Un produs Blogger.

luni, martie 15, 2021

Dă Doamne, să rămână cu pensii militare numai militarii care au executat misiuni în afara țării!

233 comments

In felul acesta toate pensiile militare mai mari de 10 000 lei, stabilite pentru  piloșii și neorientații  neterminați,  vor fi aduse la limita prevăzută ca venit taxabil intr-o recentă lege declarată neconstituțională, iar pensiile militare de mizerie, pe care le au în prezent vechii militari cu stagii complete de cotizare,  vor fi ridicate la același nivel ....dar, și unele și altele,  ca pensii contributive, pensii apărate de principiul dreptului câștigat.

Imi asum înjurăturile neterminaților!

Numai așa vom scăpa de arbitrariul instituit de gulerații juridico-financiari din instituțiile de apărare. Să rămânâ sub jurisdicția lor doar cei din teatrele de operații!


EXCLUSIV După ce Kelemen Hunor a anunțat majorarea vârstei de pensionare, Dumitru Coarnă dezvăluie adevărata lovitură pe care ar putea-o încasa polițiștii, pompierii și lucrătorii din Servicii.


Recent, vicepremierul Kelemen Hunor a anunțat că Guvernul Cîțu intenționează să majoreze vârsta de pensionare pentru românii care se pensionează la 48-50 de ani, printre cei vizați de această măsură aflându-se și polițiștii. 

În acest context, luni dimineața, adică azi 15 03 2021, reporterul Bugetul.ro l-a contactat pe fostul președintele al SNPPC, în prezent deputat PSD, Dumitru Coarnă.

Dumitru Coarnă a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că circulă pe surse mai multe informații, potrivit cărora Guvernul Cîțu nu doar că va majora vârsta de pensionare, ci îi va scoate pe polițiști, pe pompieri, pe jandarmi și pe lucrătorii din SRI, STS, SPP din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat și să-i treacă pe contributivitate.

Potrivit deputatului social-democrat, doar militarii din teatrele de operații ar mai beneficia de o pensie tip NATO.

Mai sunt niște informații care circulă pe surse, cum că ar vrea să scoată o mare parte din Anexa 6 a Legii nr. 223/2015 și să se treacă pe contributivitate, să rămână doar militarii din teatrele de operațiuni pe o pensie de serviciu tip NATO.

Ceilalți – polițiștii, jandarmii, pompierii, alte tipuri de militari, precum cei din SRI, STS, SPP – să treacă pe contributivitate”, a precizat, pentru Bugetul.ro, deputatul PSD.



    233 de comentarii:

    «Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 233 din 233
    M spunea...

    Stie cineva care e diferenta dintre CIBS-ul platit intr-un an si bugetul pensiilor militare? Cu alte cuvinte cu cat contribuie statul roman la plata pensiilor militare?

    M spunea...

    @Alexandru

    Va spun doar ce am facut si ce as face eu. Dumneavoastra insa sunteti cel care decideti stiind toate amanuntele, asa cum excelent a subliniat stimatul domn Viorel!


    Eu as sta in locul dumneavoastra pana la 30 de ani vechime efectiva! Va asigurati astfel o protectie impotriva eventualei (dar foarte probabilei) eliminari a pensiilor militare.

    Eu, asa am facut. Am muncit pana cand mi-am asigurat indeplinirea conditiilor pe ambele legi (contributiva si militara) si mi-am calculat pensia, la fel pe ambele legi, punand un prag, subiectiv, pe care il consider suficient pentru a trai decent. 😁 Intre timp, prin cresterile succesive ale punctului de pensie si inghetarea pensiilor militare, cuantumul calculat pe contributivitate se apropie de cel pe L223.

    Leon spunea...

    Aseara la TvR1, Raluca a lasat sa se inteleaga ca Pensiile militare nu vor trece pe Contributivitate:
    http://stiri.tvr.ro/ministrul-muncii--la-tvr--recalcularea-pensiilor-se-va-face-astfel-incat-pensiile-mai-mici-sa-creasca-mai-repede-decat-pensiile-mai-mari--aproximativ-4-milioane-de-pensii-ar-urma-sa-aiba-o-cre--tere-consistenta_881443.html

    was spunea...

    legea168 a creat iar discrepante intre,,mercenari,,si cei care de exemplu au facut ani de zile politie aeriana,o lege proasta bani doar pt externe pt ceilalti ciuca .pardon ciuciu

    M spunea...

