Un produs Blogger.

duminică, mai 24, 2020

Pe 26 mai se decide soarta reluării actualizării pensiilor militare

200 comments
înregistrarea lucrărilor sedinței din 26 05 20120 a Comisiei de muncă va apărea AICI


Două Proiecte de lege  urmează a fi dezbătute marti, 26 mai 2020, în Comisia de muncă a Camerei Deputaților, pentru întocmirea Raportului, procedură importantă care propune adoptarea sau respingerea proiectelor, premergătoare  dezbaterii în plenul Camerei decizionale.
Proiectele vizează  modificarea Legii pensiilor militare astfel încât să fie  înlăturate inechitățile introduse în această lege ulterior adoptarii sale, în anul 2015, în special pe cele introduse prin OUG 59/2017, care a eliminat procedura actualizării în funcție de creșterea soldelor/salariilor de funcție  si de grad,
Cred că are șanse politice mai mari de adoptare, dar cu amendamente, Proiectul PL x 199/2020, cel cu coeficienții temporari de corecție, aplicați până la reluarea... Recalculării cu dedicație- vezi reintroducerea cuantumului brut al soldelor pentru stabilirea bazei de calcul, dispoziție de care ar beneficia toți cei pensionați după 15 09 2017 și cei care se vor pensiona în viitor.   
Spun că are șanse... deoarece proiectul este propus de fostul ministru PSD al Apărării, Benjamin Leș, și este agreat de gulerele albe din ministere...că, nu-i așa, trebuie și ele să se pensioneze și nu le convine cuantumul net al bazei de calcul. 
In acest fel, PSD i-ar mai da un ghiont guvernului Orban și molatecului ministru al Apăraării care,  de 7 luni,  nu a fost în stare să promoveze Ordonanța de Urgență care ar fi favorizat și pensia proprie.
Cel de-al doilea Proiect, Pl X 221/2020, are origini eterogene, din meduil asociativ, și își propune o revenire la forma inițială a textului L 223/2015, dar o face într-un  mod haotic, care ar bulversa total aplicarea legii. Are și hiba politică de a fi susținut de adversari ai PSD.
Este posibil ca unele din prevederile sale să fie preluate ca amendamente în  PL x 199/2020.

200 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Cred că mai repede se va corecta varianta 2, cea "eterogenă"!

Leon spunea...

Vad ca pana la aceasta ora pe siteul CD nu a aparut si Ordinea de zi a Comisiei de Aparare, dar cu siguranta si aceasta comisie va discuta cele doua proiecte deoarece trebuie depuse Rapoarte comune.
Si eu inclin sa cred ca Pl x nr.199 va primi un Raport favorabil cu preluarea unor amendamente din PL x nr.221..!

Pop Iuliu spunea...

Dacă se întâmpla sa treacă proiectul cu “indicii de corecție” este evident ca nu ii va avantaja cu nimic pe majoritatea, pentru ca respectivii coeficienți se aplica la pensia calculata și nu la cea in plata!, ori majoritatea celor pensionați înainte de 2010 au pensia in plata rămasă ca urmare a stabilirii pe baza contributivității, iar pensia calculata in baza Legii 223/2015 fiind semnificativ mai mică.

Viorel spunea...

1. Privire comparativă între proiectele Leș și LADPM de modificare a Legii pensiilor militare / JOI, APRILIE 30, 2020 / 105 COMENTARII.
Mai bun: Proiectul Leș (L.38/2020) PLx 199/2020=Alex, Viorel.
Mai bun: Proiectul LPADM (L.120/2020) PLx 221/2020=Lenovi, Tudor.
Ambele Proiecte cu amendamentele respinse, depuse de senatorul Nicu Fălcoi.
Din 105 comentarii, doar 4 am spus negru pe alb care proiect ni se pare mai bun, în rest comentarii sterile (o încâlcitură de idei și comparații, dar nici un vot concret față de unul din cele 2 proiecte).
Sunt total nelămurit: domnul Huhu Rezea / 30.04.2020:
- „Proiectul LPADM este cel mai incoerent și este necorelat cu ansamblul dispozițiilor L. 223/2015.
Poate se va reține din el propunerile privind calculul pensiei suplimentare și sporul OMM”.
- „Proiectul Leș are avantajul că ar acorda imediat, până la actualizare, acei coeficienți de corecție, iar Proiectul lui Ciucă ar aplica, tot până la actualizare, cuantumurile minime pe funcții, conform Anexei 2 actualizate anual”.
2. Pe 26 mai se decide soarta reluării actualizării pensiilor militare / DUMINICĂ, MAI 24, 2020.
Altă prezentare și altă viziune (mergem pe presupuneri / nu știm ce gândesc deputații).
Am ales (L.38/2020) PLx 199/2020 în defavoarea (L.120/2020) PLx 221/2020 în primul rând pentru că cel de-al doilea proiect îmi lua din start 20% din baza de calcul=80% din veniturile brute, impozabile din 6 luni consecutive din perioada cea mai favorabilă.
3. Citind SUBIECTUL celor 2 posări din toate pozițiile nu mai înțeleg nimic. Amândouă au și defecte și părți bune, unele ca rezolvare inechități, altele ca timp de rezolvare iar unele chiar nu mi-ar da nimic (aș beneficia de corecție 1, deci NIMIC). Sufletește dacă ar fi să aleg, ce-mi propuneți domnule Huhu Rezea ?

kostas spunea...

Mare motiv de bucurie ca o sa ni se recalculeze si noua pensiile tocmai in 2025, daca o sa fie si atunci.

raul spunea...

Incep sa ma indoiesc de IQ tuturor!Acceptam reglementari cu aplicabilitate din 200⁰ toamna?Chiar ne meritam soarta cu toti indicii lui mos peste din toate proiectele!Bai fratilor stiti cum suna astea ?Ca la proiectele de autostrazi!Proiectare ,constructie pe 20 km ,5ani!Soarele ma-sii Hitler a facut 3000 km in 5 ani ,Chinezii 20 000 in 30 de ani!Suntem deja de domeniul patologicului!

Gigi spunea...

Ce bucurie,vai ce bucurie cã se aplicã indici de corecţie imediat.
Actualizare în 2024 toamna,sau mai bine spus,la SF.Asteaptã.
Am spus odatã când ne-a îngheţat roşcata pensiile,neaplicându-ne actualizare cnf.legii sal.unice 153,spunîndu-se cã prin 2022 o sà ne aplice şi nouà pensionarilor bunaciunile acelei legi,am spus aşa: pàna in 2022 se va întâmpla multe,tare mi-e fricã cã acest termen se va amâna.Iata cã dacã acest proiect de lege se va aproba,cel cu indicii de corectie,o sà avem actualizãri prin 2024 octombrie.Ce mult mi-aş dori câteodata sã mã înşel!Am spus asta intr-un comentariu dupã ce a fost emisa OUG 59.
E posibil sã se aprobe orice proiect tinând cont cã ipozitarea este la un pas sã devinã realitate......iar multe pensii vor intrã in acel plafon de impozitare graduala,mulţi se vor bucurã numai pe moment.Sà nu spuneţi mâine,poimaine cã nu v-am avertizat!

Iulian Mareș spunea...

Lasa ca va iesi Ciuca cu OUG!... :))

Alexeveniment spunea...

Care ar fi termenul de aplicare în cazul în care proiectul va deveni lege?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Măcar de s-ar aplica acesti indici numai la cuantumul calculat/recalculat/actualizat, nu la cuantumul în plată, pentru a nu beneficia de ei și superpensionarii militari cu pensii de peste 9000 lei.
Poiectul prevede că indicii se aplică si cuantumului în plată, mai avantajos.

BONIFATIE spunea...



Ieri nu am mai putut să vă accesez.
Am avut un coșmar toată noaptea. Tocmai acum, când se împart bunătățile.
Cum spuneau mai toți pe aici, să facă o „combinată nordică”, adică să ne dea menta de la una și rahatul turcesc, cu nucă, de la cealaltă, dar să ne dea ceva contra răcelii... de gură până nu ne ia dracu pe cei cu complicații „catalizate” de corona.
Azi a ieșit soarele. Poate și mâine.

Huhu Rezea spunea...

Cât de naivi pot să fie unii rezervisti, asa cum pari si dumneata, cărora le pute tot ce este de stânga... fără să știe să facă deosebirea ideologică între stânga și dreapta. Mai ales cei din noua recoltă de pensionari militari care au ieșit neterminați, cu nici 20 de ani vechime efectivă.
Pun pariu cu oricine că, in primul an după ce dreapta PNL + USR va avea majoritate în Parlament, vor dispărea toate pensiile de serviciu, inclusiv cele militare, și se va reveni la pensiile contributive din noua lege a pensiilor din sistemul public. Vor țipa toți, precum cei din ELITA lui Olescu după L 119/2010 . Vor dispărea și efectele L 241/2013 prin care Ponta le-a reîntregit pensiile.

Huhu Rezea spunea...

Domnule Marin, dacă nu te grăbesti sa raspunzi la invitatia primita pe mail, vei rămâne pe dinafara blogului...cât de curând.

Huhu Rezea spunea...

Este alt Mărin....de pe la Oradea! Am stat alături în Piata Victoriei... la Mitingul lui Dogaru.

Huhu Rezea spunea...

