO. Abia apoi se poate solicita un model de pensii militare in adevaratul sens al cuvantului. Acum armata si termenul de "militar" nu sunt decat o perdea dupa care se ascund adevaratii profitori. Dupa cum ati vazut la televiziuni militarii sunt facuti albie de porci si apoi se dau exemple cu cei de la SRI, politie, magistrati, etc.
Conform legislatiei europene militari sunt numai cei de la armata, nu mai revin cu ISCO 08, cu institutiile deja demilitarizate oficial dar care sunt printre principalii beneficiari ai pensiilor militare, functionari publici, etc. Cine este interesat poate cauta pe net ISCO 08.
Spunea Olguta Vasilescu ca egalizarea varstei de pensionare intre barbati si femei este obligatorie prin legislatia comunitara, dar si aplicarea COR 10 grupe e la fel de obligatorie, de 4 ani, oare de ce nu se sesizeaza daca tot se bate cu caramida-n piept ca trebue pusa ordine? Oare Tutuianu are idee ca subordonatii lui nu au o ocupatie de sine statatoare si sunt echivalati cu tot felul de surogate din celelalte ocupatii civile?
Primul pas care trebuie facut este recunoasterea ocupatiei de militar si separarea de cei care paraziteaza termenul de militar.
Al doilea pas trebuie facuta presiune pentru aplicarea unui pachet de legi ca in celelalte tari NATO, eu propun modelul american, un model foarte simplu si robust iar pe de alta parte sunt partenerii nostri strategici. Asa Olguta Vasilescu nu va mai turna gogosi pe la televiziuni ca in nicio tara din lume nu exista pensii militare.
Si in ultimul rand, respectarea obligatiilor asumate de Romania la aderarea la NATO.
Simplu, trei pasi mari si lati.
Pentru rezervisti si activi, vreti tratament ca in celelate tari NATO? Asta e calea! Alta nu exista!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ce este benefic in varianta asta? ... de nervi nu îmi dau eu seama?

Ein Stein spunea...

Si-a pus cineva intrebarea de ce s-a dus un razboi total impotriva recunoasterii profesiei si ocupatiei de militar pana acum? Sau cine are de castigat? Sau de ce se incearca minimalizarea importantei acestui proces?
Repet, ESTE OBIGATORIE!
COR cu 10 GRUPE - Grupa Majora 0 Fortele Armate.
Vrajeli ca pompierul "e in razboi permanent cu lupta", ca gardianul are viata grea, politistul e tot timpul in pericol, birocratul isi risca sanatatea de la creionul chimic, bla, bla, nu are nicio relevanta. Militari sunt doar cei de la ARMATA. Nu ca asa vreau eu, asa e in toate tarile plus ca legislatia europeana si internationala specifica acest lucru.

rezervist spunea...

Trebuie sa mi se ofere posibilitatea de a trece la pensia bazata pe contributivitate, pentru ca pensia mea ar fi mai mare decat cea recalculata conform noi legi a pensiilor militare. Nu stiu de unde au scos latratorii astia de la tv ca militarilor li sa triplat pensiile in 5-6 ani. Mi se face greata cand il vad pe Dragnea vorbind despre onoare. Unde scrie in programul lor de guvernare despre plafonarea pensiilor, dar despre marirea nesimtita salariilor politicienilor de la nivel central si local.

Leon spunea...

Dlor Dragnea si Tariceanu de ce nu luati o Decizie Politica Curajoasa si rezolvati foarte usor aceasta problema a pensiilor speciale..!
Aveti de ales una din doua variante:
A.Stabiliti o IMPOZITARE PROGRESIVA
a pensiilor care depasesc 2000 de lei incepand cu 10% si ce depaseste 10 000 de lei poate ajunge la 50%.
Acest lucru se poate face prin modificarea Codului Fiscal.
B. Indexarea anuala a Pensiilor sa se faca in Procente diferite, Procente mai mari pentru pensiile mici si Procente mai mici pentru pensiile mai mari.Pensiile ce depasesc 10 000 de lei nu se indexeaza.Aceasta indexare se face o data pe an prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Aveti curaj sa alegeti una din aceste variante ?

Giovani spunea...

"DACA NU VOM AVEA INITIATIVA, RUSII NE VOR CALARII"....Din memoriile de pe front ale unui general roman.
Asa au inceput si in 2010 pe vremea guvernului Boc....au testat piata cu reducerea pensiilor cu 15% si a salariilor cu 25%....si au asteptat Decizia 872/2010 a CCR, care fara suparare a fost destul de interpretativa privind pensiile necontributive....Astfel, au emis OUG nr.1 si Legea 119/2010, prin care s-au recalculat pensiile militarilor....unora crescandu-le nesemnificativ, altora amputanduli-se in mod brutal un drept castigat.....Nimeni nu a mai spsu nimic, impartind corul cadrelor militare in doua: cei avantajati si cei parliti de lege....tipic strategie Basesciana de a impartii "inamicul" in doua...ca asa e la marina....spargi valul ca sa poti "fura" din marea ce se intinde in fata provei...s-a si vazut unde erau banii furati de la pensiile noastre militare....la ANRP....la Cocos...Udrea si alti beneficiari, care astazi sunt spalati de justitia romana....dar asta e o alta poveste....
ACUM, ACEIASI MESERIE....NE TESTEAZA FRATI CAMARAZI....INCEARCA SI STUDIAZA REACTIA NOASTRA....DEOCANDATA REACTIA ACTIVILOR ESTE FOARTE BUNA....PLEACA...E SI NORMAL SA PLECE....DAR NOI? REZERVISTII? CE FACEM? SCRIEM AICI SI NE RACORIM....VA ASIGUR CA NU ESTE CEA MAI BUNA SI SINGURA REACTIE.....PERSONAL AM CERUT IN SCRIS ACTUALIZAREA PENSIEI LA CSP(CONSILIUL POLITIC SUPERIOR SAU casa de pensii sectoriala) si AM PREGATIT DEJA ACTIUNEA IN INSTANTA....AM "ORDONANTA" SA VA SALUT"!

tehnocrat spunea...

Initial, pe piata au transpirat mai multe modificari pe care PSD+ALDE, doreau sa le faca la legea 223/2015. Opozitia militarilor a fost foarte mare, ceea ce cred ca i-a facut sa imparta aceste modificari in 2 parti: una maine prin oug si alta cu ocazia aprobarii OuG 57/2015.
Daca notam cu:
PB pensie bruta
SLB solda lunara bruta
PN pensie neta
SLN solda lunara neta
si punem conditia PN<=SLN
Rezulta ca cei care se pensioneaza in perioada 15/09/2017-31/12/2017 vor avea o PB daca aceasta este peste 2000 lei, astfel:
- fara omm. PB<=0,784 SLB -27= 78,4% SLB - 27
- omm=10% PB<=86,24% SLB - 30
- omm=15% PB<=90,16% SLB - 31
- omm=20% PB<=94,08% SLB - 32
Obs. SLB probabil ca este cel ce intra in baza de calcul, in proiectul de oug este discutabil acest SLB.
Nu cred ca se vor opri aici cu modificarile aduse la legea 223/2015

iceparu spunea...

Am ajuns ca sunt si proverbe corecte."pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti".Regrete tarzii pentru decembrie 89.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Giovani spunea...

D-NEI OLGUTA VASILESCU, RENOVATOAREA DE BLOCURI DIN CRAIOVA SI DEMOLATOAREA DE PENSII MILITARE!
SANCTA SIMPLICITAS! Exclamaţia reformatorului religios ceh Jan Hus, condamnat la moarte pentru erezie şi ars pe rug în anul 1415.
El le-a rostit când a zărit o femeie bătrână, simplă şi neştiutoare, care aducea vreascuri şi le arunca pe rugul lui, socotind că săvârşeşte astfel o faptă bună, răsplătită de biserică cu promisiunea fericirii viitoare.
O, sancta simplicitas! exprimă constatarea unui act de ignoranţă inconştientă sau de conformism naiv.
SANCAT SIMPLICITAS OLGUTA VASILESCU-SFANTA CREATURA NEVINOVATA...CARE HABAR NU AI CU CE SE MANANCA ARMATA...PE CINE VREI SA ARZI TU PE RUG? PE ACEI CARORA LA REVOLUTIA DIN 89' INAINTASII TAI DIN FSN, LE PROMITEA CA SI LA DECLARATIA DE BLAJ....DREPTURI....SA-TI CITEZ LIDERUL DE PARTID DE LA ACEA VREME..."VA VOM FACE SALARII SI PENSII MARI, VA VOM INZESTRA CU TEHNICA MODERNA, VA VOM ALOCA BANI PENTRU HAINE..."....ASA PROMITEAU LIDERII VOSTRII CU MORCOVUL IN FUND CU TOT CU TUFA SI IEPURE...DE FRICA CA ARMATA NU-SI V-A TRADA COMANDANTUL SUPREM SI O SA FIE IMPOTRIVA POPORULUI....V-ATI TEMUT DE NOI SI MINTEATI CA SI IN CAMPANIA ELECTORALA....NENOROCITILOR! O SA FII CEA MAI URATA DE POPOR, FEMEIE DIN ROMANIA...FI SIGURA CA AI SA O DEPASESTI PE "ILEANA"...SI PE UDREA...PENTRU CA TE-AI CALIFICAT PRIN CEEA CE FACI! LOVESTI IN NISTE BATRANI CE SI-AU DERVIT PATRIA SUB ARME LA VREMEA LOR!

