Un produs Blogger.

luni, august 23, 2021

Experta Barbara Deppert din Germania, despre brățările de aur ale dacilor

40 comments

 

Barbara Deppert
Românii sunt urmașii dacilor... spune experta germană.
,,SUNTEȚI SINGURA ȚARĂ DIN EUROPA CU O ISTORIE DE 6000 de ANI SCRISĂ ÎN AUR."




Intregul interviu cu reputata arheolog a fost realizat de Vladimir Brilinsky, fost administrator al Complexului muzeal Sarmizegetusa Regia,  îl puteți citi în  Revista “Vitralii – Lumini și Umbre” numărul 45, editată de rezerviști din SRI. 
Linkul de acces spre colecția online a acestei reviste, de pe pagina ACMRR din SRI, îl găsiți și pe prima pagină a blogului, alături de alte pagini de interes pentru rezerviști.
Un site dedicat Centenarului informează că ar fi preluat  ideile exprimate de Barbara din Formula AS -Vezi aici




40 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Interesant acest interviu savant si interesant! Daca s-ar calcula macar aievea cate comori au fost descoperite si dosite, dar si topite, cred ca am intrece budgetul Statelor Unite!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu-s chiar saracan si nu mint cand afirm ca eu, Ifrim, am cateva obiecte masive de hargint, cum ar hi: Un feliator de colive si torturi, doua furculițe pentru mofturi, manerele la doua cutite amarâte si o lingura pentru ciorbe si rabdari prajâte! Lasand gluma deoprate, ele exista 100% in realitate si toate fac parte dintr-o mostenire, mai de nimi-moaca, de la bunica si, vrei, nu vrei toate sunt marca ,,Rostfrei!'' Nu stiu cat valoreaza, chiar nici nu conteaza si nu ma intereseaza, dar daca erau dintr-un tezaur cu dacii contemporan azi probabil eram si eu un bogatan sau mandatar cu banaret la sertar!
@Hapropo baro, poate chiar si misto: Azi mi-au scris cei de la MApN ca se lupta pe toate metezezele sa promoveze acel oughe 199 sa ni se faca dreptate si noua! Pe bune si cu aceasta stire, in care cicatelea se lupta ei in nestire sa elimine toate inechitatile, discriminarile si nedreptatile, aici citându-va aproape mot a mot cu ce m-au cardit peste bot sa nu-i mai fac cu meleoane de petitii compot, obligati fiind, evident, de catre Presedintie si Parlament, si nu doar intr-o doară si toană chiar si de catre Dl senator, Dumitru Coarnă!

raul spunea...

Ce folos 6 000 de istorie ,,in aur" ,cand azi ne conduc Iohannis ,un jalnic epigon al sasilor de odinioara si un Citu ,un prapadit de hot si jalnic epigon al oltenilor lui Tudor!Vai de curu' tau popor roman cu aurul tau cu tot!

raul spunea...

Pt cei interesati:
https://www.activenews.ro/stiri/Maresalul-Ion-ANTONESCU-in-arest-pe-23-august-1944-%E2%80%9ETARA-va-intra-pentru-VECIE-in-ROBIE-Document-OLOGRAF-transmis-de-Prof.-Gh.-BUZATU-via-Ziaristi-Online-168791

Liviu PO spunea...

Suntem in primul rand urmasii tracilor care-si aveau teritoriile statale de la Cracovia in N la muntii Pindului in S si de la Rin in V la Nipru in E.Asa ca o rog pe distinsa cercetatoare sa nu ne mai ingramadeasca in teritoriul actualului Banat,pentru ca ar fi echivalent cu ingramadirea tuturor romanilor de azi in zona Bucurestilor...Vae victis!

Leon spunea...

Daca Dacii sunt de 6000 de ani in mijlocul Ardealului, ungurii unde erau acum 2000 de ani( mai aproape de vremurile noastre):
https://m.ziare.com/marcel-ciolacu/marcel-ciolacu-psd-iohannis-ungaria-crimeea-trianon-1696666
Dar Bogdan Aurescu&Câțu unde erau ??

Leo spunea...

Nu Barbara ARDE acum.
Ci WoodY cu banda lui.........

