Un produs Blogger.

vineri, martie 15, 2019

CSP a MAI explică pe întelesul tuturor cum a actualizat corect pensiile militare în anul 2017

65 comments
UPDATE 13 03 2019
In cazul în care Casele de Pensii Sectoriale ale MApN și SRI nu reacționează oficial în următoarele 10 zile la ultimele articole de pe blog din care rezultă că pentru actualizarea pensiilor militare, urmare a intrării în vigoare a Legii nr, 152/2017, completată de OUG nr, 56/2017, au ales netransparent o procedură nafavorabilă pentru pensionari, respectiv au ales pentru anul 2017 aplicarea dispozițiilor privind indexarea cu 5,25%, potrivit OUG nr. 99/2016 în defavoarea dispozițiilor mai favorabile privind actualizarea cu 15% a soldei de funcție,  potrivit Legii nr. 152/2017, 
-vom trimite aceste materiale, în prima etapă, către ministrul Apărării Naționale și  directorul Serviciului Român de Informații. 
-In etapa următoare, dacă nici ministerele nu dispun măsuri  din oficiu de corectare a erorii, conf art. 65 din Legea 223/2015,  prin decizii de revizuire a miilor de pensii militare actualizate greșit la 30 06 2017 , vom continua demersurile la nivelul Guvernului, Parlamentului și Președinției.
**************************************************************
Blog citit de cca 15 000 utilizatori în ultima lună și de peste 49 000 utilizatori de la începutul anului.

Legea 223/2015Art. 603) În anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59, cât şi cele ale alin. (1), se aplică dispoziţiile cele mai favorabile.






Prin răspunsul dat unui petiţionar, căruia îi mulţumesc că mi l-a trimis pe adresa de e mail, CPS a MAI confirmă demonstraţia pe care am făcut-o în topicul anterior în care am arătat de ce a greşit  CPS a MApN  actualizările din anul 2017.
Pensia militară brută din anul 2016, recalculată(nu cea contributivă) şi indexată cu 5%, la care se adaugă creşterea prin majorarea cu 15% a soldei de funcţie, se compară cu aceași pensie militară recalculată brută din anul 2016, indexată cu 5,25%, adică cu pensia militară brută în plată la 30 06 2017.
Rămâne în plată cuantumul mai avantajos.

Este exact concluzia pe care am tras-o  cu privire la cuantumul corect pe care trebuia să-l aibă pensia militară actualizată greşit de CPS a MApN.
Vezi AICI

„Drept urmare, cuantumul corect al pensiei militare rămase în plată după procesul de actualizare din 30 06 2017 este:
6234+   cuantum 2016, neindexat
  312+    indexare 5% în  2016
  578      creștere cuantum prin actual..
----------
=7124 lei”

6890 lei, cuantumul brut din 2016, îndexat cu 5,25 în anul 2017,  era mai mic.

Cei care doesc să analizeze o decizie de actualizare emisă de CPS a MAI, comparată cu decizia de recalculare, pot accesa AICI

Prin această greșeală de actualizare sunt păgubiți toti cei pensionați în perioada 01 01 2016-30 06 2017 și toți recalculații pe Legea 223/2015 cu un cuantum recalculat mai mare decât cuantumul avut pe legea contributivității. Potrivit unor informații publice, numărul acestora ar fi fost de 32% din numărul celor recalculați potrivit articolelor 109 și 110 din L 223/2015.
Domnii Les și Hellvig (dacă e adevărat că și CPS a SRI a actualizat greșit pensiile în 2017) trebuie să ia măsuri urgente de reparare a erorii prin emiterea, din oficiu, a deciziilor de revizuire a deciziilor de actualizare, potrivit art. 65 din L223/2015.



65 de comentarii:

Mitica spunea...

QUOD ERAT DEMONSTRANDUM.....CPS a MApN.....Vorba ,,africanului"....NO COMMENT !!

andrei popa spunea...

Buna ziua, as dori sa va adresez o intrebare. Am iesit la pensie anticipat partial in anul 2016. Vechimea in serviciu 27 ani si 5 luni, vechime cumulata 40 ani si 2 luni, fiind nascut in anul 1970. La ce varsta beneficiez de pensie de serviciu? Va multumesc anticipat.

Huhu Rezea spunea...

