Un produs Blogger.

joi, august 26, 2021

Despre taicii noilor pensii speciale

47 comments


Pensiile militare sunt pensii speciale din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. 
Initiator, domnitorul Micii Uniri, A. I. Cuza. 

 

47 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lăbăralul politician si mitocan nici nafura n-a păpat, nici mestecatoarea nu-i pute a găgat, doar actiuni legislative a initiat si la două labe jăgoase a votat, fi-ar penziile speciale bătute in cerul palatin de sub greierul ala cretin, cu tot cu boșoalca hernială, si sa-i stea acolo inhiptă si ițepenită ca locomotiva din gară din guvernarea lăbărală! Comentariile pupincuriștilor oligofrenilor vor behăi inr-un cor, bre: PEEE-SEEE-DEEE, PEEE-SEEE-DEEE...

Iulian Mareș spunea...

CCR a analizat prevederile care permit ca un militar subofițer să aibă pensie mai mare ca un colonel - CLUJUST

https://www.clujust.ro/ccr-a-analizat-prevederile-care-permit-ca-un-militar-subofiter-sa-aiba-pensie-mai-mare-ca-un-colonel/

Bonifatie spunea...

Salutări tuturor!
De mult n-am mai scris...
Extras din Decizia CCR nr.410/10.06.2021 (pct.15 – considerente)
„15. Curtea a mai reținut că situația diferită în care se află cetățenii în funcție de reglementarea aplicabilă potrivit principiului tempus regit actum nu poate fi privită ca o încălcare a dispozițiilor constituționale ale art. 16, care consacră egalitatea în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și discriminări.
Curtea a precizat că noile reglementări pot să fie avantajoase sau chiar dezavantajoase beneficiarilor de pensii, după cum permit sau impun, după caz, situația economico-financiară a țării și fondurile de asigurări sociale de stat disponibile. În oricare dintre aceste ipoteze, dispozițiile legale noi se aplică numai pentru viitor, neputând atinge drepturile de pensie anterior
stabilite. Prin urmare, legiuitorul este liber să modifice condițiile de stabilire a dreptului la pensie pentru viitor, fără ca aceasta să aibă semnificația încălcării dreptului la pensie, iar dacă dorește ca noile dispoziții mai favorabile să fie aplicate și persoanelor pensionate anterior, acest lucru trebuie prevăzut în mod expres de lege (a se vedea, în acest sens, Decizia nr.632 din 22 septembrie 2020, precitată).”
Iată discriminarea.
Adică îi selectează pe cei cu dreptul la o pensie mai mare după anul pensionării, în raport cu veniturile salariale, evident mai mari pentru cei pensionați recent, gradul, funcția, vechimea etc. fiind o dorință/„un moft” al celor cu pensii de patru, cinci ori mai mici. Nemernicii ne dau bani după anul nașterii, cei născuți în sec. XX fiind „istorie”.
Concluzia nu este valabilă pentru cei care ne judecă.

Leon spunea...

Si daca L.Orban introduce pe Ordinea de zi, Pl x nr.310/2017, cu Raport de RESPINGERE a OuG.nr.59/2017 din partea Comisiei de munca din CD, si binenteles s-ar vota Pentru, ce argumente ar mai avea CCR..?

Huhu Rezea spunea...

Am mai spus de atatea ori că noua formulare a art. 60 poate să fie constituțională.
Nimeni nu a cerut până în prezent CCR să verifice dacă este constituțională eliminarea vechiului text al art. 60, text care reglementa actualizarea pensiilor militare ca măsură de mentinere a egalității intre pensiiile stabilite în perioade diferite.
CCR poate fi sesizată și în legătură cu legi sau articole de legi care au produs efecte juridice dar au fost abrogate.

Cezar spunea...

DAAA...ESTE SIMPLU!
UN SUBOFITER POATE SA AIBA O PENSIE MAI MARE DECÎT..*COLINELU* INTR.O SINGURA VARIANT.
VECHIME MAI MARE SI CONTRIBUTIE MAI MARE!
CE NU.I CLAR?

Leon spunea...

Ieri am intalnit un muncitor(civil) care era suparat ca a iesit la pensie in 2018 cu IC de 1,15 si PMA de 2,54, avand o pensie de aprox.3600 lei, cand putea depune dosarul in 2020 cu IC de 1,41, si putea obtine o pensue de COLONEL..!!

Laleaua neagră spunea...

Nu_i asa ca_i frumoasa democratia vind la conducere prin alternanta si dau vina uni pe alti si nu raspunde nimeni...

Leon spunea...

