Un produs Blogger.

vineri, octombrie 26, 2018

30 octombrie, zi decisivă pentru modificările aduse L 223/2015 prin art. 40 al OUG nr. 57/2015

50 comments

Pe ordinea de zi a  Curții Constituționale sunt zeci de dosare în care se judecă excepțiile admise de instanțe referitore la modificarea Legii pensiilor militare prin OUG nr. 57/2015.
Pe primul loc este chiar punctul 6 din Art. 40 al OUG nr. 57, cel care a modificat art. nr. 30 și a limitat cuantumul pensiei la 85% din baza de calcul, baza de calcul care nu concordă cu baza  de stabilire a CIFS din art. 31 al L 223/2015, limitare care confiscă dreptul la pensie suplimentară, valorificarea integrală a sporului de vechime pentru condițiile de muncă și stagiile lucrate după pensionare.
Am speranța că vom avea surprize plăcute de data aceasta.
Lista dosarelor care se judecă pe data de 30 10 2018 o găsiți AICI

Şedinţa publică din 30 octombrie 2018, ora 9 

1. Dosar nr.80D/2017 - Excepţia de neconst. a disp. art.40 pct.6 din Ordonanța de urgență a                                                       Guvernului nr.57/2015 privind   salarizarea personalului plătit din fonduri     publice în anul 2016....

5. Dosar nr.442D/2017 - Excepţia de neconst. a disp. art.40 pct. 4, 5 și 6 din Ordonanța de urgență
                                      a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri        publice în anul 2016,prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare

8. Dosar nr.484D/2017  - Excepţia de neconst. a disp. art.19 și art.21 din Legea nr.223/2015 privind
                                         pensiile militare de stat.
10. Dosar nr.519D/2017 - Excepţia de neconst. a disp. art.40 pct.6   și 20 (???) din Ordonanța de                                                 urgență a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea

50 de comentarii:

luminita spunea...

Adica ce inseamna ;exceptia de neconstitutionalitate art 19 din lwgea 223? in rest acum e acum

Huhu Rezea spunea...

@luminița
Stai cuminte că nu-i afectează pensia nepotului!

luminita spunea...

ok MULTAM,ca intodeuna santeti promt.dar puteti sa imi spuneti de fapt ,ce inseamna asta? ,de asemenea cu mii de multumiri

luminita spunea...

sa se refere la acel calcul idiot ? si de asemenea sa nu aplice legea223 asa cum era ea , de fapt ? ma gandesc ca revenirea a lege i s-ar schimba acel procent

Dan spunea...

Alt art neconstitutional din legea 223 cel in care doar militarii activi pot cere pensionarea mai repede la limita de varsta ( pentru grupele avute ca militari) cu scaderea grupelor de munca.Cei invalizi sau deja rezervisti pierd toate grupele de muncâ avute in timpul activitatii si trebuie sa astepte sa faca 60 de ani (daca traiesc pana tunci). Discriminare pe fata.

Huhu Rezea spunea...

@unknown
Vorbești prostii! Ti-a suflat în gură @mos alecu?
Art. 21 nu pune condiția aplicării numai pentru cadrele militare în activitate.
In activitate sau nu, militarii beneficiază de reducerea vârstei de pensionare dacă la momentul trecerii în rezervă, unii fără drept de pensie pentru limită de vârstă, aveau 25 de ani vechime efectivă din care 15 ani vechime în serviciu.

CEZAR spunea...

Lege noua ! Punct ..
Nimic nu poate sa fie facut in interiorul L-223

iceparu spunea...

Zise Cezarica și mai lua o gura de fan.Ce păcat ca prostia nu doare.

Gigi spunea...

Sub deviza:
La timpuri noi,legi noi,dar să fim tot noi.Adică,tot ei care fac acele legi.
Întrebare:
De-a lungul timpului când s-au schimbat legile pensiilor,cele noi au fost mai bune ca cele anterioare?
Eu cred că nu!Cele noi i-au avantajat pe cei care urmau să iasă,nu pe cei care sunt deja în plată.
Exemplu este actuala 223,ce pensia a obținut la recalculare unul ieșit anterior anului 2016 și altul ieșit începând cu 2016, până la emiterea acestei OUG 59.
Așa că,cei ieșiți anterior apariției noii legi,vor pierde întotdeauna,în functie de perioada când s-a ieșit.
Ce lege nouă când cu chiu cu vai,terminară recalcularea după 2 ani?

