Un produs Blogger.

joi, decembrie 28, 2017

Mură în gură pentru ambasadele UE și Departamentul de Stat al SUA pe legile justiției

94 comments
Comisia specială comună a CD și Senatului  pentru elaborarea legilor justiției a tradus pe site-ul său toate cele trei legi care tocmai au fost adoptate recent.
In cazul în care ambasadele nu știu să se descurce pentru a accesa  textul tradus în limba engleză Ministerul de Externe este însărcinat să le furnizeze textul tradus pe suport de hârtie.
Pentru #Rezistenți nu e nevoie să facă vreun efort!
Aștia nu sunt în stare să citească texte atât de lungi.
1.28.12.2017Prezentare modificari la legile justitiei-
2.28.12.2017Lege de modificare a Legii nr.317/2004 privind organizarea si functionarea CSM-
3.28.12.2017Lege de modificare a Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara-
4.28.12.2017Lege de modificare a Legii nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor-
5.28.12.2017Short resume on amendments to the laws of justice (Laws 303/2004, 304/2004 and 317/2004)-
6.28.12.2017Law no 317/2004 on the organisation and functioning of the Superior Council of Magistracy-
7.28.12.2017Law no. 304/2004 on the organisation of the judiciary-
8.28.12.2017Law no 303/2004 on the status of judges and prosecutors

94 de comentarii:

Gigi spunea...

Trebuie ca statul român să le de-a mură-n gură?
Ei nu știu să se informeze de pe site-urile de specialitate?
Avem statut de colonie,și nu știm noi?Trebuie să dăm RAPOTUL LA STĂPÂN?






Stelian P. spunea...

In sfirsit. Orice om de buna credinta stie ca ambasadele habar-n-au despre ce se intimpla in Romania. Nu au angajati care stiu romaneste, nu au Google translate, nu au mijloace de comunicare la distanta (inca lucreaza cu rotocoale de fum si porumbei calatori), nu citesc ziarele noastre, nu urmaresc posturile radio/tv, nu discuta cu oamenii,nu discuta cu europarlamentarii romani, nu se deplaseaza prin tara, sunt niste primitivi care abia acuma afla adevarul. Ambasadorii aia bagareti in treburili noastre interne ne-au deranjat degeaba deoarece nu erau informati. Acum urmeaza felicitarile.

Stelian P. spunea...

PS Americanii fiind dincolo de girla nici nu stiu unde e gradina Maicii Domnului da se baga si ei in seama. Bravo PSD si felicitari celor care ii mai cred.

Unknown spunea...

DVS credeti ca astia nu stiu exact , spionii lor stiu sa traduca perfect ,., Eu ii intreb ce treaba au ei cu problemele parlamentului adica si al nostru , _ ? ambasadorrii nostri se amesteca in legislatia facuta in alte tari , ce treaba au acestia in tara noatra , adica IOHANIS i-a acreditat sa se amestece in treburile interne ale tarii noastre? IOHANIS ar trebuii sa le atraga atentia ca acetsi ambasadori sa se lase de SPORTUL ASTA,.Aloooooooooooo SRI??????

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mure amare pentru legi shucare!

Unknown spunea...

LULUTA indurerat.A murit tatal ei la varsta de 70 de ani . sigur ca ii oferim condoleante , asa se cuvine , dar se spune ca dumnezeu nu bate cu batul .......doamne ferest , a ramas fara protectie asta es Asa e viata , Acum sa ii vede pe prietenii ei ambasadori incolonati, la inmormantarea taticului preferatei lor , nu ,PROTEJATEI . TOTUSI dumnezeu sa il ierte si sa ii fie tarana usoara .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De fapt, Iordache i le-a dat lui Melescanu sa le prezinte Occidentalilor. Nu-i o idee rea si sunt foarte curios cum vor reactiona. Raspunderea magistratilor pentru mine este cea mai importanta dintre toate! Asta era nodul gordian din Justitia romaneasca, si cred ca, o data aprobate si puse in practica, vor face sa-si ia zborul toate cucuvelele lila de pe ramuri si sa cada toate portocalele putrede din pomul justitiei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

A murit azi Ioan Lascu, tatal sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, care avea 70 de ani! Dumnezeu sa-l ierte! A fost si domnia sa procuror aproape 40 de ani.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Mihaela, avand o varsta respectabila si experienta de viata din care ai invatat foarte multe, chiar ca ai afirmat, pe buna dreptate, ceva ce in popor se cam confima mai mereu: Dumnezeu nu bate cu parul cand faci rele intentionate, doar de dragul de-a face rau, sau din slugarnicie fata de putere sau grangurii puterii vremelnice!

Unknown spunea...

Cititi pagina de Facebook a lui Tudor Chirila si poate va mai schimbati modul de a vedea lucrurile.
Iar in legatura cu acesti hoti care ne conduc ei vor ajunge ,mai devreme sau mai tarziu, in lada de gunoi a istoriei.
Iar daca nu v-ati dat seama UE, SUA, ambasadele etc. doresc o tara democratica in aceasta parte a lumii!

Stelian P. spunea...

@mihaela marinescu
Aveti dreptate doamna, asistam la un amestec grosolan in treburile noastre interne. Daca ne atacau militar mai treaca mearga dar sa dea din gura impotriva Parlamentului adica a noastra, a poporului, este inadmisibil.
In Constitutie scrie:
„ARTICOLUL 148 (2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.”
Cum verifica imperialistii americani si slugile lor de la Bruxelles daca noi respectam prevederile actului de aderare, adica daca respectam tot ce am semnat ? Simplu, isi exprima deplinul acord cu tot ceeace face parlamentul (adica poporul) si cu asta ciocu mic. Criticile, adica vorbaria, nu sunt permise.
Sper ca SRI-ul va raspuns intre timp.

Stelian P. spunea...

Totusi nu inteleg dece era nevoie de mura asta pentru ambasadori ? Acuma am vazut ca „Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat miercuri, dupa intalnirea avuta cu mai multi ambasadori, ca o prima concluzie este ca nu se contesta libertatea de legiferare si necesitatea modificarii legilor Justitiei in acord cu exigentele constitutionale si a dat asigurari ca NU A EXISTAT NICIUN REPROS din partea diplomatilor pe acest subiect.”
Redactia InfoJuridic 07.12.2017
E clar ca oamenii au venit cu laude si aplauze prelungite. Dece ii subestimam si le dam mura in gura ? Sau cineva minte de ingheata murele in padure ?

Unknown spunea...

dle Stelian , trebuia sa procedeze asa , tocmai sa le dea peste nas , cu toate ca ei ,adica ambasadorii astia ,trebuiesc pusi la punct de PRESEDINTELE ROMANIEI , care mai este si comandantul suprem al fortelor armate ,, cu toate ca ARMATE , nu prea are dragul nostru presedinte. El are alte treburi, sta cu ochii tintiti pe anul 2019 , de aceia nu le spune alora nimic . Orice facem aci in tara noastra ne priveste , daca nu le place ...VALEA

Unknown spunea...

@George Badea
Bai nene,...cred ca ai gresit blogu"....daca tembelul de Chirila a ajuns etalon o fi ajuns pt. cei ca tine....

Huhu Rezea spunea...

@Badea
Fericiți cei săraci cu duhul! De când exhibiționistul de Chirilă a ajuns și specialist în drept sau etalon de moralitate?
Se referă cumva și la hoții de la Cotroceni...că și ăia conduc?
@Stelian
Este foarte simplu de analizat pentru ambasadorii de bună credință, care înțeleg să facă politică partizana; ce este bun în legislația lor penală este bun și în România.
In 2005 macovei a modificat legislația penală prin asumare de răspundere. Anul trecut o prună a modificat vreo 50 de articole din legislația penală prin OUG. Multe din acele modificări au și fost declarate neconstituționale.
A zis vreun ambasador vreun pâs? Nuuuuuu! Modificările tocmai fuseseră făcute de inși din familia lor politică.
Așa că... mai ușor cu bunele intenții ale unor aliați.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Legile pe Justitie, asa cum sunt, dar sunt ALE NOASTRE SI DECISE INTR-O SUVERANITATE DE TARA LIBERA SI INDEPENDENTA, si nu cred ca-s mai rele decat cele stoarse din prune putrede, sau baute vartos in stil Monicaca Morcovei si vomate ca legi idioate, cuconet care zi de zi tradeaza interesele Romaniei in aula xenofobilor si rasistilor europeni, cei care parca au ca scop numai ingerinte in treburile Parlamentului nostru! Nu-i iubesc pe ai nostrii, stiindu-se si de ce, cauza fiind penziile cazone, dar sa nu-si bage ei nasul in ce facem noi, asa cum noi nu mergem peste Licurici sau Anghela Hloci Golasi de Litoral Mamaia anii'70 sa le cerem socoteala pe ce fac in ograda lor! Scaparam de Marea Poarta Otomana, scaparam de tatuca Kremlin, acum ne cred aservitii Europei occidentale? Polonia le-a dat cu polonicul peste sfarla, tocmai pe legile Justitiei, si au declarat ca vor initia procedura de Polexit, copiind Brexit-ul, daca cineva le mai baga linguroiul in ciorba lor interna, dar au sange-n vena mediana cavalerii teutoni, si sper ca si noi sa nu ne lasam calcati pe opincile care s-au umplut de praf pana la Buda si pana la Pesta, atunci cand nu s-a crezut in ghioaga celui cu cusma de miel pe crestet!

Gigi spunea...

