Un produs Blogger.

duminică, octombrie 18, 2020

Aceasta este varza de amendamente SCMD la Pl x199/2020 pentru care este organizat marșul dedicat zilei lui Băsescu

60 comments
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD): Amendamentele de revenire la L223/2015: AMENDAMENTELE DE REVENIRE LA LEGEA 223/2015 SI INITIATORII LOR -          In atentia tuturor celor interes– Doamnelor si domni...

60 de comentarii:

Xman spunea...

"Varza" asta de propuneri,pentru ca amendamentele sunt semnate de cei in drept, ar crea "reabilitarea" esentiala a legii 223 si ar multumi si disponibilizatii,respectiv "neterminatii" dumneavoastra...Totusi, m-ar mira faptul daca acestea ar fi aprobate si puse in aplicare...Nu contest ca propunerea dumneavoastra este foarte buna,dar deocamdata nu ar fi mai bine sa mergem pe ce este pe masa de lucru a celor indrituiti?

Huhu Rezea spunea...

Doar peticește pentru câteva categorii minore de pensionari!
Se vede că nu sunt interesați de reluarea imediată a actualizării, cea mai bună reabilitare a L 223/2015.
Cei cu pensii mari din structurile asociative sunt neinteresati de reabilitarea pensiilor mici și mijlocii.

BONIFATIE spunea...

Salutări tuturor celor care nu sunteți de acord... unii cu alții!
Azi este duminică și se bea vin roșu, combinat cu sâmbure de nucă, FĂRĂ VARZĂ.
Poate un mic la grătar.
Păi dacă tot vorbeați de varză, eu vă propun o varză de Bruxelles, adică să combinăm propunerile SCMD cu propunerea d-lui HUHU și treaba este rezolvată pentru MÂINE cu actualizarea, după care, cum spunea d-l TEHNO și pentru POIMÂINE care se rezolvă MÂINE.
Greu se țin de mână, din cauza orgoliilor, două lucruri bune.
Na, asta-i varză!

Dan B. spunea...

Reiau comentariul meu, postat în pagini ale pensionarilor militari:

Din punctul meu de vedere, mă interesează de la puțin către deloc cine organizează protestul, atâta timp cât tema acestuia rezonează cu gândurile mele.
Pe de altă parte, chiar dacă participarea la protest este limitată, alăturarea spontană a altor câtorva sute sau mii de colegi nu poate fi condamnabilă, dar va da consistență mesajului protestatarilor.

Huhu Rezea spunea...

Te știam militar care gândește rațional.
Dar... să mai și mărșăluiești ca să ți se amâne actualizarea nu credeam că ești în stare.

Cristi spunea...

Măciucă ,renunță la MAPN și se zbate pt senat.!!
Da...??

Huhu Rezea spunea...

Unii vă comportați ca și când acest blog este citit numai de rezerviști.
Inchipuie-ți că un cetățean dă căutare după cuvintele "testare corona" regii româniei" și i se deschide un articol în care indisciplinați ca tine discută despre pensii militare.Nu înjură el?
Ti-e așa de greu să faci legătura între titlul topicului și conținutul comentariului pe care vrei să-l întroduci? De aceea sunt zeci de etichete pe prima pagină a blogului.

Dan B. spunea...

Ai și aflat care-i mesajul protestului meu?
Poate dta oi fi reîncarnarea Babei Venga?
Și dacă, pe lângă cei 100 ai lui Dogaru, acei posibili 500 de spontani rezonează cu mine și cu dta? Sau ai uitat că ți-am promovat proiectul de amendament pe lângă gl Gropan?

Viorel spunea...