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/liderul-pmp-cristian-diaconescu-cere-mae-un-raspuns-corespunzator-referitor-la-afirmatiile-presedintelui-ungariei_1960054.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De remarcat ca, dupa ce la Sarmisegetuza Cătușa s-a sapat, au dezgropat brățările cu care vor fi incatusate lichelele userist lăbărale, cu prioritate mintenaș pentru Clocita, Dan Zbarna si Câțosul puscarias, cu rezervari de locații confortabile de tip hrube Ali Baba la hotelele Mândresti, Poala Albă si Jâlava... Si pentru marele penal spanzurat in inaltul brebeleac i s-a asigurat un confortabil pat catafalc, înapoia de zăbrele pentru o luuungă si binemeritata sedere, după pohta zulii mele! Ce buna-i istoria si arheologia, cand o aplică practic trebonalele si puscaria! Jos mafia, sus Patria, traiasca si să se înghesuiască puscaria, in care sa stea ca in conserva cu pătlăgele si bame si talharul de Ciucale Malaimare!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Era odată un băiat smeker tare, revoluționar autentic..., care a fost foarte "atras" de brățările de aur ale dacilor și anume Dan Iosif! Ar mai fi și alții...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In Romanistan, in nici o hrubă de maidan, userist plusista, nu exista TRICOLORUL caruia sa-i aduca cineva respectul si Onorul, caci poruncile date de catre Ciolososderos si Drack Zbarna, sunand fascist goarna, interzic expunerea insemnelor nationale din ratiuni tradatoare, la fel cum nu mai exista pe Palatul Victoria neofascismului, sediile liberalismului si sub nici o conditie pe masinile de politie!

VIOREL spunea...

Nu s-a descoperit încă un oraş dac, un atelier dac, un document dac. Artefactele dacice din muzee spun totul. Au fost din neamul tracilor,originea lor fiind din nordul Iranului(populatie indoeuropeana)deci cam ca a ungurilor de mai tarziu, au migrat în zona aceasta cam în periada de atestare precisă a agatârşilor, au epurat etnic populaţiile autohtone ,,de acum 6000 de ani''. Erau cum spunea Herodot:"La ei, la traci, trîndăvia este un lucru foarte ales, în vreme ce munca cîmpului e îndeletnicirea cea mai umilitoare; a trăi de pe urma jafului este pentru ei cel mai frumos fel de viaţă","La traci există următoarea rînduială: îşi vînd copiii pentru a fi duşi peste hotare"

Leon spunea...

"La cei 85 de ani, marele FLORIN PIERSIC TRAGE O DUREROASĂ CONCLUZIE! ... este pentru prima oară când am înțeles ce-a vrut să spună J.F. Kenedy cu vorbele sale ... "Nu te întreba ce poate face țara pentru tine, ci ce trebuie tu să faci pentru țara ta.”