@Ghe.Badea
***1.Dacă pagina de FB a lui Chirilă
a ajuns etalon și ne îndemnați pe
noi să luăm aminte,înseamnă că nu
ați înțeles nimic din democrația noastră originală,promovată de politicienii noștrii dâmbovițeni!
***2.De acord cu lada de gunoi a istoriei.Unii chiar au ajuns,deja!
***3.Eu nu contest faptul că,ambasadele străine,cu democrații de sute de ani,nu ar vrea ca noi să intrăm în rândul statelor democrate,și cu care suntem aliați,dar am un mare semn de întrebare cât casa poporului,de ce legile unora sunt bune,iar ale altora,nu?
Ce este rău dacă magistratul răspunde și el când emite o hotărâre nedreaptă?
Sunt mii de procese în care statul achită bani de la buget din cauza unor hotărâri date aiurea!
Să știți că sunt destui magistrați care nu se tem de L.Răsp.deoarece,sunt profesioniști,cunosc multă carte și nu se tem de actul de justiție luat.
Cu stimă!**********************

Leo spunea...

303;304;317 = prima "rafala" spre promulgare. ICCJ deja a atacat la CCR anumite texte din prima "rafala". Ceva este in neregula din moment ce tocmai ICCJ contesta la CCR. Mai este MCV-ul , care a cerut consultarea Comisiei de la Venetia in ultimul raport. Sa cunostem "parintii" acestor legi :
- Niculcea , absolvent de drept "la distanta" , la varsta pensionarii a celebrei "Spiru Haret" de Turnu Severin.
- Alta Intrebare , absolvent de dreptul ingineriei la ff la Craiova tot la o varsta coapta. Dottore la o celebra Academie particulara din Rep. Moldova. Si asa , Teza de dottore este suspicionata a fi plagiata.
- Nicu...soferu' lui Catalin Voicu , fost strungar la baza. Este in procedura de verificare a doctoratului la comisia de plagiatori.
Este ca echipa de blitz modificari a legilor justitiei este de o redutabila competenta , avand in vedere cine o compune ?
Vai de mama justitiei.....

Ein Stein spunea...

@Stelian P
Domnu militian, dom'le nu pricepi ca toata vrajeala cu coruptia, legile justitiei, violarea democratiei si alte abureli incearca sa acopere adevarata problema a Romaniei. Daca legile de acum, alea ale procurorului comunist Pruna, sunt atat de bune de ce Dragnea nu e deja la puscarie ca doar il cerceteaza de cinci ani. Lasa-ne, ia-te de mana cu George Badea si descoperiti in continuare adevarul spus pe Facebook de cantaretul Chirila, va meritati.

Ein Stein spunea...

@Stelian P
Domnu militian adevarul e ca incompetenta, nepotismul si parazitarea statului e cheia esecului Romaniei in toate domeniile. Ca tot esti indragostit de justitie ai exemplu in procurorul Portocala. Domnu militian, un exemplu din bransa in care ai lucrat, cu toate ca MAI-ul are incadrat o puzderie de oameni culmea e ca tot le mai lipsesc 20 000 de angajati, tocmai aia de care are nevoie cetateanul. Pricepi cum vine treaba, o gramada care paraziteaza sistemul fara sa intoarca nimic societatii. Stai sa vezi ca situatia se repeta si la MApN, cred ca lor le lipsesc mai mult de 20 000 de oameni, dar ei o rezolva prin chemarea/rechemarea in activitate. Stai sa vezi ce de neveste si odrasle vor ocupa posturile libere. Pricepi si aici?
Daca la administratiile locale intre 85%, in cel mai fericit caz si 100% din taxele si impozitele colectate se duc pe salariile si bonusurile angajatilor. Care mai e rostul unei administratii locale, ce sa faca, sa administreze fondurile ramase intre max 15% si 0%. Mare minune daca in viitor nu vor veni portareii la tine la usa sa-ti atraga atentia ca ai restanta la impozit si ei nu mai au din ce sa-si ia salariile. Sau ce spui domnu militian de invatamant unde majoritatea invatatorilor si profesorilor nu au reusit sa-si ia examenele de titularizare si culmea predau in continuare ba chiar bat toba cat de importanti sunt.
Daca vrei iti dau exemple pana maine dimineata, astea sunt problemele Romaniei nu adevarul spus de Chirila. Oare tu nu te intrebi niciodata de ce aceste chestiuni nu se discuta? Poate nu a auzit Chirila de ele.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Oamenii nesiguri pe ei cad repede victime unei propagande de 2 bani.
Ai băgat repede ochiul pe #rezist si repede te-ai molipsit.
Ai si uitat că initiatorul legilor justiției este Ministerul Justiției, în special ministrul Toader.
Nu cred ca se îndoieste cineva de probitatea sa în domeniul juridic.
Proiectele au fost preluate ca inițiative de parlamentari, pentru că Terente nu a dorit ca Guvernul să fie inițiator.
@Ein Stein
Cred că greșești în legătură cu cariera militară a lui @Stelian P. Nu și în privința convingerilor sale politice.

Stelian P. spunea...

https://revista22.ro/70268476/ambasada-franei-rspuns-usturtor-pentru-iordache-dispunem-de-servicii-de-traducere.html

Iulian Mareș spunea...

Eu cred in Kirila cand bea si fumeaza iarba! Este emblematic pentru ROU!

Stelian,
Nici noi nu am stiut, dar am aflat.....daca dai la o parte persoana (pe care nici eu nu o creditez cu mare simpatie) oare ce ramane?
Asta:

https://www.dcnews.ro/mobile/dragnea--le-am-spus-lui-tariceanu-si-melescanu-sa-nu-uitam-ca-suntem-o-tara-suverana--cu-drepturi_572811.html

Curios! Kiar asa? Doamne fereste cat de nedemocrati sunt unii ingrijorati de democratie? Aferim!

Stelian P. spunea...

@Ein Stein
Va multumesc ca cititi comentariile mele (nu va obliga nimeni) dar nu inteleg dece imi cereti sa va las ? Va deranjeaza opiniile contrare, doriti un blog in care apar doar laude la adresa puterii si injuraturi la adresa celor care critica puterea ?
Dragnea inca nu este la puscarie tocmai din cauza ca legile actuale protejeaza mai mult pe posibilii vinovati si permit aruncarea cu noroi asupra celor care aplica legea. Nu spun ca e ceva rau in asta. Principiile de drept comuniste statuau ceva de genul "decit sa scape un vinovat mai bine sa sufere 10 nevinovati".
In prezent e in vigoare ceva de genul "decit sa sufere un singur nevinovat mai bine sa scape 10 vinovati". E mai bine asa si nu glumesc, nu sunt ironic.
Cind vad insa ca unii parlamentari vor sa aplice legea LOR cu mitraliera, iar apoi propun un prag de doar 200.000 de euro (gata cu leii) iar cei de la putere stau cu capul in nisip cred ca se exagereaza cu protectia celor care incalca legea. Asta e motivul pentru care nu se sesizeaza Comisia de la Venetia ?
Portocala nu reprezinta justitia asa ca nu e bine sa generalizati.
Sunt perfect de acord cu spusele dvs. despre situatia din diferitele institutii ale tarii dar nu credeti ca e mai simplu sa facem o lege care sa interzica angajarea la MAI sau MApN a rudelor de gradul I sau II sau cum credeti ca este de cuviinta si sa cerem justitiei sa o aplice in loc sa "reformam" justitia in totalitatea ei. Dvs. pricepeti ca aceste modificari impun un termen de cel putin un an pentru a fi aplicate ? (magistratii trebuie sa le invete, studentii la drept trebuie sa le invete si sa le inteleaga, avocatii trebuie sa invete si ei cum sa-si apere clientii.....)
Va multumesc pentru atentie.

Liviub spunea...

STIMATILOR, ambasada Frantei zice ca stiu sa traduca si singuri! Doar ca nu au chef sa citească, mai bine se iau dupa piata. Si cum piete avem, ohooo, ei raman foarte derutati.
LA MULTI ANI CU SANATATE, TUTUROR!!!!!

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Crezi ca există vreun tratat international care sa reglementeze ca numai presedintele poate sa numeasca procurorii sefi? Nu domnule, câte bordeie atâtea obiceiuri.
Asta al Frantei nu cunoaște nici legislația penală a Franței, dacă se apucă să critice ce este la noi asemanator cu legislația lor penală.
Occidentalii se tem mai mult de schimbarea conducerii Parchetelor decât de legislatia penală. Multinaționalele lor nu au fost cu nimic deranjate de procurorii activiști și ong-iști... deși au cărat miliarde de euro din România.

Iulian Mareș spunea...

Steliane,
Personal am auzit juriști adevărați nu cititori enunțând principii de genul:
- să se năruie o lume, dar sa triumfe justiția;
- decât un nevinovat condamnat, mai bine 10 vinovați scăpați!
La voi, la # cum se traduce?
Așa este, nu suntem obligați să socotim #, dar nici sa le scriem!
Justiție nu fac procurorii, fie ei și cu caracter de cioară, a la Portocală sau mimoza Lăncrănjan, lector la fufe #-iste!
Putem fi serioși?
Din 7 dosare ale maimuțoiului Ponta, ce a rămas?
Dar, de neautosesizarea pt fals și uz de fals ale unei vestite prof de engleza?

Leo spunea...

