Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 05, 2019

Noile pensii militare sunt impozitate dublu, iar Casele Sectoriale le-au emasculat de sporul SOPS acordat celor decorați cu ordine militare

49 comments
Caporalul(r) Breazu și-a publicat decizia de pensie  militară pe o pagină destinată rezerviștilor și așa aflăm si noi de la un gradat, nu de la miile de ofițeri și subofițeri care au trecut in rezervă după 15 sept. 2017, data intrării în vigoare a unei dispoziții din art. VII al OUG Nr. 59/2017, cum Casele Sectoriale aplică după ureche niste dispoziții legale, chiar dacă unele dintre acestea nu au fost  bine gândite, intrând în contradicție cu Codul Fiscal și cu Legea care reglementează Statutul cadrelor militare, art. 11 din L 80/1995.
Un prim aspect care trebuie urgent clarificat este cel referitor la plafonarea cuantumului pensiei militare la nivelul mediei soldelor lunare nete.
Deci, pensia militară este calculată dintr-o bază de calcul  deja impozitată.  De ce mai este impozitat cu 10%, conform Codului Fiscal, cuantumul care trece peste 2000 lei?Nu este asta impozitate dublă, domnilor guvernanți și domnilor finanțiști din structurile militare? 
Impozitarea pensiilor de toate felurile a fost justificată în anul 1999 prin argumentul că sunt calculate din cuantumul brut al salariilor/soldelor.
Nu este firesc să fie eliminat impozitul pe pensiile calculate din salariile/soldele nete?

Un al doilea aspect este cel legat de aplicarea greșită a art . 11 din L 80/1995.
Caporalul din decizia de mai jos nu a fost decorat, încă, până la ieșirea la pensie, cu ordinul SOPS care i se cuvine pentru cei 28 ani vechime in serviciu. Chiar după primirea ordinului, sporul de 20% va fi anulat pentru că, abuziv, Casa Sectorială îl include în cuantumul net stabilit de lege și nu îl adaugă, cum spune L 80/1995, la cuantumul stabilit potrivit legii pensiilor pentru militari .
Art. 11 din Legea 80/1995
"Pensionarii militari decoraţi cu ordinul Meritul Militar clasele a III-a, a II-a şi I beneficiază de un spor de 10%, 15% şi, respectiv, 20% al cuantumului pensiei."

49 de comentarii:

Leon spunea...

@Huhu Rezea, in Decizia prezenta pensia neta fiind sub 2000 de lei nu este impozitata;
Dar si pensiile militare calculate dupa 15.09.2017 cu un cuantum peste 2000 de lei, se pare ca NU se impoziteaza a doua ora ! Pe blogul sau, Mos Alecu prezinta o Decizie de pensie din 2018 emisa tot de MApN in care se observa ca la punctul A 6 apare pensia in cuantum brut de 2483 lei obtinut printrun artificiu invers de calcul si la pct.A 5 apare pensia neta in cuantum de 2435 lei egala cu media soldelor lunare nete (2483 lei-48 lei impozit =2435 lei ).
Dar SOSP de 20% este adaugat numai la obtinerea pensiei brute/nete cf.Legii nr.223/2015 dar fara influenta pentru cuantumul pensiei nete obtinut conform limitarilor din OuG.59/2017..!

Dan spunea...

Alta magarie si discriminare crasa din legea 223 e diferentierea dintre activi
si rezerviști cu aceeași vechime ( si aceeasi grupa CS) ca militari. Exemplu : militarii activi cu 24 de ani vechime ca militari pot cere pensionarea la 48 de ani daca
nu mai rezista in sistem. Rezervistii cu aceeasi vechime (tot 24 de ani ca militari ) si aceleasi grupe CS pot cere pensie militara doar la varsta de 60 de ani.Pana atunci (cand fac 60 de ani) rezervistii fara venit infometati si majoritatea copti de boli datorita vietii chinuite ca militar mor si umplu cimitirele fara sa apuce nici o zi de pensie militara desi au cotizat o viata chiar si la la pensia suplimentara. Genocid organizat de toate guvernele.Chirica Doru.

hankook spunea...

