Un produs Blogger.

miercuri, august 02, 2017

Cu furci, cu coase, cu tancuri, avioane și câini....Apel către Dragnea

48 comments
Din Apelul SCMD


"SCRISOARE DESCHISA
DOMNULUI LIVIU DRAGNEA
PRESEDINTELE P.S.D. SI AL CAMEREI DEPUTATILOR
-         Subiect: Ce nu stie Lia Olguta Vasilescu –
Domnule Presedinte,
Intrucat ati intervenit, intelegand mesajul nostru, atunci cand sinistrul Muncii – doamna Vasilescu, a bagat, fara nici o logica, un articol privind pensiile in Legea salarizarii unitare, va rugam sa interveniti din nou, deoarece, dand exemplu, in mod inexplicabil, tot militarii, distinsa doamna se pregateste sa arunce Tara in haos printr-o OUG, care tine de incapatanarea neofitului pe domeniul pensii. Si aceasta pentru ca nu stie urmatoarele:
Militarii din toate structurile (Armata, Interne, Servicii) au un contract cu Statul pe activitati de pregatire, interventie si lupta, fara vreo legatura cu Codul Muncii, deoarece activitatea lor nu poate fi normata. Este un contract bazat pe sange, al carui pret nu poate fi cuantificat. Ei sunt in serviciu 24 din 24 ore, au numeroase restrictii iar plata se face pentru 8 ore, obligatiile continuand si dupa trecerea in rezerva. Dovada ca militarii si politistii mor in activitate la pace, in timpul pregatirii sau interventiilor, mai mult, astazi, decat in campanii
Daca vechii militari compensau plata relativa si riscul pierderii vietii prin educatie patriotica, astazi ar trebui sa le compenseze prin bani. Ati vrut mercenari, platiti-i ca atare, ca sa nu va mai mirati ca cei de la baza fug din structuri, iar cei de la varf tradeaza Tara intereselor straine pentru avere si putere. Iar daca mercenarii nu sunt platiti, Istoria spune ca ies in strada cu mijloacele specifice activitatii lor. La urma urmei, daca soferii au iesit cu masinile in Piata Victoriei si militarii pot iesi cu tancurile iar daca ciobanii au venit cu oile si politistii pot veni cu cainii dresati. Asta vrea doamna Olguta?........
Domnule Presedinte,
Ar fi multe de sesizat pentru ca, in afara de tupeu si incapatanare, doamna in cauza nu are nici o legatura cu domeniul pe care il pastoreste, dar nu vrem sa abuzam de timpul dvs. Opriti-o ca nu stie ce face iar consecintele vor fi dezastruoase nu numai pentru noi, pentru dvs., P.S.D., Guvern si majoritatea parlamentara dar si pentru Tara. Ca ultim argument, va rog sa rememorati iesirea armatei active ungare si a politiei ungare, cu sustinerea rezervistilor unguri in strada in primavara lui 2011 cand legile Boc antimilitare au fost transferate in Ungaria. Ne-ati promis eliminarea mizeriilor legiferate impotriva noastra de guvernele Basescu-Boc. Mai recent, ne-ati promis eliminarea mizeriilor legiferate impotriva noastra de Guvernul Ciolos. Este de neconceput pentru noi ca, in loc sa va tineti de cuvant, permiteti acestei dudui s-o ia pe miriste si, in elanul unei confuzii totale, sa ne ingroape mai rau decat Basescu, Ciolos si Boc la un loc.

Cunoscandu-va drept un om pragmatic, va transmitem asadar respectuos rugamintea de a interveni pentru ca miercuri 2 august 2017 sa nu se declanseze din incompetenta, rautate maladiva si ambitie nefondata, ceea ce interesele straine clocesc de peste 30 de ani – inceputul sfarsitului Romaniei prin distrugerea Sistemului de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala.......
Presedintele S.C.M.D.


Col. (r) dr. Mircea DOGARU"

48 de comentarii:

gheo spunea...