"Practic, noua formulă va fi acel număr total de puncte care se înmulțește cu un indicator, cu un coeficient pe care îl agreăm cu toții, prin noua lege care va intra în vigoare. Odată ce avem acest număr total de puncte pe care îl înmulțim cu acel indicator sau coeficient, după aceea pensiile vrem să le reactualizăm anual cu inflația și cu creșterea reală a câștigului salarial mediu brut pe economie.(Presedintele CNPP, Daniel BACIU, la A3)..!
Pai asta spune si legea Olgutei, Legea 127/2019, doar ca vor scadea VRS de la 75 lei, la o valoare, cu siguranta, mult mai mica..!

Leo spunea...

"...si putea obtine o pensue de COLONEL."
O pensie de colonel ieșt la pensie în 2020.
Dacă era colonel ieșit la pensie prin 2000 sau general din 1997, era jale de muncitorul respectiv.

Leon spunea...

Foarte interesant !
Si cati n-or avea Pensii majorate cu 50% cu Adeverinte false:
https://m.ziare.com/stiri/pictor-judecata-alba-iulia-marza-inselaciune-pensie-1697220

M spunea...

@Leon

😂 Hi, hi, hi!! Imi place insa titlul: "Un pictor din Alba Iulia a dat pensii mărite la pensionari din SRI, Poliție și Armată."

Sigur, sunt 69 de beneficiari de la 12 case de pensii. Probabil ca printre beneficiari sunt si dascali, sau electricieni, sudori sau medici dar... nu suna mai bine daca zicem de SRI, Politie si Armata????

Leon spunea...

"..Eu îi sfătuiesc pe toți polițiștii care ies la pensie, dacă nu reușesc să își facă propria firmă, unde ei centrează, ei dau cu capul, ei marchează, să nu se ducă să se angajeze în privat pentru că jobul acesta îi stresează și se vor îmbolnăvi. Mai bine să meargă la țară, sigur au acolo o casă, un teren, de la bunici, de la părinți, să se apuce de o grădină, să cultive legume, să planteze pomi, să aibă activitate.

Speranța de viață în poliție este de aproximativ 61 de ani. Nu știu ce pun aștia în pensii de îi curăță repede. Plătește și statul mai puțin."(Col.(rtr.) Liviu Chesnoiu in Ziare.com)..!

Leon spunea...

Leo, stiai ca in perioada 2016-2020, pensiile civile au fost indexate/majorate cu 74% in timp ce pensiile militare numai cu 17% ?

Huhu Rezea spunea...

Leon
Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită'
In 2019 și 2020 pensionarii i-au scos de la putere pe cei care le măriseră pensiile.

Leon spunea...

Asa este, Huhule !
Si mai am o constatare: Indexarea/majorarea pensiilor militare de 17% a fost "mancata" de inflatia, tot de 17%, din perioada 2016-2021.
Deci, Cresterea reala a fost de zero lei..!!

Leo spunea...

Corect Leon
de aceea eu am mai spus că unul ca Flavius , pe legea de dinaintea lui 223 , ar fi avut azi o pensie militară de cam 1750 lei în loc de 1162 lei.
Dar politica asta a fost a lui F&M via LOV, instrumentată tehnic de lichelele gulerate

CEZAR spunea...

Tremura si Daogaru si guristul PRINCINOS..??

maiag spunea...

anul trecut herr MACIUCA,la intilnirea cu reprezentantii nostrii dragi,HERR BAHAIANU a spius ca indexarea pensiilor se AMINA pina la 1 spt 2021,are cineva tupeu sa intrebe pe bosorogul asta panglicar ce se mai aude?maine,poimaine e 1 se[tembrie,sa mai credem in comunicate?

Huhu Rezea spunea...

Te-ai boșorogit și d-ta dacă ai uitat că ulterior vorbelor lui Ciucă, Cîțu a dat ordonantă de eliminare a indexării pe tot anul 2021.

Iulian Mareș spunea...

La postarile mele interzic postarea inteligentului..., mai ales ca în mintea lui putina un colonel are vekime mica! ..vorba cuiva QED!... si mai ales ca logica lui toantă ii năruie propria lui varianta de vekime!
*Eu credeam ca un colonel are vekime mai mica decât un căpitan! Mai ales un Cpt. cu LM și Bălcescu la baza și la acoperiș!

Cezar spunea...

🤣🤣🤣😛😛😜🤨😝🤑
Ce prost îi asta..
Nimic nu intelege..nici macar o ironie...fina!!

Iulian Mareș spunea...

