17 mai 2018

Adăugat în:

Art. II al Legii nr. 152/2017 după modificările şi completările aduse de ordonanţele de urgenţă nr. 56 şi 62 din 2017 şi prin legile lor de adoptare .

Aceasta lege, cu modificările si completările ulterioare, trebuie aplicată de Casele Sectoriale şi în actualizarea pensiilor militare în plată la 30 06 2017, aşa cum a fost aplicată de Direcţiile Financiare  în salarizarea cadrelor militare în activitate.  

Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare

Art. II
(3) De la data intrării în vigoare a prezentei legi se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcție ale următoarelor categorii de personal:

b) cadrele militare în activitate, precum și soldații și gradații voluntari, inclusiv personalul civil din Ministerul Apărării Naționale și instituțiile aflate în subordinea sa, cu excepția celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 20/2016 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative;

alineate introduse prin OUG nr. 56/04 08 2017, modificată prin legea de aplicare cu nrLegea nr. 207/2017 

(5) Începând cu data de 1 octombrie 2017 se majorează cu 10% cuantumul brut al salariilor de funcție ale polițiștilor din Ministerul Afacerilor Interne și unitățile/instituțiile/structurile aflate în subordinea sa, cu excepția celui care a beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016.


(6) Începând cu data de 1 octombrie 2017 se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, cu excepția personalului civil din Ministerul Apărării Naționale și instituțiile aflate în subordinea sa, precum și a celui care a beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016.

(7) Majorările acordate personalului din cadrul instituțiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, potrivit alin. (3) lit. b), alin. (5) și (6), se aplică la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcție cuvenit/cuvenită, al cărui/cărei cuantum nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, și se adaugă la acesta/aceasta."
alineat introdus prin OUG nr. 62/30 08 2017
(8) Prevederile alin. (5) și (7) se aplică în mod corespunzător și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare."

40 comments:

Gigi spunea...

***Doresc să îmi exprim,dacă îmi este îngăduit de patronul Blogului,cu ocazia Zilei Eroilor, sentimentele mele de respect, recunoștința și admirație pentru toți eroii poporului român cunoscuți sau necunoscuti care și-au pierdut viața, sacrificiul lor suprem pentru țara.
Tuturor,VEȘNICĂ RECUNOȘTINȚĂ!***

Leon spunea...

Sunt convins ca cei iesiti la pensie militara dupa 30.06.2017,in baza de calcul au Solda de Functie la nivelul de 1450 + 15% din 1450 lei..! Gulerele albe de la CPS de la MApN si MAI in Deciziile de Calculare/Recalculare/Actializare, tin cont numai de elementele salariale avute in cele 6 luni alese si nu doresc sa aduca la zi aceste elemente pentru cei pensionati pana la 30.06.2017..!
Vor fi nevoiti sa tripleze numarul membrilor Comisiilor de Contestatii pensii militare de stat !

Leonard spunea...