#Francejii# ( sau #frantuzii#) sunt iritati ca fur si mint nu au de gand sa porneasca constuctia autostrazii Pitesti-Sibiu. Au inteles asta si când zilele trecute, guvernul a spus ca "prioritatea" este #expresul# Pitesti - Craiova ( dupa ce in urma cu 3 ani prioritatea era Buc. Alexandria). Realitatea este ca TOTU' este o prioritate iar normalul este o exceptie. Si cu atatea prioritati , Romania si in acest an a construit 15Km de autostrada #de legatura#.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Sunt sigur ca nu exista un asemenea tratat international. Sunt de asemenea sigur ca presedintele Frantei nu cunoaste legislatia penala Frantei dar sunt tot asa de sigur ca are la dispozitie juristi eminenti care il consiliaza inainte de a critica (si direct asa cum a facut-o la noi acasa si prin ambasador) un stat aliat. Si in fond nu inteleg care e ofensa ? Nu a criticat poporul roman ci parlamentul care a fost votat de un numar mic de romani, deci a criticat pe reprezentantii a 18% din alegatori, nu pe cei care i-au votat.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Dvs. stiti foarte bine ca Romania este o republica SEMI-PREZIDENTIALA (cu valente parlamentare, spun unii specialisti). Un conflict intre parlament si presedinte este normal (daca nu escaladeaza) si el deriva din faptul ca ca cele doua institutii se controleaza reciproc. In momentul in care parlamentul incearca sa lipseasca presedintele (nu conteaza numele lui, poate sa fie si Dragnea) de un singur atribut (dvs. vorbiti de numirea procurorilor sefi) atunci nu vi se pare ca balanta controlului se inclina spre parlament si controlul reciproc il priveaza pe presedinte de un drept ? Daca doriti o republica parlamentara (nu am nimic impotriva ei) atunci va rog sa le explicati sustinatorilor ca mai intii e necesara schimbarea Constitutiei iar apoi Parlamentul poate si sa expulzeze ambasadorii care critica puterea, daca se considera agresat in drepturile sale.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, Kirica Dilimache Frustache e chiar cu o privire tampa, verde-ierboasa si cu narile ramase larg deschise dupa adanci prizari pe-o foreza! ,,De nu v-ar rabda pamantul'' e o parabola, probabil se referea la militienii care-i vaneza dealerii si distribuitorii de coco-chanel de fumezat si de tras prin narel! E tras la fazta ca alea atarnand intre cracile copanelor, pardon, copacilor si e tare nervozat si neastamparat la sevraj, asa ca tot ce epateaza pe pagina lui de # Ranzist nu-s decat coduri cifrate pentru dealeri si distribuitori, nu proteste! Dati-i marfa proaspata sa-l calmati, voi, cei care primiti solde lunare de la Soros-Baci la C.R.B.L. cu carcalaci si gandaci!

Huhu Rezea spunea...

@Stelian P.
Este surprinzător că etalezi atâta incultură politică și civică; doar la cei din #rezist o mai întâlnim.
18% dintre alegători au ales peste 50% din mandatele de parlamentar. Așa e în democrație!
Cine nu votează nu contează; nu pentru totdeauna, ci timp de 4 ani.
Dacă nici asta nu e reprezentativitate apoi ce reprezentativitate a avut cea cu fața de bețivă ca să modifice în 2005 toate legile justiției prin asumare de răspundere? A fost doar interesul lui Băsescu și al amicilor sai din străinaatate de a scăpa de un politician incomod ca Năastase?
Ce reprezentativitate a avut Ciolos anul trecut să modifice codurile prin ordonanță de urgență?
Voi nu sunteți întregi la cap, când pretindeți ca o mini minoritate gălăgioasă și incultă într-ale dmocrației să impună ce și cum se stabilește politica penală în România.
Franța este ditamai republica prezidențială, dar macron nu se dă cu curul de pământ că nu numește el procurorii.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Sper ca va simtiti bine cind faceti din mine o tinta. Nu am contestat nicio clipa dreptul PSD de a guverna, da, asa e in democratie. Dar asa intelege un jurist pesedist sa-si combata adeversarii(incultura, fata de betiva, nu sunteti intregi la cap, minoritate galagioasa si inculta...)? Ati uitat sa-mi raspundeti ce fel de republica doriti. In legatura cu Macron am sa folosesc cuvintele unui alt jurist pesedist "Nu dau doi bani" pe ce face Macron cu curul lui. Pe mine ma intereseaza ce se intimpla aici.
Apropo, daca betivii au modificat legile dupa bunul lor plac dece ar demonstra pesedistii ca ei se comporta altfel ?
Cu stima,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ehei, Frantzuzia, cu presedintii ei purtand dresuri si desuuri de dama pe sub bracinari si sutiene roz-bombin de pinguin, grangurind si raraind precum coteii in lantz, asi in amoruri perverse si dansuri la cazinouri, cu economia preponderent din turismul vagabond, auto si aeronautic, dar din creiere britanice, impunand francofonia cacofonista intr-o Europa boema, care se lasa atrasa doar de aristrocratia londoneza...Ce stiu ei despre problemele unei tari pe care o considera o componenta a coloniei lor, Romanistan? Pestele in putrefactie avansata, Macrou, se trezeste si el dand in raspar cu lingua, doar, doar sa-l laude babaciunea din dotare ca-i tare in parcare, ca in alta parte nimic vanjos si vijelios n-are! Domniile voastre, chiar bagati in seama ce-a scapat fomfaitul fratzuz pe bornaul cadaveric? Ei, ash! Vorbele astor fomfaiti sunt lavete care au sters parbrize de Citroen si au ajuns la dugheana de gunoaie! Justitia nu e tocmai punctul lor forte, ca daca era, nu se ucidea barbar si medieval pe starzi, dupa Rezbel si pana spre finele anilor '60, drept razbunare pentru cei care se dzice ca au conspirat cu fritzii, dar de fapt a fost o manifestare a gradului lor de innapoiere medieval-canibala, poleit cu Coco Chanel si arome de ambrozie parisenne, dar continutul fiind ramasite de creier bolnav de lues a la Ludovic al xiv lea, pana la cel schizoid, napolionian...

Iulian Mareș spunea...

Unor orbi care văd totuși!
Ia analizați că în unele democrații vestice MJ sau parlamentul numește procurorii și îi poate demite, inclusiv dosarele de CC penală!

Stelian,
Studiați ce au solicitat reprezentanții # la întâlnirea cu Premierul și veți rămâne mut!
Dvoastra ați făcut parte din SNAOPSN? Kiar?
Eu înțeleg că esența democrației este că vocea minorității sa se poată face auzită! Dar nu prin elemente tipice anarhiei!
Parol!

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Tocmai, demonstrează că se comporta altfel decât Ciolos amețit cu prună.
Legile sunt adoptate după o lungă consultare publică. In forma finală apar zeci de amendamente promovate de opoziție și foarte multe amendamente promovate de CSM și asociații ale judecătorilor. Tocmai nepermisa politizare de către Basescu a CSM, încă din 2005, a făcut ca această instituție să deraieze, negându-și și propriile amendamente...speriată și de răspunderea efectivă a magistraților pentru abuzuri.
Ambasadorii pot să zică ce vor ei, dar vouă vă trebuie un minim efort ca să uitați bazaconia că doar DREAPTA legiferează în domeniul JUSTITIEI.

Aurel spunea...

Legile justitiei în orice forma vor lua forma de lege sunt pentru plebe,adica pentru cei fara bani ,fara influenta, gainari si alti talpasi.Printre ăștia mai va mai cădea și câte un nătăfleț cu care își vor face mendrele, de vor folosi de banii lui apoi îl vor abandona când justiția le va face notă de plată.
Asa a fost de când lumea si asa va râmâne pe meleagurile mioritico-dambovitene.
Când mâna legii se va apropia din nou și după aceste ”secte" cu politicieni , de oamenii cu bani si cu influenta din anturajul lor .sub diverse pretexte vor schimba din nou după chipul si asemanarea lor prin ”ample reforme”.
Stiti vreo lege data pe la noi si nemodificata ? De poate vedea chiar cât a tinut ”Legea ANI” cu toate ca a fost considerata ”în concordanta cu normele europene”.
Tare as vrea sa vad vreun magistrat tras la raspundere si pus sa plateasca pentru ”GRESEALA CU INTENTIE”.
Problema-i cine va dovedi ”intentia ” atâta timp cât exista atâtea subterfugii de a o ascunde. Și celui mai performant calculator sau detector de minciuni sau bune intentii iar fi greu sa detecteze daca a fost sau nu ”cu intentie”.
Magistratii participanti la comisie se pare ca au acceptat ideea știind că asa ceva este greu de dovedit daca nu chiar imposibil.
Și probabil in cunostiinta de cauza au acceptat amendamentul la schimb cu o doza consistenta de beneficii ,medicatie gratuita pentru tot arborele familial ,casă pe viata pâna la ultimul urmaș ,etc,etc ca sa nu mai vorbim de intangibilitate la salarii si pensii.
Traim pe repede înainte si din cauza asta nu observăm detaliile.
Sa speram că de detalii de vor ocupa CCR,comisia de la Veneția,etc
Doar suntem europeni cu drepturi și obligatii .....

Iulian Mareș spunea...

