Un produs Blogger.

duminică, mai 27, 2018

Jurnalist american: Departamentul de Stat este soros-ist și tratează România ca pe o colonie

26 comments

Jacob Grandstaff, jurnalist american: În ultimii 10 ani, Departamentul de Stat a tratat România ca pe o COLONIE. Dacă românii vor continua să creadă că nu sunt suficient de deștepți sau abili să-și conducă țara, atunci vor fi tratați la fel ca până acum


https://capitalresearch.org/tag/soros-in-romania/


ActiveNews l-a contactat pe jurnalistul american pentru a afla mai multe despre realitatea românească, așa cum este ea percepută prin ochii unui tânăr cercetător din capitala Statelor Unite ale Americii. A rezultat un dialog viu, pasionant, de aproape 2 ore. Din păcate, difuzarea întregului dialog ar fi însemnat un adevărat foileton, așa că ne-am rezumat la esențiale.

Reporter: Jacob, lumea te cunoaște doar după articolele din seria „Soros in Romania”, publicate pentru Capital Research Center. Spune-ne ceva mai multe despre tine

Am intrat la Facultate cu gândul de a mă specializa în istorie și apoi am devenit masterand în cadrul Universității North Alabama. Apoi am avut ocazia de a mă muta la Washington pentru a lua parte la cursurile organizate de National Journalism Center (Centrul Național pentru Jurnalism, NJC, – o organizație specializată în pregătirea studenților pentru meseria de jurnalist, la care a conferențiat chiar actualul vicepreședinte al SUA, Mike Pence – n.r.). Așa că am întrerupt cursurile de master – pe care intenționez să le finalizez – și m-am mutat la Washington. Cei de la NJC m-au plasat în cadrul think-thank-ului Capital Research Center  și am lucrat timp de opt luni alături de această organizație.

Ce te-a făcut să scrii despre România? Am văzut că ai locuit la noi în țară pentru o perioadă. Această experiență a avut ceva de-a face cu decizia ta?

Ei bine, la Capital Research Center am făcut o mulțime de cercetări cu privire la activitățile lui Soroș în Statele Unite și am scris destul de mult despre lucruri pe care le-a făcut în SUA, despre activitățile pe care le-a finanțat aici. Unul dintre articole privea controversa de anul trecut, atunci când o lege din Ungaria amenința să închidă Universitatea Central Europeană de la Budapesta. La acel moment nu știam că Soroș și-a început activitatea în Europa de Est înainte să-și mute finanțările politice în SUA. Și făcând cercetare, am dat peste o imagine din România, în care cineva ținea un mesaj în care îl critica pe George Soroș , ceea ce mi s-a părut ciudat, pentru că mă gândeam: De ce e Soroș criticat în România, doar își concentrează activitatea în Ungaria. Așa că am început să citesc mai mult, să investighez și am aflat că Departamentul de Stat a finanțat ajutorul acordat Macedoniei prin fundațiile lui Soroș.
Am văzut că spre diferență de Ungaria și Polonia, acolo unde există o opoziție serioasă la Soroș și la centralismul european, în România nu este cazul. Și m-am gândit că trebuie să existe o influență masivă a ONG-urilor pentru ca asta să se întâmple.

În ceea ce privește cealaltă întrebare, da, am stat patru ani în România . Un prieten de familie l-a rugat pe tata să vină să-l ajute cu o tabără pe care o organiza acolo în anii ’90 și așa am ajuns. Dacă nu aș fi trăit în România, nu aș fi putut să recunosc articolul despre Soroș de care ziceam, și care era scris în românește. Și evident, nici nu aș fi scris despre asta.