Semantica cuvintelor îți este total străină, iar obiala și balegarul sunt fineturi doar pentru handicapații mintal!

Leo spunea...

Măciucă trăiește de la o minciună la alta , singurul lucru care-l interesează este buzunarul și controlul mafiei clocarilor lui.
Lichea mai mare nu a fost și nu va fi la MFA.

Periamu lucica spunea...

Acest gras CIUCA ESTE UN MNCINOS SI UN ...IPOTENT..
ESYE O MARIONETA SI UN OM FARA CARACTER NU ARE COROANA VERTEBRALA SI ESTE UN SLUGARNIC.NU A FACUT DECÂT SA PROMITA SI ATAT.CAND NU VA MAI MINISTRU VA RAMANE UN OM FARA OBRAZ SI MERITA SCUIPAT.

Periamu lucica spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

..în principiu(..nu trebuie să fi jurist ca să observi asta..) o lege a pensiilor sau a salarizării: nu trebuie să aibă prevederi referitoare la.."reglementarea" impozitării..pensiei sau a alariului..!, și să nu prevadă modul de actualizare: în CLAR, nu prin "nor me de aplicare"..= care, așa cum tocmai s-a întâmplat..! = încalcă LEGEA..BAZĂ ..!
Impozitarea,..taxarea acestor venituri: fac obiectul altor legi.!
Așa că modificarea = ANULAREA ACTUALIZĂRII (atenție = a nu se confunda cu INDEXAREA cu rata inflației..!) PENSIEI..din art. 60 ..prin OUG.59/2017
..a fost= "cel puțin" ..un ABUZ GROSOLAN.. al guvernanților..! ..și.."PARLAMENTULUI"
..care NU ȘI-A FĂCUT DATORIA..ȘI RESPONSA BILITATEA..APROBĂRII SAU RESINGERII .. GOGOMĂNIEI,TICĂLOȘIEI ..COMISE..ÎMPREUNĂ..!..de ATÂȚIA ANI..!( deși e vorba de o..
"ordonanță de ""urgență""..".(sic!) =AMÂNATĂ..SINE DIE..!

Calinmihaib12 spunea...

..."judecător" CCR..=
PREDESCU..:iunie 2010
=..îți spune ceva..?(DEFINITORIU.) despre caracterul..acelei instituții române..?

Calinmihaib12 spunea...

Leon:..ce te faci în situația că PUNCTAJUL TOTAL..ți-e..FURAT.. prin "ciopârțirea".. veniturilor lunare.?, fapt dovedit prin "fluturașii"cu solde le lunare, dar.. "băieții"..nu văd,nu aud..!?..și merg..mai departe..!!

Huhu Rezea spunea...

Călin
OUG nu are nicio dispoziție fiscală.
Cuantumul pensiei militare stabilite după 15 sept 2017 nu poate fi mai mare decât cuantumul net al mediei soldelor lunare din cele 6 luni, cuantum calculat după Codul Fiscal.
Problema este că orice modificare a fiscalizării determină și modificării ale cuantumului net al acestor pensii. Majorarea fiscalizarii diminuează pensiile militare, după cum diminuarea fiscalizării majorează pensiile militare stabilite după 15 sept 2017.

Calinmihaib12 spunea...

..La alegerile din 2019-2020(oricum cu o participare..jenant de mică.!) NU prea au ieșit la vot..pensionarii ..!

M spunea...

@Calinmihaib

Pe legea Olgutei puteai sa te duci cu fluturasii si sa dovedesti "ciopartirea".
Daca imi aduc bine aminte pentru un numar de ani accepta din start o majorare de 10% a punctajului cu posibilitatea de crestere a procentului daca aduceai dovezi.

Huhu Rezea spunea...

Tot nu ai înțeles că voturile celor care din prostie nu se duc la vot se contabilizează propoețional cu procentele exprimate la urne.

Leon spunea...

Doctore, Olguta a prevazut aceste venituri lipsa, si in L.127/2019, la Art.152 alin.4 , Punctajul lunar se MAJOREAZA cu 10%..!!

Mihai spunea...

@ Leon
La anul si la multi ani !
Bugetarii ,mare parte ineficienți, mănâncă banii din bugetul de stat. Asta a facut Olguta si Liviu, mai bine zis punerea în imposibilitate a actualizării p.m.,apoi indexării cu 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie.
Ciocul mic ,ca revin la guvernare.
Si vor face exact ce fac astia in privinta pensiilor.
Asta-i daca au lăsat rezervele de stat goale in fata pandemie.

Calinmihaib12 spunea...