Domnule Dan B., vă citesc toate comentariile pe care le publicați și am o simplă întrebare pe care am vrut să v-o adresez: Ce părere aveți despre propunerea domnului Huhu Rezea postată de luni de zile și neluată în seamă de nici un sindicat sau asociație legat de Proiectul PL x 199/2020 „Articol unic”. Strict la subiect dacă nu vă deranjează, este sau nu este această propunere bună. Dacă este bună, de ce …. , dacă este rea, de ce ….. Și findcă mi-am amintit, vă mai întreb un lucru: De ce SCMD nu introduce Acțiune principală la Curtea de Apel București în procesul dintre C.P.S. și Curtea de Conturi cum a propus domnul Huhu Rezea sindicatelor și celorlalte asociații în susținerea punctelor 1/i și 1/ii din Decizia nr. 4/2020 și de respingere a punctului 1/iii ?

anonim spunea...

@Cristi
Da

Leo spunea...

Nu este voință politică.
F&M care are majoritate parlamentară are voință politică numai pt. majorarea pensiilor civile cu 40%. Mare minune dacă varza din topic , nu este mâna lichelelor gulerate infiltrate în scmd , căci altfel cum se explică ?
Ciucă se îcălzește să fie și parlamentar și ministru și-l doare în măciucă de restul.

Huhu Rezea spunea...

Degeaba rezonăm noi între noi dacă la autorități ajunge doar ce scrie Dogaru în scrisorile sale trufașe.. După cum ai aflat... cam ține secret ce noi amendamente propune.
Domnul Gropan citește direct blogul, dar nu rezonează cu propunerea pentru că am scos în evidență inadvertențele din PL x122/2020

anonim spunea...

Banuiesc ,ca daca, sindicalistul Coarna s-a bucurat de aprecierile dvs(cei de pe acest blog) la candidatura in parlament poate,putem aprecia si inscrierea lui Ciuca(indiferent de partid)...consider ca cei doi pot avea mai multa influenta ca parlamentari decat ca fost sindicalist si/sau fost ministru
Beleaua e ce habarnist o sa vina pe postul lui Ciuca??....iar guleratii MaPN si MAI o sa-si frece mainile de bucurie ca au "client" nou, usor de aburit si habarnist"in toate cele" la MApN...Ce bucurie pe ei...o mai lungesc f'o doi ani asa din inertie...Ceilalti,"asociativii"unii aia cu pozitia ghiocelului se vor bucura ca vor mai ramane sefi mult si bine,iar cei bineintentionati vor ofta a naduf gandindu-se ca totul a fost in zadar si vor trebui sa o ia de la capat cu explicatii din care civilul ministru nu va intelege nimic.Si atunci ii va chema pe cei de la DFC, contabili si juristi sa-l/s-o lamureasca ...si aia abia asteapata,parol
Asta a fost un pdv,nasol recunosc, dar s-a demonstrat ca mai rau se poate intotdeauna, chiar si atunci cand crezi ca nu se poate...hi,hi

Dan B. spunea...

@Viorel:

Reiterez faptul că, în opinia mea, PLx 221/2020 (nu cum a scris Huhu, PLx 122/2020) era acoperitor privind îndepărtarea inechităților din legea măcelărită de PSD, PLx 199/2020 fiind doar ceva de strânsură, atât cât să dea pe spate PNL (ar fi putut să pună-n aplicare pe când era ministru, ba chiar i-am predat, la 07.08.2019, forma finală a proiectului de OUG, la care lucrasem cu CPS, DGFC și DGJ).
Dac-ar fi s-o luăm pe scurtătură, este bună propunerea lui Huhu, dar, singulară fiind la un asemenea proiect legislativ, m-ar fi dezavantajat pe mine și alți 1700 pensionari militari.
Și, totuși, am marșat pe propunerea lui, benefică marii majorități a colegilor, ba chiar am făcut lobby pe lângă liderul LADPM.
Să-ți amintesc că gl Gropan a fost singurul dintre participanții de la MApN, care s-a prezentat cu temele făcute temeinic, ceilalți doar „scăldând-o” cu propuneri de amendamente?
Cred că n-ai înțeles comentariul meu, eu doar mă raliez protestului organizat de Dogaru, fără a-i fi fan.

anonim spunea...

