Un produs Blogger.

marți, septembrie 19, 2017

Preşedintele Comisiei de muncă, senatorul Ion Rotaru, a dezinformat slugarnic plenul Senatului la dezbaterea legii de adoptare la OUG nr. 59/2017

60 comments
Dezbaterea proiectului Legii de adoptare a OUG nr.59/2017, privind îngheţarea pensiilor de serviciu, mai puţin pensiile magistraţilor, s-a desfăşurat în fugă... în şedinţa din 19 09 2017(vedeţi înregistrarea   Ședința din data de 19 Septembrie 201719/09/2017, ora 3,36.
Reprezentantul guvernului, un muntean de Olt şi Romanaţi, T.P., ...secretar de stat la muncă, a repetat enormitatea că pensiile de serviciu se majorează altfel decât pensiile din sistemul public, respectiv cu creşterea salarială anuală. S-a gândit LOV să le semiindexeze, în comparaţie cu pensiile din sistemul public, respectiv numai cu media inflaţiei anuale, nu şi cu 50% din creşterea salarială, aşa cum creşte anual punctul de pensie. Ce era să spună TP?

Alte aşteptări erau din partea preşedintelui comisiei senatoriale raportoare, care se presupune că are o poziţie mai independentă faţă de politic. Dacă nu a putut să contrazică ştăbimea coaliţiei guvernamentale, cel puţin ar fi trebuit să aibă bunul simţ să nu mintă.
A citit de pe o hârtie procedura parcursă de proiect până la momentul dezbaterilor, minţind senatorii că şi Consiliul Economic şi Social ar fi avizat favorabil proiectul de lege, când pe site-ul Senatului, în caseta L209/08.08.2017 există documentul prin care acest organism a subliniat apăsat neconstituţionalitatea OUG nr. 59/2017.



A mai minţit că toate pensiile de serviciu sunt calcualte în procentul de 80% din baza de calcul, când se ştie că OUG 57/2015 a redus acest procent la 65% pentru militari. Doar cei cu vechime mai mare de 40 ani ajung la 80%, dar pierd din pensia suplimentară.
Mă aşteptam ca cel puţin 2-3 senatori să fi citit documentele din caseta tehnică a actului pe care trebuie să-l aprobe şi să fi sărit cu gură pe senatorul dezinformator. De unde?
S-a învrednicit până la urmă o doamnă, parcă de pe la liberali, care a aplaudat ordonanţa pentru că înlătură discrepanţele faţă de sistemul public, dar ei, liberali, consecvenţi principiului contributivităţii se vor abţine la vot.
A luat cuvântul şi falnicul rezervist aviator Fălcoiu, cel care se văita că, deşi a avut obiecţiuni în Comisia de apărare, a fost nevoit să semneze, în calitate de secretar, avizul favorabil al OUG 59/2017.
In loc să repete cel puţin ce scrisese Consiliul Economic şi Social în avizul nefavorabil, ar fi fost mult mai relevant pentru informarea necititorilor senatori să ştie că li se propune spre vot un text neconstituţional, domnul Fălcoiu s-a mulţumit să spună enigmatic că o anume prevedere din ordonanţă va avea drept consecinţă că, peste câţiva ani, un actual colonel pensionar se va  trezi cu o pensie mai mică decât a unui viitor  pensionar subofiţer. Nu că nu ar avea dreptate, dar lunea viitoare, când se va da votul pe ordonanţă, mulţi senatori vor zice :
Ei, şi ce dacă Fălcoiu va avea o pensie mai mică decât Garcea?

60 de comentarii:

luminita spunea...

Nu vedeti ca au consemn ? idiotii dracului .

Gigi spunea...

Este,cumva,cel din ilustrată?
Dacă,da,era de așteptat!
Oricum,animalul din imagine are mai mult caracter decât persoana de care vorbim!
Să mergem toți la mitingul din 07 oct.
Cu neamurile ăstea proaste nu mai este de glumit!

Leon spunea...