Parerea ”multor tineri ... sau mai putin tineri” este ca ”NU mai au ce apara intro Romanie care nu le mai apartine. Aceasta nu inseamna ca TOTI sunt de aceiasi parere dar, au ajuns prea multi din cei care trebuie sa ”duca mai departe Romania si care sa ”urmeze actualei generatii de varstnici” si care ”sunt dezamagiti si dezinteresati de o tara despre care cred ca NU le mai apartine. Motivele : partintii majoritatii acestor tineri traiesc in Romania la limita sau sub limita saraciei, pentru ei, a trai BINE inseamna ”ori sa fure, sa devina ”sclavii politicienilor spaland rufele murdare ale acestora”, sa devine sclavii multinationalelor sau ... ”mercenarii ai muncii in strainatate”, probabil singura varianta in care munca lor este rasplatita cu un venit de apreciat. Altfel, o viata decenta in Romania, la nivel EUROPEAN poate fi ”vizionata in imaginile spoturilor publicitare sau in filme”, platide de straini pentru ”vanzarea de iluzii si produse alimentare, vacante doar DE VIS pentru MAREA majoritate a romanilor.

radu spunea...

Dialog despre dreptate

- În ţara asta românească
Dreptatea când o să domnească?
Iar unul, optimist sadea:
- Păi vom muri şi vom vedea!

epigramă de Ioan Hodaş

Iulian Mareș spunea...

Doamne,
Mircea, .... azi, are verbul la el!
Olguța și Dragnea vreți pe și în tanc sau TAB? Nu exclud elicopterul!

voinea ion spunea...

De ce trebuie sa va plangeti la inalta poarta?Ne-au distrus armata ne vor distruge si tara si dumneavoastra tot la ei va plangeti?In 2010 aveati un sindicat de 20000 de oameni organizati in filiale cu grupe operative la nivel de filiala,cu un sistem modern de comunicatii.Ce ati facut cu el?V-ati pierdut in batalii sterile.Cumulul pensiei cu salariul la stat a fost deviza dumneavoastra.Ne-ati tradat interesele noastre.Ale cui jocuri le-ati facut?Sa nu-mi spuneti ca ati vrut sa-l ajutati pe patriotul de Basescu,ca va rad si curcile.

Ela spunea...

Intr-adevar asa este! Vasileasca habar n-are despre ce e vorba, nici nu se consulta cu nimeni si face de capul ei niste magarii pe care va trebui sa le rezolve dupa. Cum naiba sa faci legi pt cei 100 de pensionari de lux si sa nu ti cont de celelalte 130.000 de pensii mici si medii.Cum sa tratezi problema celui cu 30000 pensie la fel cu cel cu 2000 lei pensie.Este horror....noaptea mintii.Sa dai legi pt niste exceptii de la regula......Si la civili sunt pensii enorme de 40.000 lei, de ce nu le ingheata????? Pensiile militarilor o sa ajunga sub nivelul contributivitatii si militarii vor vrea pensii civile intrucat pe contributivitate acelea civile vor fi mai mari decat cele militare din cauza aberatiilor ce urmeaza sa fie legiferate. Doamna LOV. invitati-l pe domnul Dogaru sa va explice care e situatia fiindca derapati puternic pe langa problema.

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...

Parlamentul României a organizat două sesiuni ale AP NATO, în 1997 (a 43-a sesiune anuală, Bucureşti, 9-15 octombrie) şi în 2011 (a 57-a sesiune anuală, Bucureşti, 7-10 octombrie). În perioada 6-9 octombrie 2017, va avea loc Bucureşti cea de-a 63-a Sesiune anuală a AP NATO.

CADRELE MILITARE DIN MApN ORGANIZEAZA PROTEST INTRE 6-9 OCTOMBRIE IMPOTRIVA DESCONSIDERARII CADRELOR MILITARE IN CEEA CE PRIVESTE PENSIA MILITARILOR,
POATE ESTE O OCAZIE UNICA CA TOATE CADRELE MILITARE IN REZERVA MApN, MAI, MARINĂ etc SA PROTESTEZE FERM IMPOTRIVA ABUZURILOR ACTUALEI COALITII IMPOTRIVA MILITARILOR .
DUMNEZEU ESTE CU NOI SI NIMENI IMPOTRIVA NOASTRA!
ACUM SAU NICIODATA !

iceparu spunea...

Am fost luati de prosti.Daca acceptam sa fim batjocoriti ne meritam soarta.Stalin a asasinat 30000 de ofiteri.Astia nu ne asasineaza dar lasa tara fara aparare.Asta se cheama tradare.

reddog spunea...

Apeluri catre infractori! :)
Nu mai umiliti Armata si Politia! :)
Acest individ este un infractor extrem de abil dar a fost ales democratic.
Stati linistiti ca si acum are foarte multi sustinatori care cred toate ineptiile alea pe care le debiteaza si daca va candida din nou va castiga alegerile.
O tara care se sinucide cu mainile propriilor cetateni!

Leon spunea...