Recalculările si actualizările la termenele specificate în proiecte.
Celelelte dispoziții intră în vigoare imediat, la trei zile după publicarea în MO.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, am distribuit acest topic pe toate grupurile militare si politiste la care am acces, sa stie toti camarazii ce se mai intampla legislativ in Parlament. Ar fi dramatic sa nu creasca pensiile mici, sa nu se aplice la cuantumul in plata majorarle preconizate, daca se vor acorda. Ar fi dramatic sa se aplice din 2025. Ar fi inuman sa mai fim chinuiti inca alti cativa ani cu aceste pensii mici, care ne-au facut viata si traiul de azi pe maine insuportabil pe aceste scumpiri infioratoare! Cred ca a murit omenia si mila... Macar, ca prima etapa, sa se faca majorari primordiale celor cu pensiile sub 1450-1500 lei, pentru a reusi sa supravietuiasca. Situatia mea, cu cei 1128 lei, Ana cu 550 lei, e catastrofala, si nu ma gandesc decat la medicamente, cat si sa nu ma scoata in strada pentru datorii la utilitati, toata iarna platind facturi numai la chirie si intretinere de pana la 1500 lei in blestematul asta de bloc in care locuim, si daca Dumnezeu nu ma ajuta prin cineva cu inima mare si generoasa aveam sa fiu evacuat, insa am reusit sa ies din iarna cu zero datorii, lipsindu-ma de foarte multe strangand cureaua la maxim. Oare, astia de la Armata, chiar nu ne citesc dramele pe aici?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

https://M.facebook.com/story.php?story_fbid=3302885483058031&id=100000098340431&sfnsn=mo

Iulian Mareș spunea...

Huhu, ai trimis invitații in mail?

Neacsu spunea...

Din cate stiu eu, MApN isi va trimite "specialistii" cu punct de vedere care va fi de respingere, in cel mai fericit caz amendare. Daca se vor limita la a respinge proiectele , fara a pune nimic in loc, inseamna ca a invins Ro-Ji. Dar si daca vin cu amendamente, incercand sa introduca pensia minima din proiectul Ciuca, cu anexa sa, fara ca aceasta sa fie insusita de un parlamentar sau grup parlamentar din comisie, efectul e acelasi. Maine se va vedea daca ministrul Ciuca vrea sa ii ajute pe pensionari si-MAI ALES- daca e in stare sa isi impuna pozitia in fata " specialistilor". Dupa raspunsul primit de Gropan, s-ar parea ca nu. Numai maine nu-i poimaine.

Neacsu spunea...

Exista deci cateva variante din parta reprezentantilor MApN:
1. sa fie respinde ambele proiecte, fara amendamente.
2. sa fie respins unul si acceptat altul, fara amendamente.
3. sa fie fie amendate ambele si gasita o formula... care sa cuprinda puncte comune.
4. Sa fie fie respins unul si amendat altul cu elemente din proiectul Ciuca( varianta optima)
5. Sa nu aiba nici un punct de vedere, lasand comisiile sa faca ce vor.

Unknown spunea...

Din ce am citit, sunt și bune și rele. Așteptăm 26 mai să vedem ! Așteptăm soarele !

Leon spunea...

In sedinta de marti a Comisiei de Aparare, pe ordimea de zi NU apar si cele doua proiecte privind pensiile militare..!
Sa intelegem ca Presedintelei si Secretarul acestei Comisii, deputatii Mocioalca si Lupescu, nu-i mai intereseaza propriul proiect?

Unknown spunea...

Proiectul d-nului Ministru Ciuca este,cel mai avantajos pentru majoritatea pensionarilor militarista. Doane ajusta sa intre aceasta proiect !!!

brenda spunea...

sa se faca orice dar in favoarea pensiilor care sant sub nivelul salariului minim pe economie

Huhu Rezea spunea...

Pentru d-ta nu, pentru ca erai deja invitat.
Toti cei care ieri sau la probele următoare nu vor putea citi blogul, au nevoie să solicite invitații.
In cele 100 de locuri au prioritte cei care au comentat frecvent pe blog.

Huhu Rezea spunea...

Cei cu Necunoscut vor fi radiati din lista.

Cotyany spunea...

Sunt mai nou și nici nu mă prea pricep cu "tehnica. Aș vrea să rămân în lista dvs, ce trebuie să fac? Multumesc mult!

Leon spunea...

@Gigi, in afara dlui Ionescu Claudiu, a mai primit si altcineva noi decizii de pensie si sumele restante din 2017 ?
La Curtea de Apel a castigat cineva ?

Huhu Rezea spunea...

Te superi degeaba daca d-ta confunzi liberalismul cu ifosele lui Klaus și Orban iar social-democratia cu toanele Olguței.
Dacă lumea este incultă civic și nu mai face deosebirea între doctrinele politice... de aceea votează haotic, după cum li fac cu ochiul cei din conducerea vremelnică a partidelor.
Bazinul electoral al social democrației este format din oameni săraci, între care nu se numără militarii, iar bazinul electoral al liberalilor il constityuie oamenii de afaceri, finanțiști, intreprinzători.
Nu ti-a fost clar de ce liberalii, când au ajuns la putere în oct, primul lucru pe care l-au făcut a fost gaura în buget pentru a răsplăti clientele sa politică prin restituirea cu nemiluita a TVA?
Dragnea a fost cel mai social-democrat lider pe care PSD l-a avut după iliescu. A dat cat a putut către cei săraci. Numai pensionarii civili au primit majorarea punctului de pensie cu 36% in ultimii 4 ani si ar fi urmat să mai primeasca 40% in sept.
Nu a furat cat Băsescu sau Iohannis, dar a ajuns la pușcărie pentru că niste angajate au luat la salariu cu 5000 euro mai mult.
Săracii isi merita soarta. Nimeni nu ar mai fi cazul să-și pună pielea pe băț pentru ei, dacă votează anti- pee -see- deee.

Iulian Mareș spunea...

Experții trimiși de Ciucă nu pot aduce amendamente; doar daca le cumpără un grup parlamentar!
Ciucă nu va face nimic pt pensionari și am mai spus asta!
Apropo, și-a trimis dosarul de pensionare?

Iulian Mareș spunea...

6. Să nu se discute...

Iulian Mareș spunea...

Exact! Te-ai prins și dumneata!
Coada de peste li se potrivește mănușă.

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
Nu-i cazul tău....
Pensia soțului : 2 = > salariul minim pe economie, sau cum?

Ein Stein spunea...

@Huhurez
Numa vrea sa para naiv, ciuma galbena e tare vicleana, mai ales cand e sa atentezi la ce au ciugulit.

Huhu Rezea spunea...

Cei care nu își stabilesc un nume de Profil nu vor primi invitații.
Este deja o tranșe de 25 invitații lansată de ieri, din care numai 7 au acceptat. Invitațiile se prescriu după 3 zile. Verificați-vă e -mailul!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Desi va urmaresc cu doesebit interes de mult timp,nu m-am inregistrat cu un nume.Asi dori sa ma pastrati in lista dumneavoastra pentru a avea acces la vizualizare si informare numele de Maricel.Va multumesc anticipat

Huhu Rezea spunea...

Eu nu pot să-ți dau un nume!
Intri pe contul d-tale google, dai clik pe ...gestionează contul, apoi pe informatii personale. Se deschide fereastra cu datele pe care le-ai scris... si la nume... scrii Maricel. Salvezi si gata, oriunde intri apare numele de Maricel

Adi 4 you spunea...

Va salut dle Huhu! Mi-a prins bine sfatul dvs! Pensionat, mi-am gasit repede de munca dar fara acte si atunci nu am dat mare importanta. Acum am deja 3 ani cu acte, se mai aduna ceva. Nu vreau sa calculez cat mi-au furat cei de la MApN, dupa 49 ani cumulati, imi fac rau singur. Daca se va vota ceva maine, vor pune in aplicare in 2022, cum si Balalau a taiat salariile si pensiile in 2010, a mai adaugat Ponta ceva si se proroga an de an pana la Sf Asteapta. Saracul Corneliu traieste cu speranta de atatia ani. Gestul dvs si ai celorlalti camarazi de al ajuta, mai aduce putina bucurie, dar de moment. Poate ca mai sunt si altii ca el cu pensii de mizerie, dar sunt batrani, nu cunosc sau nu au un calculator sa se informeze, sau mult prea batrani si au abandonat lupta! Ceilalti, pe diferite bloguri, unde au fost gazduiti. Eu de 5 ani sunt inregistrat doar pe acesta, fiindca simt ca ma reprezinta. Sursa de informare pentru toti INCLUSIV pentru cei, care fac revista presei pentru sefi cu gulere, mansete, lichele, tribunale, etc. Va rog, lasati blogul liber, macar la citit, sa moara de ciuda unii, care ne vor prosti, nu taiati lumina, dar interziceti la publicat ciudatii! Sanatate la toti camarazii!

Teo spunea...

Mâine 26.05.2020. se vor dezbate în comisia de muncă a Camerei Deputaților, cu amendamentele SCMD acceptate în totalitate, PLx 221/2020 (forma concentrată) asumată de un președinte și un secretar de comisie și PLx 199/2020 (forma lungă, începând cu amendarea Art. 27), asumat de celălalt președinte de comisie și patru deputați. Votul și participarea invitaților, pe Skype, începând cu orele 13,00. Unitate și izbândă !

Leo spunea...

Foarte corect formulat că pe 26 mai se va decide soarta RELUĂRII şi nu soarta ACTUALIZĂRII pensiilor militare.
Vor fi RELUĂRI pe bandă rulantă , adică va fi multă MIMĂ.
A M R 35 de zile până când CIUCĂ a PROMIS că va prezenta un proiect ELIMINARE AL INECHITĂȚILOR EXISTENTE ÎN PENSIILE MILITARE.
SĂ VEDEM ZISE ORBUL !

Unknown spunea...

Va urmaresc cu interes de ceva vreme.Deoarece am iesit de 2 luni din sistem, sunt profund interesat de problematica pensiilor militare. As dori sa primesc o invitatie pentru a ramane in continuare pe site. Cu respect pentru munca asidua pe care o depuneti.

SorinDaniel spunea...

O invitație și pentru mine se poate?

Neacsu spunea...