Si de asemenea sa nu-i uitam pe "eroii" in viata ai zilelor nosatre , care-si sacrifica zilnic viata pe altarul sinecurilor , oferite cu darnicie de F&M
PS
s-a trezit mircica...
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doresc sa-mi exprim toata stima si consideratiile pentru litera si spiritul Legii 152/2017, prezentata in titlul de coperta a postarii, dar si toata revolta si mania pentru cei platiti din bani publici s-o aplice, insa la stilul mafioto-bolsevic ii intineaza si ii violeaza continutul si regulile de aplicare la pensiile militare! Cred ca a sosit timpul sa-i potopim cu totii cu plangeri penale la Procuratura Generala, pentru ca Procuratura Militara, de ani si ani de zile, ignora aceste actiuni subersive de sabotaj ilegale, se prefac ca nu aud si nu vad protestele si nemultumirile noastre, si chiar ii protejeaza pe mutilatori, fiind la randu-le beneficiarii en gross ale acestor marsavii! Va rog respectuos, pe toti camarazii rezervisti, sa dati dovada de foarte mare curaj si vointa in initiativele juridice catre Procuratura Generala, si sa nu-i slabim din a-i dezavua, din a le deconspira actiunile mafiote si ilegale la pensiile militare si de a-i supune oprobiului catre clasa politica si nu numai, cea care e vinovata de foarte multe, insa nu si de faptul ca ne-au facilitat si aprobat o Lege, insa aceste gulerase si manecute albe, cu rele intentii criminale, o batjocoresc dupa legea bunului plac! Cu cat v-om sta indiferenti, cu mainile in san si bazati ca ,,altii o sa actioneze si in numele meu,'' cu atata v-om avea de pierdut, iar timpul cu noi nu mai are rabdare! Cu o floare nu se face primavara, adica cu una doua plangeri, dar mai multi la un loc, fiecare individual cu actiunea sa impotriva-le, pe aceeasi tema si actiune, ne va garanta sfarsitul acestei secte maladive si malefice ale clocarilor-mutilatori! Gata: Destul am stat si ne-am bocit pe aici si pe aiurea fara a intreprinde nimic pentru folosul nostru! Daca acum nu batem fierul, cat este cald, maine-poimaine va fi prea tarziu si nu v-om mai reusi sa facem absolut nimic, mai ales daca, Doamne fereste, Romania va fi lovita din nou de o criza economica sau actiunile opozitiei va rasturna Guvernul, dupa semnele ce chiar astazi si-au aratat coltii cu niste actiuni penale pentru tradare la adresa Premierului in functie! De azi inainte, eu am trecut la treaba, si voi lupta cu ei pana la capat, indiferent de consecinte, pentru ca eu, ca barbat si rezervist militar bataios si de neclintit de-o mana de mafioti, am curajul sa-mi asum raspunderea pentru actiunile mele, si sa ma bat cu ei prin intermediul legilor care ma protejeaza si imi acorda sprijinul!

iceparu spunea...

O slujba religioasa,depunere de coroane,cuvantul oficialitatilor,defilare.O fi suficient?Va invit la Soveja,Marasti,Marasesti,Buzau pentru a vedea cum si-au cinstit eroii inaintasii nostri.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Plangerea mea Penala am trimis-o deja la Procuratura Generala a Romaniei, rspectiv onorabilului Procuror General, Domnul Augustin Lazar! Dau liber oricui s-o publice oriunde doreste, asa cum e ea, buna sau rea, cretina sau pe adevarul evident cu ce se petrece ilegal si mafiot in institutiile Armatei la pensiile militare, dar stiu ca mi-am varsat naduful si trebuie sa fiu luat in considerare de autoritatile judiciare in speta, pentru ca eu acolo am reclamat lucruri si fapte izvorate din realitati foarte crude, cu probe Decizia mea de Actualizare si trimitere la propriu-mi Dosar sa fie cercetate si Deciziile de Recalculare, orori si erori care au fost produse de catre factorii de raspundere, carora le-am facut aceasta Plangere Penala, incepand de la Ministerul Apararii Nationale, Ministrul Apararii, Casa Sectoriala de Pensii a MApN si Directorului CSP, apoi Serviciului Financiar Contabil al MApN si Sefului acestui Serviciu, cat si Comisiei de Contestatii si Sefului acesteia! Mi-am informat o parte din prietenii-camarazi cu privire la actiunea mea, si mi-as dori ca toti sa faceti plangeri acestor institutii pentru toate nedreptatile si ilegalitatile care vi s-au facut la pensiile militare, caci alta solutie legala si indreptatita nu mai exista la ora actuala in Romania, intrucat aceasta clasa politica vad ca nu intervine absolut deloc sa ne solutioneze aceste nedreptati pe o cale amiabila, legala si competenta! Atata m-a dus capul, atata am facut si o sa mai fac pana la o rezolvare, indiferent cum! Dar sa nu creada criminalii pensiei mele ca ma mai las batjocorit de actiunile lor nesabuite, mafiote si ilegale la pensia mea militara!

Leonard spunea...