    Si uite asa, cu ajutorul unui guvern jumate haotic si jumate ros de ura se mai pune de un val de pensionari! 😁
    Vorbind in weekend cu niste (inca) activi care si ei sunt ingrijorati de zvonuri am aflat ca incepe sa se formeze coada la RU pentru depunerea de rapoarte de trecere in rezerva (cadrele care puteau sa se pensioneze pe baza reducerii varstei de pensionare prin aplicarea grupelor de munca dar care decisesera sa mai stea in activitate).

    Traiasca victoria asupra sistemului de aparare romanesc! Am infrant!

    M spunea...

    @Iulian Mares

    Corect. Dar nu e vorba de egalitate. Daca ar fi egalitate atunci de exemplu si IT-istii ar plati impozit. Dar da, e o masca, o lozinca: "Egalitate!!!! Nimeni nu e mai presus de lege!!!!"
    Pai, zic eu, hai atunci sa aplicam EGALITATEA la toate domeniile:
    - alegeti cum vreti: toti 4 luni de vacante ca profesorii sau toti o luna ca noi ceilalti!
    - alegeti cum vreti: toti absolventii de facultate pe acelasi coewficient in legea salarizarii sau cei din justitie pe o grila, cei din sanatate pe alta grila si fraierii dion SNAOPSN cel mai jos!
    - alegti cum vreti: toti angajatii sa respecte Legea 80, cu drepturile si obligatiile ei, sau sa zicem Legea 1/2011 - a educatiei cu toate privilegiile din ea!!

    Cineva spunea:
    "Cu cât țipi mai tare că vrei tratament egal, cu atât este mai evident că nu îl meriți."

    M spunea...

    Eu nu stiu de unde vorbiti dumneavoastra de AC. Era un banc:
    Cum se impart localitatile in Romania:
    1. localitati in care opreste trenul,
    2. localitati prin care trece trenul,
    3. localitati in care s-a auzit de tren!


    Cam asa e pentru mine AC. Am auzit de ele! Singura posibilitate pentru mine era sa plec in TO dar adevarul e ca aia au probleme mult mai stringente decat ca le-a luat foc ceva.

    Cand vad colegii de la MApN vorbind atat de lejer de locuri de munca cu AC....

    La analizele anuale privind incadrarea in conditii de munca nu stiu cum dracu motivau asa ceva! Chiar nu le era teama de un control de la Curtea de Conturi sau chiar de la esalon? Pai ce zicea ala de la esalon cand el avea CD si ar fi gasit o secretara sau un bucatar cu CS???? Pe bune?????

    Leon spunea...

    Am scris si aseara, acest proiect (infiintarea Secretariatului..!) a fost RESPINS DEFINITIV in sedinta de plen de ieri a CD...!!

    M spunea...

    @Viorel

    Aveti dreptate si va multumesc pentru exemplele date.

    Doar intreb: cu ce e mai "smecher" glontul tras de un nenorocit musulman fata de un nenorocit roman? Cei doi copii ai lui Cristian Amariei (impuscat de Lepa in Timis) plang cu altfel de lacrimi dupa tatal lor?

    Sau cei doi copii ai lui Sorin Vezeteu (ucis in gara din Suceava) cu 40 de lovituri de cutit nu il vor astepta la fel uitandu-se peste gard dupa tatal lor? Sorin Vezeteu a fost ucis pentru ca era in uniforma. Criminalul plecase sa ucida primul politist care ii iese in cale.

    Intre timp un coleg de-al lor, psiholog, lucrator la Resurse inumane, "prinde" o misiune in Afganistan ca specialist de RU, iese in total din baza din Kandahar de 6 ori (din care doua iesiri sunt cele de la venire si plecare) si s-a aranjat pe viata desi toata cariera nu vede un singur infractor.

    PS 1 - nu am verificat daca misiunea EUPol Afganistan e pe lista, dar a fost doar un exemplu!
    PS 2 - sprijin in principiu ORICE drept obtinut de un coleg, indiferent de arma, dar ma opun cu aceeasi putere atunci cand se nasc categorii cu drepturi gandite retroactiv. Adica: de ce nu mi-ai spus cand eram activ ca daca merg in TO imi dai renta viagera? Poate ma reprofilam!

    M spunea...

