Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 16, 2017

Actualizarea pensiilor militare se face potrivit Anexei nr. 1b a Ordinului M25/2016

46 comments


Așa cum se prevede în Anexa nr. 2 a Ordinului M25/2016, actualizarea pensiilor

militare se face potrivit prevederilor din Anexa nr. 1 a Ordinului M25, sintetizate în Anexa nr. 1b, și potrivit legislației în vigoare la data actualizării, deci la data de 30 iunie 2017, aceleași care sunt menționate și la subsolul Anexei nr. 1b.

Chiar dacă se aplică și prevederile OUG 56/2017, în care se precizează că majorarea de 15% din Legea 152/2017 se adaugă la solda de bază, asimilată probabil cu cuantumul compus al soldei de funcție, tot nu se poate face abstracție de legislația în vigoare la data de 30 iunie privind salarizarea personalului militar, în principal de dispozițiile Legii 284/2010 cu modificările ulterioare.



Procedură de actualizare trebuie să urmeze întregul calcul din Anexa nr. 1b, pornind la noua valoare a soldei de funcție ...majorată cu 15%





46 de comentarii:

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...

deci e de bine_?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu, cu pensia inghetata, privesc si inghit in sec...

sergiu spunea...

EXTRAS DIN
DECIZIA NR. 20/02.02.2000 A CCR
(in dosarul 5A/2000)

"Curtea Constitutionala retine ca instituirea pensiei de serviciu pentru cadrele militare si pentru magistrati nu reprezinta un privilegiu, ci este justificata in mod obiectiv, ea constituind o compensatie partiala a inconvenientelor ce rezulta din rigoarea statutelor speciale carora trebuie sa li se supuna militarii si magistratii.
Astfel, aceste statute speciale stabilite de Parlament prin legi sunt mult mai severe, mai restrictive, impunand militarilor si magistratilor obligatii si interdictii pe care celelalte categorii de asigurati nu le au. Intr-adevar acestora le sunt interzise activitati ce le-ar putea aduce venituri suplimentare, care sa le asigure posibilitatea efectiva de a-si crea o situatie materiala de natura sa le ofere dupa pensionare mentinerea unui nivel de viata cat mai apropiat de cel avut in timpul activitatii...Etc...(de pe Roarmy230)

luminita spunea...

daca se aplica la cea reclculta sa ii ia dracu .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, dar slugile alea din Casoaia care mutileaza penzii, doar dintr-o pohta ce le produc anumite senzualitati erotice, mazochiste, n-au iesit inca la penzie cu droaia de tinichele legate pe cozile alea stufoase de vulpoi sireti?

Leo spunea...

luminits
Da , e de bine trebuie doar vorbit cu Palada...

Huhu Rezea spunea...

@Sergiu
Pentru actualizarea pensiilor militare este mult mai eficientă Decizia nr. 872/2010 a CCR în care este considerata neconstitutionala o reglementare care stabileste o diferenta de tratament nepermisa intre pensiile aflate in plata si cele ce vor fi stabilite sau acordate.
Vezi decizia si comentariile

https://www.huhurez.com/2017/04/art-41-din-proiectul-legii-salarizarii.html

Comisia de muncă din CD a folosit această Decizie a CCR pentru a propune plenului înlăturarea articolului din Proiectul legii salarizarii referitor la suspendarea actualizării pensiilor speciale până în 2022.
Vezi:
https://www.huhurez.com/2017/08/din-aceleasi-motive-va-cadea-si-artvii.html

luminita spunea...

INTR-O zi nu foarte tarziu o sa vedeti ca o sa o intoarca cala ploesti

Iulian Mareș spunea...

Activilor li s-a majorat doar SF cu 15%, fără a se majoră și celelalte elemente salariale, care se calculează procentual din SF!
Eu zic sa le mai majoreze încă o dată salariul primarilor & Co!

Iulian Mareș spunea...

Radu,
Nu înțeleg cum ai fost umilit de un simplu angajat al CSP, pe timpul unei audiențe?
Audiențe au în program numai cei din ekipa de conducere! Înseamnă că nu te-a lăsat să-ți expui pdv propriu unul din ei? Atunci de ce mai vine la audieri?

