Un produs Blogger.

marți, august 31, 2021

Ordonanța de urgență privind cumulul pensiilor anticipate sau anticipate parțiale din sistemul public cu alte venituri

34 comments
UPDATE
Varianta ordonanței care a fost aprobată ieri în guvern, OUG nr. 94/30 august 2021, se limitează la un 
singur articol privind punerea legii în acord cu Decizia CCR nr. 632/2018.
A fost eliminată încercarea de a reglementa prin ordonanță cumulul pensiilor anticipate și anticipate parțiale cu alte venituri, pentru motivul că o inițiativă legislativă cu același obiect se afă deja în dezbatere la Senat. 
Proiectul de lege în dezbatere la Senat poate fi consultat AICI.


                                                               *.               *                 *

Ordonanța lui Cîțu nu interzice cumulul pensiilor pentru limită de vârstă din sistemul public de pensii cu veniturile salariale de orice fel. 

Ordonanța suspendă plata pensiilor anticipate și anticipate parțiale din sistemul public de pensii când beniciciarii lor obțin  venituri salariale bugetare.

Ordonanța lui Cîțu nu afectează cu nimic cumulul  pensiilor militare anticipate și anticipate parțiale cu venituri din salarii sau activități independente.

Articolul 76 din Legea nr. 223/2017 a rămas în vigoare.

Articolul 76(1) În sistemul pensiilor militare de stat pot cumula pensia cu venituri provenite din situații pentru care asigurarea este obligatorie, în condițiile legii, următoarele categorii de pensionari:a) pensionarii militari care beneficiază de pensie de serviciu;





34 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Excelent! Acum s-a facut dreptate in sensul ca numai orbii nu vad ca ăștia impusca si cocorii!
*In definitiv nu este vina lor ci a cetatenilor creduli in cap, care i-au votat intr-o frenezie si euforie psihiatrica!

Paul Puiu spunea...

De acuma la munca câmpului si la negru!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu va simtiti, asa, ca de ohaia, cu o stare de paranoia, in neomarxismul nazist, ca in basismul conflictual, bahic si fascist? Repetabila poveste cu cu chestii si atacul la pensii si pensionarilor din partea gaozarilor si găgănarilor, adusi la putoare pentru guvernare de patrupedele țopaitoare, in cocotieri cataratoare, si cu creierul din dotare cat muntele lui Venus dintre plantare! Ce-i mai vreau terminați, jumuliti, ratati si scheunati ca pe niste bolnavi de rachati, spulberati de parale sa se sature naibii de votat panarame lăbarale! Alde Ciocălău Ciolacu se screme ca dreacku sa mimeze opoziția din pozitia de ghiocel cocosat in fata porcului spanzurat in brebeleacul de la Palat, cei de la sindicate se fac si ei ca le-o trag guvernantilorpe la spate si la giugiuc cu pastila de putut, caci de atata slanina untura si osanza cata pusera pe burdihane si șale nu mai au putoarele necesare sa ia atitudini protestatar sindicale, asa ca populatiunea nu mai are nici un sprijin si asteapta rebeliunea creselor bebelusilor si gradinitelor scolare sa-si scoata jucariile la inaintare pentru proteste stradale, si poate asa se vor mobiliza la proteste poterele si rezervele meletare, cu tot cu protezele dentare din dotare, in afara de amantele si țiitoarele pe care, obligat, fiecare le are ca sa-i spele pe schinare, in lipsa, pe buna dreptate, frate, a mitralierelor jumelate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Virusatii cu HIS (Handicap Intelectual Sever), foste cadre de papier, care au servit la misto jaca in serviciu Armata, Serviciile si Politia, si care au votat opozitia, se cred la modus patrupedus, dupa cateva pahare de samahoanca sau vin țâghir, ca ar fi nește intelectuali rasați, confrati cu Albert Einstein, si tocmai de aceea duhnesc a beci si cămară si persista repetabila povara sa ne pună pe cheliile din dotare leprele lăbărale, mai ieri niste nazisti fanzelisti-fripturisti de băsăniști de Snagov, lachei si slugi de-ai turnatorului Petrov, si stiindu-se ca starile psihopatoide si schizoide nu pot fi lecuite, aceste lichele nici nu pot fi despaduchite si desbăsănite, nici prin vis si nici cu verde de Paris, sau cu smântana, de nu le-ar mai da hamantele de pe centură ghizda de la fântână!