Chiar asa! De ca sa nu aprobe o Ordonanta in care sa se stipuleze ca Toate pensiile speciale ce depasesc 10 000 de lei se indexeaxa numai cu rata inflatiei..?!?

Mihai spunea...

Sunt multe de discutat aici.
Să spunem pentru inceput ca raportat la furturile de la buget practicat de mafia politica si de asemenea la salariile si pensiile speciale care si le-au tras ”specialii” si mai nou primarii ,presedintii CJ si subordonatii lor tînând cont de drepturile si obligatiile militarilor acestia din urma nu ar merita ocara publica la care sunt supusi fiind ”a fost terfelita onorea d-nelor din guvern”.
Din pacate filmul cu ”PROȘTI” interzis sub 18 ani de pe televiziuni si mass media nu înceteaza.
1. legea 223 a fost creata de sistemul psd prin contributia decisiva a unor remarcabili lideri de sindicat .
Am spus atunci ca este cea mai buna lege posibila pentru militarii care au fost vaduviti de L 164 de calculul pensiei functie de venituri dar ca nu ma vad in buzunar cu ce-mi oferă L 223 la o prima estimare (adica ceva legat de geică). Și uite ca apar dovezile dar din alte domenii de activitate.
2. Pe L223 adoptata cu surle si trâmbite nu s-au facut la elaborare nicio simulare care sa-i edifice asupra cuantumurilor posibile si a sustenabilitatii prin aplicarea după caz a celui mai favorabil dintre art 59 si art 60.
Pe masura ce au aplicat recalcularea cu actualizare la 01 01 2016 si-au dat seama cei de la MApn ca în unele domenii pensiile sar calul si i-au strecurat sub nas lui Ciolos prin secretarii de stat Leș si O.Sava art 40 din OG 57.
Cu tot regretul trebuie sa spun un adevar. Daca nu era art 40 dat de mapn-isti azi mai aveam vreo cîteva zeci de mii de pensii peste 10-15 mii lei (aviatie ,parasutisti,scafandri si poate marinari,etc)
Masura luata si atunci pe picior la repezeala pentru a stopa fenomenul nu a însemnat decât o discriminare evidenta fata de aceste categorii de personal insa fara luare in seama de politicieni.
Politistii au mirosit fenomenul si atunci au sarit prin liderii sindicali in gâtul mapn-istilor la sediul acestora unde se clocea art 40 si au scapat neatinsi de art 40.
Ca atare pensiile lor au iesit mai mari cu mult peste ale mapn-istilor. Acum ies in evidenta pensiile generalilor de tip geica care au avut grija doar de situatia lor financiara pentru restul dând art 40 din OG 57 sau nebagându-le in seama revendicarile.
3. Mergând mai departe in timp s-a ajuns aproape la finele recalcularilor si la necesitatea de corelare a pensiilor cf art 60 cu prima majorare ”recunoscuta de guvern ca majorare” luata in calcul si de CSP prin comunicatele date.
Numai ca guvernantii psd votanti ai legii 223 au facut din nou calcule in premiera pe L223 art 60 (adica i-au prins cu temele nefacute) si si-au dat seama ca nu pot asigura finantele pentru majorari. Tanti Olguta nervoasa rau pe politistii care i-au terfelit ”personalitatea” a cerut date finantistilor din sistemul de forta desi nu avea competenta pe domeniu si cu acolita de la interne terfelita si ea de sindicalisti plus trogloditul de la mapn au pus de o OUG pe sub masa .Când au fost descoperiti au raspândit in special Olguta ineptii care nu-i fac cinste in mediul public.
Si pe nepusa masa fara consultare cu nimeni s-au gândit să o rezolve si pe asta tot in stilul art 40 lovind de data asta cu o OUG care sa stopeze actualizarea si sa recurga doar la indexare fara ca macar sa adauge si cresterea cu 50% a salariului mediu brut pe economie.
4.
OUG care va fi data fara negociere nu reprezinta decât inca o davada ca avem a face cu niste excrocherii de nivel cămatari sau interlopi totul in scopul de a acoperi golul financiar care lipseste la aplicarea LSU.
Cândva spuneam ca actualizarile cf art 60 le sta în gât si ca nu se vor putea face atâta timp cât prin aplicarea LSU trebuie să actulizeze cu rata inflatie plus 50% din cresterea SMBrut pe economie a peste 4 milioane de pensii civile.
Atunci chiar puneam intrebarea ;Ce vor face ,vor actualiza pensiile militare sau se vor apleca spre rezolvarea celor civile? Avem raspunsul.

Mihai spunea...