Ela Pop spunea...

@Radu Catalin
Nu vreau sa va dezamagesc dar nici in instante nu se mai face dreptate! E plin si acolo de incompetenti si corupti.Nici macar nu citesc in intregime actiunea decum sa mai si judece cine are dreptate.E Jale!!!!!

Leo spunea...

Iulian a RECONFIRMAT ca doar SF s-a majorat.
Prin urmare ,abuzul si apetitul pt. incalcarea legii este o deprindere consacrata a "gulerelor albe" din armata care in loc sa slujeasca legea , slujesc interesele politrucilor vremelnici , devenind astfel slugile lor obediente.
In astfel de situatie , când ne vor sosi deciziile (de actualizare) exista doar o singura cale , cea a justitiei. Eu nu vad alta. Un exemplu in acest sens este comentariul lui @radu catalin . Ar mai fi o solutie si mult mai sigura ca da rezultate , aceea sa vorbim cu Palada ...

luminita spunea...

Dle H ,deci aceasta recalculare cu 15% se va aplica si celor pensionati in 2016 ,astora i se va emite o decizie de pensie? lor li se va aplica asupra elementelor din pensia in plata ? multumesc,de fapt la astia nefiind recalculare este o majorare?

luminita spunea...

PALADA ESTE VECIN CU MINE ARE CASA si parintii din telega acolo unde am si eu casa de vacanta ......ha ha o sa ii spun sa o ciufuleasca si pe Olguta ca are par destul

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Au găsit o explicație ce forțează legea, dar de scârbă nu am reținut-o! Toată strădania asta denotă că nu sunt banii necesari pt aplicarea legii în spirit și sens!
Deviză lor.... "Puțini ne vor acționa în instanță și kiar dacă vor câștiga, peste 1-2 ani, se aplică numai celor care au câștigat în 5 ani, eșalonat!

CEZAR spunea...

INCREDIBIL ..HUHU..domnul T-2MaKiSS..incepe sa te ..inteleaga ....hi..hi..
Niciodata nu-i prea tarziu ..desi la asta nu ma asteptam
Basca faptul ca-l publica Potecaru...insemneaza ca si asta incepe sa..prinda ..!!!

tigri216 septembrie 2017, 22:41

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Dacă revenirea la contributivitate nu înseamnă modificarea Anexei 6- pentru militari- din actuala Lege 263/2010, nu ar fi chiar atât de rău pentru cei care pe OUG 57/2015 au pensiile recalculate mai mici, chiar dacă sunt numite pensii militare.
Să nu uitam că de aproape 10 ani militarii plătesc și ei contributii individuale în același procent ca pentru CAS-ul civililor.
sâmbătă, septembrie 16, 2017

KIS VIOREL:
@huhurezule, excluzand vreo idiotenie spusa de "visinescu" blogurilor noastre, stii ca ai mare dreptate?
OUG-57/art.40 & M 25 ne-au adus numai rau, mult rau celor ce am fost sacrificati pe altarul primirii in NATO si tin sa-i rusinez putin pe cei ce au "profitat" de epurarea noastra pentru ca ei sa ramana in Armata pana au fost scosi "pe targa" sau catafalc, profitand de cate trei decenii (si mai mult) de activitate iar acuma se comporta exact ca niste gotzoi, satui si cu scobitoarea in coltul gurii, racadindu-se la noi cei carora -dupa ce ca am avut pensiile jumatate din cat au ei- dupa recalcularea sulii, tot noua ne-au scazut si lor le-au crescut.
Da, ai dreptate huhule, daca se va reveni la contributivitate, in conditiile neschimbarii Anexei 6 din L263, pentru noi va fi OK, acuma , daca eram pe contributivitate imi crestea si mie pensia cu 9%, asa , sa le .ut mama si norocul lor, mi-a scazut cu 26%-incorect, discriminatoriu si nedrept.
Sa nu asteptati ca cei cu pensii peste 1500 de euro sa ne sprijine sau sa iasa in strada, sunt automultumiti si cahiar speriati ca se va reveni la normalitate si atunci multora o sa le scada-nu mizati pe 'dreptul castigat" caci acesta este "o fraza ca cu a ei putere sa va aplece in jug". In scurt timp se va proceda la scaderea pensiilor iesite din grila, o sa vedeti, altfel se prabuseste toata sandramaua!