Huhule, nu te supara, dar nu inteleg rostul invitatiilor.Sunt satul de restrictii, de masti, manusi, viziere, ore, perioade, cand ies in oras. Imi trebuie invitatie si cand intru pe net? Chiar nu ii inteleg rostul mi se pare ca mi se forteaza mana, iar eu la chestii de genul asta dau pas cu tot regretul.

Huhu Rezea spunea...

D-le dusu, dacă nu intrati în Profilul contului ca sa va punrti un nume, ca sa dispara Unknown, va scot din lista.

Solicitarea se face pe adresa blogului, huhurez2013@gmail.com ....nu aici.

Leo spunea...

Cred că era utilă afișarea în câmpul anume dedicat al blogului al ultimilor 6 comentarii.

Viorel spunea...

Domnule Leon, ce să caute cele două proiecte: PLx 199/2020 și PLx 221/2020 la Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, dacă ele se află în dezbatere pentru soluționare la Comisia pentru muncă și protecție social a Camerei Deputaților la pct. 2 și 3 privind Ordinea de zi a lucrărilor ? (http://www.cdep.ro/co/docs/F1957713384/oz%2005.26.pdf)

Liviu Floca spunea...

Doresc să rămân conectat.
Cu stimă
Liviu FLOCA

Huhu Rezea spunea...

Este nevoie si aici de o perioada de carantină pentru a lăsa jigodiile dirijate fără ocupație. Bucura-te că își vor gasi o ocupație pe site-ul tău!
Ai invitația pe adresa de gmail.

Leon spunea...

PL x nr.199/2020 este initiat de fostul ministru, senatorul Gabriel LES, semnat ulterior de colegii PSD din Senat; a se vedea, B 512/29.10.2019, ulterior L 38/04.02.20)

Iulian Mareș spunea...

La cofetărie Brenda te invit eu! 👍😜
Ești în lista! Sus steagul!

Leo spunea...

Ești cumva rudă cu gen. Floca , care în tinerețe era cdt. sub. elevi la LMDC ?

Leon spunea...

Leonard, sustin si eu propunerea ta..!

Liviu Floca spunea...

Am auzit, dar nu am nicio relație de rudenie. Sunt născut Socol, numele de Floca este dobândit în urma căsătorie.
Cu stimă

Unknown spunea...

Maricel
Asi dori sa primesc si eu invitatie pentru a accesa acest blog.Este singura sursa de care dispun pentru a afla informatii despre pensiile militare.Va multumesc anticipat.Adresa de email este clisumaricel@gmail.com

Nea Nicu spunea...

Admin : Ați stârnit din senin o furtună în toată regula! Păi dumneavoastră nu știți cu cine lucrați ?!! In juma' de an, i- am cam deslușit și eu pe vreo 25-30% din participanți, așa că ăsta cu invitația e cam simptomatică... Care nu intră în sută se va simți "frustrat", cum zicea despre un distins domn despre un comentator... Bine, respectivul, om trecut pe la " băieții " cu ochi albaștri , momentan la " muncă " afară, deja v- a cerut acceptul de continuare a activității. ...Și pe blog adică... Dar cum am mai zis, faceți cum credeți pentru a fi util " cauzei ". Din considerente diverse, prefer să rămân pe dinafara blogului. Măcar să ne spuneți și nouă când finalizați " trialul " care sunt cei aleși. Și cum v- ați dat seama că nu sunt " de dincolo "...

Unknown spunea...

Va rog D-le Huhurez sa-mi trimiteti si mie o invitatie .Va urmaresc de foarte mult timp sunt pensionar din anul 2004 din sistemul de aparare si ma intereseaza foarte mult tot ce se discuta pe acest blog.Cu multumiri,
DAN GHEORGHE email- pepe491@yahoo.com

Huhu Rezea spunea...

Cu nickname de Necunoscut ....nu!

Leon spunea...

Biroul Permanent al CD a repartizat cele 2 proiecte pentru un RAPORT COMUN la doua Comisii, de Aparare si Munca..!

Huhu Rezea spunea...

@Nicu
Mi s-a cam luat să rânesc după niște nesimțiți.
In mod normal, un blog cu o asemenea adresabilitate ar trebui să funcționeze fără monitorizare.
Dacă aș publica tot ce comentează unii rezerviști... intr-o lună ar interveni Google să suspende blogul pentru comentarii extremiste, rasiste, pornografice, plus atacuri la persoană.
In acest format, aceasta este singura posibilitate tehnică de a-i elimina pe cei care vor să torpileze această comunicare liberă, neinstitutionalizată.

Leon spunea...

In sedinta dr maine, Comisia de munca are de intocmit un RAPORT si la PL x nr.650/2018,unde Comisia de Aparare a depus un Amendament:
http://www.cdep.ro/comisii/aparare/pdf/2018/av650.pdf

petre spunea...

Doresc si eu sa am acces la acest blog. Adresa email petreion13@yahoo.com. Cu consideratie, Col(rez)Ion Petre

Leon spunea...

La sedinta de maine sunt invitati reprezentanii MApN si MAI..!

Huhu Rezea spunea...

Schimbați-vă nicknam de Unknown.

Alex spunea...

Multumesc pentru ca mi-ati permis sa fiu in continuare alaturi de dumneavoastra si de ceilalti invitati.
Noapte buna! Cu respect!

Viorel spunea...

Domnule Leon, ca să nu mor prost [nu am de gând până nu mai mănânc vreo 10 ani din pensia meritată (sper să aibă înțelepciunea necesară în deciziile ce le vor lua) pentru munca depusă și până nu-mi primesc ajutoarele la trecerea în rezervă pct. 22 din Planul de măsuri al M.Ap.N. de care a uitat domnul ministru Ciucă], unde scrie că au fost repartizate la ambele comisii ? Mulțumesc anticipat.

Calinmihaib@gmail.com spunea...

.."complicată"- i viața..cu conturile astea..?!

Radu Sas spunea...

Vă rog o invitație. Cu respect

Calinmihaib@gmail.com spunea...

DOMNULE HUHUREZ: ..cele scrise ca raspuns ..la comentariul scris de "Nea NICU" :constituie un SET DE PRINCIPII UNIVERSAL VALABILE,principii de COMPORTAMENT care = au cam fost uitate de unii dintre noi -"animati"- in exces de: "patimi politice" și de "ATACURI LA PERSOANA..!; si eu sper ca toata lumea sa se întoarcă la normalitate..! si sa speram astfel = la mai bine si sa fim -cu totii- SANATOSI..!

Huhu Rezea spunea...

Pe adresa blogului, nu aici faceți solicitarea.

Prodan Aurelian spunea...

Administratorul blogului este si trebuie respectat. Respectul se poate materializa prin comentariile care se fac. Daca nu stii ceva ar fi bine sa te abtii. Orice comentariu documentat este binevenit.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorina spunea...

Dle Mares cu plăcere vin la cofetărie dar acela era sorin nu sorina dar e ok.

Leo spunea...

Iar Socol , era în 1980 , cdt UM 01083 (Div. Mc Craiova)de la Leon din "cartier"...

Leo spunea...

Bravo MAESTRE ,
Totuși nu-ți apare LOGOUL , care deja a devenit o instituție.

Leon spunea...

In caseta PL x nr.199/2020:
"...înregistrat la Camera Deputatilor pentru dezbatere

trimis pentru raport la:
Comisia pentru muncă şi protecţie socială
Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
termen depunere amendamente: 07.05.2020
termen depunere raport: 14.05.2020..."

Iulian Mareș spunea...

Stimate domn M,

Iata un bun exemplu prin care pesedeu arata si ajuta peneleu, cu un sut in dos "guvarnul mau":

"„Fac apel la cei de la PNL și la Ludovic Orban: Guvernul are un instrument foarte clar prin care poate elimina de îndată pensiile speciale, le poate impozita, cu procentul cu care consideră oportun, și acest mecanism nu conferă posibilitatea niciunui grup parlamentar de a ataca la CCR, și anume ordonanța de urgență. Dacă cei de la PNL, care au promis în campania electrorală că în termen de 30 de zile de când preiau guvernarea doresc acest lucru, pot în seara aceasta, mâine dimineață să emită ordonanța de urgență cu impozitarea peste 90 la sută a tutoror pensiilor speciale", a mai spus Alfred Simonis."

Iulian Mareș spunea...

Va invit pe aman2!....sunt european globalist! ... :))

Alexeveniment spunea...

Bună dimineața! La ce ora estimați ca vom afla deznodământul acestor proiecte?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
maiag spunea...

la anul sau mai multi ani,voi nici a nu sunteti lamuriti? GARGARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Leon spunea...

Daca deschideti linkul o sa vedeti ca personalul militar care lucreaza cu documente clasificate va primi un spor de pana la 25% din Solda de Functie..!

Huhu Rezea spunea...

@Teo
Daca ai un link cu transmisia directa a sedinței il poti scrie aci pentru cititori.

nistortgv@yahoo.com spunea...

@D-le Huhu-Rezea urmăresc zilnic acest sait și doresc în continuare sa fac parte din cei care sunt bine informați de tot ce se întâmplă în acest domeniu al nostru militar referitor la pensii și nu numai.As dori să știu ce condiții trebuie să îndeplinesc că sa fiu alături de toți cei care am purtat o mare parte din viață haina militară.Cu respect și vă mulțumesc mult.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Multumesc mult pentru acceptul acordat.Va doresc multa sanatate si putere de a posta subiecte care sunt de interes deosebit pentru pensionarii militari!

Huhu Rezea spunea...

Imi pare rau, dar cu acest nickname nu ramai in lista.

monteoru spunea...

M @ai revenit pe drumul corect.Nicu@Cand eu am cerut politicos depolitizarea blogului am fost acuzat de cativa ca as fi basist ,iohanist,rezist.Mai mult decat atat administratorul a afirmat ca sunt nepregatit politic.Eu unul atata timp cat patronul blogului face propaganda in favoarea unui partid nu voi cere invitatie.Consider ca manipularea este atentat la inteligenta.Multa sanatate ca e mai scumpa decat toate.