@ Leon
Se impoziteaza sigur si "alea" dupa 15.09.2017 ....pensia bruta este media soldelor nete a cel or 6 luni consecutive alese...am vazut un astfel de cupon si chiar vorbeam cu posesorul de dubla impozitare....de altfel ar fi o fractura de logica sa nu se impoziteze , pentru ca legea spune ce pensii ( ca valoare ma refer) se impoziteaza ! Daca nu ar fi existat aceasta ordonanta (59/2017) , respectivul ar fi avut pensia mai mare cu 1200 lei.

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Suma evidențiată ca impozit pe noile decizii de pensie, peste pensia neta, se reține că impozit din noua pensie brută, deși militarul a plătit impozit pe baza de calcul.
Sintagma "pensia militară calculată potrivit Legii 223/2015" include și pensia calculată potrivit OUG 59/2017 art. VII și OUG Nr. 114/2018. Dispozițiile acestor ordonanțe sunt părți integrate L 223.
Așa că, sporul pentru OMM/SOPS nu este calculat potrivit L 223, Casa introducându-l abuziv în cuantumul net calculat potrivit art. 60.
Sporul trebuie adăugat la cuantumul net stabilit potrivit art. 60.

Patrascioiu spunea...

Sa nu-mi interpretati gresit.Felicitari caporalului.Sa aiba parte de pensie.Cu ceva timp in urma un plt.adj. parasutist pensionat dupa 2000 mi se plangea ca are pensie mai mica decat un caporal.N-am crezut.Acum sunt convins.Am vecin un colonel.A venit cu decizia lui de recalculare emisa in octombrie 2016 si am comparat-o cu cea a caporalului.Colonel,cu vechime efectiva 32 ani,vechime cumulata 43 ani,Total drepturi de pensie,2950 lei.Nu am ce sa-i fac colonelului..Asa-i trebuie daca nu a invatat carte.
Sa de-a Dumnezeu cel sfant sa nu vrem noi sange nu pamant.

Leon spunea...

@Patrascioiu, vecinul colonel cu 43 de ani vechime cumulata mai mult ca sigur are in plata cuantumul cel mai avantajos, probabil peste 4000 de lei..!
In urma acordarii SOSP, Casele de Pensii Sectoriale au inceput sa trimita in teritoriu Decizii de revizuire prin care de la 1 decembrie 2018 cresc pensiile brute cu 10, 15, 20% sau numai diferentele pana la aceste procente, si pentru cei iesiti la pensie pana la data de 15.09.2017 cresc si pensiile nete, iar pentru cei iesiti la pensie dupa aceasta data, cuantumul pensiei nete ramane la fel..! O fi bine domnule ministru Gabriel LES ?? O fi corect domnule General Nicolae CIUCA ??

Cristian Dumitru spunea...

Va salut, stie cineva daca s a gastigat in instanta vreun proces avand ca obiect adaugarea omm la pensia neta si nu cum se face acum?
Stie cineva , detaliat nr de dos privind calcularaea salariului tinandu se cont de salariu minim pe economie? Este vreo hot def?

Huhu Rezea spunea...

@Cristian
Cu sporurile acordate la solde în ultimii ani, pensionarii de după sept 2017 au primit pensii atât de mari încât neacordarea sporului SOPS ă devenit o bagatelă Pe blog nu s-a plâns nimeni ca nu primeste SOPS.Nici nu cred ca au contestat deciziile din acest motiv.

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Despre ce decizii de revizuire vorbești?

kostas spunea...

Poti sa ai OMM 100% ca nu te ajuta cu nimic, fiindca ti-l calculeaza la pensia bruta, care apoi, pensia bruta, cu OMM cu tot si pensia suplimentara ti-o plafoneaza la media salariilor nete. Asa ca ei se justifica ca se calculeaza, ca iti da si OMM si pensia suplimentara, dar la brut, dar de fapt nu le iei pentru ca ei iti da pensia neta, egala cu media salariilor nete calculata pentru cele 6 luni alese. O inginerie financiara, in sensul ca au mentinut modul de calcul al pensiei, dar oricat brut ti-ar iesi, tot ti-o plafoneaza.

