Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 06, 2017

Un posibil răspuns la dilemele domnului Dogaru despre Guru

27 comments
Multe spune domul Dogaru despre dezinformările pe care un anumit domn al presei românești le debitează pe televiziunile de știri despre pensiile militare.
Extras din articolul publicat pe 05 09 2017



"De ce noul Guru al presei si politicii romanesti s-a constituit in adversar de moarte al rezervistilor, militari si politisti? Nu stim! Sa execute oare ordine externe, din partea celor care vizeaza destructurarea Romaniei? Nu stim! De aceea va propunem, stimati rezervisti, ca, pana la aflarea adevarului, sa-l luam cu duhul blandetii, ca poate omul este pur si simplu dezinformat. Si sa incercam sa-i deschidem ochii, demontandu-i cu politete afirmatiile, ori de cate ori il intalnim."
Inainte de a afla cine este posibil să-i răsucească ideile cu cheia domnulului specialist în politica externă, citiți și d-voastră, Domnule Dogaru, acest articol -aici- pentru a nu mai oferi argumente celor care sunt impotriva pensiilor militare...cum că angajații civili au plătit dintotdeauna contribuții individuale pentru pensii.

Inainte cu o oră de o emisiune pe rtv, de săptămâna trecută, în care BC a tunat din nou împotriva "necontributivilor"care primesc pensii de 4-5 ori mai mari decât contributivii, acesta a fost văzut plimbându-și fizicul pe aleile parcului unui Club de elită, din zona Casei Presei, club patronat de o importantă instituție a statului, în compania unui domn mărunțel; păreau a fi Stan și Bran pe aleea dintre terenurile de tenis. Culmea este că Bran, în cămașă albă, fără cravată, vorbea și gesticula, în timp ce Stan, îmbrăcat lejer, în negru,  asculta cu mâinile încrucișate și cu privirea în pământ. Ar fi interesant de știut dacă domnul uscățiv va fi beneficiar al L 223/2015 privind pensiile militare  sau al Legii 216/2015, privind pensiile de serviciu ale membrilor Corpului diplomatic și consular.
După ce un alt ziarist, ne-a confirmat că un serviciu departamental de informații făcea politică grosieră,  pe B1tv, în favoarea lui Băsescu și a partidului său, BC este pe cale  să confirme că un alt serviciu independent, sau un minister, încurcă și descurcă ițele în politică internă, deși  activitatea sa se desfășoară,  preponderent, peste hotare.
Avem și explicația cu privire la fraudarea referendumului din 2012 la secțiile de votare din marile comunități ale Diasporei române și ale mobilizării aceleiași entității împotriva unui candidat la alegerile prezidențiale din 2014.
Dar cu militarii ce or fi având?

27 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Motorola știe multe!
Umflatul asta era marele intermediar in afacere!
Kiar așa?...pai, sugaciul de bani nu știe 2 vorbe legate despre stație!
Kiar suntem proști?

gheo spunea...

Pai Dogaru nu are cum sa stie multe despre ”contributivitate” ca, era ”naratorul de nadejde al generalului CPSA Ilie Ceausescu”, ce naiba. Nu avea cum sa auda ca problema ”contributivitatii” a fost introdusa prin Legea 19 / 2000 !!!, greu de aflat, greu dar usor de spus prostii.

tigri2 spunea...

MINCIUNA IN FALSH,

Apoi, la noi, la romani, minciuna este politica de stat, adica: si minciuna-i vorba. Nu vedeti pe la televiziunile de cimitir: mortul s-a sculat din sicriu, a privit multimea care il plangea si duios a inchis ochii pentru a muri de-adevaratelea!

