Un produs Blogger.

duminică, august 15, 2021

CCMR, o organizație care va mobiliza rezerviștii din toate instituțiile militare

19 comments

 Coordonatorul noii organizații este generalul de brigadă în rezervă Aurel Litan, fost comandant al Înspectoratului Județean de Jandarmi Cluj, pensionat în anul 2014, fost consilier al președintelui Consiliului Județean Cluj.



19 comentarii:

Leo spunea...

Altă sectă. A 49-a.
Aceeşi sectari.

Leon spunea...

Este nevoie si de un Presedinte de Onoare !
Emil Boc este disponibil..!!

Huhu Rezea spunea...

Regret că și dl general de la Cluj a preluat văicăreala celorlalte structuri asociative în legătură cu falsa problemă că pensiilor militare sunt pensii speciale.
Păi, domnule general, pensiile militare chiar sunt pensii speciale, din simplul motiv că au o reglementare juridică distictă de pensiile civile încă de la Al.I. Cuza, de prin 1864, nu ca pensiile magistraților inventate de Valeriu Stoica în amul 1997.
Pensiile militare sunt mai bâtrâne cu 100 de ani decât pensiile magistraților.

Ieșean spunea...

Aceeasi Marie cu alta pălărie.Nimic nou sub soare decât vorbărie goală.

DINU spunea...

Nici o problema.
Sa mobilizeze pe toti cei care au contestat si contesta pensiile militare, pe toti cei care au adoptat/adopta legi aiurea ce au dat/dau nastere la inechitati imense in sistemul pensiilor militare de stat si sa continue cu rudele acestor indivizi; asta ca sa aiba pe cineva din familie care sa-i injure in fata pentru prostiile pe care le-au facut/le fac si ineptiile pe care le debiteaza fata de pensiile militare si beneficiarii acestora.
Pe indivizi de genul asta sa-i mobilizeze, asta ca sa vada cum e ...
Si sunt destui incuiati la minte care sunt in situatia asta.

Viorel spunea...

Un fel de abureală / varză a la Cluj. Astăzi Asociație la Cluj, până în 2024 în toată țara.
C.C.M.R. se organizează nu pentru a-i sprijini pe pensionarii militari din toate structurile ci pentru a-l sprijini pe domnul Boc (presupun). Parcă îl și văd candidat la președinția României. Promisiuni de întâlniri cu politicieni, cei care astăzi le promit (nu fac nimic) și mâine nu mai sunt la putere, exemple de sacrificii luate din Legea nr. 80, lozinci și iar lozinci. Asemenea promisiuni au tot fost prezentate de către reprezentanții SCMD, ANCMRR, A.O.R.R., L.P.A.D.P.M. în ultimii 5 ani. Dacă așa de mult îl durea sufletul de situația pensionarilor militari de ce nu s-a implicat din 2014, 2015 și până în prezent domnul Gl.bg.(Rz.) Aurel LITAN ?
Notă: „Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați….”. Un fel de lozincă S.C.M.D. / Toate procesele gâștigate în instanță sunt numai pentru membrii noștri cu cotizația achitată la zi, deci pentru noi și numai pentru noi.
Concluzie: Mai vreți detalii, nu plătiți cotizații ci vă abonați, deocamdată.

Periamu lucica spunea...

Exceptional, asa ar trebui sa ii bage in sperieti

sosaro spunea...

Ce a fost nu se mai intoarce, ce s-a pierdut, pierdut ramane.

brigadierul spunea...

O mica observatie, dar absolut necesara. Prima asociatie din tara care a reunit cadrele militare in rezerva si retragere din toate structurile militare este ASOCIATIA GENERAL ROLAND PIRLOGEANU din Medgidia care s-a infiintat in 2006, prin hotarare judecatoreasca in baza OG26/2000.Fara nici o intentie ascunsa, insa respectarea adevarului este necesara. Col.(r)ec.PARVAN Ion

Leo spunea...

PARVAN Ion de la Humele (de Unghieni) ?

Unknown spunea...

Stimati colegi'
Ma bucur ca initiativa noastra, a celor de la Cluj a starnit polemici. Daca primeam doar cuvinte de lauda, ceva nu era normal. Faptul ca suntem criticati si " luati la misto'" spune ca prezentam interes. Dar nu inteleg de ce unii fac afirmatii fara acoperire.
De exemplu domnul Viorel spune "C.C.M.R. se organizează nu pentru a-i sprijini pe pensionarii militari din toate structurile ci pentru a-l sprijini pe domnul Boc".
Va rog sa fiti seriosi.
Huhu Reza spune ca am preluat vaicarelile celorlalte structuri asociative.
Nici vorba, nu am preluat nimic si eu nu ma vaicaresc.
Domnilor, noi aici la Cluj am consfiintit o prietenie intre toate structurile cadrelor militare in rezerva si retagere. Nu avem interese politice, nu sustinem pe nimeni la prezidentiale ci vrem RESPECT DIN PARTEA SOCIETATII CIVILE, nu mergem cu mana intinsa in fata nimanui, nu ne vaicarim ci vrem SA NE FIE ASIGURATE DREPTURILE PREVAZUTE DE LEGILE IN VIGOARE,nu de ordonante si hotarari de guvern. Si tocmai ce vrem noi, sa nu mai fim, cum spune Leo, " alta secta, a 49-a" ci sa ne unim cu totii, indiferent din care structura am trecut in rezerva, deoarece toti am depus acelasi juramant, avem aceleasi interese si daca suntem dezbinati o sa pierdem.