Iulian Mareș spunea...

Luminița,
Te rog să-i transmiți prietenului și vecinului tău că atunci când este momentul ori dai cu forță, zvâc și îndesat, ori lași pe altul...
Inaugurând programul "Primul pumn ✊", eu i-am înscris pe primele locuri pe băse și boc!
Mai sunt locuri, .... iar înscrierea în program este moca!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, te alaturi de noi, adica grupului de razuiti pe minus? Sa nu ne asteptam sa ne sprijine cineva cu sacii vazuti in caruta pe plus. La noi nu exista solidaritate si coeziune cu cei scazuti si inghetati la drepturi. Sa vezi ce panarama faceau daca erau si ei scazuti, dar cereau ca toti sa li se aature! Asa ca ne plangem de mila unul altuia si nu ne aude nimeni...

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Intre Comunicatul CSP și explicațiile directorului CSP, col. Luca, singurul eveniment care s-a petrecut, de natură să schimbe algoritmul de calcul al aplicării majorării soldei de funcție prevăzute de Legea 152/2017, a fost OUG 56/2017, în care se spune că majorarea se adaugă la solda de bază, ei înțelegând prin aceasta solda de funcție în cuantum compus.
Ar fi normal ca elementele salariale introduse în solda de funcție prin Legea 330/2009 să fie majorate cu 15% odată cu solda de funcție, dar de ce nu și celelalte elemente salariale care se calculează conform Legii 284/2010... din solda de funcție.
Pe lângă faptul că OUG 56/2017 nu era în vigoare la data dee 30 iunie 2017, aceasta nici nu interzicea actualizarea elementelor salariale cu procentele prevăzute în legea salarizării în vigoare, procente consemnate în Anexa 1b a Ordinului M25.

Legea 330/2009 a prevăzut în subsolul tabelului cu coeficienții sodelor de funcție din Anexa IV că:
N O T Ă:
1. În coeficienții de ierarhizare minimi și maximi sunt cuprinse solda/salariul de merit, indemnizația de dispozitiv/sporul pentru misiune permanentă, sporul pentru păstrarea confidențialității în legătură cu informațiile clasificate și sporul de fidelitate

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Nu citești sau nu înțelegi Decizia CCR nr. 872/2010, pe care o tot invoc pe blog pentru a demonstra că, în baza ei, punctul 3 al OUG 59/2017 va fi declarat neconstituțional.

luminita spunea...

DAo fi cum spuneti, da cine si cum si cand va fi asta declrat neconstitutiona , nu ar fi bine
sa se duca cineva la lucrari in parlament bine documentat , acum cat inca nu a plecat la CD_,

Iulian Mareș spunea...

Flavius citește, înțelege tot, dar este luptătorul din munți...partizanul anticomunist din oficiu!

luminita spunea...

CITITI pe saitul sindicat cadre militare pitesti

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rezea: Multumesc! Deci e posibil sa mi se faca dreptate! Ce bine ar fi!
* Marin Anton a incasat niste capatani de miel de la un pesedist! Nu-i cel de la Bacau- Onesti, care a fost cand liberal, dupa care pedelist, apoi pesedist, ca acum sa fie pemepist si din nou liberal in foi de varza murata si caruia, acum 9 ani, i-am facut un pamflet in ziarul bacauan, Info Trotus, pe teme extraterestre, cu o caricatura cu un OZN, alaturi de alt un carierist? Ce dreptate aveam atunci! Daca o fi acel traseist care nu rezista un mandat stabil la un partid, isi merita incasarea! Pastrez in original si ziarul, dar si articolul detasat la colectie, pentru ca eu am scris si la alte ziare locale si judetene de-a lungul timpului...Este atat de arogant, incat i se fac campaniile electorale de catre staff-urile obediente si slugarnice ,,geniului'' sau politic, el nici macar necatadicsind sa se prezinte in viu la aceste campanii decat pe la marii mahari locali si judeteni, decizionali. Se dzice ca nu cu membrele goale...Iar pe teren, sa se arate electoratului in circumscriptiile electorale, n-o face absolut niciodata, in nici un mandat, fiind o perioada chiar si primar de comuna sub culorile liberale prin zona Livezi-Bacau. Si cred ca el este acest individ cu origini neclare, care si femeile si le-a schimbat ca pe partide...