@Leonard
Facand abstractie de vreo doi insi cu capu'n nori s-a explicat aici si peste tot cat procentaj la vot reprezentam noi cu tot cu pensionarii de la MAI din total votanti(si mai suntem si imprastiati pe 238.000 km patrati:):)) cat timp parlamentarii"nici nu se dau jos din pat" pt mai putin de 4-5 procente...de abia atunci incep sa "gandeasca"...Baaa se merita sau nu??
Unde mai pui ca MAI-ul are si ceva posibilitati(sindicate reale,multe si galagioase) pt "strans degetele in usa" ale guvernantilor....Militarii ce au ??...demonstrantii "sindicatului" lu' Dogaru?
Pai "sindicatul" ala prin ce poate sa faca e sindicat cum sunt eu preafericitul Dani:))) Ce face ?taie curentul, blocheaza garile,opreste reactoarele de la Cernavoda?? blocheaza anul scolar??....si sindicatul chelnerilor are mai multa putere.Ba nu! am scapat una importanta din vedere..."sindicatul"incaseaza cotizatii,"chestie importanta dom'ne"! ce te joci? ca-n rest o lula!

Leon spunea...

Dogaru are numai Amendamente unul si unul !
Daca trec de comisie as avea procentele:
- 100% + 15% = 115% Baza de calcul
- 115% + 9% PS = 124 %
- 124% + 20% OMM = aprox.144% ..!!!
Dar daca se aproba si Net la Net, atunci avem:
- 58,5% + 15% = 73,5%,
- 73,5% + 9% = 82,5%
- 82,5% + 20% = 102 5%, cu 0,5% mai mare ca in prezent !
Si daca obtinem acelasi rezultat, pentru ce luptam ?
Sa ne batem pentru Actualizarea propusa de Huhu Rezea, care se aplica la ultima Decizie, NU la cuantumul aflat in plata..!

anonim spunea...

Punem pariu ca nu?

raul spunea...

Ciuca ,liberalul!Era de asteptat cum vom avea si noi de asteptat multi ani de acum ,mult si bine!
Sa ne faca cineva dreptate!Ca, ai nostri ...!Ei si ...prostimea!De aia suntem unde suntem ca popor!De fapt ,dintr-un Decebal si un Traian ,doi masculi feroce,ce putea sa iasa decat un popor de ...!Si la biblie urmasii lui Onan au fost pedepsiti in focurile Sodomei si Gomorei!Dar cui ii pasa daca azi au ceva de supt?Il doare in Ciuca pe Ciuca!

monteoru spunea...



Dece SCMD protest dupa si nu inaintea alegerilor parlamentare? Dupa alegeri adio si n-am cuvinte.

Trebuie sa fii talamb sa crezi ca Ciuca si Coarna odata ajunsi parlamentari vor actiona in interesul pensionarilor militari.
Numai inflatia ne va da ceva.


Calinmihaib12 spunea...

..Repet o intrebare mai veche, indirect legată..și de situația pensiilor noastre..viitoare(.!):
CÂND se publică REZULTATUL OFICIAL:cifre și procente,al ALEGERILOR LOCALE :primari,șefi de consilii locale și..consilii locale..??!
...Totuși:..au trecut peste 3 săptămâni..de la alegeri..!

GO spunea...

Propuneri, nu amendamente! SCMD nu are dreptul sa depuna amendamente, ci eventual propuneri ca orice cetatean. Doar parlamentarii au dreptul sa depuna amendamente. Eventualele propuneri ale SCMD, MApN, ale lui Coarna etc. devin amendandamente, numai daca sugestiile lor sunt insusite de vreun parlamentar sau altul.

In rest, da, insiruirile SCMD reprezinta o mare varza, care amesteca stilul de secretar PCR, cu rabufniri patriotice, cu jurnalistica de dimineata pe mahmureala, cu ceva sarcasm cazon si mult teatralism.

Burebista spunea...