PS-continuare
5
DE CE S-A DAT ORDONANTA Urgent si pe sub masa SI CE URMEAZA.
a) OUG se da in primul rând pentru stoparea actualizarilor ceea ce aduce un plus de bani pentru aplicarea LSU
b) Atât pentru legile speciale militare cât si prin NOUA LEGE A PENSIILOR CIVILE va fi prevazuta doar actualizarea cu RATA INFLATIEI fara cresterea cu 50% din salariul mediu brut pe economie.
Prin aplicarea acestei masuri in perioada implementarii LSU 2018-2022 guvernul blocheaza cresterea pensiilor atât civile cât si speciale ,militare cu cresterea cu 50% din SMB pe perioada implementarii LSU neputând asigura financiar si aceasta prevedere din legile actuale.
6
Va indemn sa luati calculatorul si sa constatati urmatoarele:
Cuantumul pensiilor care se vor calcula ulterior intrarii in vigoare a OUG sunt gândite în asa fel incât prin baza de calcul stabilita după s.functie ,gradatii si IC unde exista sa nu depaseasca ;
- salariul activului in plata (va fi sub veniturile acestuia)
- să fie calculate in asa fel încât sa fie ca si cuantum aproximativ la nivelul cuantumurile pensiilor celor recalculati care ales in baza de calcul elemente salariale plus g-uri din perioada de după 2002 sau 2005 când valorile indemnizatiilor si a SM plus g-rile au început sa creasca la alte valori decât cele de dinainte de 1999 prin L138 /99.
Indiferent de majorarile salariale care se vor face cuantumul pensiilor nu va atinge unele cuantumuri anterioare aplicarii OUG tinând cont aici si de nivelul de fiscalizare.
Pentru MM si sof pensionati cu OUG va fi lovitura puternică cu cuantumuri mult sub ce au obtinut majoritatea pe L263 .
Ca atare Olguta vorbeste nejudecat înca odata.

Mihai spunea...

Nu va faceti probleme fiindca o vor încurca rău de tot cât de curând pe limba lor.
Minciuna si jmecheriile jidanesti ale jmanglitorilor psd vor iesi la iveala.
Daca Olguta daca nu stie ca SRI face parte din legea pensiilor militare avem o mare problema cu aceasta madam care bâzâie prin orice miroase.
Solutiile s-ar fi putut gasi in mod onest pe cai de negociere chiar daca exista pensii mai mari decât salariile.
Haosul pe care-l vor provoca prin dragostea lor fata de cei carora le-a permis sa-și stabileasca de la sine putere (primari etc) va produce reactii in societate care-i va matura.
Mediul privat ,militarii si multi altii stiu bine ce stampila s-a pus pe ei. Și asta le va da de furca.
LSU este nimic altceva decât utopia unor paranoici.
Spuneti adevarul din sistemul de pensii militare de jos pâna sus javrelor din mass media.
Generalii sunt ai lor si nu ai trupelor. Fara numar de ei facuti doar ei stiind pentru care merite.

ifrim spunea...

Bagaboanta iar mananca cacat la a 3 la Oana Zamfir cu 131% din BC diseara asteapta avizele consultative de la ministere maine dau ordonanta!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Pentru cei care citesc si nu inteleg ce se petrece cu propunerile de modificare ale legii pensiilor militare, care circula in media, pensiile celor care vor iesi dupa 15 sept. 2017, vor fi urmatoarele:
- MMP, cu vechime la maxim, cu functie la maxim, pensie =900 lei, brut
- Maior, cu vechime la maxim, cu functie la maxim, pensie= 1600 lei, brut
- Colonel, cu vechime la maxim, cu functie la maxim, pensie= 2500 lei, brut

Mihai spunea...