Iulian Mareș spunea...

Colegul Cezar
a fost accidentat de un acoperiș luat de furtuna din această după-amiază, din Timișoara, și se găsește la Spitalul veterinar NR. 9!
Are nevoie urgentă de perfuzie cu contributivă 2%!

Huhu Rezea spunea...

Potrivit deciziilor CCR, pensiile speciale şi pensiile militare sunt constituţionale, vezi Decizia 20/2000, cu condiţia să nu instituie diferenţieri discrimitatorii între beneficiarii aceleiaşi legi, vezi Decizia 874/2010.
Asta nu înseamnă că desfiinţarea şi transformarea tuturor pensiilor speciale şi militare în pensii contributive ar fi neconstituţională.

Leo spunea...

Ca sa citesti printre rânduri trebuie sa sti carte bine de tot.
Eu citesc prin aceasta "congestie" vis-a-vis de dezbaterile de constitutionalitatea pensiilor militare din diferite medii de lectura, o forma de rezistenta impotriva contributivitatii. Ca sa fiu bine inteles , in acest moment nici eu nu stiu care varianta ar fi mai buna ca principiu de aceea nu ma fac avocatul nici unei variante. Ce stiu sigur insa , este ca daca mi-ar fi calculat pensia ca raport de salarii medii pe economie/salariul meu si apoi actualizat raportul la anul deschiderii dreptului de pensie militara , atunci as fi avut pensia de cam min. 3 ori mai mare. "SA VEDEM ZISE ORBUL"...

tigri2 spunea...

@Iulian, asta poa' sa cada in cap si de la 100 metri, nu are nici pe dracu' este antrenat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard, da,pe contributiva iti iese mai mare. Conditia sa fie platite si grupele.

Huhu Rezea spunea...

Contributivitatea este avantajoasă doar pentru cei cu vechime efectivă, nu cumulată, de peste 30 de ani, asffel încât în calcul să intre peste 30 de punctaje medii anuale.
Legea pensiilor militare a introdus un sistem de calcul conform căruia un militar cu 20 ani vechime efectivă, dar cu sporuri si indemnizaţii consistente, primeşte o pensie egală sau mai mare cu pensia unuia care a lucrat efectiv peste 30 de ani.

Stelian P. spunea...

@luminita
Am citit comunicatul care contine argumente reale si usor de inteles. Din pacate modul in care este conceput si prezentat ne face un mare deserviciu.
Comunicatul arata ca o sorcova de care se bucura doar prichindeii. Ce rol au multitudinea de culori, fonturile diferite si numarul prea mare de greseli gramaticale care fac deliciul dusmanilor nostri ? Ori domnul colonel ne crede retardati ori pe viitor urmeaza sa ne faca si desene pentru o mai buna intelegere. Apreciez totusi faptul ca nu foloseste emoticoane.
Inamicii nostri (care ne depasesc numeric) se pot intreba pe buna dreptate "Daca asta e nivelul intelectual al unui colonel, mare sef in SCMD, oare care este nivelul membrilor simpli din sindicat ?"
Redau spre exemplificare o intrebare de tot hazul:
" 1]. De ce noi, militarii, nu am știut de acea decizie în anul 2011, când au fost efectiv desființate pensiile militare de stat?"
Chiar asa !

luminita spunea...

SCABA aia de BASESCU a prezentat la RTV primul talon de pensie ,cam 2980, talharul asta mincinos nu il prezinta si pe ultimul , a obtinut pensia inainte sa plece de la presedentie , deci i s-a indexat si majorat fiind pensie civila./ deci numai utima indexare si in iulie 9% pai cat scrie pe talonul din august , pe acela sa il arate , are acum cred ca aproape de 45oo .SCARBA dracului nu se lasa de minciuni . uite dl CORNEL asta sa scrieti la RTV ,sa ii ceara astuia ultimul talon , sa vada lumea adevarul .Se adreseaza lui DOGARU ca dece sa ia pensie speciala , pai sa il intrebam si noi dece sa ia bani asa de multi ca fost presedine ,HAiDETI acum sa aratam NESIMTIREA LOR.