Votul in plen va fi o simpla formalitate..!
Sa incercam sa trimitem la cat mai multi deputati propunerea ca la indexarea cu rata inflatiei sa se adauge si Majorarea cu max.50% din salariul mediu brut(net) pe economie si eventual aceasta majorare sa fie in Suma fixa ;
In acest fel s-ar mentine decalajul actual si in anii urmatori.Exemplu:
La o pensie de 800 lei daca majoram cu 200 lei, se ajunge la 1000 lei iar o pensie de 5000 lei +200 lei ajunge la 5200 lei..se mentine aceeasi diferenta de 4200 lei.
Majorarea cu un procent de 5% ar mari acest decalaj, 5000×5%=250 lei fata de 800×5%=40 lei(5250-840=4410) fata de (5000-800=4200).
Cred ca indexarea/majorarea pensiilor cu aceeasi Suma fixa la toti pensionarii ar fi mai echitabila.

Ela Pop spunea...

Niste momai obediente fara sange in instalatie si nedocumentati, necunoscatori de legi si constitutie.

Anonim spunea...

Orice lege sau OUG pe care a dat-0 PSD-ul este neconstitutionala, si mare parte din cititorii acestui blog s-au dus in limba sa ii voteze. Acum isi primesc rasplata. Dureros este faptul ca acum nu este prima oara, ci au mai facut-o si alta data si tot nu s-au invatat minte. Cum se numeste asta?

Iulian Mareș spunea...

Senatori,
Partidul vă dorește proști!
Și voi la fel! ... că doar nu ați dat examen! Dar nici așa proști și leneși, să nu citiți și să nu înțelegeți nimic!
Vai vouă!

Huhu Rezea spunea...

@alpacin
Este tare urât când generalizezi. Chiar și când faci politică.
Au fost neconstitușionale indexările anuale reintroduse după 2013, legea reîntregirii pensiilor militare și legea 223/223 în forma inițială?
Vezi ce picioare scurte are minciuna?

Ela Pop spunea...

Pe A3 e LOV.Intrebata de legea pensiilor a zis ca nu vorbeste de cele speciale ca nu e treaba ei.Dar sa le inghete a fost treaba ei???!! Vrea sa rezolve inechitatile privind pensiile civile, exact acele inechitati le genereaza ea la pensiile militare prin aceasta oug.Deci ceea ce la civili e inechitate la militari e normalitate! Unde e logica???

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ela Pop spunea...

In continuare pensia se poate cumula cu salariul ,singura interdictie e ca un pensionar nu mai poate primi 2 pensii speciale

Leo spunea...

= Iulian , mi-ai adus aminte de faptul ca este o mare deosebire intre "PROSTI DAR MULTI " si varianta " MULTI DAR PROSTI ". PSD-ul prefera a doua varianta. Mie imi place prima...
= Leon , prietenul nostru meticulos si riguros in ale dreptului , bine zici.
= alpacin , prietenul nostru meticulos si riguros specializat pe constitutionalitate , ai zis "tres bien" si m-am bucurat sa vad ca ai fost mustrat "cu mila" si nu cu patima. Ai grija totusi sa fluieri mai usor in biserica..
= De la LOV , in afara de betie de cuvinte si lozinci politicianiste etatiste livrate la A3 in urma cu 20' , am inteles ca viitoarea Lege a pensiilor nu va abroga pensiile speciale si militare.

luminita spunea...

DEocamdata legea olgutei de pensii se refera numai la civili , dar ea continua sa se amestece
si sa dea fel de fel de aprecieri pe pensiile militare ,asta ar trebui data in judecata pentru dezinformare . auziti ca o pensie de7000 in 201o este acum de 2ooooo,sa ne faca ea o demonstratie cum de a ajuns asa , chiar va lasati in batjocura ei , adica un militar cu pensie de 1700 trebuie sa o incgete ca vrea ea ,fiindca are unul sau 7 pensia aia fabulasa , ca asa zice MOLUSCA .

tigri2 spunea...

@Huhu, referitor la manifestatia din 7 octombrie:, am scris si pe R-26500 :
"@R.ule, adevarul este, undeva ,pe la mijloc. Suntem de acord si noi si Dogaru ca prin manifestatia noastra vrem sa atragem atentia reprezentantilor straini in speranta unui 'ajutor" (prin indicatii si indicnari-de parca ei nu vad si nu stiu ,cu exactitate, situatia).Acuma noi, teoretic si "pe fata" vrem "capul lui Motoc" (LOV) dar stim cu precizie ca Dragnea & subordonatii lui, nu stim sigur, dar banuim ca si ei sunt "papusati" si constransi de altii , sa ne "extermine" pe toate caile , astfel incat tara(turma-sa ramana fara stapan, fara paznic).
Asa ca , eu zic sa nu ne grabim sa "aruncam cu bolovanu'""

Leon spunea...