Leon spunea...

Din Comunicatul BNS:
"..De asemenea, în iunie 2021 numărul angajaţilor cu contracte de muncă cu timp complet era cu 139.945 mai mic decât cel existent în iunie 2019 (5.084.694 în iunie 2021 faţă de 5.224.639 în iunie 2019). A crescut însă semnificativ numărul angajaţilor cu contracte de muncă cu timp parţial, cu aproximativ 36%, de la 429.295 la 585.858 persoane.

”Precarizarea locurilor de muncă în această perioadă nu se caracterizează doar prin transformarea contractelor de muncă cu timp complet în contracte de muncă cu timp parţial, ci şi prin reducerea veniturilor medii în cazul celor cu contracte parţiale de muncă. În iunie 2021 venitul salarial mediu realizat de angajaţii cu contracte de muncă cu timp parţial a fost de 1.910 lei, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului 2019 venitul salarial mediu realizat de această categorie a fost de 2.118 lei”, au transmis sindicaliştii(stiripesurse)..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

*Codrin Stefanescu, sereacu,' ii trage un perdaf serios buhaiului cioghist, Ciolacu, trimitandu-l la dalaku, si pe bune acuzandu-l ca-i papagal bun de gura, ca mimeaza morțiuni de centura, ca un jongleor si ca e un ordinar de tradator, ceea ce si eu o spun de mult cu naduf ca e o branza imputita de cățea iohannista la burduf de bursuc! Chiar ca nici acum pesedistii nu stiu ca acest musteriu este infiltrat de Ciolanul spanzurat in belitul de prepeleac, in PSD sa-l faca cu totul praf, din interior, cu ajutorul cozilor de topor?! Nu tu miscari de strada, nu tu actiuni ca atentia sa atraga despre guvernarea criminala si de mascarada, nu puhoi de pesedisti pe audovizuale si in ziare sa-i ia pe guvernanti in gheare, si nici tratative cu sindicatele sa se umple zilnic strazile si trotuarele pana vor pica de la guvernare panaramele, ci doar flecareli matasoase si catifelate pe sticlele tv amploaiate, dar cu grija exprimate sa nu supere leprele userist liberale la guvernare cocotate! Cand PSD a castigat guvernarea, chiar asa, precara cum palpaie lumanarea, ei au cedat-o jenant de repede si neconditionat jegurilor userist liberale, in loc sa explodeze ca niste grenade, sa declanseze jihadul cu romanii in flacari de revolte sa arda, sa iasa cu toata Romania in strada, ca niste luptatori si strajeri, sa nu lase spanzuratul de la Corcoceni sa numeasca, ca un dulău si ceas rau, putregaiul asta de ,,Guvărnul mău!'' Moi nu-s posmagii, bretele nu mai sunt sa ne mai sustina nădragii, portofelele si buzunarele ne sunt goale, sindicatele sunt in simbriile guvernarii criminale, opozitia politica e din frisca si practic nu exista, fiind inconjurati de tradatori ordinari, talhari si gainari, cate despre pensiile militare, va rog eu s-o lasati mai moale un pic ca nu se va mai face nimic, dar chiar nimic!

luchy19 spunea...

Orban, de acord cu UDMR ca pensiile speciale ale aleşilor locali să nu fie desfiinţate: "Ei nu beneficiază de sporul de vechime"
30.08.2021 21:35

I. David spunea...

Domnilor cu respect, știe cineva dintre dvs. dacă se aplică indexarea pensiilor militare cu rata inflației anul acesta? Eu am căutat și nu am găsit nimic în acest sens, am vorbit chiar și cu Casa Sectorială a MAI și am aflat nimic concret. Mulțumesc anticipat.

Huhu Rezea spunea...

Nu se acordă!
Puteați să citiți pe site-ul CPS a MAI, aveți trimitere și pe prima pagină a blogului, nu era nevoie să mai telefonați.

Art, VIII, alin.(7) din OUG nr. 226/2020
(7) Prin derogare de la art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, în anul 2021 pensiile militare de stat stabilite în condițiile legii nu se indexează cu rata medie anuală a inflației.

Leon spunea...