Pentru #!
Ambasadele? Mă doare opinia lor la 14 m in fața jetului, pt că:
Au tăcut când au aflat de protocolul ilegal și comunist SRI-DNA și ICCJ, de drepturile omului un lux și de skimbat codurilor prin OUG de limbricul Cioloș într-o noapte, când SRI a devenit prin OUG organ de CC penală, că în DSS, când Gl. Dumbrava a anunțat extinderea campului tactic în justiție!
Hai, mă lași cu # de factura Kirila și Politianu?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ehei, dreapta romanistana! Cate nu se fac cu dreapta, incat a scazut si natalitatea! Dar, noi, aveam de fapt si de drept o dreapta, in afara de cea care ne-a dat mereu croseuri la ficati cu legi idioate, pana ne-au facut ko-grogghy la toate drepturile constitutionale?! Nu-i cea care sprijinea un prun tehnoretardat cu o pruna beata, in rolul de araci? Dar si pe o Morcovei Manga si alti lefegii sorosisti? Matelotul bahic si conflictual si-a facut un instrument de tortura, destrabalare, razbunare si punerea sub zavoare ai adversarilor politici din Directia Nationala Antidreptate, cocotand, ca pe un lingam erectil, in prepeleac o cucuvea lila tavalita prin praful de sub butucii viilor, sa cante prohodul dusmanilor sai de clasa! Si ce legi pe justitie au dat aceste doua sugatoare fruntase la filetul botelcii? Si ce ne-a dat cocuvoaia cu penele flendurite si tavalite pe sub ciorchinii de poama acra? Ati auzit de portocalul uscat cu portocala aia fascista? Dar si alte exotice intrate in stare de borhot? Unde ati mai vazut domniile voastre un famfaron si bufon abuziv, ca acest diliu de-a dreptul, ca l-ar fi luat si Goebels in anturajul sau pentru talentul sadic de a distruge destine si suflete?! Justia aplicata din legile prunei din borhot si-a bahicei slute, care ne tradeaza ograda si face natiunea de ocara sub cupola cea mare de la varza de Bruxeless, ne-au varat pe garleje o justitie chioara, ce s-a vazut cat e de buna: dosare la comanda politica, oameni defilati cu catusile la maini ca la Circul Bush, apoi eliberati ca nu se sustin probele din dosarele ticluite, aresturi preventive nemotivate in conditii medievale, martori falsi-dovediti, acte de constatari judiciare fara suport juridic cu temeinicie, achitari in carambol si procese pierdute, cu duiumul, in justitia europeana pentru drepturile omului, sute de milioane de euro pierduti pentru despagubiri, cariere si destine distruse, oameni ucisi cu autori aproape necunoscuti, neacordarea de asistenta medicala ale celor invinuiti si care au murit cu zile...Asta era si este justitia sustinuta de dreapta fanariot-fascista si a organizatiilor terorist-emotionale si anti-statale a la #R&S ( Revolta lui Soros)?
Vreau, in afara de Licheleanu Slugareanu, Kirica Dilimache Tras-pe-o-nara si alti lachei si slugi tradatoare, nume mari, sonore ale natiunii, domnilor care sa sustina contrariul si ca actualele legi pe justitie nu sunt bune! Mai degraba asa, si cu raspunderea magistratilor in fruncea acestor schimbari, decat acel dezmat destrabalat si abuzurile unei cuconet violet, care niciodata nu s-a prezentat la audierile din Parlament, crezandu-se ,,Eu sunt Justia si eu, doar eu tai si spanzur doar cum vreu, si nimeni nu ma poate comanda si trage la raspundere pe mine in Romanistan!'' cum zicea odinioara Regele Soare al Franzelei pariziene, ,,L'Etat e moi'' -Statul sunt eu- de unde porneste tupeul sa ne traga pe noi de...hai sa-i zicem totusi urechi, ca nu stim sa ne facem legile justitiei, si ar vrea sa ne trimita propagandististii lor, precum ni-i trimitea Stalin sa ne sovietizeze! V-ar place asa? Iar sa ajungem sa ne dea altii lectii, precum odinioara Marea Poarta si Kremlinul?

Aurel spunea...




Incă o dovadă a modului cum de "se fac legi" de către acesti parlamentari si demnitari in "favoarea poporului" și pentru o "justiție corecta "parlamentari și demnitari care se prevaleaza mereu de faptul ca le sunt restrictionate anumite drepturi pentru a obtine drepturi nelimitate la salarii si pensii.
Mai acum câteva zile ,la prima oră ,după o modificare in comisii (tot in aceeași zi) s-a votat încă o incompatibilitate pentru ”alesii poporului” (parlamentari,primari,sefi de CJ si alti aleși prin vot) precum si pentru ministri si alti demnitari. Incompatibilitatea eliminata dă posibilitatea aleșilor si demnitarilor de a fi atât ”aleși în exercitarea atributiunilor functionale” cât si Persoana Fizica Autorizata cu afaceri proprii la vedere.
Din pacate de militari au uitat si la acest capitol, acestia ramânând in continuare doar cu restrictiile..........
Doar așa ,cu astfel de afaceri pe PFA vom avea si noi spitale ,scoli ,crese si gradinite indestulatoare "la ultima moda in domeniu". Plus autostrazi ,drumuri expres ,drumuri nationale si sate cu drumuri asfaltate ,apa curenta ,canalizare.
La mai trebuie doar legi care sa nu apropie procurorii de ei.
Apoi vom vedea PFA superbogate pe spinarea unor bugete locale si centrale sărăcite la maxim.
Da ,încântătoare si aceasta solutie de rezolvare a problemelor natiunii de catre aleșii pe listele de partid. Totul merge ca uns.
Domnule Huhu Rezea ,sper că va veti lămuri și d voastră cu "nobilele" intenții ale celor care se opintesc la nașterea acestor legi chiar daca vor stabili că procurorii sa fie numiți de "Conclavul de la Vatican".

Dan B. spunea...


Cum este vorba de o recidiva la art 41 din Conventia de la Viena, apreciez ca proiectele de lege din mica reforma judiciara, trecute prin Parlamentul României, nu trebuiau traduse si trimise celor opt ambasade. caci natura legislatiei elaborate de catre senatorii si deputatii nostri nu pot face obiectul vreunei negocieri cu ambasadorii.
Daca imi amintesc corect, derbedeii astia au mai fost convocati, prin MAE, la ministerul Justitiei pentru clarificari, acest fapt fiind iar o eroare de strategie. Desi au avut ocazia a se „lumina”, dupa ce ca au sosit cu „temele nefacute”, fiind prea imbecili pentru a intelege noima modificarilor, tot au tinut-o ulterior cu a lor teorie privind subordonarea politica a Justitiei.
Personal, dupa prima intruziune a ambasadorilor in politica interna româneasca, i-as fi convocat la MAE si, pe tăvite de argint, le-as fi servit „cartonase galbene”, inainte de declararea lor „personna non grata”!
Constat ca, dupa precedentul american, si-au „luat nasul la purtare” si ceilalti ambasadori, mâine-poimâine urmând a asista in strada la protestul masiv al diplomatilor din Ciad.

Trofin spunea...

Ar trebui sa vedem ce fel de doctrine politice guverneaza statele ale caror ambasade au vociferat alaturi de cei din piata .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Judecatoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea, catre Franta, Danemarca, Olanda, Danemarca, etc, pana la sapte state europene, dar si SUA: ,,Ati tacut in 2005 cand se semnau protocoale secrete cu SRI''...apoi insiruie o seama de abuzuri ale parchetelor DNA pe baza acestor protocoale secrete! Ce cauta aceste colaborari cu securitatea in ecuatia Justitiei, as intreba eu pe de-al de Gica Contras? Intreaba apoi judecatoarera: ,,La voi, in statul de drept si suveran, cu separatia puterilor in stat, se implica in Justitie si serviciile secrete?'' Sa cititi din Stiri pe surse, daca vreti sa nu folositi bigudiurile pentru par sa aratati ferchesi in seara festiva de Revelion, pentru ca vi se face podoaba capilara creata, din ce spune aceasta doamna din justitie!

Dan B. spunea...


@Aurel:
Se pare ca esti la fel de pornit precum ambasadorii „licuricilor”.
„Stirile pe surse” au preluat initiativa legislativa a deputatului Radulescu, insa nu au publicat stirea ref la renuntare.
Incearca macar o succinta informare si vei realiza ca mica reforma judiciara desfiinteaza „republica procurorilor”, inclusiv anuleaza favorurile acordate de M. Macovei (ex: locuinta in uz si pentru urmasi), precum si o lege a raspunderii judecatorilor si procurorilor, oricum mai buna decât cea actuala, in baza careia nu s-a recuperat un cent de la emitentii deciziilor abuzive sau lipsite de profesionalism.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Popularii predomină în toate țările ale căror ambasadori s-au dat în stambă pe legile justiției încă nefinalizate în Parlament.
Are dreptate fostul ziarist, astăzi avocat, Sergiu Andon, care a spus că nu traducerea este o problemă ci faptul că tările din care provin acei ambasadori nu vor să audă de abuzurile și încălcarea drepturile omului din România.
Niciun ambasador nu va răspunde la întrebările nimicitoare pe care judecătoarea Roman le-a adresat ambasadorilor.

Aurel spunea...

@ Huhu Rezea
Din stiinta d voastră ne puteți lumina și pe noi prin ce proceduri juridice de poate dovedi "greșeală cu intenție" comisa de un judecător in actul de judecata sau de procuror in faza de cercetare penală .
V-as fi adânc recunoscător !!
Poate de vor mai lumina și alții în urmă soluției pe care sper ne-o veți pune la dispoziție.
Chiar credeți că în actualele conjuncturi socio-economice cu o rata de infracționalitate ridicata și perfecționată de poate face justiție cu mângâiatul pe creștet,percheziții anunțate,mărturie mincinoasă dezincriminată, excludere că probe a înregistrărilor video ,etc,etc.
Credeți sau garantați ca dacă CSM numește procurorii dispare politicul din ecuatie?
Samd ........

iceparu spunea...

Personal inclin catre un stat ultraautoritar in masura sa diminueze drastic infractionalitatea.Vreau ca noi si familiile noastre sa traim in deplina securitate.La naiba cu drepturile omului daca ele genereaza anarhie.Dece nu pedeapsa cu moartea daca ea descurajaza crima.Dece trebuie sa acceptam sanctiunile CEDO si sa creiem puscariile drept pension?Cu alte cuvinte trebuie sa platim pe puscariasii?Ei trebuie pusi la munca si prin aceasta sa-si castige mancarea de zi cu zi.Nu munceste ,nu mananca. Nu ma refer la cei care fura o gaina sau o paine ci la cei ce savarsesc infractiuni cu violenta.De unde naiba au mai scos fosti si actualii guvernanti pedeapsa cu suspendare?Ce pedeapsa e asta?In reduce pedeapsa ca a fost cuminte in inchisoare?Alta aiureala.Probabil ca unii vor zice ca pedepsele excesive sunt proprii feudalismului.Oare cand infractorul savarseste o fapta cu violenta nu mai e tipica feudalismului?

Dan B. spunea...