BRAVO FLAVIUS,
Bine ai facut.
Dar vezi ca la Comisia de Contestatii a MFA , nu este "un sef" ci este O SEFA. Acum , Romania e plina de "sefe" care sunt monumente de cultura , profesionalism , inteligenta , competenta , cinste , corectitudine , moralitate adevarate femei SAVANTE , ACADEMICIENE si POLIGLOTE...etc..
Si toate provenite din izvorul nesecat de cadre de elita ale lui F&M
TRAIASCA IMPOSTURA !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, multumesc pentru incurajari si informatia cu ,,dansa,'' ca in...,,dansul'' cred ca am calcat cu toti, macar o data, de-a lungul acestei vieti nefericite, asa ca de ce n-am calca si in ,,dansa,'' ca sa va fac sa zambiti! Eu mi-as dori ca onorabilul sa-mi publice Plangerea Penala s-o pota citi marea onorabili de rezervisti ca o mobilizare spirituala si incurajari pentru fiecare sa treaca si la altfel de actiuni ca pana acum, ca daca am spart deja gheata cred ca se vor mai gasi amatori sa-si faca dreptate, iar clocarii ca sa vada ca suntem unii neastamparati, care nu ne lasam invinsi, ba inca speram la o indreptatire a starilor de fapt!
@Onorabile, Huhu Rezea, doar stiti ca, din partea mea, absolut orice va este permis sa-mi publicati sau sa ma restrictionati, asa cum credeti de buna cuviinta cu garantia etalarii calitatii, si daca o veti face, eu scot respectuos palaria cu o reverenta si va multumesc frumos cu profunde indatorari si recunostinta! Dumnezeu sa va ajut ca avem blogul sufletelor noastre amarate, dar pline de demnitate si onoare civica si militara!!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Știi bine ca nu public acțiuni cu care nu sunt de acord şi care deturnează rezervisti de la cele mai eficiente mijloace de înfruntare a functionărimîi din instituțiile de apărare.
Nu ești departe de Mandolina.

Ionica Daniel-Sorin spunea...

Cine ma poate ajuta cu un model de contestație, va rog sa mi trimiteți pe adresa de e mail ionica.danielsorin@gmail.com.
Va mulțumesc.

Iulian Mares spunea...

Huhu,
Asemănarea este clară!
Deosebirea este că Sică-Mandolină, poate lua oricând cazare gratuită la Poarta Albă!
Fie și pt faptul că ia mită mascată in contract de consiliere, dacă peste 50 de ani îi va oferi patronului din Tg. Mureș un post de demnitate publică sau prin administrație! După modelul Ponta-Șova!

Leonard spunea...

Ionica ,
vezi ca are Flavius model de CONTESTATIE pt. Comisia de Contestatii din MFA. Sa sti ca Flavius e milos , si grabnic ajutator.
Roaga-l pe el , caci a fost un student model la Kursurile de drept ale MAESTRULUI.

medicmilitar12 spunea...

LEGAL SI MORAL: toate pensiile militare anterioare anului 2016-daca e sa fie recalculate-TREBUIE -CA ACEASTA OPERATIUNE -sa fie facuta in aceeasi baza legala -pe intreaga perioada - prevazuta de legea 223/2015,fara DISCRIMINARI INTRODUSE- IN DIFERITE ETAPE ALE PROCESULUI DE RECALCULARE...!asa cum -REZULTA CA S-A INTAMPLAT...!!

medicmilitar12 spunea...

...MApN. a creat -DISCRIMINAREA- cred eu- pt. ca "E STRANS CU USA"...(!?):...NUMARUL NOSTRU...al pensionarilor...!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ionica,
Am trimis si pentru Comisia de Contestatii, si pentru Tribunal. ASTEPT CONFIRMAREA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ionica, nu stiu de ce au venit retur cu faylure notice! Mai scrie o data adresa

Leonard spunea...