    Curtea Europeană a Drepturilor Omului a subliniat importanța asigurării respectării cerinței de previzibilitate a legii, instituind în acest sens și o serie de repere pe care legiuitorul național trebuie să le aibă în vedere pentru asigurarea acestor exigențe. Astfel, în unele cauze Curtea Europeană a Drepturilor Omului a subliniat că "nu poate fi considerată ca decât o normă enunțată cu suficientă precizie, pentru a permite individului să-și regleze conduita".

    Eu repet: atacarea la CEDO a modificarilor la Legea pensiilor militare se face aiurea pe incalcarea de drepturi. Asa cum zicea si Huhurez, dreptul protejat e cel al cuantumului contributiv.
    Atacarea modificarilor pe lipsa de predictibilitate ar avea succes pentru ca modificarea legii pensiilor DUPA CE AM IESIT LA PENSIE nu imi creeaza posibilitatea de a corecta sau regla cariera pentru a evita o scadere a cuantumului.

    De aceea in tarile civilizate, modificarea legii pensiilor se face raportata la momentul incadrarii (ceva de genul: "toti cei incadrati pana la data de azi vor avea pensiile calculate pe legea X, cei care se vor incadra de azi incolo vor avea pensiile calculate pe legea Y")

    Conditiile de pensionare sunt parte ale "pachetului salarial" alaturi de asigurarea medicala, asigurarea de viata, beneficii (masina de serviciu, telefon, chirie etc.) si determina alegerea unei cariere. Poate ca eu mi-am ales cariera asta EXCLUSIV pentru pensie bazandu-ma pe predictibilitatea legii in statul numit Romania.

    Leon spunea...

    @M, un calcul aproximativ arata ca 40% din plata pensiilor militare este acoperita de CIBS de 25% de catre colegii activi, dar daca tinem cont si de Impozitul de 10% platit de activi si pensionari tot la BS, se poate ajunge la un procent aproximativ de 50%..!

    Unknown spunea...

    http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000390116&id_inst=2

    un oscar = o pensie spunea...

    Ma bucur pt tinerii pensionari.se vaita unii ca urmeaza ceva pensionari de parca e sf.lumii.asta e circuitul vietii.unii se mai si pensioneaza cf legii iar altii se mai si angajeaza

    Iulian Mareș spunea...

    Va multumesc pt informatie!

    GO spunea...

    @ Burebista. Visezi contra rezolutiilor CCR? Tu nu ai intels inca pana acum ce inseamna "pentru viitor" in legislatia romaneasca si in interpretarea CCR? Ce naiba, a explicat si Huhu Rezea de atatea ori, si eu, si altii!

    "Pentru viitor" inseamna ca la orice modificare legislativa care majoreaza sau ...diminueaza un drept, prevederea de a-ti da sau de a-ti taia ceva, actioneaza numai din a 2-a zi dupa promulgarea legii. Adica, in cazul taierilor, poate sa iti taie astia orice, intrucat iti taie doar in viitor, dupa promulgarea legii. Adica, sa zici mersi ca nu dai inapoi si ... din trecut!

    Iar trebuie sa dau propriul meu exemplu si al altora cateva zeci de mii? Cei pensionati pana in anul 2011, am fost pensionati cu drept de pensie militara in baza L. 164/2001. Clar? In anul 2011, au abrogat L. 164/2001 si au stabilit ca cei deja pensionati cu pensii militare de stat, sa devenim .. contributivi. Ni s-a luat dreptul la pensie militara, desi era deschis si cu asta basta! Nici macar cuantumul avantajos nu n s-a pastrat, caz in care eu m-am trezit cu ... minus 39%. Iar CCR a zis ca este constitutional, prin nu stiu cate decizii ulterioare!

    Ai priceput acum cum este cu pierderea retroactiva a unui drept? CCR NU o considera pierdere retroactiva, intrucat cica taierea actioneaza doar ... in viitor. Adica, oricand poti sa cazi de la o pensie cu un cuantum mai mare, la una cu un cuantum mai mic, intrucat pierderea de cuantum actioneaza doar ... dupa taiere, adica in viitor.

    Iar tu te incurajezi, ca daca astia au procedat o data cu decimarea a zeci de mii de pensii militare, acum se impiedica sa taie niste grupe?

    GO spunea...

    Eu v-am spus de ...grupe.