@andrei popa
Pensia militară anticipată ese și ea pensie de serviciu. Poate vreți să întrebați când această pensie devine pensie militară de serviciu pentru limită de vârstă.
Potrivit Anexei la L233 cei născuți în 1970 fac vârsta standard de pensionare în anul 2030.
Având vechime efectivă de peste 25 ani, dvs beneficiați de reducerile de vârstă standard prevîzute în art. 21, funcție de sporul pentru condițiile de muncă.

andrei popa spunea...

Va multumesc frumos pentru raspuns si operativitate.

reddog spunea...

@andreipopa
Poate dati mai multe detalii din decizia de pensie si va poate ajuta cineva.
Va puteti calcula si dvs, eu de exemplu nu ma consider expert in pensii nici pe departe dar am citit legea si m-am informat si de pe site-uri de profil.

Mi-a iesit pensia ca in decizie. 😁
Ori sunt cei de ma CPS a MAI la fel de buni ca mine in calcule 😁 ori a fost norocul incepatorului ( informat dealtfel ) 😁😂

Varsta standard pentru anul dvs de nastere este 60 putand beneficia de reducere conform conditiilor in care ati activat.

https://lege5.ro/Gratuit/g4ztmmzqgi/art-21-pensia-de-serviciu-lege-223-2015?dp=haytembvgu2dm

Iulian Mareș spunea...

Numai că pe fata noastră, fosta la ...., au îmbrobodit-o cei din eșalonul 2!
Poate își dă seama și propune reparația, până nu-i prea târziu!
Oricum, ar trebui sa se lase cu măsuri, la niveluri D.Juridice, DFC și CSP! Nu mai vorbesc de un secretar de stat coordonator și de Leș, care face reclamă mascată la smartphone Huawei Mate 20 Pro, în locul și momentul nepotrivit!

Iulian Mareș spunea...

Red,
Fii modest! Tu că ei!
Nici nu putea fi altfel, după atâtea excursii! 😁
Pe când vizitezi și Iranul?...sfat, fă-ți un pașaport nou căci ai o viză nu tocmai agreată, de ei! 😂😎

reddog spunea...

@Iulian Mares
Poate si Iranul, e o tara frumoasa.
Cine a fost in Israel stie ca nu ti se pune viza de intrare pe pasaport.
Ti se da doar un cartonas care tine loc de viza, tocmai in ideea de a nu avea probleme daca vrei sa vizitezi ulterior si tari arabe/musulmane/inamici ai Israelului. 😁

Stelian P. spunea...

Din pacate pentru unii este evident ca la MAI se poarta mintea iar la MApN e inflatie de mistocari cu mitraliere si cu sacul de merinde plin cu sfaturi. Oameni modesti, se intelege.

Gigi spunea...

Știm faptul că în RO legile sunt interpretabil
e,dar nici chiar așa.
Păi,dacă în lege spune clar negru/alb că în anul când avem și indexare sau/și actualizare se aplică cuantumul mai avantajos ce este atât de neclar pt.cei de la CPS?
Ori,în 2016 a fost numai indexare,actualizare și indexare a fost în anul următor în 2017.
Deci,in concluzie,
indexarea,sau cum s-a numit în 2016,trebuie inclusă în procesul de actualizare din 2017,cum de fapt procedează cei de la MAI.
Asta am spus și în 2017 și o mențin și acum.Orice altfel de actualizare care nu include și ind.din 2016,este abuz din partea celor care se ocupă de această operațiune.Să fie clar!
Tot abuz se numește și neacordarea până acum a ajutoarelor către cei ieșiți la pensie din 2011.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian P

Prin această greșeală de actualizare sunt păgubiți toti cei pensionați în perioada 01 01 2016-30 06 2017 și toți recalculații pe Legea 223/2015 cu un cuantum recalculat mai mare decât cuantumul avut pe legea contributivității. Potrivit unor informții, numărul acestora ar fi fost de 32% din cei recalculați potrivit articolelor 109 și 110 din L 223/2015.
Les și Helvig (dacă e adevărat că și SRI a actualizat greșit) trebuie să ia măsuri urgente de reparare a erorii prin emiterea din oficiu a deciziilor de revizuire a deciziilor de actualizare, potrivit art. 65 din L223/2015.


&&&&&&&&&&&&
In altă ordine de idei;
Daca introduci o adresă mail pe adresa blogului... îți comunic numărul de telefon al necunoscutului/ei care dorește să ia legătura cu tine. L-am primit pe adresa blogului.

