Un produs Blogger.

sâmbătă, august 21, 2021

Stefaniștii promoției 1969, la întâlnirea de 50 de ani de la absolvirea Liceului Militar din Câmpulung Moldovenesc

39 comments
Pentru cei care nu au fost la întâlnirea semicentenară din 24 august 2019, la hotel Hotel Șandru, dar și pentru cei prezenți, bucuria revederii se poate transmite și prin intermediul acestui blog, mai ales că avem printre cititori absolvenți  ai promoției din 1969  a Liceului Militar "Stefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc . 


Preluat de pe site-ul Promoția 1969 după 50 ani de la absolvire administrat de Ioan Scutaru




Interesant și serialul



39 de comentarii:

Nea Nicu spunea...

E greșală de eroare, stimate domn ! E vorba de Liceul " Stefan cel Mare " din Suceava. Câmpulung Moldovenesc e mai spre vest.

Leon spunea...

Nici eu n-am ratat Întâlnirea de 50 de ani de la absolvirea Liceului Teoretic din Dragasani, din data de 8 octombrie 2019..!
Ce Tineri si Frumosi eram Odata..!

Mihai spunea...

La multi ani sănătoși Leon!
Esti inca tânăr!

Huhu Rezea spunea...

Mulțam Nicu! Uite așa mai ieși și d-ta de la cutie.

Leon spunea...

Hotomanule, ai si facut calculul..:)).
Multumesc frumos !
Sanatate doresc si eu la toata lumea..!

Liviu spunea...

Seara buna!
Pe surse, un grup de ofițeri din cadrul CSP a MApN este detașat la Ministerul Muncii unde lucrează la noua lege a pensiilor. Se pare că pensiile militare vor fi introduse în noua lege civilă, într-un capitol separat. Nu vor fi trecute pe contrbutivitate.
Poate confirmă cineva.

Gigi spunea...

Foarte frumos! Cine a organizat merita felicitat! Să înțeleg că printre Onorabilii
sărbătoriți vă aflați și d-voastra,d.le H? Dacă,da,faceți un stop cadru,nu de-aia,dar sa vedem și noi cum va descurcați la dans😀 Sau d-voastra ați făcut pe cameraman și nu intrați în cadru?😀

Huhu Rezea spunea...

Ar fi fost culmea să fiu coleg de liceu cu Biluță Maciu din Onicești. Cam în acei ani am terminat si eu liceul, dar unul civil.

Huhu Rezea spunea...

Ce rost ar avea integrarea militarilor in Legea 127/2019, modificată și completată, dacă nu se schimbă si modul de calcul al pensiilor lor?

Nea Nicu spunea...

Despre promoția 1969: 9 clase, 2 companii, în jur de 300 de absolvenți. Bahnareanu, Todirica ( ulterior comandant de companie la " Nicolae Bălcescu" la Sibiu ) , Ragea Costică ( am fost ceva mai târziu coleg de clasă cu fratele său - Nicușor )... Oameni care au făcut multe pentru țară și armată. Remarca inițială viza faptul că apăruseră instantanee de la liceul din Suceava. Gânduri bune tuturor!

Gigi spunea...

Am glumit! Sã fiţi sãnãtos!

Iulian Mareș spunea...

Acum, când proasta Sibiului este pe picior de promovare?

Leo spunea...

Trofin și Alecu sunt ceva mai tinerei , chiar și decât LeoN......

Iulian Mareș spunea...

Kiar si poza din medalion? cam seamana cu intrarea in sala de Festivitati a LM Stefan cel Mare...! erau cateva trepte, insa sunt acoperite de sarbatoriti, profesori si consoarte...

Leon spunea...

Cu d-ul Cdor(m.rtr.) Vasile Trofin sunt aceeasi promotie, anul 1969 !
La fel si Mos Alecu, cred.
PS. Sa ma anunti si pe mine cand schimbi prefixul cu..7..:)).

Huhu Rezea spunea...

mos alecu | Wednesday, Feb. 19th | View on Huhurez.com

19.02.14 18.40
@ socrate
Hai s-o lasam dracului cu "domneala" si "dumnetăiala" ... dupa trei ani petrecuti "la comun" la UM 02480 ...

Si , hai sa nu ne certam (macar ...

