Un produs Blogger.

marți, martie 05, 2019

Comandant doctor în fizică Dan Băzăvan, cu ce ocazie a ţinut domnul general Gropan acest discurs?

131 comments
Se văd muntii în această dimineață de  06 martie 2019

Am preluat acest video de pe contul dvs fb.


Am subliniat de atâtea ori pe acest blog că asociaţiile rezerviştilor îşi irosesc de multe ori forţele în contestarea unor probleme de drept pe care Curtea Constituţională le-a soluţionat prin multiple decizii şi care, oricum, sunt apanajul specialiştilor în dreptul constituţional.
CCR a respins toate excepţiile extrinseci de neconstituţionalitate referitoare la ordonanţele de urgenţă  57/2015 şi 59/2017, ridicate pe motivul că guvernul nu ar avea dreptul să legifereze în domeniul legilor organice.
Domnule Gropan, ordonanţele de urgenţă sunt tot legi, dacă sunt emise de guvern în condiţiile art. 115 alin(4) şi următoarele din Constituţie.
Intr-adevăr, Guvernul nu poate legifera prin ordonanţe simple în domeniul legilor organice, dar ordonanţele de urgenţă nu sunt ordonanţe simple.
Singurele domenii în care nu se poate legifera prin ordonanţe de urgenţă sunt cele enumerate explicit în alin.(6) al art. 115 din Constituţie.
In rest, tot respectul pentru cei care se zbat pentru abrogarea dispoziţiilor de ordonanţe prin care s-au îngheţat pensiile militare.
Abrogarea acelor dispoziţii este o problemă de voinţă politică, nu una de constituţionalitate.
Ar fi o mare victorie, în sensul înlăturării discriminărilor între militarii rezervişti, dacă obţinem reintroducerea în Legea 223/2015 a art. 60, forma adoptată în anul 2015, astfel încât pensiile militare să fie actualizate cu majorările prevăzute de Legea 153/2017 pentru soldele de funcţie.

131 de comentarii:

Leon spunea...

Cred ca dul General Gropan a vorbit celor 50 de militari rezervisti dupa ,,vizita,, la sediile celor doua partide ale coalitiei de guvernare din Bucuresti..!

Liviu PO spunea...

Un mare presedinte american isi indemna concetatenii sa se intrebe in primul rand ce fac ei pentru tara si nu ce face tara pentru ei.
Prin urmare, intrebarea legitima pe care ne-o putem adresa noua insine , noi miltarii in rezerva si retragere este nu ce-am facut pentru tara, pentru ca toti ne-am facut datoria fata de tara si a ramas ceva in urma noastra...ci ce nu am facut si unde am gresit si daca am gresit ce poate fi indreptat si daca se mai poate indrepta ceva.
Pe la 17 ani eram la mare cu un grup de prieteni fete si baieti.Unul dintre noi facea pe salvamarul si a umplut barca cu noi,o barca mare de vreo 6 metri lungime si ne-am plimbat pe mare.La intoarcere a pus barca paralel cu valurile si a innecat-o aproape de tarm.Ce mai vai de capul nostru...
Nu cumva cineva a pus tara paralela cu valurile? Cine a avut forta sa-i ajute? Asta-i intrebarea.Cine va putea sa raspunda sau cine are curajul sa o faca va fi nu politician ci mantuitor de neam.Dar stiti toti ce au patit mantuitorii de neam...

reddog spunea...

Comandantul doctor in fizica este un adevarat spectacol. 😁

Este polivalent si multilateral dezvoltat:militar, doctor, muzicant si probabil multe altele.
Deci se pricepe la toate. 😁
A participat la concursuri in diverse domenii.
La Politia Locala a picat cu nota 1 dar e perseverent. 😁😂
Practic vrea un ciolan pe undeva indiferent de domeniu. 😁
Daca nu castiga un concurs zice ca e discriminat. 😁
Nu e dezarmat nici ca a pierdut multe procese in instanta.
Pana la urma ii vor da un ciolan pe undeva sa scape de gura lui. 😁😂

Dan B. spunea...

Personal, apreciez că intervențiile dlui Bazavan au creat disensiuni în grup, deși nimeni nu-i ceruse părerea, ieșise din neant cu un comentariu nesăbuit.
Eu cred că, la atâtea specializări, de regulă, niciuna nu-i prestată cu competențe ridicate.
Apreciez doar spiritul combativ al acestui domn, însă nivelul individual al demersului său, atâta timp cât nu se face util și colegilor, este unul egoist.n
Cert este că majoritatea colegilor au picat, nejustificat, în admirația lui, după o înșiruire de calități și funcții în sistemul militar (a omis una civilă, dintre preocupări, instrumentist).
Dacă aș fi putut, l-aș fi recomandat pentru sanctificare!
Amice Bazavan, ori te „ascunzi”, ori te faci util colegilor!

Cezar spunea...

Red
Este vorba de multidoftoroi nostru....adică MAC...militar angajat pe bază de contract?
Mai da detalii....🤣😂🤣😂😎

Patrascioiu spunea...

Draghici poate nu știi.Pe timpul lui Dej cei care erau fii ai membrilor PNL,PNT și Garda de fie făceau armata în detașamente de munca.După 1990 aceștia primesc un supliment la pensie. Începand cu 1980 exista în MAPN Direcția lucrări în economia națională. O Perioada de timp șef al acestei direcții a fost tatăl lui Gioana.Nu intru în amănunte dar militarii în termen recrutați pt. DLEN erau preponderent cu antecedente penale.Aceștia făceau inițial 4 luni instrucție după care plecau la mina,irigatii,construcții, canal etc.Nu am lucrat în DLEN dar am verificat pe timpul cât stăteau în UM pregătirea de lupta a acestora.
La Casa Poporului era alt procedeu.CMJ primea ordin sa concentrez rezerviști pe meserii care musai trebuia sa fie membri de partid.Începând cu 1987 copii care nu reusau la facultati nu primeau loc de munca daca nu mergeau la mina 6 luni.La diverse.Un of. era propozabil pt. funcția de loctiitor cdt.D.Când iau făcut lucrarea de cadre au descoperit ca socrul făcuse politica la vârf dar nu comunista.Și uite așa of. a ajuns sef de stat major al unui batalion irigatii.Și mai rău. T3 cunoaște aventura unui pilot de la Bobocu care avea frate ramaș în RFG drept pt care a ajuns in rezerva.Altul ,of.2 la loctiitorul pt. servicii a ajuns in rezerva pt. ca socrul a cerut azil politic in RFG.Altul care a fost crescut la casa de copii a avut de suferit fiindca i s-a descoperit ca avea un frate intr-o armata straina.În 1986 generali puși pe făraș pt ca aveau studii în URSS.Culmea ironiei.Fratele șefului Secției personal rămâne în RFG și cere azil politic.Nu cunosc caz de angajat civil.

Dan B. spunea...

@Huhu:

Cred că intrebarea dtale este aiurită, atâta timp cât, pe toate canalele de comunicare și in toate asociațiile de rezerviști s-aprecizat că la 05.03 09.00-12.00 are loc pichetarea sediilor PSD și ALDE in semn de protest față de samavolniciile politicienilor, care au promovat OUG 57/2015, Legea 153/2017, OUG 59/2017, OUG 114/2018, ș.a.
Actiunea s-a desfășurat in marile municipii, organizator fiind FSAM, din care fac parte ANCMRR, LADPM, ARPIA, LIGA AERIANĂ, etc

Huhu Rezea spunea...

"Dan Buz
Scuză-mi ignoranţa, dar, în această lună. monitorind comentariile pe acest blog, accesat de aproape 35 000 de utilizatori, majoritatea rezervişti, nu am văzut altă informaţie despre pichetările de la sediile unor partide, decât cea amintită fugitiv de d-ta, la care eu ţi-am răspuns că în contextul politic actual este un demers inutil, conducerea PSD asumându-şi riscul electoral pentru îngheţarea pensiilor militare.
Asta ca să vedeţi cum stăm cu comunicarea despre acţiunile asociaţiilor de rezervişti.

Militar de la 14 ani spunea...

Stau și mă întreb ce au făcut toți generalii ăștia când erau activi? De ce nu au subliniat rolul armatei atunci când aveau frâiele SMAp sau categoriilor de forțe? Cât de slabi au putut fi? Cred că ce se întâmplă armatei, implicit pensionarilor militari, este rezultatul eșecului acestor oameni care au condus armata.
Este foarte greu să repari acum ceea ce s-a stricat în ultimii 10-15 ani, practic de când s-a început decredibilizarea armatei (în special în timpul regimului Băsescu).
Uitați-vă la referentul ăsta de la achiziții. A ajuns ministrul apărării. Când se făcea armata, el a fentat-o. Când este în armată, o fentează, ignorând onorul militarilor întorși acasă dintr-o zonă de război.
Și îmi mai aduc aminte de un ciorchine de generali cu Badalan in frunte care se ingramadeau să-i pupe mâinile Elenei Udrea.
Păi ce rezultate să ai la capitolul drepturile militarilor?
Ce e de făcut? Pentru cei pensionați să fie sănătoși și să se bucure de câte un os aruncat când sunt alegerile, dar pentru cei în activitate să înceapă cu adevărat un asalt pentru a construi un statut al militarilor cu drepturi și obligații care nu pot fi puse la îndoială vreodată de vreun Brailoiu, Câțu, Tudose, LOV etc. E greu, e târziu dar nu imposibil.

dbazavan spunea...