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
Rezolvă dumneata, că știi cum!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Multumesc pentru intentie dar am reguli stricte pe care inca le respect. Daca cel care ma cauta a avut numarul meu in agenda atunci stie (sau ar trebui sa stie) cum poate sa-l recupereze. Numele care apare in adresa de mail a persoanei respective nu imi spune nimic deci mai am un semn de intrebare.

Patrascioiu spunea...

Interesul poarta fesul.Observ ca purtați discuții numai pe marginea pensiilor celor ce ce au beneficiat de sporuri fara număr. Nimic de cei ce s-au aflat în aceeași situație juridica dar care au pensii infinit mai mici. Ce ziceți de unul care avut funcție 4,85,prima de comanda ,vechime efectiva 32 ani,vechime cumulată 43 ani dar care la recalculare nu are nici mai mult nici mai puțin 2950 lei.O fi corect?Nu e discriminare?Mulțumesc PSD ca ai maltratat legea.

Cezar spunea...

@/ Patrascoiule
QED....
Asta însemnează sa opereze o lege PROASTA...deci cui sa multumim?'
Presupunând că legea nu era ..maltratat...aveai cu o mie doua mai mult...iar ceilalți aveau cu 5...8mii mai mult
Deci discriminarea era si mai mare..!!@

Cezar spunea...

@/Stelian încearcă să fie..smecher si ia armata in balon
Ii atrag atenția.. ca miliția nu cumpara avioane..transportoare...rachete..nave..dintr-un buget sensibil egal !

Iulian Mareș spunea...

Așa este dl. Patrascioiu, mare adevăr spuneți, dar cine să audă?
...dati-i un SMS lui Leș, să aibă ce citi!
O curiozitate mică: ați avut coeficientul funcției de 4,85 și IC?...poate coef. era mai mare și ați uitat!
Ăștia, care au greșit la principiile de calcul, nu vor să îndrepte mai nimic!
Pensia mi se pare extrem de mica!...nici macar 3000? Este a dv sau aveți ceva rețineri?

Huhu Rezea spunea...

@Stelian P
Dar nu ți-am trimis adresa de mail de la care am primit telefonul.
Zice că a i-a fost furat telefonul pe Batiștei. Nu ar fi o problemă că hoțul i-a produs o pagubă .. 4601,5377 lei la abonament, dar a pierdut numerele de telefon ale cunoscuților.

Iulian Mareș spunea...

Sigur Dragnea i-a furat telefonul, în zona fostei ambasade US de pe Batiștei, prin spate la Inter!

Cezar spunea...

@/Patrascoiule
Atenție ca...Ipu...te ia peste picior
Ce.i pasa lui ca doar a mușcat din cașcaval.. cu gura aia mare..15.001 lei! Sa.i stea in gât....

Iulian Mareș spunea...

Culmea culmilor!
1-Rezervistul să solicite pensie corecta de la CSP și să i se și acorde!
2-KWI să solicite dnei. Firea o locuință ANL și să primească o vilă!

Cezar spunea...

Urla internetul
Monica Iagăr.. de la C.S.DINAMO
SALARIUL DE 8000...PENSIE DE 12.000
PE L.223..DESIGUR
SA TRAIASCA

M spunea...

Hmmmm.... Îmi exprim iar crezul meu : e nevoie de specialiști și în operativ și în zona de suport.
Zâzania dintre cele două categorii, umflată în perioada de tristă amintire a lui Băsescu, a făcut mult rău.
Fiecare să își facă treaba profesionist acolo unde este și vor avea cu toții beneficii.

CEZAR spunea...

Atentie Hienele se regrupeaza ..in vazul lumii....!!

https://www.facebook.com/406835509734437/videos/2360699083960684/?t=38

M spunea...

@Cezar - Iagar are renta viagera.
Pe de alta parte vezi ca la Tokio sunt următoarele Jocuri OLIMPICE!!! SUCCES!!!! 😁

Cezar spunea...

Cum inca nu a aparut un Ip/MApN care sa clameze:
Foarte bine ..are scoala...merita

Trofin spunea...