Mario spunea...



De pe Facebook.....

‎Mihail Nicolescu‎ în PENSIONARII MILITARI ROMANI
2 ore ·
COARNĂ A SPUS LA B1 TV. CĂ MÂINE VINERI,04.08.2017 ,LA ORA 10.00 , NE AȘTEAPȚĂ PE TOȚI MILITARII REZERVIȘTI,POLIȚIȘTI REZERVIȘTI , ÎN FAȚA GUVERNULUI. PERSONAL CRED CĂ ESTE SINGURA OCAZIE ,ÎN CARE MAI PUTEM SENSIBILIZA PE GUVERNANȚI ! DECÂT SĂ CLEVETIM PE REȚELE DE SOCIALIZARE,MAI BINE NE VEDEM CU TOȚII LA,, PALATUL VICTORIIA,, ! IATĂ CĂ CINEVA (COARNĂ) NE OFERĂ O ȘANSĂ SĂ PROTESTĂM ! SĂ VEDEM CINE VINE ?! CONFIRMĂ CINEVA ??? DACĂ NU VENIȚI,ATUNCEA VĂ CONVINE CUANTUMUL PENSIEI ȘI FAPTUL CĂ GUVERNUL ANULEAZĂ ACTUALIZEAREA PENSIILOR !

Unknown spunea...

For Mr Ein Stein
1:http://www.pompiersparis.fr/en/presentation/historical
2.http://www.pompiersparis.fr/fr/presentation/historique/la-brigade2.
3. In what wars you fought?

tigri2 spunea...

@mariosoto,& giovani nu mai scrieti cu litere mari , va asigur ca ff putini citesc, nu de alta , dar este obositor .

CEZAR spunea...

SUBSCRIU..cu CONDITIA CA NU TREBUIE ALES CI ...APLICATE AMBELE CONDITII SIMULTAN..!! ESTE ATAT DE SIMPLU...!!!

joi, august 03, 2017
Leon spunea...

Dlor Dragnea si Tariceanu de ce nu luati o Decizie Politica Curajoasa si rezolvati foarte usor aceasta problema a pensiilor speciale..!
Aveti de ales una din doua variante:
A.Stabiliti o IMPOZITARE PROGRESIVA
a pensiilor care depasesc 2000 de lei incepand cu 10% si ce depaseste 10 000 de lei poate ajunge la 50%.
Acest lucru se poate face prin modificarea Codului Fiscal.
B. Indexarea anuala a Pensiilor sa se faca in Procente diferite, Procente mai mari pentru pensiile mici si Procente mai mici pentru pensiile mai mari.Pensiile ce depasesc 10 000 de lei nu se indexeaza.Aceasta indexare se face o data pe an prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Aveti curaj sa alegeti una din aceste variante ?

luminita spunea...

VEDETI CADRAGEA arunca cu fel de fel de vorbe , ca cei ce raman vor avea pensii mai mari sica poate in parlament vin cu alte solutii la indexarea pensiilor . cititi pe surse si vedeti

mosmartin16 spunea...

Daca pensia neta actuala a unui colonel este "nesimtita", ce ziceti - de cea calculata la maxim, in 2022 - de 16285 lei net ?!!! Pot reveni cu calculul exact , pe articole, conform Legii 153 / 2017 ! Alooooo, ati auzit de Decizia CCR 872 din 2010 ?!!! Aloooo, ati auzit de discriminare pentru doua cadre militare care au aceeasi vechime, functie,grad, gradatie, sporuri, dar ies la pensie in perioade diferite ?!!!!! Aloooo, cu inflatie negativa stiti ca actualul rezervist moare cu ce are in prezent ?!!!! Cica respect pentru fortele armate ale tarii ! Vorbe,vorbe, vorbe !!!

iceparu spunea...

Ati vazut cum manipulati ,cetateni ai Romaniei denigreaza militarii.Ce popor este cel ce isi batjocoreste armata proprie.Si mai au si nerusinarea sa vorbeasca de patriotism.Nu doresc sa fie nevoie dar in caz ca va fi nevoie nu misc un deget.

luminita spunea...

CITITI la AGERPRES , CONSTANTIN SPUN E TOT CE AR TREBUII SA FI SPUS idiotul ala de TUTUIANU , care vad ca fiind in guvern nu vrea sa isi piarda functia politica ,rusine civilule

tigri2 spunea...

Pana pe 15 septembrie , majoritatea celor care pot, vor iesi la pensie , ce-i mai grav este la armele tehnice si la specialisti de clasa care nu se fac peste noapte sau prin numiri. Este o criza de piloti militari , peste tot. Mitingul de la Borcea de saptamana trecuta s-a amanat deoarece pilotii si tehnicii au refuzat sa zboare , asta nu spune nimeni, nicio televiziune tembela.La MI este lipsa acuta de piloti, au adus 10 piloti tineri din scoala , ce folos , abia peste 10-15 ani vor fi apti sa execute singuri (cdt.echipaj) o misiune , pana atunci cine va mai actiona noapte si ziua in conditii meteo grele-ma-sa cu ochiul de sticla , iar vor urla ca aviatia este la pamant. Au lipsa 20 de piloti si 15 dosare de pensionare asteapta rezolvarea . In misiunea de stingere a incendiilor de padure de la Herculane , singurul pilot care poate actiona, colegul meu Comandorul Ion Colcigeanu, cel pe care presa de scandal il tot ataca, pe nedrept. De 10 zile se lupta cu focul si a facut minuni, cum minuni am facut si noi , la inundatii , cutremur, salvari de oameni si materiale/animale, montat stalpi de energie electrica , si alte misiuni in folosul umanitatii, armatei romane sau altor armate , si acuma drept recunostinta ne-au scos zborul din calculul pensiilor , de ce ? O sa fie jale, tara, noi, vom avea de suferit, pe politihoti ii doare-n spate , doar nici .urul nu-i departe!
Sa va dau un exemplu ;
-misiunea de stins incendii cu elicopterul Mi-8 sau MI-17
+Are acrosata o bena cu capacitate de 1500 litri, cablu de pana la 40 metri lungime care daca intra in balans poate duce la ruperea / dezechilibrarea elic>>catastrofa, de aceea trebuie actionat milimetric si cu un efort extraordinar , dupa doua ore de zbor esti terminat. Cu bena atarnand se duce deasupra unui baraj / lac si o incarca prin zbor deasupra apei, la fel de dificil (1% dintre piloti , cu peste 2000 de ore de zbor si cu "mana", pot s-o faca). Dupa aia te deplasezi deasupra incendiului ,la vreo 100-200 metri si declansezi curgerea apei din bena >>fum, vant, etc , fumul poate duce la intoxicare sau chiar oprirea motoareler.-Saptamana trecuta lui Colci i s-a rup cablul de actionare deschidere bena , era intr-un pericol real de catastrofa...pe cine intereseaza, stiu doar sa spuna "pensii si salarii nesimtite" , cu toate ca ei sunt cu "musca pe caciula". Hotii striga "hotii"
tara s-a dus ".ulii de suflet" si boborul tace si injura Armata!

Huhu Rezea spunea...

Deocamdată, ordonanța nu apare pe ordinea de zi a sedinței de guvern de astazi

tigri2 spunea...

ADRIAN TUCUIANU UN ALT DIOGENE AL GANDIRII CONTEMPORANE

Acesta a prezentat şi câteva date statistice:

În evidenţă MApN există 78.932 de beficiari de drepturi de pensii şi drepturi sociale din care 78.803 persoane care beneficiază de pensii militare de stat şi 129 de persoane beneficiare de alte drepturi sociale.

Pensia media în luna iulie în MApN este 3.292 de lei.

Pensiile sub 3.200 de lei sunt de 60% din total.

Pensia cea mai mare în MApN este de 33.500 de lei şi aparţine unui magistrat militar.

În cazul militarilor de carieră, pensia cea mai mare este de 29.992 de lei. Este vorba de un fost director de regie autonomă.

Sumele alocate lunar de la bugetul de stat pentru plata pensiilor militare se ridică la 270 milioane de lei.

1288 de military au ieşit la pensie de la începutul acestui an: 998 au îndeplinit condiţiile de pensionare, 290 reprezintă treceri în rezervă

De la 1 iulie 2017 au trecut în rezervă 155 de militari din 998 cadre militare ce au îndepinit condiţiile de pesionare.

Ok, dar le adresez urmatoarea intrebare acestor GANDICOTACI ai epocii actuale:
- istetilor , dupa iesirea masiva la pensie trebuiesc ocupate aceste functii si veti plati si pensiile si salariile celor reincadrati, unde-i castigul domnilor politicieni , mediocri la economie si corigenti la ARTIMETICA???

Marin spunea...

http://www.stiripesurse.ro/guvernul-a-decis--soarta-oug-ului-pentru-pensiile-speciale-va-fi-tran--ata-in-sedinta-de-azi_1211560.html

Leo spunea...