Acum întreb eu românii mei mult iubiți ...
Ce-ai făcut tu, române?
Îți spun eu: ți-ai furat căciula singur! Nu te-ai limitat la căciulă, ai furat o bucată de traversă să o vinzi la fier vechi și acum te plângi că faci cu trenul 10 ore în loc de 3, ai furat componente din sistemul de irigații și apoi te-ai plâns că îți omoară seceta culturile, ți-ai tăiat bucata de pădure și apoi ai țipat, ca din gură de șarpe, când casa ți-a luat-o la vale, ți-ai păcălit la cântar clientul intrat la tine în magazin și, apoi, ai dat din colț în colț că nu mai ai vânzare, ți-ai vândut pământul ca să-ți cumperi BMW și apoi ai jelit că n-ai ce mânca, ți-ai aruncat gunoaiele în râuri, lacuri, pe stradă, în parc, și apoi ai fost indignat că este mizerie, ți-ai deschis firma și ți-ai bătut joc de angajați, apoi te-ai văitat că ai dat faliment.
Să-ți mai spun?
Ba, ți-ai învățat și copilul că necinstea și lipsa de respect te fac „șmecher” și plin de bani.
Să amintim și despre corupție!
Măi române, câți ai corupt tu când n-aveai răbdare să stai la coadă, la un ghișeu, când vroiai niște facilități care nu ți se cuveneau, când nu doreai să mai plătești taxe ca să te dai mare cu excursii pe la dracul în praznic?
Vrei educație?
Păi de unde? Ai uitat când reclamai profesorul că ți-a tras de urechi odrasla pentru că era obraznică? Când l-ai mutat la o alta școală, vezi doamne că aceea e mai "cu moț", ajungând sa îți ruinezi copilul și școala? Când îți agasai propriul copil cu meditații peste meditații pentru a demonstra că mutarea lui la altă școală este benefică? Doar sufletul lui de copil știe cât suferă și, nu, nu îți va recunoaște niciodată cât îl doare și cât este de obosit, de frica să nu te supere. Când ai mulțumit ultima dată unui profesor care, poate cu trudă și în condiții precare, ți-a făcut copilul "om"? Te-ai întrebat cât ai contribuit tu la educația copilului tău? Te-ai întrebat dacă tu, în locul acelor profesori, ai fi fost mai bun? Te-ai întrebat, măcar o singura data, cât de bine i-ai făcut copilului tău? Lui sau ție? Ai uitat când, fără urmă de considerație, ți-ai vorbit de rău părinți, copii, profesori, vecini...? Ce faci tu pentru țara și pământul tău natal?
Ești mândru?
Când ai luat atitudine că cineva ascultă tare muzică, în autobuz, sau că cineva face scandal într-un loc public? Când ai vorbit ultima oară fără (CPM)bip-uri?
Ce-ai făcut tu, ca cetățean de rând, române ? Nimic! Ai contribuit cu vârf și îndesat ori prin tăcere ori prin participare. N-ai vrut să știi de solidaritate, n-ai vrut să auzi de cinste, ai vrut doar vila și mașina bengoasă, chiar dacă rahatul de la vila ta polua lacul din vecinătate și pentru pământul pe care ți-ai construit-o ai dat șpagă la primar, să-l treacă în intravilan.
Datorită celor ca tine au avut de suferit cei onești, cei cu bunul simț la purtător, cei care au știut că bunăstarea nu este o consecință a șmecheriei, mitocăniei, arivismului și lipsei de scrupule. Din cauza ta au ajuns ceilalți pribegi, mulțumindu-se cu resturile de la masa altora, pentru că tu nu te-ai implicat, pentru că ție nu ți-a păsat, pentru tu ai aplaudat nedreptățile de care te foloseai să-ți fie bine trăgând după tine și o gloată de buimaci care spera că totul va fi roz, din secunda doi, dacă te urmează.
Nu mai arăta cu degetul spre alții! Arată spre tine!
De-aia n-ai o țară ca afară! Pentru că te doare în bască de lege, de țară (pe care o înjuri pe unde te duci), pentru că te doare în flecul de la pantof de toți și toate, chiar și de mamă-ta, de copilul tău și pentru că, oricât ai primi tot ți se pare prea puțin cât timp vine altul și-ți promite mai mult.
Ai cerut, dar n-ai dat nimic în schimb! Nici măcar un „bună ziua” îngrijitoarei care spăla scara blocului sau măcar... un pet în lada de gunoi!..."

M spunea...

@Leon

Pentru mine o omensa deceptie este acest aurescu. Plecat ca o "tanara speranta" a diplomatiei romanesti a esuat lamentabil capituland complet in fata unui Johannis care vrea sa controleze TOT speriat ca o sa ramana fara "jucarii".

Practic aurescu este o papusa de paie, plimbata patetic si rusinos care nu are idei, nu are initiative si care sta cu telefonul in mana sa intrebe cotroceniul daca o ia spre stanga sau spre dreapta.
Din partea ailalta cunoscuta lenea regala a lui Johannis de mujlte ori indicatiile pentru aurescu vin muuuuult prea tarziu!

Practic, in plan diplomatic Romania nu mai exista, sau, mai corect, exista chiar mai putin decat in epoca de trista amintire a betivanului basescu ce mai avea clipe (rare) de luciditate.

Iulian Mareș spunea...

Și încă ceva..
Nu sunt golani, bețivi, alogeni, drogati, trădători cei care ne conduc ci, în primul rând prostii care i-au votat si/sau ajutat prin vot sa ajungă la deciziile centrale!