- Flavius,
Talica ai CONTESTATIE , numai pt. Comisia de Contestatii a MFA.
Pt. tribunal , nu ai CONTESTATIE ci ai model de ACTIUNE pt. OBLIGATIA DE A FACE ACTUALIZAREA , ceea ce latine nu mai este cazul , deoarece ai primit Decizia de Actualizare.
Pt. CONTESTATIA Deciziei de Actualizare la TRIBUNAL , nu ai model deoarece lipsec elementele din eventuala Hotarare a Comisiei de Contestatii care trebuie contestata si ea si rasturnate argumentele LICHELELOR din acea Hotarare , daca iti va veni. Dar nu cred.
- Medic m , prin procedura de recalculare compusa de M 125 completat si modificat prin MS 60 clasificat , s-a deturnat spiritul Art. 28 al L 223 , adica clocarii au fortat recalcularile astfel incat , cuantumul in plata al pensiei recalculate sa fie jumătate din cuantumul pensiei in plata . Pai este IRATIONAL sa faci o noua lege a pensiilor militare ( L 2203 ) daca ea iti injumatateste pensia recalculata. De ce o mai faci , inseamna ca e mai proasta. Dar L 223 nu a fost proasta dar a fost deturnata si schilodita de :
OUG 57/2015 : M 25 + MS 60/2016 : OUG 59/2017.
CLOCARII au substituit legea 223 cu Ordine de ministru MFA , pe care le-au secretizat ca sa fie scoase de sub controlul judecatoresc.
Asa au procedat si cu PROCEDURA DE ACTUALIZARE pe L 152 , au SECRETIZAT PROCEDURA DE ACTUALIZARE , ca sa nu aplice OUG 56 + L 207.
LUPTA e grea cu LICHELELE , dar fara lupta nu se rezolva nimic.
VANT din PUPA !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ionica, sa fiu contactat la ifrimcorneliu@yahoo.ro caci se pare c-am reusit, pana la urma, dupa ce m-am ochelarit anti chiorat, dar vreau sa stiu daca au ajuns amandoua cu bine.
@ Medic militar: Aoileu si valeleu! Moralitate si legalitate la Casa Sectoriala de Penzii Cazone?! Ah, viata, viata, viata cusuta cu ata, ca ei se intreaba cu ce se mananca astea verdeturi! Pana la generatiile de pana-n 1989 se vorbea si se practica moralitatea si legalitatea, acum sunt practici ilegale, imorale, dar mai ales mafiote! Daca ii intrebam si despre onoare, ne arata sticla cu wisky de sub birou, ne fac cu ochiul catre secretara cu buzisoarele intepenit-tuguiate si se sterg la bornau cu fluturasul de solda cu multe zero-uri in codoi!
@ Onorabile, Mandolaba e sectant liberalist, iar eu sunt apolitic si independent, dupa ce m-au fript care mai de care golanoi politici. Merita dati cu capul de pereti la ce grozavii au savarsit in ultimii ani! Jur cu mana pe inima ca nu ma asteptam la PSD sa fie mai ai dracului decat basanistii la pensii! Jur pe viata mea si ochii mei ca le-am dat votul, stiind ca ma v-or indreptati, uite ca m-am jurat tiganeste, dar daca stiam ca fura, mint si inseala in halatul asta, acasa ma intepeneam in pat la TV si nu ieseam de-al dracului la scrutin! Sa va zic un adevar: Toti sunt din acelasi aluat, numai ca unii stiu sa minta, sa fure si sa insele artistic, ca la Buftea!

Leonard spunea...

Mie imi place chitaristul , parca mai mult decat Jimy Hendrix .

Iulian Mares spunea...

Ei, cum golim de ușor memoria RAM și de pe HD!
Era mult mai pe înțeles când se tăiau soldele cu 25%, iar veniturile cu peste 35%!
Și unde mai pui că se dorea și reducerea pensiilor cu 15%!
Ce subgen are memoria?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, am adaugat acolo, in deschiderea copanelor actiunii cu OBLIGATIA DE A FACE, apoi am cules ca pe bumbacul d'oro si materialul onorabilului, cu tzantzosa cocoshmena Lg.174/2017, caci o bag pana la cotor, ori la intregul Cererii pentru explicatii suplimentare, sa inteleaga Completul de onorabili judecatori, ori pandaresc Intampinarea si-o bag ca shtanga sustinatoare, ca este mai buna decat mierea afrodiziaca a fragutelor rozacee cu tzumburuc din tinerete! La tot ce eu cer, fara mana intinsa, ci ca stapan pe mosie si pe obligatia de a face umililor mei invinuiti, si voi baga cu obligatia de a face asta, mai repejor ca atletii la cursele de 100m, caci am bagat si cerere de despagubiri cominatorii, daca nu calca acceleratia sa-mi dea la timp, cu 100 lei/zi de intarziere! Raspunsul la Contestatie il anticipez pe abureli, daca va fi de la Comitzia de Contestatii, dar eu la fix 55 de zile o bag adanc in Tribunal, pana la prasele, prin prostata, pardon, posta romanistana cu confirmare de primire, si voi xeroxa pana si oxigenul din jurul Cererii! Am ghearele netaiate din Postul Mare al Craciunului, bine frezate la polizor sa gheranesc rau de tot, ca Portocala in bucoasele apetisante ale Bibicei Bibilicei, evadata in insorita Costa Rica del Plaja Del Sole, alaturi de mimoza Mooe Woodrea Galesha Rasturnica! Sunt calare pe situatie si redute, caci alte calareli de iepshoare prin iatacurile hipodroamelor inverzite, cu obstacole si sarituri pe ferestre si din balcoane, deocmadata, le-am indosariat in arhivele cu amintiri din copchilaria prelungita pana-n senectuti, caci calul trage, dar n-are plugul pe masura, fiind in reaparatii kapitale intre asternuturile atelierelor de bolmojeli si oblojeli! Vant din pulpa, prietene camarad, si sa auzim de bine caci deja se aud scancete, sforcaieli de muci si schiorcaieli dinspre Ministresul Deandaratului si Cazza del Manglit Penzii Cadzone!