Nu se contabilizează nimic..!
..se duc la vot 1.000 (o mie)de oameni,alea ..1000..se numără..și se publică..!,după care se ompart..pe "partidele"..participante..!.( PUNCT.)
..restul:..sofisticărie goală..!

Leon spunea...

@Avianyc, ai dreptate domnule !
Pe timpul lui Liviu si Olgutei in anul 2018, Datoria publică guvernamentală era
34,7% din PIB ,mult mai mica fata de 47% in 2020..!
Poate ne spui si noua cat este in prezent cand avem salariile si pensiile inghetate..!

M spunea...

Un profesor de economia spunea:
Capacitatea sau mai bine zis incapacitatea "privaților" din România este dată de deficitul comercial (acolo unde "bugetarii" nu au nici o influență).
Faptul că mai mult importăm decât exportăm, că exportăm materie primă și importăm produse finite, că balanța comercială se prăbușește de la an la an se datorează EXCLUSIV companiilor private. Bugetarii nu au aici nici un rol!

Avem cel mai idiot, mai leneș, mai corupt și mai hoț antreprenoriat din Europa.

Iulian Mareș spunea...

M,
pe timpul Kiorului Betiv ROU era cel mai mare exportator de banane din EU! TVA sa traiasca.....!

Periamu lucica spunea...

Dle.H ce .ai stiti de 59/ 2017 este prin CD de multa vreme cu avize de respingere..

Cezar spunea...

Nici eu Nu am fost..!
Era pericol de infectare..pentru ce?
Sa.i fac pe unii cu slujbe grase?
Sa fi iesit tot activul PSD..si cei care aveau functii si salarii marite si pensii marite...!

I. David spunea...

Nu-l cunosc personal pe acest domn însă va garantez că este imaginea în oglindă al altui "polițist" de carton Tudorel Butoi. Acești domni s-au perindat întreaga carieră pretinzând că sunt ceva ce nu au fost niciodată adică polițiști. Acum după ce au părăsit sistemul le vin tot felul de mâncărimi vocale in a-și reliefa importanta "profesională" in ceea ce privește profesia de polițist. Este revoltător sa constatat ca ofițer de judiciar cum niște personaje scoase din Muppet vorbesc de poliție și polițiști. Butoi da ora exactă la cea mai tare universitate care a existat și va exista vreodată Spiru Haret alături de fiica sa (trebuia neapărat, probabil că nu a reușit o încadrare directă pe funcția de chestor). Băiatul astălalt el. Liviu și chestor pe deasupra plin de importanta muncii sale în orașul de pe litoral îndrumă polițiștii la săpat morcovi.

https://m.adevarul.ro/locale/constanta/liviu-chesnoiu-acuzat-exercitare-profesiei-1_50ad30a77c42d5a663906ad6/index.html

O simplă căutare pe Google și valoarea acestor domni se accentuează, dar poate vreun coleg care i-a cunoscut pe vreunul dintre aceste somități poate completa mica mea prezentare.

PS Dl. Butoi este autorul direct a doua mari erori judiciare cazul Anca și Cazul Cristina, restul sunt detalii.

M spunea...

@I. David

Nimic nu mi se pare mai scârbos decât să îți înjuri colegii!!! Fac o excepție cei care au intrat în politică!! Dar nu e cazul aici!

E o concepție pe care am văzut-o la unii polițiști de a crede că ei sunt buricul Poliției. Ăla de la OP crede că el e cel mai important, ăla de le circulație crede că e Dumnezeu, mai vine și ăla de la judiciar care crede că de la el s-a inventat munca de poliție! 😂 Vă faceți de râs ca niște maimuțoi! Credeți că dă cineva doi bani pe voi când vă subminați unul pe altul? Credeți că dacă vă înjurați unul pe altul găsiți înțelegere?

Am lucrat cu polițiști... așa a fost situația și știu că vă mâncați între voi ca câinii!

Am tot apărat pe acest forum polițiștii dar mi se face așa o scârbă când văd că sunteți atât de proști că vă atacați între voi!

M spunea...

@Leon

Eu îi sfătuiesc pe cei activi să își vadă interesul pentru că pensia va fi mereu pusă sub semnul întrebării. Chiar dacă o să treacă pe contributivitate o să înceapă: dar de ce la 20 de ani și nu la 25? De ce la 25 și nu la 35? De ce se pensionează la 60 și nu la 65?

Câtă vreme noi ne mâncăm între noi (crezând că dacă eu vă înjur pe dumneavoastră lumea o să zică: "Băi ce deștept M, cum i-a zis-o ăluia. Da, domnule, militarii sunt oameni de ispravă!") o să tot fim în centrul bălăcărelii!