Patrascioiu spunea...

@Leon,colonelul la care te referi danseaza pe sarma.Ai ideie ce inseamna sa dansezi pe sarma?Daca unii care sunt sau care vin la putere din motive de ei stiute zic "pana aici" adio cuantumul cel mai avantajos.Nu mai scoate tu in fata ceeace nu e sigur.
In plus statul este unul de tip comunist.La vedere propavaduieste dreptul de proprietate dar in fapt nationalizeaza contributia la pensia suplimentara.Poate gasesti raspuns si la intrebarea daca mai are rost sa muncesti ca angajat dupa pensionare cu acte in regula sau la negru?

Leon spunea...

@Huhu Rezea, ma refer la art.65 din Legea 223/2015, care spune ca se emit decizii de revizuire in urma depunerii unor documente ulterioare stabilirii pensiei!
Si acordarea Ordinului SOSP cred ca presupune o Decizie de revizuire a pensiei..!

Leon spunea...

@Patrascioiu, dupa obtinerea unei pensii de serviciu, un pensionar poate sa se angajeje cu contract individual de munca si la implinirea varstei de 65 de ani isi deschide un drept de pensie la Casa teritoriala de pensii..!
PS.Ma numar si eu printre cei care beneficiaza de cuantumul mai avantajos al pensiei militare !

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
vasile iosif spunea...

Dle H,
Aveti vreo explicatie privind faptul ca elemente ca pensia suplimentara, pensia civila pentru stsgiul civil adaugat, conditiile de munca, OMM, care nu au facut parte niciodata din solda lunara bruta la functia de baza cu cele 16 limitari, asa cum este definita baza de calcul in art.28 modificat, avand izvoare de drept diferite de Legea nr.223/2015, sunt introduse fortat in baza de calcul limitata la 85% ?
Au fost acestea elemente ale soldei lunare brute vreodata?
Nu este clar ca ele trebuie SA SE ADAUGE la pensia militara calculata si limitata la 85% din baza de calcul definita in art.28 modificat?
Daca Curtea Constitutionala a Romaniei va intelege aceasta inselatorie legislativa este imposibil sa nu dea un verdict de admitere a exceptiilor de neconstitutionalitate....Cel putin asa ar fi normal.
Va fi un spectacol mare pe 22 ianuarie la sediul CCR.
Cu stima,

Huhu Rezea spunea...

@iosif
Ești îngăduitor.
Plafonul de 85% din baza de calcul prevăzut de art. 30 al L 223 este mai favorabil față de plafonul dat de media soldelor nete din OUG 59/2017.
Nu putem să judecăm noi in locul celor care consideră că primesc pensii suficient de bune,și fără acele elemente de calcul astfel încât nu le contestă și nici nu se plâng.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu simt ca s-a pierdut controlul asupra acestei tari complect! Tara nu este guvernata, e vraiste peste tot si toti isi fac de cap! Nu disperati, totusi... Vor veni oameni cu mult mai capabili intr-o zi si ii vor trage la raspundere pe toti, care acum in institutiile militare isi fac de cap si abuzeaza cum le vor muschii! Nimic nu va ramane neplatit pe lumea asta! Daca guvernantii sunt haotici, ei trebuie sa lucreze pe legi si regulamente, inclusv pe Constitutie, nu pe simpatii, pe generatii cu discriminari intre ele, pe secretizari, pe denaturari si barbi, pentru ca la urma urmelor fraudele la stat vor fi platite, o data si o data! Sa nu-si faca iluzii cei de la Ministerul Apararii, de la Casa Sectoriala sau de la Comisia de Contestatii ca vor scapa neobservati, pentru ca cineva acum vegheaza si contorizeaza tot ce fac ei, si vor plati cu varf si indesat tot ce abuzeaza acum cu represiuni nedrepte la adresa celor care astazi plang pe drumuri sau prin tribunale! Fie roata si patrata, se intoarce ea o data... Aha...Sa nu uit: Cei care vor castiga procesele in instante, dupa finalizarea totala, au dreptul sa ceara, conform legilor, despagubiri morale si materiale pentru suferintele indurate! Nu de la stat, ci de la cei care au abuzat! Chiar din averile, casele si buzunarele lor! Nu-i asa, Dle Huhu Rezea si Leonard?