    Pe partea cealalta, este deja ticluit proiectul de lege (la M.Ap.N. ca sa nu mai fie scarba in casa) cu noul proiect de lege a pensiilor militare. Este pe stil NATO cu v-am mai spus si altadata, cu coeficient fix acordat pt, fiecare an efectiv in serviciul militar (FARA ECHIVALARI cu serviciul ca functionar public civil). La care se adauga procent pt. grupa de munca. In speta, se merge pe varianta cu 2,5% din ultima solda neta pt. fiecare an vechime in serviciul militar. La care se adauga ... ca la civili, 25% pt. anii lucrati in CD, 50% pt. anii lucrati in CS si 100% pt. anii lucrati in AC. Varsta de pensionare ramane minim 60 an (posibil chiar 62), din care se scade perioada aferenta pt. grupele de munca (3/6/12 luni la fiecare an, in functie de grupa de munca). Cu mentiunea ca grupele de munca vor fi drastic revizuite - dupa niste exemple date de mine, astfel incat majoritatea sa fie incadrati in conditii normale si consitii deosebite, ceea ce lungeste varsta fizica de pensionare la majoritatea spre minim 55 ani.

    Sorin spunea...

    Înseamnă că orice persoană străină salvată din afara țării este mai importantă decât una din țară. La fel și personalul militar rănit sau decedat în serviciu operativ.
    Adică, plătiți doar de ochii lumii. În țară nu se merită mai mult...o moarte sau un sacrificiu în țară pentru a salva un conațional e mai lesne decât pentru sprijinul unui străin... Fantastic.
    Că și când la explozia buteliilor, rezervoarelor, țevilor cu gaz, camioanelor cu încărcături periculoase, nu sar schije că pe front...

    Andrei spunea...

    M:
    De acord. S-ar parea ca asistam la a doua "decapitare". Primul val, in urma cu 3-4 ani, foarte interesant, prin oferirea unor conditii foarte bune (102-103%). Acum al doilea val, din cauza nesigurantei. La fel de interesant. Acum, ca si atunci, conditiile sunt indeplinite de cei cu multi ani de experienta.

    Calinmihaib12 spunea...

    Iulian MAREȘ:..știu..pt.că am trăit..evenimentele respective..
    Eu am ajuns pe functia [din care m-am pensionat după 2 ani..prin..desființarea M.U.(Bg.) și a tuturor UUM din subordine..] prin pensionarea prematură a predecesorului de la M.U...!,plecat și el din sistem de pe funcția de COLONEL"redusă"
    la..LT.COL.=aproape de.."minim",
    forțat de situație..!
    De pe funcția de LT.COL. de la B...am ajuns pe funcție: tot de LT.col. la MU (aceasta..trecuse și ea prin reduceri de funcții ..în anii anteriori..!),iar eu eram în anul în care,conform "ghidului carierei militare".. nu puteam depăși ANUL în care m-am pensionat= din funcția unică în care eram..!( trebuia..ori "să-mi găsesc" o funcție cu grad de colonel,ori să "plec"..la pensie"..!; funcțiile de colonel în specialitatea mea erau NUMAI de la nivel A. în sus și în
    structurile centrale..ATUNCI!
    ..așa că m-am pensionat forțat de situație..,conform împrejură rilor prezentate..!

    Nicola f. spunea...

    Domnule Alexandru. Veți găsi „sfaturi” pro sau contra. Sfatul meu: vedeți ce vă spune dl. Huhu Rezea, știe ce spune. Înțeleg că sunteți subofițer (șc de 1, 9 ani)....ce puteți face în „civilie”? Am un fin de cununie ns. în 1970, colonel, absolvent de Psihologie, de mai multe ori cu misiuni externe (teatre de luptă), ...i-a cerut sfatul de pensionare. I-am spus să stea până îl dă „calculatorul afară”! Este șef biriul psihologie într-un important comandament. Să rezum: sfatul dlui Huhu și cereți-i și alte alte neclarități.

    Viorel spunea...

    un oscar = o pensie, te contrazici ca un afon în materie. În momentul în care (vorba ta / probă OZU) ești dat în OZU că ai executat serviciul de permanență (O.S.U., Aj.O.S.U., S.S.P.C., S.S.P.Th.M-în M.Ap.N. aceste servicii nu se plătesc ci se acordă timp liber) mai mult ca sigur ai executat serviciul ca și Cdt. Pază. Pentru serviciul executat primeai un spor de noapte în procent de 25%. Dacă obiectivul păzit era un Depozit de garnizoană mai aveai un spor de 10% reprezentând spor pază obiective speciale. (Date concrete prezentate în comentariul anterior / ex. unitatea mea). Cît despre expresii gen „am tirat-o în prima secundă” nu ține în vocabularul unui Sof. „școlit ca tine”. Deci, când și-a fost ușor ți-a plăcut, când a-i dat de greu „a-i tirat-o”. Aduce a golanaș, șmecheraș. De curiozitate, ce Armă / Specialitate militară ești ? Sigur, răspunsul va fi: GAFELE POLITICIENILOR. Gheorghe Coman, de profesie lăcătuş mecanic: „Deci, mesria mea înainte de a fi parlamentar, e auto”.