Amendamentele acestea propuse de Scmd nu vor fi niciodată acceptate de către parlamentarii din comisii...
Veți vedea ca după alegeri chiar și legea privind pensiile magistraților va fi modificata în sensul ca nu se va mai ajunge la o pensie egala cu 100% din brut cum este prevazut acum (80%+ 1% pentru fiecare an ce depășește vechimea de 25 ani magistrat dar nu mai mult de 100%)
Din cauza modificărilor fiscale făcute de PSD în 2017 când prin mutarea contribuțiilor la angajat au crescut artificial salariile brute, pensiile asa zis speciale nu mai pot fi calculate după vechile legi, sau mai bine zis procentele din brut trebuiesc modificate în jos... Nu se poate ca un pensionar mitar sa iasă după proiectul lui Dogaru cu 115%,124%,144% din brut sau cat are el în cap nici chiar 100% din care sa i se rețină impozit pe pensie doar 10% iar militarului activ sa i se rețină din același brut (salariu=baza de calcul) 41,5%...
Credeti ca va mai rămâne cineva în sistemul militar, activ??
Eu zic ca se va ieși la pensie prin orice mod (chiar și pe acte măsluite, ma refer la pensii medicale) chiar și cu vechime mică pentru ca pensia calculata astfel va fi mai mare decât salariul avut ca activ.
Exemple nu va mai dau pentru ca am mai postat destule pe ka alte subiecte de pe acest site.
Singura modificare care sa și aibă șanse de a trece prin parlament este recalcularea începând cu ianuarie 2021 prin echivalare cu a celor ce se pensionează în anul respectiv la același nivel al salariului vrut(baza de calcul bineînțeles cu toate sporurile avute în decizia de pensie militară) și a soldei/salariului net rezulta din acea bază de calcul + omm. Sporul pt OMM sa facă diferența între pensii militare în funcție de vechimea militara.
Apropo, o completare pentru unii care nu știu. Nici la militari nu se mai numește OMM... Se numește SEMNUL ONORIFIC IN SERVICIUL PATRIEI.
Dar e mai ușor de folosit OMM la scris pentru ca este știut și de către pensionarii mai în vârstă..

CEZAR spunea...

Pai de aia le si PROMOVEAZA Daogaru..iar tizul sau NULITATEA ABSOLUTA RIDICATA LA ...CUB..VIUREL MaKISS...da din codita...si casca gura ....:D

monteoru spunea...

Inca nu ati inteles ca prin milogeala nu se face dreptate in Romania.Magistratii au inteles.Grefierii au inteles.Medicii au inteles.Ce din invatamant au inteles.Numai noi,prosti nu vrem sa intelegem.Cum noi nu avem instrumentul constrangerii numai prin afilierea in masa la un partid-ce partid in Romania are real 170000 de membri?-putem sa fim tratati cu respect.Cu statul cu protapul in sus si privit la luna vom fi tratati ca prosti.Cu injuraturile de rigoare am zis ce cred.
Huhu Rezea@ cei de la SRI nu au asociatie sau ei tac si fac?

Huhu Rezea spunea...



Vrea de toate SCMD, numai articolul 60 nu vrea să fie modificat imediat, astfel încât să se reaia actualizare.
Nu ar implica nicio modificare a algoritmului de calcul al pensiilor militare.
Pâi... de ce să nu complicăm lucrurile pentru a le face de nerezolvat?

@Burebista
Recalcularea se impune doar când se abroga definitiv legea sau se modifică algoritmul de calcul al pensiei.
Ce spui d-ta că ar trebui să facă de la 01 01 21 se numește actualiare, nu recalculare.

Leo spunea...

Dar ce se întâmplă , dacă instrumentul de modificare al art. 60 , va fi făcut prin legea de aprobare a oug nr. 59/2017 și oug 114 ?

Iulian Mareș spunea...

Cine și de ce oare vi s-ar băgat în cap ideea că "senatorul" Ciucă nu poate rămâne și ministru?