@ Huhurez
Paradoxul consta in faptul că prin ceea ce se induce de niste politicieni habauci si analisti la fel de pe televiziuni care nu au citit macar doua paragrafe din L 223 au reusit sa pornească poporul cu ”furci ,coase ,topoare ,avioane ,tancuri ,câini ” împotriva militarilor si politistilor chiar daca mai apare sporadic câte o jertfa din rândul lor. Se simte o ura ascunsa in ei la fel ca in 89.
Dogaru vorbeste si el sa nu taca si ma opresc aci. Lupta pentru cumul pensie -salariu ,drepturi ”revolutionari” spune multe despre ”recunasterea publica ” a beneficiilor pentru ..................
Prin niste calcule am atras cândva atentia asupra faptului ca sunt salarii care depasesc pensiile si ca prin indexari succesive fara majorari salriale lucrurile se accentueaza.
Si s-au accentuat si mai mult atunci câd tanti asta din banie a luat masura eliminarii CASS la pensionari si a impus impozit doar pentru ce depaseste 2000 lei. Asta in timp ce activii nu au fost degrevati la fel.
Si atunci la unii neturile au luat-o peste neturile activilor.
Problemele s-ar fi putut rezolva amiabil pe calea negocierilor pasnice care sa duca la multumirea ambelor parti.
Se pare insa ca insistentele de multe ori cu jigniri ,etc ale liderilor sindicali Coarna si Dogaru au enervat si cu toate cele bune mai ales a lui Coarnă am primit lovitura directa tocmai unde nu voiam.
Și asa va ramâne.
Oricum aplicarea LSU va insemna un haos si nemultumiri fara margini in societate.
Ar fi salutar sa nu ajungem pe mâna lor precum grecii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Urcati-va pe tancuri cu furcile si coasele in maini,
Sa-i luam cu asalt pe Dragnea si Olguta Vasilescu
Ce ne-au furat dreptul banesc al sfinei noastre paini
Lasat ca mostenire de Cuza Voda si taica Ceausescu!

Cu pensii nesimtite, ciupite din drepturile noastre,
Gheneralosii cu grade de pe etichete de Alexandrion
O duc ca belferii in chefuri de nababi si in sieste
Si o vorba nu spun ca ce ni s-a furat sa le recastigam!




luminita spunea...

DL DOGARU tot scri dar astia nu raspund ,ce ar trebui sa faca?

CEZAR spunea...

Cinste lu ..COARNA !

A luat-o in baionete pe doamna Dan...
De data asta corect...pragmatic ..cu cartile pe masa ..!!
Nu cred ca se lasa pana nu o vede ...somera ..!
Pe scurt:
Coarna ..recunoaste problemele din sistem ..datorate pensiilor astronomice si a furtisagului ..imoral ..dat de cumularea pensiei cu salariul ...!
Dar COARNA...scoate clar in evidenta numarul ..IMBUIBATILOR peste masura ..si CERE CA DOAR ACESTIA sa faca obiectul..unor masuri ...!!
CORECT..!!
Credeti ca in MApN..este altfel ..?
Daogarul unsurosul ..trage tare cu media pensiei pe MApN..
Nu ..gura mare mincinoasa ..fa MEDIA PE TRANSE DE VENITURI ..si apoi ..vezi care-i treaba ..!! Rusinos..!!
PS..
Uite ca s-a adeverit ceea ce prevesteam eu de foarte multa vreme..
Vom SUFERI ..din cauza GUSATILOR ..care au bagat cu tupeu in buzunare cat cuprinde !!
Eeeei m-Ale (de Rad.Locatie )..ce mai ai de zis...??
Atentie cei care ..comentati ..VA UMPLETI DE RIDICOL...
Doar Luminita ..combate ...cu nerv...!!

gheo spunea...

Privim superficial problema Dogaru, de fapt el a fost ”un fel de Cal troian” aruncat in tulburata problema a pensiilor militare, cum a spus si ”Ion Voinea”, Calul troian al lui Dogaru a promovat intensiv ”cumulul pensiei cu salariul, stia el bine ce promoveaza si ”au si promovat in principal niste interese ale unui grup restrans. Tocmai ”cuantumul urias primit de membrii acelui grup restrans” care inseamna un procemt infim din totalul pensionarilor militari, insumand ”sute de mi de lei pensie sau pensie -cumul salar”, astazi ”se razbuna pe intreg contingentul de pensionari militari.

Leon spunea...

Se pare ca Dul ministru A.TUTUIANU nu este de acord cu aceasta Ordonanta de Urgenta..si se mai poate amana..!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...

DLE CEZAR . nu stiu daca ati spus ce as spus sincer sau asa la misto , dar sa stiti ca eu nu pentru mine fac CI NISTE AFIRATII , ci pentru toti ca dvs ca dle H ,ca dl T2 ,si bine inteles ca pentru dl CORNEL . Sotul meu a plecat la pensie in 1987 si a plecat de fapt de tot acum multi ani , dar in memoria unui om care a fost cu totul deosebit ,care in munca pe care a avut-o ,a fost de o corectitudine mai mult decat exemplara , in conditii de munca acelea care niciodata nu s-au valorificat in bani ,adica grupa AC , imi permit sa nu las sa i se terfeleasca memoria ,dupa o munca efectiva de 38 de ani. Acum la recalculare i s-au taiat toti anii capatati conform legii si a plafonat pensia asa incat eu nu inteleg de fapt ce dracu vor astia .asa ca daca aveti dragoste de dreptate si nu doriti sa va terfeleasca aceasta OLGUTA cu ciratii ei din televiziuni ,faceti ce stiti barbateste si .....militareste .alaturi de dvs cum pot si eu.DAR sa stiti cu nu valoarea pensiei conteaza la mine ,ci deminitatea pe care astia o stirbesc si o terfelesc

raul spunea...