În România, în anii ’90, opoziția la ceea ce a fost perceput drept continuatorul comunismului ceaușist, FSN și ulterior PSD,  a fost reprezentată de ONG-urile lui Soros, astfel încât în percepția publică s-a împământenit ideea că liberalismul progresist este echivalent cu Occidentul și SUA. Azi, la București este un ambasador democrat care îi împărtășește și susține ideile domnului Soroș, iar acțiunile sale dau naștere la reacții negative, care se resfrâng asupra imaginii SUA în România. Crezi că e interesată administrația americană să schimbe această percepție, ca între politicile lui Soroș și politicile SUA să nu mai existe un semn de egalitate?

Activitatea ambasadei de la București și de oriunde este condusă de Departamentul de Stat, iar ideologia dominantă este foarte apropiată de cea a lui Soroș. Mai bine spus, este aliniată cu ideologia Partidului Democrat, acolo unde Soroș este la în extrema stângă a acestuia. Deci, nu, nu e interesată să schimbe percepția de care vorbeai, pentru că majoritatea personalului din Departamentul de Stat este formată din democrați. Cineva din administrația SUA mi-a spus că e vorba despre 80-90%, deci e vorba despre zeci de mii de oameni.  În 2017, Departamentul de Stat avea 75.000 de angajați. Deci chiar dacă vine un președinte american, el n-o să dea afară zeci de mii de oameni și să angajeze alții peste noapte. Așa că o schimbare în România n-o să vină din SUA, ci numai din interior.

Ai auzit, poate, că în România s-a declanșat o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției, pentru definirea căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie. Deși s-au strâns 3 milioane de semnături, după mai bine de doi ani, Parlamentul încă nu a votat legea care să permită desfășurarea Referendumului. Voci din zona politică afirmă că Departamentul de Stat, prin intermediul ambasadei de la București, a făcut presiuni asupra liderilor politici români ca acest Referendum să nu aibă loc. Crezi că e un scenariu posibil?

Departamentul de Stat a tratat România ca pe o colonie. A tratat țara voastră ca pe o colonie de-a sa din Estul Europei. Și până când românii nu se vor sătura de asta și vor dori să-și conducă propria țară, Departamentul de Stat va continua să trateze România ca pe o colonie. Dacă românii vor continua să creadă că nu sunt suficient de deștepți sau abili să conducă țara, atunci Departamentul de Stat îi va trata așa cum a făcut-o și-n ultimii zece ani. Departamentul de Stat nu tratează Ungaria și Polonia ca pe colonii, pentru că popoarele respective nu suportă așa ceva. Pe scurt, dacă România pune în practică Referendumul pentru căsătorie sau nu depinde doar de ea. Politicienii care se opun desfășurării Referendumului trebuie penalizați la vot, la fel și partidele respective.

Faci niște afirmații dure. Problema e că dacă le spunem noi, ca români, vom fi acuzați că suntem „unelte rusești”. 

Cine, cine zice asta?

Păi mass-media corporatistă, politicieni, lideri de opinie care se recomandă a fi pro-occidentali.  Dacă ești conservator, tradiționalist sau naționalist român, riști să te trezești cu eticheta de „colaborator al Rusiei”, ceea ce este aberant, pentru că naționalismul românesc este are o doză mare de anti-rusism, bazată pe ocupația Basarabiei și pe introducerea comunismului după al doilea război.

Nu pot să-mi imaginez că pot exista oameni care gândesc așa. Dar pentru cei care o fac, le recomand o frază spusă de Obama, poate cea mai reușită și motivul pentru care a fost reales președinte în 2012. (Îmi dă un link de la o dezbatere Obama – Mitt Romney: https://www.youtube.com/watch?v=e7PvoI6gvQs&app=desktop 

Trecând peste...Ai studiat atent mișcările de protest din ultima vreme din România. Chiar ai publicat o fotografie în care Patriarhul României era alăturat unor politicieni considerați corupți. Ai simțit cumva, așa cum spun unii de pe la noi, că aceste proteste reprezintă echivalentul românesc al mișcărilor studențești din Europa și SUA din anii ’60 ai secolului trecut?