Huhu Rezea spunea...

@flavius
Vad că nu ai înțeles ceea ce ți-a explicat Leonard.
Primind decizia de actualizare potrivit L 152/2017, o acțiune pe obligația de a face a rămas fără obiect.
Poți să faci contestație la Comisie și acțiune în Tribunal în care reclami că nu ți-au actualizat pensia militară în baza Legii 152/2017, completată de OUG nr. 56, potrivit căreia solda de funcție la care se aplica majorarea de 15% nu poate fi mai mică de 1450 lei.(art II alin (7) şi a Anexei 2 a Ordinului M 25/2016.

Oricare rezervist și oricare cadru în activitate poate să atace în contencios administrativ OUG nr. 59/2017, potrivit art. 9 din Legea 554/2004, la Curțile de Apel, pentru vătămarea unor drepturi de pensie prezente și viitoare, prin neactualizarea pensiilor militare conform creșterilor soldelor de funcție reglementate pentru perioada 2018-2022 de art. 38 din L 153/2017.

apui spunea...

Dl.Huhu Rezea,
Am citit inO.U.G.59/2017 modificarea art.60 din L.223/2015 ,care prevede:" cererile de pensionare inregistrate si nesolutionate pana in data de 15.09.2017,se solutioneaza cf.normelor legale existente la data deschiderii dreptului de pensie..." Fiind vorba de anul 2017 ,este posibil ca aceste norme sa se schimbe? Ptr.cei care isi deschid dr.de pensie in 2018 se vor aplica prev.legii 152/2017 ,completata de O.U.G.56/2017 care prevede ca majorarea de 15% ,se va aplica las.f. care nu poate fi mai mica de 1450 lei ? Ptr.inceput am inteles ca majorarea cu 25% a s.f.o voi avea in baza de calcul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, atunci o sa scriu, cum de fapt o facusem .....,, instanta, prin hotararea ce o ia, sa dispuna:
1. anularea decisiei nr... din....ca fiind netemeinica, nelegala, etc...
2.. sa oblige parata....in temeiul legilor....sa faca deandata atualizarea pensiei pt. limita de varsta, sa EMITA O ALTA DECIZIE DE ACTUALIZARE
3 sa oblige parat sa puna in plata si diferentele de cuantum pensie...
Dar lasati ca v-o trimit eu pe ciorna pe mail.

Huhu Rezea spunea...

@apui
Legea 152/2017, completată de ordonanțele 56 și 62 din 2017 se referă în primul rând la soldele de funcție ale cadrelor militare în activitate. Soldele de funcție s-au majorat din 30 06 2017 pentru toate cadrele militare.
Efectele acestei legi se răsfrâng și asupra pensiilor militare doar prin textul art. 60 din Legea 223/2015 în vigoare la acea dată.