Huhu Rezea spunea...

@gigi
Nu a fost chiar așa!
Singura lege care a corelat cuantumul pensiilor militare atăt cu mărimea soldelor din întreaga perioada lucrată cât și cu vechimea efectivă a fost Legea 119/2010, continuată de L 263/2010.
Pe aceste legi și a indexărilor ulterioare, peste 80% dintre pensionarii militari aproape și-au dublat cuantumul, cuantum care nu ar fi fost depășit nici de pensia stabilită în forma inițială a Legii 223/2010.

vasile iosif spunea...

Dle H,
Cum credeti ca se va extrapola judecata pe articole din OUG57 la dosarele pe L223 privitoare la aceleasi articole modificate prin oug?

Se vor mai judeca dosarele pe L223?
Cu stima,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aha! Cand eu zic foarte sincer ca vine inapoi Generalul Oprea cu UNPR si vrea sa scoata toate inechitatile intre generatii, toate tampeniile si idioteniile nu ma credeti! N-am sa-i cer permisiunea sa va zic aici ceva, considerand ca nemintind aici si nefiind un secret, dar sigur nu se va supara pe mine, si am sa recunosc clar ca am discutat clar cu domnia sa, tet a tet, in particular, in biroul domniei sale si mi-a spus sincer si raspicat ca toate disciminarile, inechitatile si tampeniile vor fi scoase, sa fie toti multumiti de pensiile primite si sa se goleasca tribunalele de petenti, sa nu mai existe nici un fel de diferente intre anii iesirii la pensie, iar activii vor avea, ca toti din NATO, sindicate! A repetat de cateva ori asta, si a declarat ca se va bate cu toata clasa politica sa castige aceste drepturi pentru toti militarii, si activi si rezervisti, evocand toate greutatile si privatiunile prin care am trecut cu totii, si nu se va lasa pana ce aceste deziderate nu vor fi realizate, si de aia si eu il sustin cu fanatism sa se reantoarca la Ministerul Apararii, primind asigurari cu onoarea si demnitatea domniei sale, fiind sfant ceeace promite sa se tina de cuvant, si mai bine ar prefera sa moara decat sa-si incalce cuvantul dat, ceea ce n-a facut niciodata in cariera domniei sale de militar sa nu se tina de cuvant! Eu cred, personal, ca nu l-am intrebat de acest lucru, inca, este posibil sa faca si o alianta, in acest sens, cu un alt partid, ca sa aiba sustinere si sanse de reusita, iar daca noi pierdem acest ultim tren, jur pe ce mi-e mai drag ca o sa murim si altul ca sa ne faca dreptate nu va mai fi, pentru ca toti vor votul si apoi ne vor parasi! Avem Colonei si generali acum in Parlament, ati auzit sa faca ceva pentru noi? Alde Ontanu si alti generali, acum in contras cu Oprea, cu partidulete de buzunar, nici mucii nu dau pe noi, asa ca Oprea este singurul -singurel foarte, foarte, foarte hotarat sa ne ajute! Am mai zis-o si am s-o mai zic ca este ultima noastra sansa, daca il ignoram pe Generalul Gabriel Oprea si UNPR!

Gigi spunea...

Așa este,patroane,dar știm destul de bine cum a fost cu 119 și cum a fost după aceea cu "sora"ei 223.
Am mai dezbătut cu ani în urmă.
Actuala lege este bună,dacă CCR și parlamentul se hotărăsc să o repună în legalitate prin declararea celor două art.din OUG 57,59 neconstituționale.
Cred că asta se și așteaptă de către parlament,pronunțarea pe contestații de către CCR.

Dan spunea...

Huhurez gresesti .Daca ai 24 de ani de militar in grupa grea AC ( scafandru) si esti rezervist sau invalid nu mai beneficiezi de scaderea varstei pentru pensie la limita de varsta ( raspuns oficial al CSP MAI) .Doar cei activi beneficiaza de scaderea varstei datorita grupelor .Rezervistii si invalizii nu.

Huhu Rezea spunea...

@ unik
Cu numai 24 ani vechime efectivă la data trecerii in rezerva nu beneficiaza de reducerea varstei nici activul si nici rezervistul.Art 21 cere 25 ani efectivi, din care 15 ani in serviciu,prestați înainte de trecerea în rezervă.Nu contează stagiile după trecerea în rezervă pentru reducerea vârstei.

iceparu spunea...