@Cat despre morsa noastra CHIOR_PECK de la televiziunea cu minuni, pe filiera MOSSADIANA cu Snecke& Swarche&Chi(OR-PECK) ce sa mai vorbim, distrugem ortodoxismul, Armata si patriotismul si apoi cerem despagubiri de razboi tot aurul de la Rosia Montana, pe motiv ca noi am fi vinovati de odiseea evreiasca.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Coarna a vorbit ieri pe Antene de contributivitate, iar Fiola sustine, inca, netaierea nici unei pensii pe minus. Nimic de dezghetari, mucles total!Hai sa fim seriosi si sa judecam drept, chiar daca l-am injurat noi pe Basel de i-a cazut suvita definitiv: Era brambureala asta in domeniul Apararii pe timpul lui? Si cand a facut-o a iesit public si a zis ca nu ma sunt bani si trebuie s-o faca, si cu asta-basta, dar nu curveste si pe la spate, la nici o jumatate de an de guvernare cum o fac astia! Basel a facut-o dupa ce se erodase guvernarea, astia tocmai la debut, la jumatate de an de la instaurarea puterii fascist-pesediste, si mai sunt 3,5 ani de guvernare...Sa ne fereasca Dumnezeu de ce va urma cu astia la putere!

Iulian Mareș spunea...

Acum, militarii se revoltă şi vin cu declaraţii extrem de dure la adresa Guvernului. Un ofiţer MAPN din Neamţ a ameninţat. „Intenționez să îmi apăr țara în 2 rate! Prima dată pe 15 septembrie! După aia, mai vedem. Ce bine că ne-au mărit salariile! Sunt așa de mari că nu ni le mai pot plăti! Eu sper să nu îndrăznească așa ceva! Deși am mai prins prin 98 parcă! Și atunci au venit cele mai ale dracului controale! MULȚUMIM PENTRU SALARIILE MĂRITE! Sunt aşa de nervos încât îmi tremură degetele pe computer şi mi-e teamă că nu mă pot abţine să folosesc un vocabular care nu mă caracterizează, aşa că rândurile de mai sus sunt luate, de fapt, de la un alt coleg care a sintetizat foarte bine starea noastră de spirit”, a tunat ofiţerul, conform vestea.net.

Iulian Mareș spunea...

http://vestea.net/militar-nemtean-pe-subiectul-salariilor-imi-voi-apara-tara-doua-rate/

Liviutatarush spunea...

Un civil informat! https://bogdanstoica.ro/blog/item/21171-daca-as-fi-jurnalist-salariile-militarilor

dora spunea...

@Cornelius,
Păi, distinse domn, ăsta va fi principiul care se va aplica în noua lege a pensiilor.Și vor ține cu dinții de el. Să vedeți ce or să mai plângă cei care s-au grăbit să iasă din sistem, la vârste cam fragede. De actualizare nici nu va mai fi vorba! De ce? Nu mai sunt bani! Ei spun că nici o pensie nu va scădea? Păi, dacă se va reveni la acel principiu și se vor recalcula, multe din cele acum în plată -și nu numai, vor scădea. Vom trăi și vom vedea!

tigri2 spunea...

Domnilor guvernanti,

Daca doriti sa fie liniste in Armata si in tara si sa readuceti onoarea patata a Armatei la un nivel care sa impuna respect hoardelor din vecini care se uita cu ochi hulpavi la averea Romaniei, numiti un ministru al apararii capabil sa rezolve toate problemele si care sa fie ascultat de subordonati si de popor. Acesta este d-l Colonel dr.(r) MIRCEA DOGARU. Nu va jucati cu independenta tarii pentru niste galceve politice!
Cu stima Comandor (R) fost pilot militar
KIS VIOREL