Se pare ca LOV lucreaza la noua lege a pensiilor unde NU vor fi cuprinse si pensiile speciale cu atat mai mult Pensiile Militare de Stat. Noi avem aceasta lege intrata in vigoare la 01.01.2016 si eventualele modificari dorite de SNAp. vor fi introduse in cele doua ordonante de urgenta 57/2015 si 59/2017, aflate in dezbatere parlamentara..!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Te-am citit de mai multe ori vorbind despre sumele fixe de majorare a pensiilor, sume fixe pentru toată lumea, nu în procente.
Păi... s-ar justifică majorări cu sume fixe doar atunci când și contribuțiile plătite ca salariat vor fi tot în sume fixe, indiferent de cuantumul salariului.
De când ne știm, contribuțiile și impozitele au fost procentuale.

iceparu spunea...

Astia trebuie maturati indiferent de culoarea politica.Cand era Marea Adunare Nationala membri nu erau platiti.Va dati seama ca daca nici un parlamentar nu ar fi platit nici cu arcanul nu ar fi prinsi.Astia mananca banii de pomana.Astia analizeaza legile?Nici pomeneala.Sunt niste marionete si atat.

Viss spunea...

Se pare că nu învățăm nimic din toate câte ni s-au întâmplat până acum. Ne interesează baliverne televizate despre cum se blochează unii pe alții de la furtul din avutul public, povești cu acoperiți etc. Niște boşorogi demni de milă. Altfel, cu gura mare în fața calculatorului. Vă uitați în gura LOV și a altor hoți incompetenți. Ce dracului poți să aștepți de la incapabilii ăștia? Ne așteaptă la urne frecându-şi palmele, în ordinea numerelor de pe tricou: PSD, PNL, USR etc. Trăiască partidul, huooo ailalți!

Leo spunea...

Leon , noi avem degeaba L 223 in forma in care este mutilata de OUG 57/2015 si OUG 59/2017. In forma cum este acum ,cei nedreptatiti la care li s-a calculat pensia cu VRS-ul de 197,33 ( "batranii" ) nu mai avem sanse ca in 2022 sa fim apropiati de cei " tineri" . Aminteste-ti te rog TABELUL H-lui , care a facut cariera si care a dat sperante multora ca "echitatea" va fi pusa in 2022. Toate au cazut. Mai bine abrogau L223 cum este acum si ne treceau pe "contributivitate" , unde am fi avut indexari si in plus si majorari ale punctului de pensie. Asa cum e acum L223 e o un mare avorton care va mari inechitatile cu fiecare an care trece. Ce dezbateri ...

Gigi spunea...

Domnilor,încă nu v-ați dat seama că pe noi ne-au f.t.t rău de tot cu cele două OUG-uri(57și59)?
Ce rost mai are,pt.guv.să se mai lege
la cap?
*Oug 57,a ras 30% din cuantumul pensiilor.
**OUG 59,alți 30%,plus înghețarea lor pe viață.
Vreți mai rău de atât?

Leon spunea...

Asa este dle H, dar trebuie gasit un echilibru in sistemul de pensii, poate sa fie impus un raport intre pensia minima si maxima, acelasi raport de 1/12 ca la legea salarizarii..!
Cel mai usor s-ar obtine acest echilibru printr-o Impozitare Progresiva, impozitare agreeata de PSD dar respinsa de ALDE. Se pare ca Tariceanu cam face jocurile in coalitia de guvernare.

radu spunea...

luminita,
Da, intradevar ei au blocat pensiile militare pe motivul ca au crescut excesiv cu ocazia indexarilor anuale, dar cum lamureste Min.Muncii cresterea pensiilor mari din sistemul public, contributive, in coantum de 10000-18000 lei in raport cu cresterea punctului de pensie anual?
Este oare moral sau imoral?

tigri2 spunea...