Gresiti.Vă risipiti energia.
Bine,bine Oprea a dublat pensiile la 80% dar dece nu menținut cuantumul cel mai avantajos astfel încât nimeni sa nu piardă?Sa fim sinceri .În epoca PSD nimeni nu a pierdut.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cineva testează memoria prin întrebări capcană, preluate din curba de nivel cu troiță, marcată doar pe harta-artefact 1:25000, destinată Pl. și Cp., editată sub Burebista, anul 50 i.ch.! .... :))

Dan spunea...

Âdica pierd grupele avute daca esti ranit sau devii invalid si trebuie sa astepti moartea sau sa faci 60 de ani.Nici un ranit sau invalid militar care a avut grupe grele in misiuni nu are 25 de ani efectivi si nu apuca 60 de ani deci pierde grupele.La ce imi folosesc 24 de ani de AC adica 48 de ani cumulat si nu am varianta de partiala sau abticipat partiala ca cei activi ? E constitutional ?

Dan spunea...

Citez ""Cu numai 24 de ani''Se compara 24 de aniefectivi de grupa AC ( scafandru lupta) cu 25 de ani de birou care poate beneficia de scaderea varstei de pensionare ? Aberant ca toate legile strambe date de psd .Farâ suparare

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Padurea din imagine respira greu, dar inca #respira!

In alta ordine de idei, proiectul privind pensia pt urmasii militarilor decedati, trecut de Senat, va constitui modificare la L223 sau lege de sine statatoare?
Intreb pt ca nu-s un #specialist ca prietenul meu inspirat de media insolventa si care stie totul, dar nimic nu se potriveste!
Iata link-ul spre documentare:

thttps://m.defenseromania.ro/pensie-de-urmas-pentru-copiii-militarilor-cazuti-la-datorie_594282.html

PS-pentru prima data (si este FB) sunt nominalizati si SGV!

Iulian Mareș spunea...

Kiar si razvratit, el are aceasi perceptie despre KWI!

https://t.dcnews.ro/inregistrari-tutuianu-iohannis-mi-a-dat-mesaj-cand-am-demisionat-e-agresiv_620297.html

CEZAR spunea...

AUZITI BAAA...PROSTOVANILOR!!!!!??? Si acum veniti si bagati in lege TOT ce baga LOV..in pensiile civile.....apoi mai vorbim.....

Huhu Rezea spunea...
@gigi
Nu a fost chiar așa!
Singura lege care a corelat cuantumul pensiilor militare atăt cu mărimea soldelor din întreaga perioada lucrată cât și cu vechimea efectivă a fost Legea 119/2010, continuată de L 263/2010.
Pe aceste legi și a indexărilor ulterioare, peste 80% dintre pensionarii militari aproape și-au dublat cuantumul, cuantum care nu ar fi fost depășit nici de pensia stabilită în forma inițială a Legii 223/2010.

Huhu Rezea spunea...

@uni
Tot n-ai inteles!
Cu cei numai 24 de ani vechime efectivă în AC la data trecerii in rezerva nu beneficii de reducerea vârstei de pensionare în condițiile art. 21, dar beneficiez de sporul de vechime cumulată pentru AC la calculul pensiei de serviciu de la data cand faci vârsta din Anexa la lege.

Dan spunea...

Cand beneficiaza un invalid militar de grupele avute inainte de ranire ? La varsta de 60 de ani la cimitirul Belu? Activii au si varianta anticipat partiala sau anticipata si pot ramane pana fac 25 de ani. Invalidul râmane tot cu 24 de anivechime si nu se poate pensiona la limita de varstâ pana la 60 de ani chiar daca a fost scafandru sau parasutist.Toate avantajele se dau tot la ''militarii"" de birou.

Huhu Rezea spunea...

@Unknown
Toate pensiile de serviciu cât și cele de invaliditate cuprind sporul de vechime pentru condițiile de muncă, acordat potrivit art. 24, încă de la data calcularii acestor pensii. La implinirea vărstei standard sau reduse optezi pentru calculul mai avantajos.

luminita spunea...

la ce foloseste grupa AC .daca procentul acordat este tot ca cei din grupa speciala , avand in vedere ca pentru aceasta grupa de munca este si un procent mai mare platit., asa ca aceste conditii de munca se deosebesc de cei din civilie , deci cum e ?