O mare parte din mișcările de stradă din România își au rădăcinile în mișcarea „Occupy Wall Street”. Nu aș spune că au amploarea mișcărilor din anii ’60, dar o parte dintre cei care au participat la proteste și-a dorit asta. Voiau să transforme protestele într-un fel de re-editare a mișcărilor din anii ’60. Dar nu s-a transformat și nici nu cred că o va face.
În protestele de după Colectiv, majoritatea participanților nu erau împotriva Bisericii Ortodoxe, ci doar o minoritate care încerca să acapareze discursul public.  Ceea ce găsesc amuzant este că la protestele de după Colectiv au participat exact aceiași oameni care au luat parte la protestele împotriva Roșiei Montană, împotriva gazelor de șist, iar acum sunt parte a mișcării #rezist. Majoritatea protestatarilor susțin că se opun comunismului, dar metodele, tacticile și retorica lor sunt identice cu cele ale revoluționarilor comuniști. E înfricoșător că sunt oameni care provin dintr-o țară cu un trecut comunist, dar vorbesc despre comunism fără să știe ce este de fapt comunismul.

Că veni vorba de incendiul de la Colectiv. Ce poți să ne spui despre acel moment foarte important?

În primul rând, am citit toate teoriile care s-au vehiculat despre cauza incendiului. Nu am la îndemână resursele criminalistice pentru a investiga aceste teorii, dar cred totuși că a fost un accident. Un accident ce a fost speculat de ONG-urile lui Soroș pentru a submina democrația și a instala tehnocrația, Guvernul Cioloș. De fapt, despre asta va fi și următorul episod ce va apărea pe Capital Research Center, voi arăta cum s-a făcut acest lucru. 

Apropo de Cioloș, te anunț că și-a lansat noul partid acum o zi-două...
N-am știut!

Da, dar altceva voiam să te întreb. Ce știi despre domnul Cioloș? Este omul birocraților de la Bruxelles, este de dreapta, de stânga?

Este evident un anti-democrat. Aș spune că e de dreapta, dar într-un sens birocratic. Dacă ar fi american, ar avea o carieră stelară în birocrația de la Washington.

Sfârșitul primei părți

26 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Acest articol contravine grav conceptelor uzitate de Stelică și... kiar Leonard!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La o tara distrusa, ne mai trebuiesc si organizatii de distrugere totala, precum cele sorosiste, pe langa cele masonice, de perciunati pe fuioare si gasti mafiote! E clar ca hamerecanii ne tin de slugi, de prosti si de fraieri si sunt sprijiniti din interior de fomistii din politica, tradatori de tara si gunoaie imorale! Se vede si din gunoaiele ce ni le livreaza la Aparare, din carnea de tun ce ne-o cer in teatrele de razboi ale lumii, dupa ce zgandarasc coaja rahaturilor si darama guvernele pe unde le vor muschii si duc politici de infometare ale polulatiilor prin masuri anti ssociale, asa cum le impun la pensiile militare, civile si salarizari in Romanistanul ca in Vestulul lor salbatic! Pedeapsa cu moartea e putin spus pentru scursurile astea! Ce mai sunteti in stare sa ne mai faceti, sa ne distrugeti definitiv, leprelor?

tehnocrat spunea...

Apropo, de loviturile de stat din 1989 din Romania si Panama, n-au fost o intelegere in Malta, intre URSS si SUA, ce spune acest june jurnalist din SUA ?

tehnocrat spunea...

Partereniatul strategic, sa zac ase, intre USA si Romania, ne-a adus noua pensionarilor militari, batjocorirea in societate, si un avant, cat mai repede si ireversubil, spre cimitir, prin neacordarea drepturilor legale de pensie militara de stat ?