Eu știu ce am făcut și ce am de făcut. Se impun mai multe întrebări. 1. Reddog de ce nu îți dai numele de te ascunzi după un avatar? 2. Cred că ai uitat să citești dosarul 10254/3/2017 de la cab in care am decizie definitivă în 18.12.2018 (deci am învins deja sistemul) , dar 14824/3/2016 de la ICCJ în care am casat sentința cab? 3. In afara de faptul că tu, cu Cezar și cu Dan stați și mâncați de kurbun prost că mine, că analizați activitatea mea denotă că nu aveți ce face pe de o parte și dați în unul care macar a avut curajul sa se pună cu sistemul. ba , voi ce ați făcut toată viața în afara de a miștocari pe unul și pe altul? Ați avut curajul sa vă luați cu unul mai mare că voi? Nu. De ce? Pt. Că sunteți niște neica nimeni. Și da am participat la diferite concursuri și problema e pusă prost. 1. Pt. Că habar nu ai reddog ce e ăla un concurs, probabil tot ți-a fost oferit, 2 nu vreau ciolane (chiar daca as vrea nu va fute grija pe voi), 3. In sistemul PCR cu telefoane de la partid luați mă voi mai mult. Eu macar sunt consolat că am și o hotărâre a cncd care a demonstrat că MApN m-a discriminat și a sancționat MApN pt. discriminare. Și dacă nu o să mă mai pot ridica mâine din pat și pe această planetă vor fi oameni că voi 3 nu o sa va cer ajutorul și, ferească Dumnezeu să aveți vreodată nevoie de ajutor și să nu aveți de la cine să-l primiti. Bai băieți eu cred că pe lângă accidentul de la Cernobîl voi sunteți de fapt un accident al naturii, natura s-a jucat cu ADN-ul vostru încât nu numai că v-ați pierdut identitatea (și probabil nici cu buletinul in mana nu mai știți cum va cheamă) dar sunteți aburiți rău, de la iarba de la drojdie nici nu mă interesează. Dar acum știu că rezultatele mele au deranjat și deranjează foarte mult și singura voastră inteligenta este sa vă bateți joc de unul. Ferească Dumnezeu să ajungeți în atare situații. Cezar nu ai înțeles nimic. Eu nu am tăcut la cererea ta, dar tu in cretinizarea ta ai citit vreo câteva site-uri despre fizica ceea ce demonstrează că te-am făcut. Ai făcut ceea ce am vrut. Asta e o lecție de manipulare. Așa fac și politicienii cu noi. întins o mana și ne dau in gura, la propriu. Reddog așa ai auzit despre mine și crede-mă că mi-am atins scopul. Vei vorbi mult despre mine (așa cum fac jumate din comandanții din armata română), iar tu Dan cu siguranță vei fi în sală de judecată când voi pleda pe 26.03.2019 în dosarul contra MApN. O să ai ce să-i povestești celui de pe Bega, că oricum se pare că e pe pandora.seara buna băieți. Mă bucur că v-am atras atenția. Poate pe viitor o sa fiți mai puțin nesimțiți și o să încercați să vă folosiți cei doi neuroni pe care îi mai aveți constructiv. Poate citiți și Constituția, macar așa din curiozitate că să vedeți că ani la rând vi s-au încălcat peste 25 de drepturi constituționale

dbazavan spunea...

https://bazavandanphdeng.blogspot.com/2018/12/plangere-prealabila-guvern-romaniei-oug.html?m=1
Pt. Cei 3 toxici: dan, reddog și cezar. Nu sunteți nici la genunchiul broaștei pt. Mine. Sunteți praf.

Iulian Mareș spunea...

Eu nu prea înțeleg ce aveți cu omul asta?
El a fost lovit de multi și acum încearcă să-și caute dreptatea singur!
Ba că nu a luat un examen pt șef birou in pol comunitară, ba că îi place muzica?
Parcă am fi in piața la bârfă...
Și-a construit o cariera militară, așa cum a putut, trecând prin toate corpurile militare: FB! Că a fost mai "colțos" la nedreptăți:FB!
Că s-a judecat cu mulți, este propria lui alegere și s-a descurcat cum a putut!
Dar, să te legi de faptul că a studiat fizica aprofundat, finalizând cu un doctorat în fizică, ei aici mi se pare că unii depășiți linia roșie! Și că să nu mai bârfiți și soția este dr in fizică!
Acum, când, cum a învățat este problema lui și uite că a dat clasa tuturor!
Și nu i-a fost ușor, sunt sigur!
Că dovada ei lucrează acum in cadrul scolii doctorale din cadrul UMF, prin examen!
Nu înțeleg de ce se încearcă a-i fi micșorate meritele, scuzați expresia și de către un paznic de pușcăriași!
Rușinos!
Ai citit și înțeles ceva din comunicările științifice publicate, cățelușule? Să fim corecți că habar nu ai de fizica de liceu, dar sa mai și înțelegi o teoremă demonstrată pe 3-4 pagini de caiet studențesc?!
Lăsați omul în pace, căci el nu v-am luat din drepturi iar voi nu îi puteți face dreptate!
Incercati să fiți în locul lui, să ți se facă șicane și să nu ți se de-a drepturile financiare!

PS-ceea ce face Gropan îmi aduce aminte de discuțiile din Poiana lui Iocan! ... adică pe lângă drum sau pe drum, să nu fie drumul singur!

Iulian Mareș spunea...

14 ani,
Mureșan îi lingea mana doamnei cu care ea fura milioane!
Pt că el cum a ajuns Cdt UNAP?
Acum plimba un câine prin Ghencea și nu-l saluta nimeni!

Cezar spunea...

🤣😂🤣😂😜😜😜😜😎😎

Iulian Mareș spunea...

Erata: să nu ți se de-a drepturile financiare > să nu ți se dea drepturile financiare

Patrascioiu spunea...

MARES@Cu toate ca ne șicanam uite ca mă simt obligat sa te aprob.Avem și noi câțiva oameni cu coloana vertebrala și nu stim sa-i apreciem.

Iulian Mareș spunea...

Doar pt caini de caini!

Iata si note la examene adevarate....nu din alea, cum imbraci camasa sau de ce capat tii bastonul!
Cred ca nu au fost intrebari gen: Educatia fizica este o fizica educata?

https://www.luju.ro/institutii/csm/procuroare-de-nota-4-claudia-rosu-de-la-dna-sotia-procurorului-doru-tulus-nu-a-trecut-de-proba-scrisa-a-concursului-pentru-ocuparea-unui-post-de-inspector-la-inspectia-judiciara-rosu-a-luat-4-09-iar-dupa-contestatie-nota-i-a-crescut-la-4-25-colega-ei-din-

iceparu spunea...

Cineva vorbea de Eugen Badalan.Pentru cine nu la cunoscut.Baiat bun dar numai pt. el.La cat vin a carat de la Panciu incarci 2 cisterne din cele instalate pe vagoane CF.De dube incarcate cu galeuri nu mai amintesc.Condamnat pt afaceri cu suspendare.Ia prostit pe cei din Braila si uite asa a ajuns parlamentar PDL.A votat cu 2 maini reducerea soldelor cu 25%.Acum s-a dat la fund si face pe agricultorul ca proprietar a 10ha pamant prin jud. Braila .Cunosc istoria lui Eugen Badalan mult mai bine decat credeti.Un ofiter caruia Badalan ii datora mult privind cariera a fost tratat de Badalan cu "acum e vremea mea domnule colonel".Fiti fara grija.Badalan nu este unicat.Multi generali de carton carora mai nimeni nu le da "Buna ziua".Pacat ca putini sau foarte putini s-au ridicat la nivelul lui Ilie Marin .

Iulian Mareș spunea...

Si ca sa fiu si aplicat, pt cei care nu stiu inca, voi arata viziunea electorala programatica a partidului PLUS:
-.... un pas important al omenirii ar fi acela al renunțării la proprietatea privată, dar și la renunțarea la viața de cuplu, în favoarea traiului în grup. De asemenea, Oana Bogdan spune că ar trebui desființată agricultura și că nu ar mai domestici animalele pentru că doar așa, omul poate deveni mai bun.
Astia sunt comunistii de ieri sau neomarxistii de azi?

"Eu când v-am spus că viitorul este Cioloș, dumneavoastră nu și nu. Splendid proiect al partidului, de program electoral și de țară. Nu putem decât să considerăm că poate noi nu ne ridicăm acum la înălțimea gândirii sale. E o idee care a luat-o puțin înaintea timpului său, dar altminteri este perfectă așa. Asta este viziunea PLUS. Dar știți bine și viziunea consilierului președintelui USR: toată lumea la pușcărie prin ordonanță de urgență. Cumva poate că viziunile merg împreună. 40 de inși într-o celulă de 8 mp, asta înseamnă și renunțare la proprietate privată și trai în grup."

“Aveți dreptate, domnule Chirieac, nu ne ridicăm la nivelul doamnei sau la nivelul partidului'', a spus Alexandru Cumpănașu, aflat în platoul emisiunii.

"Este nivelul partidului. Sunteți puțin răutăcios. Lucrurile acestea se vor așeza în douăzeci de ani. În sfârșit avem un partid cu ”viziune” în România. Nu se gândește ce se întâmplă mâine sau anul viitor. Se gândește ce se va întâmpla peste douăzeci de ani. După această declarație, mă voi uita cu și mai multă atenție la partidul PLUS, mai ales că eu am fost toboșarul vremurilor noi, al venirii domnului Cioloș. Iată că sunt vremuri noi", a adăugat Chirieac, prezent prin legătură telefonică, după intervenția lui Alexandru Cumpănașu.

Iulian Mareș spunea...

Patrascioiu, noi ne sicanam cu gratie si dragoste! ...de tara si neam!

Dan B. spunea...

Dragi tembeli,
După ce ați picat în admirația unuia, a cărui intruziune în grup a fost de de natură a insulta, acum vreți a-l lua ca profesor? N-aveți decât, adoptați-l, dar, cu certitudine, îi lipsește modestia și bunul simț.
Așadar, eu cred că nu l-am jignit cu nimic pe „distinsul” domn, motiv pentru care invectivele lui nu-și au avut rostul in pagină și oriunde.
Dac-aș fi știut ce intenționează cu acest ultim comentariu al lui și i-aș fi recunoscut mecla ieri, la sediul ALDE, cred că l-aș fi gratulat în ochi cu o salivă consistentă, materie oricum superioară calitativ celei fecaloide din tărtăcuța sa.

Dan B. spunea...

@Huhu:

Nu-ți pot ierta ignoranța și, cu atât mai mult gândirea-ți toxică!
Așadar, nu pot fi de acord cu tine atâta timp cât critici inițiativele altora, ai căror beneficiari pot fi colegii nostri, în condițiile în care tu nu marșezi la vreuna mai de doamne-ajută, limitându-te la a le desconsidera pe ale altora, a da din gură (pardon, din tastatură!) și a proslăvi PSD-ul.
Chiar, ieri ai fost oripilat din cauza pichetării sediului PSD, formațiune politică culpabilizată pentru măcelărirea Legii 223/2015?

Iulian Mareș spunea...

In aceste zile ne plangem de slaba oferta de nationala privin conducatorii!
Asa o fi, dar eu vreau sa aduc in atentie un nume, putin vehiculat in media: CĂLIN GEORGESCU.
Curiozitatea va da raspunsuri clare, rasplatind efortul minimal de informare!

reddog spunea...

@dbazavan
Mai schimbam si noi niste opinii pe aici, uneori ne mai aprindem dar persinal nu am nimic de impartit cu dvs.
Cred totusi ca va iluzionati crezand ca jumatate din comandantii din armata nu mai pot dormi noaptea de grija dvs. 😁😂
Daca ai minime abilitati de navigare pe .net poti obtine multe informatii, nu trebuie sa fii mare expert si nici sa pierzi mult timp.
In rest fiecare cu ale lui, fiecare isi cinsuma energia si timpul cum crede de cuviinta. 😁
E bine ca sunteti perseverent chiar daca pierdeti procese: Orange, Sotiris Kindergarten, MaPN, Avocatul Poporului etc
Pare amuzant pentru ca poza de profil este atipica pentru un doctor in stiinte... 😁
Ma concursuri stati bine, incercati peste tot, inseamna ca aveti competente in multe domenii pentru ca aplicati pentru pozitii de consilier, expert, director executiv etc incepand cu Pol Locala, Departamentul pentru Dezvoltare Durabila etc

Succes! Probabil sunteti fascinat de Don Quijote. Tineti aproape de Dulcinea! 😁

Pe domnul colonel Mares nu ma pot supara indiferent ce ar spune.