Toți militarii, nu și polițiștii și penitenciariștii, pensionați după 04 august 2017 au baza de calcul actualizată, inclusiv cu creșterile prevăzute de Legea 152/2017, completată de OUG nr. 56/04 08 2017, în baza art. 28 din Legea 223/2015, nu în baza art. 60.
Polițiștii și peniteciariștii au primit creșterea salariilor de funcție cu 10% din data de 01 10 2017.
Dacă sunteți încă activ, aveți deja solda de funcție majorată cu 15% potrivit OUG nr. 56/2017 și cu 25% potrivit art. 38 din L 153/2017. Dacă vă pensionați în anii următori prindeți și majorările următoare prevăzute în art 38 al L 153/2017.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acum, onorabile, Huhu Rezea, ca v-am trimis o copie a ciornei in lucru, chiar va rog respectuos sa va faceti o pomana camaraderesc-cazona cu mine, si sa-mi bagati bunaciuni cu care sa-mi completez teza de doctorat pentru instanta, sa-mi umilesc in instanta adversarii care m-au praduit si din cauza carora sufar de ani de zile, iar eu neavand o alta cale da a va fi recunoscator, ma voi ruga pentru sanatatea si prosperitatea Dumneavoastra si ale celor dragi! Daca ma ajutati, eu chiar azi o transcriu pe hartie, caci calculatorul oricand ma poate lasa! Va multumesc cu anticipatie!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Până la instanță, Tribunal, mai ai de așteptat.
Așteaptă răspunsul de la Comisia de contestații sau să treacă 45 de zile de la data inregistrării contestației.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: OK, multumesc frumos!
@ Leonard, cu rabdare si tiutiun mahoarca de calitate Havana, asteptam ultimul tren, cu un singur vagon catre Paradis! Ne-am dat gios din caruta rabdarilor prajite, ne v-om sui in acest ultim tren, v-om lasa Gara sperantelor desarte ale Harmatei in urma, cu lacrimile siroindu-le de furie si necaz, iar noi v-om calatori tooot inainte pe drum luuuung, pana la implinirea varstei de 110 ani, cand v-om ajunge, in sfarsit, la tzintirim, rampa de lansare catre cerurile Paradisului, calare pe o racheta Pershing 1 protejata de un imens prezervativ cu arome de bezele! Popa ne va canta fomfaind si fornaind pe bornau milogeli catre Domnul, sa ne trimita intr-un loc cu lumina si cu vedeata, dar noi, revoltati si indreptatiti v-om urla ultimul ordin de pe pamant, precum mandolinistul liberalist chelacaieli catre cainele din dotare, Orbete, catre domnul Popa, asa cum am s-o fac eu: ,,Dar, Domnule Popa, va ordon sa ma trimiteti dracului intr-un loc cu multa carne, ca doar de verdeata si post luuuung m-au omorat clocarii cu gulerele albe de la Harmata cu cai de lemn si lanciile de ceara!'' Amin si Aleluia!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Faci în mod repetat o greșeală gramaticală nepermisă.
Auxiliarul cu care se formează viitorul verbelor nu se desparte cu cratimă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Precum: v-om sui?

Huhu Rezea spunea...


Corect este:
Eu voi sui
vei sui
va sui
vom sui
veti sui
vor sui

Auxiliarul este derivat din conjugarea verbului a vrea.

Leonard spunea...

