Un produs Blogger.

sâmbătă, martie 20, 2021

Soarta proiectelor de lege retrimise de comisiile Camerei Deputaților pentru aviz la guvern

83 comments

 Pe ordinea de zi a Sedinței de Guvern din 17 martie 2021 s-au aflat și câteva zeci de inițiative legislative aflate in dezbateri la Parlament.

Inițiativele care au fost retrimise la guvern de Comisiile CD, nu de Biroul Permanent al CD, au fost prezentate separat în ședința de Guvern, cu opiniile ministerelor consultate. Lipsește PLx 199/2020, expediat de la CD cu adresa nr. 4C-15/370 din 29 12 2020. Vezi AICI 

Nu toate proiectele au primit aviz negativ.

In Comunicatul de după sedinta de Guvern nu se menționează că au fost discutate si respectivele proiecte

Pl x 199/2020 nu va fi repus pe ordinea de zi a Comisiilor raportoare din CD până nu va trece și el prin purgatoriul guvernului Cîțu. Să urmărim sedințele următoare ale guvernului.


NOTA

Anexa cu lista proiectelor asupra cărora ministerele au dat soluții o puteți citi  AICI

Sedinta de Guvern din 17 martie


-PROIECTE DE PUNCTE DE VEDERE ale Guvernului asupra unor proiecte de legi inițiate de Guvernele anterioare, aflate în procedură parlamentară, potrivit opiniilor exprimate de ministerele/instituțiile consultate

-PROIECTE DE PUNCTE DE VEDERE ale Guvernului referitoare la 9 inițiative legislative

-PROIECTE DE PUNCTE DE VEDERE ale Guvernului cu privire la 20 de iniţiative legislative parlamentare aflate în procedură parlamentară, potrivit opiniilor exprimate de ministerele/instituţiile consultate

83 de comentarii:

Periamu lucica spunea...

General Ciuca mai este in guvern? E cam gras

Leon spunea...

@Huhu Rezea, cele 16 proiecte din Anexa sunt emise de Guvern !
Adresa din Tema se refera la o alta Anexa care cuprinde cele 20 de INITIATIVE LEGISLATIVE ale parlamentarilor, poate o gasiti si pe aceasta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Păi, mi-am luat si eu un politist lățos, de rasă, tinut cu botniță si in lesă aleasă, pentru a amușina cu osârdie orice petec de chârtie sau docoment, scapata de la Șparlament, si poate ca, asa cum vreu, am sa-i dau urmii pe PELEICSEU cu numar de 69, sau, ma rog, 199, tocmai in in Papua Guinee Noua, unde se dzice ca e pusa pe oua, in clocitoare, sa iasa cuantumurile la penzioarele meletare, mari cat statuia ecvestra a lui Stefan Cel Mare, călare si erect in picioare!

Huhu Rezea spunea...

Le ai în topic!
Dă clik pe ANEXE!

Leon spunea...

Le-am gasit !
Multumim !!

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

PLX199 a fost un avorton al lui F&M ca să vândă iluzii pt. alegeri. Azi, acest avorton este un cadavru normativ, deoarece este pe țeavă o nouă lege a pensiilor militare care se va naşte din violul variantelor de către influenzerul măcilulică + măcilulică piciulică la comisia de la MMPS.
Daca acest nou viol va naște o lege nefavorabilă , atunci este ca marker al acestu fapt , ce va face croitoreasa anul acesta , în sensul dacă se va pensiona sau nu. Alt marker este scârbu de la ocolul pădurenilor.
Nu vă mai pierdeți vremea cu cadavre normative de genul plx199.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am analizat proiectele de lege, foarte bine, si m-a luat cu crampe pe la intestine, ca nu-mi miroase a bine! Se implementeaza noi reguli pentru sustinerea referendului, in care se vrea schimbat continutul Constitutiei Romanistanului, de parca s-ar dori o schimbare sa ramana fascistii lăbărali la guvernare, dar si mentinerea scolilor de plagiat doctorate, tot pentru analfabetii de la guvernarile idioate in care se pot obtine doar pe copiate!
La Constitutie, se urmareste eternizarea spanzuratului de la Corcoceni, sa avem acolo permanent o mumie imbalsamata intr-o gluga de coceni, apoi niste jmecherii in care lăbarii sa ramana definitiv la guvernare, precum partidul nazist intre cele doua razboaie mondiale, si in loc de zvastica nazi de pe drapel sa puna capul lui Soros Cretinel incrucisat cu un cap de miel in bot cu un sugel...
PLX 199, dupa pozitia binecuvantata 69, inca e dramaluit cu gegetele pe la oua si moaște sa poata fi vopsite chiar de Paște, dar inca-i invizibila pentru prostime caci face atac de panică la populime, si s-ar putea, Doamne, fereastră, ca acele oua rău să se clocească!

M spunea...

Un interviu foarte bun cu Silviu Predoiu. Două subiecte legate de legislație:

Legislaţia pensiilor militare, modificată de cinci ori în zece ani

Silviu Predoiu: A apărut din nou iniţiativa reformulării legii pensiilor militare. Dacă se reuşeşte acest lucru, acum în 2021, ar fi pentru a treia oară în ultimii 10 ani când se fac schimbări majore. Niciodată nu s-a ajuns cu calculul pensiilor integral până la sfârşit, pentru că au apărut mereu schimbări, în 2010, în 2015 şi acum în 2021. În afară de aceste trei, a treia fiind deja anunţată, am avut de două ori modificări nu minore, ci semnificative. Ar fi cinci schimbări. Asta înseamnă orice, numai predictibilitate nu. Şi înseamnă orice, numai respect nu. Şi înseamnă lipsă de corectitudine, pentru că nu se anunţă că schimbăm legea şi va fi valabilă pentru cei care intră astăzi, astfel încât să le dai dreptul la o opţiune, să ştie asta va fi pensia mea peste 20 sau 25 de ani. Hotărăsc dacă rămân sau nu. Dacă accept sau nu privaţiunile. Aceste prevederi vizează oameni care şi-au încheiat contractul, care nu mai sunt în teren, care nu mai au ce să facă.