Gigi spunea...

Dacã neobosita noastrã gazda doreşte sã ne mai permita sã intrãm pe blog,unde suntem de ani buni,îi mulţumim,dacã nu,iar îi mulţumim cã ne-a suportat pânã acum.Eu personal îi accept decizia oricare ar fi ea.
Are dreptate,nu este posibil ca sã intri în casa omului şi sã fie fãcut cu ou şi oţet.În ce priveşte obţiunea politicã,e treaba d-lui ce obţiune are,nu e treaba noastrã!Sã fie f.clar!

Huhu Rezea spunea...

Sa fii sanatos @Iceposule!
Cand iti faci tu blog...dai instrucțiuni. Aici....nu ai fost in stare să aduci măcar o informație despre pensii în 7 ani. Iți place să te contrezi pe teme politice si tot tu strigi că nu faci politică.

Leon spunea...

@M, mai este mult pana
...departe ..!
Acest proiect a fost RESPINS de Senat si la CD are numai Avize NEGATIVE..!

Leon spunea...

Tot la aceasta ora, Comisia de Munca din SENAT discuta proiectul USR de impozitare a pensiilor de serviciu, cel cu 90% ce depaseste 3500 de lei:
"L298/2020 Propunere legislativă pentru stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor speciale şi restabilirea echilibrului economic prin completarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal"

ION T2004 spunea...

Buna ziua, Si eu doresc sa raman printre cititori ...

Cu stima, IONT2004

Pop Iuliu spunea...

Doar cei care nu înțeleg efortul adminului blogului pentru documentare permanenta in vederea menținerii permanente in actualitate cu chestiunile de interes, elaborarea propriilor concluzii și explicitarea acestora, iar nu in ultimul rând de administrare a comentariilor pentru a le elimina pe cele care fac excepție de la regula, își permit sa îl critice pe Huhurez.

Huhu Rezea spunea...

Numai din si in adresa de mail puteti solicita/primi si accepta invitatia.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Ceva noutăți de la comisia de munca?

Margarit Fernand spunea...

Chiar credeți că pe criza asta veți primi ceva? Nu vedeți că toți se ”împiedică” de pensiile militare?? Ziceți merci dacă nu se impozitează mai mult, nu se introduce contribuția pentru sănătate și se mai dă rata inflației la 1 ianuarie 2021!

Iulian Mareș spunea...

Întrucât Digi24 nu a ieșit din subordinea SRI, ce urmărește dl. Hellvig?

Iulian Mareș spunea...

Cam da...
Punctul de pensie se va mari cu cel puțin -30%!
Alocațiile copiilor sa sa mai aștepte..., Însă ce te faci cu fustele crete care deja au conceput...?

Viorel spunea...

Domnule Mărgărit Fernand, nu înțeleg un lucru, de ce vă exprimați: „Chiar credeți că pe criza asta veți primi ceva ?” De ce VEȚI și nu VOM (nu sunteți pensionar militar ?). Plus continuarea comentariului, ce faceți, le dați idei ?

Huhu Rezea spunea...

Incurci legea pensiilor cu legea salarizarii...

Gigi spunea...

@Viorel
Rãspunsul îl ai din comentariul lui Fernando.
El nu este militar!D'aia s-a exprimat cu"veti"😀

Constantiniu Florin spunea...

Va salut cu drag si cu mult respect pe toti cei care va aduceti contributia pe acest site astfel incat sa ne putem tine aproape ca si camarazi. Uitandu-ma putin pe site am vazut la un moment dat cateva elemente care ar avantaja pe militarii care au fost in Teatrele de Operatii. Am prezentat ieri 25 mai 2020 aceste aspecte la cativa senatori cu responsabilitati in domeniul Apararii si mi-au promis ca va solutiona aceasta problema. Textul de la care am pornit este urmatorul -
,,Pentru prima oară după 1990, conducerea MApN a aprobat solicitările de recunoaștere a drepturilor veteranilor din Teatrele de Operații, la inițiativa AMVVD, singura asociație a militarilor care a depus un proiect de lege în Parlament. Veteranii Armatei României dar și ceilalți militari care au avut misiuni în Teatrele de Operații, fie că sunt de la MAI, SRI, SPP ori SIE, vor putea beneficia indemnizații substanțiale, după trecerea în rezervă. De asemenea, văduvele și copii celor decedați sau răniți în misiuni vor putea primi drepturile cuvenite.,, De asemenea, am prezentat si elementele care sunt postate pe acest site legat de pensii. In opinia mea cred ca daca ne vom prezenta corect opiniile vom fi si ascultati. Sper ca si Domnul Ministru Ciuca Nicolae sa fie aproape si sa solutioneze aceste probleme legate de rezerva Armatei.

Viorel spunea...

Domnule Gigi, am sesizat că joacă la 2 capete dar am vrut să aflu răspunsul de la dînsul. Prin exprimarea: „Nu vedeți că toți se („împiedică”) de pensile militare ?? ”, ne dă de înțeles că este de partea noastră și ne compătimește, în partea a 2-a a comentariului, își arată aroganța, ceva de genul, Ziceți mulțumesc că mai aveți din ce trăi și nu muriți de foame, că după mine (adică dânsul), nu v-aș da nimic până la exterminare pe cale natural sau răpuși de boli. Întrebare: Oare o fi politician, pensionar din altă categorie socioprofesională (frustrat de Covid-19), vreun virus intrat pe blogul domnului H.R. ?

Semaka spunea...

Doresc sa ramân cititorul acestui blog. Multumesc.

Burebista spunea...

Eu nu vreau sa primesc sau sa primim,, ceva'.
Vreau doar sa primesc sau sa primim ceea ce ni se cuvine după 27 ani și 10 luni de vechime militară plus 12 ani de grupă I-a adică aproape 40 ani vechime cumulată...
Spor pentru OMM 25 ani... ZERO la pensia netă în plată....plus actualizarea pensiilor militare în funcție de salariile celor din activitate.... Asa cum a fost în momentul când am întrat în sistem și pentru care am optat în momentul când mi-am asumat a voi pierde pe timpul carierei din drepturile civile..., ca nu voi avea libere și sărbători legale cu familia decât foarte rar, ca un sfert din cariera am lucrat nopțile când unii dormeau liniștiți... Etc..

Augustin spunea...

Buna ziua, Si eu doresc sa raman printre cititori. Felicitari pentru munca depusa!

Leo spunea...

Prin PLANUL de MĂSURI Nr.jyP-43 din 15-01-2121 al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului , aprobat de ministrul CIUCĂ Nicolae , la nr. crt.1 din acest plan se menționează că :
"Finalizarea şi supunerea spre aprobare a proiectului de
Ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea
Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu
modificările şi completările ulterioare."
În link este ceva legat de această OUG.
https://www.huhurez.com/2020/01/avem-anexa-2-preconizatei-ordonante-de.html?m=1
Deci ,
AMR 34 de zile...

itbuff71 spunea...

Va rog sa vedeti cu ce se lauda "domnul" Claudiu Nasui pe pagina de facebook. Proiectul USR a obtinut doua avize pozitive.

Viorel spunea...

Domnule Constantiniu Florin, dorința dumneavoastră poate este pertinentă privind „indemnizațiile substanțiale” care să fie acordate veteranilor din T.O., însă, când ceri prea multe, nu primești nimic. Pentru cei răniți, văduvele și copii celor decedați ar fi corect acest lucru. Comparând indemnizațiile primite de anumite „personalități” pe Legea nr. 8/2006 vă dau dreptate și dumneavoastră, dar să nu uităm totuși că având în vedere numărul mare de ani de când România participă la misiuni externe cât și numărul mare de efective participante prin rotație la 1, 2, 3, etc. misiuni, Armata României este plină de veterani. Și atunci ne punem întrebarea, dacă ei nu sunt în stare de 5 ani să elimine inechitățile produse de O.U.G. la Legea nr. 223/2015 privind pensile militare de stat pe motiv că „nu sunt bani”, nu au acordat ajutoarele la trecerea în rezervă din anul 2011 (un drept stabilit prin lege nu printr-o solicitare sau discuție cum ați avut dumneavoastră), cum credeți că vor aborda și soluționa o astfel de cerere. Nu vreau să fiu răutăcios și nici să intru în polemici sau alte detalii. Un militar indiferent din ce structură face parte care execute o misiune externă, ce primește domnule Constantiniu Florin pe timpul misiunii (familia acasă și dânsul) ? Știu că era variant unei sume fixe neimpozabile de 1.000 lei. Nu primiți dumneavoastră, atunci să fie eliminați și cei din Legea nr. 8/2006 plătiți de C.P.S. a M.Ap.N. Sunt pensionar care au dorințe de zeci de ani și încă nu le-au fost îndeplinite.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Stelică, la răscoala din '89 , a tras unul cu AG-ul7 din sala unde te găseai și tu. Parcă așa ne-ai povestit mai demult....
Nu ne-ai mai povestit despre ce experienţe ai mai avut cu pădureanul HUO norius. Am citit şi eu o întîmpinare de-a lui.
MARE LICHEA !

Unknown spunea...

Nu sunt un comentator frecvent dar citesc site-ul cu placere. Consider curatenia ca ceva normal.sper sa am acces sa citesc comentariile celor alesi.

cornel bodea spunea...

Cu toata stima va rog sa ma lasati printre cititorii d-voastra !

Huhu Rezea spunea...

Cu acest nyckname nu primesti invitatie. Spune Nae, Geo, Neo, numai Necunoscut... nu.

Teo spunea...