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, despre cazul de la P. Neamt a pomenit premierul in seara asta la emisiunea lui Gadea, tratand subiectul cu superficialitate si motivand greseli finantiste, dar de neiertat pentru gafa publica a fostului ministru demisionat. M-am convins ca, pentru a-l intelege pe Tudose, ori trebuie sa tii o pruna in gura, ori trebuie sa bei un ceai de pruna de cel putin 35%! Bani de translator n-am, limbajul semnelor mi-e necunoscut, asa ca daca ma pune cineva sa traduc ce-a discutat in seara asta pe Antene trebuie sa recunosc ca sunt afon la traduceri din limba Baltii...Brailei, si aia plina de tzantzari!
Apropo: Terente vorbea in limba Cod(in)ficata? Si unul si altul erau talhari de balta! Cu un ,,Terente,'' sau ,,Codin'' peste toate ministerele si finantarile, nu ne vedem prea bine cu pensiile in viitor!
Alo, brailenilor, mai este carciuma ,,Codin'' de langa fosta poarta UM 02269-Scoala de soferi din cartierul Comorovca, in curte cu UM 01333-Aprovizionare, langa Abator si Sala de Sport, in capatul Bd Carol, care se termina exact in poarta Puscariei?
Ei, ca sa stiti ca acea poarta a UM a fost facuta de-un fost soldat-mare boxeur, Costica Dafinoiu, pe care l-am salvat de la un divort sigur, in acea perioada, pentru infidelitate, fiind insurat cu o frizarita foarte rea, care-l si...batea(!), si-i stia de frica al dracului de tare Costica al meu, mintind-o ca a fost cu mine de serviciu, ajutor pe unitate, drept pentru care nu prea am fost crezut si m-a mahalagit in poarta unitatii, pentru care a trebuit s-o matur de acolo cu cativa soldati! Bietul Costica, ce-o mai face el acuma? Mai erau si Mircea Alexandru, Nicu Radan-galateanul si altii, tot boxeuri de faima in acele vremuri, dar care in Armata si-au facut stagiile cu cinste si onoare, corecti si in viata civila, si chiar nu creau probleme militare sau publice, ca sportivii de azi...Costica fusese turnat, altfel nu se stia nimic!

Leo spunea...

Privitor la Tema si la explicatiile pline de mister din corpul ei,parerea mea este ca se induce cititorului "Teoria Conspiratiei" cum ca un serviciu depert. etc...
Astfel formulata Tema, este un exercitiu al talentului literar stiintifico-fantastic al scriitorului ,care ste constient de acest talent dar si de naivitatea multor "oite" cititoare.
Problema din Tema, complicata inutil prin teoria coonspiratiei dar frumoasa dpv artistic este cat se poate de simpla. BC isi spune si el parerea lui ( interesat sau nu ) , care ciudat coincide cu cea a psd-ului. prin urmare cel mult poate fi considerat "trompeta psd-ului" prin care asmuteste "contributivii" impotriva celorlalti luandu-i pe acestia din urma la gramada in mod tendentios si pt. a ocoli adevaruri. Daca nu ar fi fost in slujba psd-ului, ar fi spus cum aceasta grupare de incompetenti politici au bulversat Roamania in numai juma' de an si au depasit 40% din PIB datoriiea externa , in timp ce toata lumea este nemultumita mai putin primarii si gastile lor si nu a construit nici un cm. de autostrada. Aceasta este opinia mea , si o spun pt. ca am vazut ca delictul de opinia nu mai este vayuta ca un delict.


luminita spunea...

Ion MOCIOALCA . ministru MAPN_ ? va fi si de partea rezervistilor? asa se aude ca se va intampla .el va fii ministru armatei .

CEZAR spunea...

Of ce dor si ce amar ,
Pleaca T-2MaKiss..militar...!!??
m-Alul la olalta ..
Pusca si cureaua lata ...of..of...!!
Tara..ei vor apara
Pan la 15..si-apoi..
Or sta...!!
Of..of...

tigri2 spunea...

https://www.facebook.com/groups/ASOCIATIAPROEUROPALEX/permalink/1171250836309505/

CEZAR spunea...