@Huhu Rezea, poate reusiti sa postati si varianta aprobata si publicata in Monitorul Oficial nr. 0830 din 2021
Actul nr. 94 din 30 August 2021
Emitent: Guvernul României
Ordonanță de urgență pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice..!
Se pare ca ministrul Valceanu i-a aratat obrazul(gros) Turcanei..!

I. David spunea...

Mulțumesc domnule Huhu.

Iulian Mareș spunea...

Orban? Cine este ăsta? El este mort și încă nu crede...

Leon spunea...

Cornele, Ziua Limbii Române este sărbătorită la 31 august, fiind instituită prin Legea 53/2013 !
Poate reusesti, macar astazi, sa nu mai pocesti dulcea noastra Limba Romaneasca..!

Alexandru spunea...

Buna ziua , azi m-am întâlnit cu un cetățean la vreo 30 de ani care ma rugat să-l ajut, sa depună la un bancomat al unui bănci o suma de bani, mărișoară, iar băiatul era un pic stingherit și suparat că nu știe și este de la țară. L-am ajutat și mi-a spus povestea despre acesti bani. Fratele lui a murit în Afganistan, acum câțiva ani, părinți lui primeau o indemnizație lunară de pe urma fiului ucis, de 1400 de lei fiecare. Ministerul apărării naționale a decis că suma este prea mare și a redus.o la 650 de lei ptr fiecare dintre părinți. Cps a MApN le-a transmis scris părinților cu amenințările legale, că trebuie să restituie retroactiv pe nu știu câte luni din urmă aceasta sumă maricica, pe care băiatul trebuia să o depună la bancă. Sa fie o greșeală că le-a dat ambilor părinți aceasta indemnizație după urma fiului ucis în Afganistan, sau asta sa fie motivul ptr cei 1000 de lei indemnizație ptr pensionării veterani din TO și cei 575 de lei ptr cei în activitate. Asa o fi făcut Ciucă al'nost!!!??😔 Sănătate și sa auzim numai de bine!

Leo spunea...

Tocmai aici este farmecul graiului lui Flavius.
Numai licențe poetice, metafore și alegorii năstrușnice.
BRAVO FLAVIUS !

Leon spunea...

Art.18 al.2 din Legea nr.168/2020:
"(2) Părinții personalului armatei decedat ca urmare a participării în acțiuni militare, misiuni și operații beneficiază de un sfert din indemnizația stabilită potrivit prevederilor alin. (1) lit. f).
(3) Plata indemnizațiilor lunare prevăzute la alin. (1) lit. f) și alin. (2) încetează în următoarele situații:
a) de la data când persoana beneficiară/persoanele beneficiare realizează venituri lunare mai mari de 50% din câștigul salarial mediu brut;
b) în caz de deces al persoanei/persoanelor beneficiare;"..!

BatistaPeTambal spunea...

Deși aparent bizara, ordonanta ar putea urmări descurajarea trecerilor in rezerva anticipate partial ale celor care vor sa se angajeze ulterior (si) la firme private. Eu n-aveam intentia sa m-angajez nicaieri, asa ca mi se falfaie.

anonim spunea...

La multimat(nu bancomat) se pot depune bani numai in propriul cont nu intr-un alt cont oricare ar fi el.Pt astea exista ordine de plata/bilet la ordin/transferuri/viramente/plata in cont virtual/debitare directa/home bank...si altele,inclusiv file cec(indiferent de banca chiar daca se numesc "cec").Multimatul n-are nici o treaba...doar retrageri si depuneri in propriul cont sau alt cont cu conditia sa ai cardul si codul pin ale beneficiarului...as vrea sa-l vad si eu p'ala!!:))

Leon spunea...

Ce treaba au Militarii cu Legea nr.263/2010, privind sistemul public de pensii ?
In Topic, Huhu spune ca militarii si in prezent se pot angaja si la stat si la privat..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, pamfletul este o opera literara, si mai ales versificata fiind foarte rara! In pamflet este permisa aschimonosirea cuvintelor sa dea sare si piper subiectelor, cat despre ziua limbii neaos strabune am postat cateva farame de cuvinte de bine despre Ziua limbii romane! @ Multumesc, @Leo, pentru sustinere!

Iulian Mareș spunea...

Bafta și virtutw...
Am mai scris ca eu nu am înțeles când ai fost declarat Inapt Sv Mil, xa subofițer sau în ultimele luni de școală militară?