La UMF-Scoala Doctorala a aplicat pentru un post de secretar, ca sa stim despre ce vorbim, unii ar putea crede ca Don Bazavan de la Bucuresti e pe punctul de a conduce doctorate pe acolo. 😁

Cezar spunea...

m-Ale
Multidoftoroiul stie ca tu ai 15.oo1leinoi ca pensie si ca mai vrei??

Iulian Mareș spunea...

In grobianismul lui, Banciu are pe final si dreptatea lui...... :))

„Nu îi dai flori colegei de serviciu că nu mai poți tu de dorul ei. Nu. Ca să îți meargă un pic mai bine, să ai un climat mai suportabil", a continuat Radu Banciu, adăugând ulterior: „Sunt niște minciuni ca toate clișeele cu bună dimineața, bună ziua, să aveți o zi bună. Care zi bună? Noi de 30 de ani, în România, nu am avut nicio zi cu adevărat bună. Dar ne dăm bună ziua unii la alții absolut de pomană în fiecare zi. Mai bine nu spui nimic".

dbazavan spunea...

Mulțumesc domnilor Mareș și Patrascioiu. Am fost aici întrebat ce am făcut pt. ceilalți. Ei bine eu știu ce am făcut și ce voi face. Sunt singur și fac ce pot. Am invocat mai multe excepții de neconstituționalitate în fața instanțelor judecătorești și unele au fost deja judecate la CCR altele urmând a primi termen (și înainte de un an așa cum am constatat în cele 22 de dosare pe OUG 59/2017 ). Am invocat excepții pe Legea 80/1995, Codul de procedură civilă, legea 153/2017, OUG 121/1998 mai multe excepții de nelegalitate a m. 30/2012, m 69/2015 și a h.g. 106/2011 urmând așa cum probabil și urmează altele ce sunt pe rolul acestor instante. In procesul ce-l voi deschide cu Guvernul voi invoca și excepții la OUG 114/2018, OUG. 90/2017, OUG 59/2017 și OUG 57/2015. Bine cei 3 critici vehemenți necalificați ai mei nici macar nu au habar cu ce se mănâncă. Unul din ei susținea că nu o sa de-a sistemul în judecată era parcă vorba despre plutitorul de pe Bega dar atunci întreb ce cauți mă nene pe acest blog daca nu contribuie la dezvoltarea ideilor privind îmbunătățirea calității militarilor fie ei în activitate sau în rezervă? Va doare capul daca gândiți. Dl. Mareș acum lucrez in privat (de frica interzicerii cumulului de pensie cu salariul).

Iulian Mareș spunea...

Red, scuza-ma, dar esti prost rau!
Pozitia de secretar in mediul universitar nu este idem cu cea de secretar al unui gimnaziu!
Du-te tata si fa scoli!...nu incerca sa fii ironic cu cine nu trebuie!
omul a plecat din sistem si trebuie sa munceasca ceva! Intelegi?
Sunt convins ca nu asa cum nu intelegi ca D=V X T! Dar daca viteza este accelerata tu iei aer fals!
Pe romaneste: vezi-ti de ale tale si nu confunda scoala profesionala cu cea doctorala!
Kiar nu ai jena?

dbazavan spunea...

Reddog exact cum spuneam citești prost. Cu Orange nu am avut niciodată proces. Nu până în prezent. Deci vezi de unde îți ei i formațiile. Cu MApN nu am terminat multe procese. Și mai urmează. Cu AVP am deschisă calea de atac. Nicio lupta nu se termina la prima bătălie. Dar văd că nici istorie nu cunoști și nicitactica de infanterie. Despre drept sau procese nici atât. Macar eu mă bat cu cei mari tu încerci cu mine sa nu direct cu sistem ceea ce se cheamă scoate tu castanele din foc că pe mine mă arde. Și nu știu de unde ai tras concluzia că am pierdut procese. Citește încă odată: ublicitate


Informaţii generale
Nr. unic (nr. format vechi) : 10254/3/2017 (1412/2018 )
Data inregistrarii 16.03.2018
Data ultimei modificari: 19.12.2018
Sectie: Secţia a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale
Materie: Litigii de muncă
Obiect: anulare act
Stadiu procesual: Apel

Părţi
Nume Calitate parte
BĂZĂVAN DAN Apelant
MANDEA COSTIN Intimat
IANCU CRISTINEL Intimat
DEDIU CONSTANTIN Intimat
U.M. 01308 BUCUREŞTI Intimat
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE Intimat

Şedinţe
18.12.2018
Ora estimata: 13:00
Complet: S7 C.12A AS-LM
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată, în sensul că, Admite în parte cererea de chemare în judecată şi obligă pârâţii Unitatea Militară 01308 Bucureşti şi Ministerul Apărării Naţionale să acorde către reclamant sumele compensatorii echivalente sporului de 15% pentru titlul ştiinţific de doctor pentru perioada 01.12.2016 – 01.07.2017 şi sumele cuvenite pentru titlul ştiinţific de doctor începând cu data de 01.07.2017 şi în continuare, sumă actualizată cu indicele de inflaţie şi dobânda legală la data plăţii. Păstrează în rest sentinţa apelată. Definitivă. Pronunţată potrivit art. 396 alin. 2 din codul de procedură civilă, azi 18.12.2018.
Document: Hotarâre 5861/2018 18.12.2018

Iulian Mareș spunea...

Zarcea,
si la ce-i ajuta?...dar tie?
...uite, ma faci sa-ti repet o dedidicatie, citand din mine:

"Constat că unii evoluează iar alții involuează!
Dar, ce-i mai ciudat este că unii nici nu pot involua, întrucât nu au din ce! Aici pare o tema filozofica, dar domnul Razec nu are nici măcar momentul T zero. Din ce sa involueze? Din haosul din capul lui?
Nici macar haos, că și asta are o definiție..."

dbazavan spunea...

Și cezar problema nu se pune că x sau y are 15000 de lei pensie. Pe asta au mers politicienii, dezbina și condu. Important este ce poți face tu (in afara de a te ocupa de ce are ăla sau celălalt o asemenea pensie) să obții o astfel de pensie. Și eu o sa am un asemenea venit cat de curând. Faptul că am câștigat procesul cu doctoratul mi-a săltat pensia cu vreo 800 de lei.deci hai sa vedem de ce capra vecinului e mai frumoasa (fara sa criticam aspectele) și să vedem ce putem face pentru capra noastră. Asta se cheamă construcție. trebuie sa recunosc că armata m-a în vârstă cate ceva și sincer o să folosesc la maxim ceea ce am învățat. Unul din lucrurile se cheamă strategie. In alta ordine de idei mergi la d.t. 2, la cli, in curtea lui Zeus și vezi ce se discuta pe la colturi despre un idiot băzăvan ce a avut curajul să spună stop abuzurilor, să înfrunte sistemul. A, și văd că nu ai înțeles îți mai repet încă odată discriminarea a constatat-o CNCD și a sancționat MApN . Și încă ceva in timp ce voi 3 clevetiți prin nordul țării și n-e exista niste oameni care au luat modelul de angere prealabilă depus de mine pe net privitor la OUG 90/2017 și OUG 114/2018 și au făcut plângeri Guvernului pt. a îndeplini procedura statuată de legea 554/2004 completată și modificată prin legea Nr. 212/2018.

Iulian Mareș spunea...

Par,
ai si tu dreptatea ta! Nu vreau sa scriu ceea ce stiu bine, dar per ansamblu am si aprecieri pozitive la persoana lui Eugen! Cu atat mai mult cu cat i-am fost subordonat si la SMFT si la SMG!
Dar, nu uita: si inainte de 89 a avut o functie mare si nu cred ca pe vin!
Intr-adevar Ilie Marin este un general putin atipic: si lui i-am fost subordonat si kiar mi-a fost profesor la post-universitar! Kiar ar fi cel mai nimerit pt un laudatio!

Iulian Mareș spunea...

Ice,
pentru dumneata.....si nu numai

http://www.argumentpress.ro/presedintele-clubului-de-la-roma-pe-europa-dr-calin-georgescu-in-ultimii-25-de-ani-sufletul-romanesc-a-fost-trecut-prin-sabie/

Leo spunea...

Parafrazându-l pe cineva din Oltul anilor '80 , zic :
"Da-i Mircica ca te fac ministru".....
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

CEZAR spunea...

@/reddog spunea...
@dbazavan.......
======================================
Multumim ca ne luminezi ...
Intuitia mea nu a dat gres inca ..dar imi era teama...
Apropo ...ai vazut ce umar ne arata domnul multidoctor ? ..mai ceva decat Corduneanu....hi..hi..hi..
Pacat ..nu a pus si o carte de fizica de-a 8-a..ne dumiream si noi ca-i vorba de un ..intelectual rasat care a intrat in Armata ca MAC...doar ca sa-si faca doctoratele..sic...

CEZAR spunea...

Domnu Bazdagan are si carti preferate/
Cărți preferate Constituția României, Codul de procedura civilă, Codul civil, Codul de procedură penală, Codul penal, TGD.

Huhu Rezea spunea...

@Dan Buz
Ca de obicei, tare în clonț.
Păi... dacă nu puneam aici ecest video găsit pe contul stimabilului dumitale tiz, rămânea în anonimat discursul domnului Gropan, iar acțiunea colindului de primăvară pe la porțile unor partide ar fi rămas cunoscută doar de agenții de circulație din zonă.
Repet, bateți la porți care de multă vreme au fost inchise în nasul rezerviștilor prin eternalizarea discuțiilor în Parlament cu privire la OUG nr. 57/2015 și emiterea OUG nr. 59/2017.
Ce contează murmurul a cca 200 000 de pensionari militari... pe lângă satisfacția a 5 milioane de pensionari civili pentru dublarea pensiilor lor în anul 2020, an electoral?
Domnul general Gropan are imagine pozitivă pe acest site, asta neînsemnând că trebuie să ne abținem în a nu taxa puținele greșeli de ordin teoretic-legislativ exprimate în public.

reddog spunea...

@Iulian Mares
Recunosc, sunt mai mult cu practica decat cu teoria. 😁
Acum sunt in alta etapa, alaturi de colegii agenti din MJ, faimosii Black Wolves, vizitam lumea asta mare, frumoasa,diversa si adeseori plina de contraste si controverse. 😁
E si asta un fel de scoala din care poti invata multe. 😁
Servim Patria!🇷🇴🇪🇺 Oriunde am fi! 😋😎

Leon spunea...