Președintele CD Marcel Ciolacu și președintele Comisiei de Muncă Solomon au stabilit ca votul final din CD să fie săptămâna viitoare pentru ca cele două comisii de Muncă și Apărare să întocmească raportul comun. Amendamentele SCMD au fost acceptate în totalitate

Skoda 4x4 spunea...

Multumim pentru informatie Teo.
Stima

Lenovi spunea...

Deci pentru care plx s a optat? Si care ar fi amendamentele?

Leo spunea...

Da Stelică, deși nu mai ești activ , ești în activitate și foarte VIU!
HUO norius deși este activ , este mort dpv moral. Este o MARE LICHEA care slujește cu zel și slugărnicie un sistem LICHELIZAT , al cărui produs este!

Huhu Rezea spunea...

Cred că este o combinată a Nordului împotriva celui din iglu...

Gigi spunea...

Azi,dupã anuntul fãcut pe un site,dl.ministru de int.Vela,a fost moţionat cu 65 de voturi pro.
Nu ne spune,însã,ce fel de moţiune a fost introdusa de cei de la PSD&Pro ROU.Conteazã şi asta,nu?

Burebista spunea...

Domnule H.. De când cu limitarea accesului la blog au început,,scriitorii" de pe aici să mai iasă din anonimat...
Au început să treacă măcar prenumele.. Un lucru bun.

M. Olteanu spunea...

Va salut! Postez in acelasi registru al pensiilor militare dar pe un alt palier, in special pentru administratorul blogului, stiindu-l interesat de problematica: prin Decizia nr. 360 din 10.03.2020, Curtea de Apel Pitesti a dispus adaugarea sporului pt OMM/Semnul Onorific la cuantumul net al pensiei in plata, respectiv dupa operarea plafonarilor prevazute de art.30 si art.60 din Legea nr. 223/2015, cu completarile si modificarile ulterioare. In concret, aceasta decizie poate fi folosita ca material de studiu dar si ca practica judiciara depusa la dosar pentru colegii pensionati dupa modificarea legii nr. 223/2015 si care mai au inca dosare pe rolul instantelor avand ca obiect adaugarea la pensia in plata a sporului pentru OMM/Semnul Onorific. Sa auzim numai de bine!

Viorel-Mihai spunea...

Corect.

Alex spunea...

Dupa o zi lunga de asteptare,in sfarsit o veste buna.D-le Teo m-ati dezmortit nitel.Intrasem asa...intr-o stare aiurea de vesnica negare ,fara mari sperante ca ceea ce a fost stricat se poate repara.Poate vine in sfarsit lumina si pe strada .Doamne ajuta!

Lenovi spunea...

Sa inteleg ca e decizie definitiva?

Leo spunea...

CORECT
http://portal.just.ro/46/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9000000000092961&id_inst=46

Nea Nicu spunea...

Va fi în final varianta din PL x 199, ușor abgradata. Pentru cârcotași, amănuntele le discutăm " dupe " !

BONIFATIE spunea...


Cu modestie, mă simt flatat că mi-ați preluat „combinata”, chiar involuntar. Eu mă gândeam, printre altele, și la biatlon, adică la un cunoscut schior care trage cu pușca spre țintă (culcat pe burtă), ceva mai la vale de Polul Nord.
Oricum, se potrivește și la cele două plx-uri.
Mergem pe mâna d-lui TEO și pe sprijinul celor din COMISII care lucrează precum cei de la autostrăzi.
Cu respect,

Rodica spunea...

Deci e 26.05...s.a intimplat ceva cu pensiile militare??? Azi in CD??? Nimic nici un semn...

Leon spunea...

Va cred !
Asa sustineam cativa pe acest blog..!

Daniel Craciun spunea...

declic ?!? hmmm!!

Dan B. spunea...

@Huhu:

Să înțeleg că, neprimind invitație prin e-mail de la dta, sunt în regulă cu nickname și nu risc excluderea?

Dan B. spunea...

@Cătălin:

Am în rezervă o găleată de bun simț. Și cum văd că ești deficitar la produsul ăsta, îți vând ieftin din excesul aflat pe stoc. Sau n-ai priceput că abuzul de majuscule deranjează?

Huhu Rezea spunea...

Esti, esti rămas pe tabel, nu pe alt...:):)

Boby spunea...

doresc sa citesc blogul in continuare

Huhu Rezea spunea...

Citeste recomandarile date celor de mai sus, dar grabeste-te!

Burebista spunea...

Pentru cei care nu am mai făcut apel în termen legal este cam târziu...
Cred ca este singura decizie definitiva explicata corect de xatre instanta, ca sporul pt OMM se acorda si la pensia plafonata de art 60.
Cei care nu au făcut contestatii sau care au pierdut trebuie să aștepte o modificare a deciziei de pensie pentru a o contesta.
Nu știu dacă se poate cere o revizuire în baza acestei decizii favorabile.
Poate doar dacă Înalta curte de casație și justiție ar da o hotărâre definitiva obligatorie în acest sens precum decizia 51 cu salariile polițiștilor...

Huhu Rezea spunea...

@Pompiliu
Dupa modul gresit in care vezi o actiune de revizuire a deciziei de pensie, se vede ca esti mai proaspat cititor al blogului.
Temeiul juridic al revizuirii este art. 65 din L 223/2015, nu aceasta decizie.
Am prezentat decizia pentru ca rezervistii sa foloseasca argumentele juridice din ea pentru motivarea actiunii in Tribunal, dupa ce CSP va respinge solicitarea de revizuire.
Asta se numeste revizuitea la cerere, domnule Pompiliu, spre deosebire de revizuirea din oficiu.
Citeste si alte hotărâri pe blog la eticheta OMM/SOSP!

Alex spunea...

Raspunsul este dat mai sus de d-l Teo.Vot final pe saptamana viitoare.

Dan B. spunea...

@Huhu:

Vai, Pașă, ce darnic ești!
Multumesc pentru lămurire!

Huhu Rezea spunea...

Liga domnului Gropan anunța astazi că, în legătura cu proiectul lor , deputații liberali din Comisie au cerut amânarea dezbaterii proiectului cu încă o săptămână.

brenda spunea...

dle H CU RESPECT SI DRAG NE STIM DE MULTA VREME SI SPER SA PRIMESC IN CONTINUARE DE LA DVS ACELASI INFORMATII DESPRE CE NE INTERESEZA PE TOTI MULTUMESC ,,,,,

brenda spunea...

AMENDAMENTE ?

Huhu Rezea spunea...

De 5 zile asteapta invitatia in mail să dai accept....Nedealco!

Leon spunea...

Comisia pentru Munca asteapta si Raportul preliminar de la Comisia pentru Aparare, comisie care desi este condusa de deputatul PRO, Mocioalca, cel care a initiat proiectul PL x nr.221, impreuna cu secretarul acestei comisii, deputatul USR, Col(rtr.) Lupescu, n-au DORIT sa puna pe Ordinea de zi in sedinta de ieri acest proiect..!
Sa speram ca, la insistentele SCMD si LADPM, in sedinta de saptamana viitoare, vor fi pe ordinea de zi cele 2 proiecte !

Leon spunea...

Iulica, ar trebui sa-i dai o mana de ajutor dnei Nedelcu, altfel ramai curand fara partenera ... de blog..:)).

Lenovi spunea...

Pana la urma s a discutat ceva concret, pe textele de lege propuse, ieri in comisia de munca? Ca daca incep iar sa se joace de a avizele de pe o saptamana pe alta, o sa se tranforme totul intr un circ ieftin. Parca vad ca unii sustin plx 199, altii plx 121, si n or sa faca majoritate la votul in plen pt niciuna. Mai avem de asteptat.

mircea spunea...

Va sugerez celor care n ati primit invitatia, desi ati solocitat o ,sa cautati si in spam.Eu acolo o aveam ascunsa.

Sorina spunea...

SANTETI super astept ajutor

Lenovi spunea...

A apărut un comunicat pe siteul SCMD. Acum chiar nu mai inteleg nimim. Spune ca ei suatin plx 221, nu plx 199, pentru ca acesta din urma propune limitarea bazei de calcul la 80 din 80. Care i adevarul pana la urma?

Teo spunea...

I N F O R M A R E
PRIVIND DEZBATERILE DIN COMISIA DE MUNCA A CAMEREI DEPUTATILOR DE MARTI 26 MAI 2020 ORELE 13.00
S.C.M.D. a solicitat, inca din 3 mai a.c., participarea la dezbaterile in comisiile de Munca si Aparare ale Camerei Deputatilor. A primit acceptul pentru participarea on-line pe 26 mai a.c. la Comisia de Munca si pe 2 iunie a.c. la Comisia de Aparare (care a primit abia ieri, 26 mai a.c., programarea pentru cele doua proiecte legislative care ne intereseaza).
La sedinta de ieri, prezidata de dl. deputat Adrian SOLOMON, a vorbit numai presedintele S.C.M.D., care a declarat urmatoarele:
S.C.M.D. este intru totul de acord cu Plx 221/2020 care reprezinta solicitarile sale minime asa cum au fost sustinute din august 2019, chiar daca Guvernul a dat aviz negativ;
S.C.M.D. este impotriva Plx 199/2019 in forma initiatorului Gabriel LES, care injumatateste prin amendarea art. 28 din Legea 223/2015, cuantumul pensiilor, reducandu-le la 80% din 80%, dar sustine amendamentele initiate de dl. deputat VISAN si inca patru deputati din ambele comisii (sunt amendamentele depuse de dl. senator Stefan MIHU la Senat si de delegatia S.C.M.D. la Guvern pe 25 Octombrie 2019);
Presedintele S.C.M.D. a aratat ca exista zeci de pensii militare de stat de 500 lei, mari inechitati intre peroane cu aceleasi date si discriminare in functie de data trecerii in rezerva etc., Legea 223/2015 fiind practic anulata de OUG-uri clocite la directiile Juridica si Financiara ale M.Ap.N. Or, amendamentele pe care le sustinem aduc legea la forma initiala, aliniindu-i pe toti rezervistii la venitul brut impozabil (indiferent de sporuri), avut de cei care se aflau pe functiile de pe care am trecut noi in rezerva, la data de 1 ianuarie 2016;
S.C.M.D. respinge manipularile in directia unor legi viitoare care sa introduca (fapt imposibil, juridic) rezervistii intr-o lege civila (pentru ca civilii au „contracte de munca” normata la 8 ore, in timp ce noi am avut „contracte de activitate” nenormata 24 h/24), sau care sa instituie o pensie pe grade. Nu numai pentru ca au existat si exista arme in care functiile sunt mici, fapt ce impiedica avansarea ci pentru ca ar fi necesara o alta filozofie a salarizarii. Adica o alta lege a salarizarii, separata, pentru militari si politisti, soldele de grad fiind intre 200 – 400 lei (caporal-general) iar cele de functie intre 700-1200 lei.
Luarea de pozitie a S.C.M.D. a cuprins toate discriminarile introduse prin OUG-urile emanate de anticamarazii de la M.Ap.N., vizibile si in textul Avizului negativ semnat doar, de primul-ministru.