Andrei spunea...

@Iulian Mares

La puținătatea minții tale sigur că așa stau lucrurile. Trebuiau votați hoții lui Dragnea? Băi, tovarăși, nu mai judecați ce se întâmplă în jur după lupa cu care vă uitați la pensie! Serios. Pentru că încă nu ați aflat cine vă fură.

Cât despre textul presupus a fi scris de Florin Piersic, FIȚI VOI EXEMPLUL PE CARE DORIȚI SĂ-L VEDEȚI LA ALȚII.

Leon spunea...

Domnilor, aici nu-i vorba de alegeri, aici este vorba de cei 7 ani de acasa !
Dupa Revolutie, am experimentat o Democratie originala ,,Totul pentru mine, nimic pentru ceilalti,, ! Sa am eu in curte dalele luate din canalele de irigatii, sa-mi pun un Racord inaintea Apometrului si sa ud gradina gratis, sa incerc sa fur si niste curent electric,etc., sa-mi fie mie bine, sunt cel mai tare din parcare, ceilalti da-i incolo de sarantoci; furnizorul de utilitati, apa, gaze, curent electric, nu ramane in pierdere, are grija sa mareasca preturile, si Florin Piersic are mare dreptate ,,,ne furam singuri caciula,,
PS. si apropo, periodic adun de pe strada mea , peturile, dozele, hartii, si le pun frumos in pubelele din curtea mea; in aceste zile, un vecin a inlocuit gardul de lemn cu unul nou din beton armat, dar a ,,imprumutat,, 1 m.din latimea strazii..!
PS.2. Dragnea dorea reabilitarea sistemului de irigatii, dar Bibilica, nu si nu..!!

Iulian Mareș spunea...

Nu știu de ce ai crede ca ai minte multă și ca eu as fi pt hoții unui partid sau al altuia?
Dacă ai "multă minte", adică ești minte votează mereu cu ăia care împrumută 54 mld de €, ca să o duci tu bine! 🤣🤪😜
Dacă mai ieși asa la gatul viorii o sa mănânci dodoașca Țurcanei!

Gigi spunea...

@Leon Aşa este! Cei 7 ani de acasã? De unde dracu,Doamne iartã,cei 7(sapte) ani de acasã?
Au furat pânã şi cruci din cimitire,nu este o scorneala de a mea,este adevãr pur!!!Pãi cum sã nu se fure când Omul fãrã Gât a dat startul in '90 la distrugerea industriei şi agriculturii? Şi se vaieta tîmpitii cã au recoltele de porumb distruse din cauza secetei. Au furat tot ce tinea de irigatii!
Mai baieti,ascultati ce vã spun acum,bãgati bine pe urechi,Ce a fãcut "dictatoru'",nu stiu dacã in urmatorii 💯 de ani(includ şi pe cei 32 scursi deja) o sã mai facã cineva ce a fãcut ãla pt acest "Neam de idioţi"l-am citat pe PT.
Asta e adevãrul,şi nu mie ruşine şi nici fricã sa-l rostesc. Asta cu nostalgia,o spun hoţii care au distrus acest popor,numai pt.a ne inchide gura şi sã nu spunem adevãrul.Sa fie f.clar!

Iulian Mareș spunea...

Dacă tăceai "Andrei", nici nu se știa ca ești în cei 15% care i-au votat ...

M spunea...

@Andrei

Fiecare votează după puținătatea minții lui. Așa probabil ai votat și dumneata ce hoții ăștia.

De furat e greu de precizat cine fură. Eu am văzut-o pe Clotilde a voastră cotrobăind prin saci.

Dacă ai pus bocancul pe procuratură poți să furi cât vrei și, orice am spune, procuratura are cel puțin un comportament ciudat dacă nu chiar criminal (vezi dosarul în care Barna a furat banii persoanelor cu handicap ținut în nelucrare de un an de zile).

Tare îmi e că "hoții" lui Dragnea și plătit dar hoții ăștia nu vor plăti!

Mai știe cineva ceva de Flutur de la PNL care s-a testat peste rând trecându-se pe listă că fiind doctor? 😂 Da, știu, Peeeee Seeeee Deeeeee!

Leo spunea...