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Se înțelegea că ar fi primit revizuire cei cărora li s-a evaporat sporul pentru SOPS.
Ce revizuire să mă mai primească soldații și gradații profesioniști pensionari după 15 sept 2017' dacă pentru ei însemnul onorific a devenit onorific.
Vor primii decizii de revizuire doar sgv-știi pensionați înainte de 15 sept 2017 și au fost decorați conform recentei legi

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
În lupta pt drepturile cuvenite îmi voi lua cel mai bun avocat din EU, pe domnul Bernd Fabritius, prieten cu România și Grevistul Nr. 1 al țării! Și ăsta, tot din Avrig!?
Oare cine l-a pus sa latre guițând?

iceparu spunea...

A inceput asaltul impotriva pensiilor militare.Daca le reuseste,spre bucuria prostului crescator de capre si a pcc frecator de menta prin MApN,adio pensie de 8000 lei la Caracal.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Una noua ..prrrroaspata si calda..! (asi putea zice ca-i chiar din calculatorul central al guleratilor de la MApN)
In noua lege a pensiilor militare de baza va fii...va fii...numarul de boraci pe care i-ai crescut si care lucreaza in ..Romanica..
Deci are cine sa-ti finanteze pensia ..primesti pensie ..Nu ..nu...de la 2 boraci in sus ..ai procent de 100% +
Imi pare o chestie corecta ..!

CEZAR spunea...

@/Patras COIU
Este ca I"Teparu asta ii un cioflingar fara pereche ..?? Auzi pensie de 8000 lei!!!
Ai copil care lucreaza bai 10-12 ore pe zi la privat ? Cat primeste ??
Sti ca 8000 si ceva de lei este egal cu 2000 de euro??
Vrei tu pensie de 2000 euro pe luna ...metilicul te-a aranjat iremediabil

CEZAR spunea...

PS
Regret era sa uit !
OPREA s-a inscris in partiduletul lu pisicu lu basexu !
Sa-i uram succesuri nemasurate ..mai ales ca niste beliti fost basisti de frunte asteapta de la el sa-i faca ceea ce au fost si mai mult decat atatica ...!!

Iulian Mareș spunea...

Nu știam că 8000 lei = 2000€! F.Bun cursul sau greșită împărțirea!?
Dar de ce ar fi mare o pensie sau un salariu de 8000 lei?
Nu înțeleg de ce, mai ales când privim la alții, tot din ROU?
Trebuie sa ne concentram pe in sus nu pe în jos...
Daca ai filozofie de perdant....așa rămâi!

radu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
valica spunea...

Eliminarea actualizării pensiilor militare conf OUG urilor 59/2015 plus 114/2018 este definitivă.
Cea din L 153/2017 era temporară. Temporară…. și a fost considerată neconstituțională, fiind eliminată în Camera Deputaților.
Cu atât mai mult este neconstituțională eliminarea definitivă.

CEZAR spunea...

@/m-Al
"Sti ca 8000 si ceva de lei, este egal cu 2000 de euro??"
Ca sa fie clara treaba cu ..cursul..!
**
Nici ca ma asteptam la altceva de la tine!
Atentie ca mai incercara si cu L-223 - sa fie tot ...in sus !
Si a iesit -in sus_ dar ca morcovul...
2000 Euro - ii salariu chiar mare in Ro! Si rar...! Vrei,pune osul la munca..
Ca pensie ii o blasfemie...mai ales fara contributivitate !
Apropo
Cu boracii cum stai ..??
Pe vremea lu NeaNic.se platea pip(portul ilegal de ..p)L-ai platit ? Inclin sa cred ca Da...
De ce nu ar fi valabila si reciproca..
Pensie canci..daca ai investit in ..case si cariera mareata ..
Daca freaca menta prin Haustria sau UK ..iarasi nu se pune...sa dai inapoi ce a cheltuit statul cu ei...!!