@Leonard, acum 10 zile pe acest blog am discutat despre amendamentele comisiei de aparare din Senat privind OuG.nr.114/2018, iar Mircea Dogaru s-a trezit acum..!
Ca de obicei percuteaza cu intarziere..!

M spunea...

Huhurez spunea "Ce contează murmurul a cca 200 000 de pensionari militari... pe lângă satisfacția a 5 milioane de pensionari civili pentru dublarea pensiilor lor în anul 2020, an electoral?"
Ieri la coadă la plata tv cablu în fața mea un fost dascăl, actual pensionar, se plângea că pensia lui nu a crescut. Cineva a spus ca e nu e adevărat că au crescut. Amândoi au căzut de acord asupra a două idei :
- pensia a crescut dar și prețurile au crescut.
- nu contează cât cresc pensiile dacă nu se taie pensiile speciale, degeaba! 😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Respect pentru Dl Comandant Doctor, Bazavan, si intr-o problema delicata nu ma bag, si chiar ii apreciez umorul fin si inteligenta sclipitoare, insa l-as remarca pe Dl General Gropan, cu care am avut o mica controversa pe o Liga fb, la un moment dat, pentru ca domnia sa isi face campanie electoral-electrostatica pe chestiunea delicata a pensiilor militare! Il felicit ca lupta pentru pensii, dar ma intreb de faptul ca, daca nu era ciolanul doldora de macra, inaintea pensiilor, mai lupta domnia sa pentru pentru aceste pensii, cu abnegatia ce ti-o da gandul ca e posibil ca, prin aceste actiuni heroice pe baricadele humerusilor latrailor din jur, ca sustinatori electorali, cei care mereu ma blocheaza pe grupuri ca sunt vocal si realist, sa ajunga la carnos? De aceea si esecurile, pentru ca o combinatie intre pensii si ciolan, nu da un rezultat bun la o ,,hernie'' de fasole cu...ciolan, detaliile din revendicari fiind atat de usor de eronate incat destinatia finala duce la esecuri in fata autoritatilor, si te mai dau si afara din institutii, astfel ajungand in pozitia lejera de tinta cu ironii si ilaritati! Vreau sa-l determin sa lase copilariile astea electorale, si mai degraba sa i se alature Generalului, Oprea, care-i deschis la lucruri serioase, si nu la nazbatii electorale sortite esecurilor, din start, si astfel intarim si noi frontul luptelor pentru drepturi, care cu siguranta nu se vor rezolva decat absolut numai prin Generalul, Gabriel Oprea, din pozitia de Ministru al Apararii! Altfel, e doar o harababura jenanta si ilara de mici lupte de grupuscule, cu partide de buzunar de camasa, conduse de fel de fel de Generali setosi si infometati, doar de ciolan, nu si de pensiile mici si medii, pentru ei si in sinele lor fiind doar niste bagalitati ale unor prapaditi, pe care nu dau nici doi bani, fiti siguri! Terminati, v-as ruga, cu aceste prostioare infantile si adunati-va cu totii sub un singur Comandant si steag, daca aveti pretentia ca vreti sa ne ajutati cu ceva, iar ignorarea Generalului Oprea va vor aduce mereu si mereu numai esecuri, zau, Dle General! Din partea mea. cu respect si inalta consideratie, iar punctele critice nu sunt ofense, ci doar opinii, Dle General, chiar constructive! Inca mai aveti timp sa rumegati in constiinta Dv. sfatul meu util, inainte sa va frangeti sub apasarea unui esec lamentabil, la electorale! Si subordonatii, uneori, pot avea pareri si sfaturi utile pentru superiori, numai daca-i duc si mintea... Din fericire, de asa ceva nu m-am plans nicodata! Succese deosebite, Dle General, Nicolae Gropan, daca nu renunatati la ideea de a lupta in solilocviu, pentru ca orice succes se poate contabiliza la eforturile pentru redobandirea drepturilor pierdute! Dixi.

Huhu Rezea spunea...

@M
Am întîlnit și eu talibani civili de dreapta, unii chiar scriu și aici pe blog, care se jenează să recunoască creșterea substanțială a pensiilor după căderea guvernului Ciolos. Ba.. unii spun că liberalii le-au crescut pensiile... făcând referire la liberalul Tăriceanu.
Civilii char apreciază stagnarea pensiilor speciale şi se întreabă de ce nu sunt micşorate.


Pentru uituci politruci.
Valoarea punctului de pensie a crescut de la 732,8 lei în anul 2012 la 1265 lei în sept 2019 și va ajunge la 1775 lei în 2020.

avianyc spunea...

Doar ca sa nu tac!
Huhurez ,nu mai cita din ”vorbitorii la liber” (((
2019 -Salariu mediu brut 5163 lei
2019 - punct pensie 1100 lei (3 milioane pensii = sau sub un punct de pensie)
2020 -Salariu mediu brut pe economie = 6200 lei
2020 - punct pensie = 1250 lei

Poti să-mi arati unde-i cresterea in conditiile in care pestre 3 milioane pensionari cu peste 30 ani efectivi sunt la valoarea cuantumului pe cuponul rosu = 1 punct de pensie =1100 lei?
Ai calculat ce va fi prin 2022 ?
Este adevarat ca ”nestiutorii si novicii” in ale pensiilor vor spune,fara a se corela la un reper de raportare ,da au crescut.
Problema-i ca multi s-au prins deja , mai ales după ”gogorita” cu plafonarea pretului la energia electrica !!!
Da vor creste ceva pensii in raport cu SMB la cei reactualizati in grupa de munca I (CS) dupa greselile facute prin art din L263 ,dar acestia sunt putini.
Restul mentin trendul direct proportional cu cresterea SMB.

Nu crezi ca se face un abuz cerându-se ”pietei libere”(-fondurilor de investitii care trebuia sa produca randamente bune pentru banii contribuabililor pe piata libera) sa investeasca banii privati de la pilonul 2 in parteneriate publice private ale guvernului ,autoritatilor locale ,etc din care ar putea iesi in pagubă contribuabilii la pilonul II de pensii ?
Nu crezi ca indemnul guvernul prin lasarea optiunii de alegere intre transferul banilor de la pilonul II si cotizarea in continuare la CAS la CNP si contributia in continuare la pilonul II este o parșivitate ascunsa in scopul de a face rost de bani la pilonul I , necesari probabil in vederea noilor majorari din 2019 -2021.
Stii cumva vreo formula prin care daca contribui cu o suma mai mare prin transferul banilor de la pilonul II si cotizarea in continuare la CAS pilonul I ,CNP sa-ti ofere o pensie mai mare fata de cat iti oferea prin formula clasica prevazuta de L263 si eventual noua lege a pensiilor ?
Eu nu stiu , dar mă cam prind de parsivitatea celor in căutare de bani prin toate buzunarele.

Huhu Rezea spunea...

Ce văspuneam? Citiţi cum şi-a pus talibanul iohannist, "avianyk de Sibiu, mâna în cap.

Iulian Mareș spunea...

Cdor. Dan/Av
Nu cred că empatizand și căutând a înțelege trăirile unui camarad, kiar luându-i partea fac obiectul unor epitete cel puțin brutale!
Eu zic că mai puțină vulgaritate vă va crește aprecierea mea, care kiar există! Cu atât mai mult cu cât printre prietenii mei se numără și destui aviatori de soi, nu pârâți prin aviație cum este un prieten comun, de pe aci!
În esență orice efort este bun, singular sau de grup! Armonizarea ideilor contează, intensitatea și repetabilitate a loviturilor dărâmă muntele!... și atitudinea!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Asta am auzit-o in premiera la cel mai prost purtător de cuvânt al PNL; în Mărginime, teoria a exportat-o cea mai tută femeie din PNL, cu nume predestinat: Turcana!

Leo spunea...

* Da , l-am recunoscut pe Mitica cu ocarina lui inconfundabila. Sa ne spuna daca "ce-a mirosit" pe acolo , e de bine sau este MIMA. Eu stiu si adevarul dar si raspunsul lui...
* Foarte bine ca reactioneaza chiar si cu intarziere , ca asa o mai tine "intarita" problema....
* Stareţul blogului este rugat sa ne lumineze si in aceasta la fel de obscura tema..

avianyc spunea...

@ Mareș
Inainte de a te exprima pe experientele facute pe contribuabili de doua gasti de de politruci habarnisti de ce se întapla pe la baza piramidei si nu numai (psd si pnl ) mai bine ai pune mana pe un abac ,bagi in ascutioarea cu actualizare logica si faci si tu odata in viata niste calcule simple ,apoi ne spui rezultatul.
@ M chiar are dreptate aci ,desi nu convine cuiva. Eu doar am dezvoltat subiectul ,pe calcule concrete.
Si totul s-ar vedea mult mai bine daca alde d-nul Huhurez ar trece peste ”niste bariere” (ma gândesc că nu impuse) si ar publica ultimul comentariu.
Altfel vorba ceea, daca taceai filozof te numeai ,precum daca pnl-istii in prostia lor nu propuneau marirea alocatiilor erau cu cateva procente in plus în sondaje prin blamarea psd-ului ca nu a marit alocatiile de 84 lei. Asa a iesit ca intre proști ,unii mai ceva ca altii ,pnl-le-a trecut la vot ,psd trage foloasele electorale. Că de ,nu toata lumea sta la televizor sa fie informat cum au stat lucrurile in parlament.
Nu era rau daca se gandeau si la actualizarea pensiilor militare si din neatentia celorlalti hop si noi in carută ((((((

Dan B. spunea...

@I.M.:

Eu ințeleg trăirile lui și fără a mă solidariza cu el, căci supărătoare a fost primul lui comentariu din grup.
Dar poate-l iei și acasă, după ce BOR îmi aprobă cererea de sanctificare.

Dan B. spunea...

Aviz tuturor celor „ghiocelizați” dlui Bazavan:
Chiar sunteți așa de comozi, ca să nu spun „puturoși”, încât să nu lecturati primul comentariu al „doctorului” (o mulțime au fost recent demascați) și să nu stabiliți dacă a fost sau nu deplasat pe fond?

CEZAR spunea...

Elena Panaite a fost în direct.Urmăreşte
17 februarie la 09:10
Parlamentul Strazii 17.02.2019: pensiile speciale trebuie taiate.....sa dispara.

Iulian Mareș spunea...

CCR iar i-a dat dreptate Ciudatului!
Kiar dacă nu se potrivește el tot insistă, ca berbecul cu capul în zid!...și ce căpățână ...
-Tanti Merkel, iar mi-am rupt dinții! Iar m-a bătut Viorica în cap cu CCR-ul!🙄😲😂✌️ și ...🖕
Hai, fuga de mâine la ⛷️🏂

Iulian Mareș spunea...