Salariile militarilor sunt grupate în treimea inferioară a grilei de salarizare

Silviu Predoiu: Mi se pare ca semnificativă abordarea guvernantului faţă de structurile militare că e reflectată cel mai bine nu atât de pensii, căci guvernantul mă îngrijorează, nu populaţia, ci de salarizare, faptul că în legea salarizării, salariile militarilor sunt grupate în treimea inferioară a grilei de salarizare. Foarte puţini înţeleg ce înseamnă ca şeful statului major, cea mai înaltă funcţie profesională în armata română, echivalat cu prim-adjunctul de la SRI, prim-adjunctul de la SIE, să aibă coeficientul de salarizare de 4,35, egal cu al unui magistrat cu vechime zero ani, cu un viceprimar de comună medie, cu un secretar de universitate. Am tot respectul pentru aceste categorii, dar mi se pare că atunci când tu pui cea mai înaltă funcţie la 4,35, în prima treime de jos a grilei şi spui că oricum restul luaţi din sporuri, e ceva în neregulă. Sporurile sunt şi la noi, ca la toţi ceilalţi în aceeaşi anvelopă: 30 la sută. Mi se pare că arată foarte clar atitudinea şi neasumarea: în rest vă descurcaţi voi.

Iulian Mareș spunea...

Ce faci? Distrugi asteptarile de slugi ale catorva postaci, mai ieftini la cap? Ei tocmai ce se tin in unghii de acest efemerid surogat! Neputand sa te-nteleaga, crezi ca vor sa te accepte?
In original...
Neputând să te ajungă, crezi c-or vrea să te admire?
Ei vor aplauda desigur biografia subțire
Care s-o-ncerca s-arate că n-ai fost vrun lucru mare,
C-ai fost om cum sunt și dânșii… Măgulit e fiecare
Că n-ai fost mai mult ca dânsul. :))

Gigi spunea...

Ce nu spune Predoiu,probabil cã nu stie sau se face ca nu stir,este faptul cã legea 223/2015,a fost violata an de an,ba chiar înainte de a intra în vigoare.
Acum,guleraţii din MapN au gãsit o nouã "arma de distrugere"a pensiilor SNAOPSN,cã sã fim serioşi de acolo a pornit,arma CC,cã tocmai spuneam intr-un centariu anul trecut şi mã întrebam,ce metode vor mai gãsi sã ne altoiasca!Uite cã au gãsit şi vor mai gasi.Astia sunt malefici!

Margarit Fernand spunea...

NU mai urmăriți soarta lui PLX199 pentru că este deja mort! Altceva se coace în laboratoarele pnl &usr și nu e nimic care să facă pe cineva fericit! Fiți multumiți cei care veti rămâne cu pensiile actuale în urătorii 2-3 ani!

vasile iosif spunea...

Dle Ramurica,
Ati putea fi mai precis?
Multa lume vorbeste dar nimeni nu prezinta elemente clare.
Cu multumiri,

Iulian Mareș spunea...

Dl.gl. Predoiu a aflat doar când s-a pensionat?! Tot este bine...
În plan politic, consiliați dansului nu a prins Parlamentul, cu tot cu partid!
Ca va fi o noua lege sunt convins, pe vremurile astea!
Este cazul ca plantonul din Corpul de paza cu foarte multa experienta și pregătire(16 ani studii tumultuoasa și nerecunoscute de nimeni) sa fie recompensat la nivelul cel mai înalt posibil!
Vorba cuiva, Susțin! Este FB! Nici nu mă îndoiesc că se va face asta în 1,5-2 ani!
De ce ne este dat sa începem ceva și sa nu finalizăm nimic, căci musai sa o punem iar și iar de un nou început?
Susțin!
Vreau o lege în care, în conformitate cu dictatura proletariatului, cei încadrați în baza execuției sa fie primii în repartiția materială!
Susțin! Sa vedem și dictatura celor care râd, mereu...și din orice!
Susțin!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Silviu Predoiu ne spune ca nu se vrea schimbare, ci doar sa se vopseasca goiu, sa ne duca cu zaharelul pana ne-o lua pe toti cu dricul dupa tata si bunicul! Pentru sinceritate merita un 10, frate!

Viorel spunea...

Un interviu punctat exact pe cele două probleme majore cu care se confruntă militarii acivi și pensionarii militari și cei din alte structuri. Problema care se pune, factorii decidenți au auzit / văzut acest interviu ? Gl. Silviu Predoiu fost șef operativ al SIE s-a pensionat în anul 2019 ca adjunct al directorului SIE, deci are o altă viziune privind Armata României privită din interior și exterior comparativ cu domnul ministru Ciucă care nu prea știe cu ce se mănâncă armata pentru că într-un an și jumătate nu a făcut nimic pentru activi și pensionari la modul general nu pe priorități personale. În plus, a avut și de la cine învăța de mic (,) copil, tatăl dânsului a lucrat la U.M. 0185 Contrainformații Militare de la Inspectoratul General de Miliție fiind transferat în anul 1986 ca inspector-șef al Inspectoratului Judeșean de Miliție Giurgiu (date luate de pe blog). În fond nu asta contează ci faptul că a sesizat și prezentat în mod realist felul de a fi privit și apreciat militarul român de la mare la mic și invers. Domnul Ciucă nu s-a plâns niciodată de valoarea Coeficientului de funcție 4,35 cât a fost Șeful SMAp, nici nu-l interesează despre cel ce a rămas în locul dânsului. Cât și despre pensii, vorba domnului M prezentată de mai multe ori, „când am intrat în Școala militară am intrat în baza unei legi ce-mi asigura un salariu ca activ și o pensie la momentul pensionării, nu vii și mi le schimbi ori de câte ori se schimbă guvernarea pentru că astfel nu aș mai fi urmat Școala Militară”. Mă făceam sudor care câștigă în afară (mai ales cei din șantierele navale / am vecin) 2,5-3.000 E / lună.