Iulian Mareș spunea...

Că să afli la bătrânețe....4,5 X 2000 = 9 mii! 1000 lei sunt bani destui...
Copii am, dar nu lucrează la vama...
Nu sunt așa bani multi cei 2000 de care te cramponezi. Se pot face muncind de la domiciliu...
Vezi că începe o campanie electorală ... și poți aranja cu Robu, numai dacă nu este in Singapore, pe banii voștri, firește!
Acum tu nu îți pune țintă 2000€, căci se supără GP_istul nemilitar!

iceparu spunea...

Cezarica ,iti patineaza musca pe creier sau ai baut dupa PCC?Daca un caporal ridica lunar 2700 lei dece un colonel nu poate triplu?

Patrascioiu spunea...

@Domnule Cezar,da am copil care a lucrat la privat.In leii nostri in jur de 25000.Program de 8 ore ,ceva mai lung in prima luna a anului.Bonusuri.Control medical gratuit,Vizita la dentist,masaj etc .Acum angajat la un guvern.Cam tot pe acolo dar cu un program mai relaxat.

Iulian Mareș spunea...

Radu,
Dan a dat o lecție unor primitivi și troli! Ciudat că ziarul Adevărul a devenit o fițuica pt situații speciale de mers la WC!
Îmi pare rău să spun că unii se regăsesc și pe aici..., singur îi vei descoperi kiar dacă și-au luat vacanta o săptămână sau și-au skimbat numele!
Îi recunoști după cum se ascund sub pseudonime ...

radu spunea...

Felicitari antipostacului Mihalcea Dan pentru implicarea pe site-ul adevarul, la atacurile indreptate impotriva pensionarilor militari.

https://adevarul.ro/economie/bani/oficial-cresc-pensiile-militare-nivel-vor-ajunge-2019-document-1_5c276d50df52022f75074997/index.html

radu spunea...

Iulian Mares, dar pare tot mai clar ca #postacul nu este "un lup singuratic"

Iulian Mareș spunea...

Radu,
Afirmativ!

Ice,
El, "C" are f multa minte (cred că știi... creierul este un fel de grasine), dar f puțină este sănătoasă! Maximum 2%!
În mintea lui toți au făcut U. de Vest sau cursuri pt agent vamal...
De aia se și mira ca proasta pe pod când nu-și vede kiloti în apă!
Ori, el vrea egalitate cu ceilalți, când nu a rezistat tentației și a pus boticul la o sacosica cu bani! Acum, egalitate, fraternitate sau ești nasol!
Carte ioc, doar mârhaie și iar mârhaie....ca Moș Teacă!

Iulian Mareș spunea...