    M spunea...

    @G Olescu

    Da, domnule, a fost în garda de intervenție dar daca nu a avut incendiu în alea 24 de ore mai și-a riscat viața? Sau nu?

    In Belgia au încercat figura asta, chiar la pompieri. Stă în cazarmă, ia un salariu, sună alarma pleacă un cronometru și d plătit de 5 ori mai mult, numai daca pleacă la incendiu!

    Ce s-a întâmplat? După un an și renunțat. De ce?
    Păi plecau la incendiu cu toate mașinile ca să ia toți banii (nu poți să stabilești alocarea de forțe matematic, nu intru in amănunte!)
    Apoi nu se grăbeau de loc. Un drum făcut normal în 15 minute dura o jumate de oră. La fel și intervenția. Statistic timpul de intervenție crescuse cu peste 60%.

    Nu "pleca la incendiu la grămadă". 😂 Dar ai câteva (2-3) mașini mai "bune". Dar ce faci? Ăla de pe scară dacă nu e incendiu la înălțime rămâne singurul fraier? Dar când e și el este cel mai solicitat și poate cel mai riscant.

    Nu e ușor!

    ZodboZ spunea...

    Nu are legatura cu grupele de munca (conditiile de munca), acel regulament tb. emis in baza art. 23 din Legea-cadru nr. 153/2017. De 11 ani trebuia emis si nu s-a emis pana in prezent (se refera la conditiile de muca deosebit de periculoase, periculoase, vatamatoare si grele de munca).

    Ein Stein spunea...

    @Olescu
    Pai daca eu, sa zicem, ca am iesit la pensie in 2010 si aveam solda neta de 2 000 lei iar omologul meu iesit in 2021 are solda neta de 20 000 lei, fiecare primim 2.5% din soldele nete? Atunci care e diferenta intre hotia de acum si viitoarea hotie? Singura masura cu cap si coada e anexa lui Ciuca, acele cuantumuri pe fiecare grad trebuie sa fie baza de calcul la care se acorda cei 2.5% sau oricare alta modalitate de calcul. Hotii cu cu ltima solda sau cele mai smechere si coafate 6 solde nu mai tine, asta ne-a adus in situatia de acum. Ori o lege copiata cu punct si virgula de la o tara NATO, de traditie, ori contributivitate, hotia trebuie sa inceteze.

    Latifundiarul spunea...

    Oricum, condițiile de muncă (CS sau AC) nu au nicio valoare pecuniară pe perioada în care esti in activitate. Contează exclusiv la pensie.

    M spunea...

    @G Olescu

    Pai, cu tot respectul, sa zicem ca ati avut intr-o zi o activitate de risc (exemplul cu tragere-aruncarea grenadei). Pai cat timp ati facut asta? Ati aruncat in continuu grenada, 8 ore din 8, 5 zile pe saptamana timp de o luna?
    Si daca da, sa zicem si asta, exista o asemenea statistica, pe toata cariera????

    La noi, bun, azi am avut doua incendii -> CS dar maine si poimaine nu si-au mai dat românii foc! Trec pe CN? Păi atunci aranjăm prin rotație să dăm foc la cate ceva in fiecare zi! Fac o grupa de "incendiatori" si una de "stingatori".

    Functia are o fisa a postului. Fisa postului prevede activitati cu grad mai ridicat sau mai scazut de risc. Am in fisa postului activitati de risc CS, e treaba institutiei cum ma foloseste.

    Am echipa de neutralizare munitie (ramasa neexplodata din al doilea razboi de exemplu) pai ce fac? Azi ai gasit vreo bomba? Nu? Mars de aici - conditii normale!!!! Ai gasit? Bun!!! Cat ti-a luat sa rezolvi? 6 ore si 14 minute? OK! Atat esti in AC! Te poti pensiona cu 6 ore mai devreme!