Pensiile militare se vor aranja si echilibra de catre MApN, MAI, SRI, de aici inainte "rufele se vor spala in familie" fara ca altii, dusmanosi si naivi sa-si mai bage nasul in ciorba noastra. Vor fi considerate "SECRET DE SERVICIU"
Au sarit precum cainii la gatul nostru dar, prosti fiind, vor uita si-si vor indrepta atentie spre baul zavorancei sau coaiele bivolarului si ne vor lasa in pace sa ne hotaram singuri soarta.
Pensiile se vor aranja pe fagasul normal respectand situatiile juridice asemanatoare.
In legatura cu cuantumurile iesite din matca , acestea vor fi impozitate progresiv si aduse in limita 1/8 in Armata si 1/12 in civilie pe principiul legii conservarii energiei(banilor)'in natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga ci totul se transforma", adica nu se vor da sume suplimentare si nici nu se vor lua din total ,in schimb se va face nivelarea in limitele legilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Domnule FalCoius Fuscus, sa nu credeti cumva ca n-ati trecut neifiltrat de furcile mele caudine. Am avut o rabbdare de falCoaies sa va tot explic despre scrotul mic al penziilor noastre, nestiind in gandire ca franarul grosier, tradator, ca unul ca Dvs, care sunteti, precum al celor absolventilor la Frunze-Moscwa-Lomionosov, pe NIET, chiar o pedala pana la podea care se numeste jegoasa limita! Scurt: Jos intentia, dar mai ales hotararea de a fi chiar de acod cu fascismul pe pensiile militare! Matale esti tradatorul miliatarilor, vei vrea sa ma contrazici, dar micii aromati de la cantina Sparlamentului iti va face sa-ti puta gura a cacao, ca ti-ai permisi sa te bagi in bloguril militare si sa promiti ca ajuti, ca porcul care guita dupa o foame luuuunga, dar ciocolata primita de la PSD te-a dat de gol ca esti tradator! Mai baiete, pardoson rezon, nenea Flavius te va toca mai marunt, cum se toaca aromatele de la sarmale, dar tu ai obraz?
@ Onorabile Huhu Rezea, publicati-ma: Nu se merita sa fiu nervos si sa nu dau o replica! Cred ca m-a enervat caalaul discretionar! Nu suoport jegul!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Parca era ceva in codul de procedura penala, privind raspandirea de informatii false, cu sau fara intentie, de catre oficiali....LOV ar trebui actionata in instanta de catre organizatiile sindicale pt ceea ce a facut!

Cezar,
Fara banci puteam face reparatiile la casa din La Valletta ,sau sa iau casa in Miami? .... bine, nu am piscina, este o casa normala, 6 camere si 3 bai in total, 400mp curtea, dar tot am dat 100000$!
Fa tu altfel.....

Anonim spunea...

Huhurez,
O lege necontestata la curte nu inseamna ca este constitutionala.Indexarile de care vorbesti crezi ca au fost corecte. Tu chiar crezi toate mincinile INS-ului. Rata inflatiei a fost anul trecut" negativa"; ma faci sa rad, cand preturile au inceput sa le depaseasca pe cele din vest. Salariul mediu brut este de peste 3200 anul acesta, cand peste 70 % din angajati au salariul minim. Intrebare : ce salariu trebuie sa aiba ceilalti 30 % , ca sa dea media 3200. Tu chiar crezi ca numerele extrase la Loto 6 din 49 sunt cele reale. Conform teoriei probabilitatilor , un bilet castigator simplu din sase numere se extrage la 1 milion de ani, si la noi se intampla de 2 ori pe an

Iulian Mareș spunea...

Magistratii militari, indiferent de structura apartinatiare sa figureze pe tabelul ministerului cu a carui lege s-au pensionat! Tot de acolo sa fie platite pensiile lor...
Eu le respect si munca si veniturile, dar ne-au facut mult rau acum si au tacut!
Ar fi cazul sa prezinte public un pdv referitor la actele normative neconstitutionale care s-au emis in aceasta perioada in maniera nepartizana si sa revada documentatia privind fapte care au condus la slabirea capacitatii operative si a sistemului de comanda-control (C2) a SNAPOPSN!
.... de ce nu si tradare! Ar cam fi timpul sa faca ordine printre incultii si cozile de topor ale zilei!....ca tot am analizat razboiul hibrid, bazat pe o "coloana a 5 a"!