Flavius,
Din ce am inteles eu ca ai trimis amabilului , este o amestecatura intre obligatia de a face si nu mai stiu ce. Trebuie sa intelegi , ca daca la Comisia de Contestatii MFA , nu prea conteaza ce scrii caci ei tot aia fac , la Tribunal nu mai este de joaca , trebuie sa lasi formularile asa cum au fost ele formulate si corectate de Maestru. Nu scoti si nu bagi nimic in actiunile de la tribunal.
Vezi ca daca te mai iei de "Bangio Man" nu-ti mai spun nimic te las doar pe mana amabilului sa inveti multa gramatica.
Cititorii care ar fi bine sa inceapa o actiune in Contencios Administrativ , la Curtea de Apel , impotriva Art. VII din OUG 59/2017 trebuie sa revada Kursurile din urma cam cu o luna , in care sunt detaliate "cu picatura" informatii indispensabile pt. o astfel de actiune cum ar fi urmatoarele citate din MAESTRU astfel citez :
*** " Primul capat de cerere este formulat impotriva art. VII din OUG nr. 59/2017 pentru că îți produce o vatamare a drepturilor de pensie ce ți se cuveneau prin actualizare și indexare de la data de 01 01 2018, ca urmare a majorării soldelor de funcție cu 25% potrivit art 38 din Legea 153/2017, și a drepturilor de pensie viitoare, până în anul 2022, rezultate din majorările anuale ale soldelor de funcție ale militarilor, potrivit aceleiași legi.
Obligarea CSP să actualizaze și să indexeze pensia potrivit art. 59 și 60 din Legea 223/2015 neafectată de OUG nr. 59/2017 nu poate fi decât consecința admiterii excepțiilor de neconstituționalitate a art. VII de către CCR.
*** Al doilea capăt de cerere este excepția de neconstituționalitate a art. VII din OUG nr. 59/2017 cu principalele argumente:
a) Incalca principiul legalității, respectiv art. 1 alin.(5) din Constituție, prin faptul că nu respectă art. 3 lit. b) din Legea nr. 223/2015 care stabilește
b) Incalca principiul respectarii legalității, prin care se asigură tuturor participanților la sistemul de pensii militare de stat un tratament nediscriminatoriu între persoane aflate în aceeași situație juridică, în ceea ce privește drepturile și obligațiile prevăzute de lege;
-Incalcă principiul egalităţii, respectiv art. 16 din Constituție (ARTICOLUL 16 (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări) prin faptul că dispoziția de ordonanță discriminează pensionarii militari în plată față de cei care se pensionează după 01 01 2018.
Dacă nu ceri despăgubiri patrimoniale, taxa judiciară de timbru este 50 lei. " Incheiat citatul maestrului.
Vant din Pupa !


Iulian Mares spunea...

Huhu,
N-u crezi c-ai/cai pre-a târzi-u pt u-n-i-i? 😂🤗

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, astept rezolutia Contestatiei, mai intai. Eu am scris Cererea pentru Tribunal pe scheletul trimis, cam mot a mot, doar ca am citat la inceput din Lg.182 sa-i dau tarie cererii ca ea s-a intocmit pe principii secretizate. Nu-s tare in domeniu, si de aceea voi avea rabdare sa primesc placinta lor, daca o mai veni, caci la ce am varat eu acolo nu cred absolut deloc ca vor avea argumente sa ma minta pe fata, vazand ca deja sunt pe faza si vad si ei ce se discuta pe aici. Chiar ca m-am convins de pricipiul tau cerebral ca ei lucreaza pe dictonul ,,cine ne da in judecata castiga, cine sta si nu face nimic, pierde!'' N-au alta iesire, ca la judecator nu mai merge cu barbile si cu tromboanele lor, fara acoperire juridica si pe temeinicie ilegala. Neajutat iar imi este foarte greu sa le fac fata, asa ca am rabdare si astept, si la momentul potrivit cer sprijin! Vantul va impinge corabia, chiar daca va sufla prin panzele ciuruite de gloantele lor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uite ca s-a gasit pe aici un pacalici ,,gramatici,'' tare-n diacritice cu greseli slaninoase sa ma critice!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, exact cum ma vei invata, asa voi face, punctual!

ifrim spunea...

Contravaloarea soldelor de grad sunt sfidator de mici!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tizule, e chiar dezonorant pentru gradele mari, dar mai ales ale acelora care si-au tarsait cizmele in aplicatiile cu cele mai cumplite conditii meteo-climaterice, toata viata militara, ca acum un Colonel sa aiba cat Sodatul si Fruntasul! Nu SUA este tara tuturor posibilitatilor...

Iulian Mares spunea...

Un articol interesant din săptămânalul Ora 21, publicație ce se adresează școlarilor mici și/sau celor de vârstă a III a!

"Limba română folosește cinci litere cu semne diacritice: ă, â, î, ș, ț."

Dar, nu-i o problemă; .. există unul/unii care poate/pot adăuga ușor cel puțin 6-7 diacritice noi, nouțe!
Le urez succes!

CEZAR spunea...

m-Alul invata ..carte !
Bravo mosule ..niciodata nu-i prea tarziu...
Vezi cum se desparte in silabe...impozit progresiv si plafonare pensie !!!