Daca s-au sucit , atunci insemana ca nu le-a ajuns NOAPTEA sa definitiveze "textu".
Tuguianu spunea ieri la A3 , ca este un grup de lucru (nr. scrieam eu acum o saptamana si din cine e format acest "clan de lucru"), care "lucreaza la text".
Nu mai stiu pe unde am auzit la TV, ca MApN-ul este coordonatorul acestui text si tot MApN-ul "da aviz obligatoriu" , in timp ce SRI-ul care a dat aviz negativ inainte , acest aviz al SRI-ului "este doar consultativ". Eu va spun , ca decat SIE ne mai salveaza...
PS
Iulian , cum sunt draperiile la ACADEMIA GOGOL ? Daca sunt trase e de bine...

CEZAR spunea...

@/T-2MaKiss..
..este o mare criza si de avioane ...asa ca nu te mai stresa ..!!
Se compenseaza ...
Noii piloti se vor forma pe F-16..22..35..Vor alimenta in aer si vor ateriza in mijlocul Pacificului noaptea pe furtuna ...mare ..!!

luminita spunea...

apare in ca ordonanta chiar la inceput ,

Leon spunea...

Poate sa apara pe ordinea de zi suplimentara !

gheo spunea...

Daca ”jumulim coco-gaina” postata la titlu si ne facem o perna o sa dormim mai linistiti ?, nu prea, ”ce-i in mintea gainei aleia nici cucosul nu mananca !” iar daca ar sti ce ”gaina are in cap, si-ar lua ...lumea in cap”, noi nu, pentruca trebuie sa suportam se pare ”pensiile jumulite da gaina aia”.

Ela Pop spunea...

Nu apare ca alesii lucreaza de marti pana joi, in rest sunt in weekend!

Mario spunea...

Tigri2 , nu eu am scris cu litera mare,eu doar am copiat si am postat ce a scris Mihail Nicolescu pe facebook , ...greseala mea este
ca nu am pus ghilimele...scuze.

tigri2 spunea...

Nu apare , nu apare dar acum 10 minute au discutat-o iar ai nostri, bravi ca brazii au spus"Multumim din inima partidului" si ne-au lasat in ...rahat"

Ela Pop spunea...

Sedinta se da in direct pe A3

Dan B. spunea...


Cloța olteanca a spus in sedinta de guvern ca o pensie stabilita in 2010, la cuantum de 7.000 lei, s-a triplat prin Legea 223/2015, ceea ce-i o minciuna grosolana.
Nu avea cum noua lege sa-i cresca in asemenea maniera cuantumul, caci nu putea fi majorata solda omologului activ cu 300-400 % in perioada 2011-2015, cand si pensia militarului a fost contributiva, conf. Legii 119/2010.
Daca pensia respectiva a avut o asemenea evolutie, presupun ca ea a apartinut tot unui magistrat militar, ce nu a facut obiectul legii lui BOC, mai ales ca guvernantii s-au „inghesuit” si in acea perioada sa dezvolte anvelopa salariala a magistratilor catre limite superioare excesive.
Si, apropo, daca mi-aduc aminte, MCV-ul pe Justitie a impiedicat accesul României in spatiul Schengen, adica s-au majorat mai mereu retributiile celor care au prestat de o calitate precara!

luminita spunea...

IN toata idiotenia ast nu vad nimic despre faptul ca anumite drepturi le ai numai dupa pensionare , cum sant OM si conditiile de munca . dece?

iceparu spunea...

La politisti le-a marit soldele cu 15%.Nu mai inteleg nimic decat ca pensionarii trebuie aruncati la cosul cu gunoi.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ai de gând să oprești plagiatorului, cu sau fara "-" ... ?!
Lăsând la o parte locul, rolul, scopul și misiunile UM și MU de CAM în contextul reliefului României, kiar nu mai suport alogeni pe acest blog.... dacă era IT adevărat de pensionare de la Oracle România, cel puțin!

Leo spunea...

1. Ce "urgenta" aveau mincinosii ,( ce ARDEA ), din moment ce abea pe 15 sept. intra in vigoare OUG LOV , iar parlamentul se intrunea pe 04. sept. 2017. ?
2. Ratiunea unei OUG s-a datorat faptului ca guvernul rosu nu poate face rectificare bugetara , decat raportamndu-se la legi care la data rectificarii sunt in vigoare si pe care conteaza la rectificare.
3. Tuguianu a dovedit ca este un simplu politruc sinecurist care completeaza gasca de politruci sinecuristi padurari , veterinari , merceologi ,,et. ( Am auzit ca nemaipomenitul om politic si de stat , fostul ministru al MApN-ului , si-a gasit o sinecura de "sef de birou" prin MApN. Va dati seama ce impostori incompetenti si oportunisti, sunt acesti politruci pesd-isti. Nici 2 zile padurarul si merceologul dar si veterinarul nu ar rezista intr-o firma privata bazata pe competente nu pe sinecuri.
4. Sa-i votati intr-una pe acesti psd-isti HOTI , PENALI , PENABILI , MINCINOSI!

tigri2 spunea...

@Frumosilor, baftosilor, norocosilor, hai sa va ghiceasca mandea in boabe de muc uscat...dintre cei "informati" de pe aici ,care stie ce contine OUGul cu privire la pensiile militarilor....

Studiind articolele din legea 223 modificate in sedinta de azi(5 modificari esentiale care au urmatorul principiu : "... sa nu se schimbe nimic , decat pe ici pe colo, in partile esentiale".
Continuind sarabanda discriminarilor si incalcarii Constitutiei se pot fromula urmatoarele :
DISCRIMINARI:
-pensionarii iesiti in ani diferiti la pensie, la aceiasi situatie juridica au pensii in cuantumuri diferite;
- se disting mai multe categorii in functie de data pensionarii ;pana in 1999,2009, 2016 si 15 sept 2017
-elementele dupa care se calculeaza baza de calcul sunt diferite
-militarilor li se indexeaza pensia doar cu rata inflatiei iar civililor ,pe langa asta se adauga si marirea punctului de pensie
INCALCARI ALE CONSTITUTIEI
-art.40 al OUG-57care scade aplicarea cuantumului bazei de calcul la 65%
-limiteaza plafonul la 85%
-taie anumite sporuri in neconcordanta cu drepturile acordate altor categorii sociale (prime, premii, plata cu ora, etc )
- pensia suplimentara este introdusa in baza de calcul
-nu se valorifica toata vechimea acumulata
- pensia se impoziteaza de doua ori(calculand la valoarea netului salariului activului si apoi impozitand-o cu 16%

Unknown spunea...

Buna ziu ! Daca paote sa ma lamureasca cineva - recalcurea pensiilor militare va continua ?

Dan B. spunea...


Si când mi-aduc aminte ce zbateri am avut cu totii, pentru mizeria cu acei coeficienti de salarizare din Legea 153/2017, in care tot cloța olteanca a decis cum a vrut, stabilind o ierarhie de tot rahatul pentru militari, comparativ cu celelalte categorii socio-profesionale, ......
Desigur, pe atunci eram direct interesati, insa mai marii peste Armata, exact aceiasi ca si azi, se scarpinau in cur si faceau „bilute”, desi era vorba incl. de soarta lor!
Ce s-a ales de LSU? Toti alesii neamului, indiferent de la ce nivel (presedinte, senatori si deputati, ministri, secretari de stat, primari, consilieri judeteni, municipali si locali), au intrat deja in posesia majorarilor acordate corespunzator anului 2022, chiar daca draftul includea etape anuale de acordare, restul .... D-zeu cu mila, dac-or mai fi bani!

Azi, la sedinta de guvern, a vorbit Carmen Dan, care a cerut majorarea lefurilor politistilor cu 10 %, desi anterior, la debut de iulie, s-au majorat soldele militarilor cu 15 % pentru reducerea decalajelor.
Acum, avand in vedere valorile absolute, cei 10 % de la MAI echivaleaza cu 15 % la MApN, adica s-a revenit la decalajul anterior lunii iulie.
Apoi, a debutat LOV cu o tampenie cat casa, cum ca o pensie de 7.000 lei din 2010, prin Legea 223/2015, a ajuns la 22.000 lei, ceea ce logic si legic este imposibil, mai ales ca in perioada 2011-2015 a existat la militari pensia contributiva. Sase fi marit cu 200-300 % soldele asa mult? Nu cred!
Ati auzit sa fi zis ceva Tutuianu? Desigur ca nu, el era ocupat sa-si faca bilute cu mucii din nas!
Insa, cu certitudine, si aceasta pensie apartine unui fost magistrat, caci toti guvernantii s-au „inghesuit” sa dezvolte masiv anvelopa salariala aferenta judecatorilor si procurorilor; iar cum pensionarii proveniti din acest sistem beneficiaza de actualizarea „militara”, .........

Leo spunea...

- Dinu Marian :
Raspunsul competent poate ti-l va da H-ul.
Eu cred ca recalcularea va continua pana se va finaliza , apoi vor incepe cu calculul actualizarilor asociate L 152/2017 ( pt. a fi "actualizate" soldele de functie ale pensionarilor cu 15%. )
Nu cred ca va ramane asa cu OUGLOV, dar daca va ramane , ar fi singura ACTUALIZARE conf. art. 60 din L223/2015.
PS Academia GOGOL are jaluzelele trase. De aceea cred ca nu va ramane asa. Asa-i Iulian ?

Iulian Mareș spunea...

Erata la postarea de mai sus:
CAM = VM, vina aparține și textului predictiv!

Leonard ,
Toată clasa politică din ROU are aceleași vicii și "calități"!
Pe viitor voi da cu toți pe la ștampilă! ... :))

Mihai spunea...