UITATI CE POATE SA FACA SCLEROZA IN PLACI! LUATI AMINTE DRAGI COLEGI SI NU MAI CONSUMATI SLIBOVITA DE SFECLA IN CANTITATI ..INDUSTRIALE !!!

tigri26 septembrie 2017, 23:52

Domnilor guvernanti,

Daca doriti sa fie liniste in Armata si in tara si sa readuceti onoarea patata a Armatei la un nivel care sa impuna respect hoardelor din vecini care se uita cu ochi hulpavi la averea Romaniei, numiti un ministru al apararii capabil sa rezolve toate problemele si care sa fie ascultat de subordonati si de popor. Acesta este d-l Colonel dr.(r) MIRCEA DOGARU. Nu va jucati cu independenta tarii pentru niste galceve politice!
Cu stima Comandor (R) fost pilot militar
KIS VIOREL

tigri2 spunea...

Ce pretentii aveti de la presupusul nou ministru al MApN, uitati cine a fost, cine este si concluzionati ca nu a miascat un deget pentru drepturile militarilor, in toate pozitiile avute , asa ca ...lasati orice speranta...

http://www.machiaveli.ro/personalitati.php?pers_id=286

In concluzie , doar Budha si cu Shiva de TR si OT hotarasc soarta tuturor muritorilor din RRomanika...boborul doarme si spera ca sa-i rezolve D-zeu!

Mihai spunea...

”Dacă doriti sa fie” ............ca la spitalul 9 ............
Nenea Kis ,iar ai băut ceva .....cu petrol în compozitie ?
Decât cu așa ceva mai bine în mod sigur cu ...........mos Alecu ..... !!!!

Iulian Mareș spunea...

Cornel,
Lasă-te de poziția critica îi de serviciu...ai vekime mică și doar pretenții mari!
Citește articolul și acționează că atare...

http://incont.stirileprotv.ro/international/topul-c-arilor-in-care-se-traiec-te-cel-mai-bine-vs-state-care-trebuie-evitate-recomandarile-expac-ilor.html

gheo spunea...

Politicienii si acolitii lor, ”miorlaitori sau papagali tv, nu mai are imporanta”, ”sarlatani si mizerabili”, platiti din afara (cu intentii bine plasate) sau din interior pentru a creia diversiuni foarte utile ”cararilor politice”, au ”contaminat” in totalitate intreg spectrul institutiilor statului roman, de la ”aparare si ordine publica, la justitie, sanatate, invatamant ... si celelalte” sau in alta ordine, nu mai are importanta, nimic nu a ramas in afara discreditarii acestor institutii. Situatie care ”macina si slabeste nu doar ”siguranta nationala, sanatata si invatamantul fac parte din aceasta, apararea si ordinea publica fac parte tot din aceasta, siguranta alimentara a unui popor TOT din siguranta nationala face parte ... etc, dar toate acestea slabesc si imaginea tarii privita din afara. Toate acestea intro conjunctura in care Romania, din orice directie ar fi privita este ”inconjurata de ghimpi sau tepi otravitori”. Daca stim cine are interes ca Romania sa ajunga ”astfel incorsetata”, NOI, cum naiba de am ajuns un popor atat de prost incat sa privim impasibili ?, CUM ?, exista indivizi din toate domeniile, militar, educational ... etc care pentru interese financiare, materiale, pizma - intreg esafodajul Cutiei Pandorei”, care ”ne vand si ne cumpara, ne pun la mezat fara sa clipeasca. Cat de placut si racoritor sa plasam comentarii focoase ”pro sau contra” doar ca, ”orizontul este plin de nori negrii care se apropie infricosator” fara ca noi sa putem face ceva. Privim indiferenti, probabil cea mai pagana ”pleiada de mizerabili erijati in conducatorii Romaniei, care duc tara de rapa si pe noi odata cu ea. Astazi, o schimbare poate fi facuta doar democratic (naiba mai stie ce este sau inseamna democratia, asa cum arat ea acum) doar ca, EI au pus mana si pe aceasta parghie !!!, Ce a mai ramas de facut ... ?.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Esențial este să înțelegi că nici măcar BC nu este de capul său în exagerat de desele sale apariții televizate.
Cineva, chiar instituții statale care ar trebui să fie apolitice, dirijează atât discursul cât și invitațiile pe respectivele televiziuni.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Azi sunt invitate la Rareș Bogdan, ora 18.15, surorile Caceu!

luminita spunea...