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Dacă cititorii vor avea răbdarea să citească toate cele 10 episoade scrise de acest american despre implicarea Soros în România, prin ONG-urile societătii civile, vor înțelege multe din evenimentele dubioase petrecute în România din ultimii 10 ani.
Cele 10 articole pot fi citite deschizând link-ul din topic.
Adevarul este ca sunt si mulți rezerviști care au cazut in mrejele propagandei ongiste.
Ce sa mai discutam de activii din servicii si organele de cercetare ale politiei care au pus, la ordin, toate tunurile pe liderii social democrati, considerati inamicii principali ai statului mafiot inventat de Base.
Cred ca un timp social democratii nu vor mai raspunde favorabil doleanțelor beneficiarilor de pensii militare, între care se număra si cei din servicii și poliție.
Daca mai citesc si epistole defaimatoare, in care sunt etichetati ca fasciști sau comunisti, asa cum le ticluiește pe bandă rulantă @Corneliu, să nu ne asteptăm că vor modifica legislația pensiilor militare.

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@iosif
Și d-tale ești cam masochist. Îți place să înduri hachitele curbei de nivel!

Iosif spunea...

D-le H,
In spirit sorosist, NEA ALECU a instituit din nou CENZURA desi se lauda ca este foarte deschis (OPEN MIND, OPEN SOCIETY).
Cum ii explici ca limitarea la 100% nu are nimic in comun cu pensia suplimentara si stagiul civil adaugat, cum ia foc si se supara... si se supara.... si sterge repede comentariile neconvenabile din lipsa de argumente.
Si-a pierdut spontaneitatea si umorul....asteapta "instructiuni".
PACAT.

Cu consideratie,

Leo spunea...

@tehnocrat & @amabilul
Da , pe 04.12.1989 a avut loc acea reuniune in care s-a hotarat soarta lui nea' nicu. Pe 07.12.1989 , Iulian Vlad l-a informat in detaliu pe nea' nicu despre ce urma sa se 'ntample . Nea' nicu a subestimat situatia si s-a bazat pe securitate. Daca securitatea nu "trada" , nea' nicu nu pica si in loc de rascoala , erau sanse mari sa fi avut o situatie gen Syria. "Rascoala" din '89 a invins datorita a 2 aspecte principale : Securitatea l-a "tradat"pe nea' nicu si al doilea element a fost reactia populatiei acomodata deja de "toamna est europeana".
PS
Ceva , ceva se va misca la pensii in anul alegerilor parlamentare din "douzeci-douazeci" , indiferent de ce scrie sau nu Flavius.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Voi răspunde așa....
Insecta își depune ouăle în floarea de măr, pt că larva să aibă cu ce se hrăni!
Soluția...:
- păsări (adevărete), care să mănânce insectele și/sau larvele;
- insecticide....aplicate științific;
- nu mai cultivăm mere!
Depinde de noi ce vrem la noi acasă!

luminita spunea...

dle Leonard , securitatea demulta vreme il parasise ,deoarece inca de pe vremea transcedentalilor care erau chiar din varful patidului , li s-a ordonat ca cei din secu sa nu se bage in oamenii lui de la partid ,dar si multe altele pe care nu le stie numeni ,Cu securitatea se purta ffff urat si atunci astia ce urma sa faca ? sant multe multe altele,Iubirea lui a fost armata ,din randurile ccarora a fost candva ,DEci cam armata l-a cam tradat.unde a si fost impuscat .Sa auzim de bine

Viss spunea...

Fraților, aveam o singură salvare: să cerem ajutor de la frații noștri, păzitorii dreptei credințe ortodoxe, de la Marele Popor Rus. Doar ei ne pot ajuta să scăpăm de jugul și exploatarea occidentală spurcată, care ne-a sărăcit.

iceparu spunea...

Huhule,Ponta s-a nascut social-democrat.Drgnea mai intai a fost pedelist cu functie.Ponta se declara social-democrat.dragnea idem Si totusi sunt adversari.Tu cu cine votezi ?Ponta sau Dragnea sau semnalizezi la stanga si o iei la dreapta?Lasa-l pe Soros ca asta a sustinut-o pe madam Clinton.

Aurel spunea...