PS- kiar asa, cati stiu de ce este folosita expresia "coloana a 5 a"? Si nu ma refer doar la utilizatorii blogului!

gheo spunea...

Cat timp romanii vor vota pe principiul ... ”il votez ca-i de-al nostru”, nu avem la ce ne astepta, eu am intalnit ”o ruda cu acest ”principiu si stiu ca sunt o multime, l-am intrebat ”ce pensie” ai, raspunsul ... de acum cativa ani buni, era ca avea o pensie de 4 - 500 lei, accepti ca ”hotul asta (hotii astia) sa fure in continuare ... in timp ce tu ai o pensie de mizerie, ”de ... ii de-al nostru !!!, un raspuns care isi arata coltii, coltii ”indoctrinarii preluata de la fostul regim comunist si pe care actualii politicienii stiu foarte bine ca le este extrem de util. Util cat timp STIU ca romanii, inca mai cred ca ”presedintele actual al tarii ar puterile lui Ceausescu, le cer politicienilor ”incaltaminte, o haina, o ”vodca ...”, toate acestea nu sunt ”basme ci adevaruri crude” pe care unii nu vor sa le accepte, un popor ”tinut in saracie, incultura si ingnoranta” este un popor usor de manipulat”, asa se ajunge usor la ”cele din situatia de astazi” si nu numai.

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Tare naiv ești dacă tu crezi ca oug 57 și 59 n-au fost creațiile celor cu cotețe de prin armată, servicii și Interne.
@alpacin
Dacă nu ai ştiut, numai ccr poate declara neconstituțională o dipoziție de lege


Dacă nu ah

tigri2 spunea...

@Huhu , stiu cine le-a pitrocit(art.40 din OUG-57/2015 ;Ordinul M-25; OUG-56,59 etc.) : Jianu, Maciu, Luca , in general serviciile judiciar(capul tuturor discriminarilor si ilegalitatilor) si serviciul financiar.
Toata tevatura asta a izbucnit din teama marilor profitori(generali, sefi de compartimente si de arme cu staful lor cu tot-statul major al Armatei) de a nu le fi afectate salariile si pensiile lor, umflate si dodoloatze, pe nemerit.
Dupa 2010 au inceput sa -si atribuie sporuri si indemnizatii inchipuite si inspirate cine stie de pe unde ,dar totul cu aplicabilitate de la ei inainte, cei din urma ramanand cu ce au avut si au.
Teama lor s-a datorat faptului ca MApN, MAI si SRI au fonduri proprii ,pe care si le chivernisesc singuri, ori daca din felia destinata pensiilor ne mai dau si noua ,atunci nu le ramane lor, astfel s-au creat discrepante de neimaginat ,intr-o democratie moderna,diferente de 2-300% intre pensiile militarilor cu aceiasi situatie juridica(grad, functie, vechime) dar din perioade diferite. Speranta noastra de a se face ordine si dreptate este slaba si nu cred ca in timpul vietii noastre , scurte de altfel(media de viata a unui militar este de 67 de ani, iar unuia care a avut stres intens;piloti,scafandri, artificieri,marinari este de 65 de ani), se va rezolva . de ce ? deoarece nu sunt constransi de actualii guvernanti si au interes sa-si mentina privilegiile obtinute prin forta si frauda ,prin incalcarea drepturilor noastre , a celor multi.
Cum este domnule ca eu , iesit la pensie in urma restructurarii , dar cu stagiu complet(20 de ani efectiv -pilot reactie) sa am pensia de 3 ori mai mica decat echivalentul meu, iesit dupa 2011, cu aceiasi situatie juridica, ba si cu mai putine ore de zbor, ore care nu s-au revazut in calculul pensiei mele, in ce tara traim, in a cui dreptate sa credem?
Mi-e rusine ca sunt traitor al acestor vremuri si in aceste locuri, cu guvernanti nedrepti si care au interese obscure!
Nu mai avem mult de trait si poate aceasta este un fel de "avantaj" ca nu vom suporta prea multa umilire si dezonoare dar sa nu dea Dumnezeu cel sfant ca tara sa aiba nevoie de noi...