Este o interpretare si aplicare corecta a art. 60 coroborat cu art. 59 din Legea 223/2015 valabila la data cand s-a aplicat dispozitia legii 152/2017 cu privire la actualizarea soldelor de functie , la cei in drept , cu 15%. Am verificat si cele doua decizii de actualizare si de recalculare. Nu am identificat erori. Si la CSP al MApN era firesc sa se aplice acelasi algoritm. Dar ,vorba maestrului Cesar , MAI nu trebuie sa cumpere ,precum MApN , avioane americane , nave - nu stiu de la cine , autocamioane si blindate tot de pe la americani .In plus , MApN trebuie sa intretina si militarii trimisi prin teatrele de eroi militari. Dar , cine poate sti ce mai gandeste dl. Les cu privire la bunastarea personalului armatei , activ si din rezerva.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Este semn bun dacă @moșmartin, socotitorul de pe Câmpia Turzii, a încetatr cu comentariile sprijinitoare pentru gulerele albe cu cotiere.
Nici Tutuianu și nici Fifor nu au sărit departe de Les. Miniștrii s-au schimbat, gulerele albe cu cotiere au rămas pentru perpetuarea metehnelor de frustrați impotriva rezerviștilor.
¤¤¤¤¤¤¤¤
Aviz amatorilor de comentarii lejere sau neserioase!
Este un topic prea important, care neindoielnic va avea şi urmări.
Nu-l duceţi în derizoriu prin discuţii care pot fi postate la diverse.
Aveţi etichete şi pentru Diverse!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Crezi că vor remedia odată cu mărirea soldei de grad?
Ar trebui informat și Premierul, dacă o pricepe ceva din lupta asta, de multe ori surdă!

Huhu Rezea spunea...

@mares
La eventualele alte actualizări ca urmare a majorării soldelor de grad sau de funcție, conform legii, Casele Sectoriale nu mai sunt obligate să emită decizii de actualizare.
Astfel că... ar putea masca și îndreptarea greșelii din 2017 ca sa nu plătească din urmă.

Leo spunea...

Sa ne explice si ce rost are Art. 12 alin (2) din oug 57 , precizata in actul prezentat.
Gura pacatosului adevar graieste ... stiu ei ce stiu despre rascoala din nov. 1987 de la BV , când de pe Modarom secu filma mai tare ca cei de la buftea ca apoi sa-i identifice si sa le otraveasca viata. Si , despre rascoala din dec. '89 se pare ca ii bantuie constiinta din moment ce au trecut Art. 12.
MAI -iul cu Art. 12 iar MFA-ul cu Art. 14.
Tot nu intelegeti ca s-a aplicat la recalculare acel 5% la MFA ?
ANTENA SUS !

Huhu Rezea spunea...

Lipsa de informare este atât de evidentă în rândul rezerviștilor.... încât un procent important dintre ei încă se iluzionează că în luna septembrie, anul acesta, guvernul le va crește punctul de pensie. Zilnic întâlnesc pe stradă asemenea neinformați. Ba... se și iau în clonț cu mine când le zic că pensia lor nu mai este calculată în puncte de pensie.
Nici nu știu ce este cu deciziile de actualizare pe care le-au primit...mai ales că nu le-au adus un leu în plus.

Constantin22 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu așa, că noi blamăm prostiile făcute de DNA, prin care, cică "se făcea legalitate" prin metode ilegale!
Faci îndreptare materială, emiți decizii și dai oamenilor banii din urmă, că nu i-am învățat noi sa fie căpoși!
Că nu este târg și nu se negociază:cum au putut să rețină banii așa să găsească soluția pt rezolvare totală!

Huhu Rezea spunea...

@Cioclei
Și... ce? Este literă de lege răspunsul CPS a MAI?
L-ai atacat la Tribunal cu acțiune pe obligația de a face?

reddog spunea...

@Constantin Cioclei
Cred ca aveti dreptate, asa reiese din lege.
Partea asta a legii nu am studiat-o. 😁
Fiecare cu ce-l doare, m-am uitat la articolele cu pensia la limita de varsta.

Conform legii nici CPS a MApN nu cred ca poate da alt raspuns.
Sau poate stie altcineva alt art din lege care poate fi invocat. 😁

Huhu Rezea spunea...

@javră rosie
Stai cuminte, nu-ți scrânti mintea cu probleme juridice. Dai sfaturi proaste în privința aplicării art. 21 din L 223/2015.
Ești tare în clonț doar la politică.

reddog spunea...