Leon spunea...

Are dreptate:
Culegem ce am Votat, si ne va fi din ce in ce mai rau..!!

Huhu Rezea spunea...

Daca are 50 ani înseamna ca este nascut în anul 1971.
Conform Anexei la L 223, varsta standard de pensionare pentru el este la 60 ani. Atunci poate să se pensioneze conform art. 19 din L 223/2015 daca are cel puțin 10 ani vechime în serviciu militar.
Daca nu are cel putin 15 ani vechime in serviciu nu poate beneficia de reducerea de vârstă din art. 21 alin 3).

Burebista spunea...

Parcă se făcuse o modificare la articolul cu reducerea vârstei datorita vechimii și condițiilor de muncă și se puteau pensiona mai devreme și cei trecuți în rezervă la un moment dat fără drept de pensie.

CEZAR spunea...

Pai asta speram si noi ...sa nu ramina !!
Tot ce trece peste 5 .000 trebuie tuns - ras si coafat...!!
NB
In privat ca sa primesti un salariu de 5000 dupa 10-12 ore munca...(licentiat si cu master ) TREBUIE SA_TI SCRIE PE FLUTURAS 10.000

Gigi spunea...

Are dreptate! Indiferent ce ar spune unii.Acum avem dezbinare şi ne vaietãm cã nişte babe pe marginea şantului cã ne. ut ãştia cum vor.Ne vor. te pânã ne vor aduce la stadiul de pensii sociale.Au vãzut ca se poate!

raul spunea...

Cum va avea curaj,ministru sa ordone rezevei armatei ,cand in fata acesteia se va afisa ca un om fara de cuvant????Mai ales ca nu-i un politruc de doi bani ci ditamai generalul care stie ce inseamna cuvantul pt un militar???

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, turma e botulistă, pune botu' pe tot ce @Rezistă si votează haita penelista, cum ai bea apa dintr-o suflare din cristelniță, din care a lins Satana, cu scuze ca nu si-a gasit cana! Azi, la seceris, ne este scris sa culegem roadele care le-am semanat la votare, cu mare prostie si incrancenare!

M spunea...

Nu există oameni prefecți. În susținerea intereselor noastre domnul Silviu Predoiu are "cuvintele la el". Spune ce e de spus nu pentru noi ci pentru cei care trebuie să audă.

Poporul rezervist a considerat că e mai bun Coarnă sau Șovăiala.

Noi să fim sănătoși!

Iulian Mareș spunea...

Erata la postul meu: forma corecta: consiliatul dânsului, adică Ponta!

*Viorel, nici tu nu știi "sa faci bani"?
Adevărat, surorii navali câștiga FB. Știu firme care ii angajează în US, pt 3-6 luni, drum dus-intors plătit, cazare pe nava, condiții super, însă munca este grea!
Navele sunt în porturi în Bermuda, Singapore ... etc! Sunt și posturi de planton la cușete!...insa are în sarcina grupurile sanitare și cabinele WC!

Iulian Mareș spunea...

Exact! Resetarea Likelelor și a fiilor de băieți deștepți, nu prostani care hala_duie prin boskeți cu cocalarii și bețivanii!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ba, este bine! Garantat scăpăm natural de proști!
Susțin!

Iulian Mareș spunea...

Susțin!

M spunea...

@Tehnocrat

Dacă vă amintiți am fost cu ceva timp in urmă un susținător al USR. Știam niste fruntași ai acestui partid care aveau o atitudine binevoitoare față de SNAOPSN, activ sau in rezervă.
Erau lunile în care USR afirma sus și tare că pensiile militare nu sunt speciale ci de serviciu și că așa trebuie să rămână cu mici modificări pentru a asigura o echitate internă legii.

Am aflat apoi că în interiorul USR a avut loc o modificare de politică, bazata pe un sondaj de opinie între membrii și susținătorii partidului, care a arătat că SNAOPSN nu trebuie susținut, că există în acest partid o antipatie (ca să nu zic ură) împotriva militarilor/polițiștilor.

Acest sondaj a dus la modificarea politicii USR în ceea ce ne privește și așa am ajuns să avem un partid ostil aflat la putere.

Dacă și PNL ne "abandonează" o să avem zile grele.

Alex spunea...

D-le Mares,
Imi place raspunsul dvs.la comentariul lui Ramurica.In ultima parte cel putin suna ca un monolog din Shakespeare .Frumos spus: "..care s-o-ncerca s-arate ca n-ai fost vreun lucru mare,
C-ai fost om cum sunt si dansii....
Magulit de fiecare
Ca n-ai fost mai mult ca dansul.."Super! E' mai grele partea cu a fi om precum sunt si dansii.Or mai fi cativa mosneguti pe acilea care au lucrat la "mare inaltime" ,dar este culmea ,....au fost oameni si atunci si au ramas la fel si in prezent.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@M
Ei, nu spune! Asta cu sondajul este ca o justificare pentru d-ta, o scuză pentru prostia de a crede în niste antiromâni, susținatori ai statului paralel. Românii inteligenți i-au citit de la început, incă de când, sub conducerea lui Nicușor, ei luaseră mințile adolescenților bucuresteni.

Viorel spunea...