DL CORNEL are vechime mica ,asta nu inseamna ca trebuie sa fie umilit , nu vedeti ca civilii au pesii mici si lor le va da pensii modificate , iar astia cu vechime care au mult foarte mut , nu le mai pasa,uite vechime cumulata de70 ani . cum e , dece nu ii da pensia cuvenita vechimii, PAI?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iulian, daca unii cumpara cu 235 lei doar o zi de munca sa aiba pensia minima, care va fi de la 1 Ian. de 650 lei, eu am vechime si conform legilor si Constitutiei am si drepturi, care nu trebuiesc amputate, ci corelate dupa veniturile maxime de peste 35.000 lei la unii la 20 ani vechime. 1000 de lei cu vechime 14+4 = 18 ani vechime nu reflecta ceea ce reflecta la cei cu 35.000 lei cu 20 ani vechime, indiferent cu ce i-ar fi facut lui Dumnezeu un bine sa merite atata! Si cel cu 1 leu pensie are dreptul sa-si revendice drepturile, iar ala cu 35.000 lei sa lupte sa si le pastreze! La Art. 47 scrie in Constitutie ca statul este OBLIGAT sa asigure un trai decent cetatenilor sai! Ti se pare ca eu traiesc cumva decent ca sa nu mai lupt pentru prosperitate si decenta, ca in statele europene, dar mai ales ca alesii nostrii care au de cateva ori mai mult decat merita de fapt?

Leo spunea...

* Multumesc H-ule pt. lamurire.
Da asa este , nimeni nu este "liber absolut" in viata, deoarece fiecare individ este intr-o foema sau alta captiv propriilor interese.
"Viata este O RELATIE DE INTERESE SI UN INTERES DE RELATII "
Prin epistola temei tale , compusa cu un mare talent narator de nuvela stiintifico-fantastica din anii '60 ( iti placeau acele carticele de atunci ? - mie f.f.fmult mai ales cu desenele de creion alb negru , ti le amintesti ?...) , ai hiperbolizat personajul, atribuindu-i "talenete" pline de mister si facandu-i intr-un fel publicitate mocca , desi nu merita. Este o SIMPLA SLUGULITA (interesata) si o mica trompeta dintr-o mai mare orchestra...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, va rog sa cititi pe ,,Stiri pe surse'' cum Min. Finantelor cerseste la companiile de stat cateva sute de milioane de lei pentru plata Armatei, pentru ca pur si simplu NU MAI SUNT BANI LA BUGET! Este o situatie dramatica si va rabufni, pentru ca marirea salariilor politicienilor, parlamentarilor si slugilor din primarii si administratie au secat pur si simplu bugetul de stat! Promisiunile desarte di Programul de guvernare si campanie se vor transforma curand in umilinte si intr-un dezastru economico-financiar! Criza economica se va asterne, probabil,pana la sfarsitul anului!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Complectare: Articolul din Stiri pe surse se numeste ,,DISPERARE LA FINANTE!''

tigri2 spunea...

@Asa se intampla daca se fac legi pentru pensii si salarii pe genunchi de curva si cu gandire de gangster. S-au suprapus sumele pentru hemoragia de pensionari(creata tot de guvernanhoti) cu sumele necesare inlocuirii celor iesiti la pensie si cu amanarea platilor restante datorate maririlor de pensii pe L223(semestrul IV) si s-a produs o gaura in finantele Armatei de 500 milioane de lei.