Poate provoci tu pe cineva...și îți revii, la UPU! 😂
Când nu înțelegi, te bagi singur in seamă....
Poate ar fi mai bine sa bagi in tămâiat la locul de odihnă Cărămidari +++ ....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, lasa ca alianta cu Ponta a UNPR nu-i rea deloc! Ponta este serios si se tine de cuvant, sa fim acum sinceri. Amandoi pot pune pe picioare o alianta fara scandaluri si maimutareli, si amandoi vor binele romanilor. Ponta are un electorat stabil, amandoi fiind de stanga. Ei pot si, la o adica daca nu inrunesc majoritatea, o balama infricosatoare, ca Gabita nu e prost deloc si stie sa faca aliante pe profitul tuturor! Nu degeaba mi-a promis solemn ca nu exista alta varianta sa nu ne poata ajuta si si-a dat cuvantul de onoare ca vom primi toate drepturile, si chiar in plus! Pe noi sa ne intereseze nu politica, ci care sunt avantajele noastre din politica, pentru ca daca criticam tot ce ne iese in cale si toti sunt rai, o luam in mana de Malineanu! Vreti un Gropan cu o hauta de oportunisti si arivisti sa ne ajute, oriGeneralul penal c barbison, care a primit 3,5 ani cu suspendare ca e mafiot, sau Ontanu care se sterge la dos cu noi de atatia ani, un mafiot sadea, dar si altii care acum lancezesc in Parlament, fara sa miste un deget pentru Armata? Gabita a dat, dar a fost si sabotat la 263/2010, 223/2015, ori 182/2010 si acum vedeti toti cum se fac sabotajele pe secretizari si alte manareli penale! Nu noi nu suntem politicieni, ASTA SA INTELEGEM, NOI SUNTEM PROFITORII DUPA URMA LOR, SI DACA SUNTEM DESTEPTI NE ALEGEM CU CARNEA, NU NU OSUL GOL! Nu uitati de vorbele ca rau cu rau, dar mai rau e fara rau sau pune-te frate cu dracul pana treci puntea, desi cei doi sunt binefacatorii nostrii, iar opozitia este un drac de pe comoara!Sa stam stramb si sa judecam drept, fratilor, caci este si ultima sansa a ietiinoastre, suntem batrani si timpul nu mai are rabdare cu noi. PSD nu-l critic, are deja criticii consacrati, dar ca sa ne tradeze in asemenea hal, dupa ce ne-a promis marea cu sarea, si nu se mai uita deloc la noi, dar ca ne saboteza ca dreapta politica, deja i-au fugit sustinatorii! Si-au facut-o cu mana lor, nu noi! Chiar ca au ajuns deja ca niste macelari dusmanosi cu Armata, care permanent ne indeasa cu blocari si tot felul de sabotaje, fara sa le fi facut nimic rau, ci doar i-am sustinut si i-am votat cu buna credinta. Pe Gabriel Oprea nu vi-l recomand, pentru ca singuri va veti duce sa-l urmati, stiind ca doar domnia sa mai poate sa ne ajute, iar cu Ponta langa el putem sa zicem ca l-am apucat pe Dumnezeu de picior! Pe cuvantul meu! Stanga tot stanga va ramane si va face dreptatea, ca dreapta deja este un munte de tradare, prostie si niciodata nu va da 1 leu, mai ales ca ARMATA PENTRU EI ESTE O MARE PIEDICA IN CALE! Basescu a demonstrat-o!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Dar bine-ti mai sade propagandist!
Domnule, toti promit, ce-i drept unii prin interpusi-cum este cazul de fata, insa pana la fapta mai este drum!
Ce-i drept ca Ponta a indreptat cate ceva din nelegiuirile betivului national!
Pe min m-ai convins. Ce functie imi da si unde trimit contul IBAN? Este mai bine sa deskid mai multe conturi! Nu primesc bani cash! Sa nu uit, diurne-la nevoie, masina (SUV metalizat-prefer albastru de egipt sau negru, cu geamuri fumurii din fabrica + sofer + bonuri carburant) si keltuielile aferente deskiderii unui birou cu toata birotica necesara! Secretara-asistenta inclusa!
Tu te-ai mutat in cartierul Cotroceni, pe langa el? Ai reperat si vila lui Vadim? Din activitati specifice si Ponta ma stie asa ca sa nu se joace cu oferta! Bacsisul ma dezonoreaza! Sa-mi fac si un PFA cu obiect vanzarea/amanetarea vs cumpararea de iluzii pentru pensionarii militari
incapacitati de catre politic?
Mai multe pe mail sau fata in fata!

PS-ne sunt necesare si niste statii de bruiaj comunicatii si anti localizare prin GPS, locale si din acelea mobile, la purtator! ...despre monitorizare discut numai cu el!

Gigi spunea...

I.Mares
Pentru unii,la prima vedere,pare ar fi cam exagerate aceste pretenții,dar nu sînt deloc ținând cont și de
valoare.De,obrazul subțire.....
Văd că,Corneliusson,și-a luat,într-adevăr rolul în serios!Pamfletul,arma lui de temut,la cam lăsat pe planul doi.
Este un lucru bun.Cu cât mai multe partide politice cu caracter naționalist,cu atât mai bine.Ar fi timpul să se meargă și cu fata spre popor,nu numai cu spatele.