Anonim spunea...

Procedura de actualizare ca si procedura de recalculare , incalca Constitutia la art. 52, 53,incalca Legea 223/2015, incalca OUG 57/2015 si isi incalca si propriile reguli din M 25. Cine a dat in judecata, mai are sanse sa castige ceva , cine nu a dat in judecata sa ne se mai vaite pe blog. Nu procedura de actualizare trebuie aplicata ci art 60 (1) si (3) din legea 223/2015. Cand se mareste functia sau gradul trebuie actualizata PENSIA, nu numai functia. Ei nu inteleg cuvantul pensie, in adevaratul sens juridic, ei confunda pensia cu un salariu de rezervist, pe care pot sa-l modifice prin ordin de ministru

CEZAR spunea...

@/m-Alul & ,,domnul": T-2MaKiSS.....ha..ha..ha..!
Se strange latul ....!

Anonim spunea...

Pe deciziile pe care le vom primi trebuie sa scrie ceva de genul " actualizat in baza Legii 223/2015, art 60 (1) si (3). Daca va scrie altceva trebuie dat in judecata imediat, pentru ca art 60 ( 1) si ( 3) va mai avea valabilitate doar cele 30 zile necesare pentru contestatie. Acest articol , ca si art 59, au fost facute "varza" prin OUG 59/2017.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

1. Eu nu sunt 100% sigur ca avem acces la intreg cadrul normativ privitor la calcularea , recalcularea si mai ales ACTUALIZAREA pensiilor militare. Sunt aspecte care nu se leaga , ridica intrebari , necesita explicatii...
2. OUG 57 / 2015 unde este ? Nu era rândul ei cronologic sa fie adoptata inaintea OUG 59 / 2017 ?
3. Eu sunt convins ca decat o Lege 223/2015 bolnava si amputata de OUG 57/2015 si OUG 59/2017 mai bine o "CONTRIBUTIVITATE" sanatoasa , cel putin pt. mine care am 38 de ani vechime efectiva in ambele sisteme.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Nu existã o ordine cronologică pentru adoptarea initiativelor sau a proiectelor de lege în Camera Decizională.
OUG 57/2015 poate rămâne în proceduri la CD până la abrogarea L 223/2015.
Prioritile legislative sunt dictate de interese guvernamentale.

tigri2 spunea...

Adrian Puiu
22 ore ·

<< Urmând calea de acum, oare ce ne-am face şi într-un conflict serios, în care ar putea să moară mii sau zeci de mii de gradaţi şi subofiţeri? Ne vom umple atunci de mii şi zeci de mii de sublocotenenti post mortem? Am ajunge de râsul întregii istorii militare a planetei Pământ!

Nu, hotărât lucru, moartea nu poate fi o şcoală de ofiţeri. La fel cum – poate nu e locul aici, dar trebuie să menţionăm – nici sportul nu e o şcoală de ofteri. Nu poţi ajunge ofiţer pentru că joci foarte bine tenis. Sau pentru că antrenezi o echipă de fotbal.>>

Leon spunea...

In saptamana trecuta au fost recalculate 302 pensii la MApN..!
Domnul Director al CPS cam intarzie Actualizarea..!

tigri2 spunea...