Dovada suprema a faptului că ”gașca guvernamentala” muncește si nu gândește consta în faptul că neajungându-le banii pentru aplicarea LSU au luat-o pe hei rup si au gasit solutia magica stil ”JUVEȚII„ lui Dragnea (juvetele sef) dând o OUG prin care stabilesc ei în ”adunătură” pe lânga găina fiartă cu pene cu tot, precum că pentru cei care apăra țara și ordinea publică si crapă în tancuri,tab-uri ,sau sunt injunghiati mortal ,ect baza de calcul pentru pensii să fie 65% INDIFERENT DACA ACESTIA AU FOST IN ACTIVITATE PILOTI,PARASUTISTI,SCAFANDRI, TANCHISTI,ARTILERISTI ,RLc ,POMPIERI ,JANDARI, FINANTISTI ,SEFI DE RESURSE UMANE, SEF LA ALIMENTE ECHIPAMENT,MECANICI DE BORD AVIATIE, GENISTI,ARMAMENTISTI,ETC
Si Lenin se scoala când aude de un așa egalitarism !!!! De Stalin ce să mai zic !!!!
Și asta nu ajunge;
Ca să aiba bani pentru a pune in practica ideile utopice cu LSU ale găinii bete , mesenii din ”adunătura” numită guvern au aprobat si vezi doamne ca pensiile să fie doar ”indexate” cu rata inflatiei adica adio si ce se mai dadea la toti acel 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie.
Apoi zic ei ca dacă cuantumul după indexare este ”mai mic” rămâne în plata cuantumul avantajos ??????
Adică cuatumurile iesite pe L223 mai mici decât cuantumurile în plata vor fi indexate ,urmând ca pâna când cuantumul indexat nu depăseste cuantumul în plata pensionarul să nu vada ceva leuți în plus.
Rușinos și că au indus trepădușilor din televiziuni idei că avem pensii de zeji de mii pe lângă multe alte neadevaruri iar acestia le dau pe trompeta fara o minimă documentare de crapă de ciuda tot poporul si babele la povesti. Și cei mai grav ,făra nicio corectie din partea ministrilor in cauză.
Firea-ți a dreak de juveți banditi conduși de juvetele șef care lucreaza doar prin interpuși.
Ati auzit domnilor Huhurez ,Iceparu , Tehnocrat ,Mareș fidelizati la tehnicile psd de adunat voturi. Macar de nu l-ati fi înjurat pe cel care a spus despre promisiunile fara numar ale psd că ”până la alegeri vor da orice iar după alegeri vor lua” .
Si asta nu că alte partide pline de borfași ar fi mai aplicati la situatia militarilor. Din contra.
Marea nerealizare electorală a juvetelui sef consta in faptul ca prin interpusul Iordache nu a putut implementa din cauza deciziei CCR și LEGEA SPECIALA PENTRU PENSIILE PRIMARILOR SI A PRESEDINTILOR CJ.
Poate după majorarea salariilor cu 300% mai înceaca incă odata dacă si găina iubitoare de administratie ridică coada.
....dreak de juveti nenorociti ......adică 65% pentru toți indiferent de ambalaj ?
O fi actualizarea cf art 60 o problemă insă să nu uităm ”juvetii tot juveti râmân ” chiar dacă-și pun stemă-n frunte.

Leon spunea...

Cu aceasta Ordonanta de Urgenta aprobata de Guvern astazi mai mult ca sigur ca Procentele de 65% si 85% vor ramane neschimbate in OUG.57/2015 si va cuprinde probabil si modificarile aduse de Ordonanta de astazi; Se vor elimina si multe sporuri nepermanente din Baza de calcul! Dar noi trebuie sa luptam in continuare pentru eliminarea discrepantelor majore dintre cuantumul pensiilor in functie de anul iesirii la pensie..!

Ela Pop spunea...

Actualizarea cu 15% se aplica tuturor pensionarilor sau numai la cei din MApN? Cu ce data se actualizeaza? Multumesc domnule H Rezea!

Huhu Rezea spunea...

@Dinu Marian
Recalcularea va continua potrivit OUG 57. De asemenea, se va aplica si actuaizarea cu 15 % pentru că art. 60 din Legea 223 era în vigoare când a s-a emis Legea 152/2017.

După 01 01 2018, când se va aplica majorarea cu 25% a soldei de funcție și a soldei de grad pentru personalul militar activ, atacăm încălcarea dreptului în contencios administrativ, Legea 554/2004, Art. 9, ridicând excepția necontituționalității Ordonanței LOV,invocând și Decizia 872/2010 a CCR.
Ordonanța creeaza o diferenta de tratament nepermisa intre pensiile aflate in plata si cele ce vor fi stabilite sau acordate, situație declarată deja neconstituțională.

luminita spunea...

DLW H ; ASA; DAR sa vedeti ca la toamna , dupa ce scapa de cine voiau sa scape o sa o intoarca ca la ploesti, sau cine stie , nicu nu vor aplica laegea salarizarii . Am mai putea sa facem ceva in comun semnaturi de la toti cei care vor sa semneze opetitie ca sa mergem in contencios adminstrativ ,asa cu toti

Leo spunea...

Cum adica "atacam"? Care (noi) atacam in contencios administrativ? SCMD -ul , ANCMR -ul ?
Nu inteleg , cum "atacam " la modul general ?
Sau atacam fiecare prin procese individuale ? Ce se intampla cu procesele pe rol in care nu se mai poate ataca deoarece s-a depasit stadiul procesual când trebuia facut.
Intreb ca pana in sept. nu am pe cine intreba si vreau sa dorm linistit.
Flavius, prietene , ce faci de ce nu mai scri ? Sa sti ca e mare plictiseala pe blog fara tine chiar si pt. o zi....
Iulian esti in vacanta ? Poti trece pe la "ACADEMIA" GOGOL sa vezi cum sunt jaluzelele ?

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Eu înțeleg că stai prost cu geografia și cu istoria, dar nici după ce ți s-a repetat de atâtea ori nu ești în stare să reții că Alexandria este în Muntenia... nu în Oltenia?

Unknown spunea...

Multumesc !!!

CEZAR spunea...

Cum a ramas cu plata la ora de ..zbor si CiuKallata ..moca..?
Intreb eu pentru ca T-2MaKiSS si Buzescu ..,,fac bilute si ...ii doare in c-r" (l-am citat pe Buzescu !)..

R-26500 spunea...

@ Huhu Rezea vineri, august 04, 2017. Ordonanta fascista zice negru pe alb "“Art. 60
Cuantumul net al pensiei militare de stat, NU POATE FI MAI MARE DECAT media
soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul a pensiei.”

Cu aplicare inca din aceasta ... luna! Prin urmare,tot ce iese in plus la pensie, fata de actualul cuantum, cu actualizare sau fara, astia taie. Si nici nu mai poate opera faa cu cuantumul mai avantajos. Articolul este extrem de clar in acest sens. Este imposibil sa nu scada pensii!

A se retine si faza ca dintre toate pensiile de serviciu, doar la cele militare au bagat prevederea ...mentionata.

Leo spunea...

SUPER LEON , AI PUS DEGETUL PE RANA.
te citez :
"Dar noi trebuie sa luptam in continuare pentru eliminarea discrepantelor majore dintre cuantumul pensiilor in functie de anul iesirii la pensie..!
=== Eu as mai completa , ca datorita elementului de calcul al pensiei numit BAZA DE CALCUL , s-au creat aceste DISCREPANTE , DIFERENTE , DISCRIMINARI.
Dupa calculul "actualizarea" HOTILOR , un maior "translatat" din '89 in 2016 , are o BAZA DE CALCUL ACTUALIZATA de 1700 lei ( adica acest mr. din '89 ar avea o solda lunara de 1700 lei in 2016 dupa cum au "actualizat" HOTII) , in timp ce un mr. in anul 2016 are o solda lunara NETA de min. 4000 lei.

Huhu Rezea spunea...

@R26
Problema este și la art. 59. Eu înțelegca actuala indexare, botezată de LOV ca actualizare, se va aplica doar cuantumului calculat/recalculat, nu cuantumului în plată, cum a fost în ultimii 2 ani.
Art. 60 în noua redactare este complet rupt de art. 28. Baza de calcul din 28 este deja actualizată la data deschiderii dreptului de pensie și se referă la valorile brute. Proștii de astăzi nu știu ca impozitarea pensiilor a fost justificată in anul 2000 tocmai de faptul că pensiile contributive sau militare se calculau din salariile/soldele brute, nu nete. Vai, pe ce mâini nepricepute am ajuns!

R-26500 spunea...