Domnule M, ce vă mai mirați de USR precum că un a zis și alta a făcut când PNL-ul, partidul domnului KWI, cel care de fapt impune guvernarea una a zis și alta a făcut, că nu taie nici frunze la câini (numai că asta au făcut într-un an și jumătate) iar de pensii și salarii nici nu se ating. Dacă ar fi nins, ar fi fost ger și viscol aș fi spus că pensile și salariile au înghețat din cauze naturale, numai că ele au înghețat din cauze artificiale. Și cei făcut de mâna lor (spune românul), lucru manual se cheamă. În România nici un președinte nu ar trebui să spună Guvernul meu ci Guvernul poporului.

CEZAR spunea...

Mermelitul "M"...tot mermelit....

CEZAR spunea...

Vivat si Ave m-Alul !

M spunea...

@Huhu Rezea

Spun și eu ce mi-au spus ăia. Ei au fost trecuți pe "linie moartă". Dacă mint.... Dacă spun adevărul... Nu pot să știu că nu am fost acolo.

"Prostia de a crede...."

Păi, stimabile, i-am tăiat pe PSD care prin vocea vice președintei (parcă asta era) Olguța Vasilescu ne injura zilnic.

Apoi i-am tăiat pe PNL, continuator al PDL-ului băsist.

Uite așa ajunsesem la USR. Am povestit mai sus ce și cum.

De la ei am coborât la Pro Romania care nu a intrat în Parlament. Se pare că votul meu nu a fost suficient.

Nu am nici un fel de fanatism de partid. Susțin orice partid care prin doctrină, prin declarații și prin acțiuni se potrivește cu ideile mele. Și UDMR daca e cazul. 😁

Să înțeleg că dumneavoastră credeți că adolescenții bucureșteni nu mai pot de dragul nostru? Că USR o să își sacrifice susținerea de dragul militarilor?

Până una alta suntem vreo 2-3 care avem curajul să atacăm USR. Ăilalți încă îi văd dumnezeii României sau le e frică să zică ceva să nu piardă onorurile militare de la înmormântare!!!

Scuză? 😁😁😁 Aveți impresia că pentru mine chiar contează părerea unora de pe aici?
Nu am nevoie de scuză. Cum nici ăla care a votat PNL nu își caută scuze! Măcar nu am votat USR! 😁😁

Viorel spunea...

Răul, „ditamai generalul” doar ca formă și greutate (nu știu ce înălțime are) că în rest IOC=NIMIC (nu tu cuvânt, nu tu onoare, demnitate, inițiativă, nu proiecte față de personal, totul pentru FIARE pentru că alea o să-l pomenească / când va pleca pe lumea cealaltă, noi îl pomenim șii urăm „numai de bine” acum în ceas de seară).

Gigi spunea...

@ raul
Nu mai ne ordonã nimic.Se merge pe ideia cã masinariile fac toatã treaba acum într-un rãzboi.
Iata ce spunea un gl.american,sau englez,nu mai reţin,dar nu conteazã nationalitatea,conteazã ce a spus:"Într-un rãzboi se foloseste arme,dar razboiul nu se câstiga de acestea,ci de oameni"(aproximativ citat). Pãrerea mea este cã mare dreptate avea.Avea,cã ceea ce a spus era in timpul WW2.

M spunea...

@Viorel

Aici aveți dreptate!

Când toate partidele una spun și alta fac!

Rămân să cred că singura noastră șansă este că rezerviștii să se implice în partidele politice.

Sigur.... 🤮

Huhu Rezea spunea...

Pentru un militar este de înțeles votul pentru social democrați sau liberali, dar este impardonabil să voteze cu un partid cu apucături antiromânești și antidemocratice. Din cauza unor aemenea analfabetisme politice suferim toți.

Andrei spunea...

Tehnocrat:
Cred ca sunt necesare mai multe date. Comparatie: pentru un amic, am intrebat de curand un alt amic din Dir Fin referitor la pensie. 18 ani, inclusiv Sc Mil 3 ani, trecut in rezerva in 2002, beneficiaza de pensie.

Calugarul spunea...

Nu ați înțeles nimic și nu e de mirare pentru niște meduze fără grăsime în calota craniană! Totul e acum controlat de inteligența artificială iar la butoane sunt încă ''iluminații'' care vor pierde și ei controlul planetei mai repede decât cred! Viitorul acestei specii lacome și distrugătoare e descris bine în apocalipsă! Pe care o trăiți chiar acum! Ce să priceapă meduzele kaki?

Iulian Mareș spunea...

Alex,
Domnule, trebuie sa intelegeti ca-mi este din ce in ce mai greu sa fac balet intre grup si turma! A nu-i spune omului verde-n fata limitele lui conduce la supraevaluare si tupeu! Putini sunt cei care au inteles pericolul mortal al socialismului ca treapta spre comunism: egalitarismul social, proprietatea comuna, armata populara (si toate celelalte structuri definite azi de forta), scolarizarea fortata.....etc. referitor la ”au fost oameni si atunci si au ramas la fel si in prezent”! Hmmm, fac putin o nota discordanta! In 90, dupa ce si-au dat jos sefii pusi de PCR (multi, mari specialisti) stim pe cine a ales gloata inepta a muncitorilor: pe inginerul care nu promova si manca si bea cu ei, care fura cu ei, care ii ponta cand lipseau si-i acopereau la orice... Ulterior, dintre unii din acesti menegeri de tip nou, s-au ales politicienii, unii au ruinat tot, au furat, capusat si vandut pe nimic...
De asta am exportat si exportam atat de putin, ca s-au pus in fruntea tarii SUBMEDIOCRII si PROSTII!
Orice ar fi, eu nu pot merge cu turma! ... am si eu defectele mele!
O saptamana excelenta!

Iulian Mareș spunea...