Huhu Rezea spunea...

Articolul unic propus modifică art. 60 din lege așa cum a fost el modificat prin cele două ordonanțe, ca si când art VII din OUG nr. 59 si art. 82 din OUG nr. 114 ar fi abrogate., în locul lor apărând noul text.
Prin legile de respingere a celor doua aricole din ordonanțe, s-ar reveni la vechiul text doar dacă procedura s-ar desfăsura concomitent sau mai întâi s-ar abroga, prin aceeași lege de adoptare a OUG 114, articolul 82.

Burebista spunea...

Actualizarea asa cum a-ți scris în propunerea de pe blog s-ar face cu toate creșterile brute din 2018 pana în 2020 ale ACTIVILOR care însă nu se regăsesc în salariile nete în aceleași procente în care s ar regăsi în pensiile brute /nete. Tocmai din cauza fiscalitatii diferite între salariile din 2017 și cele din prezent. Asta am explicat și mai sus.
În 2018 a fost o creștere cu 25% pe total brut salariu nu doar la solda de funcție, dar care nu s a regăsit și în netul primit de activi.
În 2019 și 2020 a fost o creștere a salariilor de funcție cu acel 1/4 din diferența între Sf 2022 și Sf 2019. Din acest 1/4 sau reținut tot 41.5 % pentru ca restul elementelor salariul de grad, gradație, sporuri, salariu de comanda, au rămas la nivelul 2018.
O eventuala creștere a brutului pensiilor asa cum este în propunerea dvs însă cu fiscalitatea de la pensii de doar 10% pe ce depășește 2000 ar cteaa diferențe foarte mari între pensiile nete și salariile nete ale ACTIVILOR cu tot cu norma de hrana și banii de haine care ar fi mai mici decât pensiile, acest lucru provocând o noua părăsire în masa a sistemului militar...

Burebista spunea...

Pe deciziile de recalculare a pensiilor din 2017 aveți salariul compus funcției de bază (sau nu știu dacă are toată lumea desfășurat toate elementele care compun salariul brut, eu o am pentru ca am dat în judecata și au trimis-o cei de la CPS la instanta. Este fisa de la punctul 7 din dosarul de pensie.)
La acel salariu/solda adăugați 25% și asta este solda de funcție din 2018.(care nu conține gradația)
Solda de funcție 2022 este cea din anexa 6 a legii 153 +gradatie+sporul de 7.5 % = SFB 2022 Diferența dintre SFB 2022 și Sf 2018 se împarte la 4 și rezulta sfertul primit în fiecare an începând cu 2019 doar la salariul de funcție.
Celelalte elemente din solda brută au rămas plafonate la nivelul 2018(salariul de grad, gradatia, spor de toxicitate sau antena, solda de comanda). Deci la toată baza de calcul din 2017 se adaugă 25% pentru 2018 și pe urmă doar sfertul dintre SFB 2022 și Sf 2018, pentru 2019 și 2020...
Din toate astea adunate se scade procentul de 41,5% și va rezulta cât ar fi pensia dacă v-ați pensiona azi... Fără niciun omm și pensii suplimentare..
Dacă însă veți scădea doar 10% din ce depășește 2000 din acea nouă baza de calcul fictivă cu toate aste măriri veți constata ca pensia ar fi mult mai mare decât salaril unui activ.

Leo spunea...

Mersi MAESTRE.
Cred că s-a strecurat o eroare materială.
Trebuie scris Art. 84 din OUG 114 în loc de Art. 82.

Huhu Rezea spunea...

Burebista
Nu toate elementele soldei brute impozabile intră în baza de calcul. Vezi art 28 din L 223.
Din baza de calcul mai scazi 15% potrivit art 30 și 10 % impozit pe ce este mai mult de 2000 lei. Dacă mai scazi șsi 10-85% taxa pe ce depășește 2000 lei, în caz că ai pensia mai mare de 7001 lei, ce mai rămâne?