Si uite asa de prosti ce suntem va ajunge o femeie de serviciu in 2025 sa aiba pensie cat un colonel!La ei va creste punctul cu rata inflatiei si 50% di cresterea salariului brut -care va creste pe bune- noi cu inflatia!BRAVO NOUA CA SCRIEM DOAR PE FORUM!NU FRATE LA ARME CA DOBI ASTIA NU STIU DECAT DE FRICA!

raul spunea...

PS BLEGUL NOSTRU DE SEF AL SMG ,cu 4 si ceva la coeficient sa spuna sa traiti in continuaare ca primarii deja si-au marit salariile la peste 100 de milioane1Ne meritam soarta de prosti ce subtem!N-am depasit stadiul de slugi!In Franta seful SMG a demisionat1Ciuca ai curaj??????

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Nimeni nu-ți răspunde pentru nimeni nu te crede atât de neajutorat încât să nu poți citi art. 102 din L 263 ca să vezi ca valoarea punctului de pensie se indexează anual cu rata inflației și cu 50% din creșterea salarială medie.

Imi imputai ca de ce le-am atras atenția guvernantilor ca baza de calcul al pensiei din art. 28 nu coincide cu baza de stabilire a contribuției individuale de la art. 31.
Orice instanța poate da câștig de cauza unui nou iesit la pensie pe neconcordanța dintre art. 31 si 28.
Trebuie să vada și domnul Tutuianu ca Vasileasca si obsedații de pensiile militare atenteaza la Bugetul ministerului prin diminuarea incasărilor la CIBS.
De altfel, se pare ca aceste necorelari dintre prosteasca ordonanța încropită de LOV și restul L223 precum și posibilele susceptibilităti de neconstituționalitate scoase în evidență pe site-urile de socializare ale militarilor au determinat bătaia în retragere a obsedaților care, în loc să documenteze încălcarea legii în stabilirea unor pensii cu adevărat nesimțite, plafonează sine die pensiile tuturor militarilor.
Nu ma deranjează ca și pensiile speciale au fost aduse la procentul de 65%.

Anonim spunea...

Leonard
Sa vedem ce va scrie in monitorul oficial si apoi discutam. Eu cred altceva: cei 2 % penstru aparare, au fost doar pe hartie, acum au venit americanii si vor banii, iar astia nu au de unde sa ii scoata si cauta tot felul de smecherii. Daca aveau si ei niste finantisti adeevarati puteau sa o faca fara sa deranjeze pe nimeni, dar sunt tot de teapa lui Olguta, pentru ca numai astia au ramas ,in sistem. O sa le vina si lor randul odata si odata.

luminita spunea...

Imi permit ,dle H ,sa fac o prorocire , nu va ramane asa ,scopullor bate in alta parte , victime colaterale sant militarii , dar nu stiu de ce cred ca dupa ce cineva va contesta unde trebuie aceasta brambureala se va reveni ,mai ales la acelart 60 , fiindca eu stiu ca nu toata pensia se majoreaza ci pensia de grad si mai stiu eu ce , asa este si normal ,dar daca hotararea a intocmit-o ingamfata de OLGUTA , atunci nu cred ca va rezista ,dupa ce scapa de cei care ii incurca mai vedem.Partea grava este modul in care se fac afirmatii denigratoare la toti ,Asta este grav ca astia ne imbolnavesc de nervi .cretinii dracului.

Leo spunea...

H-ule , Maestre ,
Am citit ( in prima lectura art.31) si l-am "filtrat" cu art.28 (recitit la a n-a lectura) si am inteles ceea ce incepuse sa ma "chinuie" mai rau ca "vrs-ul de 197...cu care te "terorizam" nu cu mult timp in urma.
Totusi , daca "savantii" lui "Love" si "Adi" nu au sesizat acest aspect , trebuie sa fi milos cu mine , mai ales ca prietenul avocatul e in vacanta si nu-l mai pot deranja pt. orice "subtilitate" juridica. De aceea intreb obsedant ce nu inteleg , tocmai ca sa scap de obsesie....
Multumesc pt. consiliere.
Sper sa citeasca si SAVANTII cu "AC" de la 2580;2505;DFC;DRU ( "clanul de lucru" )..