M,
mie imi place S.P. In felul lui, criptat, a dat de pamant cu Ponta! Nu este Ponta cel mai oneros politician, kiar a facut multe si pozitive acte normative pt pensionarii SNAOPSN! Un lucru nu spune nimeni, parca le este frica de cancer la limba...: Numai personalul militar si civil din SNAOPSN nu si-a recuperat banii din taierile Betivului Puscariabil!
Gasisem un document pe NET in care se demonstra ca si dupa curbele de sacrificiu Monarhul a dispus returnarea banilor taiati catre functionari si muncitori, iar din 36-39 acestia si-au primit banutii, intrucat acestea sunt un fel de imprumuturi ale statului la slujbas!
La modul serios, la cate lovituri a primit SIE de la Iliescu si Talpes eu ma mir ca mai si exista!
Fara gluma, .... SUSTIN!

Iulian Mareș spunea...

Mai,
eu sustin toate prostiile care le debitezi zilnic! Nici nu are rost sa-ti explic ce prostii debitezi, ce enormitati, in ce situatii jenante te pui...
Te las in pace, dar nu mi-e frica de Revolta Likelelor!
SUSTIN!!!!

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
ar trebui sa vedem de ce si de catre cine a fost creat in laboratoarele externe si interne USR! Si apoi, ai cui fii sunt acestia? Si de ce se indreapta impotriva interesului national?
Mie mi se pare ca de la varf pana la coada nu au muncit decat in ONG-uri, daca aia poate fi numita munca... Barna, Ciolos, Nasui, Patatul ala de la justitie, cei trimisi la Bruxelles.....

Iulian Mareș spunea...

Acum, ce sa zic?
Și Moș Pricina a pendular când la partid, instalat de Gabita când la sindicat!
Neacșu? A pariat ca inocentul pe fostul lui coleg și s-a dovedit ca înălțătorul, nu catarea, a fost prea mmare pt aman2! Într-un cuvânt patosul oltenesc a fost de prost augur! S-a decredibilizat complet!
Azi sunt generos. Susțin pe toți! Susțin și Conspirația Likelelor! Dar ce nu susțin? Susțin ca și proștii sunt buni! Sunt generos...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
iti place democratia in care un poet ca Radu Gyr nu este cunoscut aproape deloc? A fost un poet antiroman?

M spunea...

@Huhu Rezea

Dar intelege o data pentru numelele lui Dumnezeu ca NU AM VOTAT USR.

Iar daca nu ai inteles din comentariile mele cat detest miscarea rezist atunci..... chiar ca e o problema. Ca spuneam si atunci ca pentru a vota USR trebuie sa iau o doza mare de antivomitive?!?

Si in cazul USR si in cazul mai nou al UDMR am subliniat declaratiile politice ale acestora cand au fost corecte! Nu de mult UDMR afirma:"pensiile militare nu sunt pensii speciale, acolo e un alt sistem, nu sustinem desfiintarea acestora!"

Ce vroiati? Orbit de ura sa nu constat ca partidele "romanesti" ne ataca si ca partidul "maghiar" apara militarii romani?

Iulian Mareș spunea...

Sustin!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
unul din atributele ce se plieaza pe turma suna dur, insa corect: Turma este inepta! Ca si Revolta Tarzie a Likelelor! Turma a fost invatata sa i se spuna, ea nu poate gandi, ea ataca orice nu face parte din turma!

Huhu Rezea spunea...

Radu Gyr nu este un poet interzis. A fost și un cantaret al Miscarii legionare așa cum si altii au cântat în versurile lor alte partide.
Incultura este de vină ca Gyr este un poet necunoscut în zilele noastre.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Despre laboratoarele in care au fost creați neomarxistii ne poate vorbi fostul adjunct profesional al SIE.
Ai lui Ciolos sunt creatia lui doi si un sfert, via Sălaj.
După cum foștii PDL-isti băsiști au fost creația lui Măgureanu.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
un poet caruia nu prea i se publica poeziile, in detrimentul unora care nu fac obiectul literaturii! A fost unul din cei mai buni ai timpului sau...
Despre partidele creatie a serviciilor se pot scrie si completa enorm...USR, ai lui Coldea au devenit cei mai antiromani, asa cum a fost el, pus de un Neghiob Betiv, sa vanda tara similarilor din US, caci inceputul fusese facut pe viata Fantomelor de Talpessi Iliescu!

Leon spunea...

(3) De reducerea vârstei standard de pensionare prevăzută la alin. (1) beneficiază și militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special care, la data depunerii cererii de pensionare, îndeplinesc condițiile de vechime prevăzute la art. 16 alin. (1) lit. b) și care se regăsesc în una dintre următoarele situații:
a) au fost trecuți în rezervă în conformitate cu art. 45 alin. (1) lit. a),b), e), g) și h) din Legea nr. 384/2006, cu modificările și completările ulterioare;
b) au fost trecuți în rezervă ori le-au încetat raporturile de serviciu din motive neimputabile acestora, ca urmare a reorganizării unității militare sau a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive ori nevoi ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.
(la 01-06-2020, Articolul 21 din Sectiunea 1 , Capitolul II a fost completat de ARTICOLUL UNIC din LEGEA nr. 69 din 29 mai 2020, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 457 din 29 mai 2020 )

M spunea...

@Iulian Mares

In schimb criminalii de razboi horthysti au statui pe teritoriul Romaniei!
Suntem atat de idioti incat suntem gata sa facem statuie comandantilor maghiari care au condus masacrele de la Ip, Trasnea, Barcau.

Pe cand o statuie si eventual pensie militara pentru Csepei Sigismund?

Burebista spunea...

Este însă o condiție de vechime în serviciu de 15 ani și totala în munca de 25.....
Art 16 lit b...

Ori persoana respectiva născută în 71 și care a trecut în rezervă în 2002 nu putea avea până la acea dată 15 ani vechime în serviciu... Liceul probabil l a terminat în 89 și chiar dacă ar fi urmat școală militara din septembrie 89 pana în 2002 putea aduna doar 13 ani cu tot cu școala.... Chiar dacă a avut în activitate grupa alte condiții adică an la an tot nu se încadrează sa primească pensie militară decât la 60 ani...

b) au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.