@Aurel:
Ceea ce n-ai inteles dta este faptul ca o instanta judiciara nu poate „albi” pe judecatorul X sau procurorul Y, ci doar stabileste gradul lor de vinovatie, respectiv abuz sau incompetenta profesionala, astfel incât sa se particularizeze cotele de participare ale vinovatilor in recuperarea prejudiciului platit de stat justitiabilului ajuns la CEDO.
Pâna in prezent, nu s-a recuperat vreun cent de la cei vinovati, caci actiona prescriptia de 1 (unu) an de zile de la savârsire (de la CEDO, se primeste raspuns si dupa 4-5 ani de la sesizare).
Iar noua legislatie prevede obligativitatea statului la efectuarea demersurilor judiciare pentru recuperarea prejudiciului creat bugetului de stat prin hotarâre CEDO.

Aurel spunea...

@ Dan
Oriunde, in statele civilizate cu tradiție în transferul avuției din tata-n fiu sau pe filiera de familie adica bazata din moși strămoși pe proprietatea privată, fără furt de la stat sau prin intermediul demnitarilor, procurorul este paza ,ochiul și timpanul liber în a-și aduna probe în favoarea acuzării ,după cum crede de cuviință ,evident în spiritul legii ,similar cu actiunea avocatul care poate face uz de toate posibilitățile legale în favoarea susținerii unei apărări obiective.
Limitarea posibilităților de miscare/cercetare a procurorilor prin comparație cu posibilitățile de mișcare ale avocaților in dovedirea/ susținerea unor cauze înseamnă afectarea justiției și o pronunțare neobiectiva a judecătorului in cauza.
Cât timp justiția de înfăptuiește prin procuror,judecător ,avocat, procurorul trebuie sa fie in instanta și în cadrul cercetării pe picior de egalitate cu avocatul.
Doar așa de face justiție corecta cf normelor de drept.
Că de pot stabili reguli de "protejare" a celor cercetați este cu totul alta problema.
Aceste masuri nu trebuie sa limiteze sfera de acțiune a procurorului.
Altfel ne fura ăștia certați cu legea și chiloții de pe noi.

Leo spunea...

Pai prin comunicatul ambasadelor , tocmai asta au vrut sa transmita , ca nu traducerea este problema , ci continutul legilor.
Sergiu Andon , eu stiu ca a fost procuror si avocat. Se pare ca s-a intersectat ca timp si in procuratura comunista cu Monica M10.
Acum , suntem cam toti "ziaristi" , inclusiv eu.

tehnocrat spunea...

Foarte multi dintre noi am mers in instanta pt restituirea taxei de poluare, timbrului de mediu, etc.
Problema s-a rezolvat prin oug 52/2017.
In Mo Oficial 1040/29.12.2017 au aparut si normele metodologice de aplicare cu ordinul comun , ministerul mediului/finantelor nr 1488/3198.
Asa ca cei care doriti sa va recupetati banii trebuie sa mergeti la ANAF sa luati un model de cerere , s-al completati si sa-l depuneti. Nu-i musai sa aveti toate documentele cerute.

Huhu Rezea spunea...

@Aurel
Potrivit modificărilor aduse recent în Legea 303 privind statutul procurorilor și judecătorilor, eroarea judiciară comisă prin exercitarea funcției cu rea credință sau gravă neglijență este constatată de instanțe. Este scos CSM din această procedură.
Vezi modificările aduse art. 96 din lege.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Dar multi naivi stradali ai mai adunat?
Să-i dea de băut kiorului bețiv!

Dan B. spunea...


@Aurel: Da, asta n-au priceput imbecilii din ambasade, care au luat de bune ceea ce li se susura in urechi, nicidecum sa fi citit ce s-a adoptat.
Ambasodorul francez n-o fi stiut ca la el, in tara, procurorii depind exclusiv de pixul ministrului Justitiei, cel care-i numeste si revoca? Asta nu e politizare?
Si mai e o chestie, el nu vrea exemplarul sau in lb engleza, cum, pe vremururi, nu intrai cu aeronava in spatiul aerian al URSS fara a sti sa vorbesti in lb rusa.

Ein Stein spunea...

@Aurel
Este foarte grav ce se intampla cu legile justitiei, poti te rog sa citezi articolele din lege care reglementeaza dezincriminarea marturiei mincinoase, excluderea probelor video, perchezitiile anuntate si alte ticalosii, sa suferim impreuna. Daca se poate sa citezi din documentele oficiale nu din impresiile cantaretului Chirila, ar fi un lucru minunat.
Sa inteleg ca nici numirea de catre CSM nu inlatura valul de banuiala de implicare politica. Cred eu ca daca numirea procurorilor ar fi facuta de Chirila sau de Macovei sau de ce nu Cezar Preda ar fi singura situatie in care banuiala de implicare politica nu ar exista.
Dar sa-ti spun eu un lucru, atat timp cat in procesul de ocupare a unei functii apare termenul de "numire" sa fii incredintat ca acolo exista un interes.
Am scris in nenumarate randuri, singura, dar singura solutie pentru a scoate tara din mizeria in care se afla e ca orice functie sa fie ocupata numai si numai prin EXAMEN. Asa fericitul proaspat ocupant al unei functii nu va mai trebui sa intoarca serviciul binefacatorului care la un moment dat va cere ceva ca doar nu l-a numit de florile marului. Asta e filiera ticaloasa care a ingropat Romania, mafia generalizata la toate nivelurile insa nimeni nu discuta despre adevarata problema. Pe aici s-a furat flota, miliarde de euro prin ANRP, EADS, Microsoft, baietii destepti din energie, autostrazile, padurile, gazele, petrolul, resursele naturale, etc. Mafia generalizata trebuie destructurata cat mai degraba altfel e jale mare.
Dar sunt convins ca nu te intereseaza, tu ai alta problema.

tehnocrat spunea...

Legat de poza temei.
Odinul ministrului sanatatii nr 1530/28.12.2017 publicat in Mo Oficial nr 1041/29.12.2017 pt modificarea normelor minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pt conducerea unui autovehicul .
Schimbari in domeniul:
- afectiuni cardiovasculare
- diabet zaharat.
Obs. Anumite afectiuni , constituie pericol pt siguranta rutiera si reprezinta un motiv pt interzicerea , cu titlu temporar sau permanent , a conducerii unui autovehicul.

Gigi spunea...

Întreb,nu dau cu paru':
Ambasadele române,din străinătate,primesc informări când țara respectivă inițiază un proiect de lege?
Dacă,da,sunt traduse în română?






Leo spunea...

Depinde cum percepe fiecare binomul.
Eu il percep ca fiind Liviu - Anton
Deci , binomul tocmai l-a lasat pe Terente (Gigi Duru), fara Monitorul Oficial , deoarece l-a trecut in subordinea Cam. Dep.
Miscarea este interesanta , deoarece ii reduce mult marja de manevra a lui Terente si scoate in evidenta lipsa de incredere a lui Liviu in Gigi Duru.
Nota( parafrazând)
DACA INCREDERE NU E , NIMIC NU E !

Aurel spunea...

De la 1.1.2018 obligatoriu ITP la un an pentru autovehiculele peste 10 ani vechime.
O bună sursă de venit suplimentar la buget .

Iulian Mareș spunea...

Leonardo,
Logica ta de inginer nu-ti spune ca MO trebuie sa revina in subordinea celor care si legifereaza major?

Stelian P. spunea...

@Gigi
Ambasadele Romaniei NU PRIMESC INFORMARI cind tara respectiva initiaza un proiect de lege. Una din principalele lor misiuni este sa obtina informatii despre tara respectiva si fac asta prin cooperare, daca lucreaza intr-o tara prietena sau prin alte mijloace daca lucreaza intr-o tara ostila.

Iulian Mareș spunea...

Dovedit ca istoria mult prea zbuciumata si considerand ca Romania este o tara ce are in matrice conceptul de securitate si siguranta nationala consider ca ar fi bine ca cei care depun juramantul militar sa o faca cu o mana pe arma si cealalta pe Biblie, asistati de conducerea BOR, la Sarmisegetuza, dupa modelul:

https://www.dcnews.ro/mobile/masada-ghi-e-romanii-trebuie-sa-vada-asta-valcu-sa-mearga-la-cetatea-neam-ului_572944.html

Leon spunea...

Aurel, masinile mai vechi de 12 ani vor face ITP in fiecare an.
Daca au ITPul facut in acest an, urmatoarea inspectie va fi peste 2 ani, asa cum scrie in talon !

Iulian Mareș spunea...

La categoria "Cu #-ul in gura, ca la Casa de cultura!", constat cum proaspetii pensionari MAI, deveniti rezervistii, improprietariti cu grade militare, straluciti posesori ai notiunilor avansate de drept, ies mai mult in P. Victoriei decat la protestele pt eliminarea actelor normative care le ciuntesc pensia!
Probabil ca acesti guru stradali, Politianu si Kirila, sunt mai cerebrali decat ei si-i domina intelectual sau prin telepatie, ca tot a afirmat justitia Statului de drept si ca asta trebuie incriminata cu 10 ani puscarie!
Lasand la o parte noncombatul din activitate, mai nou constat ca in diferite medii sunt numai cu Dreptul latin in gura!
Nu mai bine nu primeau nimic, niciun grad (si asa, pe langa faptul ca nu-l merita, Armata nu are ce face la razboi cu acesti col. proveniti din MAI, mult prea multi!) si nu intrau nici in L223?
Eventual îi luau magistratii pe legea lor, ca tot au luat pe cei detasati la DNA si DIICOT!
Dar, nu asta-i marea problema, ci faptul ca au inceput sa fie ei nucleul dur al criticilor Legilor justitiei! Tataaaa, pai nu-s legile voastre, sunteti orbi?
Ambasadorii tipa acum, dar au tacut ca ...mutii in papusoi cand se inkeiau Protocoale secrete DNA-SRI-ICCJ....asa o fi si la domniie lor acasa?
Dar, de ce a fost nevoie ca unii sa realizeze o sinteza prin care aflam ca la ei MJ nuneste procurori, destituie, infirma Cc penala si cate si mai cate?
Mistretilor din tara mea, nu va pute a cacat? Pofta mare la friptura cu Kirila-n gură, "Ca la Casa de Cultura"!