Mihai spunea...

@ Leonard
Daca te vei indura si vei citi comentariile mele de mai sus vei afla si motivul real al suspendarii indexarii si cu partea de 50% din SMB pe economie.
Grav este ca masura va fi stipulata si in noua lege a pensiilor civile si se va aplica pe toata perioada implementarii Legii Unice a Salarizarii.
Au dreptate si în problema cu raporturile intre neturi in contextul indexarilor de pensii fara majorari salariale la activi precum si in contextul eliminarii CASS la pensii fara prevederi similare le salarii la unele pensii plus impozitari diferite insă modul de rezolvare a problemei este absolut dusmanos si grotesc.
Aici mai intervine si vina unor lideri sindicali care au cerut fara numar orice de parca bugetul era un sac fara fund iar politicienii in superficialitatea si indiferenta lor in fuga le-au aprobat fara minime calcule.
Pacat ca nu se scoate in evidenta si zona pensiilor sub cuantumul in plata scoase de L223 cu art 40 si se bate moneda doar pe norocosii cu pensii de lux din zona generalilor si a secretarilor de stat.
Acum s-a ajuns la scadenta si decontul se face in stil caracteristic ;DE UNDE TĂIEM , CUM LE PITIM SA NU SE FACĂ DE RAHAT

un oscar = o pensie spunea...

Intrati pe b1tv acum

Anonim spunea...

Leonard,
PS,
Nu am avut aceleasi functii, aceleasi grade si am facut armata in timpuri diferite. Poate ne asemanam doar in gandire si un pic pe la specializari .

Leon spunea...

Dle H, se pare ca Ordonanta se refera numai la Pensiile militare de stat. Pensiile speciale se amana pentru o data ulterioara..!
RESPECT pentru Dna Luminita !
Demnitatea noastra de militari este calcata in picioare de niste politicieni ajunsi vremelnic la putere si de unii formatori de opinie care probabil nici n-au facut armata.
In ultimul timp este o denigrare intensa in spatiul public asupra Armatei Romane si a Bisericii Ortodoxe, institutii aflate pe primele locuri in increderea romanilor..!
Oare se pregateste ceva mult mai grav pentru Romania..?

ifrim spunea...

Daca tara e saraca ,nu sunt bani de salarii bugetate, deficit la pensii,deficit bugetar peste trei la suta de ce nu lasam pe mai tarziu cand economia duduie cumpararea barcutelor si fierataniilor de la yankei? Cine o sa conduca TABurile 8x8 ce se vor achizitiona daca sunt pensionari in draci? Soferii auto din sursa externa?

gheo spunea...

Domnule ”H”, de ce se mai toaca atata banet pentru ”imobila ANCMRR” ?,

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La pranz, un porcan de moderator de la Romanistan TV, vadit pus pe mistocarit invitatii si pro guvernantii drujbari de pensii, si-a permis sa-l cenzureze obraznic, punandu-i pumnul in gura, ranjind ca proasta satului in targ, D.lui Col, jurnalist de mare prestigiu si om de litere, Valeriu Pricina, un om vertical si foarte hotarat, care a protestat vehement fata de atitudinea ranjita a porcanului care nu-l lasa sa-si spuna un punct de vedere despre pensiile militare amputate in mod golanesc de catre guvernantii autisti, dar vazandu-l pe moderatot ca se continua in nesimtirea cenzurarii voite pe un fond de ranjet nesimtit, si-a scos lavaliera si a plecat foarte revoltat de obraznicia porceasca a ranjitului imberb! Va spun eu ca presa porcanului Ghitza Palaghitza, felatorul, pardon, delatorul de sub a viei vitza, e cu toata haita pro Satan de Tiliorman si Fiola Frigida!

Gigi spunea...

Cu toate că la prima vedere este
ceva neinteresant,și nu este în în ton cu tema de față,după ce ve-ți citi o să vă schimbați părerea!
Intrați pe site DigiSport.ro,și printre alte rubrici de sport ve-ți găsi o rubrică despre un ziar turcesc care în urma unui sondaj ef.printre europeni,au ajuns la o concluzie.
Succes!

kostas spunea...