Huhu Rezea spunea...

Bure-pompiliu🙂
Foarte corect!

Cezar spunea...

@Ramura cu spini
Cadavru esti tu...ambulant
Plx...este solutia pentru repararea inechitatilor....

raul spunea...

Pai ce vrei Iuliane,sa se ridice toti Ion-ii si toti Gheorghe-ii?Nu destul au draci astia pe Imn ,ca le cere sa se Destepte tot romanul?Daca raman la putere si dupa '24 punem pariu ca schimba Imnul?

M spunea...

Seara trecuta TVR (libera) a pierdut o jumate de ora aducand tot felul de propagandisti prezentati ca "analisti independenti" ca sa ne convinga ca USR a luat fiinta din spuma marii, ca sa le zici neo-marxisti este un fake-news, ca daca iti permiti sa zici ceva de USR este clar ca esti anti-gay, pro-Trump si supus Moskovei iar unicul tau tel in viata este iesirea Romaniei din NATO si UE!!🤮

Propaganda asta băloasă fiind evident pe banii nostri!!

Gata, m-am lins pe bot de onoruri militare cand o sa dau colțul!😂

Iulian Mareș spunea...

M,
culmea este ca unii din cei cu ”1000 de ani de istorie grea” pun botu si nu-si pot depasi conditia de sluga! Sa fie din cauza a doar 100 si-un pic de ani de libertate? Sa aiba inca reflexe conditionate?

Iulian Mareș spunea...

Cineva, din Revolutia Likelelor, sublinia ca civilii au pareri proaste despre Armata Romaniei!
Daca luam in calcul statisticile , privind increderea romanilor in armata trebuie sa constatam ca pozitiile din frunte sunt onorabile, alaturi de BOR!
Totusi, cititorii site-urilor obscure, ale bosketarilor pt bosketari, au pareri diametral opuse....
O radiografie realista, post 89:

https://www.youtube.com/watch?v=H4JoARjLLvw

Iulian Mareș spunea...

Asta nu-i proiect, dar e de bineee!
Prin intermediul unui comunicat de presă, Parlamentul European a anunțat, joi, votarea unei rezoluţii prin care declară Uniunea Europeană „zonă de libertate LGTBIQ”, la doi ani după ce autorităţi locale din Polonia au creat peste o sută de „zone libere LGBTIQ”.
Propunerea a venit din partea grupului Renew Europe condus de Dacian Cioloș, care a inițiat rezoluția. Astfel, cu o majoritate de 492 de voturi pro, 141 contra și 46 de abțineri, eurodeputații din Bruxelles au aprobat solicitarea ca Uniunea Europeană să fie considerată „zonă liberă pentru persoanele LGBTIQ”.

LGBTIQ înseamnă lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali, intersexuali și Queer.

Cine sunt cei 16 europarlamentari români, dintre care 7 PSD, 3-PNL și 6 de la USR-PLUS,care au votat pro LGBTIQ:

1.Siegfried Mureșan -PNL,
2. Dan Motreanu-PNL,
3. Vlad Nistor-PNL,
4. Dacian Cioloș –PLUS,
5. Dragoș Pîslaru -PLUS
6. Nicolae Ștefănuță- USR
7. Ramona Strugaru-PLUS
8. Dragoș Tudorache – PLUS
9. Vlad-Marius Botoș –USR
10. Carmen Avram – PSD
11. Maria Grapini-PSD
12. Claudiu Manda – PSD
13. Victor Negrescu- PSD
14. Dan Nica -PSD
15. Rovana Plumb- PSD
16. Adrian-Dragoș Benea-PSD

Dar, au fost și șase europarlamentari români care au votat împotrivă:
Cristian Terheș-PNȚCD
Traian Băsescu-PMP
Gheorghe Falcă-PNL
Mircea Hava-PNL
Marian-Jan Marinescu-PNL
Eugen Tomac-PMP

De asemenea, au fost și șase europarlamentari care s-au abținut de la vot:
Vasile Blaga-PNL
Daniel Buda-PNL
Cristian Bușoi-PNL
Iuliu Winkler-UDMR
Rareș Bogdan-PNL
Lorant Gyorgy Vincze-UDMR

SUSTIN!!!!

M spunea...

@Iulian Mares

Un studiu privind radicalizarea musulmanilor din tarile occidentale a aratat ca nu prima generatie se radicalizeaza ci a doua sau a treia.
S-a demonstrat ca migrantii care au TRAIT perioada adulta intr-un anumit regim constientizeaza diferentele, inteleg avantajele si incearca sa se integreze.
La a doua generatie se transmit doar amintiri pozitive, apare o anumita aura, un sentiment de "noi suntem diferiti", "noi suntem mai buni" o imagine romantica si idilica si concomitent o atitudine de impotrivire la tot ceea ce valorizeaza "ceilalti".

Acest aspect dar si spiritul mai docil al ardelenilor contibuie la atitudinea lor de acum in care tot ce a fost pe timpul "imperiului" este idealizat.

Mereu am zis ca daca ungurii ocupau Oltenia, si nu tihnitul si molcomul Ardeal, acum Kelemen Hunor ar fi declarat: "Muică, fusei acasă și mâncai o tocană de praz cu un cotoi fript...."

M spunea...

@Iulian Mares

Sunteti sigur?

"Cu o majoritate de 492 de voturi pro, 141 contra și 46 de abțineri, eurodeputații din Bruxelles au aprobat solicitarea ca Uniunea Europeană să fie considerată "zonă liberă pentru persoanele LGBTIQ". LGBTIQ înseamnă lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali, intersexuali și Queer.