T_Avia,
Nu vorbesc cu #!
Oricum de abac are nevoie Turcanu, școlită la Moscova! Tu de CTRL-V!

Iulian Mareș spunea...

D\Av,
Și pt asta unii sunt tembeli?
Kiar nu înțelegi ce scrii?
Este un om că toți ceilalți, care a avut o opinie. Delictul de opinie se pedepsește? In ce sistem?

avianyc spunea...

@ Huhurez
Iar ti-a taiat pesedeua olguta benzina pentru afisarea a inca un comentariu?

Leon spunea...

CCR a decis ca proiectul de buget pentru 2019 este constitutional..!
Si ce daca,..Iohannis il trimite in Parlament, uite asa trece si luna martie, o luna pierduta pentru investitii, mai ales la nivel local; oricum presedintele nu este pe lista alegerilor europarlamentare, asa ca de pierdut, pierde PSD-ALDE, ...gandeste al nostru presedinte.

Huhu Rezea spunea...

CCR a respins obieccţiile lui Iohannis în privinţa begetului de stat pe anul 2019.
Johannis a devenit astfel RUSINEWA NATIONALĂ A ROMANIEI

avianzk
Punctajul primit de tine de la Ţurcana il poţi publica pe site-urile propagandei.
Daca ai sti să mânuieşti ABC-ul ai vdea că primeţti date greşite în punctaj.
Salariul mediu brut a crescut dde 2,5 ori în perioada 2012-2019. Aşsderea şi valoarea punctului de pensie.

M spunea...

Da, Johannis a trimis bugetul înapoi ceea ce e cel puțin stupid.
Dar să nu uităm că și PSD trebuia sa e înainteze proiectul de buget către parlament încă din noiembrie.
Nu putem să dăm circumstanțe atenuante PSD. Despre Johannis cred că nici un om normal nu poate să spună că diliul ăsta nu urăște visceral România. Tot așa nimeni nu poate să spună că psdeii sunt capabili să guverneze.
Și atunci? Cioloș? Ala cu ZERO reușite într-un an? Ăla care promovează sexul în grup și naționalizarea proprietății?

Huhu Rezea spunea...

Spălaţii pe creier de propaganda băsist-iohannistă au sărit ca arşi la referirile pe acest topic privind valoarea punctului de pensie în anul 2019 şi proiecţia programului Guvernului pentru anul 2020.
Măi, analfabeţilor funcţional, puneţi mâna pe cupoanele de pensie ale soţilor, sau rudelor din familie, faceţi o simplă operaşiune de împărţire si vedeţi căt este punctul de pensie în preyent
Dacă citiţi şi Bugetul pe anul acesta, ala cu care CCR i-a dat astăzi în căpăţână lui Mutu, vedeţi că din septembrie valoarea punctului va creşte la 1265 lei .
Mai înmulţiţi punctajul din deciziile voastre de pensie, pe legea contribuţivităţii, cu 1775 lei, valoarea programată pentru anul 2020 şi calculaţi ce pensie brută aţi avea dacă nu se da Legea 223/2015.

Cezar spunea...

@/Huhu
Spune.le si cat pierd lunar in acest moment
Ca sa fie mai frumos!

Dan spunea...

Huhupesedeaua .Iar vinzi castraveti gradinarilor ?

Cezar spunea...

🤣😂😋😜🤣😂😜
Rad de idioți....dar ii nasol ca pierd si eu....din cauza unor nehaliti

avianyc spunea...

Ca sa se lamureasca adevarul din noua lege a pensiilor trebui sa publici comentariul trimis.
Militarii si in special rezervistii oricum nu vor mai face obiectul noii legi a pensiilor civile fiindca prin /20 ar iesi pensiile prea mari si asta nu le convine.
Îînteleg ca nu puteti Înghiti grozaviile olgutei fata de viitorii pensionari ,dar oricum vor iesi la iveala si atunci veti roși la urechi si mai rău.
Chiar nu vreti sa facem o raportare a salarizarii la noile salarii medii brute pe economie pâna in 2022 si sa vedem care-i situatia punctului de pensie lunar /salariat ?
Se va afla pe toate televiziunile cat de curând ,oricât le bagati sub preș.
salar 4000 lei brut SMB =5163
4000 /5163 = 0,7747 punct pensie /luna /an.
Convenabil huhurez.
Rău v-au mai spalat pe creier propaganda psd-istă
Mutu a mai dat si el cu mucii în fasole ca nu erau indeajuns prostiile astora.
Doar asa vor mai pleca cateva sute de mii pe dincolo .
0,78 puncte de pensie ........in 2019 ...la salar brut de 4000 lei si fara grupe de munca, sa traiti bine la pensie spalatilor pe creier ,daca-l aveti !!!!!! Cu asa punctaje vor trai ”minunat ” la pensie .........

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
"Spălați pe creier"?
Dar, trebuie să-l și aibă...așa că: spălați pe căcăreaza țurcană...

iceparu spunea...

Mares@nu l-am cunoscut pe Eugen din pozitia de subordonat ci din alta pozitie.Pe acolo pe unde am stationat am vazut lucruri vrute si nevrute.Cei ce ne-au fost si v-au fost sefi dupa 1990 au fost copia fidela a inaintasilor.Si ca sa vorbim de inaintasi.Olteanu hotara soarta unui om functie de succesul sau insuccesul Stelei.Eroul Milea intai decapita omul dupa care cerceta daca era vinovat.Altul al carui nume nu-l pronunt si-a vandut fica unuia mai in varsta cu 50 ani..Cel mai rau e sa ai un comandant las . Nu discut de cdt.R.Daca asi sti ca pe aici nu bantuie si civili as comenta mult mai mult.
Ideal ar fi fost ca Bazavan sa fi fost tot asa de combativ si cand era activ.Eu am fost si am platit cu functia si perspectiva.Cand esti tanar accepti cu greu ca in viata mai sunt si insuccese.GP a constituit pt putin timp azil politic precum pt unii sectia judeteana de informatii.Huhu stie cu ce se mananca .Cu timpul afli ca se poate trai bine si ca nu se merita sa-ti distrugi sanatatea.


Leon spunea...

A fost repartizat la comisiile din CD, proiectul de lege PL x nr.93/06.03.2019, pentru aprobarea OuG.nr.114/2018, inclusiv la Comisia pentru aparare.

Iulian Mareș spunea...

Werner,
Ce faci domnule? Unde te uiți?
Dragnea fura aurul țării (deja a luat verghete) și tu nu? Nimic, nimic?
Doar niste case?...și alea veki!
Stai de veghe, nu pe partie, că te face Liviu! Molâu.....

Stelian P. spunea...

@Huhu
Si cu ce ne incalzeste pe noi cu cit o sa creasca punctul de pensie in 2020 ? Noi suntem SPECIALI iar PSD-ul are mare grija de noi. Sa se bucure civilii ca le creste pensia (pe hirtie) dar si preturile (la raft). Mie deja mi-a crescut factura la RDS si nu va fi singura.

Leon spunea...

@T3, deocamdata din lipsa de buget, SMBE este cel de anul trecut de 4162 lei, asa ca ...!
Si cred ca sti ca la Punctajul total mai adaugi si perioadele asimilate( armata, facultatea,etc.), pensia suplimentara de 3% poate si 6%,..si inca 10% de la Olguta..!
Ce-mi place de voi cand gasiti nod in papura si pentru realizarile bune facute de PSD-ALDE..!!

Huhu Rezea spunea...

"Stelian P.
Pari mai raţional decât ţurcanul de Sibiu, dar, totuţi, te întreb;
crezi că preţurile vor creşte din cauza pensiilor mărite la valoarea de 1775 lei punctul de pensie?
Am adus în discuţie valoarea punctului de pensie pentru a le demonstra cititorilor că PSD nu se bazează pe votul rezerviştilor, că doar monitorizează şi ei aceste site+uri frecventate de militari, şi au văzut că multora le place să se fandosească, fără rezerve, că sunt de dreapta.
Bazinul electoral al PSD este alcătuit din pensionari din sistemul public.

Gigi spunea...

@H&...
Știți că mi- am spus părerea despre pensii pe contribuție.
Așa este ce susțineți că pnct.de pensie se va face 1775 sau 1875?
La 108 puncte realizate în întreaga activitate ar fi bine pt.mine și așa,dar mie mi s-au împărțit la 23,9 pe legea
263,în schimb cei cărora li s-au calculat pe l.119,punctajul realizat în întreaga activitate,li s-au împărțit la 20.
118/20=5,9(PMA),iar pe l.263:
118/23,9=4,93(PMA)
Este vorba de un punct diferența dintre cei calculți pe 263 față de cei recalculați pe l.119.
O fi bine,domnule Chestor?
Deci,cel rec.pe 119 câștigă în 2020 cu 1700lei în plus față de cel iesit la pensie pe l.263 având același nr.de puncte,118,cu cel recalculat pe l.119 !!!!???.
Asta nu este tot discriminare?

Dan B. spunea...

@I.M.:

I-am „încondeiat” pe cei care, inainte de a-l proslăvi pe unul și a-l „toca” pe altul, se informează despre zicerile lor și abia apoi să îsi dea cu presupusul.
Te-ai simțit „cu musca pe căciulă”, fără a te nominaliza eu? Este treaba dtale!

Dan B. spunea...

In legătura cu gl Bădălan, pot confirma că a fost unul dintre cei mai lipsiți de profesionalism sefi ai SMG din câti am cunoscut, la polul opus aflându-se gl Guse Stefan, decedat la 28.03.1994 după o gravă boală inoculată lui, cu acea cafea cu poloniu, din nopțile lui dec. 1989
Pe Bădălan, bădăran de felul său, l-am cunoscut începând de pe vremea când a fost „ascuns” la Brăila, ca șef de stat major de divizie pe Anexa D, având atunci gradul de lt. col.
Iar cum prestatia lui lamentabilă (cdt D Mc la aplicatia organizată de Cdm A 4) l-a speriat până și pe gl Iuga (greșesc numele?), inspector la SMG (fost sef de stat major al A 1, comandată de gl Polivanov), s-a ales cu un indulgent calificativ „bine”, ........

Dan B. spunea...