Huhu
Pai spuneti dvs cum e.
Concret ca vad ca o dati de multe ori ca Iliescu si meandrele concretului. 😁😂
Ce i-am spus eu initial lui Andrei Popa i-ati spus si dvs.
Asta mergand pe o oarecare logica dar legea spune altceva.

Conform art 18 pct 3 din Legea 223/2015 CPS a MAI nu putea da alt raspuns.

Concret, ce articol poate invoca in instanta pentru a avea castig de cauza in speta asta?

PS:Mai usurel cu javrele alea ca nu ne-am ciocnit valizele in gara si nici nu am baut sampanii pe plaje exotice ca sa avem glume in program. 😁😎😂

Huhu Rezea spunea...

@dinamovist roșu
Dacă nu erai preocupat să latri la lună, înțelegeai că @Cioclei s-a referit la răspunsul dat de mine lui @andrei popa.
Vezi că javrele mușcătoare sunt puse în botniță!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Așa este; saracii pensionari, mai ales cei mai in vârstă, au fost amețiți de tot rahatul ăsta de acte normative venite în cascadă!
Ei sunt nevinovați în credință lor...au fost obișnuiți că vor primi pensia corecta din partea CSP, calculată corect, de oameni normali, cu carte, nu cu ... hai să-i spunem pe nume, hoții, patronate de miniștri i perindați prin sistem precum marinarii prin bordelurile portuare!
Filologul lui pește și merceologul știu ei ce tehnica trebuie armatei, știu ei sa negocieze preturi...ei care habar nu au despre ce vorbesc prin media și ...pe corecte, dau in gropi de infatuați!
Daca sunt așa de aplicați sa taie odată la jumate pensiile că să văd ceea ce nu am crezut că pot gândi!
Rușinos....fabricați OUG până când vi se vor băga pe gura și scoate prin ureki!
În esență varianta kiorului se aplica amplificat, dar in rate și tranșe repetate!
Ce, pe Bobu nu l-ați văzut plângând și căinându-se? Și era infinit mai tare bazat!
Ăștia nici nu merită să li se spună pe nume...

Constantin22 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mosmartin16 spunea...

Huhu... ai uitat ce spuneai pe 8 martie ? Te citez ...trebuie să concluzionăm că ambele case sectoriale ajunc pe căi diferite la cuantumul corect rămas în plată al pensiei militare indexate în anii 2016 și 2017 și actualizate în 2017. Iar in final spui ...Consider că trebuie închisă contestarea neincluderii indexării de 5% din 2016. Vezi ca te-ai razgandit ? Sau imi spui ca atunci erai si tu socotitor pe la ...Campia Turzii !!! Pot fi si eu ironic, chiar mai dihai, dar nu cred ca asta ar trebui sa implice exprimarea unor puncte de vedere, bune sau mai putin bune !!! Tot binele !!!

iceparu spunea...

Dece indivizi aflati in aceeasi situatie juridica dar pensionati in ani diferiti primesc la recalculare pensii in cuantum diferit.?
Dece indivizi aflati in aceeasi situatie juridica dar pensionati in ani diferiti nu primesc aceleasi sporuri?
Dece sporul de dispozitiv si indemnizatia de comanda difera functie de anul pensionarii?

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
esti in campania electorala cu G.O.?....sper ca esti sanatos beton!
Ce ai facut in instanta?....spune-ne si noua, pls!

PS-stiu, din afirmatiile tale ca ai facut multe plangeri la PG! Caruia din "fratii siamezi" te-ai dresat? Celui din dreapta sau din stanga? ...nu ca ar fi o mare diferenta, ambii sunt "justitiari"!
Spune-mi cu cine te fotografiezi, ca sa-ti spun cine esti!...sau, justitia prin anarhie, noul concept doctrinar la unii magistrati!

https://www.dcnews.ro/oana-zamfir-despre-o-poza-cu-lazar-socant-coita-ma-uit-si-ma-crucesc_641906.html

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Pe undeva ai dreptate!
Dar, ce te faci că unele sporuri actuale nu erau atunci iar procentul IC a fost modificat cu ceva timp in urma..., că procent cât și extindere, inclusiv pt șefi compartimente, Cdt.gr. și Cdt. Pl.. ...; înainte vreme aceștia nu aveau!

Huhu Rezea spunea...