7 OCTOMBRIE 2017 - MITING SCMD/CNSC
APEL
- Catre toti membrii si aliatii SCMD -
-Catre toate fundatiile, asociatiile
si uniunile rezervistilor-

Doamnelor si domnilor,
Intrunit satutar la Alba Iulia, in ziua de 15 septembrie a.c., Comitetul Director al SCMD a constatat urmatoarele:
· S-a reluat integral, incepand cu luna mai, a.c., programul antimilitar si antinational din anii 2009-2013 ai regimului Basescu.
· Razboiul mediatic si psihologic, declansat impotriva rezervistilor si a altor categorii socio-profesionale, prin confuzia voita dintre pensiile magistratilor si ale militarilor, este, de data aceasta, cu mult mai violent si jignitor, fiind sustinut de intreaga clasa politica si de intreaga mass-media.
·
· Rand pe rand, pierdem, cu votul unanim al USL, tot ceea ce am recuperat prin acelasi vot unanim al ...... USL: Legea Pensiilor Militare de Stat, facuta praf prin OUG 57/2015, a fost definitiv compromisa prin OUG59/2017; toate angajamentele asumate fata de NATO, prin Anexele la Tratat privind salarizarea si pensiile militare, au fost incalcate; baza de calcul este, caz singular in NATO, 65% din net, nu din brut, ajungandu-se la tripla impozitare; ajutoarele salariale au fost anulate si pentru civili si pentru militari prin Legea 153/2017; prin aceeasi lege, coeficientul de salarizare la militari si politisti este sub nivelul unei secretare de primarie sau al unui balerin la Opera de Stat; se anunta, deja, limitarea anticonstitutionala a dreptului la munca pentru pensionari, fie militari, fie civili si masuri de reducere a pensiilor aflate in plata;
· .................................................

Doamnelor si domnilor,
Luand in calcul realitatea, Comitetul Director al SCMD, dupa ce a facut toate demersurile legale si necesare, a stabilit ca obiective prioritare:
· Lupta pentru separarea legislativa a pensiilor (civile si militare in numar de cca 2.208.000) de rentele viagere si indemnizatiile de merit, cu atat mai mult de ajutoarele sociale (peste 3.300.000);
· Lupta pentru respectarea Codului Muncii, a Constitutiei Roamniei (Art.42), a legislatiei NATO si a traditiei prin neincluderea soldelor de rezervist (pensiile militarilor si politistilor) intr-o lege unica a pensiilor civile;
· Lupta pentru amendarea Legii 153/2017, discriminatorie in ceea ce priveste salariile militarilor si politistilor;
· Participarea sindicatelor si a ONG-urilor rezervistilor la elaborarea statutelor structurilor militare si de politie;
· Contracararea, printr-o colaborare permanenta cu aliatii civili si media neafiliata, a manipularii imagologice, menita sa dezbine romanii si sa netezeasca drumul, prin distrugerea structurilor militare, spre federalizarea Romaniei;
· Continuarea actiunilor pentru abrogarea Art.40 din OUG 57/2015, a OUG59/2017 si a OUG 95/2014, ca discriminatorii, neconstitutionale, antieuropene si impotriva NATO;
· Informarea Parlamentului European, a Comisiei Europene, a Secretariatului General NATO si a ministrilor din tarile membre asupra situatiei ivite in Romania, cu grave consecinte in ceea ce priveste strategia comuna de aparare.

Doamnelor si domnilor,
CD al SCMD a votat, in unanimitate, declansarea unui mare miting de protest, cu participarea tuturor membrilor sai disponibili si a aliatilor sai, in ziua de 7 octombrie a.c. si pichetarea sediilor PSD si ALDE in ziua de 4 noiembrie a.c.


Honor et Patria! Vae Victis!
P. Comitetul Director al SCMD
Col. (r) Mircea DOGARU

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
sergiu spunea...

Zulufatul asta al nostru tot ameninta cu petitii pe la forumurile internationale,dar nu a facut nimic pana acum.De ce? Astepta intai sa se aprobe de catre Parlament actele normative,si apoi sa intreprinda diferite actiuni,cand totul este mai greu de schimbat? Nu va mai uitati in gura lui,ca stie el ce vrea si ce face in intersul lui!

tigri2 spunea...

@Sergiu , precis ai o pensie peste 1500 de euroi si ti-e cam frica sa nu se scormoneasca ...atul de aia faci valuri impotriva lui Dogaru si, chiar fara argumente. Ti-e friiicaaaa, rusinicaaaa!!!

Leo spunea...

Pe A3 , la ora 17.00 ( azi 19.09.2017 ) , va vorbi LOV despre noua lege a pensiilor.