Poate lecturează și „iceparu”:

Regret întinarea memoriei celui mai de succes sef al SMG, gl dr ing Ștefan Gușe, un excelent profesionist și diplomat, mai ales că azi România există și datorită lui; altfel, și rusul și ungurul ar fi ciopârțit teritoriul românesc.
Vă mai amintesc că gl Gușe a fost unul dintre cei mai patrioți români, ca și Iosif Constantin Dragan.
De fapt, gl Gușe intrase întâmplător în posesia unui înscris al lui I.C. Drăgan și a rugat-o pe fiica Daniela Veronica să-i returneze autorului respectivul document. La intrevederea de după moartea gl Gușe (martie 1994), care a avut loc in vara aceluiași an, IC Drăgan i-a mulțumit și a intrebat-o cum își poate manifesta recunostința. Când fiica generalului a precizat că nu dorește un contraserviciu, omul de afaceri s-a minunat, căci, zice-se, ar fi fost primul om care nu-i cere nimic, deși in cei patru ani a fost asaltat de către „cerșetori sub acoperire”.
Iar cum moartea generalului, devenit indezirabil noii conduceri a statului român, a privat familia sa de spațiul locativ deținut anterior, incl de resursele financiare obișnuite, in anul 1995, Daniela Veronica (fiica cea mare) a acceptat cererea în căsătorie a lui IC Drăgan; omul de afaceri nu l-a recunoscut niciodată ca fiu pe Fink și sensibilizat de verticalitatea și profesionalismul tatălui Ștefan, precum și de personalitatea fiicei marelui geniu al Armatei, a intenționat ca afacerile lui să rămână în administrarea viitoarei doamne Drăgan.

avianyc spunea...

@ Leon
Daca prin 2022 în urma majorarilor din bugetar si SMB pe economie se va duce la 7000 lei aproximativ sa-mi spui câti din mediul privat in special si chiar din bugetar care nu au grupe de munca vor avea salariul brut de 7000 lei ca sa faca 1 punct de pensie lunar cu toate angaralelel date de holguta. Acum sunt peste 3 milioane pensionari sub sau la 1 pensie pe cupon.
Probabil ca ,cu asa SMB crescut în necorelare cu salariile din privat si alte sectoare unde nu sunt grupe de munca se vor mai adauga cateva sute de mii sau mai multi.
Cam stiti cei care criticati cât sunt salariile brute in mediul privat si nu numai ?
Informativa ,estimati SMB pe economie în 2021-2022 apoi calculati câte puncte de pensie le ies lunar /anual..
Și fiti siguri că guvernul va trebui sa faca pentru napastuitii astia civili din jurul unui punct de pensie în primul rand ceva ca sa nu dea ortul de foame si nevoi si numai cand vor fi fonduri suficiente vor mai da si militarilor ,gen Mares si confratii lui de huzureala iesiti la pensie cu roaba cu sporuri inventate atasate dupa 2007 pe usa CSP.
Militarii din individualism pun mana pe pix si calculeaza numai pentru ei,nereusind sa vada situatia per global .
Ori guvernul oricare ar fi trebuie sa aiba grija tuturor. Asta nu inteleg multi. Și de aici se împut lucrurile pentru militari ,mai ales ca unii din frunte fac tot posibilul ca sa-si puna toate ingredientele in pensie ,netinand cont de confratii de arme.
Daca-i haos sa fie total . Se va pune veci ordine în el cât timp fiecare mai pulseaza cu cate ceva pentru el cat este la butoane.
Retine totusi ca punctajul la pensie pe cele trei luni 2019 se calculeaza cu 5163 lei SMB.

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Nu a vandut-o ci a consimțit pt protecție! A fost cel mai bine așa....I.C. Drăgan a murit și a lăsat lucrurile aranjate.

Gigi spunea...

Patroane,am spus încă de atunci de când au dat OUG 59,ce tactică aplică PSD.
1.Au mărit salariile aleșilor locali;
2.Cât mai multe aj.sociale;
3.cresterea pensiilor civile(5 mil.pensionari);
4.Propagandă pe posturile tv.că militarii,polițiștii etc.au pensii nesimțite,totul pt.a înrăi civilii contra noastră și a propaga ura contra purtătorilor de uniformă;
5.Cresteri salariale ale profesorilor și medicilor etc.
Aveți dreptate,îi doare în cot de noi,au votul asigurat,dar câteodată,socoteală de acasă nu se potrivește cu cea din târg.
Vom trâi și vom vedea,dacă va fi așa cum și-au făcut ei socotelile!

Leon spunea...

@Huhule, pai cam asta doreste si Turcana: prin minciuna, dezinformare si manipulare sa ,,fure,, din bazinul electoral al PSD, format in mare parte din pensionari, care de regula, nu ocolesc sectiile de votare..!

M spunea...

Sincer? Nu imi e teama de ce o sa se intample in viitor cu o singura exceptie SA NU VINA IAR PNL-UL LA PUTERE . Sunt singurii care au taiat pensii si salarii. In rest ne descurcam! Si ai lui Ciolos mi se par periculosi cu ideile alea cum ca proprietatea e nasoala si ca ar fi bine sa renuntam la familie si sa traim in grupuri atunci pensia o sa fie ultima noastra problema. Sa nu uitam si de Caramitru al mic cu sa dam o ordonanta de urgenta sa bagam pe cine vrem noi la inchisoare sau Rares Bogdan daca jandarmii ne stau in cale este dreptul nostru sa ii impuscam!
Imi mai e teama si de astia care zic salar in loc de salariu si vad toate kurvele ca fiind virgine (o sa ziceti ca ma refer la Turcan si la Kovesi - sunteti niste răi!).

avianyc spunea...

Stati linistiti ca nu vine PNL-eul la putere. Un echilibru în parlament nu ar strica ,numai ca sa nu lunecam spre autoritarism proletar socialist confuz ...........
Frica să vă/ne fie nu cumva sa ne bage alianta .........în vreo criză în urma desmatului si lafaielii cu finante aruncate in bugetari ,aj sociale ,etc ....restul sunt enumerati mai sus la @ gigi.
Nu cumva noua lege a pensiilor civile amanata din motive financiare la punere în aplicare abia în 2021 sa se aplice pe model L284/2010 (((((((((((( iar actualii la butoane să spună ,păi noi am dat-o ,noi tinem cu poporul .........adica v-am pus cartoful fierbinte în palmă ...........

Stelian P. spunea...

@Huhu
Intotdeauna cind se arunca bani pe piata comerciantii, furnizorii de servicii etc. incearca sa profite de ei sub diferite forme (majorari de preturi, servicii noi, calitate imbunatatita samd). Nu eu spun asta ci specialistii. Nu uitati ca a fost suficient ca Olguta sa vorbeasca despre dublari de pensii si salarii si preturile au inceput sa se miste in sus.Cind cererea e in crestere in baza veniturilor mai mari se adapteaza si oferta.
"Bazinul electoral al PSD este alcătuit din pensionari din sistemul public."
Pensionarii sunt citeva milioane si o crestere la ei de doar citiva zeci de lei provoaca miscari pe piata.
In concluzie eu nu cred, eu sunt sigur ca preturile vor creste.

Leon spunea...

T3, citeste si site ul CNPP:
-II.Castigul salarial mediu utilizat in 2019= 4162 lei, pana la aprobarea BASS.
-V.Indicele de corectie ptr.2019 este de 1,20, adica un fel de OMM...:)).
Apropo, acesti indicatori se regaseesc in BASS pentru anul 2019, proiect aflat la Cotroceni din 22.o2.2019, care nu este promulgat, oare de ce..?

Leon spunea...

@Gigi, conform proiectului legii pensiilor civile conteaza NUMARUL TOTAL DE PUNCTE, care se inmulteste cu 75, din anul 2021, deci numai pentru civili.
Si pana la urma cate puncte ai strans, 108 sau 118 ?
Pensiile recalculate/revizuite pe L 119 si OuG.nr.1, nu au beneficiat de grupele de munca mai favorabile si nu cred ca au strans prea multi peste 100 de puncte; M.132.S a intrat in vigoare la 01.0.2011 numai pentru cei iesiti la pensie cf.Legii nr.263/2010.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

M,
Oana Bogdan m-a convins! O vutez! Este dama bine, open mine, spiralista, ...vreau cu ea in grup!
Atenție mare la proștii cu școala!
Dar pământul nu-l dau...poate lui Cioloș in gură!
Și mai zic, tembelii că nu-i înțelege lumea!
Dragnea s-a înțeles cu Werner; îi dă și lui 6 tone de Au, câte una pt fiecare casă!
Azi, auzindu-l vorbind că robotul, am inkis okii și parcă-i vedeam pe Dej!
M, asta se uită pe înregistrări?... nu-și dă seama cat este de ridicol și ipocrit?

PS- îți țin un loc în grupul XXX al Oanei?

Iulian Mareș spunea...

Dan/Av,
Celor care lansează enunțuri indirecte, dar cu țintă totuși le transmit că sunt idioți!
Tu ai musca pe căciulă? Simți că ai?
Este treabă ta!

avianyc spunea...

M-am prins.
Ca sa fie publicate comentariile incercati sa strecurati o fraza negativa despre "Mutu".
Veti fi publicat in mod sigur.

M spunea...

@Tigri - ACUM e un oarecare echilibru. Majoritatea PSD în Parlament e fragilă iar executivul este împărțit între PSD - ALDE și PNL prin Johannis. Problema e că Johannis este avid de putere și vrea să pună sub bocancul său și celelalte părți ale executivului. Ce are el cu bugetul? Cu politica economică? Abuzează de indecizia PSD.
PNL este un pericol pentru România. Tăierea pensiilor și salariilor nu poate fi negată. Încurajarea violenței și a urii iar sunt evidente.
Cel mai bogat român a spus excelent : "Eu, între hoț și prost, prefer hoțul!" Tu preferi prostul. Respect asta dar nu sunt de acord cu tine!

Gigi spunea...

@Leon
Da,așa este,108,am greșit eu la calcul,dar tot 1 pct.este diferența între cei recalculați pe 119 și noi ieșiți pe 263.
PMA este 97,unde am adăugat coeficientul de corecție dn 2011.
Știu cum s-ar calcula pensia în 2021 dacă s-ar reveni pe contributivitate.
Adică:97×75.
Am spus,indiferent cum ar fi,mie îmi convine.
Dar,sper sa se elimine,prevederile OUG 57&59,iar legea să revină în matca ei,nu golită de conținut cum o adusă Lov,cei cu gulere albe,cotiere etc.

Iulian Mareș spunea...

2 informatii cu talc:
1-Prezidentiale: Pe cine ati vota in turul 2?