Teo spunea...

La solicitarea reprezentantilor M.Ap.N. si M.A.I., care au cerut timp pentru studierea „amendamentelor VISAN” si pentru formularea unor amendamente proprii, care sa reprezinte pozitia lor si a „structurilor asociative” (ONG-urile rezervistilor strict din M.Ap.N.) s-a decis continuarea dezbaterilor saptamana viitoare, daca se poate, daca nu, in perioada 8–12 iunie, cand se va intocmi si raportul comun al celor doua comisii.
Nu va mai luati dupa bazaconiile pe care le transmit cei care vor sa ne manipuleze si vor admiterea „Proiectului LES” fara amendamente, adica vor scaderea pensiilor prin recalculare si nu infaptuirea dreptatii in interior. Parlamentarii au fost informati ca amendamentele sustinute de S.C.M.D. nu afecteaza Bugetul consolidat, ca salariile si pensiile (pe baza declaratiei d-lui ministru Nicolae CIUCA) nu depasesc 50% din cei 2% din PIB (intangibili pentru Guvern) alocati prin Tratatul de aderare la NATO, ca pensiile militare nu sunt „speciale” si sunt stabilite prin acelasi Tratat si ca singura posibilitate de sifonare a banilor pentru pensii militare ar fi prin ruperea rezervistilor de cadrele in activitate si a Caselor sectoriale de pensii de M.Ap.N., M.A.I. si S.R.I. si subordonarea lor, neconstitutionala, unui Secretariat de Stat, in cadrul Guvernului. Situatie de care ar beneficia, in dauna tuturor rezervistilor, doar cei care vor sa-si satisfaca lacomia, fudulia si setea de putere pe seama noastra.
Ca ultima informatie, retineti ca legea obliga Guvernul si Parlamentul sa trateze cu sindicatele nu cu ONG-urile, subordonate sub o forma sau alta ministerelor, deci Politicului, ele avand, juridic, alt statut si cu totul alte obiective.
Honor et patria! Vae victis!
Secretariatul General al S.C.M.D.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
brenda spunea...

dl meu drag pai primiti de mine dorinta de ramane printre cei acceptati

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@Teo, care este adevarul totusi, adevarul postat ieri sau adevarul de astazi?
Ieri:
"Președintele CD Marcel Ciolacu și președintele Comisiei de Muncă Solomon au stabilit ca votul final din CD să fie săptămâna viitoare pentru ca cele două comisii de Muncă și Apărare să întocmească raportul comun. Amendamentele SCMD au fost acceptate în totalitate"

ifrim spunea...

Adevarul este ca nefiind corcodanță de opinii între SCMD,AORR,LPADPM,ANCMRR unii hăis alții cea o să reușeasca performanța de-a nu se aproba niciunul dintre proiecte pentru menținerea stării de nemulțumire și nevoia de ajutor din partea structurilor asociative.Provizoriu proiectul 119 cu indicii era bunicel decât nimic .Fac joc de glezne să nu se schimbe nimic !

Huhu Rezea spunea...

@Teo
Dacă este adevărată această informare, vouă nu vă este rușine să mințiți ca o gazetă de perete, în condițiile în care pe acest blog cititorii au la dispoziție textele celor două proiecte și pot să facă direct comparația?
Si mai pot să reacționeze la minciuna voastră cum că Plx 199/2020 susține micșorarea bazei de calcul cu 20% , când PL x 221/2020, încropit de g-ral Gropan, nu de voi, cuprinde această micșorare a bazei de calcul, din neștiință să facă deosebirea între baza de calcul și procentul din baza de calcul prin care se stabilește cuantumul pensiei?
După conțnutul acestei informâri lăsați impresia că jucați rolul de... încurcă lume, alături de șefimea din ministere, prin semănarea confuziei între rezerviști.
Lăsați să se reglementeze reluarea ACTUALIZĂRII pensiilor militare, indiferent din care Proiect va rezulta aceasta reglementare, și nu mai aglomerați mintea deputaților cu amănunte care, dacă ar fi adoptate, ar bulversa aplicarea legii

Leon spunea...

Am mai spus-o, Dogaru are valoare ca istoric, dar este pe langa subiectul pensiilor militare !
L -am urmarit aseara pe TVr.3 in emisiunea lui Sorin Burtea, alaturi de magistratul Ctin Udrea, unde s-au spus adevaruri despre istoria mai veche dar si recenta a Romaniei.
La un moment dat, moderatorul emisiunii s-a adresat lui Dogaru cu apelativul "dle General"..!
Poate stie ceva..??

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Xman
Nu poluați topicul cu discuții despre componența soldei de funcție.
Aveti alte articole despre componența soldei/salariului de funcție pe care puteți să spuneți ce vreți și ce acțiuni doriți să promovați.
Lăsați acest topic pentru cei care sunt interesați de actualizarea pensiilor militare.

Dan B. spunea...

De când vă tot zic că Dogaru și ai lui, incl. Teo (Theodor Laurențiu Dumitriu) s-au senilizat complet și mănâncă bors (diferit) de la o săptămână la alta?
Oamenii ăștia nu mai știu pe ce lume trăiesc și, prin informările lor, devin mai „toxici” de fiecare dată.
După audiența SCMD la Comisia de apărare din CD, în martie, unde s-a discutat pe marginea L 120/2020 (L 38/2020) era deja adoptată tacit) mister Teo vine pe toate blogurile să mă anunțe că s-au înaintat amendamente (în ce calitate? SCMD nu este investit cu acest drept) la L 38/2020.
Azi, comunicatul SCMD aduce în discuție o altă tâmpenie, cum că 80% din 80% ar fi fost la L 38/2020, când, de fapt se regăsea ca interpretare eronată la L 120/2020. Să vă reamintesc că eroarea de interpretare a fost eradicată in avizul CES?
Așadar, dl Teo este atât de amabil încât să prezinte erata strict necesară?

Apropo, dle Dumitriu, alias Teo, cotizația mea anuală din vara 2019 s-a plătit în prezența gl Bălan și a cdor Pandelescu. A fost vorba de adeziuni pentru procesul de la TMB și, rugat fiind, am cotizat.

Huhu Rezea spunea...

@Dan B
CES nu a eradicat nimic din Proiectul domnului Gropan. Textul ajuns pe masa Comisiilor din CD este nemodificat.
Intr-adevăr, îți trebuie mult tupeu să faci din alb negru, cum iși permiit domnii în această informare SCMD.
Eu cred că este scrisă pentru discreditarea domnului Dogaru.

Teo spunea...

Cele două proiecte de lege Plx 199/2020 și PL x 221/2020 au suferit modificări, în sensul că prostia cu 80% din 80% a fost discutată la Plx 199/2020. Cele două proiecte au fost unite (forma concentrată) iar articolele cu probleme au fost înlocuite cu amendamentele SCMD. Am o propunere, eu urmăresc de mult postările unora dintre dvs. și dacă forma care trece de CD o să fie cea prezentată de SCMD, sunt convins că onoarea de militari nu o să vă lase să treceți pe varianta propusă de SCMD și o să refuzați pensia recalculată după noile norme, mai ales D Buzescu & co. nu-i așa? Dacă vă uitați pe postările mele vechi veți vedea că am spus că nu o să fie nici Plx 199/2020. și nici PL x 221/2020, ci o alta concentrată, cu modificarea articolelor de lege prin amendamentele SCMD. Sunt curios cine o să-i revendice paternitatea.

Teo spunea...

Domnule Dan Buzescu dacă noi ne-am senilizat complet de ce mai cotizați la un sindicat care nu vă reprezintă ? Mai vreți să și câștigați în instanță ? De mult trebuia făcută curățenie în sindicat, mai bine mai puțini da buni!

Dan B. spunea...

@Huhu:

Da, textul a ajuns așa fiindcă, nefiind dezbătut, nu s-a aplicat modificarea impusă de CES: acea modificare se va efectua la CD, pe timpul dezbaterii la comisii și la plen.
Și îmi vine greu a crede că „micile” inadvertențe n-ar fi primit girul lui Dogaru, care, înainte vreme, când decizia consiliului național de la Alba-Iulia era complet schimbată până s-a ajuns la București.

Viorel spunea...