Polonia, țară catolică tradiționalistă, a fost criticată în mod repetat pentru discriminarea minorităților sexuale. Începând din 2019, în jur de 100 de localități poloneze s-au declarat "zone libere de LGBTI". Partidul național-conservator PiS, aflat la guvernare, critică regulat o presupusă "Ideologie LGBTI" care ar fi alimentată de "eurocrații" de la Bruxelles și care s-ar orienta împotriva tradițiilor și valorilor poloneze.

Declarația Parlamentului European poate fi considerată o reacție la aceste rezoluții din Polonia. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scris deja de miercuri pe Twitter că UE ar fi o zonă liberă pentru LGBTIQ. "Să fii tu însuți nu este o ideologie. Este identitatea ta. Nimeni nu poate să ți-o ia."


Sunt deci doua curente:
"liber de LGBTIQ" - adoptate de Polonia
si
"liber pentru LGBTIQ" - adoptate de PE la initiativa USR -Plus - rezist

Frumos cum PSD isi continua drumul catre "integrarea in absolut" vorbind in tara de ortodoxie, de familia traditionala, de valori crstine si votand in UE pentru "drepturile" LGBTQ alaturi de aliatii lor ideologic mai apropiati USR - Plus.
De ce zic "aliatii lor ideologic apropiati? Pentru ca extrema stanga, neo-marxista ESTE normal sa fie mai apropiata de centru-stanga reprezentata de PSD decat de centru-dreapta reprezentata de PNL.
De fapt, tot ideologic, alianta PNL- USR este "contra-naturii". Mult mai normala ar fi un nou USL, grupand deci cele doua partide de centru ca reactie de normalizare a societatii atacate de extremele USR si AUR.

M spunea...

@Iulian Mares

Tot ce inseamna ordine si ierarhie trebuie distrus vulnerabilizand astfel tara.

Un general american intrebat de ce militarii US se implica in activitatea de vaccinare a raspuns (citez aproximativ): "trebuie sa intelegeti ca institutiile civile, altfel admirabile in situatii normale de functionare, nu sunt suficient de pregatite sa faca fata situatiilor de criza. Cu cat criza este mai accentuata cu atat institutiile civile sunt mai depasite de situatie si implicarea militarilor este mai necesara. Se poate vedea si dupa uraganul Katrina cand FEMA a cerut implicarea Armatei predand acesteia nu numai comanda desfasurarii actiunilor in teren dar si gestionarea intregii logistici. La o inundatie ce afecteaza o parte a unui stat si un numar redus de oameni FEMA poate sa faca fata. Cand situatia este insa critica este clar depasita!"

In multe tari increderea in Parlament e pe primele locuri. La noi, institutia a fost complet decredibilizata.
Pe primele locuri erau/sunt: Armata, Biserica si Pompierii.

In 2017 clasamentul arata asa:
Pompieri
Jandarmerie
Armata
Politie
Biserica
Sursa datelor:CURS mai 2017

In 2019:
Pompieri
Jandarmerie
Armata
Politie
Biserica
Sursa datelor:CURS martie 2019

In 2020:
Biserica
Primarie
BNR
Presedinte
Sursa datelor:CURS februarie 2021

Nu pot sa nu observ ca Armata, Politia, Pompierii sau Jandarmeria au fost scoase din evaluare in 2021. De ce? Cui NU ii convenea faptul ca SNAOPSN este valorizat in Romania? Trebuia neaparat ca Presedintele sa "bage si el capul in poza"? Si vesnicul Isarescu?

Eu spun de multa vreme ca este un atac la SNAOPSN. Poate credeti ca spionii rusi s-au dus doar in Bulgaria (https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/bulgaria-expulzeaza-doi-diplomati-rusi-1472192)!
Poate credeti ca Romania nu reprezinta un camp tactic de interes!!!
Atacurile la statutul militarilor romani NU ESTE INTAMPLATOR! Mediatizarea evenimentelor negative din activitatea SNAOPSN nu este intamplatoare!
Dezbinarea dintre structurile de aparare si de ordine publica NU ESTE INTAMPLATOARE!

Gigi spunea...

Faini oameni!Ce sã zic,trag spre absolut în fundenii gradinii.Vezi şi scandalul din Germania din interiorul bisericii unde înalti prelati au musamalizat cu stints un scandal monstru in acest sens👹
Unii ar spune:daţi înainte,suntem pe calea cea bunã!

socrates spunea...

Politicos sau nu, la orice initiativa legata de bani, raspunsul lui "citu este ... LULU !!!. Simplu si la obiect, urmariti stirile oricarei zilei pe aceasta tema, a banilor.

Leo spunea...

Precum cauza lui Claudiu I. , și acest dosar greu este în agonie. Se agață la fel de o ipotetică excepție de neconstituționalitate.
BRAVO LOR ( în special lui Păscuț) CĂ SE LUPTĂ ȘI CUM SE LUPTĂ....
Iosif să ia aminte și să conecteze APELUL lui și la art. 9 lit. a din L 80/1995
http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9800000000048778&id_inst=2

Iulian Mareș spunea...

M,

Cu USR-istii neomarxisti înainte....

"De la neomarxism la totalitarism: ”Aida” de Verdi a fost mutilată, în numele corectitudinii politice

În ”Aida” de Verdi, jucată recent la Paris, pe o mare scenă europeană, chipurile sclavilor etiopieni n-au mai fost înnegrite: e socotit un afront rasist. Deşi afrontul nu e de la Verdi, ci e de la natură: etiopienii s-au născut aşa.

În urmă cu 150 de ani, avea loc la Teatrul de Operă din Cairo prima reprezentare a operei ”Aida” de Giuseppe Verdi. Ea a fost compusă pentru inaugurarea acestui teatru, numit ”Opera Khedival” şi prezentată în cadrul festivităţilor legate de încheierea lucrărilor la Canalul Suez. Astăzi, prin prisma ”corectitudinii politice”, ”Aida” a fost pusă la zid şi lapidată: e o operă care preamăreşte colonialismul şi ”sexismul”. E ultima găselniţă a importului de neomarxism de peste Ocean. Se pare că acum pericolul nu mai vine de la Răsărit: revoluţia bolşevică se numeşte Black Live Matter şi pe Lenin îl cheamă George Floyd."