Alexandru spunea...

Akord-75. Așa ca și fapt divers ptr dvs,după trecerea mea în rezervă, lucrez la o banca f mare și se poate depune bani la MFM nu bancomat daca ai cotul IBAN al persoanei sau instituției respective. Sau la casieriile băncii prin virament între conturi fara bani la vedere. Nu mă luați dvs la întrebări despre bănci , ptr că de 5 ani lucrez in sistemul bancar! Numai bine!

Leon spunea...

Asa o fi Cornel&Leonard, dar si acum 500 de ani pamfletul continea cuvinte romanesti:
"Scrisoarea brailenilor catre Stefan cel Mare (1481). Primul pamflet politic al romanilor
“De la toti boierii braileni si de la toti cnezii si de la toti rumanii, scriem tie, domnului moldovenesc, Stefane voievod. Ai tu oare omenie, ai tu minte, ai tu creieri de-ti prapadesti cerneala si hartia pentru un copil de curva, fiul Caltunei, si zici ca-ti este fiu? Daca ti-e fiu si vrei sa-i faci bine, atunci lasa-l sa fie dupa moartea ta domn in locul tau, iar pe muma-sa ia-o si tine-o sa-ti fie doamna; cum au tinut-o in tara noastra toti pescarii din Braila, tine-o si tu sa-ti fie doamna. Si invata-ti tara ta cum sa te slujeasca, iar de noi sa te feresti; caci de cauti dusman, ai sa-l gasesti. Si asa sa stii: domn avem, mare si bun, si avem pace din toate partile; si sa stii ca toti pe capete vom veni asupra ta si vom sta pe langa domnul nostru Basarab voievod, macar de-ar fi sa ne pierdem capetele.”..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, Braila a fost mereu o raia turceasca, si totusi sub o conducere mai mult greceasca dar, pe timpul domniei lui Stefan Cel Mare, sa nu se uite ca avea aici corabii militare cu iesire la mare si gasim asta in analele istorice, militare!

Huhu Rezea spunea...

Braila nu făcea parte din Principatul Moldova al lui Stefan cel Mare

Leo spunea...

De aceea eu mai spun uneori că trebuiesc cunoscute cele 18 voievodate feudale formate pe pământul României MARI de la 1919 ( De la Nistru pân la Tisa...)

Leon spunea...

Ce povesti ne mai insira Dna ministru Turcan(a):
https://www.stiripesurse.ro/psd-dupa-ce-raluca-turcan-a-scapat-porumbelul-cu-lampa-lui-aladin-ceva-mai-stupid-nu-exista_1971174.html

Paul Puiu spunea...

In OUG 94/30.08.2021 nu interzice cumulul pensiei parțiale si parțial anticipata cu salariul sau veniturile obținute de la societățile civile!!! Valceanu s-a gândit la impactul bugetar prin pierderea contribuțiilor sociale ale angajaților de la privat!!!!!

Leon spunea...

Art.114 din Legea nr.263/2010 interzice cumulul pensiei anticipate si anticipate partiale cu salariul la stat sau privat..!

Unknown spunea...

In concluzie,militarii trecuți în rezerva cu ordonanță 7 pot cumula pensia cu salariul la privat?

Huhu Rezea spunea...

Grație mult hulitei, pe nedrept, a L 119/2010 toți disponibilizații au fost considerați încă din 2011 pensionari pentru limită de vârstă.
Ordonanța 94 , în forma care a trecut prin Guvern, nu a modificat cu nimic cumulul pensiilor cu salariul.

Leon spunea...

Legea nr.223/2015:
"Articolul 76
(1) În sistemul pensiilor militare de stat pot cumula pensia cu venituri provenite din situații pentru care asigurarea este obligatorie, în condițiile legii, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii militari care beneficiază de pensie de serviciu;"
Pensie de serviciu: pensie pentru limita de varsta, anticipata si anticipata partiala..!

Calinmihaib12 spunea...

.LEON(15:06'):..L.M.C.= la mintea cocoșului,..pt. cine..citește..și "înțelege"..!

Calinmihaib12 spunea...

..e adevărat:..în "incinta" RMN..în tim pul scanării..e un zgomot de "mitralie ră"..cu cadență..mai rară..și intensitate ..în decibeli..destul de mare..!(la aparatu ra RMN..mai veche..!