Domnule Teo, pentru mine (fără a fi considerată jignire / faceți comparație cu exemplul de mai jos) cei 2 miniștri de la M.Ap.N. și M.A.I. nu au nici o valoare pentru instituțiile pe care le conduc, nu prezintă public nici un punct de vedere, nu apar la Tv. să susțină segmentul militari / polițiști activi sau rezerviști. Referindune la noi militarii, soarta noastră este la mâna Asociațiilor, Organizațiilor, O.N.G.-urilor, chiar și a liderilor de Sindicat din poliție.
Domnule Teo (deși nu o agreez pentru O.U.G. ciuntind în defavoarea noastră Legea nr. 223/2015), doamna Lia-Olguța Vasilescu a avut sânge în instalație și le-a dat lecții celor 2 miniștri menționați mai sus.
Când a spus că face Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, A FĂCUT-O (bună pentru toată lumea, inechitabilă privind data aplicării integrală pentru noi), când a spus că face Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii (etapizat), A FĂCUT-O (o să vă îngenunchez domnule colonel și i-a ieșit). Domnii de mai sus ce au făcut sau ce fac în birouri. Sunt mai prejos decât o femeie, nu-i duce capul sau li s-a impus să stea în banca lor.
Domnul H.R. are dreptate când afirmă că ne mințiți.
1. Legea nr. 223/ 2015 [Art. 28 alin. 1= Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a) - c), adică 100%]. (Proiectul Leș (L.38/2020) PLx 199/2020)
2. Legea nr. 223/ 2015 [Art. 28 alin. 1) = Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este stabilită ca 80% din veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a) - c), adică cu 20 % mai puțin]. (Proiectul LPADM (L.120/2020) PLx 221/2020)
Amendamentele domnului senator Nicu FĂLCOI, S.C.M.D. nu le contestă ? Radeți tot că noi mai așteptăm vreo 10 ani. Care Proiect ne fură 20% din baza de calcul domnule Teo, 1 sau 2 ?
Am mai spus și mă repet, nu confundați art. 29 din Legea 223/2015 în forma inițială, redau:
Art. 29 (1) Cuantumul pensiei de serviciu se determină în procente din baza de calcul, astfel:
a) militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime cumulată conform art. 3 lit. f) de cel puţin 25 de ani, beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul prevăzută la art. 28.
Deci plecarea era de 80% din media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive (din 100%), din ultimii 5 ani de activitate și nu 65% cum este acum. Asta ați vrut să modificați în favoarea noastră dar ați confundat articolele și termenii. Poate le descâlciți până la ședința următoare.


Huhu Rezea spunea...

Ce prestidigitatori sunteți voi! Timp de o jumătate de an ați spus că prostia nu există sau că au băgat-o ministerele în proiectul vostru, acum spuneți că prostia a fost mutată prin reuniunea proiectelor în celălalt proiect!
Vă dați prea mare importanță și nici nu stăpâniți procedurile parlamentare.
Eu i-aș sugera domnului deputat Lupescu, știu că mai citeste aceste bloguri, ca în calitate de inițiator să simplifice cât se poate Legea care urmează să fie adoptată, fără modificări de bază de calcul, fără recalculări cu dedicație, dar să grăbească actualizarea pensiilor militare, ori de câte ori cresc soldele de grad si de funcție, dacă se poate din toamnă, înainte de alegeri, sau cel mai târziu de la începutul anului viitor.
Printr-un articol unic se poate reintroduce fostul articol 60, in locul celui actual, în Legea 223/2015.
In felul acesta ar dispărea mai toate inechitățile actuale, prin cresterea naturala mai accentuată a pensiilor mici si medii, în corelare cu creșterile din L 153/2017.

Dan B. spunea...

Fiindcă am fost rugat de un om cu caracter, cam singurul din conducerea SCMD.
Iar cum cifra cotizanților SCMD a fost umflată în documentele înaintate instanței, șefii dtale au dat din colț în colț s-o justifice scriptic, cu documente de evidență.
Și, uite așa, chiar dacă am fost sceptic în legătură cu reușita acțiunii judiciare, pentru a vă ajuta, am mai plătit o cotizație anuală, doar pentru a preveni falsul și uzul de fals al liderului SCMD.
Apoi este ridicol să te împăunezi cu reușita unei inițiative legislative, în care 100% este conceptia LADPM în PLx 221/2020 (L 120/2020); amendamentele propuse de SCMD, încă neînsușite de cei în drept, nu reprezintă nici 2%, în caz de reușită, în respectiva inițiativă legislativă.
Să-ți reamintesc că ai umplut blogurile cu amendamentele SCMD aduse L 38/2020 (PLx 199/2020), trecută deja tacit de Senat?
Și cum e cu plusul ăla de 15 %, existent oricum în lege, dar revendicat ca amendament al SCMD, plus acordat de conducătorii de instituții după culoarea ochilor rezerviștilor? Adică un amendament deja prevăzut în lege?
Apropo, ați rămas așa de puțini în lipsa cotizanților, tocmai fiindca, la voi, predomină nonvalorile (se cer cotizații din surse vechi sau externe).

Huhu Rezea spunea...

@Dan B
Vezi că plusul ăla de 15% nu s-a aplicat niciodată. A fost eliminat prin OUG 57/2015 din art.28.

Viorel spunea...

Păi cine altul decât domnul Cristian Borcea (cu scuze domnule Cristi) domnule Teo și findcă o faceți în vitro ăsta este și motivul pentru care durează de vreo 5 ani, nu prea a ieșit din prima, a doua, a noua încercare (guvernare). Și fiind o altă concentrată cum afirmați dumneavoastră, mare lucru să nu iasă vreun transexual (proiectul, viu, cel adevărat). „Transexualitatea este o problemă mentală”.
Publicați vă rog articolele cu probleme și înlocuirea acestora cu amendamentele S.C.M.D. să le analizăm până săptămâna viitoare (să facem o comparație). Și mai ușor cu onoarea pentru că am văzut-o la domnul ministru Ciucă din noiembrie până acum.

ifrim spunea...

@M.Ba să mergem pentru a confirma ciclicitatea istoriei privind întoarcerea armelor!

ifrim spunea...

Luați briciul maimuței că face Jumanji,ne umple de sânge!

maiag spunea...

STIMATI TOVARASI SI VOI Ba,nu inteleg ,asta e un site undeputem afla informatii corecte,sau loc de balacareala,mistocareala si teorii personale?
mai concret,sa facut atita argara cu discutia in parlament pe 26 mai si toata lumea tace,nimeni nu spune concret ce s a reolvat si mai ales ce urmeaza.bulibaseala macsima

BONIFATIE spunea...



D-lor colegi de corabie!
Vă mai amintiți de filmul „Corabia nebunilor”, care nu are nimic comun cu nebunii?!
SCMD-ul, asociațiile, noi și alții vorbim, facem propuneri, observații, „amendamente” etc. dar problema este simplă, cum sugera d-l HUHU, numai că trebuia rezolvată „ieri”, nu cu „vom face”, „vom drege pe dracu`” de către politicieni, parlamentari și/sau guvernanți, pentru că numai ei au „instrumentele” și o lălăie, adică ne tot lungesc lanțul cu un metru iar bolul cu mâncare îl duc la doi metri mai încolo.
Dacă n-am avea problema pensiilor tocate, creată spre a ne ține în priză și a nu fi rezolvată, am vorbi de fotbal, femei, pescuit, vânătoare etc.
Cam plictisitor, nu?! Să vorbim de VREMURI APUSE.
Azi este „ÎNĂLȚAREA”.
HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT!

kostas spunea...

Baza de calcul 80% din solda bruta.La vechime efectiva de 25 ani, 64% din solda bruta.Cu grupele de munca, pentru vechime cumulata de 41 ani pensia ar fi de 80% din baza de calcul. Restul de vechime s-ar pierde, ceea ce este un lucru rau. PS si OMM calculat separat, din pensie, adica 9+20= 29% din 80%= 23,2% din solda bruta. Deci pensia totala ar fi 80+23,2= 103,2% din solda bruta,asta pentru vechime peste 41 ani, PS 9% si OMM 20%.Acum este 102,5% Parerea mea e ca nu este rau,avand in vedere ca solda ar fi actualizata cu L153, ar cuprinde toate veniturile impozabile, ar dispare limitarea la net si lucru important, recalcularea ar putea incepe de la 01.01.2021 si ar tine max. 1 an,nu ca in L199 in care recalcularea se face pana la 31.12.2024.Parerea mea este ca legea 221 este mult mai buna si nu ne face sa asteptam pana in 2025,timp in care se pot intampla multe si poate nici atunci nu o sa se aplice

kostas spunea...

Revin, deoarece am gresit.Rectific. La vechime cumulata de de min.41 ani, pensia ar fi de 80% din solda bruta.

Teo spunea...

@Dan B
Ultima cotizație pe numele Dan Buzescu este pe 2014.

kostas spunea...

Iarasi am gresit. Imi cer scuze dl. Huhu M-am grabit E vorba de 45 ani, nu 41.

Viorel spunea...

Mare păcat că nu se găsește un Mihai Viteazul care „să le taie capetele” tuturor liderilor din SCMD, AORR, LPADPM, ANCMRR, etc., să unească aceste organizații în una singură cu un scop bine definit pentru prezent și viitor. Noi, rând pe rând vom pleca la cele veșnice, pe cale naturală sau răpuși de anumite boli și nevoi, dar cel puțin să rămână în urma noastră ceva trainic. O organizație sau asociație nu contează cum se numește care începând de la lider în jos și până la ultimul membru să reprezinte ONOAREA, DEMNITATEA, CURAJUL ȘI CINSTEA MILITARULUI ROMÂN. În funcție de activitatea viitoare, realizările ei, această organizație sau asociație se poate transforma în PARTID POLITIC. Numai așa putem răzbi în fața propriilor conducători (politicieni) care ne subjugă, ne ignoră, ne sfidează cu nerușinare și cu zâmbetul pe buze. Nu uitați ce a spus Ștefan cel Mare, „Moldova nu e a mea și nici a voastră nu e, ci a urmașilor urmașilor voștri”. Armata va trăi veșnic, deci ne trebuie o organizație sau un partid pentru viitor.