*Nu vreau sa indic sursa!

Calinmihaib12 spunea...

..și totuși..care e diferența dintre.."marxiști" si "neo-marxiști"..?(=..în afara.. TIMPULUI..și a progresului tehnologic..?..)
Cred că "tendința.." TIMPULUI și a OMENIRII=..cât mai rămâne..=e spre CONCENTRAREA"resurselor.." și a PUTERII..în "mâinile".. "statelor":..care la rândul lor se vor.."comasa" în..STATUL MONDIAL..= care va controla TOTUL..!(
..ALTERNATIVA:..e "explozia" TERREI..!!?

Iulian Mareș spunea...

Neomarxistii vin din statele vestice și de peste ocean, după înfrângerea ideologiei marxiste, și este susținut de marile companii transnationale!

Leon spunea...

"Vă mai amintiți "cătușiada"? Cum, zilnic, la TV defilau oameni politici cu cătușe la mâini? Nu conta cine ce a făcut, dacă erau probe sau nu. Spectacolul era tot ceea ce conta. Dar atunci când era coada formată din miniștri pe scările de la DNA, vă amintiți? Televiziunile își mutaseră reporterii în fața DNA începând de la primele ore ale dimineții, pentru că se știa "pe surse" că va mai fi arestat cineva. Dar de "decapare" vă mai amintiți? Dar de înregistrări folosite ca probe, dar care nu puteau fi expertizate ca fiind autentice? Dar de informații din dosare date la știri "pe surse" mai știți? Toate acestea și multe altele, dragii mei, vor fi posibile din nou. Începând cu desființarea SIIJ, așezați-vă confortabil în fotolii. DNA va fi din nou vedeta zilei! Independența magistraților va fi doar o poveste de adormit copiii”, a scris Oana Florea pe pagina sa de Facebook(Stiripesurse)

Leo spunea...

"Soarta proiectelor"...?
Mai există şi posibilitatea, ca NIMIC SĂ NU SE ÎNTÂMPLE anul acesta și poate și la anul, atît cu "soarta proiectelor.." cât și cu orișice alt proiect , deoarece LICHELELOR GULERATE le convine de minune situația din prezent care îi avantajează prin care aceste LICHELER care se pensionează își trag o pensie de 85% din veniturile salariale la nivel de an 2021 . Pe cînd cei aflați în coada de așteptare la Ghencea Militar 2 , majoritatea au pensiile înjumătățite prin recalcularea la nivelul anului 2009 de cam aceleași LICHELE GULERATE sau de predecesorii lor de tip maciu piciu , acum consilierul lui bALOO......
Deci , politica SĂ NU SE ÎNTÎMPLE NIMIC , este o mare posibilitate în acest context.

Leon spunea...

http://www.cdep.ro/co/docs/F462741825/oz0330.pdf

Huhu Rezea spunea...

In sedinta de guvern din 31 03 2021 au fost luate in discutie 37 de puncte de vedere privind initiativele legislative aflate pe ordinea de zi a Parlamentului.
Lipseste PL x 199/2020 privind pensiile militare

Leon spunea...

Ministrul CIUCA nu si-a gasit timp sa trimita la Secretariatul Guvernului un AVIZ la acest proiect de lege !
Si ce frumos ne Pacalea cand spunea ca va intra in vigoare la..1 APRILIE..!

Leo spunea...

Să fim foarte mulțumiți, dacă la toamnă se mișcă ceva astfel cum i-a spus Goarnă lui Flavius. Se pare că LICHELELE GULERATE din gruparea coordonată de măciucă, nu numai că stau pitiți și tac chitic deoarece le convine de minune situația , dar se pare că au lansat și legenda cum că dacă se aplică plx-ul 199 , ar trebui mulți bani de la buget. Altfel nu se explică faptul TĂCEREA TOTALĂ ,contrară de cum se procedează de exemplu cu exprimarea publică pt. eliminarea inechităților de la pensiile civile. Pe scurt , LICHELELE GULERATE au reușit influențarea politicului , în sensul dorit de ele , de LICHELE.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

LEONARD:..nu te supăra: dar pui EFECTUL înaintea CAUZEI..!:
.."gulerații"= adică contabilii din cps-uri..au făcut calcule ..conform legilor salarizării și pensiilor.."inițiale" (cât de cât= CORECTE..!) și au constatat că SUMELE legale de plătit în salarii și pensii depășesc .."alocația bugetară"..,au raportat.."politicului"..care a ORDONAT.."guleraților" să "se încadreze"..în sumele bugetare alocate..!;..astfel: gulerații au făcut.."noi"..calcule..după care legile corecte,raționale cât de cât: au fost "violate", modificate..prin..OUG-urile din prezent..!= cu efectul știut = de tăiere a pensiilor..!

Leo spunea...

Nu aș fi crezut că rachetă de rază lungă sau merceologoul sunt o binecuvântare pt. MFA , față de acestă RUȘINE din prezent.
RUȘINE sinecuristule politrucizat și egoist , care își vezi doar de interesele personale. Vei rămâne în istorie ca cel mai TOXIC ministru al MFA.

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
..marxismul(=MARX)..e din..west germany..!,cucerind..pas cu pas..LUMEA;RUSSIA..și 1/2 ESTICĂ europeană a fost un "experiment" tragic EȘUAT..!
.."neo"marxismul = e un moft, sofism =..al MARXIȘTILOR ..de peste aproape..150 de ani..!= prin care se "transpune"..în prezent teoria și practica con centrării puterii politico -eco nomice în mâini cât mai puține, culminând cu.. conglomeratul = PUTEREA STATALĂ și apoi... rămâne de văzut..!