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Afirmativ! Suntem sau nu europeni?
Dar, unitate în diversitate a fost principiul nu globalizarea!

Iulian Mareș spunea...

La multi ani fericiți, cu sănătate deplină tuturor Ionilor!
(pozitivi și/sau negativi)... :))...😂🤣

John spunea...

Începând cu 1 ianaurie 2019, cuantumul pensiilor militare de stat se indexează cu rata medie anuală a inflaţiei, respectiv 1,3%, anunţă ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş.
https://www.mediafax.ro/social/ministrul-apararii-incepand-cu-1-ianuarie-pensiile-militare-de-stat-se-indexeaza-cu-rata-medie-a-inflatiei-17812176

Unknown spunea...

Întrebare: Avocatul Poporului ce face? Doarme? Impozitarea dubla doar a militarilor oare nu este neconstituțională? ( nemaispunand de faptul că este discriminatorie față de celelalte categorii socio-profesionale)

Cristian Dumitru spunea...

Fratilor, stiti care sunt cei care se opun vehement modificarilor la modul de calcul al pensiilor ? Cei di directiile generale financiare ale mapn si mai si cei de la casele sectoriale de pensii. Acesti parveniti se opun, cei ce incerca sa lupte cu ei sunt cei de la sri.

Unknown spunea...

Scopul din păcate este sa primim cât mai puțin la pensie(nu contează OMM+contribuțiile și nici 1% pentru fiecare an rămas în activitate după 25 de ani totul se raportează la net.

ifrim spunea...

Iulica stii care e diferenta dintre ionii pozitivi si negativi?Ionii pozitivi fac cinste dau de baut ,Ionii negativi sunt zgarciti nu dau nimic! Cornelius.Pentru mine Ponta a dat reintregirea cu 241 si mi-a dat si din urma cei 500/luna pe care m,i a ferchezuit dementul chior,iar Gabita cat a fost carlanul in deplasare in 3 zile a trecut prin parlament 223 ceace altii s-au prefacut ca lucreaza 5 ani.Fiecare partid se prezinta cu un program de guvernare ,dar nu orice balarie pe 3 foi ci model gen al PSD-ului beton cu toate" calcolele" iar pentr noi e simplu citim capitolul Aparare Ordine Publica sectiunea rezervisti si alea jacta est!

Iulian Mareș spunea...

Ifrim,
Am reținut...😂

Huhu Rezea spunea...

Cum se indexează pensia netă a a caporalului în anii 2019 şi 2020, cănd indicii de inflaţie sunt 1,3% şi 3,5%.

In anul 2019
1898 + 1,3% = 1898 + 24,67 = 1923 lei, prin intregire
Plafonul mediei soldelor nete indexată cu 1.3% este tot 1923 lei.

In anul 2020
1923 + 3,5% = 1990 lei
Plafonul indexărilor succesive pe anii 2019 şi 2020
1898 + 4,8% = 1989 lei.
Pensia netă în plată de la 01 01 2020 este de 1989 lei cu un leu mai mică decât pensia netă indexată.

Viorel spunea...

Chiar dacă voi fi criticat, felicitările nu trebuie să le primească domnul Cap. (r.) Breazu ci domnul Gl. Oprea care le-a dat posibilitatea foștilor M.A.C., viitori S.G.V.-iști, acum S.G.P-iști să nu iasă din sistem la vârsta de 40 de ani cu mâinile în buzunare (goale) fluierând a pagubă, căutându-și un ala loc de muncă ci a inițiat un proiect de lege prin care le-a dat posibilitatea să rămână în sistem până la 45 de ani apoi până la vârsta de pensionare conform Legii nr. 223/2015. Deci comparativ cu domnul ministru Ciucă (,) care a semnat și ștampilat un Plan care a expirat pe 30.06.2020, domnul Gl. Oprea a făcut ceva „Pentru interesul național”.