Ein Stein spunea...

@Stelian P
Domnule nu va imbatati cu apa rece, nu va citesc ca pe Sfanta Scriptura dar in comentariu chiar mi-ati starnit interesul. Dvs. nu aveti opinii ci doar prejudecati probabil generate de o frustrare. Vad ca sunteti unul dintre cei mai efervescenti luptatori anticomunisti dar eu am o nelamurire, dvs ca un fost comunist cu acte-n regula, carnet de partid, cotizatie platita la zi, caiet de IPI completat, probabil luari de pozitie in adunari, etc. cum se face ca dintr-odata ati avut o revelatie si ati trecut in tabara ailalta. Cand ati fost onest, atunci sau sau acum sau poate nici atunci nici acum. Trecand peste aspectul de moralitate, am sa va citez ca pe clasici-n viata:

"Principiile de drept comuniste statuau ceva de genul "decit sa scape un vinovat mai bine sa sufere 10 nevinovati".
Pai daca tot nu sunteti ironic si nu glumiti puteti sa faceti un efort sa citati legea si articolul din lege care "statuau" fraza aia? Daca nu gasiti asa ceva va rog sa nu argumentati cu faptul ca nu aveti proprietatea cuvintelor.

sau:
"In prezent e in vigoare ceva de genul "decit sa sufere un singur nevinovat mai bine sa scape 10 vinovati". E mai bine asa si nu glumesc, nu sunt ironic."

Aceasi rugaminte ca mai nainte.
Dar ma intreb eu daca e chiar adevarat, de ce Romania are cel mai mare numar de procese pierdute la CEDO?

sau:
"Cind vad insa ca unii parlamentari vor sa aplice legea LOR cu mitraliera, iar apoi propun un prag de doar 200.000 de euro (gata cu leii) iar cei de la putere stau cu capul in nisip cred ca se exagereaza cu protectia celor care incalca legea."

Legea LOR aia de care vorbesti nu face parte din pachetul al legilor justitiei, nici nu stiu daca e lege si nici daca e adevarat. Poti sa numesti "legea" aia si articolul din "lege" sau e tot vrajeala si ce legatura are cu legile justitiei pe care le tot infierezi?

sau:
"Dvs. pricepeti ca aceste modificari impun un termen de cel putin un an pentru a fi aplicate ? (magistratii trebuie sa le invete, studentii la drept trebuie sa le invete si sa le inteleaga, avocatii trebuie sa invete si ei cum sa-si apere clientii.....)"

Eu vreau dar nu pot! Sa inteleg ca nu se pot face niste legi doar pentru faptul ca nu le inteleg si nu le pot invata "magistratii" sau studentii?
Fugi d'aici!
Daca e sa luam fiecare comentariu in parte, fiecare fraza in afara de semnele de punctuatie si cuvintele de legatura pute a miciuna si o ura viscerala a tot ce e romanesc, fie el bun sau rau.
Deranjant e faptul ca mai sunt ai alti gentlemeni care practica aceasi metoda ca dvs. crampeie de informatii culese de ici de colo fara nicio acoperire, doar minciuni si dezinformare.
Culmea e ca ti-ai gasit si laudatori care se minuneaza cat de bine le zici.

Daca vrei, continuam!
PS: lasa-ne!

CEZAR spunea...

MAGISTRAL...!!!

Stelian P. spunea...

@Ein Stein
1. Am ajuns comunist cu acte in regula cind eram deja Cdt.Cp. La un moment dat secretarul BOB mi-a susurat la ureche:
- tinere daca nu vrei sa treci inapoi la Pl. ar fi cazul sa faci cerere. Am facut cerere cu mina mea. Ulterior am inceput sa urc treptele armatei pe diferite functii. Avind posibilitatea sa vad si alte tari si avind sansa sa cunosc (nu prea bine) si alte limbi straine am avut ocazia sa fac o comparatie intre raiul de la noi, liberi si independenti si modul in care traiau alte tari aflate sub ocupatie sovietica. Asa am inceput sa nu mai cred in comunismul romanesc si sa cred in comunismul gulashului sau al altor tari. Daca a fi comunist in continuare e moral atunci eu sunt imoral.
2. Nu pot sa va dau citate si link-uri din perioada cind nu nu existau asemenea dovezi. Cei care au fugit de munca si s-au ascuns prin scoli stiu ca unele lucruri sunt spuse de profesori dar nu apar in manuale. De exemplu la sfirsitul anilor 60 in scoala de militie de la Sibiu unii profesori au incalcat ordinele si ne-au spus multe lucruri despre maresalul Antonescu. Vreti citate din manual, care manual ?
Exact asa s-a intimplat si la fac. cind ni se vorbea despre "apararea statului socialist ca o prioritate". Cine judeca fara biblia rosie in fata se putea intreba "bine dar cu drepturile MELE cum ramine daca nu sunt prioritare ?"
3. La ce se invata azi in fac. de drept puteti folosi Google ca sa nu riscati sa va dau informatii primite de la Soros sau de la #...
4. Nu stiu care e top-ul proceselor pierdute dar tot Google va poate raspunde.
5. Nu ati inteles ce am spus tocmai pentru ca nu aveti cunostintele necesare dar va pricepeti la judecarea celor care le au.
Legi se pot face dar trebuie un timp de la promulgarea lor pina la intrarea in vigoare. Incercati sa ginditi ce s-ar intimpla daca PSD-ul schimba codul rutier in sensul ca circulatia se face pe partea stinga a drumului in sensul de mers iar legea intra in vigoare imediat.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Mai aveți mulți din aceștia, marca Stelian et &?
Și eu care credeam că doar din armată pleacă în pensie deranjați la mansardă!?

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Dacă ai plecat în misiuni prin țările vecine ai cam uitat istoria anilor 60 predată de profesori la Scoala de Miliție din Sibiu....zici.
După Declarația de independenţă a PCR, din aprilie 1964, Ion Antonescu nu mai era interzis în propaganda comunistă din România. Din contră, a fost intens folosit în dezbaterile interne pentru cultivarea patriotismului opus internaționalismului sovietic. Chiar si in literatură au apărut romane în care Ion Antonescu era reevaluat. Nu ai citit romanul Delirul de Marin Preda sau Pumnul și palma de D.R.Popescu?
Profesorii de la Scoala din Sibiu vă spuneau ce li se preda şi lor la invăţământul politic.
Comunismul de tip gulach, in esenţa lui şi antiromânesc, de care zici că te-ai apropiat în timpul misiunilor externe, îți domină și astăzi gândirea.
Nu te mai faci bine! Ești pierdut pentru România!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Sa fim totuși serioși...nu cred că în trupe securitate și în miliție te primeau fără să fii membru PCR, cu atât mai mult Cdt.Cp.!
Oricum, eu cred că de la caratul șpanului cu roaba in se trage, pt că trebuind să ai origine sănătoasă, băgai la șpan sau tractor cel puțin 1 an!
Voi nu aveți centre de refacere neuropsihică, la munte?...uite, Voineasa, Rânca sunt mai izolate...!

Huhu Rezea spunea...

@iulian
Incepând cu anul de învățământ 1965 în scolile militare de ofițeri intrau absolvenți de liceu fără să fie membri PCR și fără să aibă stagiul de 2 ani în câmpul muncii. Asta a durat vreo 10 ani, după care s-a revenit la vechile condiții.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Imi pare rau dar trebuie sa va amintesc faptul ca romanul lui Preda a aparut in 1975 iar Pumnul... a aparut prin 1980, ani la care eu aveam deja diploma de ofiter si nu mai aveam legaturi cu SCOALA MILITARA DE OFITERI ACTIVI "NICOLAE BALCESCU" SIBIU (UM 01512) din componenta MApN.
Atunci mai credeam ca sistemul comunist poate fi reformat si noi putem avea o viata decenta asa cum aveau ungurii, sirbii, germanii din Est etc. Mi-a trecut intre timp.

Stelian P. spunea...

PS
Sunt pierdut pentru Romania rosie mai ales cind vad ca PSD-ul e moral si crede si azi in comunism.

Leo spunea...

***Col.(r) Iulian Iosif
- eu am descris un fapt si am facut o interpretare referitor la MO. El a revenit la CD , dupa ce , tot Fur si Mint l-a "relocat" la guvern. Din partea mea poate sa fie si la revista "H" .Eu sunt bucuros ca se mananca intre ei.
- sti ceva de prietenul nostru T2 ?

Aurel spunea...