@ Huhu Rezea vineri, august 04, 2017. Extrem de posibil. In situatia asta ne-au ...utut complet. Daca cumva nu este o alta varianta a textului OUG decat cea de la Penitenciare, CAP-isti scrie pe pensiile noastre!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Haideti sa va zic ce cred eu: Este o intelegere secreta intre guvernantii pesedisti si Ihannis sa se produca niste zvonuri credibile, de speriala pentru corifeii cu stele aurite si Coloneii incomozi din institutiile de forta, pe acest fond sa se autopensioneze toate elitele basiste care incurcau si guvernarea si pe Dl. Presedinte, Klaus Iohannis, apoi la baza acestei intelegeri reciproce sa fie si acceptarea actualei guvernari ca actualul Presedinte sa mai obtina inca un mandat. Este o credinta a mea pe care n-am s-o abandonez si cred ca asta este, la urma urmelor.
Apoi, dupa ce se curata tot terenul de mine anti tanc, anti personal, gunoaie, muraturi si laturoaie, sa se aplice niste normative mai acceptabile in domeniul pensiilor institutiilor de forta. Nu se baga nimeni peste Justitie, pentru ca le iau curul foc daca si-l baga in marsalier acolo, insa principalii vizati deja si-au facut bagajelile.
Va urma iar o ticluiala brusca, neasteptata, sa le impoziteze progresiv pensiile, dar asta o s-o vedeti cand lucrurile se linistesc cu cei iesiti intempestiv la pensie, si chiar inainte de a se indrepta lucrurile in domeniul pensiilor institutiilor de forta. Nu vedeti toata guvernarea ca evita ostentativ sa vorbeasca despre impozitarea progresiva ca sa nu-i tina pe loc in sistem pe dusmanii lor de clasa? Atacul se va da noaptea, brusc si pe furis, tineti minte, cu impozitarea progresiva la pensiile nesimtite! Despre noi, asa nu se vor incotoponi lucrurile cu ordonanta asta, pentru ca linistea le va fi spulberata zilnic si li se slabeste guvernarea iremediabil.
Nu trebuie sa fii mama Omida sa intuiesti tot ce am afirmat eu aici, va trebuie numai sa tineti minte ca acum este doar o furtuna intr-un pahar cu apa ca sa fie speriate fantomele, ultimile ciume ale basismului sa iasa in par, cu totii, la pensie! Pe urma vor fi suntati de-o sa le sara ochii din cap! Ca banii s-au dus dracului, sacul e gol si ii ajungem pe greci din urma la faliment, daca nu se merge pana la capat cu niste frane pe pomeni!

mosmartin16 spunea...

Pentru Huhu si radu catalin : pe R265000 demonstratia mea a deranjat ! Poate am gresit, asa ca puteti sterge postarea ! ( n.n. - cea referitoare la simularea discriminarii ).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Domnule Huhu Rezea, eu tot nu pricep: Stiti ca am pensia recalculata pe minus, asa mai sunt inca 80% dintre rezervisti. In acest caz, indexarile actuale cu rata inflatiei, nu se mai aplica celor pe minus? Asta ar insemna ca cei care au real 500 lei pe luna, asa vor muri, iar eu pana la moarte nu voi mai beneficia de nici u leu?

Mihai spunea...

@ Huhurez
Tot un dreak. Cât timp găina bate în masă cu prazul toti se naturalizeaza .
Mare pagubă pe A3 si RoTV că l-au slăbit pe presedinte din vizor si i-au luat la ochi pe rezervistii armatei române ca fiind nesimtiti asmutiti fiind de gasca psd-ista.
Hei ,hei ,trecui în vizita pe la Vâlcea ,Ranca , Voineasa.
Concluzie;
Să-i bagati la pârnaie pe toti ăia care au distrus Voineasa si Vidra alaturi de găina beata de la muncă plina de ură pe sindicalistul politist la comun cu seful ei de partid.
Bravo Dana Grecu ca-l ajuti pe Pricina sa se apropie cât de cât de adevar.

Dan B. spunea...


Domnule Olescu,
Din partea dtale, nu ma asteptam la asemenea gafa de interpretare din parte-ti!
OUG-LOV actioneaza pentru cei care urmeaza a iesi la pensie, iar de anul viitor, orice calcule s-ar face vs inflatie, cuantumul aflat in plata in dec 2017 nu va scadea pentru eventuala inflatie negativa, incl la mine, la cuantumul de dupa emiterea deciziei in baza Legii 223/2015.
Sau ati vrea sa-mi spuneti ca eu, dupa apx 1,5 ani de asteptare, voi primi o decizie a pensiei militare de stat conf. acestei noi OUG, ramânand in plata cuantumul din dec 2015?

Leo spunea...

H-ule te citez din 02.08.2017.
" @Leonard
Nimeni nu-ți răspunde pentru nimeni nu te crede atât de neajutorat încât să nu poți citi art. 102 din L 263 ca să vezi ca valoarea punctului de pensie se indexează anual cu rata inflației și cu 50% din creșterea salarială medie.

Imi imputai ca de ce le-am atras atenția guvernantilor ca baza de calcul al pensiei din art. 28 nu coincide cu baza de stabilire a contribuției individuale de la art. 31.
Orice instanța poate da câștig de cauza unui nou iesit la pensie pe neconcordanța dintre art. 31 si 28.
Trebuie să vada și domnul Tutuianu ca Vasileasca si obsedații de pensiile militare atenteaza la Bugetul ministerului prin diminuarea incasărilor la CIBS.
De altfel, se pare ca aceste necorelari dintre prosteasca ordonanța încropită de LOV și restul L223 precum și posibilele susceptibilităti de neconstituționalitate scoase în evidență pe site-urile de socializare ale militarilor au determinat bătaia în retragere a obsedaților care, în loc să documenteze încălcarea legii în stabilirea unor pensii cu adevărat nesimțite, plafonează sine die pensiile tuturor militarilor.
Nu ma deranjează ca și pensiile speciale au fost aduse la procentul de 65%. "
==== Comentez :
L-am auzit azi pe Dogaru , spunând exact ce intrebam eu , adica ca Este discriminate intre civili si militari , deoarece pensiile civile "SE MAJOREAZA" cu punctul de pensie si in plus se si INDEXEAZA cu rata inflatiei , in timp ce pensiile militare sunt decat indexate cu rata inflatiei.
Deci LICHELELE PSD-iste , nu au luat in considerare acel aspect de armonizare al art. 31 cu art 28 si art. 60.
NU VA RAMANE ASA . SERVICIILE II VOR TERMINA PE ACESTI HOTI , PROSTI , INCOMPETENTI care sunt un pericol pt. ROMANIA prin INCOMPETENTA LOR.
* Iulian , cum sunt jaluzelele la "ACADEMIA" GOGOL ?

ifrim spunea...

Aveam mustrari de constiinta ca am gresit votand PRU.Azi nu mai am!

iceparu spunea...

Iar ati inceput sa face calcule de parca astea ne-ar ajuta cu ceva.Ne-au tras-o si trebuie sa cautam ceva care sa-i doara.Dece sa nu le o tragem si noi.Cautati forme si metode.
T3@E randul lui Iohhan.Iohan tace de unde deduc ca il cam doare in papuci de dedicarea ta.
Ti-am spus si repet.Sustin PSD pana in momentul in care ma loveste.M-au lovit si voi reactiona .

tehnocrat spunea...

Pt Dl Cezar
Am fost la Festivalul UNTOLD 2017 sa fac un sondaj de opinie cu ora de zbor si ciukalata.
Cu ora de zbor n-am gasit nimic, cu ciukalat or zas ca cei care au avut-o in norma, sa si-o faca acasa, in anii cand li se actualizeaza pensia cu rata inflatiei.
Daca le rezulta o pensie mai mica, inflatie negativa, se pastreaza penzia in plata, dar se anuleaza ciukalata din meniu.

Leo spunea...

Pt. voi toti ....
https://youtu.be/xRdaqXUyJHQ

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Pai...altfel ce rost avea să mai precizeze că s aplica cuantumul în plată după noua actualizare cu inflația.Stai cu pensia de 600 lei până cu țârâita ajungi la 1200.
Asa se întâmplă când instituțiile militare și Casele Sectoriale sunt conduse de pămpălăi care se sperie de o găină care se dă cocoș.

Iulian Mareș spunea...

Bontaș Adrian
Revizuiește-ti vocabularul și limbajul de programator ... Oracle ROU!
Nu suport să te atingi de VM întrucât eu am primit brevetul lângă Sfinx prin 82-83!
Și nu te ambala căci am avut o subordonată tot specialitatea ta, venită tot din structura unde te făceai că muncești legând imprimantele de PC!...
Nu fii țopârlan căci te pot înjura și în direct, de miercuri când revin in țară! Referitor la colegul Ciuca...l-am rugat să iasă la pensie...nu demisie, caraghiosule! Daca aveai 2 neuroni înțelegeai sensul și relația militară și temporală!

Leonard,
Nu numai jaluzele trase ci și obloanele și de execută bruiaj local, de îți moare semnalul în orice rețea!
Nu va rămâne așa.... Unii vor plăti pt idei, alții pt fapte și fraierii pt pasivitate și servilism!
Problema este mult prea gravă decât scapă de sub cosmetizare!

ifrim spunea...

@Tigru al III lea.Degeaba a incercat Dana Grecu sa-l ajute pe Pricina daca acesta a uitat vocabularul acasa.Cand ai doar 1 min. la dispozitie/ interventie trebuie vorbit la foc automat precum Coarna .De ex. cand Grecu a amintit de pensia lu ma-sa trebuia replicat ca ma-sa a fost platita la 8 h.

Leo spunea...

Pt. Iulian , dupa ce confirma ca jaluzelele la "Ac.GO" sunt trase.
https://youtu.be/hbHKthcvILQ

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
La MApN pensia medie este de 3200, iar 60% din pensii sunt sub aceasta sumă! Asta dacă ești dispus să reții!

Baza: http://www.stiripesurse.ro/ministrul-apararii-atac-la-generalii-care-s-au-grabit-sa-prinda-pensiile-speciale-uria-e_1211531.html

Dan M spunea...