Dan spunea...

Huhurez te faci ca nu intelegi.Eu intreb de mere tu imi raspunzi de pere.Cand poate sa beneficieze un rezervist cu 24 de ani AC (fara pensie ) de fostele grupe de munca.La 60 de ani conform tabelului din legea 223 adica niciodata? Ai auzit tu pe cineva cu peste 20 de ani de grupa grea AC (parasutist, cafandru etc )sa apuce sa traiasca pana la 60 de ani ? Toti colegii mei de scafandrerie militara au murit inainte de 54 de ani.Multi chiar sub 45 de ani( accidente, boli profesionale etc) NICI unul nu a apucat pensie de limitâ de varsta la 60 de ani ca sa ''beneficieze'' de grupe cum zici .Practic acum ca rezervisti dupa o viata infernala ( 19 - 24 de ani efectivi cu AC scafandrii de lupta) art 21 i-a condamnat la moarte prin infometare . Poate pricepi acum magaria ospatarilor kaki (cu grade mari luate politic) din birourile MApN . Ospatari kaki din birouri care au toate avantajele posibile exemplu Mares cu pensie cu patru zerouri pentru o viata inutila de infipt stegulete cu scobitori la S M.Daca asta e normal mai bine ne distribuiau cand eram tineri cianura rezultatul era acelasi! In colonia asta blestemata nu exista dreptate.

Dan spunea...

Luminita .Smecheria si scarba birocratilor kaki cu gulere albe care nu stiu ( si nici nu-i intereseaza ) trupele speciale si ce infern reprezinta aceasta grupa ( AC) !

Huhu Rezea spunea...

@Unknown
Dacă vrei să discutăm civilizat, bine! Dacă nu,nu te mai public.
Am dedus că ai deja pensie de invaliditate.
Eu îți spun că în acea pensie ai și sporul pentru cei 24 de ani lucrați în AC.
Articolul 21 îți folosea doar pentru transformarea mai devreme a pensiei de invaliditate în pensie pentru limită de vârstă.
Dacă ai plecat din armată mai repede de a face 25 ani vechime efectivă, fără pensie de serviciu sau fară pensie de invaliditate, aștepti pensie la limita de vărstă din Anexa, funcție de data nașterii.

Dan spunea...

Huhurez.Sunt mereu civilizat. Sa astept zici (conform tabelului ) sa crap de foame ? Cu ce sa traiesc pana la 60 de ani daca acum am 54 de ani sunt rezervist bolnav fara venit ? Meniul meu zilnic (de fost luptator militar cu 24 de ani grei scafandru lupta cu AC ) e acum sandwici de paine cu paine goala.Nu cred ca intelegi drama . Nu vreau mila nimanui vreau dreptate acum nu cand sunt in cimitir la 60 de ani .

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu te prinzi?
Bătea iapa să priceapă cineva...
Postarea umblă pe net și a fost propagată de o anume presă, avidă de scandal!
Insistă pe subiect de 3-4 zile, de când și-a luat-o cu șeful PG, amândoi din același județ și a scris iar că nu mai posteaza!
Și pe alte bloguri, același text, alt nume....

vasile iosif spunea...

Dle H,
N-am vazut un punct de vedere privind soarta celorlalte dosare pe L223 privind aceleasi articole modificate de oug 57.
Oare cum vor proceda? Vom mai putea pleda la ccr ?
Cu multumiri anticipate,

Unknown spunea...

Măsuri care se adresează militarilor, în activitate sau în rezervă, cuprinse în " Programul de guvernare" al UNPR :

A. Pentru pensionarii militari (in rezerva si in retragere):
1. Acordarea retroactiva a ajutoarelor acordate la trecerea în rezervă, pentru cei care nu le-au primit;
2. Revenirea la Legea nr.223/2015 a pensiilor militare de stat, în forma aprobată de Parlamentul României și promulgată de președintele României, fara modificarile ulterioare;
3. Eliminarea discriminarii pensionarilor militari pe criterii de varsta, asigurandu-li-se cuantumuri ale pensiilor conform principiului "la grad, funcție, vechime și condiții egale de munca, pensii egale, indiferent de anul pensionarii", principiu care a stat si la baza proiectului noii legi unitare a pensiilor publice.