Ungureii sunt din neamul triburilor Hunice ( cam ca gepizii și gepi.dele), au venit pe cai cu carnea pusă sub şaua calului pt. a o frăgezi. Trist este că Ungaria este cam cât Dobrogea noastră , dar are PIB-ul cam cât al nostru + o uzină nouă de automobile Merecedes + una de SuzukY "all grip" + una de baterii pt. automobilele electrice , şamd....

Iulian Mareș spunea...

Flutut....Un maimuțoi slugă Kiorului!
Cum mai scria el pe deal Bucovina cu oi la țăruș...cața greață am!
Cum fugea el ca un lakeu sa urce în elicopter și barca la inundații și Kioru îl gonea ca pe un câine de pripas...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fi-mi-ar scârba de honvedul din inaltul prepeleag din al pustei meleag, un fascist cu creier beteag, carele plin de tupeu si cu o obraznicie mongoloida, plină de obida, si-a permis la comemorarea trianonului sa impuna Heuropei ,,retrocedarea'' Hardealului! Ba pă mă-ta s-o retrocedăm cu botu' la biberon, cu lăptic gros dă moghiorom, sa i se stearga memoria de pohte teritoriale ce ti-a transmi-o si tie, lepră behăitoare!

Leon spunea...

"Cei patru prim-vicepreşedinţi ai PNL ar urma să fie Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Gheorghe FLUTUR şi Lucian Bode, în cazul în care Florin Cîţu câştigă preşedinţia partidului, conform discuţiilor care se desfăşoară în acest moment în tabăra actualului premier, susţin surse politice pentru News.ro. De asemenea, şi europarlamentarul Daniel Buda, unul dintre apropiaţii lui Emil Boc, vizează o funcţie de prim-vicepreşedinte."..!

Gigi spunea...

I.Mares Ai pus un "l" care este în plus,era mai bine fãrã!😀

mosmartin16 spunea...

Buna seara ! Huhu, chiar daca nu are legatura cu subiectul...totusi, cred, ca poate fi de retinut !!!

PENSII MILITARE !!

UN ABUZ PATENTAT DE CONDUCATORUL UNEI INSTITUTII !!

Asadar...
In art.18 alin.(1) lit.b) din Legea nr. 223 / 2015 privind pensiile militare de stat se precizeaza urmatoarele...
,,Au dreptul la pensie de serviciu anticipata partiala militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, in activitate, care au o vechime efectiva de minimum 20 de ani, dintre care cel putin 10 ani vechime in serviciu, si care se afla in una dintre urmatoarele situatii...
b) sunt trecuti in rezerva sau direct in retragere ori au incetat raporturile de serviciu ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar / serviciu de catre comisiile de expertiza medico-militara,,.

Totodata, in art.85 din Legea nr. 80 privind statutul cadrelor militare ( modificat si completat prin Legea nr. 30 /2014 ) se mentioneaza...
,,Ofiterii, maistrii militari si subofiterii in activitate pot fi trecuti in rezerva sau direct in retragere, dupa caz, in urmatoarele situatii...
c) sunt clasati "apt limitat" de catre comisiile de expertiza medico-militara, cu exceptia situatiei in care a intervenit mentinerea in activitate in conditiile art. 21 alin. 4,,.
Art.21 alin.(4) are urmatorul continut...
,,La cerere, personalul militar incadrat in gradul III de invaliditate sau clasat apt limitat pentru serviciul militar de catre comisiile de expertiza medico-militară, in timpul ori in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu, poate fi mentinut sau rechemat in activitate in functii militare ori incadrat in functii civile fara examen sau concurs, in institutiile din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, in conditiile stabilite prin ordin al conducatorului institutiei,,.

Asadar - prin prisma prevederilor legale mentionate - rezulta urmatoarele...
a) daca esti cadru militar in activitate ( in Ministerul Apararii Nationale, jandarmi, pompieri, S.R.I., S.I.E., S.P.P., S.T.S.)...si...
b) daca ai o vechime efectiva de minimum 20 de ani, dintre care cel putin 10 ani vechime in serviciu...si...
c) daca ai fost clasat ,,apt limitat,, pentru serviciul militar de catre comisia de expertiza medico-militara...
...ai doua optiuni, respectiv...