9 additional comments | View the full discussion on Huhurez.com

Nea Nicu spunea...

" Păi vedeți că sunteți proști ?" -Morometii, Marin Preda. * Iulian Mareș-;"kiar" și poza din medalion ! In postarea inițială, retrasă de maestru,apareau instantanee de la altă festivitate. Fără fotografia de pe scările liceului. Dar trebuie să ne băgăm cumva in seamă, nu?!

Huhu Rezea spunea...

Asa este! Stefan cel Mare a domnit și peste Suceava și peste Câmpulung Moldovenesc. Pentru Gooogle in ambele localitati erau licee cu același nume.De aici s-a creat confuzia .

Iulian Mareș spunea...

Nicu Nea,
Tu nu iei în calcul ca eu nu am negat...ci kiar (ce nu-ți convine? Forma sau fondul?) am explicat contextul de amplasament al fotografiei!
Fa-o tu mai bine! Eu nu fac parada de fost elev al acelui liceu! Un liceu dur al unor timpuri apuse!
Am făcut parte 4 ani din vestitele clase "A", am avut colegi și varfuri și mai de mijloc! Colegul meu a ajuns și Cdt.LM! Eu nu as fi acceptat pt că nu am abilități de lucru cu puștanii!
Da, am avut super profesori însă dacă nu eram silitori...
Nu as mai repeta istoria cu LM și mi-am ținut copii departe! Azi, îmi și își mulțumesc!
Nu m-a făcut "mare" nici liceul și nici alte instituții de învățământ militare si/sau civile! Ci...eu le-am onorat si încă
necondiționat!
Și? Cu ce m-am ales?

Leo spunea...

Fiindcă veni vorba de anul 1969.
Ia ghiciți unde era MAESTRUL în acel an 1969...........

Leon spunea...

Cred ca era elev in clasa a XII a la Liceul Teoretic din orasul Horezu..!

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Test grilă
a) era la grădiniță în grupa mare
b) era la liceu
c) era la facultatea (de drepți) anul I

Leon spunea...

Raspuns:
b) primele 6 luni.
c) ultimile 4 luni :)).

Viorel spunea...

„Nea Nicu” (cu mii de scuze, ca o glumă). Pune o vorbă bună la Sfântu Petru dacă cumva ați ajuns în Rai să-i dea minte lui Ciucă ca să rezolve oadată pentru totdeauna situația pensiilor militare. Când vorbiți de promoția 1969 mi se ridică părul pe cap. Ați ajuns la o vârstă onorabilă, v-ați făcut datoria față de țară și un copil de țâță (născut în 1967) care atunci, la 2 ani de abia învăța să meargă și să vorbească, ajuns acum într-o funcție nemeritată, își bate joc de dumneavoastră și noi.

Leon spunea...

Va aduceti aminte, dragi colegi ca, multi dintre noi, in Ziua de 23 AUGUST, eram AVANSATI cu primul nostru Grad Militar...!
La Multi Ani si cat mai multe Aniversari !

Petrescu Ion spunea...

Superb, d-le LEON,
AMINTIRI,ANINTIRI, AMINTIRI... FRUMOASE AMINTIRI!
Sunt ,,sub,, d-voastra cu 2 ani. Dar mai conteaza 2 fata de 70? 70 plus-minus 1!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Rectificare: erați Înălțați la gradul de locotenent!

Leo spunea...

Bravo Leon.
Să-i spui Maiestrului, că pe 21.08.2021 a fost revederea de 51 de ani a absolvenților de la liceul respectiv.
Deci promoția 1970.

Leo spunea...

Iar ţara pe care o ştim acum , avea 18 Voievodate din 1300 , din care 7 la Ştefan.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Leo
Cred că a fost revederea celor care anul trecut, când nu au fost permise reuniunile, au implinit semicentenarul absolvirii.
Georgescu ți-era rudă prin alianță? Nu l-am prins, Cred că preda pe la cursurile gimnaziale pe atunci.

Leon spunea...