Mai digerabila, poate, dar tot ne sta in gat!

1% pentru fiecare an peste 25 si 3-6-9% pentru pensie suplimentara devin practic INUTILE in legea modificata.

Concret, pentru o baza de calcul de 4000 si o vechime de 20 ani:

Pensia bruta, calculata la 65% din baza, si FARA spor pentru pensia suplimentara:
4000 * 65% + OMM = 2600 + 520 = 3120

Pensia neta: 3120 - impozit = 3120 - 179 = 2941

Solda lunara neta = 4000 - CAS - CASS - impozit = 4000 - 420 - 220 - 538 = 2822.

Comparati acum pensia neta calculata = 2941, cu solda neta = 2822.

Omul nu va putea primi pensie decat 2822, deci practic i se fura 119 lei din OMM-ul acordat prin cu totul alta lege. Daca a avut grupe de munca si a platit pensie suplimentara, a fost absolut degeaba, oricum nu le poate valorifica.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

PSD=CRETINI ALIENATI MINTAL!

Gigi spunea...

De vreo 3 luni spun că noi militarii vom fi proștii de serviciu ai acestor vremelnici conducători și că celelalte pensii adevărat speciale nu vor umbla la ele!
Art.acelea introduse în această criminală Oug,sunt așa de ochii lumii.Ținta suntem noi,SNAOP.
Noi am sărăcit bugetul,noi am furat,noi suntem răul acestei țări,noi și noi și iară noi.
În 7-8 ani,vom fi asimilați foștilor CAP-sti și ne vor da ăștia ajutor social dacă nu reacționăm,și vom trata problema cu responsabilitate,uniți într-un sindicat unic,condus de oameni responsabili,cinstiți și loiali camarazilor lor.
Infiltrații,jigodiile,depistați și eliminați din vârfurile de conducere,atât la nivel de conducere central cât și local,altfel vom avea surpriza ca acesta,să fie penetrat și destrămat de acești indivizi,încă de la formare.
Vedeți bine că și aici sunt asemenea elemente destabilizatoare.
Altfel nu avem nicio șansă cu aceste lichele politice!

Ce să mai dezbatem? Răul a fost făcut!Ce vedem,până acum, este faptul că,vom fi înghețați pe viața!Ce ne-o mai pregăti idioții roșii,vom vedea!
Consolarea mea este acea că,nu am votat niciodată pe acești nenorociți,dacă o pot numi consolare!

Dan M spunea...

Explicati-mi si mie, rogu-va, care e succesiunea de baze legale prin care pensionarul de la nr.crt. 11 (de aici http://www.stiripesurse.ro/document-top-100-pensii-speciale-cre-teri-exorbitante-in-armata_1211361.html) a parcurs traseul:
01.01.2011 1881
01.01.2016 11531
01.01.2017 25145

Daca valoarea de la 01.01.2016 este cea recalculata pe baza L.223, cum a ajuns intr-un an la mai mult de dublu?!

ghurse spunea...

Dan M, OMM nu intra in cuantumul pensiei, nici brute, nici nete.

Eu spunea...

http://m.digi24.ro/opinii/sistemul-pedespsit-pentru-tradare-772621

ifrim spunea...

@Gigi.Pot coace o noua recalculare cu disparitia cuantumului avantajos ,deasemenea pot schimba L80 fara OMM!

mosmartin16 spunea...

Pensii militare. Abuz şi discriminare ! Legiferat !!!
Soluţiile pot decurge din analiza următorului text :


Decizia Curţii Constituţionale a României nr.872 din 25.06.2010 face referiri la necesitatea aplicării unui tratament egal între pensiile aflate în plată şi cele care urmează a fi stabilite sau acordate. Altfel – precizează Curtea – „s-ar crea o diferenţă de tratament nepermisă între pensiile aflate în plată şi cele care vor fi stabilite sau acordate”.
Iată demonstraţia clară a încălcării celor precizate, odată cu adoptarea OUG referitoare la pensiile militare de stat, în şedinţa de Guvern din data de 04.08.2017. Pentru aceasta luăm următorul exemplu :
Ofiterul Popescu are o soldă lunară brută de 5000 de lei. Din aceasta i se reţin următoarele :
-CAS ( pensie ) = 10,5% x 5000 = 525 lei ;
-CASS ( sănătate ) = 5,5% x 5000 = 275 lei ;
-impozit = 16% x ( 5000 – 525 – 275 ) = 672 lei.
Prin urmare, solda lunară netă a acestuia ( n.n. – fără includerea normei de hrană) este de 3528 lei ( 5000 – 525 – 275 – 672 ).
După data de 15 septembrie anul curent, conform OUG anterior menţionate, „cuantumul net al pensiei militare de stat, nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul a pensiei”.
Altfel spus, ofiţerul Popescu – care trece in rezervă după data susmenţionată ( n.n. – să admitem luna decembrie 2017 ), cu pensie pentru limită de vârstă – va avea o pensie netă de maximum 3528 lei ( n.n. – pentru simplificare, considerăm faptul că şi media celor 6 luni alese implică acelaşi cuantum brut lunar de 5000 de lei ).
Începând cu data de 01.01.2018 – în conformitate cu prevederile art.38 alin.3 lit.a) din Legea – cadru nr.153 / 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, solda lunară se majorează cu 25%. Stabilim astfel noul cuantum al soldei unui alt ofiţer, Ionescu, plecând de la premisa că acesta, fiind încă în activitate, are elementele identice cu ale ofiţerului în rezervă Popescu, în ceea ce priveşte solda de funcţie, de grad, de comandă, gradaţie şi sporuri.
Rezultă un cuantum al soldei brute de 6250 lei ( 5000 + 25% din 5000 ).
Din solda brută majorată a ofiţerului Ionescu se reţin următoarele elemente :
-CAS ( pensie ) = 10,5% x 6250 = 656 lei ;
-CASS ( sănătate ) = 5,5% x 6250 = 344 lei ;
-impozit = 16% x ( 6250 – 656 – 344 ) = 840 lei.
Precizez faptul că am folosit aceleaşi procente în scopul înţelegerii facile a situaţiei.
Prin urmare, solda lunară netă a acestuia ( n.n. – fără includerea normei de hrană ) este de 4410 lei ( 6250 – 656 – 344 – 840 ).
Ofiterul Ionescu trece în rezervă în luna iulie 2018, cu pensie pentru limită de vârstă şi admitem – pentru simplificare - faptul că media celor 6 luni alese ( ianuarie – iunie 2018 ) implică acelaşi cuantum brut lunar de 6250 lei.
În aceste condiţii, pensia netă a ofiţerului în rezervă Ionescu are un cuantum maxim de 4410 lei.
În consecinţă, doi ofiţeri, care au avut aceieaşi vechime, aceieaşi soldă de funcţie, aceieaşi soldă de grad, aceieaşi gradaţie, aceieaşi soldă de comandă şi aceleaşi sporuri în procente egale,au pensii diferite, cuantumul lor fiind determinat strict de data trecerii în rezervă !!! Exemplul poate fi luat şi în varianta trecerii în rezervă a ofiţerului Ionescu în luna februarie 2018, când acesta ar primi solda majorată pentru luna ianuarie şi tot s-ar observa un cuantum diferit al pensiei acestuia !
Aşadar, ofiţerul (r) Popescu are o pensie netă de 3528 de lei, iar Ionescu de 4410 lei !!! Şi aceasta fără a lua în calcul majorările salariale ulterioare prevăzute în Legea 153 / 2017, care ar conduce – dacă Ionescu ar mai putea sta în activitate, iar când ar trece în rezervă ar avea elementele susmenţionate identice cu Popescu la o diferenţă între pensii ameţitoare !!!
În final, RECITIŢI CE A PRECIZAT CURTEA CONSTITUŢIONALì A ROMÂNIEI !!!






tigri2 spunea...

@Dan M.
-1.Pe legea 164, cu venitul pe ultima luna , a avut 11.531;[>>01.01.2011]
-2.Apoi , pe legea contributivitatii, unde 'untdelemnul" a iesit la suprafata i-a iesit 1881 [01.01.2011]
-3.A beneficiat de "iertarile " cu revenire pe legea 241 si data de 01.01.2016 la gasit cu pensia recalculata pe L164[dreptul castigat],
-4. Inainte de 01.01.2017 a fost recalculat pe L223 si fiind smecher de smecher cu sporuri imense +Oscar+Nobel+miss sula de mahar >>>25145.
Simplu ca "dobrii deni".
Explicatia mea :
Tipul a fost vre-un biet sg.maj.cu ani putinei , sau la limita care ,intre timp , a facut dreptul la SPILU BALET, poate si-a tras si un doctorat ,gen Oprea, avansat ofiter superior, grangure de vaza cu pile mari(raspile), si-a tras sporuri peste sporuri , indemnizatii peste indemnizatii si a iesit la pensie dupa 2009.
Motivare: iesind pe L164 cu elementele de atunci si cu ultima luna, a lovit 11.531, apoi la contributivitate , avand o perioada scurta si fiind un biet 'sulica franaru" prin sistem a ajuns la 1881, dar cu "umarul" lui Oprica (l241) a revenit la vechea pensie .Apoi pe recalculici pe L223 cu vre-un total de sporuri de mult peste 100% si solde de merit, indemnizatie de comanda etc a sarit peste "sapte cai " de stragam cu totii VAI !
Pentru doi trei banditi dintr-astie acuma ne .ute pe toti, mama ei de justitie si de RRomanika care a incaput pe mana mafiotilor!

tigri2 spunea...