Leo spunea...

T2 , ne spui ca vor fi 'secret de serviciu" si vor fi gestionate de sistemele respective. Ai informatii noi ? Sau asa iti doresti , deoarece si acum in L223 , la inceput e plina de sofisme , si iata ca dupa un an chiar de sistemul careia ii apartinea a fost amputata.
Da au fost creatiile "cotetarilor" dar nu ne spui si faptul ca acei cotetari nu ar fi putut face nimic fara instigarea si dorinta politrucilor incompetenti padurari , veterinari, merceologi , filosofi ,... pusi pe sinecuri de psd .
Astfel , "cotetarii" au devenit slugile obediente cu gulere albe ale politrucilor sinecuristi de mai sus. Sa ne spuna de exemplu "academicianul' si "avantul " Dusa , daca este in stare sa spuna o propozitie in limba engleaza. Vorbea cu mainile când s-a inaugurat scutul de la Deveselu. Ce orizont pot sa aibă astfel de incompetenti ? Iar cotetarii sa ramana pe functii fac tot ce le sugereaza astfel de indivizi incompetenti.

luminita spunea...

Atunci dece nu se contesta la CCR ,chiar si asa independent trebuie sesizata curtea de 100 de rezervisti sau cum?Ma gandesc de ce tocmai aceea din armata sa se opuna la drepturile rezervistilor , astia sapa groapa ,dar vor cadea si ei in ea

Ioana spunea...

Daca s
e vroia dreptate se introducea impozitul progresiv si gata Dar mafia politica nu vrea decat sa puna laba pe banii militàrilorpensionari

Gigi spunea...

Am mai spus,și voi repeta întotdeauna.
Cele două OUG-URI sunt creația celor din ministere(MAN și MAI),finanțe și juridic,în strânsă colaborare cu cei din MM.
Ei,sunt capul răutăților.
Parlamentarii,votează cum le dictează partidele,adică,la comandă!
Din 2022,vom fi cea mai săracă entitate de rezerviști din UE și din NATO,dacă nu reușim să demonstrăm că aceste OuG 59,57sunt
nedrepte și neconstituționale.
Restul,sunt vorbe.

luminita spunea...

AIURITA de OLGUTA a recuoscut ca pesiile militare nu au vreolegatura cu ministerumuncii , atunci acele hotarari facute de ministerul muncii sant ilegale afara cu ea din guvern

tigri2 spunea...

@Leonard, s-o lasam balta cu alte limbi deoarece "romanasul pana nu-i fudul ,nu este roman destul"...
baiatul meu a terminat facultatea de inginerie aerospatiala in Anglia, cu licenta si doreste ca pentru o perioada sa lucreze in RRpmanika , nu a fost primit pana nu are echivalarea studiilor de catre MEd din tara ,eventual si cu ceva examene de diferenta, ei, ce zici???

tigri2 spunea...

LOV a spus ieri, printre picaturi, intrebata fiind de Molusca ce va face cu diferenta intre cuantumurile p.m 3200 si cele civile 900(dar este 1000) si karatista a raspuns"pai le vom mari pe cele mici si le vom stationa pe cele mari pana la apropiere..."

tigri2 spunea...

@All, in legatura cu manifestatia pensionarilor militari si nu numai , din data de 7 octombrie 2017, s-a stabilit locatia:in fata parlamentului, zona camerei deputatilor unde se vor desfasura lucrarile parlamentare NATO, iar pe 4 noe ,la fel , cu pichetarea zonei...

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Ești rauuuuu.....la inaugurarea scutului, Dusa le propunea o liziera perimetrală de stejar sau fag, pe 7-12 rânduri! :)) Le-a spus că se ocupa personal de plantarea puietilor! Omul este de specialitate...
Eu îl cred in stare și-i dau creditul necesar! Bravooo Dusa, nu te da învins!

Ela Pop spunea...

Pai daca la civili se pot majora pensiile mici si stationa cele mari la militari de ce nu se face la fel?????

radu spunea...

tigri2,
Pensii mari sunt si pe contributivitate, Min.Muncii a declarat cu gura ei aseara pe TVR1, la Romania9, ca cea mai mare pensie pe contributivitate in sist. public este de 18000 lei, a unui fost director de banca... aceste pensii civile mari nu vor creste oare anual,care mai este logica masurii de blocare doar a unor pensii!

tigri2 spunea...