Sondajul a început la 06-Mar-2019 06:13

Ciolos, sustinut de USR-PNL-ProRomania 6,0% (1351)
Iohannis, sustinut de PNL 15,0% (3360)
Dragnea, sustinut de PSD-ALDE 19,1% (4289)
Tariceanu, sustinut de ALDE-PSD 41,3% (9250)
Cretu, sustinuta de ProRomania-PNL-USR 6,9% (1539)
Alt candidat 11,7% (2625)

2-
Mircea Diaconu: Doar vreau să fac o precizare. (...) La Bruxelles, am luat un credit de 10.000 euro. Mi-a dat o hârtie cu ratele și alături era dobânda. Dobânda la 10.000 euro a fost 300 euro. Asta e tot
Radu Tudor: Pe ce perioadă?
Mircea Diaconu: Pe doi ani
Șerban Nicolae: Dacă depuneți 10.000 euro în România, depuneți nu luați un credit, după doi ani, o să găsiți mai puțin cu 300 euro
Mircea Diaconu: Pe mine mă interesează creditul, pentru că ăla te dezvoltă, cu el vrei să faci un pas înainte. Când depui, e treaba ta, te privește
Radu Tudor: Ce a vrut să spună poetul?
Mircea Diaconu: Atât. Pentru că domnul Vîlceanu, care îmi e foarte drag, tocmai zicea acum că, în România, creditele sunt mai mici decât în Bulgaria sau mai știu eu...

PS-Mircea diaconu nu-i PSD-ist!

M spunea...

@ Iulian Mares - ai dreptate. Din pacate madama aia de la +Ciolos nu face decat sa imi confirme nivelul extrem de redus de inteligenta al celor ce urmeaza aceasta doctrina numita neomarxista.
Credeti oare ca intamplator oamenii cu probleme psihice (unii chiar si dovediti de teste psihologice cum e Dide) s-au strans in jurul ideilor Johanisto - Ciolosiste?

BONIFATIE spunea...

Şi uite aşa, între 5 şi 7 martie 2019 s-a ajuns de la demersul d-lui general Gropan, profitabil petru toţi militarii pensionari (mulţi critică dar nu mişcă), în caz de reacţie pozitivă din partea guvernanţilor, la un atac incorect, sub centură, contra d-lui colonel Băzăvan (fiecare îşi duce propria cruce), la cernoziom (pământ super) în gura lui Cioloş (subscriu la partea cu traiul în trib, mai cu grijă pentru SIDA), apoi la alegerea între hoţ şi prost (proştii nu se îmbogăţesc) şi în final la şansele prezidenţiabililor (l-aş alege pe d-l Diaconu).
Totate divagaţiile sunt interesante (nota +10 pentru d-l Mareş pentru chestia cu pământul în gură; mi-a priit cafeaua de dimineaţă) dar noi rămânem, pentru 2019, tot ca proştii (cel puţin deocamdată), adică doar cu 1,3% în timp ce PLX-urile, care vor să ne foarfece şi mai mult, curg gârlă prin camere. Măcar de ar fi inundate camerele de la vilele celor care ne prăjesc.
Vă salut pe toţi cu respect ,

Alexcta spunea...

@Mares
Sunt de acord cu tine(când vorbeai cu Băzăvan).
Eu sunt Olimpic din 1987. Toată lumea mi-a pus Piedici!
Din Păcate!

dbazavan spunea...

In loc de bună dimineața pt. cei care nu prea au loc de mine (trebuie sa recunosc că sunt destul de mare da nu suficient, 1.82 m, 110 kg , 48 cm în braț și IQ peste 100). Exista o mică șansă (mica dar exista) pentru o acțiune în instanță în vederea obligații cps - urilor la recalcularea la valoarea de 3.3%. dar ce știu eu . Eu sunt doar un biet procesoman într-o țară ce a fost a comuniștilor și ușor, ușor intra din nou la comunism.

Iulian Mareș spunea...

Alexcta,
Din păcate sunt șefi care nu suporta subordonați/colaboratori mai dotați intelectual decât ei și le pute brânză buna; și mie mi s-au întâmplat să dau de un șef de acest gen, dar eu=col, el=col și l-am tratat cu flit!
Ca să nu spun că îi cam certam pe cei dotați și care nu voiau să meargă la școli (UNAP) sau cursuri de carieră!
Cred că și în civilie sunt situații din astea....

Huhu Rezea spunea...

@dbazavan
Ce ar reprezenta 3,3%?

dbazavan spunea...

Pai asta e cifra comunicată de ins nu 1.3% cum au calculat ei

dbazavan spunea...

Rata inflației anunțată de ins /2017

Cezar spunea...

@/bărăgan
Se cheamă...OBEZITATE!

Alexcta spunea...

@Mares
Și când esti Locotenent, Ce Faci?

CEZAR spunea...

Asta-i muzica ce-mi place ..!

https://www.facebook.com/474855859349859/videos/289485328415281/?t=15

Alexcta spunea...

@Mares
Eu nu consider ca un Controlor Trafic Aerian Militar, are Nevoie de UNAP.
Este o Meserie, pe care am facut-o cu Mare Placere!

Leo spunea...

" Romanu' nu e destept , da' e puternic "
PS
Julio , peste tot , din negura vremurilor, sunt fel de fel de fel de feluri de sefi si sefutuţi....

Iulian Mareș spunea...

Alexcta,
parca ai fi stiut ca era vorba de doi fosti Controlori Trafic Aerian Militar, kiar din ACC si pe amandoi i-am convins si azi ma suna si imi multumesc! Altfel luptau pt o functie de lt col, in varianta maximala! Este o meserie grea, frumoasa, cu avantaje si dezavantaje, dar si cariera trebuie sa continue...Deja unul este sef sectie in SMFA!
Locotenentul? Nu prea are sanse decat muncind, invatand si promovand; in fapt si sicanele prostesti intra la "calirea psihica si la intarirea moralului si a propriilor convingeri"!

BONIFATIE spunea...

Domnule BĂZĂVAN!
Ar fi bine să aveţi dreptate ca să-i mai prăjim şi noi pe ei dar trebuie să ne raportăm la rata inflaţiei, comunicată numai de I.N.S. (alte instituţii pot avea alte calcule), pentru că aşa prevede art.59 alin.(1) din Legea nr.223/2015, astfel cum a fost modificată ultima dată prin "faimoasa" O.U.G. nr.114/2018 care spune cam aşa:

SECŢIUNEA a 4-a  
Indexarea şi actualizarea pensiilor  
  ART. 59
(1) Cuantumul pensiilor militare de stat aflate în plată la 31 decembrie a anului anterior se indexează, din oficiu, începând cu 1 ianuarie a anului în curs, cu ultima rată medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la această dată şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică.
(2) Cuantumul pensiilor militare de stat nu se indexează dacă rata medie anuală a inflaţiei menţionată la alin.(1) înregistrează valori negative.
(la 29-12-2018 Articolul 59 din Secţiunea a 4-a, Capitolul II a fost modificat de Punctul 1, Articolul 84, Capitolul III din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr.114 din 28 decembrie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr.1116 din 29 decembrie 2018)

BONIFATIE spunea...


Revin cu tabelul privind rata inflaţiei comunicată de I.N.S. pentru anii 1971 - 2018.
Observaţi că avem o mică deflaţie prin anii 2015 şi 2016.
Sper să se poată publica tabelul.

INSTITUTUL NAŢIONAL DE STATISTICĂ

IPC - serii de date
(an precedent = 100)

ANUL INDICII PRETURILOR DE CONSUM-% RATA INFLATIEI-%
1971 100,6 0,6
1972 100,0 0,0
1973 100,7 0,7
1974 101,1 1,1
1975 100,2 0,2
1976 100,6 0,6
1977 100,6 0,6
1978 101,6 1,6
1979 102,0 2,0
1980 102,1 2,1
1981 103,1 3,1
1982 117,8 17,8
1983 104,1 4,1
1984 101,1 1,1
1985 100,8 0,8
1986 101,0 1,0
1987 100,9 0,9
1988 102,2 2,2
1989 101,1 1,1
1990 105,1 5,1
1991 270,2 170,2
1992 310,4 210,4
1993 356,1 256,1
1994 236,7 136,7
1995 132,3 32,3
1996 138,8 38,8
1997 254,8 154,8
1998 159,1 59,1
1999 145,8 45,8
2000 145,7 45,7
2001 134,5 34,5
2002 122,5 22,5
2003 115,3 15,3
2004 111,9 11,9
2005 109,0 9,0
2006 106,56 6,6
2007 104,84 4,8
2008 107,85 7,9
2009 105,59 5,6
2010 106,09 6,1
2011 105,79 5,8
2012 103,33 3,3
2013 103,98 4,0
2014 101,07 1,1
2015 99,41 -0,6
2016 98,45 -1,5
2017 101,34 1,3
2018 104,63 4,6

*) Indicele anual al preţurilor de consum măsoară evoluţia de ansamblu a preţurilor mărfurilor cumpărate şi a tarifelor serviciilor utilizate de către populaţie în anul curent faţă de anul precedent (sau alt an ales ca perioadă de referinţă).
Acest indice este determinat ca raport, exprimat procentual, între indicele mediu al preţurilor din anul curent şi indicele mediu al anului precedent (sau alt an ales ca perioadă de referinţă).
Începând cu anul 1992, indicele mediu al preturilor unui anumit an se determină ca medie aritmetică simplă a indicilor lunari din acel an, calculaţi faţă de aceeaşi bază (octombrie 1990 = 100).
Rata anuală a inflaţiei se calculează scăzând 100 din indicele anual al preţurilor de consum.
________________________________________
Ultima actualizare: 6 februarie 2019



dbazavan spunea...

Pai dl. Bonifatie eu am găsit comunicat al instituției cu 3.3%. asta e problema nu ar rezulta cine știe ce sumă cam cu aproximație 150-200 la 0 pensie de 4000 Ron. Problema e că parcă am văzut ceva și prin OUG 114/2018 și cum eu am făcut plângere prealabilă urmează și proces cu guvernul.

dbazavan spunea...

https://bazavandanphdeng.blogspot.com/2018/12/plangere-prealabila-guvern-romaniei-oug.html?m=1

Huhu Rezea spunea...

@Băzavan
Potrivit Legii contencciosului administrativ, Legea 554/2004, pentru încălcarea unor drepturi prin dispoziții de ordonanță a Guvernului nu este nevoie de procedura plângerii prealabile. Acțiunea se adresează direct Curților de Apel, având un capăt de cerere secundar... excepția de neconstituționalitate a dispoziției de ordonanța care vă încalcă dreptul.
Cititorii mai vechi ai blogului știu acest amănunt de procedură.

dbazavan spunea...

Știu, voiam doar sa câștig timp pt. Redactarea cererii și să le atrag atenția.

dbazavan spunea...

Și sperăm să mai cooptez printre reclamanți și alți cezari, dani, reddogi etc😁😀

dbazavan spunea...

O sa vin cu o noutate aici, sper. Oricum nu am găsit mare lucru. O să vedeți și sper sa schimb mentalități și curente dar și să obțin ceva zdrobitor pt. Guvern și ajutor pt. cei în situații identice. 😀😁😂

Leo spunea...