Liviu Chesnoiu are posibilitatea de a strecura informații în presă. Nu mereu este sclipitor. Pe Butoi îl cunosc. Un om extraordinar și care a făcut multe pentru colegii lui. Chiar și în cazul Anca (predat în Academia de Poliție) el a dat o mărturie corectă. Să nu uităm că poligraful NU e probă! Probele trebuiau strânse de colegii lui I. David dar probabil erau ocupați să își înjure colegii!
Cum zice cineva care trăiește pentru a înjura: "restul sunt detalii". Ehei... Diavolul se ascunde in detalii.

Mihai spunea...

Triumviratul endemic al corupției care trage Ro in mizerie si regres este constituit in majoritate zdrobitoare din concubinajul politic-politie-justitie.
Aici se fac toate jocurile murdare din societate ,jocuri prin care cei faradelege praduind ca porcul scapat in papusoi sau câinele in măcelărie tot ce ar putea aduce beneficii in interesul țării si al cetățeanului de rând ,ajungand sa ne gestioneze viata împărțind zeciuiala din prada cu acest triumvirat nenorocit. Pe masura ce acest triumfat prinde putere vom deveni captivi acestui sistem intr-o tara zis " liberă si democrată ".Din pacate ,deja suntem captivi acestui sistem .Rotatia la guvernare nu face decât să întrețină aceasta mizerie si triumvirat care le aduce numai favoruri.

I. David spunea...

Domnule M. Sunteți într-o mare eroare eu nu am înjurat pe nimeni, am prezentat fapte concrete, evidențierea persoanelor care au adus prejudicii de imagine unei instituții se traduce conform logicii dvs ca înjurături, va rog eu nu mai luați apărarea polițiștilor este evident că nu urmăriți binele acestora. Problemele nu se ascund sub preș deoarece acestea nu se rezolvă doar ne mințim. Nu ne cunoaștem să faceți aprecieri personale și în mod evident nu cunoașteți nici problemele interne ale poliției. Va rog sa vă limitați la ceea ce cunoașteți și nu exagerați cu competența în domenii din care ați auzit prin media. Sincer mă îndoiesc sincer că ați lucrat cu polițiști după modul in care vă formulați opiniile. Deoarece eu nu m-am referit la persoana dvs. nu am făcut aprecieri sau alte alegații referitor la dvs sau la domenii la care nu mă pricep rezum că expertiza mea este cea pertinentă, subliniez faptul că nu am făcut decât să contest dreptul acestor domni de a se erija in polițiști din simplu motiv că nu au fost, așa cum nu este nici Dna Elisabeta Lipă înțelegeți nuanța? Liceul militar de poliție + academia de poliție plus 27 de ani de poliție judiciară sunt ceva mai mult decât Spiru Haret nu-i așa domnule M? Vă rog respectuos sa nu provocați dispute de genul "conflictelor spontane in barul adiacent domiciliului" pe fondul unor frustrări sau opinii absolut subiective. Poate vorbiți cu taximetristul torturat și încarcerat ani de zile pe expertiza d-lui "polițist" Butoi și umilință judiciaristului Traian Tandin la vremea aceea locotenent in cadrul Serviciului Judiciar - IGM care a contestat prestația jalnică a d-lui Butoi la vremea respectivă, adevărat că Dl Tandin nu avea apărători din aceștia "experți" care știu cum merge treaba in poliție și că polițiștii sunt scârboși. Sa fiți sănătos d-le M opiniile dvs nu au greutate in fata polițiștilor ăia de teren nu de mucava nu faceți decât să confirmați eroarea publică la problemele interne ale polițiștilor. Aștept cu drag sa vad un "pisiholog" că Chesnoiu sau Butoi înjunghiat, împușcat sau lovit cu obiecte contondente și atunci veti fi credibil. Nu vă obosiți să îmi dați replica, eu personal nu mă voi obosii sa mai cobor asupra acesteia.

Leon spunea...

@M, am postat linkul de mai sus pentru ca l-am considerat util pentru militarii si politistii care ies la pensie ceva nai devreme, la 50-55 de ani, si sfatul Comisarului Sef Chesnoiu mi se pare de bun simt, dragilor gasiti-va o preocupare, nu stati toata ziua in casa la Tv, pe banca in parc sau la o bere prelungita într-o bodega; am colegi care s-au angajat la niste patroni nesimtiti care nu aveau nici pic de respect fata de pensionarul militar !
Cel putin pentru acest sfat, domnul Chesnoiu are tot respectul meu..!