@ Stelian P
Deși vă exprimați foarte elegant și pe înțelesul semenilor se pare că unii nu vor sa lase nimic din ce susțin decât atunci când se lovesc cu capul de grinda și încep să vadă pragul.
Nu fac aluzii dar legat de unele fenomene pot sa spun că în cariera am avut a face cu niște proveniți din LM cu carnet roșu la purtător inca din LM.
Mare neșansa in viața pe cei cărora le-au căzut sub comanda sau au avut a face cu ei.
Mă credeți sau nu dar multi din specimenele mai sus menționate la revoluție și după au ajuns pe la psihiatrie cu tratamente îndelungate fiindcă nu suportau înlăturarea edificării socialismului științific .
Acuma nu suporta "sterilizarea" clasei politice promovată în parlament sau funcții de demnitate publică de condamnați penali,hoți dovediți,mafioți și tot felul de sarlatani.
Totul pleacă de aici.
Nu poate fi nimic curat in institutiile statului cât timp sfera politică care trage sforile și dirijează tot este infecta.
Cum să-și facă niște polițiști,procurori sau judecători datoria cf cu ce au învățat în școala dacă clasa politică infectă,,plina de ffurunculi domina totul în societate.
Cine-l apară pe un polițist care-și face datoria și care se simte amenințat sau își găsește zilnic mașină zgâriată ,dacă nu oncendiata? Îl apără cumva clasa politică infectă căreia i-a făcut dosar penal și acum este deavalma in parlament ?
Nici într-un caz în mod sigur.
Din contra ,poate mai degrabă vor scoate o lege prin care sa lovească sub orice modalitate in polițist (taiere drepturi,neplata drepturi,etc sau chiar restricții în atribuțiuni).
Cam asta poate face o clasa politică infectă și nicidecum reguli si legi statornice care sa duca la liniște ,competenta ,echilibru și progres în societate.
Și atunci pun întrebarea la care ar trebui să-și răspundă fiecare care se gândește că ,nepotului său strănepotului să-i fie mai bine in tara asta,de unde trebuie inceputa asanarea societății pentru a de putea intra cât de cât în normalitate?
Nu cumva de la clasa asta politică infectă și ciorditoare de tot ce-i cade în mână?
După care sa așezăm lucrurile în firescul lor ,cu legi care sa nu le mai permită ce și-au permis,etc.
Altfel,ajungem de unde am plecat.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Am înțeles... Vorba cântecului " Nici nu știi cum e mai bine...."
Culmea este că după o viață în poliție, jandarmerie...etc, tu vii cu kestiune slabe, sofisme de 5 bani snopul?
Spune cu cine umbli si-ti spun cine ești! Probabil...este un curent și la moșălăi, să pară mai trendy, mai viol, mai funky cytizen, mai deștepți...
Cum dracu, după ce ai făcut atâtea în viața tu te înhăitezi, kiar și ideologic, cu hahalerele de toată jena care fac pe intelighenții neamului, prin ONG și nu produc de un leu? Să înțeleg ca-si iau lumina de la bețivă de Macovei și Kirila, Politianu .... etc?
Doamne ce grădină mare ai prasit!

Iulian Mareș spunea...

Tată Stelian,
Ia spune care structură politică te satisface? Nu una viitoare....
Care personaj politic îți inspiră încredere?
Există ceva și cineva compatibil cu dumneata?
Serios!

*Mr.ing.(R) Leonard,
Mai sunt variante...în subordinea lui KWI sau a unui ONG, eventual cu fonduri mascate, din afară, ce realizează 2 studii, de aprins grătarul cu ele, sau direct în subordinea Freedom House!
Pai nu?

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Cosmopoliți ca tine nu înțeleg că România este România indiferent dacă temporar este roșie, verde, brună sau portocalie. Repede vă dați după cine călărește țara din exterior.
Ideea era că, după 1965, nu constituia o mare bravură să vorbești de Ion Antonescu și despre Basarabia. Era cu voie de la stăpânire. Acum, când zicem că suntem în democrație, ni se interzice prin lege să vorbim de cel arestat de rege și care a fost condamnat la moarte comuniștii sovietizați.
Cei mai tineri cred în balivernele postcomuniste care spun că și după 1965 nu aveai voie să-ți manifești patriotismul prin cântece patriotice. Globaliștii de astăzi le marginalizează.

Huhu Rezea spunea...

@Aurel
Ai dreptate dacă în clasa politică incluzi și pe toți băsiștii, johanniștii, macoveiștii, ciolosiștii și pe toți cei care în ultimii 10-12 ani au politizat sau au ongizat parchetele si o parte din instante, astfel încât au devenit stat în stat și își permit să nu mai facă o justiție dreaptă ci una selectivă, după cum le-o cere politicul s-au ambasadele.
Mulți sefi din poliție fac cârdășie cu statul în stat. Ai văzut ce viloaie își trag!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Aveti ochiometrul bun in legatura cu viloaiele curcanilor si caraliilor, deci nu va poate nimeni banui ca sunteti un fan de-al lor! Aia, fosti, dar si activi de la Circulatie, Economic si marii gusteri si granguri se lafaiesc acum in palate mai dihai ca ale fostilor shatrari!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Nu cunosc din surse sigure ce era interzis si ce nu in Romania comunista. Stiu insa sigur ca pe la sfirsitul anilor 70 am participat la unele intruniri tovarasesti cu generalul maior care era seful meu indirect. Cind depasea limitele la vodka ne cerea sa tacem si sa uitam ce o sa vedem iar el incepea sa cinte cu alti colonei "Treceti batalioane romane Carpatii." Dece sa uitam daca era cu voie ? Cei mai tineri nu stiam nici sa fredonam melodia.
In ce priveste cosmopolitismul meu trebuie sa va reamintesc ca am vazut cu ochii mei cum traiau cetatenii din alte tari care erau sub ocupatie sovietica si eram capabil sa fac o comparatie. Am inteles repede ca ungurii si nemtii de Est au avut un an 56 care a impus respect fratilor de la rasarit. Ei aveau pasapoarte, magazinele pline si faceau misto prin spectacolele de cabaret de iubitii lor conducatori. Nu mai vorbesc de sirbi. Noi traiam intr-o dictatura crunta paziti cu mitralierele de graniceri. Stiti cite femei au murit din cauza Decretului din 66 sau stiti citi romani au murit impuscati sau torturati pe fisie ? Prefer sa traiesc intr-o Romanie condusa de altii decit de romani mindri cu stagiu in puscarie sau cu zeci de dosare penale pe rol. Am avut acces si la informatii de prima mina despre tarile capitaliste si am inteles repede ca ce se vede in filme nu e propaganda asa cum ne spunea activistii ingrijorati ca nu ne mai intoarcem.
Nu pot sa sa-i cred pe cei care spun ca sunt pierdut pentru Romania. Au ei dreptul sa ma judece deoarece nu mai vreau sa vad comunism in Romania ?

Leo spunea...

@Stelian
Este o vorba : "Daca vrei sa vezi meciul linistit , vezi in ce galerie te bagi "...mai ales ca "H"-ul este "sef de galerie" (completez eu)...

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Leonard este mai tănăr si poate vorbi din cărți sau din propagandă despre acele timpuri. Dar, d-ta n-ai voie să vorbești așa, mai ales că te lauzi că ai avut acces la informații.
Treeceți batalioane române Carpații se cânta pe toate stadioanele, în Cenaclul Flacăra, de zeci de mii de tineri. Cum să fie interzis, dacă era un îndemn la luptă pentru păstrarea Ardealului. Doar ungurii au alergie când îl aud.
Prin anii 70 erau pline galantarele și în România iar vecinii își îndreptau antenele spre programele de Divertisment ale Televiziunii din România.
S-a intrat în criză după ce SUA a impus organismelor financiare să nă mai eșaloneze datoriile României. Așa a intrat România în anul 1980 în primul faliment declarat de Banca Mondială impotriva sa, pentru o datorie de 300 000 dolari. De aici s-a impus necesitatea plății în avans a datoriei externe, cu consecințe dezastruoase pentru nivelul de trai al românilor.
Dacă d-ta vrei să fii condus de străini... ești liber să te stabilești în care țară dorești, dar nu poți să ne convingi pe toți să avem aceeași soartă izvorâtă din trăirile d-tale antiromânești.
Din incultura politică, crezi că orice guvernare care nu este de dreapta este neapărat comunistă.

Leo spunea...

Draga H-ule,
Multumesc pt. complimentul "tanar" (la 60 "de primaveri" si pe felie cu o tanara craciunita tot de 60... de Kg...)
Am prins si eu din plin vremurile foarte bune de care vorbesti , mai ales intre anii 1968 - 1978. Imi amintesc când veneau cu rulotele la mare PL;CS;RDG;H; si cum cumparau cu lacomie cascavalul romanesc cat roata carului galben si cu alveole mari in taietura , salamul vanatoresc (cu coaja neagra), sunca de praga si muschiul tiganesc "bobinat" in ata, votKa StalinsKaia sau palinca si lichiorurile romanesti "Zarea" , etc...Apoi am prins dupa 1980 , circulatia numerelor pare sau impare in week-end ; "fratii petraus" = "adidasii" = ghearele de pui, cota de 20 l de benzina lunar , frigul din apartament , si lumina "cu ora"...etc când aveam copii la gimnaziu...Le-am trait iar acum regret ca au trecut anii asa de repede si am ajuns "tinerel" pe scara "H"...
Sa ne rugam sa ne ajute DUMNEZEU sa fim sanatosi mult timp de acum incolo , ca sa prindem si maturitatea pe aceeasi scara "H"...

Stelian P. spunea...