Firma " DUREX " își cere scuze pentru că s-au născut astfel de politicieni în România.
@ Huhu Rezea
Se poate să nu știi dumneata că yankeii au continuitate în politica externă în scopul intereselor Americii?
Pe măsură ce se împuținează resursele vor fi mai agresivi cu rușii, iranienii și alții din zone bogate în resurse și bine poziționate că poziție geografică și care nu se lasă călcați în picioare de jendarul mondial democratizate de națiuni.
Ai auzit de recuperarea cuprului in Chile omorandu-l pe Alende?
Crezi că-i chiar așa simplu pe planetă când ți se împuținează benzina pentru alimentat la pompă ?
Ți-ai pus întrebarea de ce deocamdată negociază " de la egal la egal" să zicem cu Nord koreenii? Nu cumva pentru că aceștia"chiar comuniști" fiind țineau la identitatea lor reușind în numeroase rânduri să le impună condiții yankeilor și să-i țină la distanță?
Nu cumva pentru că se considera popor cu identație? Ai citit vreodată istoria coreenilor? Merită.
De ce cubanezii au fost ținuți sub embargou 50 de ani?
Nu cumva pentru că yankeii nu și au putut recupera averile confiscate de Castro?
Chiar nu-ti aduci aminte cât au sperat și s-au"zbătut"politichienii noștri începând cu 90 să aducă cu orice preț" curcubeul" la București.
Chiar crezi că eram noi pregătiți să intrăm în NATO și UE? Nu cumva ne-au tras ei în aceste să le zicem organizații cu largul accept și contribuție a fruntașilor din politica vremii?
Și atunci despre ce vorbim?
Crezi că a dispărut cumva cutumă de cândva a depunerii ploconului la picioarele sultanului la înalta poartă?
Chiar crezi KWI a ascuns"curcubeul" și că alții ne duc spre culmile extazului politic independent?
Deocamdată ar fi bine de luat la cunoștință că benzina trecu bine de 6 , cifră fatidică ........de"atenție"....

CEZAR spunea...

luni, mai 28, 2018
Aurel spunea...
Firma " DUREX " își cere scuze pentru că s-au născut astfel de politicieni în România.
=====================================
Eroare ..Durex si Laba ltd. isi cer scuze ca au ajuns asemenea comandanti militari in fruntea Armatei....

Politicienii ..in definitiv NOI i-am ales si sunt repede ..trecatori ..prin viata ..!!

CEZAR spunea...

Armata ..gradele militare - au ajuns element de recuzita pentru toti neaveniti ! A se vedea ultimul caz ..cu generalul!!! Nasty !??
Gradul de general si partial colonel (deh nu are aceiasi sonoritate )...a fost dus in derizoriu !!
Se impune reytragerea de urgenta a tuturor gradelor militare ..de la toti fanfaronii astia ...!!
PS Imi explica si mie cineva de ce saltimbancii si alti martafoi sunt bagati in pamant cu ..,,onoruri militare "":,,??

CEZAR spunea...

...si de ce functionari civili ..odata cu pensionarea ajung ..militari si beneficiaza de pensie militara ..??
Va imaginati militarii sa ceara ceva de la acestia...cam cum ar fi serviti??
Eu de exemplu as vrea ca de ziua...15 Martie sa merg la parada in tricou si chiloti si cu ..racheta de haur pe umar ! Tot neamul sa-mi zica ..maestru emerit al sportului si sa mai si primesc o indemnizatie babana ..pe viata ...

Negritoiu spunea...

Huhu Rezea,
Aveti dreptul (si posibilitatea)de a bloca comentariile celor care nu respecta un limbaj decent. De ce nu o faceti ?

Negritoiu spunea...