B. Pentru militarii in activitate:
1. Recunoasterea ca meserie a ocupatiei de "militar" si includerea ei in Nomenclatorul CAEN al meseriilor, in acest fel Statul avand o serie de obligatii in plus fata de acestia;
2. Inființarea unui sindicat pentru militarii in activitate, asa cum exista in toate tarile membre NATO;
3. Promovarea unei inițiative legislative potrivit careia sistemul de apărare să încheie, in cadrul sistemului bancar, asigurari de viață pentru militarii in activitate, cu încasarea contravalorii acesteia la momentul trecerii in rezerva, politele urmand a fi achitate de catre instituțiile militare beneficiare, în numele Statului Român.

C. Comune:
1. Consultanță și sprijin pentru sindicatele și organizațiile militare, în acțiunile lor juridice de protejare și conservare a drepturilor câștigate legal;
2. Alinierea principiilor juridice privitoare la pensii și salarii cu cele din țările NATO.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, eu l-am inteles pe Unknown ce vrea sa spuna! Nu primeste nimeni nimic, ca eu la limita de varsta am primit 50% pe minus, si am ramas pe cuantumul avantajos! Unde-i recunostinta pentru capaciatea de munca pierduta in misiuni la ordin? Ce avantaj are un schiodit la locul de minca in Armata ca s-a sacrificat, ca numai alora care impusca pentru SUA departe de tara li se dau, dar ologiti in si pentru Patrie, nu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Moldovan Alexandru, va multumim pentru postare! Pe undeva sustineam foarte vag, din lipsa de informatii complecte si scrise, niste puncte de vedere asemanatoare, Dv m-ati ajutat sa fiu mai concis cu acesta postare!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Că să susții și să înfăptuiești ceva din promisiunile expuse mai sus trebuie sa intri in Parlament și să:
- ai majoritatea simplă;
- faci parte dintr-o coaliție ce nu-și poate asigura majoritatea fara tine!
Nu ți se pare că sunt posibilități greu de transpus în practică, în condițiile în care gl.Oprea este agățat cu 1-3 dosare, din care unul se și judecă?

Gigi spunea...

Eu cred,după cum observ că se mișcă treaba cu cele două OUG criminale date în defavoarea noastră,că se așteaptă o decizie a CCR pe numeroasele acțiuni introduse în instanță.
Lucru bun este că au fost admise și înaintate Curții.
Deci,mingea este în terenul d-lor.Sper,să judece așa cum este corect,legal și constituțional,nu cum le dictează politicul.

Și altceva.
Cred că este benefic intrarea în parlament a UNPR,chiar dacă nu o să aibă majoritate.Nu vedeți că noi am ajuns să fim fii ai ploii?Nu vedeți că toți își bat joc de noi?
Nici măcar așa zisele Asociații,spre rușinea lor,care ar trebui să lupte pt.drepturile noastre nu fac nimic în sensul acesta,doar se rezumă să participe la diverse întâlniri,la diverse evenimente,
paranghelii,concedii în diverse stațiuni,un blid de fasole etc.
Stiu că,în perioade tulburi pt.popor,pt.țară UNPR s-a aliat cu dujmanii noștrii,nu mai prezintă încredere,dar sperăm să fi învățat ceva din acele timpuri urâte!

Eu personal,îi înțeleg pe
camarazii cărora diversele legi apărute că ciupercile după ploaie îi nedreptățesc.
Aici mă refer la Unknovn,Cornel etc,dar nu trebuie să uite că în situația lor suntem mulți,care de-a lungul timpului am fost și încă suntem nedreptățiți.
Cine este de vină?
Parcă spuneau unii,până să vină la putere:"Dreptate până la capăt..."





Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Tu ai dreptate pe fond, dar sa fim realiști: în afară greșelilor personale (destule) media a făcut tot posibilul să-l demonizeze pe Oprea!
Cine-i asigura ție că odată intrați în parlament, aceștia se vor alia cu oricine coagulează majoritatea uitând de binele promis votanților?
Și apoi, binele, pe lângă faptul că nu se face cu sila este și greu de realizat, întrucât "o prostie făcută la secundă de unul se repară în ore de mai mulți"!
Voi deveni partizan numai când voi constată că fac ceea ce cu mânuță lor au scris și cu gura au vorbit!
Și spun asta pt că eu kiar cunosc personajele și posibilitățile lor!
Ah, nu de la întruniri politice și/sau civice!
Până atunci, dă-mi dreptul să am rețineri!