La civili, chiar daca nu o sa se mai indexeze decat cu rata inflatiei, nu este nici o problema deoarece in iulie 2018 punctul de pensie se va face 1100 lei.Chiar daca s-ar indexa de la 1 ian. si cu 50% din cresterea sal. mediu, in iulie le-ar da diferenta pana la 1100 lei punctul de pensie. Deci civilii nu pierd nimic, in nici un caz.

Mihai spunea...

”Tehnici psd ” editie limitata
Doar pe Bulă poate că-l ducea capul sa dea o OUG prin care sa stabileasca baremul de 65% din totalul a 3-4 elemente salariale pentru calculul pensiei indiferent daca este pilot ,parasutist ,scafandru ,politist, pompier , sri-st sts-ist etc.
Anarhia ne pândeste. Totul porneste de la decizii imbecile.

Gigi spunea...

@tigri3
Bulă,zici?
Bulă era,sau este, mic copil pe lângă ăștia!!!
Dacă nu mă înșel,chiar au avut în anii trecuți un parlamentar,BULĂ.Fost primar într-o comună de prin Oltenia.

iceparu spunea...

Cred ca PSD este in razboi cu cei din justitie si SRI.Cum nu pot sa se razbune numai pe ei dau in toti.Cum s-ar zice noi suntem victime colaterale.Ma mir ca ANCMRR din SRI si Pensionarii din justitie tac.Iohan tace ceeace ma faca sa cred ca a pus de un compromis cu PSD.Vom trai si vom vedea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Luminita draga, n-avem nimic cu raposatul sot, Dumnezeu sa-l ierte si cinstita sa-i fie memoria in veci, nici cu tine si nici cu pensia, doar dorim sa te protejam sa nu ti-o manance niste tineri care ar putea sa traga la carca sa-si castige painea cinstit, asta in cazul cand te-ar parazita cineva si te-ar traduce la portofel, insa, despre vechime, nu vezi ca nu mai conteaza, din moment ce protejatii Olgutei si cocalarului mustacios ies la pensie cu 20 ani de serviciu cu peste 10.000 de lei, dar si cu grade centigrade de pe termometrele pe canicula, astfel incat ploua cu stele de generali din cerurile Alexandrionului, si nu cu apa chioara sa ne mai ostoiasca brutala canicula! Sa ai ani la nesfarsit, sa-ti consumi pensia fericita, fara a fi inconjurata de-o asistenta numeroasa si lacoma, doar in binecuvantata zi de pensie, dupa care sa te lase in singuratate pana la cealalata pensie! Doamne, ajuta!

Mario spunea...

Din surse / Nici un serviciu special sau minister nu vor să dea aviz favorabil proiectului Ordonantei de urgenta ! Inclusiv ministrul A.TUTUIANU nu este de acord cu aceasta Ordonanta de Urgenta ! SRI nu dorește să dea aviz deloc! Oare ce va urma ?

Ela spunea...

Doamna Olguta a iesit pe post si a anuntat ca ordonanta se va dresa numai pensiilor militare, nu este pregatita inca sa o aplice si magistratilor si celorlalte categorii de pensii speciale, care sunt cu adevarat speciale. Deci numai militarii vor fi loviti, ceilalti mai vedem, dar eu zic ca ceilalti nu vor mai fi regulati de fapt cei vizati de la inceput au fost doar militarii. Sa ne fie de bine, ca ne meritam soarta.

Andrei Sorin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Giovani spunea...

"Am fost cel mai bun prieten al PSD-istilor....Mi-au dat inapoi ce mi-a furat Boc, au scos CAS-ul din pensii, au ridicat de la 2000 de lei in sus impozitul pe venit...Jos palaria"...spunea un coleg de-al meu....dar cand a auzit ce vor sa faca PSD-istii astia nebuni, a spus ca le v-a devenii cel mai mare dusman in viata... nu v-a mai vota in veci acest partid care ...cand ajunge la putere se imbata asa cu o "ameteala" a stapanului care taie si spanzura....de aia a picat si Nastase ajungand la bulau pana la urma dupa numararea oualor....Pe fon a fost o perioada buna si un prim-ministru bun, pana s-a imbatat cu mirajul stapanului....exact asta se intampla acum la PSD....Se cred stapani pe plantatiile cu negrii....numai ca noi nu suntem negrii si nu suntem sclavii dumnealor sa executam asa prosteste tot ce ne vand pe la televiziuni...Altceva nu auzi pe canalele care ii deservesc....pensii nesimtite...taieri....algoritme de calcul inventate pe genunchi....NICIUNUL SA TINA PARTEA MILITARILOR.....CEVA PARERI TIMIDE LA PNL...IN REST....SOLD ZERO BARAT!