Lenovi spunea...

De la LOV citire:oug 59 a plafonat pensiile speciale. Adică o tine tot pe a ei, pensiile militare sunt pensii speciale. Si noi ne imbatam cu apa rece, c or sa faca nu stiu ce in comisia de munca. Ca daca se ating de o virgula din legea pensiilor civile, psd o sa depuna motiune de cenzura. Dar ea cu ce drept s a amestecat in pensiile militare si ne spurca pe toate canalele tv? Eu personal am pierdut orice speranța, nu cred ca se va face ceva.

Calinmihaib12 spunea...

..legea 223/2015 ORIGINARA (=..netaiata .. de C.olos ..si urmasii..!) era cam ca lg.164/2001 ,dar cu "sporuri.." adăugate in baza de calcul si ALTE PROCENTE de calcul la vechime..!. RECALCULARILE aplicate pensiilor anterioare lg. 223/ 2015 erau de MAXIMUM= 102 % din baza de calcul: 85 % X 20 % = 17 % + = 102 %..!

Dan B. spunea...

@Teo:

Încearcă să verifici spusele mele, nu cauționa debandada din evidențele dtale. Am plătit ultima cotizație anuală la sediul central din Bucurestii Noi, odată cu cdor Pandelescu Arpad, de față fiind gl Bălan (el ne-a convocat) și Dogaru, inclusiv casierul SCMD.
Uite, d-aia postezi numai tâmpenii, fiindcă nu te informezi anterior, nu numai în privința cotizației!

Leo spunea...

Da s-a discutat.
AMR 32 de zile

ifrim spunea...

Părerea mea este ca Plx119 este mai bună căci pånă la începerea și terminarea actualizării se introduceau provizoriu indicii de corecție!

Leon spunea...

Iata ce a declarat Olguta astazi intr-o conferinta de presa la sediul PSD :
"In ceea ce priveşte pensiile militarilor, Olguţa Vasilescu a susţinut că asociaţiile de profil nu s-au înţeles între ele pentru a reglementa anumite aspecte din lege.

"La solicitarea mai multor asociaţii de pensionari militari am încercat să reglez nişte lucruri în legea pensiilor militare. Cât am fost ministru al Muncii, n-am avut niciun fel de prerogativă (...), dar m-au rugat să clarificăm nişte aspecte, pentru că sunt colonei care au ieşit la pensie acum 10 ani cu o pensie egală sau mai mică decât a unui caporal. Numai că fiecare asociaţie de pensionari militari a venit cu propria variantă, deci n-au putut să se înţeleagă între ei care este varianta optimă, din păcate, ca să putem să dăm drumul la o lege în Parlament vizavi de pensiile de serviciu ale militarilor", a explicat social-democrata."(stiripesurse)
Deci se confirma inca odata ca FIECARE ASOCIATIE ARE PROPRIA VARIANTA in privinta pensiilor militare..!

ifrim spunea...

@Viorel.Nu este nevoie de niciun Mihai Viteazul,avem ministru al apărării general cu **** ce poate rezolva instant toată nebunia până la actualizarea de drept cu OUG anexa 2 cu limita minimă și maximă pe functii și grade și astfel asociațiile rămân doar să țină contabilitatea CARului,ajutorului de înmormântare,depuneri de coroane în zile festive și socializare de ziua armelor!

Huhu Rezea spunea...


Din gândirea exaltată a helicopteristului Kis de Hurziceni:
"Minte de plononer ...care crede ca doar ce debiteaza mintea lui, putina si creata, este adevarat, . Ar trebui ca saptamana viitoare cand ,noi, vom trambita infrangerea sa-ti faci selpuku, dar nu ai tu onoarea aia."

Prostovanul este chibiț de ocazie al proiectului cu baza de calcul 80% din media soldelor alese.

Leo spunea...

Mai umblă oleacă pe la setări , cănu se mai face trimiterea la comentariul comentatorului atunci când se accesează.

Calinmihaib12 spunea...

DOMNULE HUHUREZ: ajuta- pe D- l KOSTAS sa-si lămurească neintelegerea ALGORITMULUI de recalculare a pensiilor anterioare lg.223/2015,publicandu-mi comentariul cu.=algoritmul ERONAT si cel LEGAL..!

M spunea...

@Huhu Rezea

Poate citeste, domnul deputat Lupescu!! Super corecta observatia dumneavoastra!

Viorel spunea...

Domnule Teo, fiți corect și credibil în tot ceea ce comentați pe acest blog. V-am rugat în comentariul anterior: „Publicați vă rog articolele cu probleme și înlocuirea acestora cu amendamentele S.C.M.D. să le analizăm până săptămâna viitoare (să facem o comparație / sunt afirmațiile dumneavoastră)”. Există cel puțin (sau sunt doar vorbe), le-ați văzut, citit, analizat ? Dacă da, aștept postarea lor. Având în vedere că sunteți bine informat, care sunt „amendamentele VISAN” (vă întreb serios, VISAN este o Asociație sau o persoană și pe cine reprezintă ?). Reprezentanților M.Ap.N. și M.A.I. le sugerez să folosească în zilele următoare Vitamax (pentru susținerea stării fizice și mentale la nivel ridicat) și Lecitină (îmbunătățește atenția și concentrarea) pentru ca amendamentele dânșilor să fie gata pentru a fi dezbătute săptămâna viitoare iar conținutul lor să exprime dorințele noastre legitime din ultimii ani și cu punere în aplicare cât mai urgentă. Suntem pensionari, lăsați-ne să ne trăim ultimii ani din viață în liniște și pace nu în stres și sărăcie. Și o ultimă întrebare din sistem (sistemul dv. S.C.M.D.) ? De ce în ultimii 3,5 ani de când Legea 223/2015 a început să sufere modificări negative la adresa pensiilor noastre prin O.U.G., dumneavoastră (mă refer la sindicat / conducere), adică SCMD, AORR, LPADPM, ANCMRR, etc., nu v-ați întâlnit la o cafea, la un șpriț și să vă puneți de acord asupra tuturor problemelor care ne privesc și să prezentați politicului un Proiect comun care să vă mulțumească / să ne mulțumească pe toți ? Știți care este părerea mea ?, doar o părere nu acuzații. Fiecare sindicat, asociație, ligă, etc., și-a negociat cu politicul propriul interes sau de grup (funcții pentru toate rubedeniile în toate garnizoanele unde există asemenea structuri condiționate de voturi la locale și parlamentare în funcție de mărimea structurii de pensionari).

Dan B. spunea...

@Viorel:

Țin să-ți amintesc că Forumul structurilor asociative s-a inițiat la propunerea gl Gropan, motiv pentru care primul președinte a conducerii rotative a fost liderul LADPM.
Apoi, CCMRR, inițiat prin efortul personal al col Gachi și al col Gligor, puternic sustinuți de către gl Gropan, s-a inființat prin OZ pe lângă conducerea MApN.
Dar cum lupta orgoliilor nu s-a diminuat, ambele structuri au fost torpilate cu concursul liderilor ANCMRR și AORR, concurs de care nu a fost străin nici seful ROMIL.
După încheierea mandatului gl Gropan la Forum, cu un bilanț slăbuț, cauzat de „torpilori”, LADPM a fost complet marginalizată de noua conducere a lui Băhnăreanu.
Să vă reamintesc că proiectul de OUG la care am lucrat, cu obiective stabilite de ministrul Leș, a fost aruncat la cosul de gunoi prin promovarea forțată a unui proiect-varză redactat de Monac și susținut de Băhnăreanu și Bălăceanu (si Tudor?). Ce s-a-ntâmplat cu proiectul în cauză? A ajuns la gunoi mai repede decât cel impus de Leș și nemaisusținut ulterior.
Așadar, în condițiile în care de pe vremea mandatelor ministeriale anterioare, structuri asociative au primit statutul de ONG de utilitate publică, cu buget și autoturism de serviciu în comodat, repartizate de la MApN, cu repartiții de locuri în stațiuni de odihnă și tratament, cam cum crezi că ar fi îndrăznit Băhnăreanu să interpreteze altfel „aria” impusă de ministru?
Așadar, în opinia ministrilor apărării, singura variantă acceptată de reunificare a structurilor asociative era cea de sub „umbrela” ANCMRR, care, probabil, n-ar fi inclus ADMAR, apendicii LMP asociația veteranilor și răniților de pe teatrele de operațiuni NATO.

Huhu Rezea spunea...

Nu existența mai multor organizații ale rezerviștilor ar fi problema. Chiar este bună diversitatea asociativă, în opoziție cu autoritarismul instituțiilor de stat.
Problema sefilor de organizații este că ei personal nu se instruiesc în domeniul legislației pensiilor militare și nici nu cooptează in aceste structuri specialisti rezerviști în domeniul financiar și juridic.In plus sunt și orgolioși si nereceptivi la sfaturi. Sunt prada usoară pentru vulpoii din ministere sau in discuțiile de la comisiile parlamentare.

Leon spunea...

In sedinta de Marti, 2 iunie vor mai avea timp sa discute si cele 2 PL x-uri..?:
"ANUNŢ DE PRESĂ
În categoria Comunicat de presa29 mai 2020
Primit de la preşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, domnul deputat Adrian Solomon (Grupul parlamentar al PSD)
Şedinţa Comisiei pentru muncă şi protecţie socială de marţi, 2 iunie 2020, ora 10.00, va avea loc la sala „Mihai Viteazul”, avându-i ca invitaţi pe ministrul Muncii şi protecţiei sociale, doamna Violeta Victoria Alexandru, şi ministrul Lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, domnul Ion Ştefan.

Dezbaterile vor avea loc pe marginea măsurilor de restructurare şi reorganizare a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, precum şi a disponibilizărilor efectuate."