Huhu Rezea,
Referitor la raspunsul tau dat lui Mares,imi permit cateva observatii:
- social-democratii au avut( si au )posibilitatea de a scoate o lege a pensiilor militare NUMAI PENTRU CADRELE MILITARE din care sa fie exclusi cei asimilati acestora (servicii,politie,penitenciare).
- Cei din servicii,politie,penitenciare pot beneficia de pensii speciale asemenea magistratilor,parlamentarilor,etc.
In felul acesta guvernantii se vor putea razbuna pe oricare categorie profesionala fara a afecta alta.
Totusi,nu inteleg un lucru: cum se razbuna pe rezervistii din servicii si din politie daca celor politie le-au crescut pensiile in urma recalcularii si actualizariii?
- Problema pensiilor militare a aparut inca din timpul guvernarii Nastase,nu este ceva nou introdus de PSD. Si atunci de ce ii blamam ,etichetam si jignim pe acestia.
Domnule Huhu-Rezea,in ultimul timp primesc pe e-mail numeroase mesaje(trimise de unii care posteaza si pe blogul dvs.) in care partidul de guvernamant,guvernul si alte institutii ale statului sunt etichetate drept fasciste. Oare ce se urmareste? Sigur,nici eu nu sunt multumit de rezultatul recalcularii pensiei,dar caut rezolvarea pe cai legale si nu etichetand si jignind ,fara discernamant,pe toata lumea.
Cu speranta ca sunt bine inteles,

Iulian Mareș spunea...

Onoruri militare primesc doar cei prevăzuți de lege și Reg. Ceremonialuri și ceremonii!
Nu te întreba prostii când legea funcționează de cel puțin 10 ani!
Decât să te întrebi pe blog, cere lămuriri de la MApN și Cotroceni!

Cezar spunea...

@/Huhu,
Ar fi de dorit să TAI DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE...pe acest blog a celor care nu fac dovada că au absolvit un liceu militar si nici o școală de ofițeri subofițeri
Aceștia.. nu au militaria în sânge sunt doar OPORTUNISTI
AI PUTEA ONCEPE CU...M-ALUL😂🤣😂🤣😎

medicmilitar12 spunea...

1.Guvernul Ponta [(Ponta="ACHITAT"-acum- a... capatat... "glas"), vor fi- si ceilalti granguri inculpati-in curand- ACHITATI] a "cazut"- ca urmare a LUPTELOR INTERNE din PSD; DRAGNEA-l-a "lucrat" si pe Geoana,si pe Ponta,...si pe cine - mai ..urmeaza...,dar fiti foarte atenti la Iohannis-cel cu- GEACA ROSIE-la - "miting"(de ce oare...?!,...o fi ...de-al CASEI...??)...=SIMBOLISTICA = pt...."cunoscatori"= ESTE FOARTE IMPORTANTA ..IN ULTIMII - 100 DE ANI DE BOLSEVISM INTERNATIONAL...!2....daca e adevarat ca "Soros"-"lucreaza" pt. Ungaria-intrebarea majora = ESTE: lucreaza- pt. "UNGARIA MARE"...??; daca ar fi asa- Soros(istii) =vine(vin) in "coniventa" cu COMUNISTII BOLSEVICI ROMANI-care sustin(..eau) ca ... ROMANIA MARE -e un "imperiu"...?! 2.Petre ALDEA: guvernul NASTASE a facut legea 164/2001, dar -DUPA ce a avut grija sa MODIFICE statele de organizare ALE UNITATILOR ARMATEI NOASTRE- DIMINUAND-in trepte- SOLDELE DE INCADRARE IN FUNCTII...!;cat priveste -eticheta de "fascism"-pusa de unii -pe PSD-intreab-o pe ministrul Olga VASILESCU-de ce a "simtit"- "nevoia" de a traduce- pt . lucrarea ei de doctorat -dintr-o lucrare a unui fascist italian interbelic (PANETTA...?)-asa cum-singurica- EA INSASI- a afirmat intr-un INTERVIU TELEVIZAT -acum vreo 2-3 ani...?!..la ce i-a folosit "traducerea"respectiva...?

iceparu spunea...