@Ela ,ideea ,mascata , este ca la civili vor creste si cele militare vor stationa, cam asa ceva reiese din context.(Este vorba de media 3200 lei , care-i la militari si 900/1000 lei de la civili >> vor creste (900) si vor stationa (3200)[n.t.]

Leo spunea...

Intai trebuie reglementat ce insemna "mica" ( 1cm . 3 cm ...?? sau cat ..)
Probabil ca la viol , se vor inspira din Penal , unde daca intra 1 cm. , sau 3 cm. nu e fapta consumata , dar daca intra 5000 e altceva ( desigur de euro , nazdravanilor va gandeati la alte prostii , stiu eu...)

Ela Pop spunea...

Urmariti la ora 20 pe Romania TV .LOv raspunde telespectatorilor ,informatii despre legea pensiilor.Sa vedem ce mai aflam.,..

Iulian Mareș spunea...

Elaborarea Pop,
Pentru că în ROU un ministru și un șef de partid, Președinte al CD își permit să răspândească informații false, menite să discrediteze Armata României! Oare cum se poate încadra direct fapta lor, precum și agravarea ei prin amploarea mediatică și scopul urmărit?

Gigi spunea...

Se poate face o diferență între pensiile mari si cele mici,în sensul că,pensiile care depășesc două SMB pe economie impozitate cu un procent mai mare!
Sunt multe variante,dar nu se vrea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Ela Pop, iti multumesc pentru curajul de a te referi la o realitate pe care toti aici se feresc s-o spuna! Egoismul n-are margini si se merge pe principiul indiferentei fata de cei in lipsuri si necazuri datorita pensiilor nedrept de mici si chiar fata de civili!

luminita spunea...

SA auzim olteanca asta imfumurata , ingamfata ..........atentie la ce mai spune despre militari ,sa poata fi data in judecata pentru minciuni si denigrare

Leo spunea...

= Iulian , individul a fost de specialitate pana când s-a inregimentat in pcr si apoi in nepotul lui. Dupa 27 de ani "pe sinecura" politruca s-a deprofesionalizat total. Iti spun eu ca nu mai face diferenta dintre stejar si capsun , asa ca e posibil sa le fi "vorbit din maini" despre liziere de capsuni si de matasea broastei.
= Flavius , s-a reglementat ce inseamna mica ? Te intreb deoarece tu ne spui de "nedrept de mica" . Ce inseamna mica ? Dar nedrept de mica ? ( De exemplu , pt. judecatoarea care "te-a inadmisit" , mica s-ar putea sa fie sub 15000 lei in timp ce pentru altul mare inseamna peste 1000 lei. Deci care este referinta "mica" ?
= Gigi incerca o referentiere , dar dupa "genunchele" lui , nu dupa cum este reglementat ( daca este) de ceva...

tigri2 spunea...

@Ela, inca va mai lasati pacaliti de astia de la Romania minune, cu anunturi de genul "urmeaza ceva senzational, nemaivazut, nemaiauzit LOV a tusit si s-a ba..it"
de fiecare data ne mint ca vor apare noi date si cand te uiti cu atentie vezi ca sunt reportaje de acum doua luni.
Cu privire la raspundem ascultatorilor :ei isi pun intrebari ,ei raspund, nimic care sa ne intereseze si pe noi>>>o sa fie o emisiune de ''doi lei"!

tigri2 spunea...

@Leonard, esti inginer ,gandeste ca un "inginer". Te intrebi ce inseamna "mic" si "mare" cu tendinte gen Pomohaci ...revenind la cuantumuri ale pensiilor, o pensie decenta se invarte in jurul SALARIULUI MEDIU BRUT PE ECONOMIE!
MARE este n x SMB mic ,judeca...

mosmartin16 spunea...

