Un produs Blogger.

duminică, septembrie 09, 2018

Mănăstirea Frăsinei. Femeile nu au voie să privească ;)

8 comments
Avatonul de la Manastirea Frasinei - Femeile

Femeile au acces la biserica situată la 2 km înainte de Mănăstirea Frăsinei. O vedeți mai jos.
Culmea este că Mănăstireea Frăsinei, cea în care muierile nu au acces, este situată în comuna Muereasca.

8 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Intreaga Biblie este presarata cu interzicerea sub pacatul de moarte a blestemelor, dar pochii nostrii construesc Manastirea, apoi interzic prin blestem accesul femeilor, care sunt fiicele lui Dumnezeu!Delirul religios este omniprezent si distruge minunata ortodoxie, care din grecescul ORTO=DREAPTA si DOXIE=CREDINTA are harul de a nu discrimina... Preafericitul Daniel, cel ignorant, este Casierul sef al Trezoreriei, atunci cine sa dezlege aceasta anatema pacatoasa, care pateaza intregul sens religios al ortodoxiei?!

Leo spunea...

Oleaca de Catehism ?
De ce tocmai femeile au interzis la acces pe teritoriul Manastirii Frasinei ?
Pai pt. ca prin femeia EVA si prin instigarea la pacatul neascultarii a avut loc caderea lui ADAM si prin el al intregii lumi paradisiace. Odata cu caderea lui ADAM care s-a lasat influentat de EVA a intrat pacatul in lume si s-au produs urmatoarele efecte , pe care le vedem si azi la orisice pas :
1. RATIUNEA S-A INNTUNECAT
2. VOINTA A SLABIT
3. CONSTIINTA S-A PERVERTIT .
4. MOARTEA A INTRAT IN LUME.
Aceasta cadere a lui ADAM prin pacatul neascultarii "ademenit" de EVA a fost atat de mare , incat a fost nevoie ca insusi DUMNEZEU sa coboare pe pamant pt. a aduce iertarea. Iar , chiar nici EL nu a abolit MOARTEA care nu exista inaintea caderii lui ADAM si datorita EVEI.
Episcopul Calinic , care a introdus aceasta regula la Frasinei , a dorit ca vietuitorii calugari din acea Manastire sa fie protejati de sminteala si tulburarea pe care ar puea-o aduce prezenta femeilor in viata Monahala de elita.
Apoi , mai tarziu prin Randuiala LUI , DUMNEZEU a facut ca tot prin femeie sa se NASCA SPERANTA si sansa iertarii omului , urmas purtator al acelui pacat originar al protoparintilor ADAM si EVA.
Prin urmare , luati in serios acest Kurs de CATEHISM al Amabilului , promovat intr-o maniera prietenoasa.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Leonard, pacatul a fost al Evei, si n-as putea crede ca, dupa ce a venit Hristos prin Fecioara Maria pe pamant sa ne ierte toate pacatele lumii de pana atunci, anatema sa se mai perpetueze si azi si sa dainuiasca in vecie asupra femeilor. Eu cred mai degraba ca acel ctitor egoist era un misogin bigot, si chiar un exagerat extrovertit in dogme religioase in afara Sfintelor Scripturi. Sa ne amintim ca ortodoxia nu mai pune prea mare pret pe Vechiul Testament, (cum o fac cu marinimie sectele religioase) din care au extras doar cele 10 porunci, ori aceste interdictii manasteresti se bazeaza pe niste doctrine din acest Vechi Testament.

Leo spunea...

Flavius, Flavius,
Iata exemplul clar al unei consiinte pervertite prin pacatul originar si nevindecate datorita smintelii personale.
Acel Episcop la care tu faci referire , este chiar Sfantul Calinic ale carui moaste videcatoare de astfel de sminteli este la Cernica.
Dar nu la Cernica gratarelor si manelelor sau Hip-Hop-urilor , ci de la MANASTIREA CERNICA.
Nu-l impiedica nimic pe ADAM sa-i spuna EVEI "Mananca tu mar daca vrei , caci mie nu-mi trebuie" si atunci nimic din Paradisul vesniciei nu era clintit.
PS
si ca sa nu fi suparat :
"Adam, când o văzu pe Eva,
Cu sâni ce aerul despică,
Simţi că-n trunchi se-adună seva
Şi-n faţă frunza se ridică."

Iulian Mareș spunea...

Stați liniștiți, căci nu puteți face voi câte păcate vă poate ierta EL!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard:
...Si-apoi o bruma indracita
Cu val de frig lovi in frunza,
Incat si-acum e dezvelita
Calea de-ajunge la...ispita!

Leo spunea...

Aici bine ai nimeit-o
si in plus :
"Din rai, ispita-şi trage seva,
Adam simţind-o-n mod concret:
Prima ispită n-a fost Eva,
Ci doar al frunzei ei secret !"
si pacatul unui sergent:
"Păcătuit-am ca un prost,
Tentat de-o anumita Evă:
M-au prins când sex faceam în post...
Fiind de sentinelă."

Leon spunea...

Leonard, cand ajungi si la Izvoarele din Olanesti (25 in total), poti sa parcurgi per pedes cei 5 km pana la Manastirea Frasinei, pe un traseu montan destul de pitoresc. Eu am vizitat aceasta frumoasa manastire de doua ori, prima data pe traseul din Olanesti si a doua oara , cu masina, prin Rm.Valcea-Muiereasca.
Cornele, sa stii ca Femeile pot ramane la Biserica aflata la 2 km in aval de Manastirea Frasinei. Merita sa le vizitati pe amandoua..!