1. fie - la cerere - ramai in activitate, dar in anumite conditii !
2. fie esti trecut in rezerva !

Concluzii...
- faci cerere pentru a ramane in activitate si...e posibil sa ramai in activitate sau nu !
- nu faci cerere pentru a ramane in activitate si...esti trecut in rezerva !
Iar pentru a trece in rezerva...faci tot o cerere... prin care soliciti trecerea in rezerva ca urmare a clasarii ca ,,apt limitat,, pentru serviciul militar de catre comisia de expertiza medico-militara, cu drept de pensie militara ( conform art.18 alin.(1) lit.b) din Legea nr. 223 / 2015 privind pensiile militare de stat ) !!

Tot prin prisma prevederilor legale susmentionate, respectiv in art.18 alin.(1) lit.b) din Legea nr. 223 / 2015 privind pensiile militare de stat, rezulta urmatoarele...
a) daca esti functionar public cu statut special ( politist de penitenciare, conform Legii nr. 145 / 2019 )...si...
b) daca ai o vechime efectiva de minimum 20 de ani, dintre care cel putin 10 ani vechime in serviciu...si...
c) daca ai fost clasat ,,apt limitat,, pentru serviciu de catre comisia de expertiza medico-militara...
...ai doua optiuni, respectiv...








mosmartin16 spunea...

Helo...Huhu...

mosmartin16 spunea...

PENSII MILITARE !!

UN ABUZ PATENTAT DE CONDUCATORUL UNEI INSTITUTII !!

Asadar...
In art.18 alin.(1) lit.b) din Legea nr. 223 / 2015 privind pensiile militare de stat se precizeaza urmatoarele...
,,Au dreptul la pensie de serviciu anticipata partiala militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, in activitate, care au o vechime efectiva de minimum 20 de ani, dintre care cel putin 10 ani vechime in serviciu, si care se afla in una dintre urmatoarele situatii...
b) sunt trecuti in rezerva sau direct in retragere ori au incetat raporturile de serviciu ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar / serviciu de catre comisiile de expertiza medico-militara,,.

Totodata, in art.85 din Legea nr. 80 privind statutul cadrelor militare ( modificat si completat prin Legea nr. 30 /2014 ) se mentioneaza...
,,Ofiterii, maistrii militari si subofiterii in activitate pot fi trecuti in rezerva sau direct in retragere, dupa caz, in urmatoarele situatii...
c) sunt clasati "apt limitat" de catre comisiile de expertiza medico-militara, cu exceptia situatiei in care a intervenit mentinerea in activitate in conditiile art. 21 alin. 4,,.
Art.21 alin.(4) are urmatorul continut...
,,La cerere, personalul militar incadrat in gradul III de invaliditate sau clasat apt limitat pentru serviciul militar de catre comisiile de expertiza medico-militară, in timpul ori in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu, poate fi mentinut sau rechemat in activitate in functii militare ori incadrat in functii civile fara examen sau concurs, in institutiile din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, in conditiile stabilite prin ordin al conducatorului institutiei,,.

Asadar - prin prisma prevederilor legale mentionate - rezulta urmatoarele...
a) daca esti cadru militar in activitate ( in Ministerul Apararii Nationale, jandarmi, pompieri, S.R.I., S.I.E., S.P.P., S.T.S.)...si...
b) daca ai o vechime efectiva de minimum 20 de ani, dintre care cel putin 10 ani vechime in serviciu...si...
c) daca ai fost clasat ,,apt limitat,, pentru serviciul militar de catre comisia de expertiza medico-militara...
...ai doua optiuni, respectiv...

1. fie - la cerere - ramai in activitate, dar in anumite conditii !
2. fie esti trecut in rezerva !

Concluzii...
- faci cerere pentru a ramane in activitate si...e posibil sa ramai in activitate sau nu !
- nu faci cerere pentru a ramane in activitate si...esti trecut in rezerva !
Iar pentru a trece in rezerva...faci tot o cerere... prin care soliciti trecerea in rezerva ca urmare a clasarii ca ,,apt limitat,, pentru serviciul militar de catre comisia de expertiza medico-militara, cu drept de pensie militara ( conform art.18 alin.(1) lit.b) din Legea nr. 223 / 2015 privind pensiile militare de stat ) !!

