Un produs Blogger.

vineri, august 06, 2021

Nostalgii: Phoenix, înainte de a fugi din țara și Litoralul românesc înainte de a fi părăginit de post-comuniști

5 comments

Melodia "Nunta" înregistrată în anul 1972 în stațiunea Olimp,  pe terasa Amfiteatru. Solist Mircea Baniciu, singurul din trupa timișoreană care nu a fugit în Germania, în anul 1977. Era perioada de deschidere din timpul lui Ceaușescu.
După 20 de ani de paragină, hotelurile din Olimp au fost renovate de arabul Murad.


Componenta formației:

  • Nicolae Covaci (chitara solo, double six, fluier, percutie, voce)
  • Mircea Baniciu (solist vocal, double six, percutie)
  • Iosif Kapple (chitara bas, vioara, percutie, voce)
  • Costin Petrescu (baterie)
  • Valeriu Sepi (percutie)




Prima parte a ediţiei Remix dedicată trupei Phoenix trece în revistă numeroase înregistrări rămase din perioada Beat, descoperite în Arhiva TVR. Printre ele: două piese din primul studiou al TVR (din str Moliere, regizor Titi Acs, 1968), un întreg grupaj filmat de Titus Munteanu și Dan Necșulea la Timișoara în 1969, încă două melodii în aer liber filmate într-un parc („Canarul” şi „Lady Madonna”, 1969).

5 comentarii:

Calinmihaib12 spunea...

1..din păcate..după 1971..cu "revoluția culturală"..după vizita în CHINA..,si și mai ales..după cutremurul din 1977..a început.. discret.."ÎNCHIDEREA"..socio-economico-politică, închidere..care creștea în..intensitate..și "cuprinderea"..întregii.."vieți"..a societății românești..!;
..începând cu 1979-1980..s-a declanșat..dezastrul..politico-economic,(..după greva minerilor din..1977,mișcările politice: ale SLOMR(Sindicatul Liber al Oamenilor Muncii din ROMANIA)..,cazul Paul GOMA..,"mișcarea transcendentală".), dificultățile economice..auto-impuse de..ambiția nebună.."de a plăti.. "DATORIA..EXTERNĂ" = cu PREȚUL EGAL..sau MAI MARE(!) al..creării unei URIAȘE.."DATORII INTERNE"..!: ..cu foamete,sărăcirea excesivă a românilor, inflație mascată, crește rea preturilor, "cartelarea"..și.. "raționalizarea" principalelor alimente și combustibili..,adică..o "stare de război"..INTERN..!, culminând..cu LOVITURA DE STAT: VIOLENTĂ, SÂNGEROASĂ..din decembrie 1989..și CRIMELE..RITUALICE comise atât asupra POPORULUI ROMÂN, cât și..CRIMA RITUALICĂ, BOLȘEVICĂ,ATEE= DIABOLICĂ..de CRĂCIUN(.!)= asupra lui Ceaușescu (..real=ATUNCI,..sau ..DIFUZATĂ TV..=PERVERS și RITUALIC =..de CRĂCIUN..!?!; eu cred că a fost executat..ÎNAINTE...de CRĂCIUN..,poate chiar în 22-23 dec..!!).
2.Cu.."hotelurile"..și alte "asset" -uri din ROMÂNIA..: de pe litoral.. ..și de "aiurea..",POVESTEA e ceva mai complicată..!

Sorin spunea...

https://youtu.be/XIHivzLLWjY

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

I-am vazut live la Casa de Cultură oneșteană, intr-o primăvară, cu ceva timp inainte s-o tulească din țară, avnd toți pletane babane, barbișoane, zorzoane si ceva news modern din țările occidentale, excitandu-le emotional pe fatucile exaltate, care țopăiau printre scaune, precum caprele căpiate, iar masculoizii dandu-le pe spate cu zbânțuieli pe deșelate... Am plecat surd din sala la cei 1000 peste de watti si peste 200 de decibeli emanati, eu fiind si acum un fan cu lipeli al acestor neegalati menestreli, unici in felul in care s-au lansat pe portativele muzicale pe tematici neo-moderno-populare, si chiar istorico patriotice! Au avut si trait clipa de glorie, dar acum degeaba reîncalzesc ciorbica in dodie, fiind trecuti pe drojdie, caci nu le mai iese nici o melodie ca cele din prima editie, mortale in inspiratie si unicitate...

Iulian Mareș spunea...

Turcia, Grecia și kiar Bulgaria se confrunta cu incendii de pădure devastatoare ...
Așa le trebuie, dacă nu au luat exemplul României să le taie la timp!...
Nu-i așa , Iohane!

Dan B. spunea...

Dar îți place deloc discreta „deschidere socio-economico-politică” de acum, o deschidere ca la curve, ce te invită la regulat?