    Super tare asta la MApN cu extrase din TOATE ordinele de zi pe unitate (probabil declasificate). VA FELICIT!!!!
    Va felicit si pentru AC. La MAI sunt vreo doua-trei locuri de munca cu AC (exceptand misiunile in TO). SUPER TARE SI ASTA!!!! VA FELICIT!!!!

    Periamu lucica spunea...

    Vise

    SDC spunea...

    D-le admin. afirmați ca numai militarii pensionați intre 01.01-30.06.2017 nu aveau dreptul la indexarea de 5%.M-am pensionat pe 31.12.2016, cu plata pensiei din 04.01.2017.Nu am primit indexarea de 5% iar la actualizarea cu 15% a soldei, am primit doar actualizarea și nu și indexarea de 5,25. Eu știu ca dreptul la pensie se stabilește de la data trecerii în Rezervă, în cazul meu 31.12.2016. Va rog să-mi spuneți dacă beneficiam de cei 5%. Juriștii din SMG mi-au spus ca nu sau trebuia 15%+5,25%.Mulțumesc!

    Burebista spunea...

    Sdc, dumneata te-ai pensionat începând cu data de la care ți s a plătit pensia respectiv 4 ianuarie 2017.... Sau 1 ianuarie 2017.
    31.12.2017 a fost probabil ultima zi de munca pentru care ai și primit solda...
    Dacă oltima zi de muncă ar fi fost 30.12.2016 ai fi pierdut o zi din solda pe decembrie dar ai fi primit pensie pentru 1 zi plus indexarea de 5%...

    Periamu lucica spunea...

    Dl Ciuca spunea ca in aprilie se va aplica....ce?

    Calinmihaib12 spunea...

    SDC:trebuie să fiți "mai precis ..în zona asta a pensiilor(a banilor..): adică prima zi de pensie a fost 01.01.2017.? ( pt.ca pensiile se calculează începând..cu 1-a zi din lună, nu din..a 4-a zi..! (pt.luna ante rioară primei pensii,adică : până în 31.12.2016: ați luat ultima soldă din activitate..!?)
    ..deci : prima zi de plată a PENSIEI este: 01.01.2017, cu "actualizarea" din vară,(=fără indexarea de 5 % din 2016: pt.că erați activ),și fără indexarea din 2017 de 5,25 %= pt.că mai mult ca sigur că "actualizarea"= ="indexarea"=MAJORAREA de 15 % a
    C.C.A.-S.F.:era > decât valoarea "indexării" de 5,25 % =.."cu inflația.." a pensiei= deci conform cu art.60,al.3,..CPS..v-a plătit CUANTUMUL..mai mare..!(.și..conform "concepției"CPS..:
    indexarea din 2017, de 5,25 %,nu a avut același regim "derogato riu" ca al indexării de 5 % din 2016..!= așa că a fost al 2-lea motiv pt.care nu ați primit indexarea de 5,25 %..!).
    ..Am scris:"MAJORARE..cu 15 %. a soldei de funcție..(ocazionat de "majorarea"..soldelor de funcție a activilor cù 15 %..)pt. că..NU e o "actualizare ADEVĂRATĂ = în sens strict FINANCIAR-CONTABIL ..!; în legea 223..ORIGINARĂ:e corect definită "ACTUALIZAREA" pensiilor: adică "actualizarea" pensiilor se face atunci când se "MAJOREAZĂ"(=deci nu e"actualiza re"=când se"TAIE"aceste elemente salariale.!) elementele structu rale ale: SOLDEI LUNARE BRUTE-BAZĂ de CALCUL a pensiei..!, = ceea ce NU A FOST CAZUL..în 2017,cel puțin: în cazul pensii lor anterioare legii 223,.. recalculate în 2016 și apoi "actualizate"= MAJORATE..în 2017..!!

    SUSOI IVAN spunea...

    Articolul122 legea 223/2015 să fie valabil oricând și pentru oricare dintre pensionarii militari; în așa fel ca nimeni să nu fie ținut cu forță în legea 223/2015 dacă aceasta lege îl defavorizează!

    SUSOI IVAN spunea...

    Să dee dreptul militarului de a hotărî conform cărei legi să fie recalculată pensia lui: conform legii 223/2015 sau conform legii 263/2010, să nu fie nimeni ținut cu forță în legea 223/2015 dacă ea îl defavorizează!

    «Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 233 din 233   Mai noi› Cele mai noi»