@Cioclei
Cei care ți-au răspuns interpretează rigid dispoziția din art. 17 care prevede că la stabilirea pensiei anticipate reducerea vărstei standard cu 5 ani nu se cumulează cu alte reduceri prevăzute în lege, cum ar fi cele de la art. 21.
Or, d-ta ai cerut acum pensie pentru limită de vărstă, care are alt statut juridic, chiar dacă pensia rămâne în același cuantum.
@mosmartin
Eu nu retrag ce am zis intr-un comentariu la un topic în care am criticat răspunsul neclar al CPS a MApN.
Procedura MApN este întâmplător corectă doar în cazul pensiilor care ar primi prin actualizarea cu 15% un câștig mai mic decât indexarea cu 5,25%. Doar atunci rămâne în plată cuantumul în plată la 30 06 2017.Ar fi posibilă această eventualitate doar în cazul celor care au putine emente salariale în cuantumul compus al soldei de funcție.
La pensionarii cu un cuantum contributiv mult mai mare decât cel recalculat pe L223, cam jumatate din numărul total, eroarea nici nu se vede, fiind acoperită de cuantumul în plată de la 30 06 2017.
Mai bine ai spune care procedură de actualizare crezi că este corectă; cea a MApN sau cea a MAI?


CEZAR spunea...

HUhu..
Ar fi bine sa faci un studiu de caz si cu fufa de 40..de ani care suge bani de la buget de nu-i adevarat ..
Poate vede si tanti Carmen cum ii spoliaza bugetul ..
Sau crezi ca o fi singura...
Asemanarea cu M-Alul este pur si simplu intamplatoare..si fara intentie (sic)

Mitica spunea...

Singura problema pe care a gresit-o d-l chestor...este ca art. 14 alin.(2) reglementeaza problema cu 5 %...nu art. 12....In rest, vorba unui vecin....,,toate e bune Mitica ".

Huhu Rezea spunea...

UPDATE c13 03 2017
In cazul în care Casele de Pensii Sectoriale ale MApN și SRI nu reacționează oficial în următoarele 10 zile la ultimele articole de pe blog din care rezultă că pentru actualizarea pensiilor militare, urmare a intrării în vigoare a Legii nr, 152/2017, completată de OUG nr, 56/2017, au ales netransparent o procedură nafavorabilă pentru pensionari, respectiv au ales pentru anul 2017 aplicarea dispozițiilor privind indexarea cu 5,25%, potrivit OUG nr. 99/2016 în defavoarea dispozițiilor mai favorabile privind actualizarea cu 15% a soldei de funcție, potrivit Legii nr. 152/2017,

-vom trimite aceste materiale, în prima etapă, către ministrul Apărării Naționale și directorul Serviciului Român de Informații.
-In etapa următoare, dacă nici ministerele nu dispun măsuri din oficiu de corectare a erorii, conf art. 65 din Legea 223/2015, prin decizii de revizuire a miilor de pensii militare actualizate greșit la 30 06 2017 , vom continua demersurile la nivelul Guvernului, Parlamentului și Președinției.
****************************
Blog citit de cca 15 000 utilizatori în ultima lună și de peste 49 000 utilizatori de la începutul anului.


mosmartin16 spunea...

Huhu ...numai la ce este peste cele trei institutii ( MApN, MAI, SRI ) se poate rezolva !!! Adica ..Guvern !!! Altfel , fiecare o sa o tina pe a lui ...

Cezar spunea...

De fapt pentru cine va zbateti?
Pentru 2016..2017..care oricum au iesit cu niste pensii triple daca nu mai mari decat omologii?
Faceti revolutie ca sa le mai puna câțiva lei?
Balsoi succes...blogul chiar isi merita menirea....

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
Precizarea din UPDATE cum că au aplicat dispozițiile legale mai nefavorabile pensionarilor militari, în alegerea dintre indexarea și actualizarea din anul 2017, contrar art. 60 alin.(3), este lâmuritoare pentru oricare funcționar care aplică o lege.
Eu cred că raţiunea va triumfa şi nu vor alege calea sălilor de judecată, mai ales că una dintre Casele Sectoriale, respectiv CPS a MAI, a aplicat dispoziţiile legale mai favorabile pensionarilor pentru anul 2017.

Niky spunea...

V-am trimis si următoarea pagina din decizie pe Gmail, nu am șters adresa, dar nu cred ca e o problema asta! Acolo se vede clar ca au eliminat indexarea din 2016. Si asa era puțin ,ca suma ,dar nici atit nu s-au îndurat sa ne ofere!!!