Huhu Rezea spunea...

Site-ul CPS a MAI este căzut de cca o săptămână. Tocmai acum când se decid ce fac cu Decizia Curții de Conturi.

Leon spunea...

A aparut Lista d-lui Dogaru !
A disparut sporul de 15% adaugat la BC, dar a crescut procentul de la 65%, la 85%, desi in L.223 este de 80%...!!

Ionel spunea...

Astia de la SCMD prind avioane !Auziti,"SCMD ESTE SINGURA ORGANIZATIE A REZERVISTILOR care lupta pentru revenirea la textul LEGII 223/2015", Lege care este una proasta si la care nu se va reveni niciodata, pentru ca ii scoate pe unii cu pensii mai mari decat salariile/soldele aflate in plata. Revenirea la legea 164/2001 este o solutie de bun simt. Niciun spor cu caracter temporar nu era luat in calculul pensiei militare. Iar aceste sporuri, alaturi de altele cu caracter permanent introduse pe parcurs, in ani diferiti, si care nu intra in baza de calcul sunt cele care conduc la EXISTENTA ACTUALELOR DISCREPANTE INTRE PENSIILE MILITARE.
Astfel, toate sporurile permanente existente trebuie introduse in functie si eliminate sporurile temporare. La recalculare se va aplica cuantumul mai avantajos, astfel ca cei care au acum pensiile mult mai mari decat colegii care au acelasi grad si au ocupat aceeasi functie vor stagna o perioada de timp. Nimeni nu va pierde.

Leon spunea...

Votez...PENTRU..!

Leon spunea...

Cea mai mare pensie plătită doar în funcţie de principiul contributivităţii depăşeşte 33.000 de lei brut în luna iulie. Peste 27.000 de români au avut, în iulie, pensie de peste 5.000 de lei brut, stabilită doar în funcţie de cât au contribuit la Bugetul Asigurărilor Sociale, arată o statistică Economica.net, făcută pe baza datelor primite de la Casa Naţională de Pensii

https://www.economica.net/cele-mai-mari-pensii-platite-doar-in-functie-de-contributivitate-opt-romani-iau-peste-25-500-de-lei-brut-lunar_191043.html

Huhu Rezea spunea...

Nu se va adopta nimic care ar presupune recalcularea pensiilor militare.
Singura recalculare posibilă potrivit L 223/2015 a fost cea prin care pensiile contributive au fost transformate în pensii militare.
O altă recalculare este posibilă doar dacă se abroga legea sau se modifică algoritmul de calcul, adică baza de calcul sau procentul de pensie.
După prima recalculare se mai pot face doar actualizari, revizuiri și indexări.

Cezar spunea...

@Ionel
Chiar vorbesti serios? L.064 ??
Indemnizatia de comands si solda de merit...sînt shoruri..cu caracter oermanent?
Ia mai gindeste...

Huhu Rezea spunea...

Toate indemnizațiile și sporurile care au intrat ca sume compensatorii în cuantumul soldei de funcție în cuantum compus se topesc în coefiienții de funcție ai L 153/20107. Nu vom mai auzi de indemnizația de dispozitiv sau de solda de merit decât ca relicve ale cuantumului compus al soldei/salariului de funcție.

Alex spunea...

Am spus-o de multe ori si sustin in continuare ca d-l Dogaru ,nu a stiut sa faca altceva decat sa incurce .Cred ca nici acum in momentul de fata, nu este sigur care este numarul proiectului de lege pe care-l sustine.Are o echipa de juristi trasnet.Desi cunosc varianta vehiculata pe acest blog de atata vreme vin cu tampenii.Membrii din sindicatul pe care-l reprezinta asteapta in mod deosebit ceva de la dumnealui.Sa astepte baietii.Treaba este rezolvata .Totul ramane cum a fost pana la sfantu'asteapta.Propun ca din 2021 sa creasca cotizatia proportional cu rezultatele obtinute de dumnealui.Adica -ZERO.
Daca citesti comunicatele cu realizari te doare mintea uneori.A mai lipsit un pic si d-l Dogaru lupta la baioneta ptr.pensii.Mai vrea si in parlament.