Aceasta este intrebarea care trebuie trimisa peste tot ! Nu vorbarie ! ESTE NORMAL CA - IN IPOTEZA IN CARE NE REFERIM LA ACEEASI FUNCTIE, GRAD SI VECHIME - SEFII STATULUI MAJOR GENERAL AI ARMATEI ROMANE DIN ANII 1997, 2000, 2005, 2010, 2014 SI...2022 SA AIBA PENSII MILITARE DE STAT IN CUANTUMURI DIFERITE ?!!! Daca raspunsul este NU,atunci aceasta se poate realiza NUMAI prin aplicarea articolului 60 din Legea nr.223/2015, modificat prin OUG.nr. 57/2015 si ...fara "inovatia" din OUG 59/2017 referitoare la asa-zisa actualizare !!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Luminita, dupa ce ne-a distrus, rapid s-a dat un pas inapoi si a declarat ca ea n-are treaba cu pensiile militare! Dar, mai intai a facut raul absolut! E mai feroce decat o canalie fascista care conducea un lagar de exterminare, si daca ar detine puterea absoluta nu s-ar da de la o actiune de lichidare in masa! Buzele alea subtiri demasca o rautate perversa ce se poate manifesta insotita de-un zambet (ranjet)! A vorbit de s-a rupt in dos: Doar vechituri si trancaneli intr-aiurea! E cea mai perversa mincinoasa din intreaga istorie a politicii romanesti, si mai periculoasa decat intregul staff PDL de odinioara!

Marin spunea...

https://www.bugetul.ro/s-dat-strigarea-rezervistii-chemati-la-unitatile-militare-din-24-septembrie-iata-motivul/

Iulian Mareș spunea...

Fata neștiută a PSD și a ilustrului Țuțuianu.....

https://www.bugetul.ro/exclusiv-lista-neagra-lui-tutuianu-dezvaluiri-socante-cum-se-face-justitie/

Leo spunea...

- De la SCMD ,
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/
- Dogaru isi punea nadejdea in avocatul (impotriva) poporului , in precedenta interventie. Nu exista nici un fel de baza in acest sinecurist si slugoi psd-ist. El era singurul care putea ataca OUG 59/2017 la CCR , dar n-a facut-o deoarece este "pe mana" cu lichelele psd-iste.
Când va ajunge ca lege la KWI pt. promulgare , atunci sa vedem ce va face el.
Pana atunci este o perioada trista si altceva decat stand-bye nu exista. Suntem intr-o fundatura . Era mai bine sa se fi abrogat L223 si sa ne fi "bagat" pe contributivitate.

Leo spunea...

Iulian, "
ce v-am spus eu ? Si când te gandesti ca onorabilul nostru s-a facut" ca sa-i faca "promovare" , sau lobby cum se mai numeste acum....
Este si adevarat ca in comparatie cu cine a fost "pe sinecura" dar si pe langa cine a venit , tuguianu a fost o somitate...

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Ei, nici kiar asa....
De când o amărâtă de pensie egală, sau puțin mai mare de 3 X SMB a ajuns o pensie mare?
Eu consider că este o pensie normală...., în condițiile actuale! 🤔

Leo spunea...

Iulian , sa spui talica cu cine vrei sa iti cauti carcota . Cu mine sau cu T2 ?

gheo spunea...

Chiar daca "noua" ne pare "necurata" practica umflarii soldelor cu diferite sporuri, trebuie totusi luat in calcul ca, dupa 2008, a fost "singura solutie gasita pentru a majora soldele activilor in fata impotrivirii clasei politice de a majora soldele de "functie si/sau grad", doar ca, metoda folosita se razbuna acum pe cei iesiti din sistem anterior anului 2008 ... .

Huhu Rezea spunea...

@gheo
A fost chiar necurată practica gulerelor albe cu cotiere de prin ministere ca să cheltuiască bugetul pentru salarii si pensii numai pe majorarea sau acordarea de sporuri pentru activi, sporuri care să nu conducă și la actualizarea pensiilor.
Adică d=ta îi crezi ca au avut bani pentru sporuri și nu au avut pentru soldele de funcție.
Până și Mișu Dobrițoiu se văita, când era ministru, ca nu mai are bani în buget din cauză că trebuie să mărească și pensiile militare. Nu se văita că banii se duceau pe sporuri neactualizabile pentru pensionarii în plată, actualizabile pentru cei care își deschid drepturi noi de pensie militară.
Acum lor le convine înghețarea pensiilor militare.