@M, cand Pompierii militari sunt atat de vizibili in Grecia, uite cum se fac noi angajari la ISU :
"Astăzi vreau să prezint o hotărâre de guvern care a fost adoptată, cel puţin pe linia protecţiei civile şi a situaţiilor de urgenţă, fără exagerare, o considerăm o hotărâre istorică, pentru că ne corectează o problemă foarte mare din punctul de vedere a resursei umane. Deci, astăzi, hotărârea de guvern care vine în urma unui memorandum care a fost aprobat în Guvern aduce 8.546 de posturi noi la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, din care 129 de posturi de ofiţer, 25 de maiştri militari şi subofiţeri şi 8.400 de soldaţi şi gradaţi profesionişti. Va fi premieră când o să avem această categorie de personal în cadrul IGSU şi care va reprezenta o pondere importantă în cadrul inspectoratului", a declarat Raed Arafat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria."(Stiripesurse)..!
PS. ISU nu avea SGP isti in Organigrama ??.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Nu vreau sã fiu rautacios,doar întreb:
Se angajeaja pe baza de competenta? Sau pe baza de altceva? E o întrebare nimic mai mult!

M spunea...

@Leon

1️⃣ La "epurarea" facuta de basescu (fir-ar numele scuipat in vecii vecilor) s-au redus intre 8.000 si 10.000 de posturi. Acum nu se face decat revenirea la normalitate. Aici am doua observatii:
🔴 domniile voastre de la MApN pe buna dreptate vorbiti de intrarea in NATO si de reducerea posturilor. Si la MAI au fost doua asemenea momente: intrarea in UE si apoi perioada de trista amintire a guvernarii basescu (al carui suflet sper sa se parjoleasca in iad). Evident ca nu a fost atat de dramatic ca la MApN dar se aduna (o data 8.000, alta data 10.000 etc.).
🔴 am mai vorbit eu ca aducerea SMURD la Pompieri s-a facut in cele mai multe cazuri prin mutarea pompierilor-servanti la SMURD lasand descoperite posturile la stingere. Adica: SMURD s-a dezvoltat FARA asigurarea resursei umane. Acum s-a vazut ca avem masini si nu avem oameni sa le incadreze!

Deci, ca sa concluzionez, acum Arafat nu face decat sa corecteze porcaria pe care tot el a facut-o. 😂 El zicea: "pregatiti pompierii pe roluri multiple!!!!". E ca si cum intr-un tanc ai scoate mecanicul-conductor si ai zice: "lasa ca in timp ce nu executa foc poate sa conduca si tragatorul".

2️⃣ Nu, nu aveam SGP (asa cum sunt la MApN adica: soldat, fruntaş, caporal). Noi aveam "militari angajati pe baza de contract" adica MACi (toti sergenti) si erau, ca sa zic asa, PACi (pompieri angajati pe baza de contract) si JACi (jandarmi angajati pe baza de contract). Unii au fost dati afara, altii au fost trecuti in corpul subofiterilor.

PS 1 - niciodata nu am avut incadrate toate masinile. Cum sa spun? Sa zicem ca aveai o masina de stingere cu pulberi (folosita mai ales la avioane). Cat de des iti cad avioane? RAR! Atunci pui oameni pe o masina de urgenta a doua care insa figureaza si la masina cu pulberi. 😂 Cand se facea schimbul de tura si fiecare echipaj prezenta autospeciala catre comandantul GIS in fata unora era doar soferul (si ala scotand intai o masina si apoi fugind sa o scoata si pe a doua).

PS 2 - Tinanad cont de structura de personal o parte din diferenta mediilor pensiilor intre MApN si MAI se explica (adica la MAI cel mai mic grad de iesire la pensie e plutonier major.... cred). Gresesc?

Leon spunea...

O sinteza corecta si la zi !
Raspunsul corect este,.. Plutonier adjutant Principal ( sau Sef)..:)).

Gigi spunea...

@M Brrrrr! Ce blesteme,d-le,mã cutremur,dar meritã😀

M spunea...

@Leon

Aveti dreptate dar ma gandeam la cei iesiti cu 15 ani vechime. Am zis: "cel mai mic grad de iesire la pensie" adica nu si-au facut stagiul de trecere de la gardul de plutonier major.

@Gigi

Sa vedem cati se prezinta. Oricum, inainte, acum 10 - 15 ani, luai oameni care au facut armata la pompieri. Orice s-ar spune, invatau cateceva. Acum?

Sper sa nu se ajunga ca la "rezervistii voluntari"!!😁