Mihai spunea...

Niste exaltati ,precum multi comentatori de pe aici.
Până când nu se gaseste soluția pentru reglarea fiscalității la pensii si salarii in asa fel ca pensiile sa nu depaseasca netul salarial al activului similar nu se face actualizare la prevederile salariale ale L153.
Inclusiv soluția lui Huhurez pe care si eu am promovat-o pana la majorarea fiscalității pe salarii la 41,5% ,nu sta in picioare fara acesta reglare a fiscalității intre cele doua repere.
Restul povești dupa închipuirile fiecaruia.
În situația asta s-a ajuns numai din cauza psd -epoca Liviu&Olga prin ducerea fiscalității pe salarii la 41,5% in timp ce la pensii s-a eliminat CASS si s-a introdus impozit de 10% pentru ce depășește 2000.
Cand si-au dat seama ca prin aceasta fiscalizare pensiile prin sporuri adăugate in baza de calcul si fiscalizare sub fiscalitatea pe salarii, etc depășesc salariile nete au venit cu OG 59.
Rezultatul il stiti.
OG 59 va sta in picioare pana cand aceasta se vor găsi soluții pentru reglarea fiscalității in asa fel ca pensiile sa nu depaseasca netul salarial.
Apoi se va putea face actualizare la prevederile salariale ale L153.

Burebista spunea...

Conform proiectului plx 199 va exista și o recalculare pentru toate pensiile militare după aplicarea în totalitate a prevederilor legii 153... Pentru ca se vor calcula toate pensiile și net plafonat +omm (deci se schimba algoritm ul de calcul..

Huhu Rezea spunea...

Cum să mai ceri 122 hurzicar,dacă tu ți-ai deschis dreptul de pensie cu decenii inainte de intrarea în vigoare a art. 122?

Ionel spunea...

@tehnocrat Si la recalculare pe contributivitate punctajul sa se imparta la 35 de ani vechime completa ca la civili !!! Mai este ok >

Huhu Rezea spunea...

Recalcularea pensiilor militare în prezent nu ar fi justificată decât de nesesitatea adaptării elementelor salariale ale bazei de calcul a tuturor pensiilor la dispozițiile Legii 153/2017,Anexa VI.

Huhu Rezea spunea...

Nu ești documentat!
Potrivit noii legi a pensiilor civile, suma punctajelor anuale nu se mai împarte la stagiul complet de cotizare,,, ci se înmulțeste cu 75 lei.

Mihai spunea...

Legea noua a pensiilor nimic altceva decât inca o gogoriță a oltencei la schimb cu voturi.
Legea nouă mănâncă o groaza de bani. Multe pensii civile ,mai ales cele mici ,aproape s-ar dubla .
Ei nu au sa dea 40%.
Economia scartaie.
Multi angajati in privat ,constructii ,Horeca , etc in iarna asta vor lupta pentru supraviețuire.Cei din constructii in mare parte iarna plecau în grupuri organizate in Spania la cules măsline.
Acum portita s-a inchis.
Pe E 60 spre Borș, rar mai vezi cate un autocar sau puzderia de microbuze ca pe vremuri.Vestitul Atlasib este ca si inexistent ,Cotofana cu rute regulate candva la fel.Tirurile s-au rărit si ele.
Tare as vrea sa vina psd la butoane sa vedem ce dau din ce au legiferat.

Calinmihaib12 spunea...