@Dan M.
-1.Pe legea 164, cu venitul pe ultima luna , a avut 11.531;[>>01.01.2011]
-2.Apoi , pe legea contributivitatii, unde 'untdelemnul" a iesit la suprafata i-a iesit 1881 [01.01.2011]
-3.A beneficiat de "iertarile " cu revenire pe legea 241 si data de 01.01.2016 la gasit cu pensia recalculata pe L164[dreptul castigat],
-4. Inainte de 01.01.2017 a fost recalculat pe L223 si fiind smecher de smecher cu sporuri imense +Oscar+Nobel+miss sula de mahar >>>25145.
Simplu ca "dobrii deni".
Explicatia mea :
Tipul a fost vre-un biet sg.maj.cu ani putinei , sau la limita care ,intre timp , a facut dreptul la SPILU BALET, poate si-a tras si un doctorat ,gen Oprea, avansat ofiter superior, grangure de vaza cu pile mari(raspile), si-a tras sporuri peste sporuri , indemnizatii peste indemnizatii si a iesit la pensie dupa 2009.
Motivare: iesind pe L164 cu elementele de atunci si cu ultima luna, a lovit 11.531, apoi la contributivitate , avand o perioada scurta si fiind un biet 'sulica franaru" prin sistem a ajuns la 1881, dar cu "umarul" lui Oprica (l241) a revenit la vechea pensie .Apoi pe recalculici pe L223 cu vre-un total de sporuri de mult peste 100% si solde de merit, indemnizatie de comanda etc a sarit peste "sapte cai " de stragam cu totii VAI !
Pentru doi trei banditi dintr-astie acuma ne .ute pe toti, mama ei de justitie si de RRomanika care a incaput pe mana mafiotilor!

Dan M spunea...

@ghurse: Eu zic ca, in acceptiunea art. 3 lit. m), intra. La ce rezulta din calculul cf. L 223 se adauga OMM-ul, si aceasta este pensia bruta. Din ea se scade impozitul si se obtine pensia neta.

Iulian Mareș spunea...

Exista deja un draft de lucru a statutului ce va înlocui L 80, fara OMM!

Iulian Mareș spunea...

Oferim,
Soțul Danei Grecu a fost absolvent al Academiei Tehnice și a ieșit la pensie cu O7!

Gigi spunea...

@ifrim
Nu vreau să devin eu zvonistul de serviciu al acestor două respectate bloguri,H și R.
Am două variante de lucru ale acestor guv.dar nu vreau să le expun acum,datorită faptului că,și așa oamenii sunt destul de mâhniți,de supărați,de această grea lovitură dată de "iluștrii" noștri conducători și ai nostrii comandanți,via V...Toate la timpul lor.
Oricum,răul este făcut.Mai rău de atât nu cred că ne pot face.
Ăștia,sunt cei mai malefici dintre malefici.
Bine,reprici cred că vor mai fi,ca la orice cutremur,dar mai mici.
Oamenilor acestora trebuie să le mulțumim pentru că țin în viață aceste site-uri unde noi avem posibilitatea să ne exprimăm liber ce gândim,în limitele bunului simț,chiar dacă uneori mai sărim calul.
Da,acești oameni își dedică marea majoritate a timpului lor,pentru ca noi să fim informați în timp util despre umilele noastre pensii,și pentru asta trebuie să le mulțumim,nu să-i blamăm,sau să le reproșem anumite lucruri.
Și ca să vă răspund,da,o pot face , știți bine că, Cloșca noastră clocește de câteva luni LPU.Acolo poate să ne mai facă o surpriză.
Cu omm nu are ce să ne facă nouă,poate de aici înainte.
Dacă nu le mai consideră,ca și recunoaștere în slujba patriei,vom merge la guv.personal și le vom vârâ in fundulețele lor dolofane,dar adânc,foarte adânc!

CEZAR spunea...

M-Alul il ..,,mangaie si consoleaza pe Bontas ..,,Nu fii țopârlan căci te pot înjura și în direct, de miercuri când revin in țară!
...===============
Cred ca m-Alul a ..emigrat deja ...!!!

IulianC spunea...

Forma finala a ordonantei.

http://www.stiripesurse.ro/forma-finala-al-ordonantei-de-urgenta-care-modifica-pensiile-speciale--document_1211588.html

CEZAR spunea...

@Un domn , Dan M. se intreaba cum de individul din exempluol cu cele 100 de pensii a sarit peste ...sapte cai>>>
01.01 2011 pensie =1881
01.01.2016.......=11.531
01.01.2017.......=25.145
@Dan M.
-1.Pe legea 164, cu venitul pe ultima luna , a avut 11.531;[>>01.01.2011]
-2.Apoi , pe legea contributivitatii, unde 'untdelemnul" a iesit la suprafata i-a iesit 1881 [01.01.2011]
-3.A beneficiat de "iertarile " cu revenire pe legea 241 si data de 01.01.2016 la gasit cu pensia recalculata pe L164[dreptul castigat],
-4. Inainte de 01.01.2017 a fost recalculat pe L223 si fiind smecher de smecher cu sporuri imense +Oscar+Nobel+miss sula de mahar >>>25145.
===============================================================
Pornind de la acest gen elocvent de MARE FURACIUNE...don HUHU..va propun ca pe mai departe sa faceti o pagina unde sa EVIDENTIATI CAT PIERD OAMENII CINSTITI"..adica adeptii CONTRIBUTIVITATII...cea mai CORECTA SI CINSTITA LEGE..nu conteaza cine a pus-o in opera ! Evident ca si aici mai trebuiau corectate doar cateva ...JONGLERII !!
A se retine individul din exemplu dat avea pe :
L-164 o maaare hotie )..11.531 !!!???
Pe contributivitate Cinstit: 1881
Pe Urmatoarea lege , cea faradelege..25.142 !!!! LUMEEEE..cat a putut sa fure !!
===================
Deschid tabelul cu pierderile de om cinstit ..odata cu marirea punctul :
Aprox..400..lei ...

Dan B. spunea...


@Dan M:

In perioada 2011-2015, pensionarul respectiv s-a bucurat de cresterile salariale succesive acordate de guvernanti, cu prea multa generozitate, magistratilor, prin actualizari anuale. Pensia militara din 2017 este rezultatul calculului dupa Legea 223/2015, avand in vedere ca, in acest an, pe sest, magistratii au beneficiat integral, ca si alesii neamului, de grila de salarizare prevazuta pentru 2022.
Asa se explica si exemplul dat de LOV in sedinta de guvern, respectiv pensia de 7.000 lei din 2011 ajunsa la 22.000 lei in 2017.

Anonim spunea...

huhu
Eu inteleg din art 60 urmatorul lucru : din pensiile calculate in urma acestui OUG, se vor scoate CASS, CAS, impozitul si din ce ramane se va aplica din nou impozit. In acest fel pensia calculata va fi mai mica cu circa 33 %.

Anonim spunea...

Am uitat sa spun , cu ajutorul acestui art.60, dispare de tot OMM.

Leo spunea...

Il citez pe Flavius ,
"PSD=CRETINI ALIENATI MINTAL!"
care in numai 4 cuvinte a reusit sa denumeasca ADUNATURA DE HOTI PENALI , PENABILI ,INCOMPETENTI , MINCINOSI , PLAGIATORI , IMPOSTORI ai PSD-ului .
Aceasta ADUNATURA DE HOTI PENALI si PENABILI au reusit intr-o 1/2 de an sa bulverseze ROMANIA.
Nu e vina lor , ci a celor care i-a votat intr-una. Eu nu i-am votat niciodata in 27 de ani pe acesti IMPOSTORI.
Flavius , când esti mai esti "la masa de lucru" ca in poza logo-ului , sa mai formulezi asemenea propozitii concentrate .

Ela spunea...

Lovitură sub centură pentru PSD! Rușine și pentru Cioloș! Cine este senatorul PSD, pensionat special, prematur, care ne costă 540 milioane lei vechi pe lună! VIOREL SALAN in prezent senator PSD.

luminita spunea...

Stati ca va porni din nou ofensiva televiziunilor ,diseara la antena 3 la ora 19 , incepe vantoarea de olguta din nou ,incepe sa dea din casa cu viitoarea lege , o lege ,ce va cuprinde vom vedea , acum se repeped in cei care ,pleaca la pensie cu drept deci care au varsta mica deoarece au grupa de munca . O sa vedeti ca nu ne lasa paana nu face praf tot: au sustinerea multimii , care zic ca din cauza noastra au ei pensii mici .Daca aveti curaj bagatii scrisori olgutei cu semnatura de primire si faceti-o praf , asta nu poate fi data in judecata pentru divulgarea de informatii daunatoare si arunacrea in oprobiu public a pensionarilor militari?

Dan M spunea...

Intrebarea mea initiala a fost incompleta: pe Legea 164 omul a avut 5134!
Deci:
11.2005 = 5134
01.01.2011 = 1881
01.01.2016 = 11531
01.01.2017 = 25145
Interesant traseu!
Explicatia lui Dan Buzescu este plauzibila, pensionarul respectiv fiind si magistrat, si militar, a beneficiat tot timpul de prevederile cele mai avantajoase, din ambele reglementari.
Din cauza acestor traseisti, favorizati de legi strambe, sufera acum marea masa, cei cu pensii decente sau mici. De fapt nu magistratul-militar este vinovat pentru pensia pe care o are, ci cei care au reglementat asemenea anomalii.