Omul cred ca a ales sa mearga la sigur , ca sa inchida toate portitele de exceptii ale intimatelor. De , nu se stie peste ce "complete" cu studii avansate in drept pe la extraordinarele ACADEMII de la Balti , Caracal , Corabia , Petrosani , Valu' lu' Traian , etc... etc...mai dai. Mai bine sa previi decat sa tratezi o exceptie pe procedura. Daca faci "prealabila" nu spune nimieni nimic , dar daca n-o faci , abea te asteapta sistemul.

reddog spunea...

@dbazavan
Cand mergi in instanta trebuie sa ai probe solide pentru a spera la un rezultat pozitiv nu ceva gen " parca am vazut pe undeva niste cifre" sau " zicea unu pe la coltul blocului"...

Ramaneti cu Dulcinea si poate mai gasiti pe cineva gen Sancho Panza... 😁😂

dbazavan spunea...

Mulțumesc așa am gândit și eu. Mă mai gândeam și la faptul că măcar un cetățean pârlit că mine a făcut ceva, alții care sunt plătiți (gen avocatul poporului) nu a făcut asta. Și voi ataca OUG 90/2017, OUG 114/2018, OUG 59/2017, OUG 57/2015 și încă odată mai multe dispoziții din Legea sclavagismul ii Legea 80/1995. Partidele nu au atacat deși art. 146 din Constituție permite că un Nr. De parlamentari sa atace la CCR cu excepții de neconstituționalitate. Asta e cel mai deranjant. Oriunde te uiți vezi salarii mai mari că ale noastre, oriunde de uiți în sistemul național de apărare (chiar și justiție și funcționari publici) constatăm că suntem cei mai năpăstuiți. De ce oare? Punctul meu de vedere este că cel puțin în ultimii 9 ani nu am mai avut comandanți cu cohones, generali cu sânge în instalație ci doar miniștrii și comandanti lingăi de clanța (un exemplar Co cingători sunt și cei 4 comandanți chemați în instanță și mulți alții). Să fim sănătoși și să pot să duc lupta până la capăt. Sper sa și reușesc.

dbazavan spunea...

Anul trecut la un proces pe conflicte de muncă al unui coleg jurista a invocat lipsa procedurii prealabile. Colegul nostru a învederat instanței că în litigii de munca nu e statuată aceasta procedura drept pt. care instanță a respins excepția invocată de MApN că neîntemeiată.

dbazavan spunea...

Cu dedicație specială pentru cei care m-au blamat pe aici citiți pe portal.just.ro sentința din 06.03.2019
In dosarul 29324/3/2018.

Iulian Mareș spunea...

Dan Bazavan,
Ce date din domeniul comunicarii informaţii de interes public ati solicitat si nu vi s-au dat?
Am inteles ...proces cu CCR!

Ion Oblemenco spunea...

Pentru ,,militar LA 14 ani ,, domnule , am avut in companie in ,, COPIL. ,, subnutrit care nu avea treaba cu armata ,era poreclit ,, DRUJBIDUL ,, stia cu drujba ,nu a vrut sa fie trimis LA spitalul military Cluj pentru reexaminare si trecere in rezerva . punct. Am toata stima pentru acel ,,drujbist,, copil sarac din Moldova , noi am contribuit cu bani si altele sa poatā merge acasa .daca citeste cineva DE LA unitslatea militara din HUEDIN poate sa confirme cele spuse DE mine .,,asta e zero ,, pai umflatu asta DE ministru DE CE n-a servit armata???????? .noi , unii din noi , DE LA cmj cati vitei am mancat ,porci , masini DE cherestea , di alte foloase necuvenite ???? Are dreptate si klaus cand spune ca armata a fost pierdere DE timp . pentru kaus , pacat can n-ai fost in plutonul meu,, comandat DE mine ,, sa fi vazut cam CE program e in armata

dbazavan spunea...

Important de reținut este că și chiar daca numai în parte am învins CCR, iar instanță a statuat că a încălcat legea (grav daca mă raportez la art. 31 din Constituție).

reddog spunea...

@dbazavan
Inca o victorie ca asta a la Pirus si ati infrant... 😁😂

Asta ca tot vreti sa pareti specialist in tactici si strategii militare. 😁

Care ar fi victoria?
Primul capat de cerere admis in parte iar urmatoarele respinse. 😁😂

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000836354&id_inst=3

dbazavan spunea...

Daca crezi că poți obține mai mult încearcă. Eu sunt mulțumit. Tot victorie se cheamă,iar daca încerci să minimalizezi mă doare undeva. Oricum e o victorie împotriva CCR. Restul e cancan, iar tu doar un spectator. Nu uita spectacolul e gratis. Deci daca nu îți place nu te mai uita. E simplu.

BONIFATIE spunea...

D-le Băzăvan, bine că v-au admis cererea de reexaminare pe a1! Erau în stare să vă anuleze, probabil din "viteză", acţiunea ca netimbrată.
Bine că au căscat ochii la reexaminare şi au văzut că în cauză sunt aplicabile prevederile art.27 alin.(1) teza a II-a din O.G. nr.137/2000, în sensul scutirii de la taxa judiciară de timbru.
Esenţial este că vi s-a admis capătul principal de cerere privind obligarea C.C. la comunicarea informaţiilor de interes public.
Când e vorba de sancţiuni şi daune morale Statul aplică "principiul" cu STATUIA, adică STATU IA tot. Greu cu dreptatea până la capăt.
Nu v-am cunoscut şi nu vă cunosc decât de pe acest site dar nu vă luaţi după cei care doar stau şi critică. Mă rog, sunt şi unii care lucrează şi critică, o parte chiar constructiv.
Acum nu trebuie nici să devenim procesomani, însă raţiunea şi ponderaţia în luarea deciziilor trebuie să ne călăuzească în formularea acţiunilor în justiţie pentru a nu tura motoarele în gol.
Un lucru este cert, dacă doar stăm vom fi ca o corabie cu pânzele coborâte.
Vă doresc succes, în continuare, tuturor!
Cu respect ,


Cei mai mulţi pensionari, inclusiv militari, merg pe ideea că dacă primesc alţii vor primim şi ei

Leo spunea...

CCR-ul prin vocea purtatorului de vorbe , mai spunea ca din lege , selecteaza numai articolele care sa raspunda interesului ei , intamplator comun cu al lui F&M ( ex. art. 33 nu si 32 ). Dupa aceasta logica , la Art.VII exista decat punctul 3...

dbazavan spunea...

Vă mulțumesc domnule pt. încurajări. Puțini sunt cei care o fac. In schimb majoritatea nu o fac și te descurajează. Dar mi-am propus că oamenii să mă țină minte pt. demersurile mele in schimbarea calității vieții militarilor. In moment de fata calitatea vieții militarilor este subunitară (e părere personală). Din păcate jurisprudența aplicabilă în dreptul românesc și obligatorie este pt. toate instantele de la publicarea în Monitorul. Of. Doar deciziile CCR, Deciziile ICCJ (RIL și DCD). H.J. definitive se aplica doar părților din proces nu și celorlalți. Multi nu au înțeles nimic. Dar sper sa inteleaga în curând.

reddog spunea...

@dbazavan
Lumea e rea, invidioasa si nerecunoscatoare... 😁
Ca asa e lumea asta, daca veti crea dvs una conform idealurilor dvs vor veni altii cu alte lancii in cautare de alte mori de vant...😁
Lancea sus, privirea inainte si fara frica direct in lupta cu morile de vant... 😁

dbazavan spunea...

Da dl. Leonard aceeași CCR care prin Decizia 326/2013 statia că: Ajutoarele ori indemnizațiile la care se referă, însă, art. 13 alin. (1) din Legea nr. 285/2010 nu fac parte din această categorie de drepturi, astfel că legiuitorul este liber să dispună cu privire la conținutul, limitele și condițiile de acordare a acestora, precum și să dispună diminuarea ori chiar încetarea acordării acestora, fără a fi necesară întrunirea condițiilor stabilite de art. 53 din Legea fundamentală.
Deși din punctul meu de vedere aceste sume compensatorii, ajutoare la trecerea în rezervă au fost instituite de Parlament încă prin Legea 138/1999 că o recunoaștere a restrângerii exercitării unor drepturi (art. 53 Constituție). Nu e normal că noi sa veghem in timp ce ei huzuresc.

Iulian Mareș spunea...

Dan Băzăvan,
Este o reală contradicție între motivarea Parlamentului și cea a CCR, privind ajutoarele prevăzute prin lege, cu atât mai mult cu cât nimeni nu ar avea curajul sa modifice legea cu hotărârea hilară a CCR-ului!
Bine, acum prin L153 de salarizare unica le-au scos definitiv, printr-un gest reflex de egalitarism tipic comunismuluu târziu, făcând proba prostiei eterne!
Efectele vor fi pe termen nelimitat, prin scăderea interesului pt meseria armelor!
Atâta timp cât UM și MU nu protestează precum magistrații totul este posibil! Tinerii nici nu știu cât au pierdut! As concluziona: de la cumpărarea conștiinței prin OUG-7 la ștergerea ei prin Legea salarizării unice și implicațiile financiare pt militari prin OUG de sfârșit de an, guvernele au făcut tot ce era posibil împotriva SNAOPSN și a apărării țării! Să nu ne mirăm că personalul își va căuta surse fi ex sistem!

dbazavan spunea...

Din păcate și ICCJ prin decizia 5/2018 (ril) și prin decizia 35/2018 (dcd) a văzut în aceeași lume paralelă a comunismului etern. Dar va indemn sa citiți cu mare atenție art. 9 din Legea 80/1995. Eu zic că ar mai fi o șansă, infima dar ar fi litc) "ajutoare și alte drepturi". În plus orice h.j. trebuie motivată în temeiul Constituției. Cum rămâne totuși cu art. 53 - restrângerea exercitării unor drepturi. Ăștia chiar ne-au luat de sclavi? Eu nu mă consider unul, iar dacă pt. O scurta perioadă de timp am fost o să-mi recapăt libertatea prin a acționa prin toate pârghiile legale.

CEZAR spunea...

vineri, martie 08, 2019
reddog spunea...
@dbazavan
Lumea e rea, invidioasa si nerecunoscatoare... 😁
................................................
Lancea sus, privirea inainte si fara frica direct in lupta cu morile de vant... 😁-----------------------------
Esti tare imi place ...se pare ca nici tu nu inghiti ..panglicarii!!!

Iulian Mareș spunea...

Drumul cel mai scurt către succes a fost brevetat kiar de magistrați: protest, amânarea activităților, scrisori de înștiințare către UE, NATO, ONG-urilor serioase, asociațiilor rezerviștilor din armatele NATO! Orice dialog cu decidenții politici și-a demonstrat limitele! Ei ne-au demonstrat că prin manipulare ne pot pune o întreagă lume, total neinformată, în cap!
Noi le putem pune organismele internaționale! Numai să conștientizăm forța, determinarea și capacitatea!