Tot prin prisma prevederilor legale susmentionate, respectiv in art.18 alin.(1) lit.b) din Legea nr. 223 / 2015 privind pensiile militare de stat, rezulta urmatoarele...
a) daca esti functionar public cu statut special ( politist de penitenciare, conform Legii nr. 145 / 2019 )...si...
b) daca ai o vechime efectiva de minimum 20 de ani, dintre care cel putin 10 ani vechime in serviciu...si...
c) daca ai fost clasat ,,apt limitat,, pentru serviciu de catre comisia de expertiza medico-militara...
...ai doua optiuni, respectiv...

mosmartin16 spunea...

1. fie - fara a face vreo cerere - ramai in activitate, indeplinind atributiile postului sau esti pus la dispozitie ( art. 132 din Legea nr. 145 / 2019 privind statutul politistilor de penitenciare ) !
2. fie...faci cerere de incetare a raportului de serviciu ca urmare a clasarii ca ,,apt limitat,, pentru serviciu de catre comisia de expertiza medico-militara, cu drept de pensie militara ( conform art.18 alin.(1) lit.b) din Legea nr. 223 / 2015, coroborat cu art.133 alin.(1) lit.g) din Legea nr. 145 / 2019 ) !

Concluzii...
- pentru a ramane in activitate nu e necesara nicio cerere !
- daca faci cerere de incetare a raportului de serviciu prin ,,pensionare, in conditiile legii,, ( art.133 alin.(1) lit.g) din Legea nr.145 / 2019, coroborat cu art.18 alin.(1) lit.b) din Legea nr. 223 / 2015 ) - ca urmare a clasarii ca ,,apt limitat,, pentru serviciu de catre comisia de expertiza medico-militara - ajungi, culmea... in fata unei alte comisii !!!

Iata abuzul cu toate fatetele sale...
1. comisia este constituita printr-un act administrativ ( decizia directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor nr. 893 din 20.08.2021 ) care - in mod nepermis - adauga la lege !!
2. aceasta comisie, in contrast cu cea de expertiza medico - militara, are in componenta urmatorii ,,specialisti in domeniul medical,,...
- directorul adjunct pentru siguranta detinerii si regim penitenciar !
- seful structurii de resurse umane !
- seful sectorului in care isi desfasoara activitatea cel care ,,trebuie,, analizat !
- responsabilul SSM ( sanatate si securitate in munca ) !
Alaturi de acestia este cooptat si medicul unitatii.
3. la comisie, unde se face ,,analiza,, poate fi prezent si un psiholog al unitatii, in situatia in care se ,,are in vedere un diagnostic medical / psihiatric corelat cu vulnerabilitati psihologice din perspectiva exercitarii atributiilor specifice,, ale celui in cauza !! ( art. 1(5) din anexa deciziei ).
4. una dintre concluziile ,,analizei,, ,,comisiei,, - inaintate directorului unitatii pentru a decide - poate fi si aceea ca ,,nu se impune incetarea raporturilor de serviciu, intrucat diagnosticele care au stat la baza emiterii deciziei medicale de clasare ,,apt limitat,, nu indica o necesitate de ordin medical in acest sens,, !! ( art.3(2) lit.b) din anexa deciziei ).
5. analiza si concluziile acestei comisiei de ,,specialisti in domeniul medical,, vizeaza, printre altele...
- diagnosticul si recomandarile comisiei de expertiza medico - militara !
- uzura neuro-psihica in sistemul administratiei penitenciare a celui ,,analizat,, !
- daca a mai fost clasat medical ! ( art.4(5) din anexa deciziei ).
6. pe langa aspectele susmentionate, comisia poate ,,analiza si alte elemente de natura medicala,, !! ( art.4(6) din anexa deciziei ).
Mai mult, pe langa cele susmentionate, aceasta decizie cu instructiunile aferente, pe langa faptul ca da posibilitatea unei analize - de catre membrii comisiei - in mod necalificat (n.n. - pe problematica medicala ), este si terenul fertil de luare a unor decizii subiective, arbitrare si partinitoare !! Si mai mult...,,cel analizat,, nu are nici macar vreo posibilitate de contestare administrativa !!