Ela spunea...

http://www.comisarul.ro/articol/revoltator!-acest-individ-este-secretar-de-stat-in_900572.html

iceparu spunea...

Unii vorbesc prostii privind individul cu 25142.Pe legea 164 nimeni nu a avut pensie mai mare de 7000 lei.Analizati tabelele comunicate de MApN cand au fost recalculate pensiile pe legea lui Boc.Lovitura a dat-o altfel..Voi nu stiti ca unii militari au fost detasati pe langa guvernul Romaniei?Ia vedeti Oficiul pentru mobilizarea economiei si pregatirea pentru aparare a teritoriului subordonat direct prim-ministrului pana in 2009 cand a intrat in subordinea MAI.

iceparu spunea...

Cezarica esti tampit.Nu mai arunca prostii.Omul pe legea 164,avea numai 5134.Cand a fost data legea lui Boc nu a facut cerere de recalculare si cei de la CPS i-a bagat 1881.Ulterior s-a renuntat la obligativitatii cererii.Legea lui Boc a dublat multe pensii.Avantaj cei iesiti la pensie pe la 55 ani si mai mult .Spun si mai mult fiindca generalii,inginerii si doctorii puteau sa mai stea si dupa 55..Dezavantajati cei ce au fost nevoiti sa se pensioneze cand s-a trecut la desfiintarea unitatilor .

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Ești în parteneriat strategic cu un individ ce înjură mareu militarii!
FB și bravo vouă globaliștilor...pupati-va i oIo sau direct 69!
Nu am emigrat cu am obținut, în sfârșit rezidență malteză!...uf, 8 ani a durat!

tigri2 spunea...

@ Domnilor, inainte de a scrie , sau analiza o problema , studiati, comparati si apoi vorbiti, chiar daca aveti mintea ancrasata de trecerea celor >saptezeci de ani de viata...
tehnocrat5 august 2017, 09:00

Pt Dl Tigri2
Ati dat un exemplu foarte bun.
Ca sa-l intelegem, trebuie sa constatam urmatoarele:
Au fost doua ctg de beneficiari pe legea 164: militarii care lucrau in SNAp si cei detasati sau incadrati la alte structuri: ec nationala, institutii de stat sau judecatorii si procurorii militari.
Cea mai mare pensie pe legea 164/2001 a unui militar care lucra in SNAp, era a sefului SMG, egala cu 7294 lei, cu urmatoarele elemente:
Cf=9, Cgrad=2,05, IC=50%, Smerit=20%, gradatii=42%, Dipoz=25% si omm=20%.
care cu toate indexarile din perioada 2011-2015, avand in vedere ca au fost ani in care nu s-au acordat, nu putea ajunge la 01/01/2016 la valoarea de 11.531 lei.
Concluzie: acest individ n-a fost un militar care a lucrat in SNAp.
Acest individ a fost ori un magistrat militar, ori unul detasat.
Pensia acestuia la 01/01/2011 egala cu 1881, se datoreaza deciziei emise pe legea 119/2010 pe salariul brut pe economie, fara sa tina cont de soldele lunare brute ale acestuia.
Parerea mea este ca acest individ a fost detasat in ec nationala pe o functie de director unitate de productie speciala. Acest lucru este evident, ot ca avand o pensie pe legea 164/2001 mai mare ca a sefului SMG inseamna ca in locul soldei de functie i s-a luat in calcul salariul functiei pe care era detasat in afara SNAp.
Cum a ajuns pe recalculare pe legea 223/2015 la 01/01/2017 la 25.145 lei ?
Simplu, salariul sau civil de functie s-a actualizat la nivelul existent in plata, la aceeasi institutie din afara SNAp, la data de 01/01/2016 sinin plus a avut multe sporuri, care nu s-au luat in calcul pe legea 164/2001.
Acest individ nu are legatura cu militarii, marea majoritate a acestora care au lucrat in SNAp si s-au pensionat din acesta.
Ca sa intelegeti, va dau un exemplu:
Un of detasat la omepta (prefectura) avea saariul de functie ca civil, mai mare ca a oricarei solde de functue prevazuta cu grad de colonel.

CEZAR spunea...

I"Teparu ...esti CHIOR..???
Te referi la alt exemplu probabil ..
Si apoi exemplu ii dat de tizul tau T-2MaKiSS...am omis sa mentionez sursa ..!!
Si apoi ce te deranjeaza ..pe unde esti ...aaa..??

Leon spunea...

Mares, si uite cum dupa 8 ani, Ordinul Suveran Militar al Cavalerilor de Malta a convins un Ofiter superior roman sa le fie alaturi..:))!

Trofin spunea...

Care este efectul plafonarii cuantumului net al pensiei la cel mult cuantumul net al soldei din care provine baza de calcul ( practic, baza de calcul este identica cu solda bruta care o determina fiindca si la solda bruta se cuprinde compensarea contributiei personale la buget ) ? Folosind relatiile grosiere care conduc la determinarea cuantumului net al pensiei precum si cuantumul net al soldei se va constata ca pentru anul 2017 coeficientul de calcul a pensiei echivalent nu depaseste 84% pentru soldele foarte mari si tinde catre zero pentru soldele foarte mici . Pentru cei aplecati catre analize profunde , relatia care echivaleaza coeficientul de calcul a pensiei in cazul limitarii pensiei nete la solda neta este :

CCP<=0,84-0,16x(2000-DFISS)/(0,84xSB) ,

unde CCP= coeficientul de calcul a pensiei ,2000 este deducerea fiscala la stabilirea impozitului pentru pensionari , DFISS este deducerea fiscala pentru impozitarea salariilor iar SB este solda bruta.
DFISS se calculeaza , pentru contribuabili care nu au persoane in intretinere , cu relatiile : 1) pentru SB<1080 lei, DFISS=250 lei ; 2) pentru 1080<=SB<3000 , DFISS= 250-[INTREG((SB-1080)/80)+1]x10 iar pentru SB>=3000 de lei , DFISS=0.
Pentru conditia impusa de Art. VII alin. (3) al OUG LOV nu se ia in calcul sporul OMM , acesta se determina separat, aplicat la pensia bruta , se impoziteaza si se adauga la pensia neta stabilita conform OUG LOV. Mai fac o precizare, aceste calcule se aplica LA STABILIREA PENSIEI nu si la actualizarile ulterioare conform art. 59 din Legea 223/205 modificat cu OUG LOV.La actualizarile ulterioare cu rata medie anuala a inflatiei , se revine la formula din lege pentru determinarea pensiei nete.

CEZAR spunea...

Si apoi vad ca incercati ca disperatii sa dregeti busuiocul ..tinand palma ..hotilor si profitorilor ..
Ori unde ar fi lucrat ..era militar ..si legile imputite date cu dedicatie ii permiteau ..i-au permis sa faca manaraia ! Punct..
Pe contributivitate era clar ..a avut salarii mai mari ..obtinea un punctaj ..mai mare ..implicit..o pensie mai mare ..dar DECENTA SI PERFECT JUSTIFICATA!
Intelegi I'TEPARU...cum ai zis ...,,Tampitule.."(te-am citat )..

CEZAR spunea...

m-Ale ai tupeu sa mai apari ..sub masca desigur in public
Ai acuzat armata de genocid ..cu 14,5...!
Vai de "OIO"...al tau ...!!

tigri2 spunea...

Cum se face trecerea de la capitalism la sclavagism?
Simplu, vii in RRomanika , unde, deja au aparut "TARABOSTES si COMATI", adica MAGISTRATII si .ULIMEA

CEZAR spunea...

OLESCU-POTECARUL zice :
sâmbătă, 5 august 2017
"Prin subminarea autorității propriei armate și încălcarea grosolană a drepturilor și libertăților fundamentale și constituționale ale militarilor români, puterea politică actuală a creat premisele perfecte pentru declanșarea unui război civil! În care fiecare român "va jugăni" pe cine poate! "
========================
Omul asta-i sanatos la cap ..?? Eu am serioase rezerve ....

Iulian Mareș spunea...

Tu nu ai citit încă... contributivitate personalizată este doar din 2001, pt toți?
Ce tot ai?

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Am obținut doar rezidență, dar îmi dai idei! Crezi că e de rău?

Leon spunea...

Mares, foarte bine faci !
Dar pe noi cui ne lasi ??

Iulian Mareș spunea...

Cu toată dragostea, simt că voi fi mai folositor din insulă, din La Valetta, din lumea normală și liberă!
Cu pensiile mele amărâte voi trăi încet, zi cu zi, încercând să uit și iert toți impostorii perindați in timp, prin establishmentul țării noastre!
Nașpa este că avem ceva probleme cu emigranții nord africani!

luminita spunea...

Am un vecin care a lucrat la fabrica de ulei MUNTENIA ,unde era director tatal gaini asteia de olguta Imi povestea ca era un om cumsecade si din MITA pe care o primea de pe la salariati , mai ales in produse , le dadeea si lor cate ceva si ca venea pecolo si gaina .ASA ca sa taca dracului din gura ca taicasu primea MITA sub toate formele pentru fel de fel de servicii .sa nu mai faca pe nebuna .