Ein Stein spunea...

Din categoria "Daca prostia nu doare nu incerca sa profiti"
Invariabil la unul dintre posturile tv apar tot felul de ciudati incepand de la Betivul no.1, Frankenstein, Buhaiul Gusat, Vipera Rosie, etc. care bat cu pumnul in masa ca "pensiile speciale", cu trimitere la militari, sunt furt din banul public si ca trebuiesc desfiintate astfel se vor face economii, etc. Pai sa le explice cineva ca prin desfiintarea "pensiilor speciale" nu se va face altceva decat trecerea cheltuielilor cu pensiile la ministerele de resort la bugetul public de pensii, buget care saracul gafaie de abia se mai tune pe picioare. Cele nu stiu cate zeci de miliarde de lei, invocate, nu vor fi economisite in niciun fel, se vor plati dintr-un alt buzunar, unul gaurit si vai mama lui. Idiotii considera ca daca se vor desfiinta "pensiile speciale" acestea nu se vor mai plati omitand sa spuna ce se va intampla cu pensionarii aflati in plata. In opinia mea prin desfiintarea pensiilor speciale cheltuielile cu pensionarii "speciali" trecuti la pensiile publice VOR CRESTE in niciun caz nu vor scadea sau elimina. Trebuie sa se tina cont ca prin asa zisa "contributivitate", militarii cel putin, au avut venituri mari in comparatie cu celelalte categorii de pensionari iar prin noua lege a Viperei Rosii, pensiile "pensionarilor speciali" deveniti publici vor creste.
Trebuie sa le puna cineva stop la propaganda asta ieftina, cu toate ca la unii dintre ei e posibil sa fie vorba si de retard mintal nu doar de propaganda.
Am scris in nenumarate randuri, un pachet de legi specifice pentru militari exact ca in tarile membre UE si NATO, recunoasterea ocupatiei de militar, restructurarea si reprofesionalizarea armatei si nu in ultimul rand respectarea obligatiilor asumate la aderararea la NATO.
Alta solutie nu e!

Iulian Mareș spunea...

Stein,
F. corect!
În plus organele statului au fost nu numai pasive ci kiar complice cu firmele care au oprit contribuțiile pt pensie ale angajaților fara să verse banii la CNP! În clar oprirea la sursă! A trecut prea mult timp de când hotărârea CCR a fost introdusă în lege.
Și asta nu-i tot...să vezi pensionari pt cei care au pactizat pt salariul minim pe economie și bonusuri neincluse/gri!

CEZAR spunea...

Ba este...
Pensie militara bazata pe ..contributivitate in care ponderea sa fie data de functie si grad si nu de sporuri inventate....
NB.. Ein Stein
Militarii platesc de ani buni peste 25 % contributie..!
Primesc si vor primi pensie NONCONTRIBUTIVA...care nu este tratata de constitutie ca un Drept Imprescriptibil
Cum vine asta ???

Leon spunea...

@Ein Stein, ca o completare la ce sustii, ziarul Adevarul publica un raspuns al CPS a MApN referitor la pensiile militare si autorul le compara cu pensiile de serviciu platite de la bugetul de stat.
In luna OCTOMBRIE 2018 erau in plata, 79676 pensii militare, cu o pensie MEDIE de 3476 lei, astfel:
- 64204 pensii de serviciu, pensia medie de 3839 lei.
- 878 pensii de invaliditate, -,,- de 1599 lei.
- 14594 pensii de urmas , -,,- de 1991 lei.
Autorul constata ca pensiile de serviciu militare in comparatie cu celelalte pensii de serviciu, sunt cele mai mici:
- 3941 lei pensia medie pentru GREFIERI,
- 4294 lei -,,- FUNCTIONARI PARLAMENTARI,
- 5487 lei -,,- DIPLOMATI,
- 7624 lei -,,- CURTEA DE CONTURI,
-10705 lei -,,- AVIATIA CIVILA,
-16063 lei -,,- MAGISTRATI

CEZAR spunea...

- 64204 pensii de serviciu, pensia medie de 3839 lei.
- 878 pensii de invaliditate, -,,- de 1599 lei.
- 14594 pensii de urmas , -,,- de 1991 lei.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ca sa iese media de mai sus sunt FOARTE BUNI CEI DE TALIA LUI CORNEL SI NU NUMAI!
peste 65% au sub 2000.....