@Huhu
Eu vorbesc despre informatii din strainatate nu despre cenaclul lui Paunescu despre care nu stiam mai nimic.
E adevarat ca in anii 70 erau magazinele pline (felicitari sistemului comunist) dar eu in acei ani am vazut cu ochii mei ca magazinele noastre nu se compara la diversitatea si calitatea produselor, la modul de servire, la amabilitatea personalului, la igiena etc. cu magazinele din tarile ocupate. In anii 80 am trait un adevarat proces de umilire cu cozi infernale de la ora 03-04 la lapte, la piine, de carne nu mai vorbesc. Cine a facut datoriile externe, cine avea drept de semnatura, ce vina avea poporul asta sa sufere de foame, frig, lipsa curentului etc. Sa mai iubesc comunismul ? Cind ma intorceam acasa veneam cu alimente !!! In grinarul Europei !?!! Cine raspunde pentru copii malnutriti, dvs. aveti suflet sa ignorati lucrurile astea si sa aruncati vina pe altii ? Ignorati femeile condamnate la moarte de un dement care voia un stat de 25.000.000 de sclavi care munceau pe un stat proprietate privata a familiei Ceausescu. Mai il pling unii ca era patriot. Pai cum sa nu-si iubeasca averea personala ? FMI-ul si americanii sunt vinovati ca un semianalfabet cu 4 clase a provocat un adevarat genocid in tara lui libera si independenta (sa fim seriosi, cine crede ca in caz de razboi fiind membrii Tratatului de la Varsovia, adica o tara aliniata, armata romana executa ordinele nebunului iar maresalii sovietici inghiteau insubordonarea ?)
Cum pot sa uit faptul ca azi partidul infiintat de un fost prim secretar al PCR e la putere si vorbeste despre un stat paralel. Pai cine a fost cel mai mult la putere, nu partidul lui Iliescu, cine a contribuit din plin la acest stat "paralel" ?
Ce a facut partidul rosu anul asta ? A acordat pe hirtie niste majorari dar inainte a dat un cod fiscal care pagubeste primariile de bani grei. Cine suporta majorarile de taxe si impozite ? Tot inainte a reintrodus acciza la benzina care ne baga direct mina in buzunar cind mergem la pompa si indirect zi de zi cind cumparam pine, oua etc. A explodat ROBOR-ul spre bucuria tinerilor care au vrut o casa, noi murim de bucurie ca nu ne mai scade pensia dupa ce aici am trait euforia dublarii ei.
Umilinta de care am auzit ieri se refera la tinerii din IT care aduc statului 6% din PIB. Codul fiscal le scade salariile exact cu 6%. Un destept din PSD a constatat (ma mir) ca acesti agenti ai lui Soros pot sa lucreze si pentru alte tari fara sa se ridice de pe scaun asa ca ce a decis ieri guvernul rosu ? Ii trece la ajutoare, la rind cu handicapatii. Stiti ca tinerii astia fac in Romania cel mai bun antivirus din lume cu 500.000.000 de utilizatori ? Stiti ca un alt roman cu nationalitate maghiara a ridicat Romania pe primele locuri din lume la viteza conexiunilor la internet de s-au suparat si americanii ca ii depasim ? Merita oamenii astia sa fie umiliti in halul asta iar mie imi reprosati incultura politica fiindca nu mai vreau sa aud de comunisti ?

Stelian P. spunea...

@Huhu
Am uitat de antene. Prin 1958 cind am vazut primul Rubin 102, in zona de vest prindeam cu antene de 2-3 m doar posturi sirbesti si unguresti iar uneori in conditii de propagare bune si cu amplificatoare de semnal prindeam si posturi din lumea ocupata de americani. Orasele afisau o padure de antene de ziceai ca totul e o unitate militara. Televiziunea romana a aparut aici doar in 1962. Cu exceptia satelor de linga frontiera nu am vazut in orasele mari din Yugoslavia sau Ungaria absolut nicio antena indreptata spre noi. Pai stiti ce programe dadeau aia fata de televiziunea noastra ? Ca fapt divers vecinii au adoptat sistemul PAL iar noi am adoptat cel mai prost sistem, SECAM-ul francez obligindu-ne sa cumparam in plus "ton pentru sirbi".
Poate ca romanii de peste Prut sau bulgarii aveau antene spre divertismentul nostru (Tudor Vornicu, o ora sau doua pe saptamina).

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Nu laudă nimeni sistemul comunist, dar ai bunul simț să nu spui prostii celor care au trăit acele vremuri.
Ne crezi tâmpiți ca să incerci să ne faci să credem că acum trăim în comunism, pentru că tu, un cosmopolit trimis de comuniști în misiuni în străinătate, nu inghiți un partid de stânga?
Apropo de îngrijorările tele, ai idee câte femei mor acum anual de cancer provocat de numeroasele chiuretaje? Mai punem la socoteală și milioanele de vieți curmate voluntar încă din stadiul embrionar? Adevarat genocid.. daca am arunca atat de usor cu cuvintele.
De ce să fie umiliți IT-iștii dacă plătesc impozit ca oricare profesie liberală? Discriminarea lor pozitivă în materie de impozite s-a încheiat.

Ein Stein spunea...

@Stelian
Domnule spuneai ca te-ai inscris in PCR ca sa poti urca in ierarhie lucru care s-a si intamplat, ba chiar te-a trimis partidul si in alte tari. Daca e sa punem lucrurile cap la cap nu ai fost doar un simplu membru ci mai degraba un nomenclaturist, un profitor care poate a ocupat niste posturi nemeritate. Ma uit cu cata dezinvoltura expui greutatile prin care au trecut romanii in acele vremuri de parca nu tu impreuna cu nomenclaturistii tai ati generat situatia. Nu mi-ai raspuns la intrebarea cand ai fost onest, atunci sau acum sau nici atunci nici acum. Ma uit cu cata dezinvoltura vorbesti de "ciuma rosie" de parca nu fi fost un element de baza in acel angrenaj.
Nu vrei sa ne lasi si pace, ma intreb eu tinand cont de trecutul tau cu apetit pentru parvenitism, ce uramaresti, ce ai de castigat, cine te plateste, ce ti-au promis?

Leo spunea...

Eu ti-am pus Stelica ca te-ai asezat in tribuna gresita la acest meci intre PCR si PCR ( Fur si Mint)

Iulian Mareș spunea...

Leonard cu ricoseu pt Stelian!

Cu multi ani in urma am citit un roman mexican, genul viata si cariera unui colonel mexican, in serviciul Mexicului si al altora....
Omul povestea nepotilor cum luptase in diferite batalii si campanii, castigase sau fusese infrant, uneori ranit dar, scapase intreg.
Tot povestind el asa, si-a dat seama ca a participat la 43 de lupte sangeroase dar, culmea, acum la batranete, la total adica, nu putea raspunde a cui cauza a servit-o si de ce a ales una din tabere!
Asa si Stelica....are o varsta inaintata, a trecut prin multe, a vazut multe, a dat mana cu draku sa sara parleazu si acum are dilema existentiala a vietii netraite cum ar fi vrut! El si inca 22 de milioane de concetateni!
Si ce face el? Musca o mana ce nu mai exista azi, dar l-a hranit ieri! Bravo Bastos! Mai urma sa scrii ca " ...in nemernicia mea, ca un caine turbat, am muscat mana care m-a hranit si eu le-am aratat romanilor conductele de apa si comorile din raul Sargetiei..."
Asta sa fie filozofia de viata a unui fost atasat al Internelor sau detasat ca cifrator al DSS prin ambasadele tarii mele in capitalele fostelor imperii, ce nici azi nu se potolesc cu statutul de fosta si se vor revitalizate?
Deh, asta este soarta geniului profund!....pleaca dintre noi neimpacat cu lumea si poporul lui! Tutea, nr. 2!

Stelian P. spunea...

@Leonard
Asa este dar nu am nicio satifactie daca imi spun punctul de vedere in tribuna care e din start de acord cu mine. Vreau sa fac un schimb de idei dar primesc mai multe jigniri decit idei.
@Huhu
Femeile care mor astazi din cauza chiuretajelor stiu la ce riscuri se supun si nu le obliga nimeni s-o faca. Era mai bine cind spitalele de obstetrica si ginecologie erau dotate cu securisti in uniforma de militieni si care anchetau fiecare femeie care venea in spital cu singerari suspecte ?
E bine ca discriminarea pozitiva a fost inlocuita cu ajutoare.
In fine mai am o singura intrebare pentru anul asta:
- dvs. realizati ca protejarea borfasilor ii protejeaza si pe borfasii de dreapta sau asta doriti ?
@Ein Stein
Ce nick sugestiv aveti si cit de usor il aruncati in derizoriu. Am sa va raspund dar va rog sa-mi satifaceti o simpla curiozitate, fara sa vreau sa va supar:
- ati fost militar ?
Partidul m-a trimis in alte tari. Da, dar in folosul lui. Si inca un da, era o mare realizare sa iesi din tara atunci.
Daca un om care dupa 32 de ani de cariera sta intr-un apartament de doua camere atunci da din nou, sunt nomenclaturist.
Cind am fost onest ? Atunci cind am semnat deoarece nu stiam ca o sa vad si alte lumi. Eu speram doar sa-mi pastrez functia imensa de Cdt. Cp.
Dupa ce m-am convins cu ochii mei ca partidul la care am aderat (sub un subtil santaj) ma minte, am inceput sa-mi schimb parerile. Eu cred ca sunt onest si acuma si nu mint ca sunt incintat de un sistem opresiv. Dvs. ce credeti ?
Ma plateste statul roman cu pensia pe care o decide el. La cite postari am pe alte bloguri sper ca banuiti ca nu primesc nimic de la Soros iar daca ma blocheaza domnul Huhu (vad ca are deja cereri in acest sent) nu intru in faliment. Nu mi-a promis nimeni sume frumoase daca ii scap de puscarie ca nu pot face asta.

Aurel spunea...

@ Dragi tovarăși, la multi ani !
Până mai avem un Tudor Gheorghe, un Hagi sau o Nadia parca mai avem totuși repere pentru nepoți.
La multi ani !
Sa nu uitam că orice am face voturile vin masiv de unde promiți marea cu sarea nu de unde tai și promiți ordine ,disciplina și bani pentru ajutoare doar in schimbul prestației unei munci utile in folosul comunitatii
Si când te gândești că voturile mai trebuiesc și cumpărate îți dai seama cât de fatali sunt procurorii in aceasta ecuatie.
Așa că la cușcă cu ei ⚒️🛠️📥📑🎇🎆🎇🎉🎃


CEZAR spunea...

Confirm in 1980,,,tanar locotenent..intram in Alimentara langa ...care locuiam si cumparam cam asa 100 gr.telemea...100 salam victoria...1 pateu Azuga..100..gr masline o juma de franzela aproape calda
Vinzatoarele stiau ..vine tov,cu meniul..100 gr
Mai putin maslinele....totul productie autohtona..proaspat si savuros...

Unknown spunea...

HAI , domnilor , astea nu sant comentarii care duc la reyolvareaproblemelor dvs ,se pare ca aveti prea mult timp liber , asa ca e de lucru prin tara asta , bafta .......ALTCEVA