Tehnocrat: pe vremea lui BĂSESCU, când mi s-a recalculat pensia pe OUG.1/2011,într-o lună = prin 1990 = mi s-a calculat punctajul lunar: prin împărțirea unei sume de vreo 3.000 de lei:reprezentand orele de gardă în spital (acumulate în câteva luni anterioare..și MENȚIONATE =CA ATARE=IN "SITUAȚIA V.L.I...)= la vreo 4.000..de lei =S.M.B.Ec.,iar solda lunară: de vreo 4.000 de lei: casa de pensii "S-A FĂCUT".. că NU O
VEDE: în "Situația veniturilor individuale"..!(..din totalul de 7.000 de lei), astfel punctajul lunar în aceea lună a ieșit FALS SUBUNITAR..!
..ATUNCI : banii de gardă intrau în totalul V.L.I.=venituri lunare individuale,dar și în anii 2011-2012 = SE FURA.. DIN VENITURILE LUNARE,pt. a se ajunge la un Punctaj Total =
PRESTABILIT..!

Leon spunea...

Curaj Avia, pe 6 decembrie mergi si votezi PSD..!!

valica spunea...

Numai Miron Cozma are o pensie de 9.177 de lei lunar de la 3540 de lei lunar in urma cu 4 ani.

Costy spunea...

din pacate, si astazi, in comisia de aparare, noi pe alt tabel ....suntem!!!

Leon spunea...

Am scris aici cu ceva timp in urma, ca probabil se asteapta Decizia CCR din 4 noiembrie( amanata deja de 2 ori, in 14.07 si 30.09..!) privind Impozitarea pensiilor de serviciu..!

Ionel spunea...

@Huhureza Eu vorbesc de prezent, cum se calculeaza acum pensia pe contributivitate. Asta cu inmultirea punctajului total cu 75 de lei mi se pare de SF !!!Poate aveti dvs mai multe date si sunteti mai bine documentat sa ne explicati si noua cum se calculeaza. De exemplu: un pensionar care are acum 3 puncte, calculate prin impartirea punctajului total de 105 puncte la 35 de ani vechime completa, are momentan o pensie de 3x1442 = 4326 lei. In viitor va avea 105 x 75 = 7 875 !!!!

Huhu Rezea spunea...

Da!
Citește și d-ta L 127/2019 și vei vedea că nu e o fantezie.

Leon spunea...

Teotretic, asa este, dar in practica este putin diferit !
Si la civili difera stagiul complet de cotizare: minerii, 20 de ani, otelarii, 25 de ani, CFR isi 30 de ani,etc.
Sa calculam pentru un PMA de 3 puncte, din care deducem indicele de corectie de 40% in 2020, rezulta un PMA de 2,2 si inmultit cu 30 ani rezulta un Punctaj Total de 66 puncte x 75 = 4950 lei> 4326 lei..!
Tinand cont ca 75 revine ptr.Vpp de 1775 lei, atunci 3 × 1775 = 5325 lei > 4950 lei, deci NU toate pensiile vor creste..!

Huhu Rezea spunea...

De altfel, cuantumul minim este o primă încercare a finanțiștilor din sistem de a pune în relație prevederile din L 223/2015 privind baza de calcul a pensiilor militare cu dispozițiile privind salarizarea din Anexa VI a L 153/2017.
Din 2001 incoace solda de funcția a avut mai multe alcătuiri.
-Până la 31 12 2009 s-a calculat după formula CIF x VRS
-In perioada 2009 2017 la componenta CIF x VRS s-au adăugat mai multe sume compensatorii care înlocuiau indemnizațiile și sporurile desființate de L 330/2009 și L 284/2010, rezultând celebra solda de funcție în cuantum compus.
In 2022 calculul soldei de funcție instituit de art. 38 al L 153/2017 se va confunda cu calculul instutuit de Anexa VI din aceeași lege ca produs între coeficienții din Cap I si 2500 lei.
Cred câ după 2022 baza de calcul a tuturor pensiilor militare va fi constituită din elementele salariale reglementate de Anexa VI a L 153/2017.

-

Mihai spunea...

🤣🤣🤣🤣🤣Fantezie in toata regula si nimic mai mult.

CEZAR spunea...

Asa ! Sa o mai injurati pe LOVE...:D

M spunea...

3x1775=5325