Ein Stein spunea...

Dragi colegi statisticile si alte calcule nu au nicio relevanta, deranjant este ca niste imbecili vorbesc de principii si folosesc tema "pensii speciale" pentru a capitaliza electorat. Ca pur si simplu nu-i intereseaza care e treaba cu "pensiile speciale" ci doar doresc sa atraga ura impotriva "specialilor" in acelasi timp cu speranta ca ei vor puncta electoral e ca niciunul dintre imbecili nu a spus ce se va intampla in momentul eliminarii pensiilor speciale, de unde vor fi platiti "pensionarii speciali" pentru ca evident acestia si-au castigat dreptul la pensie. Care e castigul financiar, pentru ca asta e marota rostogolita de acesti indivizi dubiosi. Faptul ca nu va mai exista sintagma de "pensie speciala" insa cheltuielile vor fi cel putin la fel de mari nu intereseaza pe nimeni, important e sa anuncam cu rahat in stanga si dreapta poate iese ceva. La fel de deranjant e si faptul ca in multe randuri alaturi de acesti indivizi s-au aflat si reprezentanti ai "specialilor", Coarna, Dogaru, Pricina, reprezentanti ai sindicatelor politistilor, etc. insa niciodata unul dintre acestia nu a pus problema asa, "Bine bre Nea Cutare, ia zi dupa ce desfiintam pensiile speciale ce facem cu pensionarii speciali aflati in plata, de unde le dati pensiile, cumva de la bugetul public de pensii? Sau sunteti atat de idioti incat sa credeti ca o data cu desfiintarea lor statul nu mai are obligatii financiare catre acestia?".
Eu pur si simplu nu o inteleg pe Vipera Rosie, sa fiu in locul ei cand deschide ciocul un astfel de individ m-ar lua cu frisoane, toate calculele ei de marire a punctului de pensie si alte vrajeli pur si simplu nu isi vor mai avea rostul pentru ca trecand specialii in bugetul public de pensii o bucata din buget acum va trebui sa mearga la fostii "speciali" acum ajunsi si ei publici si nu in maririle promise. Culmea e ca ea canta in acelasi cor cu ei. Am mai scris ca cea mai grea boala e boala prostului harnic si din pacate noi avem foarte multi bolnavi.
Toate incercarile ale acestor indivizi trebuiesc devoalate, nu accept ca o banda politica sa capitalizeze electoral marota "specialilor". Problema e ca cei care ar putea face asta si i-am enumerat mai sus, ori nu sunt interesati ori au tarate-n cap.

CEZAR spunea...

Ein Stein ..hai ca si tu devi exasperant..
Ai pus ..manuta pe o marota si tot o invartesti ...chestia cu fondul de pensii pentru speciali..
Pai ce-i greu ..fondul se transfera ..din fondul Armatei SRI..etc..in fondul public..si gata ..
Altceva..este mai interesant...in urma calcului la banut pe contributivitate ..unele pensii cu adevarat gonflate (valabil si la armata )..se vor desumfla vazand cu ochii...
Asta-i problema sau ..cestiunea...

Leon spunea...

Stiati ca tot pe 30 octombrie, orele 11.00 Comisia pentru Buget are pe Ordinea de zi, la poz.2. proiectul de lege Pl x nr.82/2016, pentru aprobarea OUG.57/2015, raport preliminar necesar Comisiei pentru munca..??

Leon spunea...

Tot maine 30 octombrie, Comisia pentru Aparare din Senat va intocmi Raportul pentru modificarea si completarea Legii 80/1995, privind statutul cadrelor militare L 617/2018.

CEZAR spunea...

@/Ein Stein
Si ca sa fie treaba si mai jmecheroasa ...nu se transfera nimic!
Prin CPS a MFA...se platesc tot de catre Armata si tot din fondul de 3% al Armatei ..simplu...

Huhu Rezea spunea...

Raportul de prezentare a excepţiilor pe art. 40 din OUG 57/2015, care se judecă măine la CCR, întocmit de Judecătorul raportor Atila Varga este publicat la adresa:

https://www.facebook.com/ionescu.claudiu.96/posts/2197274403619150

Danutila0@gmail..com spunea...

20 ani vechime in Mai fără niciun ordin credeti-ma, și fără mărire de cînd Ponta a dat 76 Ron,in rest nimic,!!!!!