Aurica@esti pro rus taticule?Faci propaganda in favoarea Rusiei?Dece nu ceri iesirea din NATO ca doar ne-am cam rugat de ei sa ne primeasca?Vezi ca ne-au invadat americanii.Ai ideie cate firme americane sunt in Romania?Un
numar infim.Multi,foarte multi americani nici nu stiu unde e Romania iar unii afirma ca avem capitala Budapesta.Ce colonie poate fi un teritoriu de care metropola nici nu stie ca exita?

Iulian Mareș spunea...

Corneliusson,
Încearcă cu un descântec!

Negritoiu spunea...

medicmilitar12
Nu m-ati convins.LOV a folosit in nume propriu lucrarea respectiva.De ce amestecam partidul? De aici si pana a eticheta intregul partid drept fascist,e cale lunga.Dupa logica dvs.si KWI poate fi etichetat intr-un anumit mod si impreuna cu el, toti cei care l-au votat ?
Referitor la pensiile militare : din timpul guvernarii Nastase a inceput smecheria cu introducerea unor venituri care nu se adaugau soldei de functie(norma de hrana marita si sporuri).Dupa guvernul Nastase ,toate guvernele care au urmat au luat masuri pentru micsorarea pensiilor militare. Amintiti-va de Nicolaescu(care a imtrodus plata contributiilor de sanatate si pentru pensionari),de Sarbu si Seitan(care s-au luptat pt.recalcularea trecuta a pensiilor militare.
Dvs.in ce perioada ati iesit la pensie ? Eu am iesit in 2001 si am ajuns sa am cuantumul pensiei substantial mai mic decat al fostilor colegi care s-au pensionat dupa 2004. Credeti ca au muncit sau au cotizat mai mult ?

emillian123 spunea...

Domnule P. ALDEA:1....intre... EXTREME...(?)CALEA nu e chiar atat de lunga- cat pare...! iar CEEA CE FAC- politicienii nostrii-IN PREZENT- NU E DEPARTE DE ...,,FILOZOFIA,,..ITALIANA INTERBELICA...! , si -in plus- eu n-am spus ca LOV-va citez: ,,-a folosit in nume propriu lucrarea respectiva...,,(eu cred ca a folosit-o in interes de partid...!) In ceea ce il priveste pe KWI- LUMEA l-a votat cu BUNA CREDINTA, ca si pe ceilalti politicieni-care DUPA vot- ISI FAC DE CAP...!?...! 2.NORMA DE HRANA(niciodata -in timpul activitatii mele) si NICI ALTE SPORURI-ATENTIE MARE..! -NU INTRAU IN BAZA DE CALCUL A PENSIEI MILITARE -intre anii 2000-2004= anii guvernarii Nastase-Iliescu. Baza de calcul-la majoritatea militarilor- consta in cele 6-7 elemente structurale ale soldei brute -din legea 138/1999(cu exceptia anumitor specialitati militare=piloti,scafandrii,parasutisti,anumiti genisti,s.a.- care aveau anumite sporuri incluse in solda de functie,etc.)Eu am iesit la pensie in 2004. O intrebare se impune -cu ce lege ati iesit la pensie: cu 164/2001 -sau cu decretul anterior..?3. Intre anii 2000-2004 au fost cate 2-3 sau chiar 4 indexari anuale ale soldelor lunare brute- cu procente descrescatoare de aprox. 20 %/an-prin modificarea VRS-ului=valoarea de referinta sectoriala ,ca de ex. -in 2004 au fost 2 indexari= de 15% - in martie si de 6% -in luna octombrie 2004- a VRS-ului. VRS-ul se inmultea cu total coeficient al soldei lunare brute-care apare in fisa de pensie,dupa care se inmultea cu TOTAL VECHIME (-exprimat in procente- si care includea si: grupele de munca, procentele de pensie suplimentara precum si procentele de 2-4% pt.grupele de munca). Astfel- se obtinea cuantumul pensiei brute- la care se adauga cei 10-20%-(corespunzatori ai OMM din legea 80/1995) din acest cuantum .