Leo spunea...

- Niky , despre ce fel de decizie vorbesti. Daca este vorba despre decizia de actualizare , nu are nici o legatura cu indexarea din decizia de recalculare pt. L. 223/2015 modificata prin art. 40 al oug 57/2015.
- Julio , mai sti ceva de Flavius ? ca eu nu l-am mai observat deloc in gazeta.

Niky spunea...

Dl. Leonard,despre decizia de actualizare cu 15% a soldei de funcție ziceam.Eu fiind pensionat in 2016,am ieșit pe minus, iar cei pensionați in 2017(PINA la data intrării in vigoare a legii 152/2017),au ieșit pe plus la actualizare!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Ori este deja prins în campania pt europarlamentare (am auzit că este pe poziția 2 pe listă), ori îi scrie cuvântările lui Gaby!
Daca se face bruxellez la 20000€/lună zice că-i fotbalist la FCSB; apoi mai are un pas mic și-i ia locul lui Jean-Claude Juncker!... Să vezi ce sciatică face de la "climă"! 😂✌️🤔🤣

mosmartin16 spunea...

Huhu ...hai sa vorbim de principii ...nu de calcule, care-ti pot fi favorabile ori nu !!! Ce zici ??

mosmartin16 spunea...

Cezar ...bine ai spus !!! Atat timp cat principiile nu-s pe primul loc ..restul e ........cati banuti...primesc sau primesti !!! Profund ...multumesc !!!

mosmartin16 spunea...

...eu o tot spun ....cum pot fi reglate anomaliile din sistemul pensiilor militare !! ...noapte buna ...camarazi !!!

Leo spunea...

Niky
- Daca te-ai pensinat din activitate in 2016 ti s-a indexat pensia stabilita conf. L 223 cu 5% , conf Art. 14 din oug 57. Apoi la cuantumul rezultat , in anul 2017 ti s-a mai aplicat o indexare de 5,25% si ai ajuns la cuantumul X.
Dupa actualizarea din 2017 , ti s-a modificat putin in plus baza de calcul ,la care dupa aplicarea procentului aferent vechimii valorificate , nu a ajuns din urma cuantumul X despre care ti-am spus cum ai ajuns la el.
- Daca in 2016 ti-ai deschis dreprul de pensie dar nefiind in activitate , atunci este o alta poveste mult mai urata despre care trebuie sa citesti din urma gazeta , ca pe mine ma doare capul....

Ovidiu spunea...

Am trimis, in termen, contestatie catre CSP a MApN, privind decizia de actualizare (pentru, intre altele, neaplicarea majorarii de 5% din 2016, etc.). Azi am primit urmatorul raspuns la contestatie:
"Urmare la contestatia dvs. inregistrata la Casa de pensii sectoriala cu nr. ___ din 14.02.2019, va transmitem alaturat Decizia de actualizare nr. ___ cu anexele aferente."
Adica mi-au trimis din nou decizia de actualizare, fara nici un cuvant in plus!
Nici macar nu se mai obosesc sa se refere la punctele contestate!

Iulian Mareș spunea...

Pt nenea Coarna si toti politistii, un banc:

​Un agent de poliţie, proaspăt angajat, nu-şi primise salariul timp de patru luni, din cauza unei erori de contabilitate. După ce a aflat de greșeală, superiorul lui l-a chemat la ordin.

- Ioane, nu ţi-ai primit salariul de patru luni. De ce nu ai spus nimic?

- Credeam că, după ce mi s-a dat arma din dotare, trebuie să mă descurc cum pot...

Alexcta spunea...

@HuhuRezea si @MosMartin
Ce spuneti despre Neactualizarea Soldei de Grad?
În acord cu art.60 (1) lit.a din L. 223/2015, în vigoare la data de 30.06.2017.

Leon spunea...

@Alex, Solda de grad este actualizata, in deciziile de stabilire/recalculare a pensiilor militare, in urma majorarii soldelor activilor cu 10% din decembrie 2015.
Dupa 15.09.2017, actualizarea este blocata de OuG.nr.59/2017, chiar daca la activi s-au majorat soldele cu 25% in ianuarie 2018..!
Majorarile/indexarile pensiilor cu 5%, 5,25% si 1,3% s-au aplicat la cuantumul aflat in plata, deci implicit si solda de grad este majorata cu aceste procente !

Patrascioiu spunea...

ȘI EU!