Asadar...in pofida cadrului legal existent ( Legea nr. 223 / 2015 privind pensiile militare de stat si Legea nr. 145 / 2019 privind statutul politistilor de penitenciare )...de indeplinesti toate conditiile legale si iti manifesti dorinta - in scris - de a inceta raporturile de serviciu prin pensionare, chiar de ai trecut de o comisie de specialisti care au realizat expertiza medico-militara...trebuie sa vezi ce hotaraste un director de unitate la concluziile unei alte comisii...formata din ,,specialisti in domeniul medical,, !!

Tara lu* Voda Papura !!
Gand bun, oameni buni !!







Huhu Rezea spunea...

Nu ai analizat si situația că dacă ai optat pentru continuarea activității este obligatoriu ca anual să treci prin comisie sw expertiză medicală.

mosmartin16 spunea...

Asta ce o spui e foarte adevarat, dar eu am dorit a scoate in evidenta abuzul cras al directorului general al A.N.P. !!

Iulian Mareș spunea...

@M,
Andrei, nu este cel pe care l-am regasit aici acum 2-3 luni, ci o loaza care posteaza sub numele de ”Andrei”...
Deh, moftul si moftangiul roman nu se dezice!

Iulian Mareș spunea...

Pentru ca ANP se subordoneaza Ministerului Justitiei!? :))

Leon spunea...

Si Liderul lor de Sindicat, Sorin Dumitrașcu, ce zice ??

M spunea...

@mosmartin16

As vedea sa zicem necesara o asemenea comisie pentru cel apt limitat care face cerere de a ramane in activitate.
Se intruneste comisia asta noua, vede ce a scris comisia medicala si ii cauta impricinatului un loc de munca .... corespunzator.

Dar o comisie sa valideze ce a spus alta comisie este o tampenie!

Cum intreaba si domnul Leon: Dumitrascu? Ca era tare in gura ca magaru' in pu... cand era vorba de idei de tortura!

M spunea...

@Iulian Mares

Am mai spus-o: inteleg partizantul politic dar nu imi place extremismul politic. Chiar sa nu vezi ca astia fura?
Chiar să nu vezi că ăștia aplică principiile "guvernării prin distrugere totală"?

Legea 90/2001
Articolul 2
Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetățenia română și domiciliul în țară, se bucură de exercițiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate...


Deci: "nu au suferit condamnări penale"❗❗❗❗

Nu zice "nu au suferit condamnări penale in ultimii 5 ani, sau 20 de ani".
Nu zice: "nu au suferit condamnări penale in Romania"

Ce mama dracului mai e de comentat aici? Dar iata!!! Astia care erau cu justitia in gura, care cu "statul de drept"... ii doare in kur cand e vorba de infractorul lor!
🤮

VIOREL spunea...

Stimabililor, câtu şi aurescu sunt mari romani şi mari patrioţi, dar şi europeni. Lipsa de erecţie la spusele ungurului şi ucrainienilor se explică simplu, după cum au mărurisit: n-au ştiut ce e ăla trianon, şi-au căutat cu din ochi, exigenţă consilierii prin sală, să le spună, dar fiinD EGBT-işti aveau o repriză progresistă la hotel. Verdict: NEVINOVAŢI!

M spunea...

@Viorel

E satiră dar, culmea, e atât de posibil!!!! 😂😂😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dhuoamne, Dhumnezeule, carele ne aperi si le stii pă toate, asa ceva nu se poate: Herr, Fritz, brimarele Cimișoarei, o nemție beizadee, cu un singur neuron si o singura idee, s-a inzurat cu o... fomee! Ce dzic acum cei din LGBT, carele acum in Romanistan SRL sunt tunetul, derverul si creierul: Îi vor tăia, din brici, cocoșelul?! I-l vor indesa lui Fritz Fofează pe gârleajă, cat e el de mare, pentru inalta tradare?! Atenție că, de la crețosul grețos gasit in mancare se poate da in gălbinare, așa că s-aveti grijania mă-sii mai mare sa nu i-l inghesuiți pe gârleajă prea tare!