Viorel spunea...

Hankook. Foarte frumos comentariul. Pentru a te (vă crede / CCMR) crede răspunde-mi la întrebarea pusă într-un comentariu anterior. De ce acum și nu începând cu 2014, hai să-i spunem 2015 domnul Gl.bg.(Rz.) Aurel LITAN nu a creeat acest corp numit CCMR ? Presupuneri am destule nu numai cea legată de domnul Boc. Vreau să o aud pe a ta.

Gigi spunea...

Până la proba contrarie eu,personal,va dau încredere totală,dar este normal ca suflarea ostaseasca in rez.sa fie reținuța,vedeți puzderia de reprezentanți ai noștri i care au venit pe cai mari cu aceleași gânduri bune,până la urmă s-a dovedit că a fost un fiasco. Personal,dar și din partea celor pe care îi cunosc,care sunt în asentimentul meu,va urez succes,spre binele întregii suflări rezerviste!

Andrei spunea...

A sucombat SCMD si se pregateste frati-su. Eu m-am cam saturat de militieni si securisti care, plini de initiativa, se folosesc de mase pentru avantaje personale. Armata este armata, de la Cuza incoace. Pe cârca ei s-au urcat toti: militie/politie, gardieni, primari, securisti, magistrati, aviatori, grefieri, parlamentari...

Unire? Cu cine si de ce?

Cine are cele mai mici salarii si pensii? Armata.

Cine are cele mai mari salarii si privilegii? Ceilalti.

Asta da unire. Dar ultimii au nevoie de membri de prostit, pentru ca militarii sunt mai multi decat toti ceilalti.

Pfff!

Huhu Rezea spunea...

Dacă mi se părea neinteresantă crearea CCMR-ului de la Cluj nu publicam știrea.
Dacă vreți să aveți succes, asigurați-vă cu specialisți finanțiști și juristi in domeniul asigurărilor sociale si al pensiilor militare/pentru militari.
Nu mi-a plăcut reluarea de către domnul general Litan a unei vechi dispute parazite în legătură cu caracterul juridic al pensiilor militare.
Așa cum le-a calificat si CCR, pensiile militare sunt foarte apropiate de regimul juridic al recentelor pensii speciale.
Eu subliniez că pensiile militare sunt și mai speciale decât celelalte pensii speciale, ele fiind reglementate derogatoriu de la pensiile din sistemul public încă de pe timpul lui Cuza, fiind mai bătrâne cu 100 de ani decât primele pensii speciale inventate după revoluție, respectiv decât pensiile pentru magistrați.
Nu calificativul de pensii speciale le vulnerabilizează în fața politicienilor, atenți la doleanțele vulgului, ci multiplele decizii ale CCR potrivit cărora pensiile de serviciu sunt drepturi câștigate doar în limită părții contributive, calculată potrivit algoritmului legii cadru a pensiilor din sistemul public.
Nu mergeți și voi după fentele guleraților!

Gigi spunea...

Are Militia/Poliţia altã lege de salarizare,
pensie si nu stim Noi?
Cred cã la unii va place sã bãgati aşa zisa râcã,spre satisfactia unora! "Alţii",da,au legi speciale de au ajuns sã ridice,salarii pensii de 5-6 ori mai mult decât pensia unui Snaopsn-ist.De ce? D-aia cã pot,nu ca la noi sã ne uitãm printre ulucile gardului in Curtea Vecinului!

Leo spunea...

Era interesantă, dacă prezenta obiectivele propuse și termenele de îndeplinire al acestor obiective . Era și mai interesantă, dacă pe lînga astea , mai prezenta și pașii intermediari cu soluțiile propuse de îndeplinire a obiectivelor măcar pe 6 luni în față.
Din aceste considerente , se vede din avion că este NEINTERESANT acest CCMR.
Este în fapt o sectuță pe lângă cele ale lui Mirciulică și Bălăcică.
ESTE EXACT CEEA CE VOR LICHELELE GULERATE din MFA în frunte cu tăticuțul lor sinecuristul politrucizat. Dacă n'o fi chiar creația acestora.

Viorel spunea...

Domnule Leo. Dumneavoastră nu v-ați lămurit cu Planul de măsuri la nivelul M.Ap.N. întocmit, semnat și ștampilat de domnul ministru (mincinos) Ciucă pe data de 17.01.2020, prezentat pe 19 cu termen de aplicare 30.06.2020. Dacă ditamai ministrul ca funcție și greutate corporală nu s-a ținut de cuvânt făcându-se de tot rahatul, ce poate face domnul Gl.bg.(Rz.) Aurel LITAN ? Poate că ar vrea dar nu are nici un succes. Doar dacă are susținere de la alte structuri MAI, SRI, STS, SIE, cu implicare în politic. Fără susținere politică nu rezolvă nimic chiar dacă legea prevede. Are grijă politicul ca atunci când legea prevede ei să o modifice la foc automat prin OU și ex. sunt destule.
Curios mi se pare faptul că, deși până acum câteva zile nimeni de pe blog nu auzise de CCMR, structura are deja peste 2.000 de membri, atenție, clujeni. Vă dați seama dacă se duce de-a rostogolul în toată țara că poate deveni o organizație mai mare (numeric) și mai puternică decât oricare alt partid politic ?

Leo spunea...

DA , m-am lămurit Viorel.
Lichelismul din fire , n-are lecuire.
Iar licheaua este una PREMIUM..........